Nieuwe sociale superette ‘Den Uniek’

Vandaag opent voor de eerste maal de sociale superette ‘DenUniek’. We vormen hierbij de voedselbedeling om naar een kleine buurtwinkel met vaste winkelrekken en frigo’s en bieden een ruim aanbod aan van voeding en verzorgingsproducten. Voortaan kunnen inwoners dus zelf kiezen wat ze kopen. Want ook mensen in armoede hebben het recht om te kiezen wat ze eten.

Met de nieuwe manier van voedselbedeling sluiten we trouwens aan bij de manier van werken in de gehele Brugse regio (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Torhout, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke). Door sterker samen te werken met de omliggende gemeenten kunnen we de voedselaanvoer ook voor de toekomst beter garanderen.

De Voedselploeg is de naam van het samenwerkingsverband tussen alle gemeenten. Het voedsel wordt geleverd door de regionale voedselbank in Kuurne via de Voedselploeg en via onze Beernemse lokale handelaars, waar we zeer dankbaar voor zijn.

Ontmoetingscentrum De Klaver

DenUniek bevindt zich in De Klaver (Covias), Stationsstraat 127. Naast de winkel is er een ontmoetingsruimte waar je terecht kan voor een (gratis) kopje koffie en een gezellige babbel. Er is ook altijd een medewerker van het Sociaal Huis aanwezig.

Klant bij DenUniek

Klant worden bij DenUniek kan enkel na een sociaal en financieel onderzoek door het Sociaal Huis. Je kan hiervoor een afspraak maken met je maatschappelijk werker of via het onthaal van het Sociaal Huis. Via een kaart van het Sociaal Huis kan je vervolgens per maand voor een bepaald bedrag aan voeding en verzorgingsproducten kiezen in de nieuwe sociale superette.

Inwoners kunnen voortaan ook op vrijdagvoormiddag terecht om hun boodschappen te doen. Openingsuren DenUniek:

  • dinsdag van 14.00 tot 17.00 u
  • vrijdag van 9.00 tot 11.30 u

Handje helpen?

‘DenUniek’ is een samenwerking met Covias, vzw De Beernemse Notenkraker, ’t Veldzicht en vele andere vrijwilligers. Heb je ook zin om ook vrijwilliger te worden? Dan mag dit laten weten via vrijwilligers@beernem.be of 050 78 82 40.

Meer info

Bij het Sociaal Huis, sociaalhuis@beernem.be, 050 78 82 40

op vrijdag 02 juni 2023
Nieuwsoverzicht