RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2020

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2020:
 • Op afspraak naar het gemeentehuis en Sociaal Huis

  telefoon 30 september
  Maak een afspraak voor je naar het gemeentehuis of Sociaal Huis gaat. Dit kan via 050 28 91 20 of 050 78 82 40 (Sociaal Huis). Op dinsdag ben je welkom zonder afspraak. Zo vermijden we wachtrijen en is iedereen snel geholpen.
 • Beernem Zomert 'Paraschol'

  Paraschol 12 juli
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, we bieden je een uniek format aan. Tijdens de maanden juli en augustus richten we het grasplein aan O.C. De Kleine Beer in als evenementenplein. We voorzien een podium van 50m² en een tent voor catering of bar. We willen dit plein laten bruisen! Daarvoor doen we beroep op jullie.
 • Expo Mathias Claerhout in Het Schepenhuys

  Kunstwerk Mathias Claerhout - copyright Miguel Teirlinck 10 juli
  Beernems kunstenaar Mathias Claerhout exposeert gans de zomer in Het Schepenhuys. Je kan z’n werken bewonderen in de ondergrondse exporuimte en aan de achterzijde van Het Schepenhuys. De expo is vrij toegankelijk van 9 juli tot 6 september tussen 10.00 en 12.00 u en tussen 13.30 en 16.30 u. In het weekend en op feestdagen kan je er terecht tussen 10.00 en 15.00 u.
 • Mondmasker verplicht in winkel, bib, bioscoop, kerk ... vanaf 11 julli

  mondmaskers 10 juli
  Vanaf zaterdag 11 juli moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Mondmaskers zijn niet verplicht voor kinderen onder de 12 jaar en voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen.
 • Vacatures OCMW: buurtwerker en brugfiguur

  jobs website 10 juli
  Het OCMW-Sociaal Huis is op zoek naar 2 voltijdse medewerkers voor invulling van 2 nieuwe functies: 1 buurtwerker en 1 brugfiguur vrijwilligerswerking sociale hulp (B1-B3). Solliciteren kan tot en met 6 september. Indiensttreding is voorzien uiterlijk op 1 november.
 • Fietsroute Cafécultuur

  expo cafécultuur 09 juli
  Ontdek de expo Cafécultuur aan de hand van een fietstocht. Deze zomer halen we de expo Cafécultuur opnieuw boven. Je kan de expo bezoeken in O.C. De Kleine Beer. Daar start ook meteen de fietsroute. Je vindt de route in de brochure ter plaatse. Neem gerust een brochure mee want die bevat ook heel wat info over de vroegere en huidige café's.
 • Veegwerken: derde ronde

  veegverbod verkeersborden 09 juli
  Om het onkruid in onze gemeente pesticidenvrij te beheersen, lassen we jaarlijks enkele veegbeurten in. De derde veegronde komt eraan. Hou je rekening met de parkeerverbodsborden en zorg je er dus voor dat je auto niet in de weg staat voor de veegborstelmachine?
 • Asbest opnieuw toegelaten op recyclagepark vanaf 15 juli

  recyclagepark 08 juli
  Vanaf woensdag 15 juli kan je opnieuw asbest naar het recyclagepark brengen. Breng de parkwachters vooraf op de hoogte van je gewenste aanvoer van asbestafval. Je kan hen tijdens de openingsuren bereiken op 050 79 07 33. Pak het afval bij voorkeur in, zo houd je het veilig voor jezelf en voor de aanwezigen op het recyclagepark.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 8 juli 2020

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 08 juli
  Het rioleringsproject Oostveld, Zeldonk, Pluime, dat het afvalwater van maar liefst 1.130 inwoners opvangt en zuivert, loopt stilaan op z’n einde. Momenteel zijn we nog bezig In de Tinhoutstraat en de Oedelemsteenweg. We stellen alles in het werk om deze straten te asfalteren voor het bouwverlof.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 8 juli 2020

  kruispunt Lattenklieversstraat / Sint-Jorisstraat 08 juli
  Het kruispunt met de Lattenklieversstraat is heraangelegd! Oorspronkelijk was het de bedoeling om de werken ter hoogte van Kauter aansluitend op de werken t.h.v. de Lattenklieversstraat uit te voeren. Omdat er momenteel met meer afstand gewerkt moet worden, vorderen de werken een beetje trager dan oorspronkelijk voorzien. Er is beslist om deze fase pas te starten na het bouwverlof.
 • Beernem Zomert 'Expo in kerken - Erfgoedtoerist in eigen dorp'

  Sint-Joris 07 juli
  Wip jij op vakantie ook wel eens een plaatselijke kerk binnen? Ontdek je er soms iets onverwachts? In een aantal kerken van onze gemeente vind je deze zomer een extra stukje erfgoed terug. Een fototentoonstelling neemt je mee op reis naar het verleden. Bezoek de expo’s in de verschillende kerken in juli en augustus tussen 10.00 en 17.00 u.
 • Vacature schilder

  jobs 07 juli
  Je maakt deel uit van een ploegje met 2 andere schilders. Je staat samen in voor het binnen- en buitenschilderwerk van de gemeentelijke gebouwen van A tot Z: van het voorbereidende werk (schuren, plamuren, cementeren) tot het eigenlijke schilder- en behangwerk, het opkitten ... en allerhande andere taken die bij de job van schilder horen. Solliciteren kan tot en met 11 augustus.
 • Vacature technisch beambte schoonmaak

  vacature 07 juli
  We hebben een vacante plaats voor een deeltijdse medewerker (19 à 25 uur) voor schoonmaak van onze gemeentelijke gebouwen. Geïnteresseerd? Dien dan uiterlijk op dinsdag 11 augustus je sollicitatie in.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 2 juli 2020

  micro 06 juli
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat de geluidsopname op www.beernem.be. Je vindt de geluidsopname ook op het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Kleur jij ook een meur?

  kleur een meur 06 juli
  Door met kleurrijke Legoblokjes gaatjes op te vullen in monumenten en muurtjes (die wat in verval zijn) vestigen we de aandacht op dit waardevol erfgoed. Dit fenomeen heet ‘dispatchwork - Fix the world in colors’ en bestaat over de ganse wereld. Voor West-Vlaanderen is het project ‘het schoolmuurtje’ een primeur! Kleur jij ook een meur?
 • Beernem Zomert 'Statiekermis eenmalig aan Paraschol'

  statiekermis 03 juli
  Dit jaar vindt Statiekermis (7, 8 en 9 augustus) uitzonderlijk en eenmalig plaats op de parking van O.C. De Kleine Beer. Er zal tijdens dit weekend ook randanimatie zijn op het evenementenplein Paraschol. Café De Zevende Hemel zal er ook activiteiten organiseren. Deze zomer gaat Statiekermis dus éénmalig ‘op stap’ en slaat de brug naar Beernem Dorp: Statiekermis ‘on site’ 2020.
 • Corona ondersteuningsplan voor Beernem

  college 03 juli
  Het gewone leven komt opnieuw op gang. Maar we beseffen dat de coronacrisis voor heel wat inwoners, (horeca)zaken, verenigingen … niet evident was. Er zijn al federale en Vlaamse herstelmaatregelen uitgewerkt, maar ook als lokaal bestuur spelen we een belangrijke rol in de heropstart na de crisis. Daarom hebben we een een duurzaam herstelplan ten bedrage van € 490.000 uitgewerkt.
 • Open blad zomereditie

  cover 03 juli
  De zomereditie van Open blad ligt iets later in de bus dan gewoonlijk. Je mag Open blad verwachten op woensdag 8 of donderdag 9 juli. Kan je niet wachten? Dan kan je ons infoblad alvast online lezen.
 • Subsidie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 03 juli
  Het aantal zwaluwen is sterk verminderd sterk verminderd. Één van de oorzaken is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom geven we, in samenwerking met Natuurpunt, een subsidie voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Kanaalzwemmen - update 2 juli

  #igbeernem #kallemoeie zwemmen in het kanaal #nice 02 juli
  We hebben bij De Vlaamse Waterweg een aanvraag ingediend voor drie zwemnamiddagen in het kanaal t.h.v. de dode arm aan Gevaerts-Zuid. We krijgen hiervoor toestemming op voorwaarde dat de waterkwaliteit in orde is. De eerste zwemnamiddag kan jammer genoeg niet doorgaan. We voorzien nog zwemnamiddagen in het kanaal op zaterdag 8 en 22 augustus, op voorwaarde dat de waterkwaliteit dan wel in orde is.
 • Organiseer je een privéfeest? Hou dan rekening met deze regels

  corona 02 juli
  Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, moet je met een aantal maatregelen rekening houden als je een privéfeest organiseert.
 • Apenparcours - De 100 meter van Beernem

  Het #apenparcours is goedgekeurd! #igbeernem 01 juli
  Kinderen kunnen zich uitleven op het evenwichts- en behendigheidsparcours aan O.C. De Kleine Beer, aan de parking van de kerk in Oedelem en in de Kooldreef in Sint-Joris. Elk parcours is 33,3 m lang. Alles samen is dit dus een ‘apenparcours’ van 100 meter!
 • Beachvolley in Drogenbrood

  beachvolley 01 juli
  Op sportpark Drogenbrood vind je, naast De Boest, een nieuw aangelegd beachvolleybalterrein. Wie wil, kan dus ten allen tijde outdoor volleyballen. Wel eerst je plaatsje reserveren.
 • Fase 4 van het afbouwplan

  corona 01 juli
  Sinds 8 juni is vrijheid de regel en wat niet mag de uitzondering. Dit blijft zo aangehouden, maar er zijn weer heel wat minder dingen verboden.
 • Petanqueplein op Markt Oedelem

  Petanque op de markt van Oedelem #igbeernem 01 juli
  De Markt van Oedelem krijgt een zomerse touch door de aanleg van een petanqueveld. Breng zelf je petanqueballen mee en geniet van een tornooitje onder vrienden of toevallige passanten
 • Schatten van Vlieg: Op zoektocht met het hele gezin

  schatten van vlieg 01 juli
  De ganse zomer lang kan je op zoektocht gaan naar de schatten van Vlieg. Er is een schat te vinden rond de bib van Beernem en een schat rond het Plukhof.
 • Beernem Zomert

  terrasje college 30 juni
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, onder de noemer ‘Beernem Zomert’ organiseren we deze zomer heel wat activiteiten die ‘coronaproof’ zijn.
 • Werken onthaalpoort Aanwijs gaan van start

  werken aan onthaalpoort 29 juni
  Op 29 juni start een aannemer in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met terreinwerken aan het Aanwijs in Beernem. Het Aanwijs wordt ingericht als de grootste onthaalpoort voor het landschapspark Bulskampveld. Dat is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen.
 • blauwgroenvlaanderen.be inspireert om ruimte te maken voor water

  hier begint de zee 25 juni
  Vlaams rioolwaterzuiveraar Aquafin en sectorvereniging Vlario lanceren een nieuwe website met concrete maatregelen om regenwater op te vangen en in de bodem te infiltreren. Met ‘blauwgroenvlaanderen.be' willen ze iedereen die begaan is met de klimaatbestendigheid van onze leefomgeving inspireren en aanzetten tot actie. Voor de lancering in West-Vlaanderen trokken ze naar Beernem in de Zavelstraat.
1-30 Van 85