RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Optreden Raymond van het Groenewoud in P.C. Sint-Amandus

  Raymond van het Groenewoud 10 oktober
  Voor ‘Te Gek!? Open Geest’ toert Raymond van het Groenewoud langsheen 12 psychiatrische centra, waaronder ook P.C. Sint-Amandus, op zondag 10 oktober om 15.00 u! Je kan hiervoor online tickets reserveren vanaf 1 september.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 16 september 2021

  Geluidsopname GR 17 september
  Op donderdag 16 september zaten de raadsleden opnieuw 'live' bijeen voor de gemeente- en OCMW-raad. Beluister hier de geluidsopname van de zitting.
 • Agenda gemeenteraad en OCMW-raad op 16 september

  #igbeernem scouts goed vertegenwoordigd op de zitting gemeenteraad #scoutsbeernem 16 september
  Donderdag 16 september is er om 19.30 u gemeenteraad en OCMW-raad in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen die wil, kan de zitting bijwonen. Je kan onderaan dit nieuwsbericht de agenda van beide raden downloaden. Bij de agenda van de gemeenteraad zie je ook de vragen en suggesties die aan bod zullen komen.
 • Plantjesactie Kom op tegen Kanker

  plantjes kop op tegen kanker 13 september
  De vrijwilligers van Kom op tegen Kanker komen deze week bij je langs voor de plantjesverkoop. Een azalea kost € 7,00. Koop een plantje en kom op tegen Kanker! Je kan cash betalen of via een QR-code (Payconiq).
 • Heropening Pensioenpunt Beernem

  pensioenpunt logo geschaald 06 september
  Vanaf maandag 6 september heropent het RSVZ zijn Pensioenpunten in de gemeenten en steden. Wie een persoonlijk onderhoud wil met iemand van de Pensioendienst in Beernem, kan hiervoor een afspraak maken via het gratis Pensioennummer 1765. De afspraak vindt vervolgens plaats in het Sociaal Huis.
 • Rookvrije sport- en speelterreinen

  Bellen blazen tegen roken 22 juli
  In het kader van Generatie Rookvrij roepen we op om alle sport- en speelterreinen rookvrij te houden.
 • Verkoop jij mee plantjes voor Kom op tegen Kanker?

  nieuws - plantjesactie Kom op tegen Kanker 23 juni
  We zijn nog op zoek naar extra helpende handen zodat we de plantjes in alle straten kunnen verkopen. De verkoopactie vindt plaats van maandag 13 september tot zondag 19 september. Alle helpende handen zijn welkom, ook al ben je maar enkele uren beschikbaar!
 • Wil je meer bewegen? Doe beroep op een Bewegen op verwijzing coach!

  Bewegen op verwijzing coach Severine 23 juni
  Doe een beroep op een Bewegen Op Verwijzing-coach. Deze coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen, zodat jij meer kan bewegen. Op jouw tempo, in jouw buurt en tegen een lage prijs. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel!
 • Warme dagen, zorg dragen

  Als de kajak nog niet vaarklaar is #kajak #hangmat #igbeernem 16 juni
  Die warme dagen: we verlangen er met zijn allen elk jaar opnieuw naar. Maar dat lekkere weer heeft soms minder prettige gevolgen. Want elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Dit kunnen we samen proberen te vermijden! Stevige zonnestralen? Bereid jezelf en je naasten dan goed voor.
 • Beernem is Pleegzorggemeente

  pleegzorggezin 07 juni
  Beernem ontving vrijdag het ‘Pleegzorglabel’ van Pleegzorg West-Vlaanderen. Als warme, kindvriendelijke en zorgzame gemeente willen we dat elk kind het goed heeft. Daarom maken we pleegzorg meer bekend bij onze inwoners en willen we Beernemse gezinnen warm maken voor pleegzorg.
 • 600 Beernemse kinderen blazen bellen tegen rook

  Bellen blazen tegen roken 31 mei
  Onder het motto “Ik blaas liever bellen dan rook” bliezen in totaal maar liefst 600 Beernemse kinderen bellen. Drie Beernemse scholen (De Drie Beertjes, De Bevertjes en De Notelaar) en de kinderen van al onze kinderopvanglocaties deden mee.
 • Eerstelijnspsycholoog voor kinderen en jongeren

  jongere bij psycholoog 25 mei
  In Beernem is er sinds kort een eerstelijnspsycholoog waar je terecht kan met je kind of jongere. Je kan beroep doen op vijf gesprekken (sessies) op een plaats bij jou in de buurt. Een sessie kost € 11,00. Deelname aan een verminderd tarief is mogelijk.
 • Gratis huisvuilzakken bij medische of financiële problemen

  Gratis huisvuilzakken Sociaal Huis 04 februari
  Voortaan hebben inwoners met bepaalde medische problemen en inwoners met financiële problemen recht op 1 rol grote of twee rollen kleine huisvuilzakken per kalenderjaar. De personen moeten in Beernem gedomicilieerd zijn en thuis wonen.
 • Oproep: we zoeken vrijwilligers voor onze Minder Mobielen Centrale

  logo mmc 28 januari
  De inwoners van Beernem zullen gevaccineerd worden in het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp. Wie moeilijkheden heeft om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum zal hiervoor beroep kunnen doen op de Minder Mobielen Centrale. Om onze poule uit te breiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich als chauffeur willen aansluiten bij onze Minder Mobielen Centrale.
 • Laat je vaccineren - bekijk dit filmpje

  laat je zeker vaccineren 22 januari
  "Je laten vaccineren is het beste plan, zodat je leven straks weer starten kan." Bart Peeters beantwoordt in het filmpje een 7-tal vragen over de vaccinatie: Is het vaccin veilig? Waarom ging de ontwikkeling zoveel sneller? Wie wordt eerst gevaccineerd? Hoe weet ik wanneer het aan mij is? Waar gebeurt de vaccinatie? Moet je de coronaregels blijven volgen na vaccinatie? Wanneer kan ons normale leven opnieuw herstarten?
 • Nieuw: studie- en opvoedingsondersteuning voor kwetsbare gezinnen

  Els De Bruyne 18 januari
  Kinderen uit kwetsbare gezinnen hebben het vaak moeilijk op school. Door de coronacrisis worden gezinnen bovendien nog eens extra getroffen: kinderen konden niet naar school en hebben in sommige gevallen een leerachterstand opgelopen. Om deze gezinnen te ondersteunen starten we met studie- en gezinsondersteuning.
 • Laat je vaccineren tegen COVID-19

  vaccinatie spuit 14 januari
  Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie (eindelijk) achter ons te laten. Om terug met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te bezoeken, of naar een restaurant, café, concert of het voetbalstadion te gaan.
 • Een brug tussen onderwijs en welzijn, welzijn en hulpverlening

  brugfiguur 06 januari
  “Mijn kind heeft het moeilijk op school.” “Mijn kind doet altijd moeilijk.” “Mijn kind heeft nogal een pittig karakter.” “Mijn kind is altijd druk. Wat doe ik, als ouder, verkeerd?“ Als ouder ben je beslist niet de enige die deze problemen herkent. Het is frustrerend en uitputtend. En misschien maak je je ook zorgen?
 • Fietspunt op grasplein H. d'Ydewallestraat

  Fietspunt op grasplein H d'Ydewallestraat 05 januari
  Het Fietspunt heeft tot het einde van de werken aan het station een nieuwe, tijdelijke stek op het grasplein aan de H. d'Ydewallestraat. Na de werken zal het Fietspunt zijn definitieve stek krijgen op het vernieuwde Stationsplein.
 • De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij…

  Borstkanker 27 oktober
  Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een mammografie nemen. Je krijgt hiervoor van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot deze leeftijdsgroep behoort. Een mammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Tijdig opsporen is dus belangrijk.
 • Wie zijn onze buurtambassadeurs?

  Buurtambassadeur 27 oktober
  De nood om elkaar te kennen en kunnen ontmoeten, heeft sinds de coronacrisis nog meer belang gekregen. Buurtambassadeurs spelen hier een belangrijke rol in. Een buurtambassadeur is een antenne en schakel tussen bewoners, het gemeentebestuur, het Sociaal Huis en andere dienstverlening.
1-21 Van 21