RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Welzijn & Sociaal Huis

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 23 juni 2022

  Geluidsopname GR 24 juni
  Op donderdag 23 juni was er gemeente- en OCMW-raad. Bekijk de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

  Helpende handen gezocht voor het opzetten van onze tunnelserre. Info www.plukhofbeernem.be #igbeernem 23 juni
  Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet onmiddellijk waar? Surf dan naar de Beernemse vrijwilligerswebsite. Je vindt er allerlei zoekertjes voor vrijwilligerswerk. Je kan de zoekertjes filteren volgens eigen interesse.
 • Warme dagen, zorg dragen

  geef water aan ouderen 16 juni
  Die warme dagen: we verlangen er met zijn allen elk jaar opnieuw naar. Maar dat lekkere weer heeft soms minder prettige gevolgen. Vooral ouderen zijn een erg kwetsbare groep op warme dagen. Stevige zonnestralen? Bereid jezelf en je naasten dan goed voor.
 • Beernemse babbelbanken

  babbelbank d'ydewalle 25 mei
  Beernem is vijf babbelbanken rijker. De nieuwe babbelbanken zijn vergezeld van graffitikunstwerken die jongeren willen aanmoedigen om even stil te staan bij de wereld, anderen en zichzelf.
 • Nomineer een initiatief voor de Prijs voor Inclusie

  prijs voor inclusie 25 mei
  Oranje Jeugdwerking Beernem en het initiatief van Play Unified wonnen de Prijs voor Inclusie in 2019, Ontmoetingscentrum De Klaver won de Prijs in 2017. Wie is de volgende winnaar? Je hebt tot 30 november de tijd om inclusieve projecten of initiatieven in te dienen.
 • Beernem gastgemeente voor preventietop Logo Brugge-Oostende

  Medewerkers Logo Brugge Oostende 18 mei
  Dit jaar is Beernem gastgemeente voor jaarlijkse preventietop van Logo Brugge-Oostende, met als thema Gezonde Publieke Ruimte. Als Gezonde Gemeente engageren we ons om onze inwoners, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving.
 • Beernem is regenbooggemeente

  regenboogvlag 13 mei
  In Beernem is iedereen welkom, ongeacht geslacht, geaardheid of gender. Daarom hijsen we elk jaar de regenboogvlag. De regenboogvlag staat symbool voor de hele LHBTQIA+-gemeenschap: lesbische-, homoseksuele-, transgender-, aseksuele- en panseksuele personen en mensen met andere seksuele geaardheden of genderidentiteiten. Inwoner Jonas Defruyt hees, samen met het college, de regenboogvlag. Jonas is een van de 12 finalisten van de Mister Gay Belgium verkiezing 2022.
 • Gastgezin zijn voor vluchtelingen uit Oekraïne?

  Oekraine vlag en vredesduif 16 maart
  Overweeg je om Oekraïense vluchtelingen bij je thuis op te vangen? Hou er dan rekening mee dat je als gastgezin een aantal verantwoordelijkheden hebt tegenover de mensen die je opvangt.
 • Informatiewebsite -en nummer over situatie Oekraïne

  Oekraine vlag en vredesduif 09 maart
  De Federale overheid en de Vlaamse overheid maakten elk een informatiewebsite met alle informatie voor Belgen in Oekraïne, maar ook als ondersteuning voor Oekraïners in België en personen die op de vlucht zijn. Er is ook een informatienummer waar je terecht kan met vragen.
 • Fietspunt op Stationsplein

  Fietspunt 07 maart
  Vandaag opent Fietspunt voor het eerst haar deuren op het Stationsplein. Voortaan kan je het Fietspunt dus vinden op het Stationsplein.
 • Toegankelijke psycholoog voor kinderen en jongeren

  jongere bij psycholoog 20 februari
  Sinds vorig jaar kunnen kinderen en jongeren tot 24 jaar via onze diensten een beroep doen op een psycholoog (vijf gesprekken). Het eerste gesprek is gratis, daarna kost een sessie € 11,00. Deelname aan een verminderd tarief van € 4,00 is mogelijk.
 • Beluister de commissievergadering van 9 februari

  Geluidsopname GR 11 februari
  Op dinsdag 9 februari kwam de gemeenteraad bijeen ter bespreking van de resultaten van de bestuurskrachtmeting, uitgevoerd door Idea Consult
 • 10.000 stappen: elke stap telt

  10.000 stappen 26 oktober
  Zag jij al onze ’10.000 stappen-borden’? Van de scholen, naar de speelpleintjes, naar het station. Je kan zien hoe lang enkele straten zijn of hoe lang het wandelen is. Wanneer je kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt te voet aflegt, levert dat extra stappen op. Door dat extra in het straatbeeld te signaleren, willen we je meer aan het bewegen zetten. Laat de auto wat meer aan de kant staan, ga te voet!
 • Heropening Pensioenpunt Beernem

  pensioenpunt logo geschaald 06 september
  Vanaf maandag 6 september heropent het RSVZ zijn Pensioenpunten in de gemeenten en steden. Wie een persoonlijk onderhoud wil met iemand van de Pensioendienst in Beernem, kan hiervoor een afspraak maken via het gratis Pensioennummer 1765. De afspraak vindt vervolgens plaats in het Sociaal Huis.
 • Wil je meer bewegen? Doe beroep op een Bewegen op verwijzing coach!

  Bewegen op verwijzing coach Severine 23 juni
  Doe een beroep op een Bewegen Op Verwijzing-coach. Deze coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen, zodat jij meer kan bewegen. Op jouw tempo, in jouw buurt en tegen een lage prijs. Resultaat? Een actiever leven en je voelt je beter in je vel!
1-15 Van 15