naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Hoe leer ik mijn kind omgaan met geld?

  kind en geld 03 december
  Op dinsdag 3 december om 19.30u is er in de vergaderzaal van sporthal Drogenbrood een infosessie over hoe je je kinderen kan leren omgaan met geld. Deze infosessie zoomt in op deze specifieke thema's, waarbij er ruimte gemaakt wordt voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.
 • Mama’s en papa’s scheiden niet!

  kind ruzieënde ouders 12 november
  Op dinsdag 12 november om 19.30 u is er in de Marichalzaal een infoavond over loyaliteitsconflicten na een echtscheiding. Volgende zaken komen aan bod: Wat is een loyaliteitsconflict? Wat is ouderverstoting/-vervreemding? Hoe ontstaat het? Hoe voorkomen / eruit geraken? Hoe de lasten van de schouders van je kind halen/houden? Zelfzorg, erkenning van eenieders rol, rol plusouder, hulpverlening,...
 • Reveil

  Reveil 01 november
  Reveil doorbreekt op vrijdag 1 november rond zonsondergang de stilte. Dit jaar is iedereen welkom op het begraafpark van Oostveld tussen 17.00 en 18.00 u. Enkele vertellers zorgen voor lokale verhalen. Een poëtische omkadering en sfeervolle muziek van lokale singer-songwriter Waits (Wouter Weets) maken het helemaal af. Breng kaarsen en lampen mee voor extra gezelligheid.
 • Oostkustpolder: bericht van openbare verpachting

  Oostkustpolder 30 oktober
  Het bestuur van de Oostkustpolder organiseert een openbare zitting voor het verpachten van het jachtrecht op twee loten grond: lot 1: 23 ha 34a 71ca grond in Oedelem, lot 2: 38ha 80a grond in Zuienkerke. De openbare verpachting vindt plaats op woensdag 30 oktober om 10.00 uur in het Polderhuis, Arendstraat 34, Brugge.
 • Gentlemen’s Cross

  Gentlemen's cyclocross 26 oktober
  Samen met Wielercomité Beernem organiseren we op zaterdag 26 oktober om 9.00 u een recreatieve wedstrijd op ons nieuwe cyclocrossparcours. De wedstrijd is zeer laagdrempelig zodat iedereen kan proeven van cyclocross. Deelnemen kan met een mountainbike, crossfiets of gravelbike.
 • De digitale leefwereld van jongeren

  meisjes met gsm 22 oktober
  Op dinsdag 22 oktober om 19.30u is er in de Marichalzaal een infosessie over de digitale leefwereld van jongeren. Mediaraven geeft je een stand van zaken: hoe gaan jongeren om met digitale media? Wat betekent dat voor ouders, leerkrachten en jeugdwerkers? En wat mogen we verwachten in de nabije toekomst?
 • Inschrijvingsavond buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje

  bko 22 oktober
  Gaat je kind na de herfstvakantie voor de eerste keer naar de buitenschoolse kinderopvang? Dan moet je je kind op voorhand inschrijven. Dit kan tijdens de inschrijvingsavond op dinsdag 22 oktober om 19.30 u in de vergaderzalen van sporthal Drogenbrood. We starten de avond met een woordje uitleg over de kinderopvang en daarna kan je je kind(eren) inschrijven.
 • Seniorenshow 'Herdenkingsconcert: We'll meet again'

  Seniorenshow 21 oktober
  De Seniorenraad organiseert op maandag 21 oktober om 14.00 u de seniorenshow 'We'll meet again' met Lia Linda & Big Band The Melodymakers. Tickets bedragen € 10,00.
 • Buren bij kunstenaars

  Buren bij kunstenaars 18 oktober
  Buren bij kunstenaars is het jaarlijkse open-atelierweekend in West-Vlaanderen. Beeldende kunstenaars zetten dan de deuren van hun atelier open en gunnen je een kijkje achter de schermen. Het ideale moment om beeldend werk en inspirerende ateliers te ontdekken! Deze Beernemse kunstenaars zetten hun atelier open voor het grote publiek:
 • Fandorp Rode Duivels op de Markt van Oedelem

  Halve Finale WK Rusland #igbeernem #oelemleeft #vzwdenbunker #oedelem 15 oktober
  De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor het EK 2020. We kunnen dus opnieuw met z’n allen supporteren voor de Rode Duivels. We zouden dit doen vanuit een heus fandorp op de Markt van Oedelem! We zijn op zoek naar een kandidaat voor de inrichting en uitbating van het fandorp. Elke Beernemse onderneming of vzw kan zich kandidaat stellen.
 • Vacature maatschappelijk assistent

  jobs website 15 oktober
  Het OCMW-Sociaal Huis is op zoek naar een voltijds maatschappelijk assistent (niveau B). Heb je een bachelordiploma in het sociaal-agogisch werk of in de sociale verpleegkunde? Dan kan je solliciteren tot en met dinsdag 5 november.
 • SDG’s - Lokale schouders onder mondiale uitdagingen

  sdg's 11 oktober
  In Beernem zijn de ramen van de gemeentelijke gebouwen opgefleurd met raamstickers van de 17 SDG’s. Zo laten we zien dat we de SDG’s steunen! De SDG’s zijn de 17 ‘Sustainable Development Goals’ of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties om tegen 2030 van de wereld een eerlijke, gezonde en veilige plek te maken.
 • Maak gebruik van de elektrische deelwagens

  deelauto 09 oktober
  Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Heb je interesse om coöperant te worden en zo ook gebruik te maken van de 2 deelwagens? Neem dan zeker contact op met CoopStroom cvba so of met de Milieudienst.
 • Geboortebos 2018 - Save the date

  Geboortebos 01 oktober
  De kindjes die in 2018 in Beernem geboren zijn krijgen hun eigen geboorteboom! Het aanplanten van het geboortebos vindt plaats op zaterdag 23 november tussen 10.30 en 12.00 u in Sint-Joris. De ouders krijgen hiervoor nog een uitnodiging.
 • Herdenking Wapenstilstand

  Herdenkingsmonument Oedelem 01 oktober
  Op maandag 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Uit dankbaarheid voor zij die streden voor onze vrijheid en om de oorlog nooit te vergeten, is er een bloemenhulde aan de verschillende oorlogsherdenkingsmonumenten in Beernem.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 1 oktober 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 01 oktober
  Hier volgt wat info over de stand van zaken van de rioleringswerken in de Zeldonkstraat, Nieuwenhovenstraat en de Bruinbergstraat.
 • Rookmelders vanaf 2020 verplicht

  Cartoon Eva Mouton - sensibilisatie rookmelders 01 oktober
  Een rookmelder: een overbodige luxe die bovendien een irritant geluid maakt? Hoog tijd om daar nog eens over na te denken! Als je de kans krijgt om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen bij brand, dan klinkt dat irritante geluid gegarandeerd als muziek in de oren!
 • Firma Bauwens schenkt laatste massieve tafel aan gemeente Beernem

  Frederic Merlin, 1 van de 2 zaakvoerders van de firma Bauwens 30 september
  De firma Bauwens NV uit Beernem, die kan terugvallen op 80 jaar ervaring in meubelbouw, stopt met de productie van massieve meubelen. Als herinnering aan dit stukje industriële geschiedenis schenkt de firma de allerlaatste massieve tafel aan de gemeente Beernem. De firma gaat zich voortaan enkel toespitsen op meubelen in spaanplaat.
 • In Oostkamp is de op- en afrit E40 (richting Gent en komende vanuit Brugge) afgesloten vanaf 30 september

  op- en afrit Oostkamp - copyright Oostkamp 30 september
  In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en gemeente Oostkamp komen er verkeerslichten aan de op- en afrit van de E40 in Oostkamp richting Gent / komende vanuit Brugge. Om deze werken te kunnen uitvoeren wordt het op- en afrittencomplex afgesloten van maandag 30 september tot vrijdag 25 oktober. Dit zal tot meer verkeer leiden op de op- en afrit in Beernem. Wees extra alert.
 • Gemeenteraad en OCMW-raad reiken eretitels uit

  ere-titels 27 september
  Na het afsluiten van de vorige legislatuur komen een aantal voormalige mandatarissen in aanmerking voor een eretitel. Deze mandatarissen hebben ingestemd met het ontvangen van een ere-titel: Johan De Rycke, Carine Janssens, Albert Neyt, Danny Tant, Hilde Vandevyver, Dorine Geirnaert, Eddy Sypré en Luc Van Hoecke.
 • Aanpassing openingsuren Het Schepenhuys

  Oud gemeentehuis Oedelem #igbeernem 26 september
  De toeristische dienst en Bib Het Schepenhuys zullen vanaf 1 oktober niet langer open zijn op dinsdagavond. Op woensdag en zaterdag kan je wel een halfuurtje langer terecht in Bib Het Schepenhuys.
 • Cultuurprijs zkt. kandidaat: Wie blinkt uit in theater of literatuur?

  nieuws - cultuurprijzen - beerlanderke 26 september
  Dit jaar staan de Cultuurprijzen in het teken van ‘Theater en literatuur’. Voor ‘het Beerlanderke’, één van de Cultuurprijzen, kan je een persoon of vereniging kandidaat stellen. Uiteraard moet de voorgestelde persoon of vereniging een link hebben met Beernem. Ken je een persoon of vereniging die uitblinkt in theater of literatuur? Stel die dan zeker kandidaat!
 • Open blad oktober 2019

  cover open blad 26 september
  De nieuwste editie van Open blad valt morgen bij de Beernemnaars in de bus. Je leest er meer over Control cruisers, Mooimakers, het Beerlanderke, de Bizz Awards, de werken aan het station, Be-Alert, de derde publieke laadpaal, SDG's, Buren bij Kunstenaars, de 10-daagse van de geestelijke gezondheid, de Digiweek, Gentlemen's Cross op het nieuwe cyclocrossparcours, Reveil, de verwendag in de bib ...
 • Publieke laadpaal in Lattenklieversstraat t.h.v. kerk

  laadpaal Sint-Joris 26 september
  Beernem heeft een nieuw publieke laadpaal voor elektrische wagens. Deze staat in de Lattenklieversstraat aan de parking t.h.v. de kerk. We hebben nog een laadpaal op de parking van sportpark Den Akker en op de parking van O.C. De Kleine Beer.
 • Week van de Handhaving tegen sluikstort en zwerfvuil

  week van de handhaving 26 september
  Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige want het straatbeeld wordt er niet mooier op. Samen met Mooimakers doen we inspanningen om sluikstort en zwerfvuil in te perken. Tijdens de week van de Handhaving gaan we een stapje verder. Een week lang, van 30 september tot 6 oktober, houden we een extra oogje in het zeil.
 • Bedank voorbeeldige chauffeurs met een bord aan je raam

  Control Cruiser 25 september
  Iedereen kent ze wel, de chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Beernem blijft er helaas niet van gespaard. Maar gelukkig zijn er mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden. Zij krijgen nu een eigen woord: ‘Control Cruiser’. En iedereen die wil, krijgt de kans om de Control Cruisers te bedanken d.m.v. een bord aan het raam.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 25 september 2019 - Perrons verhuizen naar andere kant Wingene Steenweg vanaf 1 oktober

  werken station 25 september
  Om de werken aan de sporen en aan de stationsomgeving in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, wordt het stationsplein volledig afgesloten vanaf 1 oktober 2019. Het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen zullen vanaf 1 oktober niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg (richting Oostkamp).
 • Modder op de weg = gevaar op de weg

  Modder op de weg 25 september
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Een beetje hoffelijkheid kan wonderen doen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • Proefproject ‘Schoolstraat’ aan Ter Bunen Oedelem vanaf maandag 23 september

  Paraat voor de schoolstraat 23 september
  In kader van de campagne ‘Paraat voor de schoolstraat’ is er op het einde van vorig schooljaar een schoolstraat uitgetest in de Kerkstraat aan VBS Sint-Joris. We willen nu ook een proefproject opstarten aan Ter Bunen Oedelem. Zo streven we naar een gezonde en aangename schoolomgeving met betere luchtkwaliteit, sociaal contact, beweging, duurzame verplaatsingen en verkeersveiligheid.
1-30 Van 77