naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Kayak-Bike-Run

  Kayak-Bike-Run 16 juni
  Stad Damme en gemeente Beernem slaan met de ondersteuning van Sport Vlaanderen de handen in elkaar voor een innovatief sportevenement. Met de Kayak-Bike-Run op zondag 16 juni willen we zoveel mogelijk inwoners van Damme en Beernem aan het sporten krijgen. Deelnemen aan dit evenement is belangrijk, winnen is verboden!
 • West-Vlaamse Plantendag

  West-Vlaamse plantendag 30 maart
  Op zaterdag 30 maart vindt de zevende West-Vlaamse Plantendag plaats. Deze pop-up organisatie vindt dit jaar plaats in de Vrije School Haverlo, Weidestraat 156 in Assebroek. De plantendag is een gezinsdag met informatie, maar ook met animatie. Er worden bloemenzaden en bijenstruikjes verkocht (en soms zelfs uitgedeeld!).
 • Dansfeest ‘The Bats’

  2 dansende mensen 25 maart
  Het is intussen een traditie, de Thé Dansant georganiseerd door de Seniorenraad met de allround band The Bats. Een uniek dansfeest voor iedereen op maandag 25 maart om 14.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • De Gouden Beren - Kampioenenviering

  Gouden Beer 22 maart
  Op vrijdag 22 maart is iedereen welkom om 19.00 u in O.C. De Kleine Beer voor de uitreiking van de Gouden Beren en de sportmedailles.
 • Laat het zoemen met bloemen

  Copyright provinciebestuur West-Vlaanderen 15 maart
  Ook dit jaar kan iedereen vanaf 15 maart bij het provinciebestuur een zakje bloemenmengsel opvragen voor in de tuin! De boodschap daarbij is nog altijd: ‘werk mee aan een bijenvriendelijkere omgeving, onze bijtjes kunnen het gebruiken’! Bestel je zakje bloemenzaad en tover je tuin om in een bloemenakker. Wij – en de bijtjes! – danken je op voorhand.
 • Jongerenvrijdagen in jeugdhuis The Nooddle

  logo the nooddle 01 maart
  Wil je op vrijdag na school nog niet direct naar huis? Goed nieuws! Je kunt voortaan op vrijdagavond om de veertien dagen terecht in The Nooddle: het jeugdhuis is dan open vanaf 16.00 u voor alle jongeren tussen 12 en 16 jaar. Openingsdata in maart: 1, 15 en 29 maart
 • Expo ‘ex libris’: grote kunst in klein formaat

  Ex libris 25 februari
  De bib stelt een verzameling ex librissen tentoon. De verzameling is ter beschikking gesteld door de Vlaamse ex librisvereniging Graphia vzw en door verzamelaars Lode Duerinck, Dirk Mattelaere en wijlen Gilbert Vandermoere. De expo toont originele en gepersonaliseerde ex librissen van nationale en internationale kunstenaars in verschillende technieken en thema’s.
 • Nieuwe fietsinfrastructuur in Parkstraat

  Werkzone Parkstraat 18 februari
  Op maandag 18 februari starten er werken in de Parkstraat om de fietsinfrastructuur te verbeteren. Ook het wegdek wordt vernieuwd. De werkzone start ter hoogte van Argenta (kruispunt Parkstraat / Stationsstraat) en loopt tot aan De Loof. Het werk is opgesplitst in drie fasen. Er zijn 40 werkdagen voorzien.
 • Oproep jobstudenten

  gezocht 04 februari
  We zijn op zoek naar jobstudenten voor tijdens de zomerperiode. We zoeken jobstudenten voor bij de technische dienst, toeristische dienst, zwembad, bibliotheek en jeugddienst. Heeft jouw zoon of dochter interesse? Vul dan het e-loketformulier in. Dit kan tot en met 4 maart.
 • Werken t.h.v. kruispunt Knesselarestraat / Hoogstraat - update

  Kruispunt Knesselarestraat - Hoogstraat 04 februari
  Op dinsdag 29 januari zouden er werken starten t.h.v. het kruispunt van de Knesselarestraat met de Hoogstraat. Omwille van de weersomstandigheden is de start van de werken uitgesteld naar maandag 4 februari. Het verkeer beschikt tijdens de werken over 1 rijstrook. Er zullen driekleurige verkeerslichten staan.
 • Start 2 Mountainbike

  Start 2 Mountainbike 03 februari
  Vanaf zondag 3 februari organiseren we een reeks van 5 lessen ‘Start 2 Mountainbike’ onder professionele begeleiding. De beginnende mountainbiker vanaf 12 jaar zonder of met beperkte ervaring is welkom. Ook gezinnen met kinderen boven de 12 jaar kunnen deelnemen aan ‘Start 2 Mountainbike’.
 • Cultuuragenda voorjaar 2019

  Cover cultuuragenda 29 januari
  Bekijk hier de nieuwe cultuuragenda met alle culturele activiteiten die plaatsvinden dit voorjaar. Bestel online je tickets voor een concert of voorstelling in O.C. De Kleine Beer.
 • Jobstudent animator Grabbelpas?

  animator Grabbelpas 29 januari
  Iedere zomer storten de Grabbelpassers zich in een avontuur. Ze organiseren activiteiten vol fantasie, spanning, humor en uitdaging voor kinderen. Gaat je hart al wat sneller slaan wanneer je dit leest? Word je dit jaar minstens 16 jaar? Wil je onze kinderen tussen 2,5 en 12 een onvergetelijke zomer bezorgen? Word dan animator bij Grabbelpas!
 • Open blad februari 2019

  cover open blad 29 januari
  Nu al online, binnenkort in je brievenbus: de nieuwste editie van Open blad waarin we de nieuwe beleidsploeg voorstellen voor de komende 6 jaar. Ontdek de winnaars van de Cultuurprijzen 'Muziek en Dans' en kom meer te weten over de wegenwerken in de Parkstraat. Ben je nog op zoek naar een studentenjob deze zomer? Blader dan heel snel door naar pagina 7!
 • Vacature coördinator kinderopvang

  jobs website 29 januari
  Heb je een bachelordiploma in een sociale of pedagogische richting en heb je leidinggevende capaciteiten? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! Samen met 2 collega-coördinatoren sta je in voor de dagelijkse werking van de dienst kinderopvang (buitenschoolse opvang en dienst onthaalgezinnen). Solliciteren kan tot en met maandag 18 februari.
 • Vacature technisch beambten schoonmaak

  vacature 29 januari
  We hebben twee vacante plaatsen voor deeltijdse medewerkers (minimum 4 en maximum 25 uur) voor schoonmaak van onze gemeentelijke gebouwen. Geïnteresseerd? Dien dan uiterlijk op maandag 18 februari je sollicitatie in.
 • Herinrichting Stationsomgeving

  Stationsomgeving 28 januari
  In het kader van de aanleg van het 3de en 4de spoor, zullen Infrabel en NMBS ook het station en de stationsomgeving van Beernem volledig vernieuwen.
 • Jobstudent monitor kinderopvang in de zomervakantie

  monitor zomervakantie 24 januari
  We zijn op zoek naar monitoren om kinderen tussen 2,5 en 12 jaar te begeleiden in de kinderopvang tijdens de zomervakantie. We zoeken hiervoor enthousiaste jongeren van minstens 18 jaar die vertrouwd zijn met de begeleiding van kinderen. Bovendien moet je in het bezit zijn van een pedagogisch diploma (of het 2de jaar succesvol afgerond hebben van een pedagogische opleiding).
 • Wat bij sneeuw?

  Nature#Kooldreef#wintersjasje#imposantebomen#ontspanningtijdensexamens#igBeernem 22 januari
  Sneeuw is een van de mooiste winterverschijnselen. Maar voor weggebruikers kunnen sneeuw en ijzel gevaarlijk zijn. We zetten ons in om problemen te voorkomen op de baan, maar we rekenen ook op jou. Hou je voetpad, en eventueel dat van je buur, sneeuwvrij.
 • Winnaars cultuurprijzen 'Muziek en Dans'

  winnaars cultuurprijzen 21 januari
  Op vrijdag 18 januari zijn in O.C. De Kleine Beer de Cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Muziek en Dans’. Annelies Van Parys werd verkozen tot winnares van het Beerlanderke. Onze inwoners stemden voor de Goodheart Linedancers, wat hen de Publieksprijs opleverde. Johan De Vuyssere mocht de Carrièreprijs in ontvangst nemen en de Skaters van Beernem wonnen de prijs voor jong Beernems talent.
 • Aanvraag toelage voor projecten voor ontwikkelingssamenwerking

  eagles nest 16 januari
  Jaarlijks ondersteunen we inwoners die meewerken aan projecten in het Zuiden. Ook inwoners die de Beernemse bevolking sensibiliseren over het Zuiden komen in aanmerking voor een toelage. Wil je in aanmerking komen voor een toelage, doe dan voor 1 maart je schriftelijke aanvraag gericht aan het college.
 • Huisarts van wacht nodig? Bel 1733!

  huisartsenwachtpost Meetjesland 16 januari
  Heb je een dokter nodig in het weekend (of ’s nachts), dan bel je naar het centrale telefoonnummer 1733. Inwoners van Beernem zullen terechtkomen bij de huisartsenwachtpost ‘Meetjesland’ in AZ Alma in Eeklo. Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdag 19.00 u tot maandagmorgen 8.00 u. Op feestdagen is dat vanaf 19.00 u de dag voor de feestdag tot 8.00 u de dag na de feestdag.
 • Subsidie kleine landschapselementen

  Kleine landschapselementen 16 januari
  Wist je dat je een subsidie kan aanvragen voor het aanplanten en knotten van bomen in agrarisch gebied of natuurgebied? Wil je aanspraak maken op deze subsidie, dien dan voor 15 maart je aanvraag in bij de Milieudienst.
 • Werken Schipperstraat en Hoornstraat - update

  10 januari
  De werken die voorzien zijn in het stuk van de Schipperstraat tussen de Knesselarestraat en de Potterstraat worden voorlopig uitgesteld. Er moet eerst riolering geplaatst worden door een andere aannemer vooraleer de wegenwerken kunnen starten. Zodra we de timing hiervan kennen, laten we dit weten.
 • Plooikalendertje 2019

  Plooikalendertje 2019 06 januari
  In 2019 brengen we opnieuw een plooikalendertje uit! Het kalendertje bevat een overzicht van de contactgegevens, openingsuren en sluitingsdagen van de verschillende diensten. Tijdens de Nieuwjaarsdrink op zondag 6 januari kan je een plooikalendertje bekomen. Daarna vind je ze in de gemeentelijke gebouwen, het Sociaal Huis en het recyclagepark
 • Ontwerp-bestuursakkoord 2019-2024

  college / vast bureau 04 januari
  Het ontwerp-bestuursakkoord is een overeenkomst tussen de meerderheidspartijen CD&V, Groen en SP.A over de toekomst van Beernem. Het bevat de grote beleidslijnen waarover de coalitiepartners het eens zijn. Het beschrijft de visie van het gemeentebestuur over de toekomst van Beernem tijdens de zes jaar van deze bestuursperiode en ook daarna.
 • Gemeente- en OCMW-raad 2019-2024

  gemeente- en OCMW-raad 03 januari
  Op woensdag 2 januari is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De installatie van de gemeenteraadsleden houdt van rechtswege de installatie van leden van de raad voor maatschappelijk welzijn (OCMW-raad) in. De voorzitter van de gemeenteraad is Kris Vincke. De voorzitter van de gemeenteraad is van rechtswege ook de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn.
 • Gemeenteraad in 2019

  #igbeernem #vergaderzaal #gemeenteraad 01 januari
  In Beernem komt de gemeenteraad (bijna) elke maand bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis (tweede verdieping). In 2019 is er op volgende donderdagen gemeenteraad, telkens om 19.30 u: 24 januari, 21 februari, 28 maart, 25 april, 6 juni, 4 juli, 19 september, 17 oktober, 14 november en 19 december. Iedereen is welkom op de gemeenteraad.
 • Beernem ontvangt Bijenbord ‘Bijenvriendelijke gemeente’ 2018

  Bijenbord Beernem 21 december
  Op de finale van Groene Lente 2018 op 13 december ontving Beernem een bijenbord ‘Bijenvriendelijke gemeente’ met maar liefst 3 bijensymbolen! Na de titel ‘Bijenvriendelijkste gemeente’ in 2017 is dit opnieuw een mooie waardering voor alle inspanningen die we leveren om de gemeente op een hedendaagse manier bijenvriendelijk te maken.
1-30 Van 66