RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

Lijst nieuwsberichten

 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 25 september 2020

  fasering werken Sint-Jorisstraat 25 september
  Momenteel werkt de aannemer verder aan het kruispunt Sint-Jorisstraat / Kauter. Als alles goed verloopt, wordt het kruispunt opnieuw opengesteld op zaterdag 10 oktober.
 • Niet vergeten: omruilen oude magneetkaarten De Lijn

  Magneetkaarten 22 september
  Sinds deze zomer zijn de ontwaardingstoestellen op bus en tram niet meer bruikbaar. Iedereen kan nog oude vervoerbewijzen op magneetkaart omruilen. Doe dit voor 31 december.
 • Oogstvoertuigen op de weg - hou het veilig

  #igbeernem monstertractoren druk in de weer . Om een voorraad mais te voorzien voor al die koeien. 22 september
  De oogstwerkzaamheden schieten goed op. Ook in coronatijden zorgen de land- en tuinbouwers voor gezond en lokaal voedsel. Tijdens de oogstperiode zijn er zware voertuigen op de baan. We vragen aan alle weggebruikers om het veilig te houden.
 • Vraag je gratis Railpass aan voor 30 september

  Hello Belgium gratis Railpass 22 september
  Vraag je?gratis Railpass - de Hello Belgium - aan om meer dan 500 bestemmingen in België te (her)ontdekken. Dien je?aanvraag in voor 30 september en je krijgt je gratis?Railpass per post opgestuurd.??
 • Proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat

  Proefopstelling met geschrankte parkeervakken in de Knesselarestraat 16 september
  In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat, dit in het gedeelte tussen de Beernemstraat en de Oudezakstraat. Opmerkingen en suggesties over deze proefopstelling zijn welkom en kan je mailen naar mobiliteit@beernem.be.
 • Tweede fase van de aanleg van het fietspad tussen Beernem en Wingene

  fietspad tussen Beernem en Wingene 04 september
  De Vlaamse Regering heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de tweede fase van de aanleg van het fietspad langs de Reigerlostraat en de Beernemsteenweg (de N370) tussen Beernem en Wingene, vanaf de Blauwhuisstraat tot de Torenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt in de loop van 2021 de werken te kunnen aanvatten.
 • Beernem ontvangt subsidie voor veilige schoolomgevingen

  aanleg van een uitstulpend voetpad aan het zebrapad in de Bruggestraat 30 augustus
  Steden en gemeenten kunnen een subsidie aanvragen voor kleine projecten die de verkeersveiligheid van de schoolomgevingen verbeteren. We dienden op 1 april een aanvraag in om in 5 schoolomgevingen de veiligheid van de schoolgaande jeugd in de directe omgeving van de schoolpoort te verbeteren. De aanvraag werd positief beoordeeld waardoor we een subsidie ontvangen van € 8.480,03.
 • Aanleg ondergrondse glasvezelverbinding

  verbinding Wingene-Beernem 25 augustus
  In opdracht van Elia wordt er een ondergrondse glasvezelverbinding aangelegd tussen Wingene en Beernem (5 augustus - 2 oktober 2020) en tussen Beernem en Knesselare (31 augustus - 31 oktober 2020). Er kan plaatselijk hinder zijn.
 • Werken onthaalpoort Aanwijs gaan van start

  werken aan onthaalpoort 29 juni
  Op 29 juni start een aannemer in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met terreinwerken aan het Aanwijs in Beernem. Het Aanwijs wordt ingericht als de grootste onthaalpoort voor het landschapspark Bulskampveld. Dat is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen.
 • Tractorsluis Veldkapellestraat

  Tractorsluis 28 mei
  In de Veldkapellestraat is er heel wat sluipverkeer tussen Oedelem en Moerbrugge. De aanwezigheid van deze auto’s zorgt voor een onveilig gevoel bij de fietsers. De bedoeling is dat de auto’s via de Beekstraat rijden. Daarom wordt de straat voortaan voorbehouden voor landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers en ruiters.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 25 september 2019 - Perrons verhuizen naar andere kant Wingene Steenweg vanaf 1 oktober

  werken station 25 september
  Om de werken aan de sporen en aan de stationsomgeving in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, wordt het stationsplein volledig afgesloten vanaf 1 oktober 2019. Het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen zullen vanaf 1 oktober niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg (richting Oostkamp).
1-11 Van 11