RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • We zoeken Digihelpers

  digihelpers 22 maart
  Ben je graag bezig met digitale media? Heb je zin om andere mensen te leren werken met hun smartphone, tablet of computer? Dan ben jij de toekomstige Digihelper die we zoeken!
 • Beernem draagt beheer recyclagepark over aan IVBO

  15 maart
  Beernem draagt het beheer van het recyclagepark vanaf 1 juli 2023 over aan IVBO, net zoals Oostkamp en Zedelgem. Voor de inwoners verandert er voorlopig niets.
 • Huis van het Kind: activiteiten en vormingen

  09 maart
  Huis van het Kind geregeld activiteiten en vormingen. Deze vormingen zijn helemaal gratis. Vergeet wel niet om je in te schrijven.
 • Textielcontainers in Beernem

  textielcontainer 08 maart
  Op bijna alle locaties staan twee verschillende containers, beiden van een andere partner. Op deze manier kan je als inwoner zelf de keuze maken aan welke inzamelaar jij je oude textiel schenkt.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat of fietszone?

  fietsstraat 06 maart
  Beernem telt ondertussen al enkele fietsstraten. Die fietszones bevinden zich niet enkel aan de schoolomgevingen, maar ook in de omgeving van de fietsbrug. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietszone?
 • Kijk uit voor de Aziatische hoornaar

  verschil tussen Aziatische hoornaar en Europese hoornaar 02 maart
  De Europese hoornaar is nuttig voor de biodiversiteit, zachtaardig en mag je niet verdelgen. In tegenstelling tot de Aziatische hoornaars. Die zijn heel schadelijk voor de biodiversiteit en landbouw. Daarom is het belangrijk om goed op te letten of je geen Aziatische hoornaar of een nest terugvindt bij jou in de buurt.
 • Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

  Helpende handen gezocht voor het opzetten van onze tunnelserre. Info www.plukhofbeernem.be #igbeernem 02 maart
  Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet onmiddellijk waar? Surf dan naar de Beernemse vrijwilligerswebsite. Je vindt er allerlei zoekertjes voor vrijwilligerswerk. Je kan de zoekertjes filteren volgens eigen interesse.
 • Lente-actie: Gratis GFT-zakken

  lente actie gft 01 maart
  Elke vrijdag haalt IVBO groenten-, fruit- en klein tuinafval (GFT) op. En mét succes, want vorig jaar haalde IVBO 3.430 ton gft op in onze regio. Dat betekent 12,5 kg keukenafval per inwoner dat niet werd verbrand in de afvalenergiecentrale, maar omgezet werd in compost. Goed voor het milieu dus! Maar dat kan nog beter … Daarom organiseert IVBO een lente-actie om meer mensen te overtuigen voor de gft-inzameling.
 • Doe mee met de Lenteschoonmaak

  Lenteschoonmaak 27 februari
  De Lenteschoonmaak is een grootschalige opruimactie waarbij duizenden vrijwilligers zwerfvuil te lijf gaan over heel Vlaanderen! Dat kunnen kleine opruimacties van de eigen berm of straat zijn of grote acties waarbij je je ganse wijk optrommelt. De Lenteschoonmaak is van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april.
 • Boekje 'Zomer 2023'

  cover zomerbrochure 23 februari
  De zomer komt er snel aan! Bereid je voor met ons boekje 'Zomer 2023', waarin we onze werking deze vakantie uit de doeken doen.
 • Nieuwsbrief werken Scherpestraat / Beernemstraat – Update 17 februari 2023

  fasering Zuiddamme 17 februari
  Hier volgt een update van de werken in de Scherpestraat en de Beernemstraat.
 • Heb je een rijbewijs in bankkaartmodel? Controleer de geldigheid!

  rijbewijs in bankaartmodel 09 februari
  Sinds 8 april 2013 reikt onze gemeente rijbewijzen in bankkaartmodel uit. Deze rijbewijzen hebben een geldigheid van 10 jaar. Het is (nog) niet mogelijk om de houders van zo’n rijbewijs te verwittigen wanneer hun rijbewijs gaat vervallen. Controleer dus zelf de geldigheid. Je vindt de geldigheidsdatum op de voorkant van je rijbewijs.
 • Ruige nieuw lid van Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

  Ruige D'Hulster legt zijn eed af 24 januari
  Ruige D’Hulster vervangt Vicky Verstringe als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Ruige heeft op maandag 23 januari 2023 de eed afgelegd in handen van Kris Vincke, voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn.
 • Maak kennis met onze nieuwe brugfiguur

  Laure 18 januari
  "Mijn kind heeft het moeilijk op school." Voor veel ouders zijn dat herkenbare woorden. De scholen en CLB's bieden hulp, maar je kan daarnaast ook een beroep doen op onze brugfiguur Laure. Laure wil een brug vormen tussen ouders, de school, de buurt en de gemeente.
 • Nieuw: UiTPAS, jouw spaar- en voordeelkaart voor vrije tijd

  uitpas kaart 16 januari
  Koop vanaf 16 januari de UiTPAS, spaar punten en scoor voordelen. Wie het financieel moeilijk heeft, krijgt bovendien 80% korting met de UiTPAS.
 • Thuisladen niet mogelijk? Vraag een publieke laadpaal

  Publieke laadpalen campagnebeeld 06 januari
  Heb je een 100% elektrische auto? Maar kan je geen eigen laadpunt installeren en heb je er ook geen in de omgeving? Vraag dan een publieke laadpaal aan via het e-loket van Vlaanderen.
 • Onderzoek naar PFAS op site Bio-Electric

  23 december
  Uit een verkennend bodemonderzoek voor PFAS-verontreiniging op de site van Bio-Electric, Wellingstraat 109, blijkt dat er een duidelijke aanwijzing is voor een ernstige verontreiniging met PFAS in het grondwater. Er volgt nu een verder bodemonderzoek. We hebben de bewoners in een straal van 500 m rond de site aangeschreven met specifieke aanbevelingen.
 • Hoe kijk jij naar Beernem als dorp: Masterplan

  dna van het dorp 21 december
  Het ruimtelijk Masterplan voor de dorpskern van Beernem is het resultaat van een intense samenwerking tussen het ontwerpbureau MAAT-Ontwerpers, onze medewerkers, experts en inwoners. Samen dachten we na over de toekomst van de dorpskern van Beernem en hoe we enkele ruimtelijke uitdagingen op vlak van wonen, verplaatsen en ontmoeten kunnen aanpakken. MAAT-Ontwerpers heeft alle input verwerkt tot een Masterplan.
 • Sluitingsdagen buitenschoolse kinderopvang 2023

  jeroentje bko 20 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang voor het kalenderjaar 2023:
 • Toon je hart voor gezinnen die een kindje missen

  college hijst Koestervlag 11 december
  Het college hijst de Koestervlag en roept op om tijdens de Koesterweek zoveel mogelijk harten te laten verschijnen in het straatbeeld. Zo willen we een hart onder de riem steken voor alle gezinnen waar een kindje gemist wordt. Het is belangrijk dat we zorg dragen voor elkaar en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen in hun verdriet.
 • Afvalkalender 2023

  afvalkalender 2023 06 december
  De afvalkalender 2023 valt deze week in de bus. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • Gedragen en duurzaam toekomstbeeld voor kerken

  Toekomst kerken 20 oktober
  Via een heus inspraaktraject hebben inwoners meegewerkt aan een gedragen en duurzaam toekomstbeeld voor de Sint-Petruskerk en de Heilige Maria Moeder Godskerk. De toekomstmogelijkheden zijn verwerkt in een eindrapport dat als inspiratiebron kan dienen voor de betrokken kerkbesturen.
 • Verplicht conformiteitsattest bij verhuring

  17 oktober
  Wie een woning in Vlaanderen verhuurt, moet ervoor zorgen dat deze volledig in orde is en voldoet aan bepaalde normen. Het conformiteitsattest is een officieel document dat de gemeente aflevert en dat aantoont dat je woning aan de woningkwaliteitsnormen voldoet. In sommige gevallen kan ook Wonen-Vlaanderen een conformiteitsattest afleveren.
 • Geveltuintjes voor meer kleur

  Geveltuin 16 september
  Een geveltuin is een smalle strook groen langs of tegen een gevel. Geveltuinen zijn niet enkel leuk in het straatbeeld, ze verbeteren de luchtkwaliteit, vergroten de biodiversiteit, nemen CO2 op, zorgen voor verkoeling, bufferen water… Kortom, alleen maar voordelen. Daarom willen we inwoners aanmoedigen om hun gevel op te fleuren met een geveltuin.
 • Voor € 4,00 of € 11,00 naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

  jongere bij psycholoog 14 september
  Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. Daarom wil de overheid dat iedereen een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning zodat mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.
 • Registreer je fiets op Bikebank

  logo bikebank 15 juli
  Vind je verloren of gestolen fiets snel terug door je fiets gratis te registreren op Bikebank. Bij diefstal helpt dit je aangifte en bovendien verhoogt dit de kans om je fiets sneller terug te vinden.
 • Verhogen van de verkeersveiligheid wijk Turkije

  knip Oude Vaartstraat 07 juli
  Tijdens de bewonersvergadering in het najaar van 2021 hebben we de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid van de wijk Turkije besproken met de bewoners van de Burgemeester Claeysstraat, Stationsstraat (deel gemeenteweg), Parkstraat (deel gemeenteweg), Oude Vaartstraat, Kannunnik Davidstraat, Guido Gezellestraat en Stijn Streuvelstraat. We stelden een plan voor dat goed onthaald werd. De bijkomende suggesties van de bewoners werden besproken in de verkeerscommissie.
 • Parkeergelegenheid rond het station

  parkeergelegenheid Stationsomgeving 28 juni
  Rond het station zijn er in totaal vier parkings. We hebben dit gevisualiseerd op een plan (zie prent of download). In de rode ruimte mag je niet parkeren. Dit kan wel op de vier voorziene parkings (blauw). Er zijn ook enkele kiss & ride plaatsen voorzien. Er komen binnenkort nog informatieborden op het plein die de parkings duidelijk aangeven.
 • Sprekende Stenen op begraafpark Sint-Amandus

  bezielers van Sprekende Stenen 20 juni
  Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat als die stenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen? Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaecke zochten het voor je uit. Want “Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”
 • Maak online je afspraak

  Maak online je afspraak 19 mei
  Kom je naar het gemeentehuis, maak dan vooraf een afspraak (behalve op dinsdag). Werken op afspraak betekent dat je geen kostbare tijd verliest. Bovendien kunnen wij ons beter en gerichter voorbereiden op je bezoek.
31-60 Van 71