RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2021

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2021:
 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiebeeld Beernem 31 oktober
  Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?
 • Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, gratis trein/deelfiets, auto of MMC!

  kaartje vervoer 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein/deelfiets of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
 • Hoe verloopt de vaccinatie in het vaccinatiecentrum De Valkaart?

  vaccinatiecentrum De Valkaart 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Maar hoe verloopt de vaccinatie nu precies?
 • Ontvang je een uitnodiging om je te laten vaccineren? Reageer dan zeker.

  vaccinatiebeeld Beernem 31 oktober
  Alle Beernemse 65-plussers mogen de komende weken een uitnodiging verwachten om zich te laten vaccineren tegen corona. De uitnodigingen voor onze oudste inwoners zijn ondertussen de deur uit. In de uitnodiging staan twee data voor vaccinatie. Je kan deze afspraken bevestigen, wijzigen of annuleren (bv. als je al gevaccineerd bent). Het is belangrijk om zeker te reageren op de uitnodiging.
 • Lessenreeks ‘IPitup-beweegbank’

  IPitupbank sportpark Drogenbrood 09 juni
  Vraag jij je ook af wat je allemaal kan doen met die bank aan de atletiekpiste? Kom het ontdekken tijdens onze lessenreeks ‘IPitup-beweegbank’. Je leert allerlei oefeningen, onder begeleiding van een ervaren lesgever. Je wisselt hierbij oefeningen aan de bank af met cardiovasculaire oefeningen.
 • Infomomenten Academie Beeldende Kunst bij KUMA Beernem

  Beeldhouwen - oriëntatie 18+ 26 mei
  Hou je van tekenen en creatief bezig zijn? Dan ben je bij de Academie Beeldende Kunst aan het goede adres! Er zijn ateliers voor kinderen, jongeren en volwassenen. Twijfel je nog een beetje? De KUMA organiseert infomomenten. Ga gerust een kijkje nemen. De infomomenten vinden plaats in domein Kleuterweelde.
 • Straatvink je mee?

  logo straatvinken 20 mei
  Vink op donderdag 20 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Tel een uurtje, van 17.00 tot 18.00 u. Zo kunnen we nagaan hoe gezond het verkeer in onze straten is.
 • Buitenspeelmaand 2021

  buitenspeelmaand 30 april
  In mei toveren we Beernem om tot Buitenspeelgemeente! Wat is er allemaal te doen?
 • Nieuw logo versterkt de identiteit van Beernem

  Nieuw logo voor Beernem 30 april
  Op elk rondpunt en aan de gemeentelijke gebouwen wapperen vlaggen met het nieuwe logo van Beernem. Het logo is er al sinds vorig jaar, maar de afgelopen maanden zijn we volop bezig geweest met de ontwikkeling en implementatie van onze nieuwe huisstijl. Zo is ook het maandelijks infoblad volledig vernieuwd en zal je het logo kunnen spotten op de voertuigen van de technische dienst.
 • Buitenspeelmaand 2021: gezinswandelingen

  buitenspeelmaand 28 april
  Wil je de benen eens strekken? Neem dan het hele gezin mee op wandeling!
 • Buitenspeelmaand 2021: kleur je straat!

  Kleur je straat 28 april
  Speel buiten en geef Beernem kleur! De Jeugddienst heeft enkele dozen stoepkrijt om weg te geven, op voorwaarde dat je ze gebruikt om jullie stoep mooi kleurrijk te maken.
 • Buitenspeelmaand 2021: speelkriebels verspreid over heel Beernem

  speelkriebels 28 april
  Tijdens de maand mei toveren we Beernem om tot een echte buitenspeelgemeente! Vind jij onze speelimpulsen?
 • Je belastingaangifte invullen

  logo minfin 28 april
  Door de coronacrisis is er ook dit jaar geen zitdag waarbij experten van de FOD Financiën onze inwoners helpen bij het invullen van de belastingaangifte. De FOD Financiën biedt wel opnieuw telefonische hulp aan.
 • Open blad in ’t nieuw

  Open blad 28 april
  Het valt op: Open blad zit in ’t nieuw. Het maandelijks infoblad is niet enkel kleiner, ook de lay-out is volledig vernieuwd, in onze nieuwe huisstijl, mét nieuw logo. Neem het boekje in de hand en doorblader het op je gemak. Opmerkingen of suggesties kan je mailen naar communicatie@beernem.be.
 • Spoorwegbrug Vijverstraat opnieuw open vanaf vrijdag 30 april

  infrabel werken stationsomgeving 28 april
  Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moest de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug is daarom sinds vrijdag 15 januari afgesloten voor alle verkeer. Goed nieuws! Vanaf vrijdag 30 april is de brug niet langer afgesloten en kan je terug door.
 • Trots op je bijenvriendelijke tuin? Vraag een bijenbord aan!

  Bijenbord 28 april
  Is jouw tuin bijenvriendelijk? Maak van jouw perceel een pesticidenvrije bloemenrijkdom en ontvang van ons het label ‘bijenvriendelijke tuin’! Ook voor terreinen kan je een bijenbord aanvragen.
 • Wil je stoppen met roken?

  Stoppen met roken 28 april
  Dan kan je beroep doen op een tabakoloog. Een tabakoloog is een rookstopspecialist die ervoor zorgt dat je goed voorbereid en onder begeleiding kunt stoppen met roken.
 • Nieuwe website Visit Beernem

  Printscreen website visit beernem 27 april
  Na een ongewoon 2020 durven we toch vooruit kijken naar een beter 2021: een nieuw toeristisch seizoen met een vernieuwde website van Visit Beernem: www.visitbeernem.be. Wil je graag wat meer info over onze fiets- en wandelroutes, bezienswaardigheden of verborgen plekjes in Beernem? Neem dan zeker een kijkje op de website. Je vindt er ook al onze horecazaken en logies terug en je kan er de Beernem.kado aankopen.
 • Oproep Bizz Awards 2021

  Bizz awards 27 april
  In november reiken we opnieuw de Bizz Awards uit aan verdienstelijke ondernemers. Je kan een onderneming nomineren binnen de categorie 'onderneming van het jaar' en de categorie 'onderneming met een innovatief of duurzaam product of aanpak'.
 • Vacature samenwerkende onthaalouder

  vacature 27 april
  Heb je een warm hart voor kinderen? Wil je hen ondersteunen bij het zetten van hun eerste stapjes in de wereld? Hou je ervan om kinderen te verzorgen en hen dagelijks te verwelkomen in jouw opvang? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! De dienst voor Onthaalgezinnen is op zoek naar een onthaalouder die wil samenwerken met een collega in de nieuwe groepsopvang ‘De Berenwelpjes’ (Sint-Joris).
 • Vrijwilliger worden bij Consultatiebureau Kind en Gezin?

  vrijwilliger consultatiebureau 27 april
  Ga je graag met kleine kindjes om? Zoek je sociaal contact? Sluit dan aan bij de vrijwilligers van het consultatiebureau van Kind en Gezin! Als vrijwilliger help je ongeveer 1 keer per maand een paar uurtjes in de voormiddag of 's avonds. Je onthaalt de ouders en hun kindjes in het consultatiebureau en je meet en weegt de baby’s.
 • 65 jaar of ouder en geen vaccinatie-uitnodiging ontvangen? Bel naar ons callcenter.

  vaccinatiecentrum de valkaart 26 april
  Ondertussen hebben alle 65-plussers een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren. Woon je in Beernem of Oostkamp, ben je 65 jaar of ouder en kreeg je toch nog geen vaccinatie-uitnodiging? Dan mag je contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40 (tijdens de kantooruren). Een medewerker zal je dan onmiddellijk inplannen.
 • Coronamaatregelen - update 26 april 2021

  opening van de terrassen 26 april
  Het Overlegcomité herbevestigt het einde van de Paaspauze op 26 april. Dat wil zeggen dat mensen vanaf maandag 26 april elkaar in groepen van 10 buiten mogen ontmoeten (op afstand). Ook winkeliers mogen vanaf maandag 26 april opnieuw klanten ontvangen zonder afspraak. Er hoeft niet langer alleen gewinkeld te worden, maar men mag vergezeld worden door één ander lid van het huishouden of iemand waarmee men een duurzaam nauw contact onderhoudt. Niet-medische contactberoepen - waaronder kappers en schoonheidsspecialisten – heropenen onder de verstrengde protocollen.
 • Kanaalzwemmen tijdens de zomer

  kanaalzwemmen 26 april
  Als alles goed gaat, zullen triatleten en sportieve zwemmers deze zomer in het kanaal kunnen zwemmen. We dienden hiervoor een dossier in bij de Vlaamse Waterweg. De waterkwaliteit moet goed zijn en de Vlaamse waterweg moet groen licht geven.
 • Vaccinatie reservelijst via QVax

  QVax logo 26 april
  Via QVax kan je je online inschrijven op de reservelijst voor je vaccinatie in vaccinatiecentrum De Valkaart. Als we inwoners nodig hebben om snel vrijgekomen plaatsen in te vullen, kunnen we via QVax gemakkelijk mensen oproepen. De oudste mensen worden eerst opgeroepen.
 • Beiretoppers in de kijker: expo en fietstocht

  Beiretopper 24 april
  Op zaterdag 24 en zondag 25 april viert het hele land Erfgoeddag met een feestweekend. Tijdens dit weekend kan je de expo Beiretoppers bezoeken in de bibliotheek. Combineer het bezoek aan de expo met de Beiretoppersfietstocht. Je fietst langs meerdere TOPPERS en andere mooie plekjes in onze gemeente.
 • Bekijk de gemeenteraad / OCMW-raad van 22 april 2021

  shot livestream 23 april
  Donderdag 22 april kon je de gemeente- en OCMW-raad digitaal meevolgen. Wie donderdag niet meevolgde, kan de gemeente- en OCMW-raad ook nog achteraf bekijken op ons YouTubekanaal.
 • Gratis deelfietsen voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum komt

  Deelfietsen vaccinatiecentrum 23 april
  We voorzien gratis deelfietsen aan het station van Oostkamp voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum gaat. Wie aankomt in het station van Oostkamp kan vanaf daar naar De Valkaart fietsen. Er staan 6 fietsen klaar. Inwoners van Beernem en Oostkamp kunnen die gratis ontlenen. Op die manier moedigen we inwoners aan om de verplaatsing vlot en duurzaam te maken.
 • Check via 'Mijn Burgerprofiel' of je al een vaccinatieuitnodiging ontvangen hebt

  vaccinatiecentrum de valkaart 21 april
  Wist je dat je via ‘Mijn Burgerprofiel’ kan opvolgen of je al een uitnodiging ontvangen hebt? Surf naar www.laatjevaccineren.be en log rechts bovenaan de website in op ‘Mijn Burgerprofiel’.
1-30 Van 120