naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2020

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2020:
 • FairTrade ontbijt

  Fair Tradeontbijt 16 februari
  Iedereen is welkom op het FairTrade ontbijt in O.C. De Kleine Beer op zondag 16 februari tussen 8.00 en 10.00 u. Je kan er genieten van knapperig vers biobrood, fruit en beleg rechtstreeks van bij de Beernemse boeren, gecombineerd met exotische fairtradeproducten uit de wereldwinkel. Alles is fairtrade, biologisch en/of lokaal!
 • Meerjarenplan 2020 – 2025 - Ronde van Beernem

  Ronde van Beernem 03 februari
  Het meerjarenplan 2020 – 2025 bevat de beleidskeuzes van het bestuur voor de komende jaren. Beernem 2.0 staat voor bruisend en ondernemend, ecologisch en gezond, sociaal en zorgzaam en burgerparticipatie. Wellicht ben je benieuwd welke beleidskeuzes het bestuur gemaakt heeft? Wel, het bestuur komt naar je toe om het meerjarenplan toe te lichten.
 • Gratis ophaling kerstbomen

  Christmas in town #igbeernem #mooistetijdvantjaar 29 januari
  Op woensdag 29 januari haalt IVBO de kerstbomen in Beernem op. Wil je ook een kerstboom meegeven met de ophaalwagen? Verwijder dan zeker de (plastic) pot en leg de kerstboom op dezelfde plaats waar je je vuilniszak of PMD-zak plaatst (dus niet gewoon op je oprit) Ook snoeihout en groenafval kan je die dag aanbieden.
 • Van adviesraden naar kernraden - Deel uitmaken van kernraad 2020?

  kernraad 2020 20 januari
  We geloven in de talenten van onze inwoners en in het belang van inspraak in het beleid. Heb je interesse om deel te nemen aan 1 of meerdere kernraden? Heb je het talent om het bestuur te adviseren? Maak je dan bekend via www.beernem.be/kernraad 2020. Doe dit ten laatste op maandag 20 januari.
 • Foto's Nieuwjaarsdrink

  Nieuwjaarsdrink 09 januari
  De Nieuwjaarsdrink op zondag 5 januari op het Pelderijn in Sint-Joris was gezellig en hartverwarmend. Voor het eerst schonken we de drankjes uit in een herbruikbare 'Beirebeker'.
 • Gitaarlessen voor jongeren

  Gitaarlessen 09 januari
  Wil jij graag gitaar leren spelen? Dat kan! In samenwerking met Jeugdhuis The Nooddle en Tamboeri vzw organiseren we gitaarlessen voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Leer in 10 lessen gitaar spelen en dit zonder voorkennis! Je moet dus geen notenleer kennen om de lessen te volgen. Je brengt enkel een gitaar mee naar de lessen. Er is plaats voor maximum 15 personen.
 • Vacature tijdelijke begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang

  jobs 08 januari
  Voor de buitenschoolse kinderopvang zijn we steeds op zoek naar tijdelijke begeleid(st)ers voor 20 uur per week. Je vangt kinderen op uit het lager en kleuteronderwijs voor en na de schooluren, op woensdagnamiddagen en op vakantiedagen. Is deze job iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Open blad januari 2020

  cover open blad 07 januari
  Lees hier Open blad van januari. Wie dat wil, kan zich nog inschrijven voor één of meerdere kernraden. Bekijk ook wanneer de Ronde van Beernem in jouw buurt passeert. Kom gerust langs en luister naar wat het bestuur van plan is voor de komende 5 jaar.
 • NIEUW: vanaf 2020 werkt Sociaal Huis op afspraak

  Sociaal Huis logo nieuwsbericht 03 januari
  Om je nog efficiënter te helpen en om de wachtrijen in te korten, werken de medewerkers van het Sociaal huis vanaf januari 2020 enkel op afspraak, behalve op dinsdag. Op dinsdag kan je tijdens de openingsuren terecht in het Sociaal Huis zonder afspraak. Voor alle andere dagen maak je een afspraak. Dit kan via 050 78 82 40, sociaalhuis@beernem.be of aan het onthaal.
 • Beluister de gemeenteraad van 19 december 2019

  micro 20 december
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat het audioverslag online. Zo kan je ook thuis mee volgen wat er in de gemeenteraad gezegd geweest is.
 • Gemeenteraad en OCMW-raad in 2020

  #igbeernem #vergaderzaal #gemeenteraad 20 december
  In Beernem komt de gemeente- en OCMW-raad (bijna) elke maand bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis (tweede verdieping). In 2020 is er op volgende donderdagen gemeenteraad, telkens om 19.30 u: 23 januari, 20 februari, 26 maart, 23 april, 4 juni, 2 juli, 17 september, 15 oktober, 19 november en 17 december. Iedereen is welkom om de gemeenteraad bij te wonen.
 • Vervangende bussen tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge.

  20 december
  Naar aanleiding van werken aan de sporen in Beernem legt De Lijn vervangende bussen in op het traject Gent – Brugge tijdens de weeknachten van 6 tot en met 10 januari, van 13 tot en met 17 januari, van 20 tot en met 24 januari en van 27 tot en met 31 januari. Er zijn ook bussen tijdens de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 en tijdens deze weekends: 11 - 12 januari en 25 - 26 januari.
 • We zoeken onze Gouden Beren en sportkampioenen

  we zoeken onze sportkampioenen 20 december
  In 2019 zijn er knalprestaties geleverd door onze Beernemse sporters. We zetten die graag in de kijker tijdens onze sportshow op vrijdag 20 maart in O.C. De Kleine Beer. Ken je kandidaten voor een Gouden Beer? Of ben je zelf kampioen geworden? Laat het ons weten voor 26 januari.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 18 december 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 18 december
  Hier volgt wat info over de stand van zaken van de rioleringswerken.
 • Afvalkalender 2020

  afvalkalender 2020 17 december
  De afvalkalender 2020 is begin december in de bus gevallen. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • Oproep deelname aan werkgroepen

  Cultuur -en erfgoedraad logo 17 december
  De Cultuur- en erfgoedraad zoekt deelnemers voor twee nieuwe werkgroepen: Werkgroep ‘Historische bomen en houtig erfgoed’ en Werkgroep ‘Erfgoedtoppers’. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Cultuurdienst, cultuurdienst@beernem.be, 050 78 99 00.
 • Paassportkamp

  Paassportkamp 17 december
  In de eerste week van de paasvakantie is er een sportkamp voor kinderen van het lager onderwijs. We verdelen de kinderen in 3 groepen (1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar, 5de en 6de leerjaar) en werken voor elke groep een leuk sportaanbod uit.
 • Sabam en billijke vergoeding: gezamenlijke licentie en betaling vanaf 1 januari 2020

  unisono logo 09 december
  Vanaf 1 januari 2020 regel je Sabam en de Billijke Vergoeding met één licentie en via één betaling op het platform van Unisono. Beheersvennootschappen Sabam, PlayRight en SIMIM sloegen de handen in elkaar voor een efficiëntere en transparantere dienstverlening, om het de gebruikers van hun repertoire zo eenvoudig mogelijk te maken.
 • Nieuw! Junior Techniekacademie

  junior techniekacademie 07 december
  Naast de Tiener Techniekacademie voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar, bieden we nu ook de Junior Techniekacademie aan voor derde- en vierdejaars. Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan snel in voor de Junior Techniekacademie.
 • Beernem scoort goed op de Fair-O-Meter

  fairtradegemeente 05 december
  Beernem is sinds 2010 een fairtradegemeente. Dat wil zeggen dat we ons inspannen voor een eerlijke handel met boeren uit het Zuiden, maar ook voor een duurzame handel met landbouwers en handelaars van bij ons. In 2019 vulden we, samen met 135 andere steden en gemeenten, de Fair-O-Meter enquête in. Met een Fair-O-Meter score van 77/100 scoort Beernem hoger dan de gemiddelde gemeente (63/100).
 • Nieuwe openingsuren voor De Woonwinkel

  De Woonwinkel logo 03 december
  Heb je vragen over wonen of energie(premies)? Dan kan je gratis terecht bij De Woonwinkel! De Woonwinkel heeft een loket in het gemeentehuis van Beernem. Je kan er, zonder afspraak, langsgaan op dinsdagnamiddag. Let op: vanaf 1 december 2019 kan je er terecht tussen 13.30 en 17.30 u.
 • Wat bij gladheid?

  An early morning walk is a blessing for the whole day #Frodo #vizla #geese #naturelovers #peaceandquiet #igbeernem 03 december
  Tijdens de koudste maanden zijn er elke ochtend medewerkers van permanentie voor de gladheidsbestrijding. Bij gladheid gaan ze al vroeg in de ochtend op pad om de banen te strooien volgens het winterplan.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat - update 29 november

  Werken Sint-Jorisstraat 29 november
  In de Sint-Jorisstraat wordt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd vanaf de Miseriestraat tot de Kauter. Het grootste deel van dit fietspad zal achter de bestaande bomenrij aangelegd worden. De kruispunten langs dit traject worden ook aangepakt om de zichtbaarheid zo optimaal mogelijk te maken. Aannemer APK Wegenbouw voert deze werken uit. De werken starten op dinsdag 7 januari 2020.
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom

  Groepsaankoop groene stroom 28 november
  Wil jij besparen op je energiefactuur? Doe dan mee aan de groepsaankoop groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven kan tot en met dinsdag 11 februari.
 • Nieuw: sneeuwstraat

  Blij dat ik z’n ‘tootje’ op beeld kon vastleggen?? #igbeernem #sneeuw #woensdagnamiddagfun #volgendewoensdagweerplease #aaiaai 21 november
  Woon je in een woonwijk? Wil je tijdens de winter tot het uiterste kunnen genieten van sneeuwpret? Vraag dan samen met je buren een sneeuwstraat aan! Heb je dat gedaan en valt er tussen 1 december en 1 maart sneeuw? Dan kan je je straat tussen 9.00 en 18.00 u verkeersvrij maken. Zo kan iedereen op een veilige manier van de sneeuw genieten.
 • Welkom nieuwe inwoners

  nieuwe inwoners 21 november
  Op dinsdag 19 november ontvingen we onze nieuwe inwoners in O.C. De Kleine Beer. Na de verwelkoming door de burgemeester kregen ze een rondleiding in het gemeentehuis, de bib en het Sociaal Huis. We sloten af met een gezellige receptie met Beernemse streekproducten. De inwoners konden kennismaken met het bestuur, de buurtambassadeurs, De Woonwinkel, de politie (inbraakpreventie) en LDC Mirte.
 • Tuin & Dier Lataire en Para Ti winnen Bizz Award

  foto met de winnaars en de genomineerden 19 november
  De winnaars van de 2de editie van de Bizz Awards zijn bekend! Tuin & Dier Lataire mag zich onderneming van het jaar noemen. Para Ti kaapte de prijs weg voor innovatieve en duurzame onderneming.
 • We zoeken nieuwe collega's in 2020!

  jobs website 19 november
  We hebben binnenkort vacatures bij het gemeentebestuur voor begeleiders buitenschoolse kinderopvang, een technieker elektriciteit en sanitair, een lasser en mecanicien, een schrijnwerker, een schilder, geschoolde arbeiders groendienst en arbeiders schoonmaak.
 • Participatietraject Beernem 2.0

  nieuws - Beernem 2.0 17 november
  We hebben de inwoners betrokken bij de opmaak van het meerjarenplan door middel van een participatietraject onder begeleiding van !DROPS. 13 inwoners zijn vijf woensdagavonden samen gekomen om beregoede ideeën uit te werken voor de toekomst van Beernem. Daarna mochten alle Beernemnaars, via een online enquête stemmen op die ideeën.
1-30 Van 67