naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

 • Infomoment nieuw fietspad Sint-Jorisstraat op donderdag 21 november om 19.30 u in zaal Sinjo

  Kruispunt Sint-Jorisstraat en Galgeveld 21 november
  In de Sint-Jorisstraat wordt er een nieuw fietspad aangelegd tussen De Kauter en de Miseriestraat. Deze werken starten in december. Er is hierover een infomoment op donderdag 21 november om 19.30 u in zaal Sinjo. Tijdens dit infomoment worden de plannen en de timing van de werken toegelicht.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 1 oktober 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 01 oktober
  Hier volgt wat info over de stand van zaken van de rioleringswerken in de Zeldonkstraat, Nieuwenhovenstraat en de Bruinbergstraat.
 • Publieke laadpaal in Lattenklieversstraat t.h.v. kerk

  laadpaal Sint-Joris 26 september
  Beernem heeft een nieuw publieke laadpaal voor elektrische wagens. Deze staat in de Lattenklieversstraat aan de parking t.h.v. de kerk. We hebben nog een laadpaal op de parking van sportpark Den Akker en op de parking van O.C. De Kleine Beer.
 • Bedank voorbeeldige chauffeurs met een bord aan je raam

  Control Cruiser 25 september
  Iedereen kent ze wel, de chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Beernem blijft er helaas niet van gespaard. Maar gelukkig zijn er mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden. Zij krijgen nu een eigen woord: ‘Control Cruiser’. En iedereen die wil, krijgt de kans om de Control Cruisers te bedanken d.m.v. een bord aan het raam.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 25 september 2019 - Perrons verhuizen naar andere kant Wingene Steenweg vanaf 1 oktober

  werken station 25 september
  Om de werken aan de sporen en aan de stationsomgeving in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, wordt het stationsplein volledig afgesloten vanaf 1 oktober 2019. Het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen zullen vanaf 1 oktober niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg (richting Oostkamp).
 • Modder op de weg = gevaar op de weg

  Modder op de weg 25 september
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Een beetje hoffelijkheid kan wonderen doen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • Werken Beernemsteenweg - Aanleg fietspad - fase 2

  Fasering Wingene 18 september
  In samenwerking met AWV, Aquafin en de VLM zal de gemeente Wingene het eerste deel van de Beernemsteenweg heraanleggen. Tussen de Blauwhuisstraat en de Verlorengoedstraat wordt een nieuw fietspad aangelegd. Ook het centrum Wildenburg wordt volledig heraangelegd. De werken worden opgesplitst in acht verschillende fases. De werken startten op 2 juli 2018.
 • Gewijzigde verkeerssituatie in de Rollebaanstraat en Diksmuidse Boterweg

  verbodsbord 26 augustus
  Vanaf eind augustus geldt er eenrichtingsverkeer in een deel van de Rollebaanstraat en de Diksmuidse Boterweg. Het éénrichtingsverkeer geldt niet voor fietsers, zij mogen in beide richtingen blijven rijden.
 • Nieuwe voorrangsregeling Schipperstraat

  Kruispunt Potterstraat-Schipperstraat 20 augustus
  Op het kruispunt Schipperstraat / Potterstraat is er een nieuwe voorrangsregeling. De Schipperstraat is nu een voorrangsbaan. Wie uit de richting van Sint-Joris komt, moet voortaan voorrang verlenen aan het verkeer op de Schipperstraat. Met de heraanleg van de Schipperstraat is hiermee rekening gehouden.
1-9 Van 9