RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Cursus reanimatie en AED

  cursus reanimatie en aed 25 oktober
  Beernem is een Hartveilige Gemeente. Dit houdt in dat we op geregelde tijdstippen cursussen organiseren om onze inwoners te leren reanimeren en het AED-toestel gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Op dinsdag 25 oktober om 19.30 u organiseren we opnieuw een gratis cursus in sporthal Drogenbrood.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 15 september 2022

  Geluidsopname GR 16 september
  Op donderdag 15 september was er gemeente- en OCMW-raad. Beluister de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Voor € 4,00 of € 11,00 naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

  jongere bij psycholoog 14 september
  Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. Daarom wil de overheid dat iedereen een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning zodat mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.
 • Warme dagen, zorg dragen

  geef water aan ouderen 09 augustus
  Het wordt opnieuw heel warm de tweede helft van de week. Draag zorg voor jezelf en voor elkaar op deze warme dagen.
 • Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

  Helpende handen gezocht voor het opzetten van onze tunnelserre. Info www.plukhofbeernem.be #igbeernem 23 juni
  Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet onmiddellijk waar? Surf dan naar de Beernemse vrijwilligerswebsite. Je vindt er allerlei zoekertjes voor vrijwilligerswerk. Je kan de zoekertjes filteren volgens eigen interesse.
 • Nomineer een initiatief voor de Prijs voor Inclusie

  prijs voor inclusie 25 mei
  Oranje Jeugdwerking Beernem en het initiatief van Play Unified wonnen de Prijs voor Inclusie in 2019, Ontmoetingscentrum De Klaver won de Prijs in 2017. Wie is de volgende winnaar? Je hebt tot 30 november de tijd om inclusieve projecten of initiatieven in te dienen.
 • Beernem gastgemeente voor preventietop Logo Brugge-Oostende

  Medewerkers Logo Brugge Oostende 18 mei
  Dit jaar is Beernem gastgemeente voor jaarlijkse preventietop van Logo Brugge-Oostende, met als thema Gezonde Publieke Ruimte. Als Gezonde Gemeente engageren we ons om onze inwoners, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving.
 • Beernem is regenbooggemeente

  regenboogvlag 13 mei
  In Beernem is iedereen welkom, ongeacht geslacht, geaardheid of gender. Daarom hijsen we elk jaar de regenboogvlag. De regenboogvlag staat symbool voor de hele LHBTQIA+-gemeenschap: lesbische-, homoseksuele-, transgender-, aseksuele- en panseksuele personen en mensen met andere seksuele geaardheden of genderidentiteiten. Inwoner Jonas Defruyt hees, samen met het college, de regenboogvlag. Jonas is een van de 12 finalisten van de Mister Gay Belgium verkiezing 2022.
 • Gastgezin zijn voor vluchtelingen uit Oekraïne?

  Oekraine vlag en vredesduif 16 maart
  Overweeg je om Oekraïense vluchtelingen bij je thuis op te vangen? Hou er dan rekening mee dat je als gastgezin een aantal verantwoordelijkheden hebt tegenover de mensen die je opvangt.
 • Informatiewebsite over situatie Oekraïne

  Oekraine vlag en vredesduif 09 maart
  De Federale overheid en de Vlaamse overheid maakten elk een informatiewebsite met alle informatie voor Belgen in Oekraïne, maar ook als ondersteuning voor Oekraïners in België en personen die op de vlucht zijn. Er is ook een informatienummer waar je terecht kan met vragen.
 • Warme William bank biedt luisterend oor

  warme william 17 december
  Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt én graag een luisterend oor aanbiedt. De bank toert rond in Beernem. We willen de veerkracht en het mentaal welzijn van onze jongeren versterken en we zetten hiervoor dus de Warme William bank in.
 • 10.000 stappen: elke stap telt

  10.000 stappen 26 oktober
  Zag jij al onze ’10.000 stappen-borden’? Van de scholen, naar de speelpleintjes, naar het station. Je kan zien hoe lang enkele straten zijn of hoe lang het wandelen is. Wanneer je kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt te voet aflegt, levert dat extra stappen op. Door dat extra in het straatbeeld te signaleren, willen we je meer aan het bewegen zetten. Laat de auto wat meer aan de kant staan, ga te voet!
1-12 Van 12