Sprekende Stenen op begraafpark Sint-Amandus

Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat als die stenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen? Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaecke zochten het voor je uit. Want “Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”

Bij de graven van Irma Van Rie, Richard Batselaere, Wilfried De Gersem, Augustinus De Poorter en Maurice Vanhaecke vind je een QR-codes. Scan ze met je smartphone en beluister de verhalen achter de stenen.

Arne Vanhaecke verzorgt de muziek, Actrice Ilse De Koe werkte mee aan 1 van de ‘stenen’ en de Beernemnaren Gaby Coucke, Jean-Claude Vanhaecke, Thierry Gobert, Mickey Batselaere en Eddy Depoorter zijn te horen in de podcast.

Je kan de verhalen van ‘Sprekende Stenen’ ook beluisteren waar en wanneer je wil via www.sprekendestenen.be of je favoriete podcastkanaal.

Meer info

Bij de Cultuurdienst, cultuur@beernem.be, 050 79 99 00

op maandag 20 juni 2022
Nieuwsoverzicht