RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2021

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2021:
 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 31 oktober
  Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen (binnenkort) de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?
 • Welkom op afspraak

  telefoon - bel voor afspraak 30 juni
  Omwille van de verstrengde coronamaatregelen vragen we om op voorhand een afspraak te maken om langs te komen, ook op dinsdag. Dit geldt voor al onze diensten, behalve de bib en het recyclagepark (behalve op zaterdag, dan is het op afspraak - zie hieronder). Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis), 050 78 82 40 (Sociaal Huis), 050 28 91 37 (Huis van het Kind), 050 28 91 38 (sport), 050 79 99 00 (cultuur) en 050 28 91 34 (jeugd).
 • Laat het zoemen met bloemen - gratis bijenvriendelijk bloemenzaad

  laat het zoemen met bloemen 15 maart
  De bijen hebben het moeilijk. Er is er steeds minder nectar en stuifmeel beschikbaar. Dankzij ‘Laat het zoemen met bloemen’ kan je vanaf 15 maart gratis bloemenzaad bestellen dat je in je tuin kan planten waardoor je de bijen een nieuwe kans geeft!
 • Buurtonderzoek naar verkeersveiligheid in wijk Turkije en omgeving

  gebied dat bewonersbrief ontvangen heeft 04 maart
  De voorbije maanden ontvingen we enkele meldingen over verkeersonveilige situaties in de straten tussen het kanaal en de Parkstraat/Sint-Andreaslaan. Ook vanuit de Sint-Jorisstraat bereikten ons enkele meldingen. We willen samen met de inwoners van de betrokken buurt bekijken wat de problemen concreet zijn en hoe we dit kunnen oplossen.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 3 maart 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 03 maart
  Infrabel werkt momenteel aan de perronboorden, de luifels, de riolering, de sporen en de bovenleiding. Het treinverkeer zal daardoor onderbroken zijn op 6 en 7 maart (6-22u) en van vrijdagavond 19 maart tot maandagochtend 22 maart (dag en nacht). Je kan het infobericht van Infrabel onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Vacature deskundige Omgeving

  vacature 03 maart
  We hebben momenteel een vacature voor de functie van deskundige Omgeving. Solliciteren kan tot en met maandag 22 maart 2021.
 • Spoorwegbrug Vijverstraat afgesloten - update 2 maart 2021

  infrabel werken stationsomgeving 02 maart
  Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moet de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug is daarom afgesloten voor alle verkeer sinds vrijdag 15 januari 2021. De brug gaat opnieuw open op maandagochtend 10 mei 2021.
 • Doe de stoelgangtest

  volksonderzoek dikkedarmkanker 01 maart
  Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Daarom moedigen we mannen en vrouwen tussen de 50 en 75 jaar aan om elke twee jaar gratis een stoelgangtest te doen. Een laboratorium onderzoekt dan of je stoelgang bloedsporen bevat. Dit is een belangrijke teken van darmkanker of poliepen.
 • Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, trein, auto of MMC!

  kaartje vervoer 01 maart
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
 • Hou je mond gezond

  Hou je mond gezond 01 maart
  Op 20 maart is het ‘Wereld Mondgezondheidsdag’. Daarom zetten we in de maand maart extra in op mondzorg. Vooral voor kinderen en jongeren is een gezond gebit van groot belang, omdat hun gebit tot hun 21 jaar in volle ontwikkeling is.
 • Oproep jobstudenten

  gezocht 01 maart
  We zijn op zoek naar jobstudenten voor tijdens de zomerperiode. We zoeken jobstudenten voor bij de Technische Dienst, dienst Toerisme, poetsen, Jeugddienst, dienst Ruimtelijke Ordening en het onthaal van het gemeentehuis. We zijn ook nog op zoek naar jobstudent-monitoren voor in de kinderopvang en vrijwilligers voor de speelpleinwerking Grabbelpas. Heb je interesse? Vul dan het e-loketformulier in.
 • Vacature buurtwerker

  jobs website 01 maart
  Het OCMW-Sociaal Huis is op zoek naar een voltijdse buurtwerker (B1-B3). Solliciteren kan tot en met maandag 22 maart 2021.
 • Vacature onderhoudsmecanicien / metaalconstructeur

  jobs website 01 maart
  We hebben momenteel een vacature voor de functie van onderhoudsmecanicien / metaalconstructeur. Solliciteren kan tot en met maandag 22 maart.
 • Vacature technisch assistent redder

  vacature 01 maart
  We hebben momenteel twee vacatures voor de functie van technisch assistent redder. Solliciteren kan tot en met maandag 22 maart 2021.
 • Actiemaand dikkedarmkanker

  dikkedarmkanker 26 februari
  De maand maart is de internationale actiemaand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Daarom moedigen we mannen en vrouwen tussen de 50 en 75 jaar aan om elke twee jaar gratis een stoelgangtest te doen.
 • Bekijk de gemeenteraad / OCMW-raad van 25 februari 2021

  shot livestream 26 februari
  Donderdag 25 februari kon je de gemeente- en OCMW-raad digitaal meevolgen. Wie donderdag niet meevolgde, kan de gemeente- en OCMW-raad ook nog achteraf bekijken op ons YouTubekanaal.
 • Beernem tegen corona

  beernem tegen corona 25 februari
  Deze week ligt het coronakrantje bij onze inwoners in de bus. ‘Beernem tegen corona’ geeft je meer informatie over het vaccineren, het vaccinatiecentrum, het verloop van het vaccineren, het vervoer naar het vaccinatiecentrum... Ondertussen kunnen we ook bevestigen dat De Valkaart vanaf 1 maart 2021 een belbushalte wordt. Dat betekent dat inwoners met de belbus naar het vaccinatiecentrum kunnen.
 • Houtland zoemt! - Aan de slag voor een bijenvriendelijke regio

  Houtland zoemt 25 februari
  Omdat veel bijen, vlinders en zweefvliegen het moeilijk hebben om in onze omgeving te overleven, organiseert Regionaal landschap Houtland voor het vijfde jaar op rij de actie ‘Houtland Zoemt!’. Koop een pakket, tover je tuin om tot een bloemenpracht en maak van het Houtland een bijenvriendelijke regio. Ook een klein balkon of voortuintje kan je perfect bijenvriendelijk inrichten.
 • Open blad maart 2021

  cover open blad 25 februari
  Open blad, editie maart, is bij alle inwoners in de bus gevallen, samen met het coronakrantje. Je kan Open blad en het coronakrantje online lezen.
 • Vogelgriep in het land: nog altijd ophokplicht voor pluimvee - versoepelingen voor roofvogels

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 24 februari
  De ophokplicht van pluimvee geldt nog altijd. Sinds 15 november 2020 moet pluimvee opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook als je slechts enkele kippen houdt. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier zodat contact met wilde vogels onmogelijk is. Sinds 20 februari 2021 zijn er bepaalde activiteiten met roofvogels opnieuw toegelaten.
 • Oproep jobstudenten-redders zomervakantie

  gezocht 23 februari
  We zijn voor het Bloemendalezwembad op zoek naar jobstudenten-redders voor in de zomervakantie. Ben je in het bezit van een Hoger Reddersbrevet én een recent bijscholingsattest en beschikbaar in de maanden juli, augustus en/of september? Stel je dan snel kandidaat!
 • Coronamaatregelen bij een wielerwedstrijd in West-Vlaanderen

  corona 22 februari
  Professionele sportieve wedstrijden en professionele sporttrainingen kunnen enkel plaatsvinden zonder publiek. Dus ook bij een wielerwedstrijd mag er geen publiek aanwezig zijn. De deelnemers (wielrenners), hun technische omkadering en de organisatiemedewerkers mogen wel aanwezig zijn langs het parcours en bij de vertrek- en aankomstzone, maar enkel mét mondmasker.
 • Opening Beernems wielerseizoen

  opening wielerseizoen 22 februari
  Dit jaar zal de opening van het Beernems wielerseizoen in een “corona” jasje gestoken worden. In de plaats van de openingsrit op 1 dag te organiseren, geven we je gans de maand maart de kans om de openingsrit te fietsen. We pijlen een parcours van ongeveer 45 km uit op het grondgebied van Beernem.
 • Vellen van bomen

  vellen bomen Hoogstraat 22 februari
  In de week van 22 februari start een aannemer met het vellen van bomen in een deel van de Hoogstraat (rode bolletjes op de prent). Deze durfden al eens omwaaien tijdens hevige storm. We zullen deze bomen begin maart heraanplanten. Binnen enkele jaren zullen we de bomen vernieuwen in het begin van de Hoogstraat. We hebben de omwonenden hierover geïnformeerd met een bewonersbrief.
 • Oproep ambassadeurs looproutes

  loper 19 februari
  We willen zoveel mogelijk inwoners aan het sporten en bewegen krijgen. Om je hierbij te helpen, creëren we nieuwe looproutes in je buurt. We willen dit samen met jou doen. Wil jij ambassadeur worden en de nieuwe looproutes helpen uittekenen?
 • Boekje 'Themakampen Zomer 2021'

  cover brochure themakampen 16 februari
  Kijk je al uit naar de zomer? Snuister dan eens in onze zomerbrochure voor de themakampen. Daarin stellen we de vier kampen voor die deze zomer doorgaan.
 • Oproep: we zoeken namen voor onze trage wegen

  verbinding Mexicostraat Veldstraat 15 februari
  Wellicht maak je af en toe gebruik van een trage weg? Trage wegen zijn veilige fiets- en wandelverbindingen tussen twee plaatsen. We willen alle trage wegen een naam geven, het liefst met een historische link. Bijna alle trage wegen hebben namelijk historische roots.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart is klaar om te starten!

  vaccinatiecentrum De Valkaart 15 februari
  Vaccinatiecentra De Valkaart is volledig klaar om de inwoners van Beernem en Oostkamp te vaccineren. Van zodra de vaccins aankomen, kunnen we starten. Dit is voorzien vanaf maart voor de 65-plussers en risicopatiënten. Vooraf zullen ook de zorgverleners in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden. Dit gebeurt op op dinsdag 23 februari.
 • Mondmaskerplicht in West-Vlaanderen

  mondmasker 12 februari
  Iedereen vanaf 13 jaar moet op het grondgebied van West-Vlaanderen een mondmasker bij zich hebben en op vraag van de politie kunnen tonen. Daarnaast ben je verplicht om een mondmasker aan te hebben:
1-30 Van 102