RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Verkeerslichten Sint-Andreaslaan worden conflictvrij - update 22 mei 2023

  wegomlegging kruispunt Sint-Andreaslaan 22 mei
  Het Vlaamse Gewest vernieuwt de verkeerslichten op het kruispunt van de Sint-Andreaslaan en de Stationsstraat zodat het kruispunt conflictvrij wordt. Een conflictvrij kruispunt is een kruispunt waar fietsers en voetgangers nooit groen hebben als er voertuigen kunnen afslaan. De werken op het kruispunt starten op maandag 17 april en eindigen op vrijdag 26 mei.
 • Werken Galgeveld starten op 24 april

  24 april
  In Galgeveld, het deel tussen de Maria-Aaltersteenweg en de Sint-Jorisstraat, wordt de weg volledig vernieuwd. De werken starten op maandag 24 april.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat of fietszone?

  fietsstraat 06 maart
  Beernem telt ondertussen al enkele fietsstraten. Die fietszones bevinden zich niet enkel aan de schoolomgevingen, maar ook in de omgeving van de fietsbrug. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietszone?
 • Nieuwsbrief werken Scherpestraat / Beernemstraat – Update 17 februari 2023

  fasering Zuiddamme 17 februari
  Hier volgt een update van de werken in de Scherpestraat en de Beernemstraat.
 • Thuisladen niet mogelijk? Vraag een publieke laadpaal

  Publieke laadpalen campagnebeeld 06 januari
  Heb je een 100% elektrische auto? Maar kan je geen eigen laadpunt installeren en heb je er ook geen in de omgeving? Vraag dan een publieke laadpaal aan via het e-loket van Vlaanderen.
 • Verhogen van de verkeersveiligheid wijk Turkije

  knip Oude Vaartstraat 07 juli
  Tijdens de bewonersvergadering in het najaar van 2021 hebben we de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid van de wijk Turkije besproken met de bewoners van de Burgemeester Claeysstraat, Stationsstraat (deel gemeenteweg), Parkstraat (deel gemeenteweg), Oude Vaartstraat, Kannunnik Davidstraat, Guido Gezellestraat en Stijn Streuvelstraat. We stelden een plan voor dat goed onthaald werd. De bijkomende suggesties van de bewoners werden besproken in de verkeerscommissie.
 • Parkeergelegenheid rond het station

  parkeergelegenheid Stationsomgeving 28 juni
  Rond het station zijn er in totaal vier parkings. We hebben dit gevisualiseerd op een plan (zie prent of download). In de rode ruimte mag je niet parkeren. Dit kan wel op de vier voorziene parkings (blauw). Er zijn ook enkele kiss & ride plaatsen voorzien. Er komen binnenkort nog informatieborden op het plein die de parkings duidelijk aangeven.
 • Samen maken we de mobiliteitsswitch

  basisbereikbaarheid 22 februari
  Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
 • Project Zuiddamme - doortocht Beernem - Oedelem onderbroken

  fasering Zuiddamme 26 januari
  Op 7 februari 2022 starten de werken in de werken in de Scherpestraat. Vanaf dan is de doorgang tussen Beernem en Oedelem onderbroken. Er is een omleiding voorzien, ook voor fietsers en de bussen van De Lijn.
1-9 Van 9