RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2020

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2020:
 • Welkom op afspraak

  telefoon - bel voor afspraak 31 december
  Omwille van de verstrengde coronamaatregelen vragen we om op voorhand een afspraak te maken om langs te komen, ook op dinsdag. Dit geldt voor al onze diensten, behalve de bib en het recyclagepark. Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis), 050 78 82 40 (Sociaal Huis), 050 28 91 37 (Huis van het Kind), 050 28 91 38 (sport), 050 79 99 00 (cultuur) en 050 28 91 34 (jeugd).
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom en bespaar op je energiefactuur

  Groepsaankoop groene stroom 03 december
  Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen. De provincie zoekt voor jou een voordelig contract voor 100% groene energie.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 3 december 2020 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 03 december
  In december voert Infrabel bepaalde werken uit in het kader van de herinrichting van de stationsomgeving. Welke werken dit zijn, wanneer deze werken plaatsvinden en de impact van de werken kan je nalezen in het infobericht van Infrabel dat je onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Je zoon/dochter stuurt je een betaalverzoek via WhatsApp?

  whatsapp berichten 03 december
  Krijg je via WhatsApp een dringend betaalverzoek? Opgepast, er kan sprake zijn van fraude. Oplichters doen zich voor als familielid of kennis dat een nieuw gsm-nummer heeft. In de berichten vraagt het ‘familielid’ via WhatsApp om een flinke geldsom te storten. Let op want dit is geen familielid of kennis, maar een oplichter.
 • Nieuw oorlogsgedenkteken in Oostveld

  nieuw oorlogsgedenkteken in Oostveld 03 december
  Op woensdag 11 november werd het nieuwe oorlogsherdenkingsmonument op het kerkplein van Oostveld onthuld. Na de onthulling volgde een serene bloemneerlegging en werd de Last Post geblazen.
 • Open blad december 2020

  cover open blad 03 december
  Lees online de nieuwste editie van Open blad van december. Zin om te gaan wandelen? Verken het nieuwe wandelnetwerk van Bulskampveld of ontdek de expedities.
 • Groen licht voor opening niet-essentiële winkels en coronaregels eindejaarsperiode

  overzicht coronaregels 01 december
  Het Overlegcomité heeft op vrijdag 27 november de epidemiologische situatie in besproken. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op COVID-alarmniveau vier. Het Overlegcomité nam volgende beslissingen:
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 01 december
  Winkelen mag opnieuw vanaf dinsdag 1 december. Hou je aan volgende voorwaarden: gebruik alcoholgel, respecteer voldoende afstand, mondmasker is verplicht, winkel alleen (m.u.v. personen die nood hebben aan begeleiding) en maximum een half uur. De preventiemaatregelen moeten zichtbaar aangekondigd zijn (gebruik handgel, dragen mondmasker, max aantal personen toegelaten in winkel). Er is een verbod op alcoholverkoop na 20 u en een verbod op het verkopen van vuurwerk.
 • Zwembad gaat opnieuw open op dinsdag 1 december

  zwembad 01 december
  Vanaf dinsdag 1 december kan er opnieuw gezwommen worden. Er mogen er maximum 26 personen per tijdslot komen zwemmen. Reserveer wel op voorhand je plaats. Gezinnen moeten alle personen ingeven, ook de kinderen. Privé-lessen kunnen met max. 4 personen (incl. lesgever). Wie op dinsdag 1 december nog wil komen zwemmen, kan bellen naar 050 28 91 38.
 • Toekomst gemeenteschool De Notelaar

  Gemeenteschool met burgmeester, schepenen en directeur 27 november
  Begin maart werd op de Facebookpagina van gemeente Beernem aangekondigd dat MPI-GO De Bevertjes op termijn zou verhuizen naar Brugge. Dit bood opportuniteiten om eventueel een deel van de site van De Bevertjes aan te kopen voor de bouw van de nieuwe gemeenteschool. We hebben goed nieuws! Er is een samenwerkingsovereenkomst met GO! waarbij Beernem een deel van de grond van site De Bevertjes kan verwerven. In 2022-2023 kunnen de werken voor de nieuwbouw van de gemeenteschool De Notelaar starten.
 • Proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat - geef je mening

  Proefopstelling met geschrankte parkeervakken in de Knesselarestraat 25 november
  In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat, dit in het gedeelte tussen de Beernemstraat en de Oudezakstraat. Opmerkingen en suggesties over deze proefopstelling zijn welkom en kan je mailen naar mobiliteit@beernem.be. Dit kan nog tot dinsdag 15 december.
 • Geen vuurwerk tijdens eindejaarsperiode

  nieuws - vuurwerk tijdens de feestdagen 24 november
  Momenteel is het nog niet duidelijk of en hoe we deze eindejaarsperiode zullen kunnen vieren. Weet dat er ook dit jaar geen vuurwerk toegestaan is in gans de politiezone (Beernem, Oostkamp en Zedelgem). Ook de gouverneur verbiedt vuurwerk in gans West-Vlaanderen tot en met 17 januari.
 • Ook een kerstboom in je straat, buurt of wijk?

  kerstboom aan het gemeentehuis 24 november
  Wil je een gezellige kerstsfeer in je straat, dan kan je een kerstboom van bijna 4 meter hoog aanvragen. Zorg ervoor dat de boom een mooi plaatsje krijgt in je buurt, het naburig pleintje,… kortom het openbaar domein en versier de kerstboom. Wie doet mee?
 • Herinrichting Oudezakstraat en M. Matthysstraat op schema

  Kruispunt Oudezakstraat en Knesselarestraat 23 november
  De Oudezakstraat en de M. Matthysstraat worden momenteel heringericht. De werken verlopen volgens schema. De Oudezakstraat wordt een eenrichtingsstraat vanaf de toegang van de parking (achter de kerk). De toegelaten rijrichting is die van de parking richting de Knesselarestraat. De volledige Oudezakstraat wordt bovendien een fietsstraat.
 • Wanneer moet je je laten testen?

  wanneer moet je je laten testen 23 november
  Wie -sinds 16 november- nauw contact gehad heeft met iemand die positief getest is op COVID19 moet minstens 7 dagen in QUARANTAINE, gevolgd door 7 dagen van extra waakzaamheid (7 + 7 dus). 7 dagen na je laatste hoogrisicocontact moet je je laten TESTEN. Blijf in quarantaine tot wanneer je het resultaat hebt.
 • Bekijk de gemeenteraad / OCMW-raad van 19 november 2020

  Livestream GR 20 november
  Donderdag 19 november kon je de gemeente- en OCMW-raad voor de eerste keer digitaal meevolgen. Wie donderdag niet meevolgde, kan de gemeente- en OCMW-raad ook nog achteraf bekijken op ons YouTubekanaal.
 • Campagne 'Zet je licht aan!' pakt uit met street tags

  Street tag Zet je licht aan 20 november
  Veel fietsers gaan zonder licht op pad. Dat is levensgevaarlijk! Wil je als fietser ook in het donker zichtbaar zijn, dan is goede fietsverlichting onmisbaar. Om fietsers aan deze boodschap te herinneren, zie je op verschillende plaatsen street tags met de boodschap ‘ZET JE LICHT AAN!’.
 • Kras & win-actie bij Beernemse horeca

  Kras en win 20 november
  Wanneer je bestelt bij een van onze deelnemende horeca, krijg je bij levering of afhaling van je gerecht ook een kraslotje mee. Als je geluk hebt, kun je een waardebon van € 25,00 bij de Beernemse horeca winnen!
 • Sporten opnieuw mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar – mondmaskerplicht aan stationsomgeving blijft

  #throwback naar de voorlopig laatste match van onze U7 (trainer Jerke) tegen SK Eernegem! #igbeernem #kfcsintjorissportief 16 november
  Het aantal coronabesmettingen in Beernem is aanzienlijk verminderd. Dit heeft ertoe geleid dat we gedaald zijn van alarmfase 4 naar alarmfase 2. Daarom laat de burgemeester indoor- en outdoor sportactiviteiten in clubverband opnieuw toe vanaf maandag 16 november. De mondmaskerplicht in de stationsomgeving van Beernem blijft gelden.
 • Vogelgriep in het land: ophokplicht voor pluimvee

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 15 november
  Op 13 november 2020 werden in een vogelopvangcentrum (VOC) in Oostende de eerste besmettingen van het H5N8 vogelgriepvirus vastgesteld bij 3 wilde vogels. Dat betekent dat het vogelgriepvirus nu ook in België aanwezig is bij wilde vogels. Om onze dieren te beschermen gelden er vanaf zondag 15 november aanvullende preventieve maatregelen: Niet enkel professionele bedrijven, maar ook particuliere houders van pluimvee moeten hun dieren ophokken of afschermen.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat?

  fietsstraat 13 november
  Om de veiligheid aan de schoolomgeving te verhogen zijn er in Beernem drie fietsstraten ingevoerd, in de J. Creytensstraat, het Maandagse en een deel van de Rollebaanstraat. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietsstraat?
 • Camperterrein ‘Kanaaloever’

  Camperterrein ‘Kanaaloever’ 03 november
  Naar aanleiding van het MB dat verschenen is op 1 november, met verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, sluiten we tijdelijk camperterrein ‘Kanaaloever’ vanaf dinsdag 3 november.
 • Gouverneur neemt bijkomende coronamaatregelen

  corona 03 november
  Op 29 oktober besliste de gouverneur om een enkele aanvullende maatregelen in te voeren in West-Vlaanderen. Zijn besluit is aangepast op 2 november. De maatregelen van de gouverneur komen bovenop de reeds bestaande maatregelen.
 • Verstrengde lockdown - update 31 oktober

  corona 02 november
  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op vrijdag 30 oktober in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown. De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Deze nieuwe maatregelen gaan in op maandag 2 november.
 • Mondmaskerplicht in West-Vlaanderen

  mondmasker 30 oktober
  Iedereen vanaf 13 jaar moet op het grondgebied van West-Vlaanderen een mondmasker bij zich hebben en op vraag van de politie kunnen tonen. Daarnaast ben je verplicht om een mondmasker aan te hebben:
 • Aanplant geboortebos 2019 - geannuleerd

  Geboortebos Hogenakker 29 oktober
  De kindjes die in 2019 in Beernem geboren zijn krijgen hun eigen geboorteboom! Het aanplanten van het geboortebos op zaterdag 21 november kan, gezien de verstrengde coronamaatregelen, jammer genoeg niet doorgaan. We vragen de ouders wel om het online formulier in te vullen zodat we weten of we de naam van hun kindje op het infobord mogen plaatsen.
 • De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij…

  Borstkanker 27 oktober
  Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een mammografie nemen. Je krijgt hiervoor van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot deze leeftijdsgroep behoort. Een mammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Tijdig opsporen is dus belangrijk.
 • Wie zijn onze buurtambassadeurs?

  Buurtambassadeur 27 oktober
  De nood om elkaar te kennen en kunnen ontmoeten, heeft sinds de coronacrisis nog meer belang gekregen. Buurtambassadeurs spelen hier een belangrijke rol in. Een buurtambassadeur is een antenne en schakel tussen bewoners, het gemeentebestuur, het Sociaal Huis en andere dienstverlening.
 • Intergemeentelijk handhaver ruimtelijke ordening

  jobs website 23 oktober
  Wil je meewerken aan een duurzame & veilige woon-, werk- en leefomgeving? Ben je iemand die heldere analyses maakt? Kan je op een onderbouwde en genuanceerde manier zorgen voor de naleving van stedenbouwkundige regels? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken!
1-30 Van 83