naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Expo ‘ex libris’: grote kunst in klein formaat

  Ex libris 25 februari
  De bib stelt een verzameling ex librissen tentoon. De verzameling is ter beschikking gesteld door de Vlaamse ex librisvereniging Graphia vzw en door verzamelaars Lode Duerinck, Dirk Mattelaere en wijlen Gilbert Vandermoere. De expo toont originele en gepersonaliseerde ex librissen van nationale en internationale kunstenaars in verschillende technieken en thema’s.
 • Start 2 Mountainbike

  Start 2 Mountainbike 03 februari
  Vanaf zondag 3 februari organiseren we een reeks van 5 lessen ‘Start 2 Mountainbike’ onder professionele begeleiding. De beginnende mountainbiker vanaf 12 jaar zonder of met beperkte ervaring is welkom. Ook gezinnen met kinderen boven de 12 jaar kunnen deelnemen aan ‘Start 2 Mountainbike’.
 • Starten met de computer

  29 januari
  Hoe zoek ik informatie op het internet? Een e-mail sturen, hoe doe ik dat? Hoe werk ik veilig op mijn toestel? Hoe bewaar ik mijn documenten en foto's? Zijn dit vragen die je je weleens stelt? Dan is deze cursus ideaal voor jou. Als absolute beginner krijg je uitleg, stap voor stap, op jouw tempo. De lessen starten op dinsdag 29 januari en vinden telkens plaats van 9 tot 12 u in de Marichalzaal.
 • Voorlezen & knutselen ‘De kleine walvis in de winter’

  poes milo 26 januari
  Iedere maand kan je kind genieten van een voorleesmoment met een workshop rond het thema van het boek. Onze voorlezers vertellen het verhaal van de kleine walvis in de winter. Daarna volgt een creatieve uitwerking. Voor kinderen van het tweede kleuter tot en met het tweede leerjaar.
 • Gratis infosessie 'Fitmom'

  Boek fitmom 24 januari
  Wil je als mama of papa toch nog tijd vrijmaken om te gaan sporten? Weet jij ook niet hoe je een sportsessie in je drukke leven zou kunnen inlassen? We willen onze mama’s en papa’s aanzetten tot een gezonde en sportieve levensstijl. Daarom nodigden we sportinstructrice, voedingsdeskundige en mama Delphine Steelandt uit op donderdag 24 januari om 19.30 u in Sporthal Drogenbrood.
 • Nieuwjaarsdrink 2019

  Nieuwjaarsdrink 06 januari
  Op zondag 6 januari klinkt het gemeentebestuur met haar inwoners op het nieuwe jaar. Iedereen is welkom tussen 10.30 en 12.00 u op het gemeenteplein voor gratis glühwein, jenever, warme chocolademelk …
 • Installatievergadering

  #igbeernem #vergaderzaal #gemeenteraad 02 januari
  Tijdens de installatievergadering leggen de nieuw verkozen raadsleden hun eed af. Dit vind plaats op woensdag 2 januari om 19.30 u in de theaterzaal van O.C. De Kleine Beer. Iedereen is welkom om dit bij te wonen.
 • Gemeenteraad in 2019

  #igbeernem #vergaderzaal #gemeenteraad 01 januari
  In Beernem komt de gemeenteraad (bijna) elke maand bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis (tweede verdieping). In 2019 is er op volgende donderdagen gemeenteraad, telkens om 19.30 u: 24 januari, 21 februari, 28 maart, 25 april, 6 juni, 4 juli, 19 september, 17 oktober, 14 november en 19 december. Iedereen is welkom op de gemeenteraad.
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2018

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2018:
 • Voorlezen & knutselen ‘De droomreizen van poes milo’

  poes milo 29 december
  Iedere maand kan je kind genieten van een voorleesmoment met een workshop rond het thema van het boek. Tijdens deze donkere dagen werken we met zwart en wit. Onze voorlezers vertellen een leuk verhaal over Poes Milo en daarna volgt de creatieve uitwerking. Voor kinderen van het tweede kleuter tot en met het tweede leerjaar.
 • Agenda gemeenteraad 13 december

  #igbeernem scouts goed vertegenwoordigd op de zitting gemeenteraad #scoutsbeernem 11 december
  Donderdag is er om 19.30 u gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen is welkom op deze laatste gemeenteraad van de legislatuur. Je kan onderaan dit nieuwsbericht de agenda van de gemeenteraad downloaden.
 • Afvalkalender 2019

  Afvalkrant 2015 06 december
  Hou je brievenbus in de gaten want de afvalkalender 2019 en bijhorende afvalkrant komen er aan! Bewaar hem want hij bevat nuttige informatie over het recyclagepark. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • Be-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 06 december
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

  Helpende handen gezocht voor het opzetten van onze tunnelserre. Info www.plukhofbeernem.be #igbeernem 06 december
  Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet onmiddellijk waar? Surf dan naar de Beernemse vrijwilligerswebsite. Je vindt er allerlei zoekertjes voor vrijwilligerswerk. Je kan de zoekertjes filteren volgens eigen interesse.
 • Paassportkamp

  Paassportkamp 06 december
  In de tweede week van de paasvakantie is er in sportpark Drogenbrood een sportkamp voor kinderen van het lager onderwijs. Op het programma staan tal van sportieve spelen en boeiende sportinitiaties. Er zijn 3 groepen (1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en 5de en 6de leerjaar). Voor elke groep werken we een aangepast sportaanbod uit.
 • Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners meer bewegen

  Bewegen op Verwijzing 05 december
  Beernem is gestart met het project Bewegen Op Verwijzing. Dankzij dit project kunnen de huisartsen de inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.
 • CoderDojo Beernem zoekt vrijwilligers!

  Coderdojo 05 december
  Gepassioneerd door ICT? Samen ontdekken, leren of helpen organiseren? Help mee bij CoderDojo Beernem! CoderDojo organiseert gratis workshops ‘programmeren’ voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar. Een Dojo wordt door vrijwilligers voorbereid en gegeven.
 • Visit Beernem Magazine

  Visit Beernem Magazine 03 december
  De wintereditie van het Visit Beernem Magazine is bedeeld in Beernem en omstreken. Het magazine bevat een mix van toerisme, lifestyle, horeca en shopping in onze gemeente.
 • Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

  28 november
  Op 2 januari 2019 wordt er een bijzonder comité voor de sociale dienst opgericht in Beernem. In Beernem bestaat het bijzonder comité voor de sociale dienst uit 9 personen: 8 leden en een voorzitter. De voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst zetelt ook als schepen in het college van burgemeester en schepenen.
 • Cultuurprijzen: breng je stem uit

  beerlanderke 28 november
  In oktober deden we een oproep om personen of verenigingen kandidaat te stellen voor de Cultuurprijzen. Uit alle inzendingen selecteerde de jury drie genomineerden die het Beerlanderke en de publieksprijs kunnen winnen. De publieksprijs gaat naar de kandidaat met het meeste aantal publieksstemmen. Stem je mee? Tot 31 december kan elke inwoner zijn stem uitbrengen. Iedereen heeft 1 stem.
 • Open blad december 2018

  cover open blad 28 november
  Nu al online, binnenkort in je brievenbus: de nieuwste editie van Open blad. Breng zeker je stem uit voor de publieksprijs van de Cultuurprijzen. Ken je een persoon of een ploeg die in aanmerking komt voor een Gouden Beer of sportmedaille? Schrijf die dan zeker in. Ben je trouwens al ingeschreven voor de groepsaankoop groene stroom?
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom

  Groepsaankoop groene stroom 21 november
  Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Doe dan mee aan de groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven kan tot en met 5 februari.
 • We zoeken onze sportkampioenen

  Gouden Beren 2017 15 november
  Beernem is een echte sportgemeente waar jaar na jaar sterke sportprestaties worden neergezet. Graag zetten we onze sporters in de kijker tijdens onze sportshow op vrijdag 22 maart in O.C. De Kleine Beer. Tijdens deze show brengen we hulde aan onze sportkampioenen én reiken we vijf Gouden Beren uit. We zijn dus op zoek naar onze sportkampioenen.
 • Aanvraag vuurwerk tijdens de feestdagen

  Nog eentje #vuurwerk #oelemkermis #igbeernem 14 november
  Wil je vuurwerk afsteken op oudejaarsnacht, dan heb je een toelating nodig van de burgemeester. Dit kan via onthaal@beernem.be. Doe je aanvraag minstens 14 dagen op voorhand. Vermeld je naam, adres, geboortedatum (de aanvrager moet minstens 16 jaar oud zijn) en waar en wanneer je het vuurwerk zal afsteken.
 • Tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens staat aan O.C. De Kleine Beer

  elektrische laadpaal aan O.C. 14 november
  Een eerste laadpaal werd begin 2018 geplaatst op de parking van sportpark Den Akker. Nu is er een tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens in Beernem. Deze staat op de parking van O.C. De Kleine Beer.
 • Word je ook buurtambassadeur?

  hier woont een buurtambassadeur 14 november
  Ruim 45 buurtambassadeurs zetten zich in Beernem op vrijwillige basis in voor een buurt waar het goed is om te wonen en leven. Ze zorgen voor een goed contact tussen buren, hebben oog voor problemen en signaleren deze, wanneer nodig, aan de bevoegde instanties. Ze geven hun eigen kennis en ervaring door aan hun buren. Je herkent de buurtambassadeurs aan het logo ‘Hier woont een buurtambassadeur’.
 • Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk - update 12 november 2018

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 12 november
  Hier lees je een stand van zaken over de rioleringswerken in de Knesselarestraat, Langendonkstraat en de Veldstraat.
 • Vrijwilligers gezocht voor middagtoezicht in De Notelaar

  jobs 23 oktober
  We zoeken vrijwilligers voor het middagtoezicht op de speelplaats van gemeenteschool De Notelaar. Bij afwezigheid van de vaste toezichters wordt beroep gedaan op vrijwilligers om ’s middags een uurtje toezicht te houden bij de lagere schoolkinderen. De vaste middagtoezichters werken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12u10 tot 13u10 (max. 4 uur/week). Niet op schoolvrije dagen.
 • Hergebruik of peterschap van graven

  hergebruik en peterschap van graven van funerair erfgoed 17 oktober
  Graven waarvan de concessie verlopen is en waarvan de concessie niet werd verlengd, worden niet altijd weggenomen. Deze graven worden eigendom van het gemeentebestuur en de grafmonumenten die als funerair erfgoed zijn aangeduid, bewaren we.
1-30 Van 65