naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2018

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2018:
 • Sporteldag van IGOS

  Sporteldag 07 juni
  Op donderdag 7 juni vindt de IGOS Sporteldag plaats met ondersteuning van Sport Vlaanderen. 50-plussers kunnen die dag kennis maken met tal van recreatieve en seniorvriendelijke sportactiviteiten. Zowel de zeer sportieve als minder sportieve Sportelaars kunnen verschillende sportactiviteiten uitproberen.
 • Belevingsdag elektrisch rijden

  Belevingsdag 02 juni
  Wil je proeven van de technologie van morgen? Grijp nu je kans en ervaar zelf de sensatie van elektrisch rijden op zaterdag 2 juni tussen 13 en 17 u! Ontdek op de belevingsdag volledig elektrische auto’s, bestelwagens en motorfietsen, elektrische (plooi)fietsen en laadoplossingen voor elektrische auto’s.
 • Rondleiding begraafpark Sint-Amandus

  Nazomer op begraafpark Sint Amandus#igbeernem 26 mei
  In het kader van de week van de begraafplaatsen organiseren we een rondleiding in het vernieuwde begraafpark Sint-Amandus. Geniet van het lentegroen terwijl de gids je meeneemt op ontdekkingstocht. De rondleiding is gratis, wel graag vooraf inschrijven. Afspraak op zondag 27 mei om 14.00 u aan de kerk.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte? Maak een afspraak!

  nieuws - zitdag belastingsdienst 22 mei
  Wil je hulp bij het invullen van je belastingaangifte? Dat kan op dinsdag 22 mei in O.C. De Kleine Beer. Die dag komen twee ambtenaren van de FOD Financiën langs om onze inwoners te helpen. Nieuw sinds dit jaar is dat je op voorhand een afspraak moet maken. Dit kan bij het onthaal van het gemeentehuis.
 • Infoavond voor schoolverlaters en starters op de arbeidsmarkt

  meisje studerend 18 mei
  Heb je net de school vaarwel gezegd en/of zoek je werk? Weet je niet met welke papieren je in orde moet zijn, waar en hoe je werk zoekt, waarop je recht hebt bij je eerste job,… Kom dan naar de infoavond op vrijdag 18 mei om 20 u in jeugdhuis The Nooddle. Ouders zijn ook van harte welkom!
 • 30 Beernemse kunstenaars op ‘KuS’

  Affiche KuS 05 mei
  36 Beernemse amateurkunstenaars die zelden of nooit te zien zijn, treden naar buiten met beeldende kunst in vele vormen, woord, muziek en dans. Onbekend talent verovert Het Schepenhuys. Kom het beleven en laat je inspireren op zaterdag 5 en zondag 6 mei tussen 10 en 18 u.
 • Dag van de gever

  Dag van de gever 05 mei
  Op zaterdag 5 mei legt De Kringwinkel haar gevers extra in de watten. Heb je nog herbruikbare spullen die je een tweede leven wil schenken? Spring die dag dan zeker even binnen bij de Kringwinkel in Beernem! Men zorgt voor extra ambiance en een leuke attentie om alle gevers te bedanken.
 • Lokale helden

  Lokale helden 27 april
  Op vrijdagavond 27 april zetten we ons Beernems muzikaal talent in de spotlights! De deuren van jeugdhuis The Nooddle gaan open om 18.30 u en vanaf 19.30 u vind je tal van lokale helden op het podium.
 • Inclusieve sportdag in Beernem

  play unified 26 april
  Op donderdag 26 april organiseren we in Sportpark Drogenbrood onze inclusieve sportdag samen met zes Beernemse sportverenigingen. Op een inclusieve sportdag sporten mensen met en zonder verstandelijke beperking samen. Iedereen die wil, kan zich dus inschrijven om deel te nemen!
 • Expo ‘Beernemse Cafécultuur’

  expo cafécultuur in Beernem 25 april
  De opvolger van de succesvolle expo ‘Wielercultuur in Beernem’ brengt opnieuw een uniek stukje Beernemse geschiedenis in beeld. Van 2 maart tot 25 april kan je in Het Schepenhuys de expo ‘Cafécultuur in Beernem’ bezoeken. We verzamelden namen of plaatsen van meer dan 400 cafés in Oedelem, Beernem en Sint-Joris.
 • Infovergadering project ‘Scherpestraat-Beernemstraat’

  Kruispunt Zuiddammestraat 23 april
  We nodigen graag alle geïnteresseerden uit op de infovergadering over het project ‘Scherpestraat-Beernemstraat’ op maandag 23 april om 20.00 u in O.C. De Kleine beer.
 • Restjes pesticiden? Breng ze naar het recyclagepark op 21 april!

  campagnebeeld restjes pesticiden 21 april
  53% van de Vlamingen gebruikt geen pesticiden meer. Hopelijk ben jij ook overgestapt op alternatieven. Heb je nog restjes pesticiden staan, breng die dan op zaterdag 21 april vanaf 10.00 u naar het recyclagepark bij de KGA-stand. In ruil ontvang je een voegenborstel.
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning

  20 april
  Omgevingsvergunning Johan Lips en Heidi Costers - Bruggestraat 92, 8730 Beernem - dossiernummer: OMV 2018005445
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning

  20 april
  Omgevingsvergunning Koen Verhulst - Lattenklieversstraat 21, 8730 Beernem - dossiernummer: OMV 2018009606
 • Bestel je bijenvriendelijke plantenpakket

  bijenvriendelijke planten 19 april
  Regionaal Landschap Houtland en de Bijenwerkgroep Beernem verkopen dit voorjaar een pakket van tien bijenvriendelijke planten dat je tuin zal doen zoemen. Het pakket kost € 20. Bestel alvast je pakket(ten). De wilde kruiden werden biologisch opgekweekt bij de Kruiderie. Je steunt er een lokaal sociaal project mee.
 • Foodtruck Festival Beernem - Save the date

  FTF 19 april
  Er strijken heel wat heerlijke foodtrucks neer op het grasplein in de H. d’Ydewallestraat! De mobiele eet- en drankstanden bieden een waaier van wereldse gerechtjes en street food. Een lekker biertje, een glaasje bubbels of een tot de verbeelding sprekende cocktail? Er is voor ieder wat wils.
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning

  18 april
  Omgevingsvergunning Eandis - Vijverstraat 5, 8730 Beernem - Dossiernummer: OMV 2018003082
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning

  18 april
  Omgevingsvergunning Eandis - Veldkapellestraat (zonder nummer), 8730 Beernem - Dossiernummer: OMV 2018003114
 • Zomerexpo 'Koestergoed' – Oproep textiel

  Koestergoed 18 april
  In Het Schepenhuys loopt van 7 juli tot en met 2 september de zomerexpo ‘Koestergoed’. Een deel van de expo gaat specifiek over het koesteren van herinneringen die verbonden zijn aan textiel. En daarvoor lanceren we een oproep. Mis je iemand en wil je een warme herinnering aan die persoon?
 • Bekendmaking aktename melding

  17 april
  Meldingsakte Cathy Carrebrouck - Hogenakker 4, 8730 Beernem - Dossiernummer: OMV_2018031351
 • Bekendmaking openbaar onderzoek over een aanvraag tot omgevingsvergunning

  13 april
  Aanvraag tot omgevingsvergunning W-Kracht NV - Miseriestraat en Hulstlo, 8730 Beernem
 • Vacature halftijds sporthalverantwoordelijke

  vacature 13 april
  We hebben momenteel twee halftijdse functies vacant bij de sportdienst, waaronder de job van halftijds sporthalverantwoordelijke. Solliciteren kan tot en met dinsdag 15 mei. Een combinatie met de functie van halftijds redder is mogelijk als je over de nodige kwalificaties beschikt.
 • Vacature halftijds technisch assistent redder

  vacature 13 april
  We hebben momenteel twee halftijdse functies vacant bij de sportdienst, waaronder de job van halftijds technisch assistent redder. Een combinatie met de functie van halftijds sporthalverantwoordelijke is mogelijk. Solliciteren kan tot en met dinsdag 15 mei.
 • Vacature technisch beambten schoonmaak

  vacature 13 april
  We leggen een wervingsreserve aan voor deeltijdse medewerkers (minimum 4 en maximum 25 uur) voor schoonmaak van onze gemeentelijke gebouwen. Geïnteresseerd? Dien dan uiterlijk op dinsdag 15 mei je sollicitatie in.
 • Nieuw: premie randenbeheer

  Randenmaaier 11 april
  Om het maaien van de 1-meter teeltvrije zone langs oppervlaktewaterlichamen te stimuleren kan je sinds kort in de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede en Wingene genieten van een gemeentelijke premie die de landbouwers ondersteunt om hun 1-meter teeltvrije zone te onderhouden.
 • Studeren in Beernem

  Studeren in Beernem 11 april
  De lente is in het land, dat betekent dat de examens niet ver kunnen volgen! Liggen jouw studieboeken al klaar? Ook deze examenperiode voorzien we weer studieruimte in Beernem. Je kan studeren in O.C. De Kleine Beer en in zaal Sinjo. Spoed je naar Facebook en word lid van onze Facebookgroep ‘Studeren in Beernem’.
 • Subsidie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 11 april
  Het aantal zwaluwen is sterk verminderd sterk verminderd. Één van de oorzaken is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom wil de milieuadviesraad, in samenwerking met Natuurpunt, een subsidie geven voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Bekendmaking gemeentelijk reglement

  10 april
  Overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet wordt aan het publiek bekendgemaakt dat de gemeenteraad in de zitting van 22 februari 2018 volgend gemeentelijk reglement heeft vastgesteld:
 • Bekendmaking gemeentelijk reglement

  09 april
  Overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet wordt aan het publiek bekendgemaakt dat de gemeenteraad in de zitting van 22 maart 2018 volgend gemeentelijk reglement heeft vastgesteld:
1-30 Van 116