RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Bewoners krijgen inspraak voor veilige schoolroutes

  18 januari
  We willen in gans Beernem veilige schoolroutes en daarom hebben we via de lagere scholen een brief laten sturen aan de ouders waarin staat dat ze onveilige situaties op de schoolroute kunnen melden.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 22 december 2021 - stationsplein volledig vernieuwd

  Stationsplein 22 december
  Goed nieuws! Op vrijdag 24 december wordt het vernieuwde Stationsplein opengesteld. Pendelaars kunnen er vanaf dan vrij rondlopen en gebruik maken van de nieuwe trappen of toegangshellingen naar de perrons.
 • Twee infoavonden in januari

  infoavond 21 december
  In januari staan er twee infoavonden gepland over wegenwerken: een over de rioleringswerken in de Sijselestraat, tussen de Praatstraat en de Danegemstraat, en een over de werken omgeving Zuiddamme. Je kan je nu al inschrijven op de nieuwsbrief.
 • Heropstart ontwerp- en omgevingsvergunningsprocedure voor tweede fase van het fietspadentraject tussen Beernem en Wingene

  Beernemsteenweg 24 november
  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de tweede fase van het fietspadenproject tussen Beernem en Wingene vernietigd in augustus 2021. AWV heeft beslist om dit arrest niet aan te vechten maar om het volledige ontwerp te hernemen en een nieuwe omgevingsvergunning aan te vragen.
 • Overleiestraat tijdelijk onderbroken in Knesselare

  omleiding 15 november
  Vanaf 15 november start men met de aanleg van een fietspad langs het kanaal in de Overleiestraat, net over de Beernemse grens in Knesselare. Auto's moeten omrijden via Knesselare centrum. Voor fietsers is er een plaatselijke omleiding voorzien. De werken, en de bijhorende omleiding, duren tot eind maart 2022.
 • Schoolomgeving De Notelaar wordt veiliger

  zebrapad H d Ydewallestraat 11 augustus
  Aan gemeenteschool De Notelaar ligt voortaan een uitstulpend voetpad aan het zebrapad. Hierdoor is de oversteeklengte korter, is de voetganger zichtbaarder voor de automobilisten en wordt er een vaste hindernis gecreëerd die snelheidsremmend werkt. Het zebrapad aan VBS Ter Bunen heeft ook zo’n uitstulpend voetpad in de Bruggestraat.
 • Geschrankt parkeren in de Knesselarestraat wordt definitief

  proefopstelling parkeervakken Knesselarestraat 25 maart
  Sinds eind 2020 is er in de Knesselarestraat een proefopstelling met parkeervakken. Ondertussen is die proefopstelling geëvalueerd. Het resultaat van de evaluatie is overwegend positief, vandaar de beslissing om de proefopstelling definitief in te voeren. Wel met een aantal aanpassingen / verbeteringen.
1-7 Van 7