RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Fietspunt krijgt nieuw gebouw

  Fietspunt 2024 16 oktober
  Fietspunt sluit vanaf maandag 16 oktober (tijdelijk) de deuren. De container verdwijnt zodat op diezelfde plaats op het Stationsplein een nieuw gebouw kan opgetrokken worden. Naast Fietspunt zal het gebouw ook een openbaar toilet bevatten. De opening van het nieuwe Fietspunt is voorzien begin 2024.
 • Nationale test BE-Alert op donderdag 5 oktober

  BE-Alert 05 oktober
  Een grote brand of een overstroming? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen en eventueel instructies doorgeven (bv. ramen en deuren gesloten houden). We werken met BE-Alert om je via sms, e-mail of telefonisch te informeren bij een noodsituatie. Op donderdag 5 oktober zullen we dit systeem testen.
 • Workshops veerKRACHTige kinderen

  kind turnt 04 oktober
  Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1 tot 10 oktober) zetten we graag het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staan alle acties in het teken van KRACHT. Speciaal voor de jongsten onder ons organiseren we enkele gratis workshops binnen het thema KRACHT.
 • Zakasbakje als vast wandelpartner

  peukenasbak 02 oktober
  Om te stimuleren dat rokers sigarettenpeuken niet meer op de grond gooien, delen we gratis zakasbakjes uit tijdens de week van de handhaving (2 t.e.m. 8 oktober). Neem dit mee wanneer je de deur uitgaat. Je kan een zakasbakje komen ophalen in het gemeentehuis, bib Beernem of bib Het Schepenhuys.
 • 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

  10 daagse van de geestelijke gezondheid logo 01 oktober
  De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vindt plaats van 1 tot 10 oktober. Dit jaar staan alle acties in het teken van KRACHT. VeerKRACHT is belangrijk. Want veerkracht zorgt ervoor dat je je - zelfs bij tegenslag - goed in je vel blijft voelen, en dat je er misschien nog sterker uitkomt. Ook in Beernem zetten we graag het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker.
 • Dorp met KRACHT - zoek en win!

  Dorp met KRACHT 01 oktober
  De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vindt plaats van 1 tot 10 oktober. Dit jaar staan alle acties in het teken van KRACHT. Ook in Beernem zetten we graag het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker met onder meer deze spreukenzoektocht.
 • Bouw mee aan Beernem - Geef je idee!

  Bouw mee aan Beernem 27 september
  We willen van Beernem een nog betere plaats maken om te wonen, ontspannen en werken. Dat doen we graag samen met jou. Je kan ons helpen door online of op 1 van onze inspiratieavonden je ideeën te delen.
 • Open blad oktober 2023

  cover open blad 27 september
  De nieuwste editie van Open blad valt deze week bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
 • Beernem heeft eerste VERO-route

  Startbord VERO route 25 september
  Een VERO-route is een VerkeersEducatieve ROute om leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar te leren fietsen in het verkeer. We hebben de route samen met de schooldirecties en de politie uitgestippeld.
 • Versterking fauna en flora in Kleuterweelde

  lorken Kleuterweelde 25 september
  In park Kleuterweelde gaan we de parkrand versterken door de aanplant van streekeigen bomen en struiken en door meer kansen te geven aan aanwezige, waardevolle bomen. Op die manier wordt het park een waardevol gebied voor fauna en flora. Het park is niet toegankelijk tijdens de week van 9 oktober. In die week velt de aannemer heel wat bomen.
 • Onderzoek naar PFAS op site CleanLease

  PFAS site CleanLease 22 september
  De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft recent een oriënterend bodemonderzoek ontvangen van CleanLease, Vullaertstraat 73 in Oedelem. In de bodem en in het grondwater zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld. Op basis van die metingen adviseert het Departement Zorg een aantal ‘no regret’-maatregelen in het gebied rond die site.
 • Vacature hoofdredder zwembad Drogenbrood

  redder 22 september
  Farys is op zoek naar een hoofdredder. Heb jij zin om als hoofdredder van bij de start mee te bouwen aan dit nieuwe verhaal? En om met jouw team van redders een optimale dienstverlening te bieden aan bezoekers? Kijk dan snel verder.
 • Modder op de weg, pas je rijstijl aan

  Modder op de weg 21 september
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • Vacature redder zwembad Drogenbrood

  vacature 21 september
  Farys is op zoek naar redders voor het nieuwe zwembad Drogenbrood! Iets voor jou? Kijk dan snel verder.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 14 september 2023

  Geluidsopname GR 15 september
  Op donderdag 14 september was er gemeente- en OCMW-raad. Beluister de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Waterlek O.C. De Kleine Beer

  waterlek O.C. De Kleine Beer 14 september
  Door een waterlek is het niet meer mogelijk om bepaalde zalen in O.C. De Kleine Beer te huren. We werken met man en macht om die zalen zo snel te herstellen, maar voor de polyvalente zaal zal dit nog een hele tijd duren. Heb je binnenkort bij ons een zaal gehuurd? Dan mag je van ons een telefoontje verwachten. We zoeken voor iedereen een oplossing.
 • Voorbereidende werken Beverhoutsveldstraat

  Beverhoutsveldstraat 12 september
  Tot het einde van dit jaar plannen de nutsmaatschappijen werken in de Beverhoutsveldstraat. De nutsmaatschappijen werken vooral in de bermen. Na hun werken wordt alles in de oorspronkelijke staat hersteld. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten. In de loop van 2024 starten de eigenlijke riolerings- en wegenwerken. De exacte timing hiervan is nog niet gekend.
 • Vandaag opent het derde digipunt

  Digipunt Flora 04 september
  Deze namiddag opent het digipunt in Lokaal dienstencentrum Flora, Bruggestraat 7. Dit is het derde digipunt in Beernem. Daarnaast hebben we met de Komkommer ook een mobiel digipunt. In het digipunt van Flora kan je elke maandag tussen 14.00 en 16.00 u terecht.
 • Behaag je tuin: groepsaankoop streekeigen plantgoed

  Behaag je tuin 01 september
  Regionaal Landschap Houtland & Polders pakt opnieuw uit met een groepsaankoop van streekeigen plantgoed om jouw tuin te behagen. Bomen en struiken verfraaien de omgeving en brengen meer leven in de tuin door hun bloemen en vruchten, maar ook door vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren zoals egels.
 • Goedaanbesteed.be versterkt lokale economie

  Goed aangesteed logo 21 augustus
  Goedaanbesteed.be is een website die West-Vlaamse KMO’s bundelt. Via de website kunnen steden en gemeenten dus gemakkelijk op zoek gaan naar lokale leveranciers.
 • Promaz helpt bij bodemsanering na mazoutlek

  Promaz logo 21 augustus
  Vermoed je dat je bodem verontreinigd is door een lek in jouw mazouttank- of leiding? Doe dan een beroep op Promaz. Dat is een fonds dat je helpt om de bodemsanering uit te voeren of door financieel tussen te komen, ook voor bodemsaneringen uit het verleden.
 • SDGeneration ondersteunt duurzame scholen

  SDGeneration 21 augustus
  Samenwerken aan een duurzame wereld is noodzakelijk om de toekomst van deze en volgende generaties te verzekeren. SDGeneration is de verzamelnaam voor alle leerlingen en leerkrachten die samenwerken met de school om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s (Sustainable Development Goals) te behalen.
 • Doe melding van de Aziatische hoornaar

  verschil tussen Aziatische hoornaar en Europese hoornaar 11 augustus
  De Aziatische hoornaar is een wespensoort uit China die zich razendsnel verspreidt. Ze bedreigen onze inheemse insecten, met een opvallende voorkeur voor de honingbij. Zo brengen ze de bestuiving van onze landbouwgewassen ook in gevaar. We zijn de Aziatische hoornaars dus liever kwijt dan rijk. Beernem betaalt de kost voor het verdelgen van een nest.
 • Onttrekkingsverbod uit onbevaarbare waterlopen en publieke grachten - update 2 augustus

  stroomgebieden onttrekkingsverbod 02 augustus
  Omwille van de aanhoudende droogte is het momenteel verboden om water te onttrekken uit onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in de stroomgebieden van de Blankaart (gedeeltelijk), Kemmelbeek (gedeeltelijk), Rivierbeek (volledig). Op dit tijdelijk onttrekkingsverbod zijn er een aantal uitzonderingen.
 • Nieuwsbrief werken Scherpestraat / Beernemstraat – Update 14 juli 2023

  fasering Zuiddamme 14 juli
  Voor het bouwverlof van de aannemer (17 juli - 4 augustus) geven we je graag nog een update van de werken.
 • Welkom in het tweede digipunt in Covias

  Digipunt Covias 14 juli
  In Covias, Stationsstraat 127, hebben we een tweede digipunt. Voortaan ben je elke dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 9:00 en 11:30 u welkom voor al je digitale vragen.
 • Toelage bij activiteit met herbruikbare bekers

  herbruikbare bekers 12 juli
  Sinds 15 juni 2023 is het serveren van drank in wegwerpbekers bij evenementen verboden. Gebruik je herbruikbare bekers bij je evenement of activiteit? Dan betalen we tot 50% van de kosten terug.
 • Beernem draagt beheer recyclagepark over aan IVBO

  recyclagepark 01 juli
  Beernem draagt het beheer van het recyclagepark vanaf 1 juli 2023 over aan IVBO, net zoals Oostkamp en Zedelgem. Voor de inwoners verandert er voorlopig niets. Om de overname te vieren krijgt elke inwoner die naar het recyclagepark komt op zaterdag 1 juli een gratis rolletje gft-zakken (waarde: € 3,00).
 • Beweeg mee met het nieuwe busnet in Beernem

  visual nieuwe bushalte De Lijn 01 juli
  Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Vanaf 1 juli rijden bussen frequenter, kan het zijn dat je vertrouwde lijn van nummer verandert en heb je meer of andere verbindingen naar steden, scholen en ziekenhuizen. Daarom zijn er in Beernem enkele wijzigingen aan het net.
 • Brugge centrum krijgt autoluwe zone

  autoluwe zone Brugge 01 juli
  Het Brugse stadsbestuur neemt een aantal maatregelen voor een betere luchtkwaliteit. Eén daarvan is het creëren van een autoluw gebied vanaf 1 juli 2023. Een autoluw gebied maakt het ook aangenamer om te wandelen, te fietsen en te shoppen.
1-30 Van 67