naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Muziektheater Te Gek!? ‘Bijzondere ontwikkelingen’ met Rick de Leeuw en Sven Unik-ID

  Copyright Koen Bauters 10 oktober
  Op 10 oktober houdt de muziektournee van Te Gek!? halt in PC Sint-Amandus. De voorstelling draagt de titel 'Bijzondere Ontwikkelingen'. In ‘Bijzondere ontwikkelingen’ gaan ze samen op zoek naar het verband tussen ‘gekte’ en creativiteit en naar het inspirerende verschil tussen ‘normaal’ en iets minder ‘normaal’.
 • 10-daagse van de Geestelijk Gezondheid

  Samen veerkrachtig 02 oktober
  Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid kan je werken aan je eigen veerkracht en die van je partner, vriend, broer of zus. Doe mee aan één van deze activiteiten: wandelen, sneukelen, workshops, lekker eten, samen zijn, film bekijken, muziektheater … Ze geven je mentale gezondheid een boost! Bekijk hier het volledige programma.
 • Plantjesactie Kom op tegen Kanker

  plantjes kop op tegen kanker 09 september
  De vrijwilligers van Kom op tegen Kanker komen deze week komen bij je langs voor de plantjesverkoop. Een azalea kost € 7,00. Koop een plantje en kom op tegen Kanker! Tot dinsdag 17 september kan je ook in het Sociaal Huis terecht om een plantje te kopen en zo de actie te steunen.
 • Nieuw in Beernem: de Pamperbank

  Pamperbank 03 september
  Heb jij ook luiers op overschot? Gooi die dan zeker niet weg, maar deponeer ze in de Pamperbank. Met alle luiers die in de Pamperbank terechtkomen, helpen we mensen die het financieel moeilijk hebben. Jouw bijdrage maakt het verschil! Samen kunnen we ervoor zorgen dat de aankoop van luiers minder zwaar doorweegt op het budget van gezinnen die het moeilijk hebben.
 • SDG’s - Lokale schouders onder mondiale uitdagingen

  sdg's 28 augustus
  SDG’s staan voor Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties met de bedoeling om tegen 2030 van de wereld een eerlijke, gezonde en veilige plek te maken. Ook Beernem ondersteunt deze doelstellingen.
 • Al ingeschreven op BE-Alert? Test op 3 oktober

  Be-Alert 22 augustus
  Vorig jaar was er een eerste (nationale) test van BE-Alert. Ook Beernem deed mee. We namen deel om BE-Alert uit te testen en in de kijker zetten. Want BE-Alert is belangrijk. Op donderdag 3 oktober is er opnieuw een nationale test waar Beernem aan meedoet. Ben jij al ingeschreven op BE-Alert?
 • Beernem ondertekent Charter 'Gezonde Gemeente'

  Charter gezonde gemeente 20 juni
  Beernem heeft, net als 22 andere West-Vlaamse steden en gemeenten, het Charter ‘Gezonde Gemeente’ ondertekend. Met het ondertekenen van het Charter wil Beernem het gezondheidsbeleid nog versterken en beogen dat de Beernemnaar tegen 2025 gezonder leeft.
 • Huisarts van wacht nodig? Bel 1733!

  huisartsenwachtpost Meetjesland 16 januari
  Heb je een dokter nodig in het weekend (of ’s nachts), dan bel je naar het centrale telefoonnummer 1733. Inwoners van Beernem zullen terechtkomen bij de huisartsenwachtpost ‘Meetjesland’ in AZ Alma in Eeklo. Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdag 19.00 u tot maandagmorgen 8.00 u. Op feestdagen is dat vanaf 19.00 u de dag voor de feestdag tot 8.00 u de dag na de feestdag.
 • Be-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 06 december
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

  Helpende handen gezocht voor het opzetten van onze tunnelserre. Info www.plukhofbeernem.be #igbeernem 06 december
  Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet onmiddellijk waar? Surf dan naar de Beernemse vrijwilligerswebsite. Je vindt er allerlei zoekertjes voor vrijwilligerswerk. Je kan de zoekertjes filteren volgens eigen interesse.
 • Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners meer bewegen

  Bewegen op Verwijzing 05 december
  Beernem is gestart met het project Bewegen Op Verwijzing. Dankzij dit project kunnen de huisartsen de inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.
 • Word je ook buurtambassadeur?

  hier woont een buurtambassadeur 14 november
  Ruim 45 buurtambassadeurs zetten zich in Beernem op vrijwillige basis in voor een buurt waar het goed is om te wonen en leven. Ze zorgen voor een goed contact tussen buren, hebben oog voor problemen en signaleren deze, wanneer nodig, aan de bevoegde instanties. Ze geven hun eigen kennis en ervaring door aan hun buren. Je herkent de buurtambassadeurs aan het logo ‘Hier woont een buurtambassadeur’.
 • Wie zijn onze buurtambassadeurs?

  Buurtambassadeur 30 mei
  Het is belangrijk dat inwoners uit een buurt of wijk elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Daarom werd op initiatief van de Seniorenraad en het Sociaal Huis ‘de buurtambassadeur’ een nieuw leven ingeblazen. De buurtambassadeur is een ‘antenne’ en een tussenschakel tussen de bewoners en de gemeente/Sociaal Huis.
1-13 Van 13