naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Hulp bij invullen belastingaangifte? Maak een afspraak!

  nieuws - zitdag belastingsdienst 22 mei
  Wil je hulp bij het invullen van je belastingaangifte? Dat kan op dinsdag 22 mei in O.C. De Kleine Beer. Die dag komen twee ambtenaren van de FOD Financiën langs om onze inwoners te helpen. Nieuw sinds dit jaar is dat je op voorhand een afspraak moet maken. Dit kan bij het onthaal van het gemeentehuis.
 • Winnaars wedstrijd Week van de Zorg

  Winnaars kruiswoordraadsel 03 april
  N.a.v. de Week van de Zorg lieten we de Beernemse bevolking in de maand maart op een speelse manier kennismaken met een aantal zorgtermen. Door het invullen van het kruiswoordraadsel en de schiftingsvraag konden inwoners kans maken op 1 van onze 21 mooie prijzen! Carlos Traen won de hoofdprijs!
 • BE-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 30 maart
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Klusjesdienst Sociaal Huis

  klusjesdienst 21 maart
  Eindelijk … de lente is terug in het land! Het gras begint te groeien, struiken moeten dringend gesnoeid worden, de moestuin mag gespit worden, … Ben je niet meer in staat om dit zelf te doen, dan kan je terecht bij de klusjesdienst van het Sociaal Huis.
 • Handje helpen tijdens inclusieve sportdag?

  Unified sportdag 28 februari
  Donderdag 26 april organiseren we samen met de sportverenigingen en zorginstellingen een inclusieve sportdag. Om er een onvergetelijke dag van te maken hebben we je hulp nodig! Interesse om een handje te helpen op deze dag? Laat het zeker weten, we hebben je er graag bij!
 • Ken je kandidaten voor de Prijs voor Inclusie 2019?

  prijs voor inclusie 28 februari
  De Raad voor Personen met een Handicap reikt om de twee jaar de Prijs voor Inclusie uit. De raad wil hiermee mensen, bedrijven, instellingen en/of initiatieven belonen die een grotere verwevenheid tussen mensen met en zonder beperkingen nastreven. Je kan kandidaten of projecten indienen tot 30 november.
 • Onze Mindermobielencentrale zoekt chauffeurs

  mmc 15 januari
  Beschik je over een eigen wagen en wat vrije tijd? Wil je mensen helpen door hen naar de winkel, kapper, dokter, kaartnamiddag,... te brengen ? Dan ben je de persoon die we zoeken! Je bepaalt zelf wanneer je wilt rijden. Bovendien kom je in een toffe groep van vrijwilligers terecht.
 • Beernem is Play Unified gemeente

  Play unified - atletiek 12 oktober
  Op 1 oktober ondertekende Beernem het charter 'Play Unified’. Bij Unified spelen atleten met en zonder verstandelijke beperking samen in 1 team. Zo engageren we ons om de integratie van atleten met een verstandelijke beperking d.m.v. sport te ondersteunen. Beernem is hierbij pilootproject.
 • Hang rookmelders en creëer zo een brandveilige leefomgeving

  hang rookmelders 30 januari
  Heb jij al rookmelders hangen? Weet je dat er in België jaarlijks nog meer dan 100 mensen sterven in een woningbrand? Dat kan voorkomen worden door het plaatsen van een rookmelder, wat de West-Vlaamse hulpverleningszones graag bekrachtigen.
 • Verbouwing en uitbreiding van het Sjok naar het Sociaal Huis

  Verbouwing het Sjok tot Sociaal Huis 16 januari
  Het gebouw in de Bloemendalestraat 130, waar vroeger de jeugddienst en de kinderopvang zaten, wordt momenteel uitgebreid en omgebouwd. Na de verbouwingswerken neemt het Sociaal Huis er z'n intrek. De jeugddienst en kinderopvang zitten nu, samen met de sportdienst, in sportpark Drogenbrood.
1-10 Van 10