RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Vacature begeleiders buitenschoolse kinderopvang

  jobs 13 oktober
  We zoeken deeltijdse begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Beernem heeft eerste VERO-route

  Startbord VERO route 25 september
  Een VERO-route is een VerkeersEducatieve ROute om leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar te leren fietsen in het verkeer. We hebben de route samen met de schooldirecties en de politie uitgestippeld.
 • Onderzoek naar PFAS op site CleanLease

  PFAS site CleanLease 22 september
  De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft recent een oriënterend bodemonderzoek ontvangen van CleanLease, Vullaertstraat 73 in Oedelem. In de bodem en in het grondwater zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld. Op basis van die metingen adviseert het Departement Zorg een aantal ‘no regret’-maatregelen in het gebied rond die site.
 • Vacature redder zwembad Drogenbrood

  vacature 21 september
  Farys is op zoek naar redders voor het nieuwe zwembad Drogenbrood! Iets voor jou? Kijk dan snel verder.
 • Vandaag opent het derde digipunt

  Digipunt Flora 04 september
  Deze namiddag opent het digipunt in Lokaal dienstencentrum Flora, Bruggestraat 7. Dit is het derde digipunt in Beernem. Daarnaast hebben we met de Komkommer ook een mobiel digipunt. In het digipunt van Flora kan je elke maandag tussen 14.00 en 16.00 u terecht.
 • Goedaanbesteed.be versterkt lokale economie

  Goed aangesteed logo 21 augustus
  Goedaanbesteed.be is een website die West-Vlaamse KMO’s bundelt. Via de website kunnen steden en gemeenten dus gemakkelijk op zoek gaan naar lokale leveranciers.
 • Promaz helpt bij bodemsanering na mazoutlek

  Promaz logo 21 augustus
  Vermoed je dat je bodem verontreinigd is door een lek in jouw mazouttank- of leiding? Doe dan een beroep op Promaz. Dat is een fonds dat je helpt om de bodemsanering uit te voeren of door financieel tussen te komen, ook voor bodemsaneringen uit het verleden.
 • SDGeneration ondersteunt duurzame scholen

  SDGeneration 21 augustus
  Samenwerken aan een duurzame wereld is noodzakelijk om de toekomst van deze en volgende generaties te verzekeren. SDGeneration is de verzamelnaam voor alle leerlingen en leerkrachten die samenwerken met de school om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s (Sustainable Development Goals) te behalen.
 • Welkom in het tweede digipunt in Covias

  Digipunt Covias 14 juli
  In Covias, Stationsstraat 127, hebben we een tweede digipunt. Voortaan ben je elke dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 9:00 en 11:30 u welkom voor al je digitale vragen.
 • Toelage bij activiteit met herbruikbare bekers

  herbruikbare bekers 12 juli
  Sinds 15 juni 2023 is het serveren van drank in wegwerpbekers bij evenementen verboden. Gebruik je herbruikbare bekers bij je evenement of activiteit? Dan betalen we tot 50% van de kosten terug.
 • Beernem draagt beheer recyclagepark over aan IVBO

  recyclagepark 01 juli
  Beernem draagt het beheer van het recyclagepark vanaf 1 juli 2023 over aan IVBO, net zoals Oostkamp en Zedelgem. Voor de inwoners verandert er voorlopig niets. Om de overname te vieren krijgt elke inwoner die naar het recyclagepark komt op zaterdag 1 juli een gratis rolletje gft-zakken (waarde: € 3,00).
 • Beweeg mee met het nieuwe busnet in Beernem

  visual nieuwe bushalte De Lijn 01 juli
  Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Vanaf 1 juli rijden bussen frequenter, kan het zijn dat je vertrouwde lijn van nummer verandert en heb je meer of andere verbindingen naar steden, scholen en ziekenhuizen. Daarom zijn er in Beernem enkele wijzigingen aan het net.
 • Brugge centrum krijgt autoluwe zone

  autoluwe zone Brugge 01 juli
  Het Brugse stadsbestuur neemt een aantal maatregelen voor een betere luchtkwaliteit. Eén daarvan is het creëren van een autoluw gebied vanaf 1 juli 2023. Een autoluw gebied maakt het ook aangenamer om te wandelen, te fietsen en te shoppen.
 • Cultuuragenda 2023-24

  Cover cultuuragenda 27 juni
  Mis niets van onze concerten, voorstellingen, films, workshops, lezingen… met de nieuwe cultuuragenda die begin deze week bij alle inwoners (behalve Linda) in de bus gevallen is.
 • Eerste digipunt in bib Beernem

  Digipunt Beernem 15 juni
  Op zaterdag 3 juni opende het eerste digipunt in de bibliotheek van Beernem. In het digipunt kunnen inwoners gratis een computer met internet gebruiken en staat een digihelper klaar om te helpen met digitale vragen. Het digipunt is elke zaterdag open van 10.00 tot 12.00 u.
 • Nieuwe sociale superette ‘Den Uniek’

  logo DenUniek 02 juni
  Vandaag opent voor de eerste maal de sociale superette ‘DenUniek’. We vormen hierbij de voedselbedeling om naar een kleine buurtwinkel met vaste winkelrekken en frigo’s en bieden een ruim aanbod aan van voeding en verzorgingsproducten. Voortaan kunnen inwoners dus zelf kiezen wat ze kopen. Want ook mensen in armoede hebben het recht om te kiezen wat ze eten.
 • Wat met asbest in je woning?

  asbest 03 mei
  Asbest is schadelijk voor de gezondheid en ondertussen al lang niet meer te koop. Kom je asbest tegen in je woning en wil je die zelf verwijderen, dan kan je hiervoor terecht bij het recyclagepark. Bij grotere hoeveelheden kan je beroep doen op de ophaling aan huis.
 • Wees alert voor valse e-mails

  SafeOnWeb app 12 april
  We stellen vast dat er af en toe valse e-mails in omloop zijn! Geregeld krijgen we van inwoners de melding dat ze een aanmaning ontvangen hebben voor het betalen van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. Dit is een valse e-mail. Klik niet op de link in het bericht en betaal niet! Malafide personen proberen zo aan je persoonlijke gegevens te komen.
 • Pak de Kroon in de Ronde van Beirnem

  Ronde van Beirnem 26 maart
  Beernem is Dorp van de Ronde in 2023, 2025 en 2027. Samen met de Beernemse wielerclubs zetten we dit extra in de verf met een nieuwe fietsroute binnen de gemeentegrenzen: de Ronde van Beirnem, een niet-bepijlde fietsroute van ongeveer 50 km.
 • We zoeken Digihelpers

  digihelpers 22 maart
  Ben je graag bezig met digitale media? Heb je zin om andere mensen te leren werken met hun smartphone, tablet of computer? Dan ben jij de toekomstige Digihelper die we zoeken!
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat of fietszone?

  fietsstraat 06 maart
  Beernem telt ondertussen al enkele fietsstraten. Die fietszones bevinden zich niet enkel aan de schoolomgevingen, maar ook in de omgeving van de fietsbrug. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietszone?
 • Heb je een rijbewijs in bankkaartmodel? Controleer de geldigheid!

  rijbewijs in bankaartmodel 09 februari
  Sinds 8 april 2013 reikt onze gemeente rijbewijzen in bankkaartmodel uit. Deze rijbewijzen hebben een geldigheid van 10 jaar. Het is (nog) niet mogelijk om de houders van zo’n rijbewijs te verwittigen wanneer hun rijbewijs gaat vervallen. Controleer dus zelf de geldigheid. Je vindt de geldigheidsdatum op de voorkant van je rijbewijs.
 • Thuisladen niet mogelijk? Vraag een publieke laadpaal

  Publieke laadpalen campagnebeeld 06 januari
  Heb je een 100% elektrische auto? Maar kan je geen eigen laadpunt installeren en heb je er ook geen in de omgeving? Vraag dan een publieke laadpaal aan via het e-loket van Vlaanderen.
 • Hoe kijk jij naar Beernem als dorp: Masterplan

  dna van het dorp 21 december
  Het ruimtelijk Masterplan voor de dorpskern van Beernem is het resultaat van een intense samenwerking tussen het ontwerpbureau MAAT-Ontwerpers, onze medewerkers, experts en inwoners. Samen dachten we na over de toekomst van de dorpskern van Beernem en hoe we enkele ruimtelijke uitdagingen op vlak van wonen, verplaatsen en ontmoeten kunnen aanpakken. MAAT-Ontwerpers heeft alle input verwerkt tot een Masterplan.
 • Gedragen en duurzaam toekomstbeeld voor kerken

  Toekomst kerken 20 oktober
  Via een heus inspraaktraject hebben inwoners meegewerkt aan een gedragen en duurzaam toekomstbeeld voor de Sint-Petruskerk en de Heilige Maria Moeder Godskerk. De toekomstmogelijkheden zijn verwerkt in een eindrapport dat als inspiratiebron kan dienen voor de betrokken kerkbesturen.
 • Geveltuintjes voor meer kleur

  Geveltuin 16 september
  Een geveltuin is een smalle strook groen langs of tegen een gevel. Geveltuinen zijn niet enkel leuk in het straatbeeld, ze verbeteren de luchtkwaliteit, vergroten de biodiversiteit, nemen CO2 op, zorgen voor verkoeling, bufferen water… Kortom, alleen maar voordelen. Daarom willen we inwoners aanmoedigen om hun gevel op te fleuren met een geveltuin.
 • Voor € 4,00 of € 11,00 naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

  jongere bij psycholoog 14 september
  Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. Daarom wil de overheid dat iedereen een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning zodat mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.
 • Registreer je fiets op Bikebank

  logo bikebank 15 juli
  Vind je verloren of gestolen fiets snel terug door je fiets gratis te registreren op Bikebank. Bij diefstal helpt dit je aangifte en bovendien verhoogt dit de kans om je fiets sneller terug te vinden.
 • Sprekende Stenen op begraafpark Sint-Amandus

  bezielers van Sprekende Stenen 20 juni
  Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat als die stenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen? Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaecke zochten het voor je uit. Want “Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”
 • Maak (online) je afspraak voor bezoek aan gemeentehuis en Sociaal Huis

  Maak online je afspraak 19 mei
  Kom je naar het gemeentehuis, maak dan vooraf een afspraak (behalve op dinsdag). Werken op afspraak betekent dat je geen kostbare tijd verliest. Bovendien kunnen wij ons beter en gerichter voorbereiden op je bezoek. Ook voor een bezoek aan het Sociaal Huis vragen we om vooraf een afspraak te maken.
31-60 Van 67