Werken Akkerstraat en Beverhoutsveldstraat starten op 26 augustus

We werken aan de riolering en leggen een nieuw fietspad aan.

Rioleringswerken

Met deze werken willen Aquafin en het gemeentebestuur het afvalwater van ongeveer 630 inwoners uit Beernem en Oedelem, aansluiten op het rioleringsnet. Tot op vandaag loopt hun afvalwater over in de grachten en waterlopen in de buurt. Wanneer het project afgerond is, zal hun afvalwater gezuiverd worden in de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Om dat te realiseren, leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan. Zo wordt afvalwater gescheiden gehouden van regenwater. 

Fietspaden

Provincie West-Vlaanderen stapt ook mee in het project. Er wordt een veilig fietspad aangelegd langs de Akkerstraat en de Beverhoutsveldstraat, tussen de rotonde in Beernem en het bestaande fietspad t.h.v. Beverhoutsveldstraat 35a. Het Fietsfonds van Vlaanderen verleent hiervoor een subsidie.

Daarnaast komt er een rotonde op het kruispunt Beekstraat - Beverhoutsveldstraat - Akkerstraat. Zo willen we deze weg nog veiliger maken voor alle weggebruikers.

Planning en info

Voor de timing en fasering van dit project, verwijzen we door naar de website van Aquafin

Je vindt er ook de informatie over onder meer omleidingen, veiligheid op de werf en toegang tot je woning. 

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de werken? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Aquafin om per e-mail het laatste nieuws te ontvangen.

op donderdag 27 juni 2024
Nieuwsoverzicht