naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Onze Mindermobielencentrale zoekt chauffeurs

  mmc 15 januari
  Beschik je over een eigen wagen en wat vrije tijd? Wil je mensen helpen door hen naar de winkel, kapper, dokter, kaartnamiddag,... te brengen ? Dan ben je de persoon die we zoeken! Je bepaalt zelf wanneer je wilt rijden. Bovendien kom je in een toffe groep van vrijwilligers terecht.
 • BE-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 23 november
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Het Sociaal Huis is verhuisd

  Sociaal Huis 21 november
  Het Sociaal Huis is verhuisd naar de Bloemendalestraat 130 (= het vroegere Sjok). De ingang van het Sociaal Huis is uiteraard bereikbaar via de Bloemendalestraat, maar ook via de parking aan O.C. De Kleine Beer. De openingsuren blijven dezelfde. Je vindt het Pensioenpunt voortaan ook in de Bloemendalestraat 130.
 • Minimale levering aardgas in de winter

  aardgas 01 november
  In de winter loopt het energieverbruik al gauw op. Verwarm je je woning met aardgas en betaal je het verbruik vooraf met een aardgasbudgetmeter? Dan kan het Sociaal Huis tot 31 maart elke twee weken een beperkt bedrag opladen.
 • Fietspunt verhuist naar Sint-Jorisstraat

  fietspunt 16 oktober
  De afbraak van het stationsgebouw komt dichterbij. Met deze afbraak verliest ook het Fietspunt zijn vaste stek. We willen echter de dienstverlening van het Fietspunt niet afbouwen. Daarom verhuist het Fietspunt vanaf 12 oktober naar een nieuwe locatie in de St-Jorisstraat.
 • Bescherm je tegen de griep

  bescherm je tegen de griep 13 oktober
  Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren.
 • Beernem is Play Unified gemeente

  Play unified - atletiek 12 oktober
  Op 1 oktober ondertekende Beernem het charter 'Play Unified’. Bij Unified spelen atleten met en zonder verstandelijke beperking samen in 1 team. Zo engageren we ons om de integratie van atleten met een verstandelijke beperking d.m.v. sport te ondersteunen. Beernem is hierbij pilootproject.
 • Hang rookmelders en creëer zo een brandveilige leefomgeving

  hang rookmelders 30 januari
  Heb jij al rookmelders hangen? Weet je dat er in België jaarlijks nog meer dan 100 mensen sterven in een woningbrand? Dat kan voorkomen worden door het plaatsen van een rookmelder, wat de West-Vlaamse hulpverleningszones graag bekrachtigen.
 • Verbouwing en uitbreiding van het Sjok naar het Sociaal Huis

  Verbouwing het Sjok tot Sociaal Huis 16 januari
  Het gebouw in de Bloemendalestraat 130, waar vroeger de jeugddienst en de kinderopvang zaten, wordt momenteel uitgebreid en omgebouwd. Na de verbouwingswerken neemt het Sociaal Huis er z'n intrek. De jeugddienst en kinderopvang zitten nu, samen met de sportdienst, in sportpark Drogenbrood.
1-9 Van 9