naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Infovergadering over aanvraag windturbinepark in Miseriestraat en Hulstlo

  windmolen 12 december
  NV W-Kracht heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor het oprichten en exploiteren van een windturbinepark met 2 windturbines in Miseriestraat en Hulstlo. Je bent welkom op de informatievergadering hierover op donderdag 12 december 2019 om 20.00 u in de polyvalente zaal van O.C. De Kleine Beer.
 • Nieuw! Junior Techniekacademie

  junior techniekacademie 07 december
  Naast de Tiener Techniekacademie voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar, bieden we nu ook de Junior Techniekacademie aan voor derde- en vierdejaars. Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan snel in voor de Junior Techniekacademie.
 • Beernem scoort goed op de Fair-O-Meter

  fairtradegemeente 05 december
  Beernem is sinds 2010 een fairtradegemeente. Dat wil zeggen dat we ons inspannen voor een eerlijke handel met boeren uit het Zuiden, maar ook voor een duurzame handel met landbouwers en handelaars van bij ons. In 2019 vulden we, samen met 135 andere steden en gemeenten, de Fair-O-Meter enquête in. Met een Fair-O-Meter score van 77/100 scoort Beernem hoger dan de gemiddelde gemeente (63/100).
 • Wie organiseert Foodtruck Festival 2020?

  Nacho’s! #igbeernem #foodtruckfestival #goodtruck #nachos 04 december
  Het Foodtruck Festival in Beernem is een 3-daags festival in juni waarbij mobiele eet- en drankstanden o.a. wereldse gerechtjes, streetfood en cocktails aanbieden Ook in 2020 willen we het Foodtruck Festival programmeren, opnieuw op het grasplein aan O.C De Kleine Beer, op 19, 20 en 21 juni 2020. Voor de organisatie en uitbating zijn we op zoek naar een kandidaat.
 • Nieuwe openingsuren voor De Woonwinkel

  De Woonwinkel logo 03 december
  Heb je vragen over wonen of energie(premies)? Dan kan je gratis terecht bij De Woonwinkel! De Woonwinkel heeft een loket in het gemeentehuis van Beernem. Je kan er, zonder afspraak, langsgaan op dinsdagnamiddag. Let op: vanaf 1 december 2019 kan je er terecht tussen 13.30 en 17.30 u.
 • Wat bij gladheid?

  An early morning walk is a blessing for the whole day #Frodo #vizla #geese #naturelovers #peaceandquiet #igbeernem 03 december
  Tijdens de koudste maanden zijn er elke ochtend medewerkers van permanentie voor de gladheidsbestrijding. Bij gladheid gaan ze al vroeg in de ochtend op pad om de banen te strooien volgens het winterplan.
 • Vacature De Woonwinkel: sociaal adviseur wonen (halftijds)

  de woonwinkel 02 december
  Ben jij gebeten door wonen? Heb je al een eerste werkervaring achter de rug in een adviserende rol? Heb je een sociale achtergrond? Dan ben jij misschien wel de sociaal adviseur die De Woonwinkel zoekt!
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat - update 29 november

  Werken Sint-Jorisstraat 29 november
  In de Sint-Jorisstraat wordt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd vanaf de Miseriestraat tot de Kauter. Het grootste deel van dit fietspad zal achter de bestaande bomenrij aangelegd worden. De kruispunten langs dit traject worden ook aangepakt om de zichtbaarheid zo optimaal mogelijk te maken. Aannemer APK Wegenbouw voert deze werken uit. De werken starten op dinsdag 7 januari 2020.
 • Cultuurprijzen: breng je stem uit

  beerlanderke 28 november
  In oktober deden we een oproep voor kandidaten voor de Cultuurprijzen. We stellen graag de genomineerden voor het Beerlanderke en de publieksprijs aan je voor. De publieksprijs gaat naar de kandidaat met het meeste aantal publieksstemmen. Elke inwoner kan in december zijn stem uitbrengen. Iedereen heeft 1 stem.
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom

  Groepsaankoop groene stroom 28 november
  Wil jij besparen op je energiefactuur? Doe dan mee aan de groepsaankoop groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven kan tot en met dinsdag 11 februari.
 • Van adviesraden naar kernraden - Deel uitmaken van kernraad 2020?

  kernraad 2020 26 november
  We geloven in de talenten van onze inwoners en in het belang van inspraak in het beleid. Heb je interesse om deel te nemen aan 1 of meerdere kernraden? Heb je het talent om het bestuur te adviseren? Lees dan zeker verder!
 • Nieuw: sneeuwstraat

  Blij dat ik z’n ‘tootje’ op beeld kon vastleggen?? #igbeernem #sneeuw #woensdagnamiddagfun #volgendewoensdagweerplease #aaiaai 21 november
  Woon je in een woonwijk? Wil je tijdens de winter tot het uiterste kunnen genieten van sneeuwpret? Vraag dan samen met je buren een sneeuwstraat aan! Heb je dat gedaan en valt er tussen 1 december en 1 maart sneeuw? Dan kan je je straat tussen 9.00 en 18.00 u verkeersvrij maken. Zo kan iedereen op een veilige manier van de sneeuw genieten.
 • Provincie voert herstelwerken uit aan het fietspad in Bulskampveld

  herstelwerken fietspad Bulskampveld - alternatieve routes 21 november
  De Provincie geeft de halfverharding van een deel van het fietspad in het domein een grondige onderhoudsbeurt. De verharding krijgt een nieuwe bovenlaag om meer fietscomfort te garanderen. Gedurende de werken zal dit minder goed berijdbaar zijn en na afwerking zal het fietspad tijdelijk volledig afgesloten worden voor wandelaars en fietsers, zodat de nieuwe verharding tijd krijgt om uit te harden.
 • Vervangende bussen tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge.

  21 november
  Naar aanleiding van infrastructuurwerken aan de sporen in Beernem legt De Lijn vervangende bussen in op het traject Gent – Brugge tijdens de weekends van 30 november en 1december en 7 en 8 december en tijdens de weeknachten van 2 tot en met 6 december en 9 tot en met 13 december.
 • Welkom nieuwe inwoners

  nieuwe inwoners 21 november
  Op dinsdag 19 november ontvingen we onze nieuwe inwoners in O.C. De Kleine Beer. Na de verwelkoming door de burgemeester kregen ze een rondleiding in het gemeentehuis, de bib en het Sociaal Huis. We sloten af met een gezellige receptie met Beernemse streekproducten. De inwoners konden kennismaken met het bestuur, de buurtambassadeurs, De Woonwinkel, de politie (inbraakpreventie) en LDC Mirte.
 • Vacature tijdelijke begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang

  jobs 20 november
  Voor de buitenschoolse kinderopvang zijn we steeds op zoek naar tijdelijke begeleid(st)ers voor 20 uur per week. Je vangt kinderen op uit het lager en kleuteronderwijs voor en na de schooluren, op woensdagnamiddagen en op vakantiedagen. Is deze job iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Geen feestvuurwerk tijdens eindejaarsperiode

  vierende mensen 19 november
  We willen het afsteken van vuurwerk in Beernem afbouwen omwille van het welzijn van de dieren en omwille van de veiligheid. Dieren hebben in vergelijking met de mens een fijner en gevoeliger gehoor. Ze kunnen gestresseerd en verward raken van de lichtflitsen en het geluid. Bovendien gebeuren er elk jaar ongelukken met vuurwerk. Een gezellige avond kan al snel uitmonden in een heuse nachtmerrie.
 • Tuin & Dier Lataire en Para Ti winnen Bizz Award

  foto met de winnaars en de genomineerden 19 november
  De winnaars van de 2de editie van de Bizz Awards zijn bekend! Tuin & Dier Lataire mag zich onderneming van het jaar noemen. Para Ti kaapte de prijs weg voor innovatieve en duurzame onderneming.
 • We zoeken nieuwe collega's in 2020!

  jobs website 19 november
  We hebben binnenkort vacatures bij het gemeentebestuur voor begeleiders buitenschoolse kinderopvang, een technieker elektriciteit en sanitair, een lasser en mecanicien, een schrijnwerker, een schilder, geschoolde arbeiders groendienst en arbeiders schoonmaak.
 • Participatietraject Beernem 2.0

  nieuws - Beernem 2.0 17 november
  We hebben de inwoners betrokken bij de opmaak van het meerjarenplan door middel van een participatietraject onder begeleiding van !DROPS. 13 inwoners zijn vijf woensdagavonden samen gekomen om beregoede ideeën uit te werken voor de toekomst van Beernem. Daarna mochten alle Beernemnaars, via een online enquête stemmen op die ideeën.
 • Beluister de gemeenteraad van 14 november 2019

  micro 15 november
  Sinds begin dit jaar kan je elke gemeenteraad/OCMW-raad beluisteren. We nemen de zitting op en eerstdaags zetten we het audioverslag op de website. Zo kan je ook thuis mee volgen wat er in de gemeenteraad gezegd geweest is.
 • Herinrichting Stationsomgeving - update 15 november 2019

  situatie vanaf 18 november 2019 15 november
  Lees hier een overzicht van de werken tot het einde van het jaar aan de stationsomgeving. Je kan de volledige brief onderaan dit nieuwsbericht downloaden. Buurtbewoners krijgen deze brief ook in de bus.
 • B-loop krijgt extra lus

  b-loop 13 november
  De B-loop situeert zich in sportpark Drogenbrood en is grotendeels onverhard en volledig bewegwijzerd. Sinds vorig jaar bestond de B-loop uit een lus van 700 m. Nu komt er nog eens een lus bij van 800 m. In totaal kan je nu dus 1500 m lopen op de B-loop. De B staat voor Beernem en de 2 atletiekclubs Beverhout en Blanco.
 • Studeren in Beernem

  StuBeer 13 november
  Student in Beernem? Ben je het beu om dag in, dag uit alleen achter de boeken te zitten? Geen nood! We bieden locaties aan waar je samen kan studeren. Geïnteresseerd? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘Studeren in Beernem’. Daarop plaatsen we alle relevante info.
 • Trage wegen krijgen historische naam

  Inwandelen trage weg tussen Nonnedreef en Schaerestraat 13 november
  Wellicht maak je in Beernem af en toe gebruik van een trage weg? Trage wegen zijn veilige fiets- en wandelverbindingen, short cuts als het ware, tussen 2 plaatsen.
 • Nieuwe voer- en werktuigen voor onderhoud openbaar domein

  nieuwe voer- en werktuigen voor technische dienst 06 november
  De medewerkers van de technische dienst kunnen beroep doen op een nieuwe hakselaar en zitmaaier voor het onderhoud van het openbaar groen. Ook beschikken ze over twee nieuwe lichte vrachtvoertuigen met open laadbak. Eén van deze voertuigen rijdt bovendien op CNG en zorgt dus voor een pak minder uitstoot.
 • Hoe gezond is jouw grond?

  grote grondvraag 05 november
  Dat kom je te weten met De Grote Grondvraag. Met De Grote Grondvraag steunt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren en waar nodig saneren van hun grond. Zoek jouw grond online op en check of je grond mogelijk vervuild is.
 • Wacht niet langer met dak- of zoldervloerisolatie

  dakisolatie 29 oktober
  In 2020 moeten de daken van alle huur- en koopwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voorzien zijn van isolatie. Nieuwe woningen die na 1 januari 2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet voldoen meestal al aan de normen voor dakisolatie. Wordt de zolderruimte niet verwarmd of bewoond, dan kan je er ook voor kiezen om je zoldervloer te isoleren.
 • Boek ‘Beernem herdenkt 100 jaar Groote Oorlog - Hoe beleefde Beernem de WO I?’

  Cover boek Hoe beleefde Beernem de Eerste Wereldoorlog 28 oktober
  Dit jaar is het 101 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Vorig jaar, n.a.v. 100 jaar einde WOI, hebben we het boek 'Beernem herdenkt 100 jaar Groote Oorlog - Hoe beleefde Beernem WO I?' uitgebracht. Het is nog altijd te koop in het gemeentehuis of Het Schepenhuys (tijdens de openingsuren). Je betaalt er € 18,00 voor.
1-30 Van 73