RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2020

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2020:
 • Beernem Zomert

  Petanque op de markt van Oedelem #igbeernem 06 juli
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, onder de noemer ‘Beernem Zomert’ organiseren we deze zomer heel wat activiteiten die ‘coronaproof’ zijn.
 • Corona ondersteuningsplan voor Beernem

  college 03 juli
  Het gewone leven komt opnieuw op gang. Maar we beseffen dat de coronacrisis voor heel wat inwoners, (horeca)zaken, verenigingen … niet evident was. Er zijn al federale en Vlaamse herstelmaatregelen uitgewerkt, maar ook als lokaal bestuur spelen we een belangrijke rol in de heropstart na de crisis. Daarom hebben we een een duurzaam herstelplan ten bedrage van € 490.000 uitgewerkt.
 • Open blad zomereditie

  cover 03 juli
  De zomereditie van Open blad ligt iets later in de bus dan gewoonlijk. Je mag Open blad verwachten op woensdag 8 of donderdag 9 juli. Kan je niet wachten? Dan kan je ons infoblad alvast online lezen.
 • Statiekermis eenmalig aan Paraschol

  statiekermis 03 juli
  Dit jaar vindt Statiekermis (7, 8 en 9 augustus) uitzonderlijk en eenmalig plaats op de parking van O.C. De Kleine Beer. Er zal tijdens dit weekend ook randanimatie zijn op het evenementenplein Paraschol. Café De Zevende Hemel zal er ook activiteiten organiseren. Deze zomer gaat Statiekermis dus éénmalig ‘op stap’ en slaat de brug naar Beernem Dorp: Statiekermis ‘on site’ 2020.
 • Subsidie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 03 juli
  Het aantal zwaluwen is sterk verminderd sterk verminderd. Één van de oorzaken is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom geven we, in samenwerking met Natuurpunt, een subsidie voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Kanaalzwemmen - update 2 juli

  #igbeernem #kallemoeie zwemmen in het kanaal #nice 02 juli
  We hebben bij De Vlaamse Waterweg een aanvraag ingediend voor drie zwemnamiddagen in het kanaal t.h.v. de dode arm aan Gevaerts-Zuid. We krijgen hiervoor toestemming op voorwaarde dat de waterkwaliteit in orde is. De eerste zwemnamiddag kan jammer genoeg niet doorgaan. We voorzien nog zwemnamiddagen in het kanaal op zaterdag 8 en 22 augustus, op voorwaarde dat de waterkwaliteit dan wel in orde is.
 • Organiseer je een privéfeest? Hou dan rekening met deze regels

  corona 02 juli
  Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, moet je met een aantal maatregelen rekening houden als je een privéfeest organiseert.
 • Fase 4 van het afbouwplan

  corona 01 juli
  Sinds 8 juni is vrijheid de regel en wat niet mag de uitzondering. Dit blijft zo aangehouden, maar er zijn weer heel wat minder dingen verboden.
 • Gemeentehuis en Sociaal Huis op afspraak

  telefoon 29 juni
  De diensten van het gemeentehuis en het Sociaal Huis werken momenteel enkel op afspraak. Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis) of 050 78 82 40 (Sociaal Huis). Zo zijn er geen wachtrijen en kunnen we tussenin voldoende ontsmetten.
 • Werken onthaalpoort Aanwijs gaan van start

  werken aan onthaalpoort 29 juni
  Op 29 juni start een aannemer in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met terreinwerken aan het Aanwijs in Beernem. Het Aanwijs wordt ingericht als de grootste onthaalpoort voor het landschapspark Bulskampveld. Dat is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen.
 • blauwgroenvlaanderen.be inspireert om ruimte te maken voor water

  hier begint de zee 25 juni
  Vlaams rioolwaterzuiveraar Aquafin en sectorvereniging Vlario lanceren een nieuwe website met concrete maatregelen om regenwater op te vangen en in de bodem te infiltreren. Met ‘blauwgroenvlaanderen.be' willen ze iedereen die begaan is met de klimaatbestendigheid van onze leefomgeving inspireren en aanzetten tot actie. Voor de lancering in West-Vlaanderen trokken ze naar Beernem in de Zavelstraat.
 • Vacature poetshulp aan huis

  jobs website 25 juni
  Het OCMW-Sociaal Huis zoekt een deeltijdse poetshulp om de poetsdienst te versterken in het kader van tewerkstelling met dienstencheques. Als poetshulp verricht je niet enkel poetswerk, maar ook strijkwerk bij zorgbehoevende gezinnen, bejaarden of alleenstaanden. Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder.
 • Zwembad opnieuw open vanaf 1 juli

  zwembad 25 juni
  Goed nieuws! Het zwembad gaat opnieuw open op woensdag 1 juli. Aangezien het aantal aanwezigen omwille van de coronamaatregelen beperkt is, moet je op voorhand reserveren. Dit kan telefonisch vanaf maandag 29 juni om 10.00 u via 0498 40 79 10. Nog meer goed nieuws: het zwembad sluit niet deze zomer, behalve op zaterdag 11 juli, dinsdag 21 juli en op zaterdag 15 augustus.
 • Nieuw wegdek op jaagpad tussen Beernem en Moerbrugge - update 23 juni

  omleiding werken jaagpad 23 juni
  Om fietsers meer comfort te bieden, pakt De Vlaamse Waterweg nv het jaagpad langs het kanaal Gent-Oostende aan. Dit vanaf maandag 8 juni in zowel Beernem als Oostkamp. De Westdijk wordt daarbij grondig vernieuwd en als alles vlot verloopt, is het jaagpad begin augustus klaar. Tijdens de werken is er een omleiding, tussen de twee werkfasen kan het jaagpad gebruikt worden.
 • Beide bibs open, met de nodige voorzorgen

  Wie zoekt die vindt #igbeernem #bibbeernem #teamcarels 18 juni
  De bib in Beernem en de bib in Het Schepenhuys zijn opnieuw open. In bib Het Schepenhuys worden maximum drie bezoekers toegestaan. In bib Beernem is er ook een maximum voorzien van 20 bezoekers.
 • Paraschol

  Paraschol 18 juni
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, we bieden je een uniek format aan. Tijdens de maanden juli en augustus richten we het grasplein aan O.C. De Kleine Beer in als evenementenplein. We voorzien een podium van 50m² en een tent van 5 x 10m met plankenvloer voor catering/bar. We willen dit plein laten bruisen! Daarvoor doen we beroep op jullie.
 • Vacature begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang

  superhelden gezocht 18 juni
  We zoeken 2 deeltijdse kinderbegeleid(st)ers voor onze buitenschoolse kinderopvang. We bieden een contract van onbepaalde duur voor 20 uur per week aan. Je bezorgt kinderen uit het lager en kleuteronderwijs een fijne tijd voor en/of na de schooluren, op woensdagnamiddagen en op vakantiedagen.
 • Politiezone Het Houtsche heeft nieuwe korpschef

  Nieuwe korpschef 17 juni
  Veerle Dhont legde maandag 15 juni haar eed af als korpschef van politiezone Het Houtsche. Ze is daarbij de eerste vrouwelijke korpschef in West-Vlaanderen. Eind december 2019 wuifde de politiezone korpschef Eddy Van Daele uit na 18 jaar dienst. Commissaris Alain Van Acker heeft als waarnemend korpschef de fakkel tijdelijk overgenomen. Veerle Dhont is nu voor 5 jaar aan zet.
 • Aannemer maait de wegbermen

  maaien wegbermen 16 juni
  De aannemer is vandaag gestart met het maaien van de wegbermen. Hij maait eerst de bermen langs de fietspaden van de gewestwegen en de belangrijkste invalswegen, daarna komen de andere bermen aan bod. We maaien de bermen op de momenten die vastgelegd zijn in het Bermdecreet. Op die manier kunnen de bermen aan zoveel mogelijk verschillende soorten planten en dieren een kans bieden.
 • Uit eten in Beernem

  Cover Uit eten in Beernem 16 juni
  Uit eten in Beernem, 33 x lekker tafelen! Je vindt in dit boekje alle adresjes om lekker te eten in Beernem. Pik af en toe een adresje uit en laat je lekker verwennen. Een overzichtelijke indeling (restaurants, eetcafés, bistro & ontbijt, frituren, broodjes, pasta & pita) zorgt ervoor dat je snel de juiste locatie vindt om je honger te stillen.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 15 juni 2020

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 15 juni
  In deze nieuwsbrief lees je de laatste stand van zaken over de rioleringswerken in de Tinhoustraat, Blind Ezelstraat en Oedelemsteenweg.
 • Mondmaskers van de federale overheid verkrijgbaar bij apotheek

  federaal mondmasker 10 juni
  Vanaf maandag 15 juni kan je de stoffen mondmaskers van de federale overheid ophalen bij een apotheek naar keuze in Beernem. Het is de bedoeling dat 1 persoon de maskers ophaalt voor gans het gezin. De apotheek registreert de afgifte van de maskers. Vergeet dus zeker je eID niet mee te nemen. Bij afhaling krijg je het nodige advies over het juiste gebruik en onderhoud van de mondmaskers.
 • Samen vergaderen kan opnieuw vanaf maandag 15 juni

  O.C. De Kleine beer 09 juni
  Vanaf maandag 15 juni kan je opnieuw bijeenkomen om te vergaderen. In juni kan dit met maximum 20 personen, vanaf juli kan dit met meer dan 20. Daartoe stellen we alle zalen open in O.C. De Kleine Beer, zaal Sinjo, Het Schepenhuys en de vergaderzalen in sporthal Drogenbrood.
 • Sporthallen opnieuw open

  Sporthal Drogenbrood 09 juni
  De sporthallen kunnen opnieuw hun deuren openen voor sporters. Indoor sporten kan dus opnieuw. We laten dit voorlopig enkel toe in georganiseerd verband. In juni kan je reserveren via e-mail naar sport@beernem.be. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles coronaproof verloopt. Zo zijn de douches, kleedkamers en tribunes nog niet toegankelijk. Gedeeld sportmateriaal moet na gebruik ontsmet worden.
 • Vacature intergemeentelijke beleidsmedewerker handhaving ruimtelijke ordening

  nieuws - vacatures 2_BB 09 juni
  WVI is een dienstverlenende vereniging die gemeenten-vennoten bijstaat bij het vervullen van hun taken. Voor de uitbouw van de intergemeentelijke handhavingsdienst is WVI op zoek naar 1 handhaver ruimtelijke ordening. Als beleidsmedewerker handhaving ondersteun en begeleid je gemeenten bij de uitwerking en uitvoering van een prioriteitenkader/strategie rond omgevingshandhaving.
 • Zwemmen in het kanaal is gevaarlijk en verboden

  #beautiful #pretty #igbeernem 03 juni
  Bij dit mooie weer klinkt een verfrissende duik in het kanaal ongetwijfeld verleidelijk voor sommigen. Maar het is ook erg gevaarlijk. Zwemmen in bevaarbare waterwegen wordt enkel uitzonderlijk toegelaten door de Vlaamse Waterweg nv in het kader van een vergund evenement zoals bv. een triatlon of een zwemwedstrijd.
 • Maak van alle tuinen samen één groot bijenlandschap!

  checklist bijentuin 02 juni
  Deze week staat in het teken van de Bij! Onder het motto: ‘Maak van alle tuinen samen één groot bijenlandschap!’ Is jouw tuin al bijenvriendelijk? Deze checklist helpt je op weg.
 • Bijenkenner op pad

  vangnet 28 mei
  Meten is weten, en dat geldt ook voor onze bijen. We proberen als gemeente in te zetten op een bijvriendelijke omgeving. Maar welke verschillende soorten bijen zitten hier nu eigenlijk in Beernem? En maken onze acties het verschil? Waar kunnen we nog verbeteren? Daarom willen we een beter zicht krijgen op de bijenpopulaties in Beernem en sturen we elk jaar een bijenkenner op pad.
 • Online inschrijvingen schooljaar 2020-2021 - Academie voor Muziek, Woord en Dans

  Academie voor muziek, woord en dans 28 mei
  Zou je graag de artistieke wereld ontdekken? Dan kan je je hiervoor online inschrijven vanaf 2 juni om 17.00 u. Wie al leerling was op de academie kreeg in mei al een gepersonaliseerd inschrijvingsformulier in de bus.
1-30 Van 72