RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2021

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2021:
 • Welkom op afspraak

  telefoon - bel voor afspraak 28 februari
  Omwille van de verstrengde coronamaatregelen vragen we om op voorhand een afspraak te maken om langs te komen, ook op dinsdag. Dit geldt voor al onze diensten, behalve de bib en het recyclagepark (behalve op zaterdag, dan is het op afspraak - zie hieronder). Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis), 050 78 82 40 (Sociaal Huis), 050 28 91 37 (Huis van het Kind), 050 28 91 38 (sport), 050 79 99 00 (cultuur) en 050 28 91 34 (jeugd).
 • Nieuw: studie- en opvoedingsondersteuning voor kwetsbare gezinnen

  Els De Bruyne 18 januari
  Kinderen uit kwetsbare gezinnen hebben het vaak moeilijk op school. Door de coronacrisis worden gezinnen bovendien nog eens extra getroffen: kinderen konden niet naar school en hebben in sommige gevallen een leerachterstand opgelopen. Om deze gezinnen te ondersteunen starten we met studie- en gezinsondersteuning.
 • Bewoners wzc's gevaccineerd

  een bewoner van wzc Rusterloo krijgt vaccin toegediend van arts 15 januari
  Op vrijdag 15 januari zijn de bewoners van onze drie woonzorgcentra gevaccineerd. In wzc’s Rusterloo, Mariawende en Patershof is op vrijdag 15 januari de arts langsgekomen om het vaccin toe te dienen. Daarmee zijn de eerste inwoners van Beernem gevaccineerd! #laatjevaccineren
 • UPDATE: Spoorwegbrug Vijverstraat afgesloten vanaf vrijdag 15 januari

  infrabel werken stationsomgeving 15 januari
  Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moet de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug zal daarom afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf vrijdag 15 januari (en dus niet vanaf maandag 11 januari zoals eerder aangekondigd). Passage onder de brug is mogelijk tem 12 januari. De brug blijft afgesloten tot eind april 2021.
 • Vacature deskundige Milieu en Landbouw

  jobs website 15 januari
  We zijn (nog altijd) op zoek naar een deskundige Milieu en Landbouw. Voor deze functie is een bachelordiploma (of daarmee gelijkgesteld) vereist. We bieden een voltijds contract van onbepaalde duur aan. Solliciteren kan tot en met woensdag 10 februari.
 • Laat je vaccineren tegen COVID-19

  vaccinatie spuit 14 januari
  Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie (eindelijk) achter ons te laten. Om terug met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te bezoeken, of naar een restaurant, café, concert of het voetbalstadion te gaan.
 • Beernemnaars krijgen vaccin in De Valkaart Oostkamp

  vaccinatie spuit 13 januari
  Er worden twee vaccinatiecentra opgericht voor de gemeenten Beernem, Oostkamp, Jabbeke en Zedelgem. De Valkaart in Oostkamp en De Groene Meersen in Zedelgem zullen de komende maanden dienst doen als vaccinatiecentrum. De vier gemeenten zijn volop bezig met het inrichten van de centra.
 • Onroerenderfgoedprijs

  Campagnebeeld 13 januari
  Ben jij een eigenaar of een beheerder die de laatste vijf jaar goed zorg heeft gedragen voor je erfgoed? Dan kun je deelnemen aan de Onroerenderfgoedprijs van de Vlaamse overheid.
 • Toelage voor ontwikkelingssamenwerking

  Toelage voor ontwikkelingssamenwerking 13 januari
  Jaarlijks ondersteunen we inwoners die meewerken aan projecten in het Zuiden. Ook inwoners die de Beernemse bevolking sensibiliseren over het Zuiden kunnen een toelage krijgen.
 • Verstrengde lockdown - update 13 januari 2021

  corona 13 januari
  Het overlegcomité heeft een tussentijdse evaluatie gedaan en bevestigt de bestaande regels.
 • De Woonwinkel enkel op afspraak

  De Woonwinkel 12 januari
  Elke dinsdag houdt De Woonwinkel zitdag in het gemeentehuis van Beernem. Je moet hiervoor een afspraak maken. Bel hiervoor naar 050 250 138 of mail naar info@dewoonwinkel.be. Uiteraard kan je ook gewoon telefonisch of via e-mail bij hen terecht.
 • Afvalkalender 2021

  afvalkalender 2021 11 januari
  De afvalkalender 2021 is begin december in de bus gevallen. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • Nieuw: recyclagepark op zaterdag voortaan op afspraak

  recyclagepark 09 januari
  Vanaf januari 2021 kan je op zaterdag enkel op afspraak naar het recyclagepark. Zo kunnen we iedereen op een goede en veilige manier begeleiden. Want we stellen vast dat het op zaterdag erg druk kan zijn.
 • Hakhoutbeheer kanaal Gent-Oostende

  hakhoutbeheer De Vlaamse Waterweg 08 januari
  N.a.v. de hakhoutbeheerwerken langs de kanaaloever in Beernem stuurt De Vlaamse Waterweg ons onderstaand bericht.
 • Plooikalendertje 2021

  plooikalender 08 januari
  Nieuw jaar, nieuw plooikalendertje! Het kalendertje bevat de contactgegevens, openingsuren en sluitingsdagen van de gemeentediensten, het Sociaal Huis, Het Schepenhuys, de Knipoogjes, het recyclagepark, de bibliotheken en het zwembad. Neem gerust een plooikalendertje mee bij je bezoek aan het gemeentehuis, Sociaal Huis, recyclagepark, zwembad of de bibliotheek.
 • Vogelgriep in het land: nog altijd ophokplicht voor pluimvee

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 08 januari
  De ophokplicht van pluimvee en gehouden vogels geldt nog altijd. Dit geldt ook voor particuliere houders die slechts enkele kippen houden. De maatregel zal niet kunnen worden versoepeld zolang de dreiging van besmetting via wilde vogels hoog blijft. Deze situatie kan mogelijk zelfs tot aan het voorjaar van 2021 blijven duren.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 7 januari 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 07 januari
  Tussen januari en eind maart voert Infrabel bepaalde werken uit in het kader van de herinrichting van de stationsomgeving. Welke werken dit zijn, wanneer deze werken plaatsvinden en de impact van de werken kan je nalezen in het infobericht van Infrabel dat je onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Een brug tussen onderwijs en welzijn, welzijn en hulpverlening

  brugfiguur 06 januari
  “Mijn kind heeft het moeilijk op school.” “Mijn kind doet altijd moeilijk.” “Mijn kind heeft nogal een pittig karakter.” “Mijn kind is altijd druk. Wat doe ik, als ouder, verkeerd?“ Als ouder ben je beslist niet de enige die deze problemen herkent. Het is frustrerend en uitputtend. En misschien maak je je ook zorgen?
 • Gratis inzameling matrassen op recyclagepark

  matras 06 januari
  Je kan met je oude matrassen gratis terecht op het recyclagepark. Ga je op zaterdag naar het recyclagepark, reserveer dan op voorhand je plaatsje.
 • Fietspunt op grasplein H. d'Ydewallestraat

  Fietspunt op grasplein H d'Ydewallestraat 05 januari
  Het Fietspunt heeft tot het einde van de werken aan het station een nieuwe, tijdelijke stek op het grasplein aan de H. d'Ydewallestraat. Na de werken zal het Fietspunt zijn definitieve stek krijgen op het vernieuwde Stationsplein.
 • Goede voornemens: een fitter Beernem

  Fitter 2021 01 januari
  In 2021 gaan we samen voor een fitter Beernem. Neem deel aan de challenges en maak wekelijks kans om een prijs te winnen.
 • Nieuwjaarsboodschap van het schepencollege

  Nieuwjaarsboodschap 01 januari
  2020 was een bewogen jaar. Laat ons samen zorgen voor een beter 2021. Het voltallige gemeentebestuur wenst jullie een gelukkig, gezellig en vooral gezond Nieuwjaar.
 • Gebruik de wenskaarten van Open blad

  wenskaarten 22 december
  Happy Near You! Merry kiss kiss! Heb je de wenskaarten gevonden in Open blad? Gebruik ze om al je wensen te verspreiden. Of schrijf een kaartje voor wie eenzaam is of die wel een opkikkertje kan gebruiken. Wil je nog meer kaartjes? Je kan ze gratis ophalen in de bib, het gemeentehuis of het Sociaal Huis!
 • Open blad januari 2021

  cover open blad 22 december
  Open blad, editie januari, is bij alle inwoners in de bus gevallen. Ontdekte je de vier wenskaarten binnenin? Schrijf gerust een kaartje voor wie eenzaam is of voor wie je een hart onder de riem wil steken. Wie nog meer kaartjes wil schrijven, kan er nog ophalen in de bib, het gemeentehuis of het Sociaal Huis.
 • Hartverwarmende initiatieven voor de sociaal kwetsbaren binnen onze gemeente

  Kerstmand 21 december
  The Lions Oostkamp zorgde ook dit jaar, onder de noemer Xmas-4-all, voor 85 kerstmandjes om te verdelen onder de sociaal kwetsbaren binnen onze gemeente. Het korps van Politiezone Het Houtsche schreef kerstkaartjes met warme boodschappen. De medewerkers van het Sociaal Huis hebben de afgelopen dagen deze mandjes én de kerstkaartjes op een discrete manier bezorgd aan onze kwetsbare gezinnen en alleenstaanden.
 • Jouw mening telt! Vul onze klimaatenquête in!

  klimaatplan 2030 21 december
  Heb jij goede ideeën voor het klimaatplan? Wat vind jij belangrijk, wat lijkt jou minder zinvol? Wat wil jij zelf doen of doe je al? Geef via onze enquête jouw mening over lokale klimaatacties en wat we samen kunnen doen. Je kan de enquête invullen van 1 tot 31 januari 2021. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
 • Paassportkamp

  Paassportkamp 21 december
  In de tweede week van de paasvakantie (12-16 april) organiseren we in sportpark Drogenbrood een sportkamp voor kinderen van de lagere school. We verdelen de kinderen in drie groepen (1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar, 5de en 6de leerjaar) en werken voor elke groep een leuk sportaanbod uit.
 • Mondmaskerplicht in West-Vlaanderen

  mondmasker 19 december
  Iedereen vanaf 13 jaar moet op het grondgebied van West-Vlaanderen een mondmasker bij zich hebben en op vraag van de politie kunnen tonen. Daarnaast ben je verplicht om een mondmasker aan te hebben:
 • Gemeente- en OCMW-raad via livestream

  gemeenteraad via Youtube 17 december
  Donderdag 17 december om 19.30 u start de live uitzending van de gemeente- en OCMW-raad. Omwille van de coronamaatregelen komen de raadsleden niet fysiek bijeen. Ze vergaderen digitaal en je kan dit thuis meevolgen. Onderaan dit nieuwsbericht kan je de agenda downloaden, mét de vragen en suggesties die aan bod zullen komen.
1-30 Van 84