RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Wil je je stem laten horen in een van onze adviesraden?

  Adviesraad 2022 09 januari
  In 2022 worden onze adviesraden opnieuw samengesteld. Een adviesraad adviseert het bestuur rond bepaalde thema's, zoals bv. sport, landbouw welzijn, milieu, senioren... Wil je deel uitmaken van een adviesraad en op die manier een actieve rol spelen in het beleid? Stel je dan zeker kandidaat! Je hebt de keuze uit tien adviesraden.
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2021

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2021:
 • Toekomst Beernemse kerken - Startmoment op 16 november

  Toekomst kerken 16 november
  De herfst van 2021 vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het publiek religieus patrimonium in Beernem. We gaan samen met de inwoners, het centraal kerkbestuur en de lokale geloofsgemeenschap de toekomstmogelijkheden onderzoeken van onze Beernemse kerken. Iedereen is welkom op het startmoment op dinsdag 16 november om 19.00 u.
 • Herdenking Wapenstilstand - programma bloemenhuldes

  Oorlogsherdenkingsmonument Oedelem 11 november
  Op donderdag 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Uit dankbaarheid voor zij die streden voor onze vrijheid en om de oorlog nooit te vergeten, is er een bloemenhulde aan de verschillende oorlogsherdenkingsmonumenten in Beernem.
 • Doe mee aan 'Reveil' op maandag 1 november

  Reveil (c) stevenhendrix.be 01 november
  Met Reveil blazen we Allerheiligen nieuw leven in. Op maandag 1 november rond zonsondergang (van 17.00 tot 18.00 u) doorbreken we de stilte op het begraafpark Heilige Maria Moeder Gods. Breng kaarsen en lampen mee voor extra gezelligheid.
 • Koop een lintje ten voordele van Think Pink

  Think pink 31 oktober
  Gans de maand oktober verkopen verschillende Beernemse handelszaken lintjes ten voordele van Think Pink. De lintjes kosten € 2,00. Ook in het gemeentehuis, Het Schepenhuys, het Sociaal Huis en in de bib kan je een lintje kopen. Samen tegen borstkanker!
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 21 oktober 2021

  Geluidsopname GR 22 oktober
  Op donderdag 21 oktober was er gemeente- en OCMW-raad. Beluister hier de geluidsopname van de zitting.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 22 oktober 2021

  fase 1 en 2 Stationsplein 22 oktober
  De volgende stap in de afwerking van de stationsomgeving is het plaatsen van de fietsenstallingen ter hoogte van beide toegangshellingen. Er komen ook luifels boven de fietsenstallingen zodat de fietsen overdekt staan. De aannemer werkt eerst aan kant Stationsplein, daarna komt kant Sint-Jorisstraat aan bod.
 • Voordracht ‘Kwetsbare kinderen en jongeren’ door Peter Adriaenssens

  Peter Adriaenssens 22 oktober
  Een voordracht van Peter Adriaenssens op vrijdag 22 oktober om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer. Peter Adriaenssens is Belgisch kinder- en jeugdpsychiater en deeltijds hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij directeur van het Vertrouwenscentrum kindermishandeling van Vlaams-Brabant en Kliniekhoofd kinderpsychiatrie Universitair Ziekenhuis Leuven.
 • Agenda gemeenteraad en OCMW-raad op 21 oktober

  #igbeernem scouts goed vertegenwoordigd op de zitting gemeenteraad #scoutsbeernem 21 oktober
  Donderdag 21 oktober is er om 19.30 u gemeenteraad en OCMW-raad in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen die wil, kan de zitting bijwonen. Je kan onderaan dit nieuwsbericht de agenda van beide raden downloaden. Bij de agenda van de gemeenteraad zie je ook de vragen en suggesties die aan bod zullen komen.
 • Step aerobic in de Boest

  step aerobic 21 oktober
  Hou jij ook van dansen en bewegen? Schrijf je dan samen met je vrienden of vriendinnen in voor de lessenreeks step aerobic!
 • Herinrichting stationsomgeving - update 18 oktober 2021

  werken Sint-Jorisstraat 18 oktober
  Vanaf maandag 18 oktober 7.00 u t.e.m. vrijdag 29 oktober is de Sint-Jorisstraat afgesloten voor alle verkeer. Tijdens deze periode wordt de asfaltering en de aanleg van een busstrook uitgevoerd. Er is een omleiding voorzien. Te voet en met de fiets kan je door. Ook de toegang naar het station wordt verzekerd. Omwonenden hebben hierover een bewonersbrief ontvangen.
 • Vaccinatiecentrum blijft open

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 18 oktober
  Het vaccinatiecentrum De Valkaart sluit dan toch niet. Het centrum blijft open voor het toedienen van de derde prik en voor de vaccinatie van de nieuwe 12-jarigen. De 85-plussers en mensen met een immuunstoornis zijn ondertussen al uitgenodigd voor hun derde prik. We nodigen ook de 65-plussers uit voor een derde prik. Let op: elke 65-plusser krijgt een uitnodiging, maar pas vanaf 6 maanden na de tweede prik Pfizer of vanaf 4 maanden na de tweede prik Astrazeneca of de eerste prik Johnson en Johnson. We nodigen ook de 12-jarigen uit die nog niet zijn uitgenodigd voor een prik.
 • Nieuwsbrief werken Sijselestraat – Update 14 oktober 2021

  fasering Sijselestraat 14 oktober
  De werken in fase 1 verlopen vlot. We kunnen dus sneller overgegaan naar fase 2 dan oorspronkelijk voorzien. Als alles volgens schema verloopt, start de aannemer op maandag 18 oktober met fase 2.
 • Vacature middagtoezichter gemeenteschool

  Beernem_word -jij-onze-collega 14 oktober
  We zijn dringend op zoek naar de geknipte persoon voor het houden van middagtoezicht op de speelplaats van gemeenteschool De Notelaar (4 uur per week). Solliciteren kan door je gegevens door te sturen via het e-loket. Je wordt spoedig gecontacteerd.
 • Modder op de weg = gevaar op de weg

  Modder op de weg 13 oktober
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • Als je te snel rijdt, zie je minder

  campagne Als je te snel rijdt, zie je minder 12 oktober
  Onvoorziene wegenwerken, een koerier die plots stopt in het midden van de weg, een uitwijkende fietser of een bal waar zeker en vast nog een kind achteraan komt. In het verkeer kom je vaak ogen tekort. Als je je aan de snelheidslimiet houdt, kan je alles op tijd zien en heb je nog genoeg tijd om veilig te reageren, ook in onverwachte situaties. De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet, ook in Beernem.
 • Begraafparken - Metalen prikkers

  Begraafparken 12 oktober
  We voorzien in de periode van Allerheiligen op alle begraafplaatsen metalen prikkers om bloempotten vast te zetten. Je kan deze vinden aan de ingang van de begraafparken, samen met enkele foto’s die illustreren hoe je de bloempot vastzet met de prikkers.
 • Groene en onderhoudsvriendelijke begraafparken

  Begraafparken 12 oktober
  We zijn al enkele jaren bezig we de begraafplaatsen om te vormen naar begraafparken. De vrije ruimtes zaaien we zoveel mogelijk in met gras. Dit maakt het begraafpark niet alleen groener, het is ook netjes en onderhoudsvriendelijk. In bepaalde delen van begraafparken Sint-Amandus, Oostveld en Sint-Joris-Nieuw willen we de vergroening voorzetten. Daarom gaan we de vrije ruimtes in de aangeduide rijen inzaaien met gras. Deze werken starten vanaf 1 maart 2022.
 • Procedure einde concessies begraafplaats Sint-Joris-Nieuw

  12 oktober
  Tref je bij een kelder, een zandgraf of columbarium van een overleden familielid of vriend een bordje aan met de vermelding dat de concessie verstreken is, neem dan contact op met de dienst Burgerzaken. Je krijgt dan informatie over de mogelijkheden om een vergunning te nemen of om de bestaande vergunning te verlengen.
 • Cultuuragenda 2021-2022

  Cover cultuuragenda 07 oktober
  De nieuwe Cultuuragenda is in de bus gevallen. Het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek heeft, samen met haar beheerraad, een mooi programma samengesteld.
 • Els Vyncke nieuw gemeenteraadslid

  Els Vyncke 06 oktober
  Op donderdag 16 september legde Els Vyncke haar eed af als gemeenteraadslid. Ze neemt de plaats in van Arthur Coucke die z'n ontslag heeft ingediend als gemeenteraadslid. Els Vyncke blijft voorlopig ook lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.
 • Prijs voor Inclusie 2022 - Ken je kandidaten?

  prijs voor inclusie 05 oktober
  Oranje Jeugdwerking Beernem en het initiatief van Play Unified wonnen de Prijs voor Inclusie in 2019, Ontmoetingscentrum De Klaver won de Prijs in 2017. Wie wint hem in 2022? Je hebt nog tot 30 november de tijd om inclusieve projecten of initiatieven in te dienen via sociaalhuis@beernem.be. Vermeldt daarbij zeker de motivatie waarom dit een nominatie verdient en de contactgegevens van de initiatiefnemer(s).
 • Squashen in sporthal De Zande

  squash 05 oktober
  Wil jij ook leren squashen? Of ben je al een gedreven squashspeler en wil je graag recreatieve wedstrijdjes spelen? Schrijf je dan snel in voor de squashavonden in sporthal De Zande. Elke dinsdagavond kan je van 5 oktober tot en met 14 december gratis komen squashen: van 19.00 tot 20.00 u: initiatie squash en van 20.00 tot 21.00 u: vrij squashen
 • Expo ‘Opperhuid’ van Kris Landuyt

  Expo 'opperhuid' 04 oktober
  Je kan de gratis kunstexpo 'Opperhuid' van 2 tot en met 31 oktober bezoeken in de Heilige Maria Moeder Godskerk. Openingsuren expo: donderdag - vrijdag: 13.30 - 17.30 u en zaterdag - zondag: 10.00 - 12.00 u en 13.20 – 17.30 u.
 • Vacature schoonmaakmedewerker (deeltijds)

  logo collega huisstijl 04 oktober
  Voor sporthal Den Akker zoeken we dringend poetshulp om een zieke collega te vervangen. Je poetst er samen met een collega. Ook voor onderhoud van onze andere gebouwen zoeken we schoonmaakmedewerkers.
 • Vacature deskundige Milieuhandhaving (halftijds)

  Beernem_word -jij-onze-collega 03 oktober
  We zijn op zoek naar een halftijds deskundige Milieuhandhaving. Voor deze functie is een bachelordiploma (of daarmee gelijkgesteld) vereist. Je kan solliciteren tot en met 15 november 2021.
 • Beernemse bakkers bakken voor borstkankerscreening

  Beernemse bakkers bakken voor borstkankerscreening 01 oktober
  Oktober is de internationale borstkankermaand. Dan zetten we borstkankerscreening in de kijker. Om de screening dit jaar nog meer in de kijker te zetten, hebben we de hulp ingeschakeld van onze (warme) bakkers! Gans de maand kan je bij drie Beernemse bakkers borst-gerelateerd brood of gebak kopen.
 • Coronanieuws: versoepelingen vanaf vrijdag 1 oktober

  visual 1 oktober 01 oktober
  Vanaf vrijdag 1 oktober is het dragen van een mondmasker voor personen ouder dan 12 jaar enkel nog verplicht in welbepaalde omstandigheden. Vanaf 1 oktober is dansen opnieuw toegelaten in cafés. Ook discotheken, dancings en nachtclubs kunnen opnieuw openen op voorwaarde dat het Covid Safe Ticket gebruikt wordt en de luchtkwaliteit en ventilatie verzekerd zijn.
 • Open blad oktober 2021

  cover open blad 28 september
  De nieuwste editie van Open blad valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
1-30 Van 133