RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Overzicht kampen in Beernem

  kriebelkamp 30 juni
  Op zoek naar een vakantiekamp voor je kind? In Beernem is er een groot aanbod!
 • Workshop dakisolatie op zaterdag 18 februari

  dakisolatie 18 februari
  Je dak of zoldervloer isoleren, is een van de beste manieren om je energiekosten lager te houden. Maar hoe ga je daarmee aan de slag? Kom het te weten in deze gratis workshop van de Woonwinkel!
 • Dorp van de Ronde: doorgeven activiteit kan t.e.m. 12 februari

  Dorp van de ronde 12 februari
  Op zondag 2 april 2023 passeert de Ronde van Vlaanderen in onze gemeente. We zijn Dorp van de Ronde waardoor het parcours een mooie lus maakt in Beernem. We verwachten veel volk langs het parcours, specifiek op plaatsen waar er festiviteiten zijn. Om een overzicht te hebben van alles wat er die dag te doen is en om alles in goede (en veilige) banen te kunnen leiden, vragen we om alle activiteiten die je op zondag 2 april wil organiseren aan ons door te geven.
 • Cursus reanimatie en AED

  cursus reanimatie en aed 06 februari
  Tijdens deze gratis reanimatiecursus op maandag 6 februari leer je hoe je moet reanimeren en een AED (automatisch externe defibrillator) gebruikt. De cursus vindt plaats in sporthal Drogenbrood van 19.30 tot 22.00 u. Inschrijven is verplicht - plaatsen zijn beperkt.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 26 januari

  Geluidsopname GR 27 januari
  Op donderdag 26 januari was er gemeente- en OCMW-raad. Beluister de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Vacature medewerker Poetsdienst buitenschoolse kinderopvang

  logo collega huisstijl 27 januari
  We zijn op zoek naar een deeltijdse medewerker voor de schoonmaak van onze buitenschoolse kinderopvanglocaties. Interesse? Laat ons vlug iets weten!
 • Vacature poetshulp aan huis

  jobs website 27 januari
  Het OCMW-Sociaal Huis zoekt mensen om bij gezinnen thuis te poetsen en te strijken. Geïnteresseerd? Solliciteer dan ten laatste op zondag 12 februari.
 • Ruige nieuw lid van Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

  Ruige D'Hulster legt zijn eed af 24 januari
  Ruige D’Hulster vervangt Vicky Verstringe als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Ruige heeft op maandag 23 januari 2023 de eed afgelegd in handen van Kris Vincke, voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn.
 • Vacature sporthalverantwoordelijke

  Beernem_word -jij-onze-collega 19 januari
  We zoeken een verantwoordelijke voor de Beernemse sportinfrastructuur. Iets voor jou? Stel je dan kandidaat!
 • Maak kennis met onze nieuwe brugfiguur

  Laure 18 januari
  "Mijn kind heeft het moeilijk op school." Voor veel ouders zijn dat herkenbare woorden. De scholen en CLB's bieden hulp, maar je kan daarnaast ook een beroep doen op onze brugfiguur Laure. Laure wil een brug vormen tussen ouders, de school, de buurt en de gemeente.
 • Subsidies internationale solidariteit

  subsidie internationale solidariteit 18 januari
  In het kader van ons beleid rond internationale solidariteit willen we lokale initiatieven rond internationale solidariteit ondersteunen met een subsidie.
 • Word jij monitor in onze kinderopvang tijdens de vakantie?

  kinderopvang Beernem 18 januari
  We zijn op zoek naar monitoren om kinderen uit de peuterklas, kleuterklas en lagere school te begeleiden in de kinderopvang. We zoeken monitoren voor de paasvakantie en de zomervakantie.
 • Word monitor bij Grabbelpas!

  20220705_132250 18 januari
  Op zoek naar de leukste vakantiejob ter wereld? Stel je dan kandidaat om monitor te worden bij Grabbelpas!
 • Nieuw: UiTPAS, jouw spaar- en voordeelkaart voor vrije tijd

  uitpas kaart 16 januari
  Koop vanaf 16 januari de UiTPAS, spaar punten en scoor voordelen. Wie het financieel moeilijk heeft, krijgt bovendien 80% korting met de UiTPAS.
 • Thuisladen niet mogelijk? Vraag een publieke laadpaal

  Publieke laadpalen campagnebeeld 06 januari
  Heb je een 100% elektrische auto? Maar kan je geen eigen laadpunt installeren en heb je er ook geen in de omgeving? Vraag dan een publieke laadpaal aan via het e-loket van Vlaanderen.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat?

  fietsstraat 06 januari
  Om de veiligheid aan de schoolomgeving te verhogen zijn er in Beernem drie fietsstraten ingevoerd, in de J. Creytensstraat, het Maandagse en een deel van de Rollebaanstraat. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietsstraat?
 • Onderzoek naar PFAS op site Bio-Electric

  23 december
  Uit een verkennend bodemonderzoek voor PFAS-verontreiniging op de site van Bio-Electric, Wellingstraat 109, blijkt dat er een duidelijke aanwijzing is voor een ernstige verontreiniging met PFAS in het grondwater. Er volgt nu een verder bodemonderzoek. We hebben de bewoners in een straal van 500 m rond de site aangeschreven met specifieke aanbevelingen.
 • Hoe kijk jij naar Beernem als dorp: Masterplan

  dna van het dorp 21 december
  Het ruimtelijk Masterplan voor de dorpskern van Beernem is het resultaat van een intense samenwerking tussen het ontwerpbureau MAAT-Ontwerpers, onze medewerkers, experts en inwoners. Samen dachten we na over de toekomst van de dorpskern van Beernem en hoe we enkele ruimtelijke uitdagingen op vlak van wonen, verplaatsen en ontmoeten kunnen aanpakken. MAAT-Ontwerpers heeft alle input verwerkt tot een Masterplan.
 • Open blad januari 2023

  cover open blad 21 december
  De nieuwste editie van Open blad valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
 • Sluitingsdagen buitenschoolse kinderopvang 2023

  jeroentje bko 20 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang voor het kalenderjaar 2023:
 • Junior Techniekacademie: schrijf je in

  junior techniekacademie 19 december
  Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Dan kan je deelnemen aan de Junior Techniekacademie. De Junior techniekacademie bestaat uit 8 workshops waar je vier boeiende STEM-projecten maakt.
 • Arthur De Brabander nieuw gemeenteraadslid

  Arthur De Brabander legt zijn eed af als gemeenteraadslid onder het goedkeurend ook van voorzitter Kris Vincke 16 december
  Op donderdag 15 december legde Arthur De Brabander zijn eed af als gemeenteraadslid. Hij neemt de plaats in van Marjan Lootens die haar ontslag heeft ingediend als raadslid. Als gemeenteraadslid maakt Arthur De Brabander automatisch ook deel uit van de raad voor maatschappelijk welzijn (OCMW-raad).
 • Groenopwaardering Kleuterweelde

  lorken Kleuterweelde 13 december
  In park Kleuterweelde waaien er elk jaar bomen (lorken) om bij stormweer. Deze lorken, die aan de randen van het park staan, hebben te lijden onder de droogte (gedijen best in koudere en nattere streken) waardoor de kruinen afsterven en de wortels hun stevigheid verliezen. Uit veiligheidsoverwegingen wilden we de lorken verwijderen en vervangen door waardevolle bomen en struiken. Maar er is beroep ingediend tegen de omgevingsvergunning waardoor het vellen en de heraanplant voorlopig niet doorgaan.
 • Beernem blijft 'Hartveilige Gemeente'

  Hartveilige Gemeente 12 december
  Het AED-toestel aan het Bloemendalezwembad is verhuisd naar de bibliotheek. Met die nieuwe locatie willen we bijdragen aan de hartveiligheid van onze gemeente.
 • Natuur en bos zoekt beheerders voor natuurdomeinen

  Foto ANB 12 december
  Om bepaalde beheerwerken in natuurdomeinen uit te voeren, is het Agentschap Natuur en Bos (ANB) op zoek naar kandidaat-beheerders. Iets voor jou?
 • Toon je hart voor gezinnen die een kindje missen

  college hijst Koestervlag 11 december
  Het college hijst de Koestervlag en roept op om tijdens de Koesterweek zoveel mogelijk harten te laten verschijnen in het straatbeeld. Zo willen we een hart onder de riem steken voor alle gezinnen waar een kindje gemist wordt. Het is belangrijk dat we zorg dragen voor elkaar en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen in hun verdriet.
 • Afvalkalender 2023

  afvalkalender 2023 06 december
  De afvalkalender 2023 valt deze week in de bus. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • In groep studeren in Beernem

  StuBeer 05 december
  Student in Beernem? Ben je het beu om dag in, dag uit alleen achter de boeken te zitten? Geen nood! Tijdens de blok en examens kun je terecht in sporthal Drogenbrood en het Schepenhuys om in groep te studeren.
 • Buurtoppepper in je straat

  Buurtoppepper 01 december
  Wil je een buurtfeest, speelstraat, sneeuwstraat houden met een extraatje? Dit kan een warme drink met de buren zijn, het versieren van de straat in kerstsfeer, een spelnamiddag met de kinderen uit de straat,…? Dan kan je een buurtoppepper ontvangen. Dit is een financieel duwtje van €100,00.
 • Bespaar op je energiefactuur dankzij de groepsaankoop groene stroom!

  Groepsaankoop groene stroom 30 november
  Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De provincie West-Vlaanderen organiseert een groepsaankoop voor groene stroom en gas.
1-30 Van 66