RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Januari, maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

  vrouwen 03 januari
  Laat van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje nemen. Met een uitstrijkje is baarmoederhalskanker makkelijk op te sporen. Ook de voorstadia ervan, waarin de ziekte nog heel beperkt of nog niet ontwikkeld is, worden via deze test opgespoord. Je hebt dan nog geen kanker en een eenvoudige behandeling is vaak al genoeg om te voorkomen dat je wel baarmoederhalskanker krijgt.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 16 december 2021

  Geluidsopname GR 17 december
  Op donderdag 16 december was er gemeente- en OCMW-raad. Bekijk de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Warme William-bank biedt luisterend oor

  warme william 17 december
  Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt én graag een luisterend oor aanbiedt. De bank staat vanaf vandaag op het Pelderijn in Sint-Joris en zal ook nog de rest van de gemeente bezoeken. We willen de veerkracht en het mentaal welzijn van onze jongeren versterken en we zetten hiervoor dus de Warme William-bank in.
 • 10.000 stappen: elke stap telt

  10.000 stappen 26 oktober
  Zag jij al onze ’10.000 stappen-borden’? Van de scholen, naar de speelpleintjes, naar het station. Je kan zien hoe lang enkele straten zijn of hoe lang het wandelen is. Wanneer je kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt te voet aflegt, levert dat extra stappen op. Door dat extra in het straatbeeld te signaleren, willen we je meer aan het bewegen zetten. Laat de auto wat meer aan de kant staan, ga te voet!
 • Heropening Pensioenpunt Beernem

  pensioenpunt logo geschaald 06 september
  Vanaf maandag 6 september heropent het RSVZ zijn Pensioenpunten in de gemeenten en steden. Wie een persoonlijk onderhoud wil met iemand van de Pensioendienst in Beernem, kan hiervoor een afspraak maken via het gratis Pensioennummer 1765. De afspraak vindt vervolgens plaats in het Sociaal Huis.
 • Wil je meer bewegen? Doe beroep op een Bewegen op verwijzing coach!

  Bewegen op verwijzing coach Severine 23 juni
  Doe een beroep op een Bewegen Op Verwijzing-coach. Deze coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen, zodat jij meer kan bewegen. Op jouw tempo, in jouw buurt en tegen een lage prijs. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel!
 • Eerstelijnspsycholoog voor kinderen en jongeren

  jongere bij psycholoog 25 mei
  In Beernem is er sinds kort een eerstelijnspsycholoog waar je terecht kan met je kind of jongere. Je kan beroep doen op vijf gesprekken (sessies) op een plaats bij jou in de buurt. Een sessie kost € 11,00. Deelname aan een verminderd tarief is mogelijk.
 • Gratis huisvuilzakken bij medische of financiële problemen

  Gratis huisvuilzakken Sociaal Huis 04 februari
  Voortaan hebben inwoners met bepaalde medische problemen en inwoners met financiële problemen recht op 1 rol grote of twee rollen kleine huisvuilzakken per kalenderjaar. De personen moeten in Beernem gedomicilieerd zijn en thuis wonen.
 • Nieuw: studie- en opvoedingsondersteuning voor kwetsbare gezinnen

  Els De Bruyne 18 januari
  Kinderen uit kwetsbare gezinnen hebben het vaak moeilijk op school. Door de coronacrisis worden gezinnen bovendien nog eens extra getroffen: kinderen konden niet naar school en hebben in sommige gevallen een leerachterstand opgelopen. Om deze gezinnen te ondersteunen starten we met studie- en gezinsondersteuning.
 • De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij…

  Borstkanker 27 oktober
  Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een mammografie nemen. Je krijgt hiervoor van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot deze leeftijdsgroep behoort. Een mammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Tijdig opsporen is dus belangrijk.
1-10 Van 10