Werken Akkerstraat en Beverhoutsveldstraat starten op 26 augustus

We werken aan een gescheiden riolering, nieuw fietspad en rondpunt.

Wat doen we?

Aquafin en gemeente Beernem zullen het afvalwater van 630 inwoners aansluiten op het rioleringsnetwerk. Nu belandt het afvalwater nog rechtstreeks en ongezuiverd in de grachten en beken. Door een gescheiden rioleringsstelstel aan te leggen gaat het afvalwater in aparte leidingen naar de waterzuiveringsinstallatie. Het propere regenwater gaat naar de grachten en waterlopen.

Daarnaast leggen we een nieuw fietspad aan langs de Akkerstraat en de Beverhoutsveldstraat. Zo zal je veilig en comfortabel kunnen fietsen van het rondpunt in Beernem tot aan het rondpunt aan het Vliegend Paard.

Aan het kruispunt Beekstraat – Beverhoutsveldstraat – Akkerstraat komt er een nieuw rondpunt. Zo wil de gemeente de weg nog veiliger maken voor alle gebruikers.

Hinder

De werken starten op maandag 26 augustus. De eerste weken zal er nog beurtelings verkeer mogelijk zijn, nadien niet meer.

Wanneer de volgende fase van start gaat, zal gewerkt worden in de Beverhoutsveldstraat. De werfzone begint net voor het kruispunt met de Vullaertstraat (huisnummer 59) tot een stuk voorbij het kruispunt met de Veldkapellestraat (huisnummer 35a). Auto’s zullen de omleiding moeten volgen via de Scherpestraat, Beernemstraat en Bruggestraat.

In de Veldkappellestraat wordt de tractorsluis tijdelijk verwijderd, zodat bewoners de straat kunnen verlaten. In een latere fase zal de tractorsluis worden teruggeplaatst, voor de veiligheid van de fietsers.

Fietsers kunnen omrijden via een zijstraat van de Beverhoutsveldstraat, de Langedreef en Veldkappellestraat. De omleiding voor fietsers is deels onverhard.

Blijf op de hoogte

Alle informatie over het project vind je op de website van Aquafin.

Wil je de laatste updates in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Aquafin.

op maandag 26 augustus 2024
Nieuwsoverzicht