RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Parkeergelegenheid rond het station

  parkeergelegenheid Stationsomgeving 28 juni
  Rond het station zijn er in totaal vier parkings. We hebben dit gevisualiseerd op een plan (zie prent of download). In de rode ruimte mag je niet parkeren. Dit kan wel op de vier voorziene parkings (blauw). Er zijn ook enkele kiss & ride plaatsen voorzien. Er komen binnenkort nog informatieborden op het plein die de parkings duidelijk aangeven.
 • Strenge vergunningsvoorwaarden bij bronbemaling zwembad

  bouwput zwembad met bronbemaling 24 juni
  Bronbemaling is het onttrekken van water uit een bouwpunt door middel van een zuigpomp. Ook in de bouwput van het zwembad in sportpark Drogenbrood is er momenteel bronbemaling. Om optimale infiltratie van water te realiseren, moet FARYS rekening houden met enkele voorwaarden.
 • Nieuwsbrief rioleringswerken Sijselestraat – Update 2 juni 2022

  fase 2 02 juni
  De eerste fase van de werken (Danegemstraat) loopt bijna ten einde. Vanaf 13 juni start fase 2 van de werken. Dan werkt de aannemer in de Sijselestraat vanaf de Danegemstraat richting Sijsele. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten.
 • Korte rit? Fiets! Snel, goedkoop en gezond

  Volop lentegevoel #yesterday #igbeernem #sun #flowers #waterstraat (002) 27 april
  Naar de bakker, de sportclub, de bib of naar het werk? Neem voor korte afstanden gewoon de fiets! Met het lentezonnetje op je gezicht worden deze korte ritjes des te aangenamer.
 • Werken Scherpestraat - Nieuwsbrief 14 maart 2022

  fasering Zuiddamme 14 maart
  Hier lees je een stand van zaken over de werken in de Scherpestraat.
 • Samen maken we de mobiliteitsswitch

  basisbereikbaarheid 22 februari
  Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
 • Project Zuiddamme - doortocht Beernem - Oedelem onderbroken

  fasering Zuiddamme 26 januari
  Op 7 februari 2022 starten de werken in de werken in de Scherpestraat. Vanaf dan is de doorgang tussen Beernem en Oedelem onderbroken. Er is een omleiding voorzien, ook voor fietsers en de bussen van De Lijn.
 • Parking Bruggestraat 7-9 tijdelijk afgesloten voor bouw van dienstencentrum

  werken Bruggestraat 7-9 25 mei
  De openbare parking ter hoogte van Bruggestraat 7-9 is tijdelijk afgesloten omwille van de bouw van een tweede dienstencentrum in Beernem. Deze werken zijn eind mei 2021 gestart en zullen een 5-tal maanden in beslag nemen. Daarna kan je de parking opnieuw gebruiken. Er is nog een openbare parking in de Govaertstraat (zijstraat J. Creytensstraat) en achter de kerk (toegang via Markt).
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat?

  fietsstraat 13 november
  Om de veiligheid aan de schoolomgeving te verhogen zijn er in Beernem drie fietsstraten ingevoerd, in de J. Creytensstraat, het Maandagse en een deel van de Rollebaanstraat. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietsstraat?
1-9 Van 9