RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Cursus reanimatie en AED

  cursus reanimatie en aed 06 februari
  Tijdens deze gratis reanimatiecursus op maandag 6 februari leer je hoe je moet reanimeren en een AED (automatisch externe defibrillator) gebruikt. De cursus vindt plaats in sporthal Drogenbrood van 19.30 tot 22.00 u. Inschrijven is verplicht - plaatsen zijn beperkt.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 26 januari

  Geluidsopname GR 27 januari
  Op donderdag 26 januari was er gemeente- en OCMW-raad. Beluister de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Vacature poetshulp aan huis

  jobs website 27 januari
  Het OCMW-Sociaal Huis zoekt mensen om bij gezinnen thuis te poetsen en te strijken. Geïnteresseerd? Solliciteer dan ten laatste op zondag 12 februari.
 • Maak kennis met onze nieuwe brugfiguur

  Laure 18 januari
  "Mijn kind heeft het moeilijk op school." Voor veel ouders zijn dat herkenbare woorden. De scholen en CLB's bieden hulp, maar je kan daarnaast ook een beroep doen op onze brugfiguur Laure. Laure wil een brug vormen tussen ouders, de school, de buurt en de gemeente.
 • Nieuw: UiTPAS, jouw spaar- en voordeelkaart voor vrije tijd

  uitpas kaart 16 januari
  Koop vanaf 16 januari de UiTPAS, spaar punten en scoor voordelen. Wie het financieel moeilijk heeft, krijgt bovendien 80% korting met de UiTPAS.
 • Beernem blijft 'Hartveilige Gemeente'

  Hartveilige Gemeente 12 december
  Het AED-toestel aan het Bloemendalezwembad is verhuisd naar de bibliotheek. Met die nieuwe locatie willen we bijdragen aan de hartveiligheid van onze gemeente.
 • Middenschool Sint-Lutgart schenkt 10 laptops aan Sociaal Huis

  overhandiging 28 oktober
  De digitale kloof wordt steeds groter. Onze maatschappij is in een digitale stroomverstelling terecht gekomen. Met dit initiatief hopen het Sociaal Huis en Sint-Lutgart om de kloof voor een aantal kwetsbare gezinnen, wat kleiner te maken.
 • Vragen over energie?

  jongen met muts onder deken 25 oktober
  De stijgende energieprijzen zijn hét gespreksonderwerp in vele huiskamers. We kunnen er al even niet meer om heen. Intussen nam de overheid meerdere sociale maatregelen om deze crisis aan te pakken: gratis energiescans, sociaal energietarief, premies of andere financiële tussenkomsten…
 • Voor € 4,00 of € 11,00 naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

  jongere bij psycholoog 14 september
  Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. Daarom wil de overheid dat iedereen een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning zodat mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.
 • Beernem is Pleegzorggemeente

  pleegzorggezin 07 juni
  Beernem ontving vrijdag het ‘Pleegzorglabel’ van Pleegzorg West-Vlaanderen. Als warme, kindvriendelijke en zorgzame gemeente willen we dat elk kind het goed heeft. Daarom maken we pleegzorg meer bekend bij onze inwoners en willen we Beernemse gezinnen warm maken voor pleegzorg.
1-10 Van 10