RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Vacature medewerker Groendienst

  jobs website 01 april
  Werk je graag buiten? Hecht je belang aan de natuur en groen? Wil je meewerken aan een verzorgde en groene gemeente? Dan is deze job iets voor jou!
 • Vacature samenwerkende onthaalouder

  vacature 01 april
  Heb je een warm hart voor kinderen? Wil je hen ondersteunen bij het zetten van hun eerste stapjes in de wereld? Hou je ervan om kinderen te verzorgen en hen dagelijks te verwelkomen in jouw opvang? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! De dienst voor Onthaalgezinnen is op zoek naar een onthaalouder die wil samenwerken met een collega in de nieuwe groepsopvang ‘De Berenwelpjes’ (Sint-Joris).
 • Natuurvriendelijk maaibeheer voor meer bijen

  natuurvriendelijk maaibeheer 31 maart
  Op onze (begraaf)parken en andere groenzones passen we al enkele jaren natuurvriendelijk maaibeheer toe. Dat houdt in dat we die zones twee keer per jaar maaien. Door het gras minder vaak te maaien, kan het uitgroeien tot een waardevolle graszone die meer (honing)bijen, vlinders en allerlei andere insecten aantrekt. Minder maaien betekent dus meer biodiversiteit.
 • We zoeken onze Gouden Beren!

  gouden beren 31 maart
  We gaan opnieuw op zoek naar de sterkste sportprestaties van dit jaar.
 • Financiële of materiële hulp voor (de vluchtelingen van) Oekraïne

  Oekraïne 24 maart
  Wil je een bijdrage leveren om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen? Kijk hier hoe je dat kan doen.
 • Wil je Oekraïense vluchtelingen bijstaan als tolk of als buddy?

  Oekraïne 21 maart
  We willen de mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne en in Beernem terechtkomen zo goed mogelijk opvangen. Daarom zoeken we vrijwilligers die Oekraïense vluchtelingen willen bijstaan als buddy. Buddy’s helpen nieuwkomers hun weg vinden in onze gemeente. Ze ondersteunen hen om een netwerk en een vrijetijdsleven uit te bouwen. Spreek je bovendien Oekraïens, Russisch of Krim-Tataars, dan kan je ook helpen als tolk of vertaler.
 • Gastgezin zijn voor vluchtelingen uit Oekraïne?

  Oekraine vlag en vredesduif 16 maart
  Overweeg je om Oekraïense vluchtelingen bij je thuis op te vangen? Hou er dan rekening mee dat je als gastgezin een aantal verantwoordelijkheden hebt tegenover de mensen die je opvangt.
 • Adviesraden opnieuw samengesteld

  adviesraden 2022-2024 15 maart
  De adviesraden voor de periode 2022-2024 zijn samengesteld. We tellen in totaal bijna 100 gemotiveerde inwoners. Hun belangrijkste taak is het adviseren van het bestuur bij het nemen van bepaalde beslissingen.
 • Werken Scherpestraat - Nieuwsbrief 14 maart 2022

  fasering Zuiddamme 14 maart
  Hier lees je een stand van zaken over de werken in de Scherpestraat.
 • Informatiewebsite -en nummer over situatie Oekraïne

  Oekraine vlag en vredesduif 09 maart
  De Federale overheid en de Vlaamse overheid maakten elk een informatiewebsite met alle informatie voor Belgen in Oekraïne, maar ook als ondersteuning voor Oekraïners in België en personen die op de vlucht zijn. Er is ook een informatienummer waar je terecht kan met vragen.
 • Fietspunt op Stationsplein

  Fietspunt 07 maart
  Vandaag opent Fietspunt voor het eerst haar deuren op het Stationsplein. Voortaan kan je het Fietspunt dus vinden op het Stationsplein.
 • Lessenreeks krachttraining voor 60-plussers

  krachttraining 01 maart
  Wanneer we ouder worden, neemt onze spierkracht en spiermassa af. Krachttraining kan dit proces uitstellen. Het is ook de ideale manier om aan valpreventie te doen. Daarom breiden we het sportel-aanbod uit met een gratis lessenreeks krachttraining voor 60-plussers.
 • Bouw nieuwe gemeenteschool wordt gefaseerd uitgevoerd

  ontwerp nieuwe gemeenteschool 24 februari
  Het architectenteam Luum Architects en Ariës Brugge is aangesteld voor het ontwerp van de nieuwe gemeenteschool in het centrum van Oedelem. Het College van burgemeester en schepenen oordeelde om het ontwerp van de nieuwe gemeenteschool bij te sturen en te faseren om zo het bouwdossier betaalbaar te houden.
 • Werken nieuwe zwembad starten op 8 maart

  Buitenzicht nieuw zwembad 23 februari
  Op dinsdag 8 maart start de firma ACH Bouw, in opdracht van TMVW, met de bouw van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. Het zwembad wordt tegen de sporthal aangebouwd, op de vrije zone tussen de cafetaria en het cyclocrossparcours. Als alles meezit, opent het nieuwe zwembad haar deuren in het najaar van 2023.
 • Beeldengroep calvarie begraafpark Oedelem prachtig gerestaureerd

  Calvarie 22 februari
  De beeldengroep van de calvarie is terug thuis. De beeldengroep werd in 1953 vervaardigd door de Brugse beeldhouwer Karel Dupon jr. en is een blikvanger op begraafpark Sint-Lambertus. Je vindt het op de hoek van beide hoofdpaden van het begraafpark. Deze paden zijn bovendien een veelgebruikte fiets- en wandelverbinding door het centrum van Oedelem.
 • Samen maken we de mobiliteitsswitch

  basisbereikbaarheid 22 februari
  Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
 • Toegankelijke psycholoog voor kinderen en jongeren

  jongere bij psycholoog 20 februari
  Sinds vorig jaar kunnen kinderen en jongeren tot 24 jaar via onze diensten een beroep doen op een psycholoog (vijf gesprekken). Het eerste gesprek is gratis, daarna kost een sessie € 11,00. Deelname aan een verminderd tarief van € 4,00 is mogelijk.
 • Aantal inwoners blijft stijgen

  Do you have a heart for veggies too? Like if you glow for this hokkaido pumpkin ?? #igbeernem 16 februari
  Op 31 december 2021 waren er in Beernem 15.956 inwoners. Dit zijn 118 inwoners meer dan in 2020.
 • Kleuterkampen tijdens de zomer

  kriebelkampen 16 februari
  Deze zomer organiseren we kleuterkampen voor alle Beernemse kleuters (geboortejaar 2016 t.e.m. 2019). We doen dit samen met Creafant vzw. De kampen vinden plaats in basisschool de Regenboog.
 • Beluister de commissievergadering van 9 februari

  Geluidsopname GR 11 februari
  Op dinsdag 9 februari kwam de gemeenteraad bijeen ter bespreking van de resultaten van de bestuurskrachtmeting, uitgevoerd door Idea Consult
 • Hinder voor fietsers en voetgangers op jaagpad langs kanaal richting Brugge

  fundering noodbrug aan kanaal 11 februari
  Oostkamp start op maandag 28 februari met de heraanleg van de Moerbrugsestraat tussen de nieuwe spoorwegbrug en het kanaal. Tegelijkertijd zijn er onderhoudswerken aan de kanaalbrug. Dit heeft een impact op het jaagpad. Van 15 februari tot 25 februari is er een onderbreking tussen Beernem en Moerbrugge. Van 28 februari tot begin juni is er een onderbreking tussen Moerbrugge en Steenbrugge.
 • Cultuuragenda voorjaar 2022

  Cover cultuuragenda 07 februari
  De nieuwe Cultuuragenda valt bij alle inwoners in d e bus. Het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek heeft, samen met haar beheerraad, een mooi programma samengesteld.
 • Overzicht kampen in Beernem

  sportkamp 02 februari
  Op zoek naar een vakantiekamp voor je kind? In Beernem is er een groot aanbod!
 • De kinderopvang zoekt moni's

  BKO 31 januari
  Buitenschoolse kinderopvang 't Knipoogje is op zoek naar moni's voor de komende vakanties. Iets voor jou?
 • Word monitor bij Grabbelpas!

  animator Grabbelpas 31 januari
  Op zoek naar de leukste vakantiejob ter wereld? Stel je dan kandidaat om monitor te worden bij Grabbelpas!
 • Inzameling autobanden op het recyclagepark

  inzameling autobanden 28 januari
  Je kan voortaan gratis met je oude autobanden naar het recyclagepark.
 • Plasticfolie hoort in de PMD-zak

  plasticfolie 28 januari
  Wist je dat huishoudelijke plasticfolies sinds april vorig jaar in de PMD-zak mogen?
 • Project Zuiddamme - doortocht Beernem - Oedelem onderbroken

  fasering Zuiddamme 26 januari
  Op 7 februari 2022 starten de werken in de werken in de Scherpestraat. Vanaf dan is de doorgang tussen Beernem en Oedelem onderbroken. Er is een omleiding voorzien, ook voor fietsers en de bussen van De Lijn.
 • Parkeergelegenheid rond het station

  parkeergelegenheid Stationsomgeving 25 januari
  Rond het station zijn er in totaal vier parkings. We hebben dit gevisualiseerd op een plan (zie prent of download). In de rode ruimte mag je niet parkeren. Dit kan wel op de vier voorziene parkings (blauw). Er zijn ook enkele kiss & ride plaatsen voorzien. Er komen binnenkort nog informatieborden op het plein die de parkings duidelijk aangeven.
 • Er staan opnieuw textielcontainers

  textielcontainer 12 januari
  Sinds begin 2022 staan de containers voor textiel weer op alle locaties. Je zal merken dat op bijna alle locaties twee verschillende containers staan, beiden van een andere partner. Op deze manier kan je als inwoner zelf de keuze maken aan welke inzamelaar jij je oude textiel schenkt.
31-60 Van 94