RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

Lijst nieuwsberichten

 • Herinrichting stationsomgeving - update 31 maart 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 31 maart
  Infrabel werkt verder aan de vernieuwing van het station. Meer specifiek gaan ze wegenwerken uitvoeren voor de aanleg van het Stationsplein en de Sint-Jorisstraat. Je kan het infobericht van Infrabel onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Geschrankt parkeren in de Knesselarestraat wordt definitief

  proefopstelling parkeervakken Knesselarestraat 25 maart
  Sinds eind 2020 is er in de Knesselarestraat een proefopstelling met parkeervakken. Ondertussen is die proefopstelling geëvalueerd. Het resultaat van de evaluatie is overwegend positief, vandaar de beslissing om de proefopstelling definitief in te voeren. Wel met een aantal aanpassingen / verbeteringen.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 23 maart 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 23 maart
  Infrabel werkt verder aan de aanleg van het derde en vierde spoor. Vanaf 29 maart tot 30 april wordt op weekdagen ook 's nachts gewerkt en er kan geluidshinder zijn. Je kan het infobericht van Infrabel onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Beernem en Wingene verdedigen plannen voor fietspad langs oostzijde van de Beernemsteenweg

  Beernemsteenweg 09 maart
  In december vorig jaar is het fietspad langs de Beernemsteenweg tussen Wingene en Wildenburg geopend. Het doortrekken van dit fietspad tot in Beernem is een logisch en noodzakelijk vervolg om de verkeersveiligheid te verhogen. De gekozen route aan de oostzijde is de meest verkeersveilige manier omdat fietsers de drukke gewestweg dan niet moeten dwarsen. Het is noodzakelijk en belangrijk dat dit fietspad er komt en we hopen dit snel te kunnen realiseren.
 • Spoorwegbrug Vijverstraat afgesloten - update 2 maart 2021

  infrabel werken stationsomgeving 02 maart
  Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moet de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug is daarom afgesloten voor alle verkeer sinds vrijdag 15 januari 2021. De brug gaat opnieuw open op maandagochtend 10 mei 2021.
 • UPDATE: Spoorwegbrug Vijverstraat afgesloten vanaf vrijdag 15 januari

  infrabel werken stationsomgeving 15 januari
  Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moet de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug zal daarom afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf vrijdag 15 januari (en dus niet vanaf maandag 11 januari zoals eerder aangekondigd). Passage onder de brug is mogelijk tem 12 januari. De brug blijft afgesloten tot eind april 2021.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat?

  fietsstraat 13 november
  Om de veiligheid aan de schoolomgeving te verhogen zijn er in Beernem drie fietsstraten ingevoerd, in de J. Creytensstraat, het Maandagse en een deel van de Rollebaanstraat. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietsstraat?
 • Tweede fase van de aanleg van het fietspad tussen Beernem en Wingene

  fietspad tussen Beernem en Wingene 04 september
  De Vlaamse Regering heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de tweede fase van de aanleg van het fietspad langs de Reigerlostraat en de Beernemsteenweg (de N370) tussen Beernem en Wingene, vanaf de Blauwhuisstraat tot de Torenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt in de loop van 2021 de werken te kunnen aanvatten.
 • Werken onthaalpoort Aanwijs gaan van start

  werken aan onthaalpoort 29 juni
  Op 29 juni start een aannemer in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met terreinwerken aan het Aanwijs in Beernem. Het Aanwijs wordt ingericht als de grootste onthaalpoort voor het landschapspark Bulskampveld. Dat is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 25 september 2019 - Perrons verhuizen naar andere kant Wingene Steenweg vanaf 1 oktober

  werken station 25 september
  Om de werken aan de sporen en aan de stationsomgeving in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, wordt het stationsplein volledig afgesloten vanaf 1 oktober 2019. Het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen zullen vanaf 1 oktober niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg (richting Oostkamp).
1-10 Van 10