naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2018

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2018:
 • Vraag je premie voor groenbedekkers aan

  Moody, got to love fall #igbeernem 15 januari
  Door de inzaai van groenbedekkers op landbouwpercelen ogen de percelen in de winterperiode groen. Groenbedekkers beschermen de bodem bovendien tegen nadelige invloeden van het weer en dragen bij tot een beter milieu. Landbouwers kunnen nog een premie aanvragen tot 15 januari.
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2017

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2017.
 • Uittrede Sinterklaas

  uittrede sint 06 december
  Op woensdag 6 december is iedereen vanaf 13.30 u welkom op het gemeenteplein om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten uit te zwaaien. We verwachten de komst van de Sint met zijn traditionele Zwarte Pieten tegen 14.00u.
 • Prentenboekendans

  prentenboekendans 22 november
  Tijdens de voorleesweek is voorlezen een feest. Voor peuters van 2 en 3 jaar maken we er zelfs een heus dansfeestje van op woensdag 22 november! An-Sofie Maes, auteur van boeken over kleuterdans, begeleidt deze interactieve workshop. An-Sofie leest een prentenboek voor en zet bij elke prent een dansje in.
 • Vorming 'Draagkracht bij kinderen met Lut Celie' op dinsdag 21 november

  Lut Celie 21 november
  Het Huis van het Kind organiseert, samen met Gezinsbond, de gratis vorming 'Anders kijken en luisteren naar jongeren – vergroten/ontwikkelen van hun draagkracht' op dinsdag 21 november om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Week van de afvalophaler

  week van de afvalophaler 20 november
  Tijdens de 'Week van de Afvalophaler' - die loopt van 21 tot en met 25 november - vragen we extra aandacht en respect voor het werk van de afvalophalers en parkwachters.
 • Bezoek werf in Beernem op Isolatiedag op 18 november

  werf Beernem 18 november
  Zowat 80% van de Vlaamse huizen heeft een geïsoleerd dak en de helft heeft geïsoleerde muren. Wil ook jij niet achterop blijven? Om je op weg te helpen, organiseert de Vlaamse overheid op zaterdag 18 november de eerste Isolatiedag. Ook in Beernem kan je aannemers aan het werk zien op de werf in Reigerlostraat 69.
 • Aanvraag vuurwerk

  Hometown carneval, ending firework. #bam #igbeernem 16 november
  Mag ik zomaar vuurwerk afsteken in mijn tuin of op straat tijdens oudejaarsnacht ? Nee, voor het afsteken van vuurwerk heb je altijd een toelating nodig van de burgemeester. Dit kan via gemeente@beernem.be of 050 28 91 20. Dien je aanvraag op tijd in, bij voorkeur 14 dagen op voorhand.
 • Foto's Beernem herdenkt Wapenstilstand

  Wapenstilstand 16 november
  Op 11 november vond 'Beernem herdenkt Wapenstilstand' plaats. De gemeente Beernem wil haar gesneuvelden en oorlogsslachtoffers niet vergeten en organiseert daarom elk jaar bloemenhuldes aan de verschillende oorlogsherdenkingsmonumenten.
 • Aansluiting Oostveld, Pluime, Zeldonk - Update 15 november 2017

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 15 november
  Bij de eerste spadesteek is vastgesteld dat de watermaatschappij haar aanpassingen ter hoogte van Knesselarestraat 201-217, tevens het beginpunt voor de rioleringswerken, niet correct heeft uitgevoerd. Daardoor ligt de waterleiding in de weg voor de aanleg van de nieuwe riolering.
 • Aanvraag kerstboomverbranding

  #igbeernem #sintjorisverbrandtzijnboompkes 14 november
  Wil je in januari een kerstboomverbranding organiseren? Vraag dan 4 weken op voorhand een vergunning aan. Het aanvraagformulier vind je bij het e-loket: ‘Activiteit: aanvraag’. De gemeente vraagt telkens advies aan de brandweer.
 • Studeren in Beernem

  nieuws - studeren in Beernem 14 november
  Vanaf 18 december voorziet de jeugddienst opnieuw een studielocatie voor de studenten. We delen de studielocatie en -kalender mee op de Facebookgroep ‘Studeren in Beernem’. Check it out!
 • Subsidie kleine landschapselementen

  Kleine landschapselementen 14 november
  Voor het aanplanten en knotten van bomen in agrarisch of natuurgebied kan je een subsidie bekomen. Wil je aanspraak maken op deze subsidie, dien dan voor 15 maart je aanvraag in bij de milieudienst.
 • Zoneraad en zonecollege Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 - Agenda's & Verslagen

  hulpverleningszone 1 14 november
  Hieronder kan je de verslagen downloaden van de Zoneraad Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1.
 • Aanleg openbare parking t.h.v. Bruggestraat 7-9

  Bruggestraat 7-9 13 november
  Op maandag 13 november start aannemer RTS met de aanleg van de nieuwe parking ter hoogte van Bruggestraat 7 en 9. Er komen achteraan op het braakliggend terrein 21 openbare parkeerplaatsen.
 • Rioleringswerken Vullaertstraat - update 10 november

  Vullaertstraat 10 november
  Vanaf maandag 13 november wordt de signalisatie geplaatst en starten de voorbereidende werken (oa. filters plaatsen). Doorgang is op dat ogenblik nog mogelijk voor plaatselijk verkeer. Vanaf maandag 20 november start de aannemer met de rioleringswerken en is er geen doorgang meer mogelijk t.h.v. CleanLeaseFortex.
 • Rioleringswerken Vullaertstraat

  Rioleringswerken Vullaertstraat 09 november
  Op 20 november 2017 start de aannemer met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Vullaertstraat, tussen de Bruggestraat en de Groenstraat. Met dit project wordt het afvalwater van de betrokken inwoners, dat nu nog ongezuiverd in de Groenstraatbeek belandt, aangesloten op het waterzuiveringsnetwerk.
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning

  08 november
  Hubert VANHULLE, Langendonkstraat 20, 8730 Beernem heeft een aanvraag ingediend voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit. Kort omschreven gaat het over de hernieuwing van de vergunning, de omvorming tot een afmestbedrijf en de uitbreiding tot 1.869 vleesvarkens.
 • 3 Beernemse ondernemers winnen Bizz Awards

  Winnaars Bizz Awards 07 november
  Gisteren werden de eerste Bizz Awards uitgereikt aan inspirerende Beernemse ondernemers. De Kijkuit won in de categorie ‘gevestigde waarde’, IC Grote Beer kaapte de award weg in de categorie ‘innovatieve aanpak’ en Eliana Ontbijt- en koffieboetiek werd winnaar in de categorie ‘jonge onderneming’.
 • Aansluiting Oostveld, Pluime, Zeldonk - Update 6 november 2017

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 06 november
  De rioleringswerken zijn vandaag gestart. De werken situeren zich momenteel op het grondgebied van Knesselare waar een collector wordt gebouwd in de Kloosterstraat. Daarna schuiven de werken op richting Oedelem. Er is dus geen doorgaand verkeer meer mogelijk tussen Oedelem en Knesselare.
 • Sprookjesfoto zoekt kasteel

  kasteel 06 november
  De Beernemse kastelen vormen al decennialang het gedroomde decor voor tortelduifjes die in het huwelijksbootje stappen of fiere communicantjes in hun stralende feestkledij. Heb je ook zo’n foto’s met een Beernems kasteel(park) als decor? Dan gebruiken we die graag voor een expo in Het Schepenhuys.
 • Minimale levering aardgas in de winter

  aardgas 01 november
  In de winter loopt het energieverbruik al gauw op. Verwarm je je woning met aardgas en betaal je het verbruik vooraf met een aardgasbudgetmeter? Dan kan het Sociaal Huis tot 31 maart elke twee weken een beperkt bedrag opladen.
 • Samen maken we je energierekening lager en groener

  Alg - groepsaankoop groene stroom campagnebeeld 01 november
  Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven kan vanaf 1 december.
 • Nieuwe brochure funerair erfgoed kerkhof Sint-Joris

  brochure 31 oktober
  In deze nieuwe brochure vertellen we aan de hand van een 40-tal graven het verhaal van het kleine dorp: het dagelijkse leven in de vorige eeuw, verdwenen stukjes Sint-Joris, uitgestorven ambachten en verenigingen die nog altijd actief zijn.
 • Openbaar onderzoek aanvraag tot omgevingsvergunning

  31 oktober
  Autostrade NV, Wingenesteenweg 67, 8730 Beernem, heeft een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor de percelen gelegen te Wingene Steenweg 65, 67 en 67A, 8730 Beernem, kadastraal bekend BEERNEM 1AFD/BEERNEM, sectie D, nummers 332A 3, 332Y 3 en 332Z 3.
 • Open blad november 2017

  cover open blad 30 oktober
  De nieuwste editie van Open blad is uit! Bezocht jij al de expo 'Droom van wereldvrede' in Het Schepenhuys? De leerlingen die vorig jaar in het zesde leerjaar zaten werkten hiervoor samen met verschillende kunstenaars en zorginstellingen. Zeker de moeite waard om te bezoeken!
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning

  27 oktober
  L.V. VAN PRAET, Danegemstraat 27, 8730 Oedelem heeft een aanvraag ingediend voor stedenbouwkundige handelingen. Kort omgeschreven gaat het over de regularisatie van een mestsilo (met een diameter van 33 m en zijwanden met een hoogte van 6 m) en van betonverharding (met een oppervlakte van 310 m²).
 • Werken Beernemstraat en Scherpestraat afgerond

  Scherpestraat 27 oktober
  De werken zijn volledig afgerond, de signalisatie is weggenomen. Er is dus opnieuw doorgaand verkeer mogelijk in de Scherpestraat en de Beernemstraat!
 • App-wandelingen Wereldoorlog 1

  wandelingen WOI 23 oktober
  In oktober 1914 werd Oedelem ingenomen door het Duitse leger. Vier jaar lang leefde de bevolking in bezet gebied. Ontdek via 4 uitgestippelde wandelingen (eventueel met een tablet) welke gevolgen de bezetting had voor de inwoners en welke verborgen stukjes oorlogserfgoed je in Oedelem kan vinden.
1-30 Van 83