naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2018

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2018:
 • Fair Tradeontbijt

  Fair Tradeontbijt 25 maart
  Iedereen is welkom op het Fair Tradeontbijt op zondag 25 maart in O.C. De Kleine Beer van 8.30 tot 10.00 u. Het ontbijt is fairtrade, biologisch en/of lokaal. Je kan er genieten van knapperig vers biobrood, fruit en beleg rechtstreeks van bij de Beernemse boeren en exotische fairtradeproducten uit de wereldwinkel.
 • Toelage voor projecten voor ontwikkelingssamenwerking

  toelage voor ontwikkelingssamenwerking 01 maart
  Elk jaar ondersteunen we inwoners die meewerken aan projecten in het Zuiden. Ook inwoners die de Beernemse bevolking sensibiliseren over het Zuiden komen in aanmerking voor een toelage. Wil je in aanmerking komen voor een toelage, dien dan voor 1 maart je aanvraag in bij het college van burgemeester en schepenen.
 • Wereldse Kwis

  quiz 16 februari
  Op vrijdag 16 februari organiseert de GROS in O.C. De Kleine Beer een Wereldse Kwis t.v.v. Broederlijk Delen. De thema’s zijn: de wereld, fairtrade en armoede. Iedereen is welkom! Tijdens het quizzen kan je wereldse hapjes en drankjes verkrijgen. De 'Kwis' start om 20.00 u.
 • Openbaar onderzoek GRUP ‘Gemeentecentrum Zuid-Oost’

  05 februari
  Het college van burgemeester en schepenen laat weten dat de realisatie van Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Gemeentecentrum Zuid-Oost’ ter inzage ligt in het gemeentehuis bij de dienst ruimtelijke ordening.
 • Openbaar onderzoek GRUP ‘Lammekensdreef’

  05 februari
  Het college van burgemeester en schepenen laat weten dat de realisatie van Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Lammekensdreef’ ter inzage ligt in het gemeentehuis bij de dienst ruimtelijke ordening.
 • Bib Beernem verhuist naar tijdelijke bib in De Boeie

  bib sluit 01 februari
  Bib Beernem wordt vernieuwd en heringericht en sluit daarvoor haar deuren in februari. Tijdens deze sluitingsperiode verhuizen we alle boeken naar de tijdelijke bib in De Boeie (Bloemendalestraat 64).
 • GRUP ‘Planologische ruil industriegrond’ - Raadpleging startnota

  01 februari
  Het college van burgemeester en schepenen laat weten dat de proces- en startnota van Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Planologische ruil industriegrond’ vanaf 1 februari 2018 ter inzage ligt in het gemeentehuis bij de dienst ruimtelijke ordening.
 • Winnaars Cultuurprijzen 'Culinaire Kunst'

  Winnaars cultuurprijzen 22 januari
  Op vrijdag 19 januari zijn in O.C. De Kleine Beer de Cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Culinaire Kunst’. Bakkerij Painture, de Kruiderie en De Kruiderie wielen in de prijzen. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Peter Locket, talent van eigen bodem.
 • Visit Beernem Magazine

  Visit Beernem Magazine 18 januari
  In de herfst van 2017 lag de derde editie van het Visit Beernem Magazine in de bus. Het magazine bevat een mix van toerisme, lifestyle, horeca en shopping in onze gemeente.
 • Samen bouwen aan ons platteland

  16 januari
  Leader Midden-West-Vlaanderen, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, stimuleert samenwerking van onderuit. Europa, Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen leggen € 1,3 miljoen samen om innoverende projecten voor het platteland in Midden-West-Vlaanderen financieel te ondersteunen.
 • Onze Mindermobielencentrale zoekt chauffeurs

  15 januari
  Beschik je over een eigen wagen en wat vrije tijd? Wil je mensen helpen door hen naar de winkel, kapper, dokter, kaartnamiddag,... te brengen ? Dan ben je de persoon die we zoeken! Je bepaalt zelf wanneer je wilt rijden. Bovendien kom je in een toffe groep van vrijwilligers terecht.
 • Play Unified tafeltennis

  tafeltennis 15 januari
  Samen met TTC Topspin hebben we een tafeltennisnamiddag georganiseerd in het kader van Play Unified. Mensen met en zonder verstandelijke beperking konden op maandag 15 januari een ganse namiddag samen tafeltennissen in De Boest in Sportpark Drogenbrood.
 • Cultuuragenda voorjaar 2018

  Cover cultuuragenda 12 januari
  Er is een nieuwe cultuuragenda uit met een overzicht van de activiteiten die plaatsvinden in het voorjaar van 2018. Deze viel in januari bij jou in de bus. Geen exemplaar ontvangen? Kom gerust eentje halen bij de cultuurdienst in het O.C.
 • Bekendmaking gemeentelijk reglement

  10 januari
  Overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet wordt aan het publiek bekendgemaakt dat de gemeenteraad in de zitting van 14 december 2017 volgend gemeentelijk reglement heeft vastgesteld:
 • Bekendmaking openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning

  10 januari
  Henk Simoens, Lijsterhoek 8, 8730 Beernem, heeft een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor de percelen gelegen in de Lijsterhoek 8, 8730 Beernem, kadastraal bekend BEERNEM 1AFD/BEERNEM, sectie A, nummers 674A 3, 674B 3, 674C 3, 674D 3, 674Z 2, 677C, 679N, 679P, 679R, 680D, 680E, 681A.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning

  10 januari
  Rik Gantois, Langendonkstraat 16, 8730 Beernem, heeft een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor de percelen gelegen in de Langendonkstraat 16, 8730 Beernem, kadastraal bekend BEERNEM 3AFD/SINT-JORIS, sectie A, nummers 322K 2, 323.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning

  10 januari
  Provincie West-Vlaanderen, Abdijbekestraat 9, 8200 Sint-Andries, heeft een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend. De percelen zijn gelegen in Bulscampveld 8, 8730 Beernem
 • Zoneraad en zonecollege Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 - Agenda's & Verslagen

  hulpverleningszone 1 08 januari
  Hieronder kan je de verslagen downloaden van de Zoneraad Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1.
 • Leen in januari dubbel zoveel materialen en hou ze dubbel zo lang!

  Voor het eerst naar de bib ! Zo leuk ! #bibbeernem #ikhouvanboeken #jonggeleerdisoudgedaan#igbeernem 03 januari
  Begin 2017 zijn de werken gestart van wat later de jeugdbibliotheek wordt. Maar ook de rest van de bibliotheek gaan we helemaal vernieuwen en herinrichten. Deze werken starten in februari 2018. Bib Beernem zal dan een maand sluiten om de collectie te kunnen verhuizen naar een tijdelijke bib in De Boeie.
 • Gemeenteraad in 2018

  #igbeernem scouts goed vertegenwoordigd op de zitting gemeenteraad #scoutsbeernem 01 januari
  In Beernem komt de gemeenteraad (bijna) elke maand bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis (tweede verdieping). In 2018 is er op volgende donderdagen gemeenteraad, telkens om 19.30 u: 25 januari, 22 februari, 22 maart, 26 april, 7 juni, 5 juli, 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december.
 • Omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018

  Omgevingsloket 01 januari
  Een woning verbouwen, een rij hoogstammige bomen vellen, een carrosseriebedrijf bouwen en exploiteren, een verkaveling ontwikkelen, een propaangastank plaatsen … Dit kan mits je de nodige stedenbouwkundige en milieuvergunningen aanvraagt. Vanaf 1 januari worden deze vergunningen gebundeld in 1 omgevingsvergunning.
 • Open blad januari 2018

  cover open blad 22 december
  Binnenkort in je brievenbus, nu al online: de nieuwste editie van Open blad, met daarin een uitnodiging voor onze Nieuwjaarsdrink op zondag 7 januari. Bekijk zeker ook onze andere UiT-activiteiten. Je kan inschrijven voor het Paassportkamp, voorleesmomentjes in de bib, activiteiten van Huis van het Kind,...
 • Beernem is bijenvriendelijkste gemeente 2017

  bijenvriendelijkste gemeente 20 december
  Beernem is door Departement Omgeving en VVOG bekroond tot bijenvriendelijkste gemeente 2017! Dit is een mooie beloning voor de inspanningen die we leveren om Beernem bloemen- en bijenvriendelijk te maken. Maar we hebben dit niet alleen gedaan. We willen iedereen bedanken die z'n 'bloemetje' heeft "bij"gedragen!
 • Huis van het Kind: activiteiten en vormingen

  gezinsbond klein 19 december
  Samen met de Gezinsbond organiseert Huis van het Kind activiteiten en vormingen. Deze vormingen zijn helemaal gratis. We vragen wel om online in te schrijven via het e-loket.
 • Paassportkamp

  Paassportkamp 19 december
  In de tweede week van de paasvakantie (9 t.e.m. 13 april) organiseren we in sportpark Drogenbrood een sportkamp voor kinderen van de lagere school. Het kamp start elke dag om 9 u en eindigt om 16 u. Mogelijkheid tot opvang 1 uur voor en 1 uur na het sportkamp. De kostprijs bedraagt € 75,00 (opvang inbegrepen).
 • Rioleringswerken Vullaertstraat - update 14 december

  Vullaertstraat 14 december
  Met de feestdagen voor de deur willen we je graag informeren over de stand van zaken en de situatie tijdens het Kerstverlof van de aannemer van 22 december tot 5 januari 2018. De aannemer stelt alles in het werk om de planning aan te kunnen houden maar het weer moet het natuurlijk wel toelaten.
 • Werken sanering Egypte – update 14 december 2017

  Sanering Egypte 14 december
  Met de feestdagen voor de deur willen we je graag informeren over de stand van zaken en de situatie tijdens het kerstverlof van de aannemer van 22 december tot 5 januari 2018. De gemeente, Aquafin en de aannemer doen hun uiterste best om de planning aan te houden maar het weer moet het natuurlijk wel toelaten.
 • Start van het archeologisch onderzoek langs spoorlijn

  Info buurtbewoners Infrabel 13 december
  In het voorjaar van 2018 start het archeologisch onderzoek langs de spoorlijn tussen Aalter en Beernem. Dit archeologisch onderzoek gaat vooraf aan de infrastructuurwerken in het kader van de aanleg van het 3e en 4e spoor en het afschaffen van overwegen.
 • Gladheidsbestrijding bij sneeuw of ijzel

  #snow #sunday #igbeernem 11 december
  Sneeuw is een van de mooiste winterverschijnselen. Maar voor weggebruikers kunnen sneeuw en ijzel gevaarlijk zijn. We zetten ons in om problemen te voorkomen op de baan, maar we rekenen ook op jou.
1-30 Van 85