RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Op afspraak naar het gemeentehuis en Sociaal Huis

  telefoon - bel voor afspraak 31 december
  Maak een afspraak voor je naar het gemeentehuis of Sociaal Huis gaat. Dit kan via 050 28 91 20 of 050 78 82 40 (Sociaal Huis). Op dinsdag ben je welkom zonder afspraak. Zo vermijden we wachtrijen en is iedereen snel geholpen. Vergeet ook je mondmasker niet als je naar het gemeentehuis of het Sociaal Huis gaat.
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2020

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2020:
 • Nationale test BE-Alert op donderdag 1 oktober

  Be-Alert test op donderdag 1 oktober 01 oktober
  Momenteel hebben zich voor Beernem al meer dan 1800 mensen ingeschreven op BE-Alert. Zit je niet bij die 1800? Schrijf je dan zeker tegen donderdag 1 oktober in zodat je kan deelnemen aan onze test. We doen mee aan de nationale test om BE-Alert in de kijker zetten. Want BE-Alert is belangrijk!
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 25 september 2020

  fasering werken Sint-Jorisstraat 25 september
  Momenteel werkt de aannemer verder aan het kruispunt Sint-Jorisstraat / Kauter. Als alles goed verloopt, wordt het kruispunt opnieuw opengesteld op zaterdag 10 oktober.
 • Coronamaatregelen - update 24 september

  corona 24 september
  Op woensdag 23 september kwam de Nationale Veiligheidsraad bijeen. Hier kan je een update lezen van de nieuwe maatregelen.
 • Nieuwe app om propere straten in kaart te brengen

  Mooimakers ruimen zwerfvuil op 23 september
  Momenteel zijn er 34 geregistreerde Mooimakers actief in onze gemeente. Zij claimden allen hun stukje Beernem dat door hen vrij blijft van zwerfvuil. Dankjewel daarvoor! Ga je af en toe op pad om zwerfvuil te ruimen (= ploggen)? Gebruik dan de gratis app WePlog. Met een eenvoudige druk op de start/stop-knop, registreert de app automatisch welke straten je hebt geplogd.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 17 september 2020

  micro 22 september
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat de geluidsopname op www.beernem.be. Je vindt de geluidsopname ook op het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Niet vergeten: omruilen oude magneetkaarten De Lijn

  Magneetkaarten 22 september
  Sinds deze zomer zijn de ontwaardingstoestellen op bus en tram niet meer bruikbaar. Iedereen kan nog oude vervoerbewijzen op magneetkaart omruilen. Doe dit voor 31 december.
 • Oogstvoertuigen op de weg - hou het veilig

  #igbeernem monstertractoren druk in de weer . Om een voorraad mais te voorzien voor al die koeien. 22 september
  De oogstwerkzaamheden schieten goed op. Ook in coronatijden zorgen de land- en tuinbouwers voor gezond en lokaal voedsel. Tijdens de oogstperiode zijn er zware voertuigen op de baan. We vragen aan alle weggebruikers om het veilig te houden.
 • Sporten kan opnieuw in sportzaal De Zande

  Sportzaal in De Zande 22 september
  Om het tekort aan plaats in sporthallen Den Akker en Drogenbrood op te vangen, werken we (opnieuw) samen met Gemeenschapsinstelling De Zande. Verenigingen kunnen er terecht in de sporthal en de danszaal, beiden voorzien van een parketvloer. Je kan de sportaccommodatie in De Zande gebruiken voor trainingen en initiaties, maar niet voor competitie.
 • Vacature: Samenwerkende onthaalouder

  vacature 22 september
  Heb je een warm hart voor kinderen? Wil je hen ondersteunen bij het zetten van hun eerste stapjes in de wereld? Hou je ervan om kinderen te verzorgen en hen dagelijks te verwelkomen in jouw opvang? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! De dienst voor Onthaalgezinnen is op zoek naar een onthaalouder die wil samenwerken met een collega in de nieuwe groepsopvang ‘De Berenwelpjes’ (Sint-Joris).
 • Vraag je gratis Railpass aan voor 30 september

  Hello Belgium gratis Railpass 22 september
  Vraag je?gratis Railpass - de Hello Belgium - aan om meer dan 500 bestemmingen in België te (her)ontdekken. Dien je?aanvraag in voor 30 september en je krijgt je gratis?Railpass per post opgestuurd.??
 • Zorg dat je niets mist door griep

  nieuws - bescherm je tegen de griep 22 september
  De COVID-19 epidemie maakt het dit jaar extra belangrijk voor risicogroepen om zich te laten vaccineren tegen de griep. Behoor je tot de risicogroep (dit jaar ook 50-65-jarigen!), laat je dan vaccineren tussen midden oktober en midden december. Het vaccin beschermt pas goed na twee weken en is maar goed voor één winterperiode.
 • Proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat

  Proefopstelling met geschrankte parkeervakken in de Knesselarestraat 16 september
  In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat, dit in het gedeelte tussen de Beernemstraat en de Oudezakstraat. Opmerkingen en suggesties over deze proefopstelling zijn welkom en kan je mailen naar mobiliteit@beernem.be.
 • Vacature poetshulp aan huis

  jobs website 15 september
  Het OCMW-Sociaal Huis zoekt een deeltijdse poetshulp om de poetsdienst te versterken in het kader van tewerkstelling met dienstencheques. Als poetshulp verricht je niet enkel poetswerk, maar ook strijkwerk bij zorgbehoevende gezinnen, bejaarden of alleenstaanden. Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder.
 • Beernemse Buzzeboxen

  De Buzzeboxen in de bibliotheek 14 september
  Vanaf oktober kunnen kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een ‘Buzzebox’ ontlenen. Sommige gezinnen hebben niet altijd voldoende middelen om hun kinderen een leuke tijdsbesteding te bezorgen. De coronamaatregelen brachten bovendien extra uitdagingen voor deze mensen met zich mee. Voor hen hebben we nu de Beernemse Buzzeboxen.
 • Tweede fase van de aanleg van het fietspad tussen Beernem en Wingene

  fietspad tussen Beernem en Wingene 04 september
  De Vlaamse Regering heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de tweede fase van de aanleg van het fietspad langs de Reigerlostraat en de Beernemsteenweg (de N370) tussen Beernem en Wingene, vanaf de Blauwhuisstraat tot de Torenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt in de loop van 2021 de werken te kunnen aanvatten.
 • Afspraak maken bij politie kan ook online

  Het houtsche 02 september
  Wie een afspraak wil maken bij de politie, kan dit voortaan ook online doen. Een online afspraak maken, biedt heel wat voordelen:
 • Zitdag burgemeester: elke dinsdag van 17 tot 18u

  01 september
  Burgemeester Jos Sypré houdt opnieuw elke dinsdag tussen 17.00 en 18.00 u zijn zitdag in het gemeentehuis. Wie wil komen, kan vooraf een afspraak maken via zijn kabinet (050 28 91 47 of burgemeester@beernem.be). Ook buiten de uren van de zitdag kan je een afspraak maken.
 • Plantjesactie Kom op tegen Kanker

  kotk logo 31 augustus
  In september kan je opnieuw azalea’s kopen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Omwille van het coronavirus zullen er dit jaar geen vrijwilligers op pad gaan om de plantjes huis aan huis te verkopen. Wel kan je azalea’s kopen in de bibliotheek van Beernem, vanaf 21 september, en voor het eerst ook online.
 • Beernem ontvangt subsidie voor veilige schoolomgevingen

  aanleg van een uitstulpend voetpad aan het zebrapad in de Bruggestraat 30 augustus
  Steden en gemeenten kunnen een subsidie aanvragen voor kleine projecten die de verkeersveiligheid van de schoolomgevingen verbeteren. We dienden op 1 april een aanvraag in om in 5 schoolomgevingen de veiligheid van de schoolgaande jeugd in de directe omgeving van de schoolpoort te verbeteren. De aanvraag werd positief beoordeeld waardoor we een subsidie ontvangen van € 8.480,03.
 • 11 miljoen redenen om 6 gouden regels tegen corona te blijven volhouden

  Grootmoeder 27 augustus
  Er zijn 11 miljoen Belgen, en elke Belg heeft minstens één goede reden om de 6 gouden regels vol te houden en te respecteren. Wil jij volgende zomer opnieuw een festival doen? Wil je snel je grootmoeder opnieuw knuffelen? Wil je opnieuw een verjaardagsfeest geven voor je kindje? wil je opnieuw je vrienden zien, zonder te moeten tellen? Er zijn 11 miljoen redenen om de 6 gouden regels na te leven.
 • Open blad september 2020

  cover open blad 27 augustus
  Binnenkort in de brievenbus, nu al online: de nieuwste editie van Open blad. Lees het hier.
 • Aanleg ondergrondse glasvezelverbinding

  verbinding Wingene-Beernem 25 augustus
  In opdracht van Elia wordt er een ondergrondse glasvezelverbinding aangelegd tussen Wingene en Beernem (5 augustus - 2 oktober 2020) en tussen Beernem en Knesselare (31 augustus - 31 oktober 2020). Er kan plaatselijk hinder zijn.
 • Buitenschoolse kinderopvang vanaf 1 september

  Kindje in de bko 25 augustus
  Vanaf 1 september stellen we de opvangplaatsen opnieuw open voor alle kinderen. We vragen je om je kind(eren) af te zetten in het inkomsas en de opvang niet te betreden. Let erop dat je bij het afzetten en ophalen een mondmasker draagt. Tot op vandaag hebben we geen enkel kind of begeleider die positief testte, mede dankzij jouw inspanningen. We willen je hiervoor bedanken.
 • Zwembad vanaf september

  zwembad 25 augustus
  Vanaf september mogen er maximum 40 personen per tijdslot komen zwemmen. Reserveer wel op voorhand je plaats. Gezinnen moeten alle personen ingeven, ook de kinderen. Vanaf september is zwemmen opnieuw betalend.
 • Tuindelen - Deel je tuin

  tuindelen - doe je mee 24 augustus
  Heb je een grote tuin en wil je die gratis ter beschikking stellen aan ouders met kinderen die nood hebben aan speelruimte? Of aan mensen die rustig willen genieten in een tuin die ze zelf niet hebben? Laat het ons weten! We voegen je tuin toe aan de pagina 'Tuindelen' waar geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen.
 • Tuindelen - Nood aan een tuin?

  tuindelen 24 augustus
  Heb je thuis geen tuin terwijl je kinderen nood hebben aan een tuin om in te spelen? Of wil je gewoon zelf eens rustig kunnen genieten in een tuin? Dan ben je hier aan het juiste adres.
 • Coronamaatregelen - update 21 augustus

  corona 21 augustus
  Op woensdag 20 augustus kwam de Nationale Veiligheidsraad bijeen. Hier kan je een update lezen van de nieuwe maatregelen.
 • Plannen nieuw zwembad

  ontwerp zwembad Drogenbrood 19 augustus
  Het ontwerp voor het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood is klaar. De start van de bouwwerken is voorzien in de eerste helft van 2021. Je kan de plannen bekijken in de foyer van de sporthal. Tot 12 september kan je de plannen ook online bekijken
1-30 Van 80