RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Geveltuintjes voor meer kleur

  Geveltuin 16 september
  Een geveltuin is een smalle strook groen langs of tegen een gevel. Geveltuinen zijn niet enkel leuk in het straatbeeld, ze verbeteren de luchtkwaliteit, vergroten de biodiversiteit, nemen CO2 op, zorgen voor verkoeling, bufferen water… Kortom, alleen maar voordelen. Daarom willen we inwoners aanmoedigen om hun gevel op te fleuren met een geveltuin.
 • Voor € 4,00 of € 11,00 naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

  jongere bij psycholoog 14 september
  Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. Daarom wil de overheid dat iedereen een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning zodat mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.
 • Tijdelijke fietsenstallingen aan station ontruimd - fietsen op te halen aan 't Fort

  Ontruiming oude fietsenstallingen 13 september
  Wie met de fiets naar het station komt, kan die sinds 1 september parkeren in de nieuwe fietsenstallingen op de toegangshellingen naar de sporen. De tijdelijke fietsenstallingen op de parking van H. d’Ydewallestraat en de Sint-Jorisstraat werden ontruimd op dinsdag 13 september. Wie zijn fiets mist, kan die ophalen in de werkplaats 't Fort, Fortstraat 9, ENKEL op DINSDAG, WOENSDAG en DONDERDAG tussen 8.00 en 16.30 u. Breng zeker de sleutel van je slot mee.
 • Werken Scherpestraat - Update 12 september 2022

  fasering Zuiddamme 12 september
  Vanaf dinsdag 13 september wordt het wegdek verder opgebroken richting Oedelem. Ook het kruispunt Berendonkstraat / Scherpestraat wordt afgesloten. De verbinding Zuiddammestraat / Beernemstraat blijft wel mogelijk via het straatje naast de elektriciteitscabine, zowel voor fietsers als voor het autoverkeer. De Berendonkstraat zal voorlopig enkel bereikbaar zijn vanuit de Akkerstraat.
 • Modder op de weg, pas je rijstijl aan

  Modder op de weg 07 september
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • De dienst voor toerisme niet langer in Het Schepenhuys

  Het schepenhuys 06 september
  Je kan nog tot en met vrijdag 9 september terecht bij de dienst voor Toerisme in Het Schepenhuys. Daarna vind je de toeristische dienst in het gemeentehuis. De dienst blijft ook bereikbaar via toerisme@beernem.be of 050 28 90 80.
 • Asbest: ophaling aan huis vanaf 1 september

  asbest 01 september
  Hoewel het gebruik van asbest in 2001 verboden werd, blijft het een belangrijk probleem. Elk jaar overlijden minstens 700 landgenoten aan de gevolgen van blootstelling aan asbest. Bedoeling is om Vlaanderen tegen 2040 ‘asbestveilig’ te maken. IVBO start vanaf 1 september met een ophaling aan huis van asbest.
 • Behaag je tuin: groepsaankoop streekeigen plantgoed

  Behaag je tuin 01 september
  Behaag je tuin is de nieuwe naam voor de actie ‘Behaag het Houtland’ van het Regionaal Landschap Houtland & Polders. De groepsaankoop voor plantgoed staat garant voor een assortiment van gemengde streekeigen hagen, heggen, houtkanten, wilgenpoten en hoogstambomen. Bovendien garandeert de groepsaankoop 100% streekeigen plantgoed met het label ‘plant van hier’. Bestellen kan vanaf 1 september tot 31 oktober.
 • Vaccinatie in De Valkaart, bij apotheek of bij huisarts

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 19 augustus
  Vaccineren kan voortaan niet enkel in het vaccinatiecentrum De Valkaart, maar ook bij je apotheek of huisarts. Tot 1 januari 2023 is vaccineren bij de apotheek of huisarts gratis.
 • Vacature begeleiders buitenschoolse kinderopvang

  jobs 01 augustus
  We zoeken deeltijdse begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Registreer je fiets op Bikebank

  logo bikebank 15 juli
  Vind je verloren of gestolen fiets snel terug door je fiets gratis te registreren op Bikebank. Bij diefstal helpt dit je aangifte en bovendien verhoogt dit de kans om je fiets sneller terug te vinden.
 • Jade is 16.000ste inwoner van Beernem

  Jade 08 juli
  Jade is onze 16.000ste inwoner! We hebben Jade samen met haar ouders, Hanne Gevaert en David Geers, en haar grootouders, Bea, Dirk, Linde en Tom, feestelijk ontvangen op het gemeentehuis. Jade ontving een rompertje van Beernem met daarop de tekst ´de jongste inwoner van Beernem´. We geven dit niet enkel aan Jade. Voortaan ontvangen alle pasgeborenen dit cadeautje. We willen daarmee ons nieuwe logo nog eens extra in de verf zetten en ook onze samenwerking met Huis van het Kind.
 • Verhogen van de verkeersveiligheid wijk Turkije

  knip Oude Vaartstraat 07 juli
  Tijdens de bewonersvergadering in het najaar van 2021 hebben we de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid van de wijk Turkije besproken met de bewoners van de Burgemeester Claeysstraat, Stationsstraat (deel gemeenteweg), Parkstraat (deel gemeenteweg), Oude Vaartstraat, Kannunnik Davidstraat, Guido Gezellestraat en Stijn Streuvelstraat. We stelden een plan voor dat goed onthaald werd. De bijkomende suggesties van de bewoners werden besproken in de verkeerscommissie.
 • Boekenruilkastjes duiken op in Beernem

  boekenruilkastjes 28 juni
  Hier en daar in onze gemeente zie je boekenruilkastjes opduiken. Het principe van een boekenruilkastje is simpel: je kiest een boek dat je wilt lezen en zet een ander boek terug in de plaats. Boekenruilkastjes zijn eigenlijk minibibliotheekjes in de buurt, zonder lidkaart, zonder kosten. Wil je ook graag zorgen voor een boekenruilkastje?
 • Parkeergelegenheid rond het station

  parkeergelegenheid Stationsomgeving 28 juni
  Rond het station zijn er in totaal vier parkings. We hebben dit gevisualiseerd op een plan (zie prent of download). In de rode ruimte mag je niet parkeren. Dit kan wel op de vier voorziene parkings (blauw). Er zijn ook enkele kiss & ride plaatsen voorzien. Er komen binnenkort nog informatieborden op het plein die de parkings duidelijk aangeven.
 • Cultuuragenda 2022-23 - start ticketverkoop

  Cover cultuuragenda 27 juni
  De nieuwe Cultuuragenda valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek heeft, samen met haar beheerraad, een mooi programma samengesteld. De ticketverkoop start op maandag 27 juni.
 • Resultaten enquête speelplein Beukendreef

  beukendreef 21 juni
  In het kader van de vernieuwing van speelplein Beukendreef, konden buurtbewoners, leden van de betrokken jeugdbewegingen en bezoekers van de buitenschoolse kinderopvang (BKO) een enquête invullen.
 • Sprekende Stenen op begraafpark Sint-Amandus

  bezielers van Sprekende Stenen 20 juni
  Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat als die stenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen? Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaecke zochten het voor je uit. Want “Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”
 • Beernem wil samenwerkingsverbanden aanscherpen

  Beernem 03 juni
  Beernem onderzoekt verschillende pistes van versterkte samenwerking en wil door het bundelen van de krachten klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst.
 • Kunstwerkgroep zoekt mensen

  kunstwerkgroep zoekt leden 30 mei
  De adviesraad Cultuur en erfgoed heeft een nieuwe werkgroep opgericht die de naam ‘Kunstwerkgroep’ kreeg. Momenteel bestaat de werkgroep uit tien leden en is het een heel diverse samenstelling.  Omdat er zeker nog plaats is voor frisse ideeën en enthousiaste medewerkers lanceren we graag een oproep. Wil je graag deel uitmaken van de Kunstwerkgroep? Laat dit dan zeker weten aan de Cultuurdienst.
 • Toelage voor projecten voor internationale solidariteit

  project voor ontwikkelingssamenwerking 25 mei
  Negen internationale projecten en Oxfam Wereldwinkel krijgen een toelage van gemeente Beernem.
 • Nieuw: Maak online je afspraak

  Maak online je afspraak 19 mei
  Kom je naar het gemeentehuis, maak dan vooraf een afspraak (behalve op dinsdag). Werken op afspraak betekent dat je geen kostbare tijd verliest. Bovendien kunnen wij ons beter en gerichter voorbereiden op je bezoek. Een afspraak maken kan vanaf nu ook online.
 • Financiële of materiële hulp voor (de vluchtelingen van) Oekraïne

  Oekraïne 24 maart
  Wil je een bijdrage leveren om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen? Kijk hier hoe je dat kan doen.
 • Wil je Oekraïense vluchtelingen bijstaan als tolk of als buddy?

  Oekraïne 21 maart
  We willen de mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne en in Beernem terechtkomen zo goed mogelijk opvangen. Daarom zoeken we vrijwilligers die Oekraïense vluchtelingen willen bijstaan als buddy. Buddy’s helpen nieuwkomers hun weg vinden in onze gemeente. Ze ondersteunen hen om een netwerk en een vrijetijdsleven uit te bouwen. Spreek je bovendien Oekraïens, Russisch of Krim-Tataars, dan kan je ook helpen als tolk of vertaler.
 • Gastgezin zijn voor vluchtelingen uit Oekraïne?

  Oekraine vlag en vredesduif 16 maart
  Overweeg je om Oekraïense vluchtelingen bij je thuis op te vangen? Hou er dan rekening mee dat je als gastgezin een aantal verantwoordelijkheden hebt tegenover de mensen die je opvangt.
 • Adviesraden opnieuw samengesteld

  adviesraden 2022-2024 15 maart
  De adviesraden voor de periode 2022-2024 zijn samengesteld. We tellen in totaal bijna 100 gemotiveerde inwoners. Hun belangrijkste taak is het adviseren van het bestuur bij het nemen van bepaalde beslissingen.
 • Informatiewebsite over situatie Oekraïne

  Oekraine vlag en vredesduif 09 maart
  De Federale overheid en de Vlaamse overheid maakten elk een informatiewebsite met alle informatie voor Belgen in Oekraïne, maar ook als ondersteuning voor Oekraïners in België en personen die op de vlucht zijn. Er is ook een informatienummer waar je terecht kan met vragen.
 • Werken nieuwe zwembad starten op 8 maart

  Buitenzicht nieuw zwembad 23 februari
  Op dinsdag 8 maart 2022 start de firma ACH Bouw, in opdracht van TMVW, met de bouw van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. Het zwembad wordt tegen de sporthal aangebouwd, op de vrije zone tussen de cafetaria en het cyclocrossparcours. Als alles meezit, opent het nieuwe zwembad haar deuren in het najaar van 2023.
 • Samen maken we de mobiliteitsswitch

  basisbereikbaarheid 22 februari
  Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
 • Inzameling autobanden op het recyclagepark

  inzameling autobanden 28 januari
  Je kan voortaan gratis met je oude autobanden naar het recyclagepark.
31-60 Van 78