RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2021

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2021:
 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 31 oktober
  Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen (binnenkort) de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?
 • Welkom op afspraak

  telefoon - bel voor afspraak 30 juni
  Omwille van de verstrengde coronamaatregelen vragen we om op voorhand een afspraak te maken om langs te komen, ook op dinsdag. Dit geldt voor al onze diensten, behalve de bib en het recyclagepark (behalve op zaterdag, dan is het op afspraak - zie hieronder). Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis), 050 78 82 40 (Sociaal Huis), 050 28 91 37 (Huis van het Kind), 050 28 91 38 (sport), 050 79 99 00 (cultuur) en 050 28 91 34 (jeugd).
 • Laat het zoemen met bloemen - gratis bijenvriendelijk bloemenzaad

  laat het zoemen met bloemen 15 maart
  De bijen hebben het moeilijk. Er is er steeds minder nectar en stuifmeel beschikbaar. Dankzij ‘Laat het zoemen met bloemen’ kan je vanaf 15 maart gratis bloemenzaad bestellen dat je in je tuin kan planten waardoor je de bijen een nieuwe kans geeft!
 • Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, trein, auto of MMC!

  kaartje vervoer 01 maart
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
 • Actiemaand dikkedarmkanker

  dikkedarmkanker 26 februari
  De maand maart is de internationale actiemaand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Daarom moedigen we mannen en vrouwen tussen de 50 en 75 jaar aan om elke twee jaar gratis een stoelgangtest te doen.
 • Bekijk de gemeenteraad / OCMW-raad van 25 februari 2021

  shot livestream 26 februari
  Donderdag 25 februari kon je de gemeente- en OCMW-raad digitaal meevolgen. Wie donderdag niet meevolgde, kan de gemeente- en OCMW-raad ook nog achteraf bekijken op ons YouTubekanaal.
 • Beernem tegen corona

  beernem tegen corona 25 februari
  Deze week ligt het coronakrantje bij onze inwoners in de bus. ‘Beernem tegen corona’ geeft je meer informatie over het vaccineren, het vaccinatiecentrum, het verloop van het vaccineren, het vervoer naar het vaccinatiecentrum... Ondertussen kunnen we ook bevestigen dat De Valkaart vanaf 1 maart 2021 een belbushalte wordt. Dat betekent dat inwoners met de belbus naar het vaccinatiecentrum kunnen.
 • Gemeente- en OCMW-raad februari via livestream

  gemeenteraad via Youtube 25 februari
  Donderdag 25 februari om 19.30 u is er een live uitzending van de gemeente- en OCMW-raad. Omwille van de coronamaatregelen komen de raadsleden niet fysiek bijeen. Ze vergaderen digitaal en je kan dit thuis meevolgen. Onderaan dit nieuwsbericht kan je de agenda downloaden, mét de vragen en suggesties die aan bod zullen komen.
 • Houtland zoemt! - Aan de slag voor een bijenvriendelijke regio

  Houtland zoemt 25 februari
  Omdat veel bijen, vlinders en zweefvliegen het moeilijk hebben om in onze omgeving te overleven, organiseert Regionaal landschap Houtland voor het vijfde jaar op rij de actie ‘Houtland Zoemt!’. Koop een pakket, tover je tuin om tot een bloemenpracht en maak van het Houtland een bijenvriendelijke regio. Ook een klein balkon of voortuintje kan je perfect bijenvriendelijk inrichten.
 • Open blad maart 2021

  cover open blad 25 februari
  Open blad, editie maart, is bij alle inwoners in de bus gevallen, samen met het coronakrantje. Je kan Open blad en het coronakrantje online lezen.
 • Word jij onze collega?

  jobs 25 februari
  Heel binnenkort lees je op deze webpagina meer info over de vacatures voor redder, onderhoudsmecanicien / metaalconstructeur, deskundige omgeving en buurtwerker.
 • Vogelgriep in het land: nog altijd ophokplicht voor pluimvee - versoepelingen voor roofvogels

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 24 februari
  De ophokplicht van pluimvee geldt nog altijd. Sinds 15 november 2020 moet pluimvee opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook als je slechts enkele kippen houdt. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier zodat contact met wilde vogels onmogelijk is. Sinds 20 februari 2021 zijn er bepaalde activiteiten met roofvogels opnieuw toegelaten.
 • Oproep jobstudenten-redders zomervakantie

  gezocht 23 februari
  We zijn voor het Bloemendalezwembad op zoek naar jobstudenten-redders voor in de zomervakantie. Ben je in het bezit van een Hoger Reddersbrevet én een recent bijscholingsattest en beschikbaar in de maanden juli, augustus en/of september? Stel je dan snel kandidaat!
 • Coronamaatregelen bij een wielerwedstrijd in West-Vlaanderen

  corona 22 februari
  Professionele sportieve wedstrijden en professionele sporttrainingen kunnen enkel plaatsvinden zonder publiek. Dus ook bij een wielerwedstrijd mag er geen publiek aanwezig zijn. De deelnemers (wielrenners), hun technische omkadering en de organisatiemedewerkers mogen wel aanwezig zijn langs het parcours en bij de vertrek- en aankomstzone, maar enkel mét mondmasker.
 • Opening Beernems wielerseizoen

  opening wielerseizoen 22 februari
  Dit jaar zal de opening van het Beernems wielerseizoen in een “corona” jasje gestoken worden. In de plaats van de openingsrit op 1 dag te organiseren, geven we je gans de maand maart de kans om de openingsrit te fietsen. We pijlen een parcours van ongeveer 45 km uit op het grondgebied van Beernem.
 • Vellen van bomen

  vellen bomen Hoogstraat 22 februari
  In de week van 22 februari start een aannemer met het vellen van bomen in een deel van de Hoogstraat (rode bolletjes op de prent). Deze durfden al eens omwaaien tijdens hevige storm. We zullen deze bomen begin maart heraanplanten. Binnen enkele jaren zullen we de bomen vernieuwen in het begin van de Hoogstraat. We hebben de omwonenden hierover geïnformeerd met een bewonersbrief.
 • Oproep ambassadeurs looproutes

  loper 19 februari
  We willen zoveel mogelijk inwoners aan het sporten en bewegen krijgen. Om je hierbij te helpen, creëren we nieuwe looproutes in je buurt. We willen dit samen met jou doen. Wil jij ambassadeur worden en de nieuwe looproutes helpen uittekenen?
 • Boekje 'Themakampen Zomer 2021'

  cover brochure themakampen 16 februari
  Kijk je al uit naar de zomer? Snuister dan eens in onze zomerbrochure voor de themakampen. Daarin stellen we de vier kampen voor die deze zomer doorgaan.
 • Oproep: we zoeken namen voor onze trage wegen

  verbinding Mexicostraat Veldstraat 15 februari
  Wellicht maak je af en toe gebruik van een trage weg? Trage wegen zijn veilige fiets- en wandelverbindingen tussen twee plaatsen. We willen alle trage wegen een naam geven, het liefst met een historische link. Bijna alle trage wegen hebben namelijk historische roots.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart is klaar om te starten!

  vaccinatiecentrum De Valkaart 15 februari
  Vaccinatiecentra De Valkaart is volledig klaar om de inwoners van Beernem en Oostkamp te vaccineren. Van zodra de vaccins aankomen, kunnen we starten. Dit is voorzien vanaf maart voor de 65-plussers en risicopatiënten. Vooraf zullen ook de zorgverleners in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden. Dit gebeurt op op dinsdag 23 februari.
 • Mondmaskerplicht in West-Vlaanderen

  mondmasker 12 februari
  Iedereen vanaf 13 jaar moet op het grondgebied van West-Vlaanderen een mondmasker bij zich hebben en op vraag van de politie kunnen tonen. Daarnaast ben je verplicht om een mondmasker aan te hebben:
 • Bosbeheer in Ryckevelde

  Plan Ryckevelde 09 februari
  Het domein Ryckevelde bestaat uit een mix van bos en open vegetatie, in totaal zo'n 190 hectare unieke natuur. Als natuurbeheerder zet Natuur en Bos zich in om die natuur uit te breiden én kwaliteitsvoller te maken. Zo zorgen ze voor meer en betere natuur, waar mensen, planten en dieren van kunnen genieten.
 • Gebruik geen sjaal, nekverwarmer of bandana als mondmasker

  mondmasker 09 februari
  Het correct gebruik van mondmaskers is heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Een mondmasker moet neus, mond en kin bedekken, moet nauw aansluiten op het gezicht en mag geen uitlaatventiel hebben. Sjaals, nekwarmers, bandana’s ... worden dus niet langer aanvaard als alternatief.
 • Vacatures Regionaal Landschap Houtland

  jobs website 09 februari
  Door de uitbreiding van hun werkingsgebied naar de polderregio wil Regionaal Landschap Houtland hun team met drie medewerkers versterken: een medewerker natuureducatie, publiekswerking en participatie, een medewerker landschap en natuur (voltijds) en een medewerker (halftijds). Download de bijlages onderaan dit nieuwsbericht voor meer info over de functies.
 • Camperterrein ‘Kanaaloever’ opnieuw open

  Camperterrein ‘Kanaaloever’ 08 februari
  Het camperterrein ‘Kanaaloever’ is opnieuw open vanaf maandag 8 februari 2021.
 • Coronamaatregelen - update 8 februari 2021

  corona 08 februari
  Het Overlegcomité heeft beslist dat kappers vanaf zaterdag 13 februari onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen, ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten. Andere niet-medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld schoonheids-, massage- en nagelsalons, kunnen vanaf 1 maart opnieuw aan de slag. Voorlopig blijven alle maatregelen gelden tot 1 april 2021.
 • Wat bij gladheid?

  Enjoy that special light #igbeernem 08 februari
  Deze week zakt de temperatuur onder nul. We staan klaar om onze wegen ijs- en sneeuwvrij te maken, op een rationele manier. Tijdens de koudste maanden zijn er elke ochtend medewerkers van permanentie voor de gladheidsbestrijding. Bij gladheid gaan ze al vroeg in de ochtend op pad om de banen te strooien volgens het winterplan.
 • Windmolens De Zesling

  de zesling 08 februari
  'De Zesling' is een project voor zes windmolens langs de grens tussen Beernem en Oostkamp (3 in Beernem, 3 in Oostkamp). Dit is een initiatief van Luminus, Windkracht Vlaanderen en W-Kracht. Wie meer info wil over de omgevingsaanvraag van dit windturbinepark, kan deelnemen aan de online infosessie op dinsdag 16 februari om 20.00 u. Je moet hiervoor op voorhand inschrijven.
 • Gratis huisvuilzakken bij medische of financiële problemen

  Gratis huisvuilzakken Sociaal Huis 04 februari
  Voortaan hebben inwoners met bepaalde medische problemen en inwoners met financiële problemen recht op 1 rol grote of twee rollen kleine huisvuilzakken per kalenderjaar. De personen moeten in Beernem gedomicilieerd zijn en thuis wonen.
1-30 Van 108