RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Vakantiewerking 2022

  Brochure Zomer 2022 01 juli
  De zomer komt eraan! Hoe ziet onze vakantiewerking voor de Beernemse kinderen eruit? Lees het hier!
 • Sporteldag op maandag 27 juni

  Sporteldag 27 juni
  Op maandag 27 juni vindt de IGOS-sporteldag plaats in Sportpark Drogenbrood. 50-plussers kunnen die dag kennis maken met tal van recreatieve sportactiviteiten. Zowel de zeer sportieve als minder sportieve sportelaars kunnen verschillende sportactiviteiten uitproberen.
 • Kanaalzwemmen tijdens de zomer

  kanaalzwemmen 02 juni
  Tijdens de zomermaanden, van donderdag 2 juni tot en met donderdag 15 september kunnen sporters wekelijks in het kanaal zwemmen.
 • Infosessie ‘Jouw energiefactuur’

  de woonwinkel 31 mei
  Op dinsdag 31 mei om 19.00 u organiseren het Energiehuis WVI en De Woonwinkel een infosessie in O.C. De Kleine Beer over hoe je je beter kan wapenen tegen de stijgende energiekosten.
 • Denk mee na over de toekomst van Beernem - Masterplan Beernem

  dna van het dorp 25 mei
  Hoe ziet de dorpskern van Beernem er in de toekomst uit? Er zijn heel wat uitdagingen om over na te denken. Daarom willen we een masterplan ontwikkelen, voor het Beernem van morgen. Om iedereen de kans te geven om ideeën door te geven (inwoners, verenigingen, klassen...), kan je de ingevulde wandelkaarten nog indienen tot 25 mei (i.p.v. 25 april).
 • Gratis fietsmarkering op woensdag 25 mei

  Fietsmarkering 25 mei
  Op woensdag 25 mei ben je tussen 13.30 en 18.00 u welkom aan het politiebureel in de Bargelaan om je fiets te laten markeren. Dat is volledig gratis! Het labelen gebeurt met een moeilijk verwijderbare sticker. Je gelabelde fiets is hiermee uniek en minder interessant voor fietsdieven.
 • Nieuw: Maak online je afspraak bij dienst Burgerzaken

  Maak online je afspraak 19 mei
  Kom je naar het gemeentehuis, maak dan vooraf een afspraak (behalve op dinsdag). Werken op afspraak betekent dat je geen kostbare tijd verliest. Bovendien kunnen wij ons beter en gerichter voorbereiden op je bezoek. Een afspraak maken kan vanaf nu ook online.
 • Beernem gastgemeente voor preventietop Logo Brugge-Oostende

  Medewerkers Logo Brugge Oostende 18 mei
  Dit jaar is Beernem gastgemeente voor jaarlijkse preventietop van Logo Brugge-Oostende, met als thema Gezonde Publieke Ruimte. Als Gezonde Gemeente engageren we ons om onze inwoners, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving.
 • Vacature medewerker Poetsdienst

  logo collega huisstijl 18 mei
  We zijn op zoek naar een deeltijdse medewerker voor de schoonmaak van onze gemeentelijke gebouwen. Interesse? Vul dan onderstaande gegevens in.
 • Verspil geen water (bij ernstige droogte) – enkele tips

  Groenten water bassin 18 mei
  Spring spaarzaam om met drinkwater én regenwater. We verbruiken met zijn allen heel veel drinkwater. Maar vooral as het warm is, neemt het verbruik in alle sectoren enorm toe en krijgen we piekverbruiken. Als het dan ook nog eens droog is, daalt de beschikbaarheid nog meer. Het is daarom belangrijk om het hele jaar door spaarzaam om te gaan met drinkwater. Daarom geven we graag enkele tips.
 • Tweede boostervaccinatie voor 80-plussers van Beernem en Oostkamp

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 17 mei
  Alle inwoners vanaf de leeftijd van 80 jaar uit Oostkamp en Beernem ontvangen een uitnodiging voor een tweede boostervaccinatie in vaccinatiecentrum De Valkaart. De eerste uitnodigingen zijn ondertussen verstuurd.
 • PFAS-verontreiniging op het terrein 't Maandagsche

  blusschuim 16 mei
  Uit een verkennend bodemonderzoek voor PFAS-verontreiniging op het terrein 't Maandagsche blijkt dat er een duidelijke aanwijzing voor een ernstige historische bodemverontreiniging aanwezig is, zowel in de bodem, het grondwater als de waterbodem (slib), ter hoogte van de brandweeroefenzones. Er volgt nu een beschrijvend bodemonderzoek. We hebben de eigenaars/gebruikers in een straal van 500 m rond de site aangeschreven met specifieke aanbevelingen.
 • Maaiwerken langs kanaal

  De Vlaamse Waterweg - logo 15 mei
  Om de natuur te beschermen, maait De Vlaamse Waterweg de bermen slechts op bepaalde momenten zoals vastgelegd in het Bermbesluit. D.w.z. dat er tijdens de eerste maaibeurt gemaaid wordt vanaf 15 juni t.e.m. 31 juli en tijdens de tweede maaibeurt vanaf 15 september t.e.m. 31 oktober. Voor de meeste waterlopen zijn er bermbeheerplannen opgemaakt in samenspraak met het agentschap voor Natuur en bos. Dan gelden er andere voorwaarden/termijnen dan vooropgesteld in het bermbesluit.
 • Beernem is regenbooggemeente

  regenboogvlag 13 mei
  In Beernem is iedereen welkom, ongeacht geslacht, geaardheid of gender. Daarom hijsen we elk jaar de regenboogvlag. De regenboogvlag staat symbool voor de hele LHBTQIA+-gemeenschap: lesbische-, homoseksuele-, transgender-, aseksuele- en panseksuele personen en mensen met andere seksuele geaardheden of genderidentiteiten. Inwoner Jonas Defruyt hees, samen met het college, de regenboogvlag. Jonas is een van de 12 finalisten van de Mister Gay Belgium verkiezing 2022.
 • In groep studeren in Beernem

  StuBeer 09 mei
  Student in Beernem? Ben je het beu om dag in, dag uit alleen achter de boeken te zitten? Geen nood! Tijdens de blok en examens kun je terecht in sporthal Drogenbrood om in groep te studeren.
 • Wil je gevaccineerd worden? Bel callcenter

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 09 mei
  Wie nog een vaccinatie wenst, kan contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40. Het callcenter is bereikbaar elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 u.
 • Gratis lessenreeks Start 2 Beachvolleybal

  Start 2 Volley 06 mei
  Wil je samen met je vriend of vriendin leren beachvolleyballen? Schrijf je dan in voor onze gratis lessen Start 2 Beachvolleybal in Sportpark Drogenbrood.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 28 april 2022

  Geluidsopname GR 29 april
  Op donderdag 28 april was er gemeente- en OCMW-raad. Bekijk de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Nieuwsbrief rioleringswerken Sijselestraat – Update 29 april 2022

  fase 1 29 april
  De rioleringswerken starten op maandag 2 mei 2022. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Danegemstraat vanaf de Sijselestraat tot en met huisnummer 11. Ter hoogte van het kruispunt wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Lees hier de nieuwsbrief over de eerste fase van de werken.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte?

  belastingbrief 27 april
  Op dinsdag 7 juni zijn er in O.C. De Kleine Beer 2 experten van de FOD Financiën aanwezig om je te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Wil je hierop een beroep doen? Maak dan op voorhand een afspraak bij de onthaalmedewerker van het gemeentehuis via 050 28 91 20.
 • Korte rit? Fiets! Snel, goedkoop en gezond

  Volop lentegevoel #yesterday #igbeernem #sun #flowers #waterstraat (002) 27 april
  Naar de bakker, de sportclub, de bib of naar het werk? Neem voor korte afstanden gewoon de fiets! Met het lentezonnetje op je gezicht worden deze korte ritjes des te aangenamer.
 • Open blad mei 2022

  cover open blad 26 april
  De nieuwste editie van Open blad valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
 • PZ Het Houtsche licht haar veiligheidsbeeld en -aanpak 2021 toe

  Het houtsche 26 april
  Tijdens de politieraadzitting van 20 april 2022 lichtte politiezone Het Houtsche het veiligheidsbeeld en de aanpak omtrent criminaliteit en verkeer toe. De meeste fenomenen dalen met uitzondering van ongevallen met stoffelijke schade en bepaalde verkeersinbreuken.
 • Vacature poetshulp aan huis

  jobs website 26 april
  Het OCMW-Sociaal Huis zoekt een (deeltijds) poetshulp om bij gezinnen thuis te poetsen en te strijken. Geïnteresseerd? Solliciteer dan ten laatste op zondag 29 mei.
 • Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus stelt studio’s ter beschikking voor Oekraïners

  ukraine vlag en vredesduif 25 april
  In Beernem is alles in gereedheid gebracht om een 15-tal personen op de vlucht uit Oekraïne collectief op te vangen. Ze kunnen terecht in studio’s van de Congregatie van de Broeders van Liefde op de campus van PC Sint-Amandus.
 • Moeten we elk wespennest laten verdelgen?

  wesp 21 april
  Het antwoord op deze vraag is kort en simpel: nee! In tegendeel zelfs. Het klinkt misschien raar, maar wespen zijn onze bondgenoten.
 • Gratis infosessies Huis van het Kind

  Huis van het Kind bloem 07 april
  Huis van het Kind organiseert enkele interessante infosessies op maat van gezinnen met kinderen. De locatie is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Vergeet je dus zeker niet in te schrijven.
 • Premie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 07 april
  Er zijn steeds minder zwaluwen. Een van de oorzaken daarvan is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom geven we, in samenwerking met Natuurpunt, een premie voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Doe mee met 'Mijn Ronde van Vlaanderen'

  Mijn Ronde 05 april
  Met de actie 'Mijn Ronde van Vlaanderen' willen we alle Beernemnaars oproepen om zoveel mogelijk de fiets te nemen.
 • Vacature medewerker Groendienst

  jobs website 01 april
  Werk je graag buiten? Hecht je belang aan de natuur en groen? Wil je meewerken aan een verzorgde en groene gemeente? Dan is deze job iets voor jou!
1-30 Van 93