Lees onze Klimaatbrochure

Samen met onze buurgemeenten hebben we het Klimaatplan 2030 opgemaakt. Dit plan vormt de komende jaren de leidraad om de klimaatdoelstellingen te behalen. In de klimaatbrochure ontdek je de inhoud van het klimaatplan 2030. Je vindt er meteen ook concrete acties die je zelf kan uitvoeren voor een beter klimaat. Haal je exemplaar in de bib of het gemeentehuis.

Klimaatbeleid

We zien en voelen de klimaatverandering, ook in Beernem. Winters worden natter, zomers droger, buien heviger, temperaturen stijgen…

Hoe groot de gevolgen zullen zijn, hangt af van het klimaatbeleid dat we voeren en vooral van de acties die we allen samen nemen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Beernem staat er niet alleen voor. We slaan de handen in elkaar met de buurgemeenten. Samen hebben we het Klimaatplan 2030 opgemaakt. Dit plan vormt de komende jaren de leidraad om de klimaatdoelstellingen te behalen. Samen zorgen we voor:

  • meer wooncomfort
  • lagere energiefacturen
  • meer groen
  • meer lokale jobs voor onze inwoners
  • nieuwe opportuniteiten voor onze bedrijven

Klimaatbrochure

In de klimaatbrochure ontdek je de inhoud van het klimaatplan 2030. Je vindt er meteen ook concrete acties die je zelf kan uitvoeren voor een beter klimaat.

Benieuwd? Je kan de klimaatbrochure hieronder downloaden of een exemplaar ophalen in het gemeentehuis of de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Meer info

Bij de Milieudienst, milieu@beernem.be, 050 28 91 25

op dinsdag 19 december 2023
Nieuwsoverzicht