RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Gemeenteraad en OCMW-raad in 2021

  #igbeernem #vergaderzaal #gemeenteraad 17 december
  In Beernem komt de gemeente- en OCMW-raad (bijna) elke maand bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis (tweede verdieping). In 2021 is er op volgende donderdagen gemeenteraad, telkens om 19.30 u: 28 januari, 25 februari, 25 maart, 22 april, 3 juni, 1 juli, 16 september, 21 oktober, 18 november en 16 december. Iedereen is welkom om de gemeenteraad bij te wonen. Behalve in tijden van corona. Sinds november 2020 vindt de gemeenteraad online plaats.
 • We zoeken onze Gouden Beren en sportkampioenen

  Sportmedaille 15 december
  In 2019 en 2020 zijn er sterke prestaties geleverd door onze Beernemse sporters. We zetten die graag in de kijker tijdens onze sportshow op vrijdag 19 maart in O.C. De Kleine Beer. Ken je kandidaten voor een Gouden Beer? Of ben je zelf kampioen geworden? Laat het ons weten voor vrijdag 29 januari.
 • Field agents en huisbezoekers i.k.v. lokale contactopsporing

  legitimatiebewijs lokale contactopsporing 08 december
  Ook in onze gemeente zijn er field agents en huisbezoekers actief. Ze gaan langs bij mensen thuis die niet telefonisch bereikt konden worden via het centrale contactonderzoek. Het centrale contactonderzoek contacteert mensen die in nauw contact zijn gekomen met een besmette persoon De field agents of huisbezoekers die thuis langs gaan beschikken altijd over een legitimatiebewijs (een badge - zie foto).
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom en bespaar op je energiefactuur

  Groepsaankoop groene stroom 03 december
  Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen. De provincie zoekt voor jou een voordelig contract voor 100% groene energie.
 • Je zoon/dochter stuurt je een betaalverzoek via WhatsApp?

  whatsapp berichten 03 december
  Krijg je via WhatsApp een dringend betaalverzoek? Opgepast, er kan sprake zijn van fraude. Oplichters doen zich voor als familielid of kennis dat een nieuw gsm-nummer heeft. In de berichten vraagt het ‘familielid’ via WhatsApp om een flinke geldsom te storten. Let op want dit is geen familielid of kennis, maar een oplichter.
 • Nieuw oorlogsgedenkteken in Oostveld

  nieuw oorlogsgedenkteken in Oostveld 03 december
  Op woensdag 11 november werd het nieuwe oorlogsherdenkingsmonument op het kerkplein van Oostveld onthuld. Na de onthulling volgde een serene bloemneerlegging en werd de Last Post geblazen.
 • Groen licht voor opening niet-essentiële winkels en coronaregels eindejaarsperiode

  overzicht coronaregels 01 december
  Het Overlegcomité heeft op vrijdag 27 november de epidemiologische situatie in besproken. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op COVID-alarmniveau vier. Het Overlegcomité nam volgende beslissingen:
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 01 december
  Winkelen mag opnieuw vanaf dinsdag 1 december. Hou je aan volgende voorwaarden: gebruik alcoholgel, respecteer voldoende afstand, mondmasker is verplicht, winkel alleen (m.u.v. personen die nood hebben aan begeleiding) en maximum een half uur. De preventiemaatregelen moeten zichtbaar aangekondigd zijn (gebruik handgel, dragen mondmasker, max aantal personen toegelaten in winkel). Er is een verbod op alcoholverkoop na 20 u en een verbod op het verkopen van vuurwerk.
 • Zwembad gaat opnieuw open op dinsdag 1 december

  zwembad 01 december
  Vanaf dinsdag 1 december kan er opnieuw gezwommen worden. Er mogen er maximum 26 personen per tijdslot komen zwemmen. Reserveer wel op voorhand je plaats. Gezinnen moeten alle personen ingeven, ook de kinderen. Privé-lessen kunnen met max. 4 personen (incl. lesgever). Wie op dinsdag 1 december nog wil komen zwemmen, kan bellen naar 050 28 91 38.
 • Toekomst gemeenteschool De Notelaar

  Gemeenteschool met burgmeester, schepenen en directeur 27 november
  Begin maart werd op de Facebookpagina van gemeente Beernem aangekondigd dat MPI-GO De Bevertjes op termijn zou verhuizen naar Brugge. Dit bood opportuniteiten om eventueel een deel van de site van De Bevertjes aan te kopen voor de bouw van de nieuwe gemeenteschool. We hebben goed nieuws! Er is een samenwerkingsovereenkomst met GO! waarbij Beernem een deel van de grond van site De Bevertjes kan verwerven. In 2022-2023 kunnen de werken voor de nieuwbouw van de gemeenteschool De Notelaar starten.
 • Ook een kerstboom in je straat, buurt of wijk?

  kerstboom aan het gemeentehuis 24 november
  Wil je een gezellige kerstsfeer in je straat, dan kan je een kerstboom van bijna 4 meter hoog aanvragen. Zorg ervoor dat de boom een mooi plaatsje krijgt in je buurt, het naburig pleintje,… kortom het openbaar domein en versier de kerstboom. Wie doet mee?
 • Herinrichting Oudezakstraat en M. Matthysstraat op schema

  Kruispunt Oudezakstraat en Knesselarestraat 23 november
  De Oudezakstraat en de M. Matthysstraat worden momenteel heringericht. De werken verlopen volgens schema. De Oudezakstraat wordt een eenrichtingsstraat vanaf de toegang van de parking (achter de kerk). De toegelaten rijrichting is die van de parking richting de Knesselarestraat. De volledige Oudezakstraat wordt bovendien een fietsstraat.
 • Wanneer moet je je laten testen?

  wanneer moet je je laten testen 23 november
  Wie -sinds 16 november- nauw contact gehad heeft met iemand die positief getest is op COVID19 moet minstens 7 dagen in QUARANTAINE, gevolgd door 7 dagen van extra waakzaamheid (7 + 7 dus). 7 dagen na je laatste hoogrisicocontact moet je je laten TESTEN. Blijf in quarantaine tot wanneer je het resultaat hebt.
 • Bekijk de gemeenteraad / OCMW-raad van 17 december 2020

  Livestream GR 20 november
  Donderdag 17 december kon je de gemeente- en OCMW-raad digitaal meevolgen. Wie donderdag niet meevolgde, kan de gemeente- en OCMW-raad ook nog achteraf bekijken op ons YouTubekanaal.
 • Bekijk de gemeenteraad / OCMW-raad van 19 november 2020

  Livestream GR 20 november
  Donderdag 19 november kon je de gemeente- en OCMW-raad voor de eerste keer digitaal meevolgen. Wie donderdag niet meevolgde, kan de gemeente- en OCMW-raad ook nog achteraf bekijken op ons YouTubekanaal.
 • Campagne 'Zet je licht aan!' pakt uit met street tags

  Street tag Zet je licht aan 20 november
  Veel fietsers gaan zonder licht op pad. Dat is levensgevaarlijk! Wil je als fietser ook in het donker zichtbaar zijn, dan is goede fietsverlichting onmisbaar. Om fietsers aan deze boodschap te herinneren, zie je op verschillende plaatsen street tags met de boodschap ‘ZET JE LICHT AAN!’.
 • Gemeente- en OCMW-raad via livestream

  gemeenteraad via Youtube 19 november
  Donderdag 19 november om 19.30 u start de gemeente- en OCMW-raad en die kan je voor de eerste keer digitaal meevolgen. Omwille van de coronamaatregelen komen de raadsleden niet fysiek bijeen in O.C. De Kleine Beer, maar ze zullen digitaal vergaderen. Voor de allereerste keer kan je dus de gemeente- en OCMW-raad thuis meevolgen. Onderaan dit nieuwsbericht kan je de agenda downloaden, mét de vragen en suggesties die aan bod zullen komen.
 • Sporten opnieuw mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar – mondmaskerplicht aan stationsomgeving blijft

  #throwback naar de voorlopig laatste match van onze U7 (trainer Jerke) tegen SK Eernegem! #igbeernem #kfcsintjorissportief 16 november
  Het aantal coronabesmettingen in Beernem is aanzienlijk verminderd. Dit heeft ertoe geleid dat we gedaald zijn van alarmfase 4 naar alarmfase 2. Daarom laat de burgemeester indoor- en outdoor sportactiviteiten in clubverband opnieuw toe vanaf maandag 16 november. De mondmaskerplicht in de stationsomgeving van Beernem blijft gelden.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat?

  fietsstraat 13 november
  Om de veiligheid aan de schoolomgeving te verhogen zijn er in Beernem drie fietsstraten ingevoerd, in de J. Creytensstraat, het Maandagse en een deel van de Rollebaanstraat. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietsstraat?
 • Camperterrein ‘Kanaaloever’

  Camperterrein ‘Kanaaloever’ 03 november
  Naar aanleiding van het MB dat verschenen is op 1 november, met verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, sluiten we tijdelijk camperterrein ‘Kanaaloever’ vanaf dinsdag 3 november.
 • Gouverneur neemt bijkomende coronamaatregelen

  corona 03 november
  Op 29 oktober besliste de gouverneur om een enkele aanvullende maatregelen in te voeren in West-Vlaanderen. Zijn besluit is aangepast op 2 november. De maatregelen van de gouverneur komen bovenop de reeds bestaande maatregelen.
 • De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij…

  Borstkanker 27 oktober
  Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een mammografie nemen. Je krijgt hiervoor van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot deze leeftijdsgroep behoort. Een mammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Tijdig opsporen is dus belangrijk.
 • Wie zijn onze buurtambassadeurs?

  Buurtambassadeur 27 oktober
  De nood om elkaar te kennen en kunnen ontmoeten, heeft sinds de coronacrisis nog meer belang gekregen. Buurtambassadeurs spelen hier een belangrijke rol in. Een buurtambassadeur is een antenne en schakel tussen bewoners, het gemeentebestuur, het Sociaal Huis en andere dienstverlening.
 • Toelating tot het plaatsen van een tentje bij de handelszaak

  visit beernem 23 oktober
  De voorbije maanden konden bezoekers van handelszaken meestal genieten van gunstige weersomstandigheden en was het niet erg om eventjes buiten te wachten. Het weer zal stilaan beginnen veranderen en daarom geven we toelating aan handelaars om voor hun zaak een tentje of tijdelijke constructie te plaatsen op het openbaar domein.
 • Vacature Intergemeentelijk handhaver ruimtelijke ordening

  jobs website 23 oktober
  Wil je meewerken aan een duurzame & veilige woon-, werk- en leefomgeving? Ben je iemand die heldere analyses maakt? Kan je op een onderbouwde en genuanceerde manier zorgen voor de naleving van stedenbouwkundige regels? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken!
 • ‘Beernem helpt’ - oproep tot vrijwilligers

  Beernem helpt visual 22 oktober
  In deze coronaperiode is solidariteit belangrijker dan ooit. Veel mensen hebben hulp nodig om boodschappen te doen, medicijnen te halen, ... of willen gewoon een babbeltje doen om even aan de eenzaamheid te ontsnappen. Daarom zijn we (opnieuw) op zoek naar vrijwilligers. Wil je mensen helpen? Dan vernemen we dit graag! Wij zorgen ervoor dat je verzekerd bent.
 • Beernemse streekproducten

  Beernemse streekproducten verfwaaier 08 oktober
  Beernem... mysterieus en verrassend lekker!! Beernem, mysterieus en verrassend lekker! We hebben het label 'Beernems streekproduct' uitgereikt aan elf Beernemse ondernemers. Benieuwd?
 • Groene en onderhoudsvriendelijke begraafparken

  Begraafpark Beernem oude kerk 08 oktober
  Sinds een aantal jaren vormen we de begraafplaatsen om naar begraafparken. De vrije ruimtes zaaien we zoveel mogelijk in met gras. Dit maakt het begraafpark niet alleen groener, het is ook netjes en onderhoudsvriendelijk. In bepaalde delen van begraafpark HMMG willen we deze vergroening voortzetten. Daarom gaan we de vrije ruimtes in de aangeduide rijen, inzaaien met gras. Deze werken starten vanaf 1 maart 2021.
 • Zorg dat je niets mist door griep

  bescherm jij Yvette - laat je vaccineren tegen griep 08 oktober
  Ben je 65-plusser, ben je zwanger of heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte aan longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Daarom laat je je best vaccineren vanaf half oktober. Zo heb je de beste kans om geen griep te krijgen in de winter. Dit jaar spoort men ook 50-65 jarigen aan om een prikje te laten zetten.
 • Cultuuragenda 2020-2021

  Cover cultuuragenda 02 oktober
  De nieuwe Cultuuragenda is in de bus gevallen. Iets later dan gewoonlijk. Daar zit corona uiteraard voor iets tussen. Maar net in deze moeilijke tijden wil het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek, samen met haar beheerraad, alles op alles zetten om toch cultuur tot bij jou te brengen. Update 29 oktober 2020 - omwille van de verstrengde coronamaatregelen zijn O.C. De Kleine Beer, Het Schepenhuys en de Sinjo gesloten. Wie tickets heeft, wordt persoonlijk gecontacteerd.
31-60 Van 84