RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Coronanieuws: mondmaskerplicht, Covid Safe Ticket en telewerk in strijd tegen herfstgolf

  visual 1 oktober 29 oktober
  Een uitbreiding van de mondmaskerplicht, het Covid Safe Ticket en telewerk moet de toegenomen viruscirculatie afremmen. Een reeks nieuwe maatregelen gaan in op vrijdag 29 oktober.
 • Groen licht voor gunning bouw zwembad

  Allemaal blije gezichten bij de zwemmers #igbeernem 29 oktober
  Het college van burgemeester en schepenen zet het licht op groen voor de gunning van de bouw van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood.
 • 10.000 stappen: elke stap telt

  10.000 stappen 26 oktober
  Zag jij al onze ’10.000 stappen-borden’? Van de scholen, naar de speelpleintjes, naar het station. Je kan zien hoe lang enkele straten zijn of hoe lang het wandelen is. Wanneer je kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt te voet aflegt, levert dat extra stappen op. Door dat extra in het straatbeeld te signaleren, willen we je meer aan het bewegen zetten. Laat de auto wat meer aan de kant staan, ga te voet!
 • Vacature begeleiders buitenschoolse kinderopvang

  jobs 26 oktober
  We zoeken deeltijdse begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Herinrichting stationsomgeving - update 22 oktober 2021

  fase 1 en 2 Stationsplein 22 oktober
  De volgende stap in de afwerking van de stationsomgeving is het plaatsen van de fietsenstallingen ter hoogte van beide toegangshellingen. Er komen ook luifels boven de fietsenstallingen zodat de fietsen overdekt staan. De aannemer werkt eerst aan kant Stationsplein, daarna komt kant Sint-Jorisstraat aan bod.
 • Step aerobic in de Boest

  step aerobic 21 oktober
  Hou jij ook van dansen en bewegen? Schrijf je dan samen met je vrienden of vriendinnen in voor de lessenreeks step aerobic!
 • Vaccinatiecentrum blijft open

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 18 oktober
  Het vaccinatiecentrum De Valkaart sluit dan toch niet. Het centrum blijft open voor het toedienen van de derde prik en voor de vaccinatie van de nieuwe 12-jarigen. De 85-plussers en mensen met een immuunstoornis zijn ondertussen al uitgenodigd voor hun derde prik. We nodigen ook de 65-plussers uit voor een derde prik. Let op: elke 65-plusser krijgt een uitnodiging, maar pas vanaf 6 maanden na de tweede prik Pfizer of vanaf 4 maanden na de tweede prik AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson. We nodigen ook de 12-jarigen uit die nog niet zijn uitgenodigd voor een prik.
 • Nieuwsbrief werken Sijselestraat – Update 14 oktober 2021

  fasering Sijselestraat 14 oktober
  De werken in fase 1 verlopen vlot. We kunnen dus sneller overgegaan naar fase 2 dan oorspronkelijk voorzien. Als alles volgens schema verloopt, start de aannemer op maandag 18 oktober met fase 2.
 • Modder op de weg = gevaar op de weg

  Modder op de weg 13 oktober
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • Als je te snel rijdt, zie je minder

  campagne Als je te snel rijdt, zie je minder 12 oktober
  Onvoorziene wegenwerken, een koerier die plots stopt in het midden van de weg, een uitwijkende fietser of een bal waar zeker en vast nog een kind achteraan komt. In het verkeer kom je vaak ogen tekort. Als je je aan de snelheidslimiet houdt, kan je alles op tijd zien en heb je nog genoeg tijd om veilig te reageren, ook in onverwachte situaties. De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet, ook in Beernem.
 • Groene en onderhoudsvriendelijke begraafparken

  Begraafparken 12 oktober
  We zijn al enkele jaren bezig we de begraafplaatsen om te vormen naar begraafparken. De vrije ruimtes zaaien we zoveel mogelijk in met gras. Dit maakt het begraafpark niet alleen groener, het is ook netjes en onderhoudsvriendelijk. In bepaalde delen van begraafparken Sint-Amandus, Oostveld en Sint-Joris-Nieuw willen we de vergroening voorzetten. Daarom gaan we de vrije ruimtes in de aangeduide rijen inzaaien met gras. Deze werken starten vanaf 1 maart 2022.
 • Cultuuragenda 2021-2022

  Cover cultuuragenda 07 oktober
  De nieuwe Cultuuragenda is in de bus gevallen. Het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek heeft, samen met haar beheerraad, een mooi programma samengesteld.
 • Els Vyncke nieuw gemeenteraadslid

  Els Vyncke 06 oktober
  Op donderdag 16 september legde Els Vyncke haar eed af als gemeenteraadslid. Ze neemt de plaats in van Arthur Coucke die z'n ontslag heeft ingediend als gemeenteraadslid. Els Vyncke blijft voorlopig ook lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.
 • Squashen in sporthal De Zande

  squash 05 oktober
  Wil jij ook leren squashen? Of ben je al een gedreven squashspeler en wil je graag recreatieve wedstrijdjes spelen? Schrijf je dan snel in voor de squashavonden in sporthal De Zande. Elke dinsdagavond kan je van 5 oktober tot en met 14 december gratis komen squashen: van 19.00 tot 20.00 u: initiatie squash en van 20.00 tot 21.00 u: vrij squashen
 • Hoe je kind inschrijven in de buitenschoolse kinderopvang?

  Tjek 21 september
  Start je kind binnenkort in de buitenschoolse kinderopvang? Dan moet je je kind op voorhand inschrijven. In de brochure ‘Aan de slag met het ouderportaal’ vind je alle informatie over ons inschrijvingsprogramma 'Tjek'. Je kan de brochure onderaan dit nieuwsbericht downloaden. Heb je nog vragen? Dan kan je de dienst Kinderopvang contacteren.
 • Nieuwsbrief werken Sijselestraat – Update 14 september 2021

  fasering Sijselestraat 16 september
  De wegverharding van de Sijselestraat, tussen Markt en Melkweg, is in slechte staat en wordt vervangen door een asfaltverharding. Deze werken starten op donderdag 16 september 2021. Vanaf dan wordt de Sijselestraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding voorzien. Voetgangers kunnen blijven gebruik maken van het voetpad. Ook fietsers kunnen, mits afstappen, het voetpad gebruiken.
 • Beernem kent hoge vaccinatiegraad

  Dankjewel 14 september
  Vaccinatiecentrum De Valkaart kan hele mooie cijfers voorleggen Gemiddeld 94% van de Beernemse inwoners (12+) is tot nu toe volledig gevaccineerd. Daarmee behoren we tot de top van België. Een dikke merci aan iedereen die zich liet vaccineren en aan alle vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum en het callcenter!
 • Gouden Beren 2019-2020 uitgereikt

  Winnaars Gouden Beren 13 september
  Op vrijdag 10 september vond de uitreiking van de Gouden Beren en de kampioenenviering plaats. Tijdens een show met verschillende optredens deelden we, samen met de adviesraad Sport en Beweging, vijf Gouden Beren. Daarnaast hebben we alle sportkampioenen van de voorbije periode gehuldigd.
 • Nieuwe lokalen voor Chiro Oostveld

  Nieuwe Chirohemen in Oostveld 13 september
  Chiro Oostveld viert zijn 60-jarig bestaan met nieuwe lokalen. De Chiro heeft nu meer ruimte voor zijn meer dan 70 leden. Het nieuwe gebouw, dat ontworpen is door architect en Beernemnaar Bert Maeyens, bestaat uit twee bouwlagen en is afgewerkt met houten gevelbekleding waardoor het gebouw mooi opgaat in de omgeving.
 • Heropening Pensioenpunt Beernem

  pensioenpunt logo geschaald 06 september
  Vanaf maandag 6 september heropent het RSVZ zijn Pensioenpunten in de gemeenten en steden. Wie een persoonlijk onderhoud wil met iemand van de Pensioendienst in Beernem, kan hiervoor een afspraak maken via het gratis Pensioennummer 1765. De afspraak vindt vervolgens plaats in het Sociaal Huis.
 • Sportelen

  sportelen 01 september
  Vanaf september starten we opnieuw ons sportelaanbod op. Je kan elke week komen Sportelen. Enkel tijdens de schoolvakanties lassen we even een pauze in. Heb je ook interesse om mee te sportelen? We bieden badminton, onderhoudsgym en Linedance aan!
 • Bizz Awards 2021: stem op je favoriete ondernemers

  Bizz awards - genomineerden 27 augustus
  Donderdag 26 augustus zijn de zes genomineerden voor de Bizz Awards bekend gemaakt. We reiken twee Bizz Awards uit: een award voor de Beernemse onderneming van het jaar en een award voor een Beernemse onderneming met een innovatief of duurzaam product/aanpak. Welke van de zes Beernemse ondernemers uiteindelijk een award binnenrijft, bepaal jij!
 • Terugbetaling tickets, tienbeurtenkaart of jaarabonnement zwembad

  Zondagochtend-kilometertje. ??? #zwemmenvoortwee #igbeernem 25 augustus
  Het Bloemendalezwembad is definitief gesloten. Wie nog tickets, een tienbeurtenkaart of een abonnement heeft, kan een aanvraag voor terugbetaling indienen. Met een jaarabonnement kun je ook in het zwembad van Zedelgem en Oostkamp terecht.
 • Schoolomgeving De Notelaar wordt veiliger

  zebrapad H d Ydewallestraat 11 augustus
  Aan gemeenteschool De Notelaar ligt voortaan een uitstulpend voetpad aan het zebrapad. Hierdoor is de oversteeklengte korter, is de voetganger zichtbaarder voor de automobilisten en wordt er een vaste hindernis gecreëerd die snelheidsremmend werkt. Het zebrapad aan VBS Ter Bunen heeft ook zo’n uitstulpend voetpad in de Bruggestraat.
 • Rookvrije sport- en speelterreinen

  Bellen blazen tegen roken 22 juli
  In het kader van Generatie Rookvrij roepen we op om alle sport- en speelterreinen rookvrij te houden.
 • Zwembad sluit definitief de deuren

  Foto zwembad Bloemendale 19 juli
  Het zwembad, dat al preventief gesloten was, sluit definitief de deuren. Het gemeentebestuur besliste samen met zwembadbeheerder FARYS dat het niet langer verantwoord is om het zwembad, dat dateert van 1972, open te houden. De huidige problemen zijn te omvangrijk waardoor de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden.
 • Zebrapad H. d'Ydewallestraat wordt veiliger

  zebrapad H d Ydewallestraat 14 juli
  Het zebrapad in de H. d'Ydewallestraat wordt veiliger voor schoolkinderen. Het is de bedoeling dat het zebrapad tegen september 2021 duidelijker zichtbaar wordt voor de automobilisten zodat men op een veilige manier kan oversteken. Ook wordt er een studietraject opgestart voor het verkeersveiliger maken van het zebrapad aan Kleuterweelde en voor het doortrekken van de fietssuggestiestrook in de Knesselarestraat. Vlaanderen maakt hiervoor budget vrij.
 • Op reis naar het buitenland? Hou rekening met de coronamaatregelen!

  covidsafeapp 01 juli
  Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen (links onderaan nieuwsbericht). Coronacertificaat nodig? Download de app of vraag een papieren exemplaar op. PCR-test nodig? Dan kan je terecht in De Blauwe Toren (Brugge) of de huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo. En vergeet niet om je Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen vooraleer je terugkomt.
 • Check je chip!

  Check je chip 23 juni
  Een verloren gelopen hond of kat is de nachtmerrie van elk baasje. Een correcte registratie is een eerste voorwaarde om het dier terug te kunnen brengen. Sinds 1 mei 2021 zijn alle contactgegevens op de chips van huisdieren automatisch anoniem. Dit maakt het moeilijker om jou te verwittigen als jouw hond of kat wordt gevonden.
 • Werkgroep inventariseert houtig erfgoed

  Op woensdag 26 mei kwam de werkgroep bijeen aan een hoeve ‘Hoogenbilck’ in de Beekstraat 99 waar ze het houtig erfgoed in kaart brengen. 23 juni
  Het kan zijn dat je deze zomer leden van de werkgroep 'Houtig erfgoed' tegenkomt die foto’s nemen van beplantingen of die je wat vragen willen stellen.
31-60 Van 108