RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Nieuwsbrief werken Galgeveld – Update 10 november 2023

  Werken Galgeveld 10 november
  Door de vele regen hebben de werken een beetje vertraging opgelopen. Het asfalteren van de rijweg is nu voorzien op maandag 13 november. Dan zal Galgeveld en de achterliggende wijk volledig afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer zal opnieuw mogelijk zijn vanaf dinsdag 14 november 7.30 u.
 • Werken Pelderijn ter verbetering van de zilverlinde

  Pelderijn 10 november
  In de week van 13 november werken we aan het Pelderijn om de groeiplaats van de zilverlinde te verbeteren.
 • Nieuwsbrief werken Scherpestraat / Beernemstraat – Update 30 oktober 2023

  fasering Zuiddamme 30 oktober
  De werken in de Zuiddammestraat en Berendonkstraat starten na het bouwverlof van de aannemer op maandag 6 november.
 • Opnieuw doorgaand verkeer mogelijk tussen Beernem en Oedelem

  Scherpestraat 20 oktober
  In de loop van de namiddag is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk tussen Beernem en Oedelem. en er is een afgescheiden fietspad aangelegd. Bovendien zijn er rioleringswerken uitgevoerd.
 • Beernem heeft eerste VERO-route

  Startbord VERO route 25 september
  Een VERO-route is een VerkeersEducatieve ROute om leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar te leren fietsen in het verkeer. We hebben de route samen met de schooldirecties en de politie uitgestippeld.
 • Modder op de weg, pas je rijstijl aan

  Modder op de weg 21 september
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • Voorbereidende werken Beverhoutsveldstraat

  Beverhoutsveldstraat 12 september
  Tot het einde van dit jaar plannen de nutsmaatschappijen werken in de Beverhoutsveldstraat. De nutsmaatschappijen werken vooral in de bermen. Na hun werken wordt alles in de oorspronkelijke staat hersteld. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten. In de loop van 2024 starten de eigenlijke riolerings- en wegenwerken. De exacte timing hiervan is nog niet gekend.
 • Beweeg mee met het nieuwe busnet in Beernem

  visual nieuwe bushalte De Lijn 01 juli
  Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Vanaf 1 juli rijden bussen frequenter, kan het zijn dat je vertrouwde lijn van nummer verandert en heb je meer of andere verbindingen naar steden, scholen en ziekenhuizen. Daarom zijn er in Beernem enkele wijzigingen aan het net.
 • Brugge centrum krijgt autoluwe zone

  autoluwe zone Brugge 01 juli
  Het Brugse stadsbestuur neemt een aantal maatregelen voor een betere luchtkwaliteit. Eén daarvan is het creëren van een autoluw gebied vanaf 1 juli 2023. Een autoluw gebied maakt het ook aangenamer om te wandelen, te fietsen en te shoppen.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat of fietszone?

  fietsstraat 06 maart
  Beernem telt ondertussen al enkele fietsstraten. Die fietszones bevinden zich niet enkel aan de schoolomgevingen, maar ook in de omgeving van de fietsbrug. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietszone?
 • Thuisladen niet mogelijk? Vraag een publieke laadpaal

  Publieke laadpalen campagnebeeld 06 januari
  Heb je een 100% elektrische auto? Maar kan je geen eigen laadpunt installeren en heb je er ook geen in de omgeving? Vraag dan een publieke laadpaal aan via het e-loket van Vlaanderen.
 • Samen maken we de mobiliteitsswitch

  basisbereikbaarheid 22 februari
  Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
1-12 Van 12