RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

Lijst nieuwsberichten

 • Beluister de gemeenteraad van 14 mei 2020

  micro 18 mei
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat de geluidsopname op www.beernem.be. Je vindt de geluidsopname ook op het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Beernem hijst regenboogvlag

  regenboogvlag 14 mei
  De regenboogvlag hangt opnieuw uit in Beernem. We hijsen de regenboogvlag aan het gemeentehuis en aan O.C. De Kleine Beer. Hierbij geven we een duidelijk signaal dat we discriminatie van holebi's en transgenders niet accepteren. Ook willen we onze solidariteit betuigen met mensen die omwille van hun seksuele geaardheid vervolgd worden, wat nog steeds het geval is in grote delen van de wereld.
 • Huisartsen starten praktijk weer op

  dokter en patient met mondmasker 04 mei
  Vanaf 4 mei start de reguliere huisartsenzorg geleidelijk aan weer op. Het veilig heropstarten van de zorg in de huisartsenpraktijk heeft als doel de noodzakelijke zorg te verlenen aan chronische patiënten, een antwoord te bieden op acute zorgvragen en te vermijden dat patiënten zich uit angst voor corona-besmetting niet tot hun huisarts zouden wenden en daardoor essentiële zorg uitsellen.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 23 april 2020

  micro 28 april
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat de geluidsopname op www.beernem.be. Je vindt de geluidsopname ook op het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Hoe een pensioen of IGO aanvragen tijdens deze coronacrisis?

  pensioenpunt logo geschaald 22 april
  Als preventieve maatregel tegen het coronavirus zijn alle Pensioenpunten tot nader order gesloten. Maar de Pensioenpunten blijven de burgers wel helpen bij de aanvraag van hun pensioen of de IGO. Voor je officiële pensioenaanvraag of IGO-aanvraag kan je ook terecht bij het Sociaal Huis. Wacht niet tot na de coronacrisis om je pensioen of IGO aan te vragen.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte? Dit jaar telefonisch.

  logo minfin 21 april
  Normaal gezien kwamen op dinsdag 26 mei 2 experten van de FOD Financiën naar O.C. De Kleine Beer om onze inwoners te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Door de coronacrisis gaat deze zitdag niet door. Wie hulp wil bij het invullen van zijn of haar belastingbrief, kan telefonisch geholpen worden door de FOD Financiën.
 • Babbelbox ‘Beernem luistert’

  babbelbox 31 maart
  Het gemeentebestuur en het Sociaal Huis zijn in deze moeilijke periode extra bezorgd. Heb je nood aan een babbel? Dan kan je elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 u terecht op het nummer 050 28 90 84 voor een gesprek. Een medewerker van het gemeentehuis zal je te woord staan.
 • Bel de hulplijn 1712 bij vragen over geweld

  Bel 112 27 maart
  Door de coronacrisis zijn heel wat gezinnen samen thuis. Dit kan leiden tot extra stress en druk voor de gezinnen. Het voortdurend op elkaars lip zitten, kan zeker bij kwetsbare gezinnen voor veel problemen zorgen. Heb jij vragen over huiselijk geweld? Bel dan de hulplijn 1712. De professionele hulpverleners staan klaar om oproepen hierover te beantwoorden.
 • Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

  vrijwilligers MMC 14 februari
  Als je je moeilijk kan verplaatsen en ook met het openbaar vervoer niet op je gewenste bestemming geraakt, dan kan je een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale, afgekort MMC. De MMC bestaat uit vrijwilligers die met hun eigen wagen mensen vervoeren voor een doktersbezoek, een bezoek aan familie of vrienden, een kaartnamiddag of een namiddagje winkelen.
 • NIEUW: vanaf 2020 werkt Sociaal Huis op afspraak

  Sociaal Huis logo nieuwsbericht 03 januari
  Om je nog efficiënter te helpen en om de wachtrijen in te korten, werken de medewerkers van het Sociaal huis vanaf januari 2020 enkel op afspraak, behalve op dinsdag. Op dinsdag kan je tijdens de openingsuren terecht in het Sociaal Huis zonder afspraak. Voor alle andere dagen maak je een afspraak. Dit kan via 050 78 82 40, sociaalhuis@beernem.be of aan het onthaal.
 • SDG’s - Lokale schouders onder mondiale uitdagingen

  sdg's 11 oktober
  In Beernem zijn de ramen van de gemeentelijke gebouwen opgefleurd met raamstickers van de 17 SDG’s. Zo laten we zien dat we de SDG’s steunen! De SDG’s zijn de 17 ‘Sustainable Development Goals’ of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties om tegen 2030 van de wereld een eerlijke, gezonde en veilige plek te maken.
 • Nieuw in Beernem: de Pamperbank

  Pamperbank 03 september
  Heb jij ook luiers op overschot? Gooi die dan zeker niet weg, maar deponeer ze in de Pamperbank. Met alle luiers die in de Pamperbank terechtkomen, helpen we mensen die het financieel moeilijk hebben. Jouw bijdrage maakt het verschil! Samen kunnen we ervoor zorgen dat de aankoop van luiers minder zwaar doorweegt op het budget van gezinnen die het moeilijk hebben.
 • Huisarts van wacht nodig? Bel 1733!

  huisartsenwachtpost Meetjesland 16 januari
  Heb je een dokter nodig in het weekend (of ’s nachts), dan bel je naar het centrale telefoonnummer 1733. Inwoners van Beernem zullen terechtkomen bij de huisartsenwachtpost ‘Meetjesland’ in AZ Alma in Eeklo. Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdag 19.00 u tot maandagmorgen 8.00 u. Op feestdagen is dat vanaf 19.00 u de dag voor de feestdag tot 8.00 u de dag na de feestdag.
1-13 Van 13