naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Nieuwe module 'bekendmakingen'

  31 december
  Je vindt de omgevingsvergunningen en de openbare onderzoeken voortaan op een andere plaats op onze website. Klik op 'bestuur en beleid' en vervolgens op 'bekendmakingen' voor een actueel overzicht. Je vindt er ook de verslagen van de gemeenteraad en een overzicht van de actuele infovergaderingen. Ook nieuwe reglementen en besluiten worden via deze weg bekendgemaakt.
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2018

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2018:
 • Beernem herdenkt Wapenstilstand

  Beernem herdenkt Wapenstilstand 11 november
  Op zondag 11 november brengen we hulde aan zij die het leven lieten voor onze vrede. Iedereen die wil, kan gans het programma, of een deel van het programma, bijwonen. Aan de (ex-)militairen vragen we om in uniform aanwezig te zijn. Ook aan de (jeugd)verenigingen vragen we om zo mogelijk met vlag en in uniform aanwezig te zijn.
 • Reveil op allerheiligen

  reveil 01 november
  Reveil wil Allerheiligen nieuw leven inblazen. Ze wil op 1 november de stilte doorbreken rond zonsondergang (van 17.00 tot 18.00 u). Vorig jaar hadden we een eerste ingetogen en succesvolle editie op het begraafpark Sint-Amandus. Dit jaar organiseren we Reveil op het begraafpark Oedelem.
 • Zot van zwemmen

  meisje zwembad 22 oktober
  Van maandag 22 oktober tot en met zaterdag 27 oktober organiseren we ‘Zot van Zwemmen’. Er is van alles te beleven in het Bloemendalezwembad. Bekijk hier het volledige programma.
 • #DigiWeek18

  Digitale week 20 oktober
  Van 19 oktober tot en met 4 november is het digitale week. In de vernieuwde bibliotheek vinden enkele activiteiten plaats in het kader van die week. Alle activiteiten zijn gratis.
 • Handel & wandel in Oedelem

  Handel & wandel 20 oktober
  Op zaterdag 20 oktober organiseren we ‘Handel & wandel in Oedelem’: een heuse handelsactie waarbij alle deelnemende handelaars hun zaak in de kijker zetten. Breng ze allemaal een bezoekje via een uitgestippelde route.
 • Kroegentocht in Beernem

  Kroegentocht 20 oktober
  Op zaterdag 20 oktober organiseren we een kroegentocht in gans Beernem. Volgende cafés doen mee: Mitra, The Crocodile, ’t Klievertje (tot 23.00 u), De Kijkuit, Den Hut en Cultuurcafé De Kleine Beer. In de deelnemende cafés kan je bovendien genieten van optredens, caféspelen, hapjes, drankjes en speciale acties!
 • Nacht van de Duisternis

  nacht van de duisternis 20 oktober
  Doe je mee aan de Nacht van de Duisternis op zaterdag 20 oktober? Doof de buitenverlichting en proef van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Ook wij doven die nacht de openbare verlichting op zoveel mogelijk plaatsen. Want er wordt te veel en verkeerd verlicht.
 • Verwendag in de bib

  bibliotheek kinderhoek 20 oktober
  Op zaterdag 20 oktober tussen 9.30 en 12.30 u vindt de eerste verwendag plaats in de vernieuwde bib. Die staat volledig in het teken van digitale trends, met o.a. een lezing over apps met fiets- en wandelroutes en een lezing over WeTransfer. De kinderen mogen aanschuiven aan een “digitale” knutseltafel waar ze hun eigen stempels en T-shirts ontwerpen.
 • Buren bij kunstenaars

  buren bij kunstenaars 19 oktober
  Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseert provincie West-Vlaanderen ‘Open-atelierdagen’. Je kan die dagen een bezoekje brengen aan deze Beernemse kunstenaars:
 • Het gaat beter met de wereld dan je denkt

  Ralf Bodelier en Mirjam Vossen 19 oktober
  Ralf Bodelier en Mirjam Vossen nemen je mee in een serieuze, maar ook luchtige en hoopvol stemmende avond over media, wereldbeeld en vooruitgang. Hun aandacht gaat daarbij uit naar grote, wereldwijde trends op het gebied van armoede, gezondheid, veiligheid en klimaat. Iedereen is welkom op vrijdag 19 oktober in O.C. De Kleine Beer om 20u.
 • Agenda gemeenteraad 18 oktober

  #igbeernem scouts goed vertegenwoordigd op de zitting gemeenteraad #scoutsbeernem 18 oktober
  Donderdag is er om 19.30 u gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen is welkom op de gemeenteraad. Je kan onderaan dit nieuwsbericht de agenda van de gemeenteraad downloaden.
 • Sociaal Huis gesloten op 18 oktober

  sociaal huis 18 oktober
  Op donderdag 18 oktober is het Sociaal Huis gesloten wegens opleiding van de medewerkers.
 • Begraafparken - zet je bloempot vast met de prikkers

  prikkers 17 oktober
  Op alle begraafplaatsen voorzien we in de periode van Allerheiligen metalen prikkers om bloempotten vast te zetten in de grond. Je mag geen putten maken. Het is de bedoeling dat je de metalen prikkers gebruikt om je bloempot vast te zetten in de grond. Je vindt de prikkers aan de ingang van de begraafparken.
 • Peterschap of hergebruik van graven die als funerair erfgoed zijn aangeduid

  hergebruik en peterschap van graven van funerair erfgoed 17 oktober
  Graven waarvan de concessie verlopen is en waarvan de concessie niet werd verlengd, worden niet altijd weggenomen. Deze graven worden eigendom van het gemeentebestuur en de grafmonumenten die als funerair erfgoed zijn aangeduid, bewaren we.
 • Werken Beernemsteenweg - Aanleg fietspad

  Fasering Wingene 17 oktober
  In samenwerking met AWV, Aquafin en de VLM zal de gemeente Wingene het eerste deel van de Beernemsteenweg heraanleggen. Tussen de Blauwhuisstraat en de Verlorengoedstraat wordt een nieuw fietspad aangelegd. Ook het centrum Wildenburg wordt volledig heraangelegd. De werken worden opgesplitst in acht verschillende fases.
 • Vacature begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang

  jobs 16 oktober
  We leggen een wervingsreserve aan voor begeleid(st)ers in de buitenschoolse kinderopvang. Je vangt kinderen op uit het lager en kleuteronderwijs voor en na de schooluren, op woensdagnamiddagen en op vakantiedagen. Is deze job iets voor jou? Dien dan uiterlijk op 13 november je kandidatuur in.
 • Vacature DPO-IT'er

  jobs website 16 oktober
  We werven i.s.m. Oostkamp een intergemeentelijke DPO-IT’er aan. Sinds 25 mei 2018 geldt een strikte regelgeving voor dataverwerking. Overheidsbedrijven zijn verplicht een data protection officer (DPO) aan te stellen om erop toe te zien dat persoonsgegevens verzameld en verwerkt worden met de grootste zorg voor privacy en veiligheid. Is deze job, in combinatie met IT, iets voor jou?
 • Vacature beleidscoördinator – mens

  jobs website 15 oktober
  We hebben een vacature voor de nieuwe functie 'beleidscoördinator – mens'. Solliciteren kan tot 11 november 2018.
 • Bekendmaking aktename melding

  09 oktober
  Meldingsakte Huma Invest, Sint-Andreaslaan 26 8730 Beernem - Dossiernummer: OMV_2018108077
 • Bekendmaking aktename melding

  09 oktober
  Meldingsakte RTS Inra, Remi Claeysstraat 23, 8210 Zedelgem - Dossiernummer: OMV_2018106146
 • Boek ‘Hoe beleefde Beernem de Eerste Wereldoorlog?’

  09 oktober
  11 november, de dag dat we Wapenstilstand herdenken, komt dichterbij. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Vier jaar lang hebben we in Open blad kunnen lezen hoe het was om in Beernem te leven tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 • Laat je knotbomen knotten in ruil voor het hout

  geknotte bomen 09 oktober
  Knotbomen en houtkanten zijn heel waardevolle streekelementen. Samen met het regionaal landschap willen we dan ook dat deze landschapselementen blijven bestaan en goed beheerd worden.
 • Oproep - Nieuwe editie “Beernem, lekker fair!”

  09 oktober
  We herwerken momenteel de brochure “Beernem, lekker fair!”. In de brochure vind je de Beernemse land- en tuinbouwers die hoeveproducten produceren en thuis verkopen. Daarnaast staan in deze folder ook de handelaars en horecazaken die producten verkopen met het label Fairtrade. Sta je nog niet in deze brochure en wil je graag in de volgende editie staan? We plaatsen je er met veel plezier bij!
 • Wie helpt mee t.v.v. 11.11.11?

  Scouts is vrijwilliger voor 11.11.11 09 oktober
  In Beernem gaan heel wat verenigingen en vrijwilligers van deur tot deur om wenskaarten, stiften en chocolade te verkopen t.v.v. 11.11.11. Ze gaan op pad tussen 1 en 11 november en je kan ze herkennen aan de 11.11.11 schoudertas. Wil je ook geld inzamelen t.v.v. 11.11.11, alleen of als vereniging?
 • Keuzemenu voor noodoproepen

  Keuzemenu voor noodoproepen 05 oktober
  Voortaan hoor je een keuzemenu als je belt naar één van de noodnummers. Als je naar 112 of 101 belt (of zelfs naar 100 hoewel dit nummer al lang niet meer gepromoot wordt en vervangen werd door het nummer 112), zal je moeten een keuze maken voor de politie, voor de ziekenwagen of voor de brandweer. Zodra de keuze gemaakt is, zal je rechtstreeks met de juiste noodcentrale doorverbonden worden.
 • Ken je kandidaten voor de Prijs voor Inclusie 2019?

  prijs voor inclusie 04 oktober
  De Raad voor Personen met een Handicap reikt om de twee jaar de Prijs voor Inclusie uit. De raad wil hiermee mensen, bedrijven, instellingen en/of initiatieven belonen die een grotere verwevenheid tussen mensen met en zonder beperkingen nastreven. Je kan kandidaten of projecten indienen tot 30 november.
 • Nieuwe voetbalaccommodatie sportpark Drogenbrood

  Nieuwe voetbalaccommodatie Drogenbrood 04 oktober
  Sportpark Drogenbrood blijft uitbreiden. Vrijdag 28 september werd de nieuwe voetbalaccommodatie in Drogenbrood geopend. VVC Beernem en Excelsior Beernem zullen er hun vaste stek hebben.
 • Modder op de weg = gevaar op de weg

  Modder op de weg 01 oktober
  De oogsttijd is een periode van toegenomen drukte en verkeersonveiligheid op de wegen van en naar de landbouwbedrijven en velden. Vooral als het weer slechter wordt, treedt er een bekend probleem op: modder op de weg! Het is daarom belangrijk dat zowel de landbouwers als de andere weggebruikers hun voorzorgen nemen.
1-30 Van 77