naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2017

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2017.
 • Save the date - Uittrede van de Sint

  uittrede sint 06 december
  Op woensdag 6 december vertrekt Sinterklaas opnieuw naar Spanje. En aangezien er in Beernem enkel flinke kindjes zijn, koos hij onze gemeente uit als laatste halte. Vanaf 14.00 u is iedereen welkom op het gemeenteplein aan het gemeentehuis om de Sint en zijn pieten uit te zwaaien. Of in het O.C. bij slecht weer.
 • Prentenboekendans

  prentenboekendans 22 november
  Tijdens de voorleesweek is voorlezen een feest. Voor peuters van 2 en 3 jaar maken we er zelfs een heus dansfeestje van op woensdag 22 november! An-Sofie Maes, auteur van boeken over kleuterdans, begeleidt deze interactieve workshop. An-Sofie leest een prentenboek voor en zet bij elke prent een dansje in.
 • Vorming 'Draagkracht bij kinderen met Lut Celie' op dinsdag 21 november

  Lut Celie 21 november
  Het Huis van het Kind organiseert, samen met Gezinsbond, de gratis vorming 'Anders kijken en luisteren naar jongeren – vergroten/ontwikkelen van hun draagkracht' op dinsdag 21 november om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Voorleesontbijt: een feest voor buik en oortjes

  voorleesontbijt 18 november
  Vindt je kind voorlezen ook zo leuk? Tijdens de voorleesweek maken we er iets bijzonders van. We starten ons voorleesmoment zaterdag 18 november een uurtje vroeger en trakteren jouw kleine kapoen op enkele mooie verhalen met een boterkoekje en een drankje in de hand. Een feest voor buik én oortjes!
 • 11.11.11-actie in Beernem

  campagnebeeld 11.11.11 11 november
  Vrijwilligers en verenigingen gaan tussen 1 en 11 november van deur tot deur om wenskaarten, stiften of chocolade te verkopen t.v.v. 11.11.11. Je kan ze herkennen aan de 11.11.11 schoudertas en eventueel een rood hesje. Wil je ook mee op ronde, dan kan je nog mee met de GROS op 11 november.
 • Beernem herdenkt Wapenstilstand

  Beernem herdenkt Wapenstilstand 11 november
  Op zaterdag 11 november wordt aan de oorlogsherdenkingsmonumenten van Oedelem, Beernem en Sint-Joris de Last Post geblazen en leggen we bloemen neer. Daarna is er in Oostveld de plechtigheid ‘Beernem herdenkt Wapenstilstand’.
 • Workshop ‘Kindergrime en glittertattoos’ op woensdag 8 november

  08 november
  Eerst wordt er kort wat uitleg gegeven over de soorten producten, verschillende materialen, hygiëne,... . Daarna worden verschillende technieken getoond. Na de demonstratie krijg je volop de kans om alles uit te proberen, te experimenteren met kleuren, vormen, glitters, … Per inschrijving mag er één kind meekomen.
 • Aansluiting Oostveld – Pluime - Zeldonk

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 06 november
  Binnenkort start het project ‘Aansluiting Oostveld – Pluime - Zeldonk’. Dit project voorziet in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel wat betekent dat het afvalwater en het regenwater afzonderlijk worden afgevoerd.
 • Doe mee met Reveil

  Reveil 01 november
  Reveil is een beweging die artiesten oproept om Allerheiligen nieuw leven in te blazen. Op 1 november doorbreekt Reveil rond zonsondergang (van 17.00 tot 18.00 u) de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen. Ook in Beernem doen we mee met dit opmerkelijke initiatief in begraafpark Sint-amandus.
 • Spring in ’t Veld

  Geen betere manier om zen top weekend af te sluiten! #winners #ChiroSint-Joris #oudleiding #igbeernem 29 oktober
  28 en 29 oktober is het klassieke sport- en funweekend! De jeugd van Beernem gaat elkaar al voet- en volleyballend te lijf in Sporthal Den Akker in Oedelem. Elke Beernemse jeugdvereniging mag binnenkort een uitnodiging verwachten om zich via het e-loket in te schrijven.
 • Digitale Week in de bib

  digitale week 28 oktober
  Van 20 oktober tot en met 5 november is het Digitale Week. Tijdens die week kan je in de bib terecht voor verschillende demo’s.
 • Voorleesmoment ‘O monster, eet me niet op!’

  voorleesmoment 28 oktober
  Op zaterdag 28 oktober om 10.30 u gaan we samen griezelen in de bib. Laat je kinderen kennismaken met de kleine, walgelijke, gillende, doodenge monsters uit ‘Dit is een boek vol monsters’ van Guido Van Genechten. Nadien kunnen ze zelf hun eigen monsters maken met de techniek ‘watercolour blow art’.
 • Expo ‘Droom van wereldvrede’

  expo droom van wereldvrede 25 oktober
  Van donderdag 26 oktober tot woensdag 15 november loopt in Het Schepenhuys de expo ‘Droom van wereldvrede’. Zesdejaars gingen hiervoor aan de slag met Beernemse kunstenaars en zorginstellingen.
 • Seniorenshow ‘Ode aan de grootste cabaretiers’

  Sonny Vande Putte 23 oktober
  In een nieuwe én vernieuwende zaalshow brengt de zanger van "De Tijd van Toen" een ode aan de grootste cabaretiers. Toon Hermans, Wim Sonneveld, Henk Elsink en Urbanus passeren de revue, maar ook Kommil Foo en Herman Finkers. Iedereen is welkom op maandag 23 oktober om 14.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Buren bij kunstenaars

  buren bij kunstenaars - de familie Vanbaelenberghe 22 oktober
  Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober organiseert provincie West-Vlaanderen 'Buren bij kunstenaars'. Dit jaar kan je volgende Beernemse kunstenaars aan het werk zien:
 • CoderDojo Beernem zoekt vrijwilligers!

  Coderdojo 21 oktober
  Ben je gepassioneerd door ict? Vind je het fijn om samen te ontdekken, leren of organiseren? Help dan mee bij CoderDojo Beernem! CoderDojo organiseert gratis workshops programmeren voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar. Een Dojo wordt door vrijwilligers voorbereid en gegeven.
 • Beernem zkt cafécultuur

  cafécultuur 20 oktober
  Na het succes van de expo ‘Wielercultuur in Beernem’ in Het Schepenhuys plannen we in maart-april 2018 een expo over de cafés van Beernem, Oedelem en Sint-Joris. Sommige zijn al lang verdwenen, andere recent gesloten. Gelukkig zijn er ook nog cafés waar je nog altijd een pint kunt gaan drinken!
 • Einde concessies begraafpark Hogenakker

  einde concessies hogenakker 17 oktober
  Tref je bij een kelder of een zandgraf van een overleden familielid of vriend een bordje aan met de vermelding dat de concessie verstreken is, neem dan contact op met de dienst burgerzaken. We informeren je over de mogelijkheden om een vergunning te nemen of om een bestaande vergunning te verlengen.
 • Vacature assistent-dienstleider bibliotheek

  jobs 17 oktober
  We zoeken een halftijds assistent-dienstleider voor de bibliotheek. Indiensttreding is voorzien op 1 februari 2018. Interesse? Dien dan uiterlijk op maandag 13 november je kandidatuur in.
 • Vacature technisch beambte groendienst en recyclagepark

  jobs 17 oktober
  Heb jij of ken jij iemand met groene vingers? We werven een statutair medewerker aan voor de groendienst en het recyclagepark. De voorziene datum indiensttreding is 1 februari 2018. Solliciteren kan tot en met maandag 13 november.
 • Zoneraad en zonecollege Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 - Agenda's & Verslagen

  hulpverleningszone 1 17 oktober
  Hieronder kan je de verslagen downloaden van de Zoneraad Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1.
 • Fietspunt verhuist naar Sint-Jorisstraat

  fietspunt 16 oktober
  De afbraak van het stationsgebouw komt dichterbij. Met deze afbraak verliest ook het Fietspunt zijn vaste stek. We willen echter de dienstverlening van het Fietspunt niet afbouwen. Daarom verhuist het Fietspunt vanaf 12 oktober naar een nieuwe locatie in de St-Jorisstraat.
 • BE-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 13 oktober
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Bescherm je tegen de griep

  bescherm je tegen de griep 13 oktober
  Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren.
 • Verkeerslichten aan Louisabrug, behalve tijdens de spits

  Louisabrug 13 oktober
  Het voetpad en de balustrade aan de Louisabrug (brug over het kanaal in de Parkstraat) worden vernieuwd. Deze werken, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, starten op woendag 11 oktober. Tussen 9 en 15.30 u wordt er gewerkt en wordt het autoverkeer geregeld met verkeerslichten. Fietsers kunnen door.
 • Werken Scherpestraat en Beernemstraat - update 13 oktober

  beernemstraat 13 oktober
  Maandag 16 of dinsdag 17 oktober wordt de onderlaag asfalt aangelegd in de Scherpestraat. Daarna worden de riooldeksels op hoogte gebracht. Vervolgens wordt in week van 23 oktober de toplaag aangelegd in beide stukken (Beernemstraat en de Scherpestraat).
 • Beernem is Play Unified gemeente

  Play unified - atletiek 12 oktober
  Op 1 oktober ondertekende Beernem het charter 'Play Unified’. Bij Unified spelen atleten met en zonder verstandelijke beperking samen in 1 team. Zo engageren we ons om de integratie van atleten met een verstandelijke beperking d.m.v. sport te ondersteunen. Beernem is hierbij pilootproject.
 • Bib zoekt vrijwilligers voor ‘Bibliotheek aan huis’

  bib zoekt vrijwilligers 11 oktober
  Heel wat mensen, vooral ouderen, kunnen zelf niet meer naar de bibliotheek komen maar lezen nog erg graag boeken. Bij veel van die mensen komt de (schoon)dochter/zoon of buur boeken halen. Maar sommige mensen hebben dit netwerk niet. Voor deze mensen zoekt de bib vrijwilligers.
 • Boekendienst aan huis

  boekendienst aan huis 11 oktober
  Lees je graag, maar ben je niet mobiel genoeg om naar de bibliotheek komen. Dan komt de bib gewoon tot bij jou! Een van onze vrijwilligers komt maandelijks langs met een aantal boeken. Daarbij houden we rekening met je boekensmaak.
1-30 Van 92