naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2020

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2020:
 • Bib start met afhaalservice 'Boek een boek'

  Boek een boek 03 april
  Het lezen van boeken is een ideaal tijdverdrijf in tijden van corona. Voor wie nood heeft aan (vers) lees-, luister- en kijkvoer organiseert de bibliotheek tijdelijk een afhaalservice voor pakketten in de bib van Beernem.
 • Meest gestelde vragen over Coronavirus - update 3 april

  FAQ Corona 03 april
  We krijgen heel wat vragen binnen over het Coronavirus. Ook over onze dienstverlening. Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Vooraleer het infonummer te contacteren of te mailen naar corona@beernem.be, is het raadzaam om eerst FAQ's na te lezen. Wie weet, vind je hier al een antwoord op je vragen. De lijst wordt voortdurend aangepast.
 • Recyclagepark opnieuw open vanaf dinsdag 7 april

  recyclagepark 03 april
  Het recyclagepark heropent vanaf dinsdag 7 april. Het park zal eenmalig open zijn op dinsdag 7 april. Daarna gelden de gebruikelijke openingstijden, namelijk van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 9.00 tot 11.45 u en van 13.00 tot 16.45 u. Let wel: Kom enkel naar het recyclagepark als het echt niet anders kan. Stel niet-dringende bezoeken aan het recyclagepark uit.
 • Geen Open blad in april

  Opdracht leerkracht beeld Maak je eigen coronamonster. Victors interpretatie... #homeschooling #kleien #igbeernem #middenschoolbeernem 02 april
  Net voor we met Open blad in druk wilden gaan, rond half maart, stelden we vast dat er heel wat activiteiten afgelast waren door de coronamaatregelen. Ook vele andere artikels waren om diezelfde reden achterhaald. Daarom beslisten we om voor april (en misschien ook voor mei) geen infoblad uit te geven. Je zal deze maand dus uitzonderlijk geen Open blad ontvangen.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 2 april 2020

  Werken Sint-Jorisstraat 02 april
  De aannemer die de werken in de Sint-Jorisstraat uitvoert, heeft beslist om vanaf vandaag toch verder te werken aan het fietspad. Op de kruispunten met Galgeveld en Maria-Aaltersteenweg kan hij jammer genoeg niet veel doen omdat hij hier afhankelijk is van onderaannemers.
 • Overzicht Huis-aan-huis-levering, afhaalmaaltijden en voedingsautomaten - update 2 april

  Visit Beernem Web product 02 april
  Onze horecazaken zijn jammer genoeg gesloten door de corona-maatregelen. Geen nood, heel wat van hen zochten oplossingen om hun klanten te blijven bedienen door middel van levering aan huis of afhaalmaaltijden. We hebben het voor jou opgelijst waar je afhaalmaaltijden kan bestellen. Bekijk zeker eens het overzicht en steun hen.
 • Corona: Aanvraagprocedure persoonlijke beschermingsmiddelen (Nationaal Crisiscentrum)

  mondmasker 01 april
  Alle hulpvragers (zorgberoepen) worden gevraagd om rechtstreeks hun noden door te geven via een welbepaald webformulier. De Risk Management Group heeft een lijst met prioritaire groepen in de zorg uitgewerkt voor de verdeling van het beschikbare persoonlijke beschermingsmateriaal.
 • Vraag je erkenning aan voor Beernems Streekproduct

  Beernemse streekproducten 01 april
  Beernem... mysterieus en verrassend lekker! Beernem reikt om de twee jaar het label 'Beernems streekproduct' uit aan producten die verbonden zijn met de streek. Ben je een Beernems bedrijf met een typisch product voor deze streek, stel je dan kandidaat voor zondag 12 april.
 • Babbelbox ‘Beernem luistert’

  babbelbox 31 maart
  Het gemeentebestuur en het Sociaal Huis zijn in deze moeilijke periode extra bezorgd. Heb je nood aan een babbel? Dan kan je elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 u terecht op het nummer 050 28 90 84 voor een gesprek. Een medewerker van het gemeentehuis zal je te woord staan.
 • Recyclagepark heropent op 7 april - geen KGA-inzameling - huis-aan-huis-ophalingen afhankelijk van IVBO

  corona 31 maart
  Het recyclagepark is momenteel gesloten, maar heropent vanaf dinsdag 7 april. Het park zal eenmalig open zijn op dinsdag 7 april. Daarna gelden de gebruikelijke openingstijden, namelijk van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 9.00 tot 11.45 u en van 13.00 tot 16.45 u. Let wel: er zullen extra veiligheidsmaatregelen gelden.
 • Heb je al eens gedacht aan kringlooptuinieren?

  kringlooptuinieren 30 maart
  Het mooie lenteweer en het verplichte thuisblijven zorgt ervoor dat we vele tuinklusjes uitvoeren. Maar wat te doen met ons tuinafval nu het recyclagepark gesloten is? Al eens gehoord van kringlooptuinieren? Dit is het verwerken van tuinafval in je eigen tuin. Een zero-operatie dus. Bekijk hier enkele voorbeelden.
 • Bel de hulplijn 1712 bij vragen over geweld

  Bel 112 27 maart
  Door de coronacrisis zijn heel wat gezinnen samen thuis. Dit kan leiden tot extra stress en druk voor de gezinnen. Het voortdurend op elkaars lip zitten, kan zeker bij kwetsbare gezinnen voor veel problemen zorgen. Heb jij vragen over huiselijk geweld? Bel dan de hulplijn 1712. De professionele hulpverleners staan klaar om oproepen hierover te beantwoorden.
 • Kinderopvang in Paasvakantie

  Knipoogje 27 maart
  Ook in de paasvakantie staan de begeleidsters klaar om de kinderen een fijne dag te bezorgen. Let wel op: we voorzien tijdens de paasvakantie enkel opvang voor kleuters en lagere schoolkinderen van ouders met een cruciaal beroep, die niet thuis kunnen werken en kinderen in een kwetsbare thuissituatie. We vragen hiervoor een attest van de werkgever.
 • Vraag je corona hinderpremie aan

  corona 27 maart
  Je kan vanaf nu je aanvraag indienen voor het bekomen van de corona hinderpremie. Dit kan via www.vlaio.be/coronahinderpremie. Aanvragen kan tot en met 5 mei. Elke onderneming die in aanmerking komt, zal de premie uitbetaald krijgen.
 • We hebben het in Beernem: tijdelijke uitgesteld

  We hebben het in Beernem 24 maart
  Van maandag 2 tot vrijdag 27 maart werd de campagne ‘We hebben het in Beernem’ ingepland. Door de corona crisis wordt deze handelsactie tijdelijk uitgesteld totdat alle handelszaken terug actief zijn. Spaar alvast al je stickers en je verzamelboekje. We houden je op de hoogte wanneer we de handelsactie terug opstarten. 
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 23 maart 2020

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 23 maart
  In deze vreemde tijden is het voor iedereen zoeken wat we best kunnen doen. Daarom deze aanpassing. Op vraag van de aannemer zal er toch één ploeg verder werken in de Tinhoutstraat. De ploeg voor de aanleg van de riolering zal verder werken. Met deze ploeg kan de aannemer werken met kraanmannen die in hun kraan blijven en één collega die in de sleuf aanwezig is.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 23 maart 2020

  Werken Sint-Jorisstraat 23 maart
  De aannemer die de werken in de Sint-Jorisstraat uitvoert, heeft besloten om deze week niet te starten. Het is onmogelijk om de sociale afstand tussen de werknemers op elk moment te kunnen garanderen. Zodra we meer info hebben over wanneer de werken terug opstarten, brengen we je op de hoogte.
 • Vrijwilligersplatform ‘Beernem helpt’

  helpende handen 23 maart
  In deze periode is solidariteit belangrijker dan ooit. Veel mensen hebben op dit moment hulp nodig om boodschappen te doen, medicijnen te halen, ... of willen gewoon een babbeltje om even aan de eenzaamheid te ontsnappen. Daarom lanceren we het vrijwilligersplatform ‘Beernem helpt’. Ben je bereid om mensen te helpen? Dan vernemen we dit graag! Wij zorgen ervoor dat je verzekerd bent.
 • Corona – Samen sterk!

  corona 22 maart
  Ondertussen leven we al enkele weken in heel bijzondere omstandigheden. Het coronavirus woedt volop. Om de verdere verspreiding zoveel mogelijk af te remmen, worden op federaal vlak nooit geziene maatregelen genomen.
 • Beperkte gemeentelijke dienstverlening

  corona 20 maart
  Tot en met 30 april beperken we de gemeentelijke dienstverlening beperken tot het strikt noodzakelijke. Het Sociaal Huis is volop bezig met het in kaart brengen en hulp bieden aan de inwoners die het nodig hebben. Alle gemeentelijke accommodaties gaan dicht tot en met 30 april. Ook alle gemeentelijke activiteiten tot en met 30 april worden afgelast of uitgesteld.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 18 maart 2020

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 18 maart
  Om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, neemt aannemer Verhelst preventieve maatregelen. Vandaag is voorlopige de laatste werkdag op de werf. De aannemer stelt vandaag nog alles in het werk om de toegankelijkheid van de woningen te verzekeren. Opritten worden voorzien van steenslag, waterafvoeren worden verzekerd en de werf zo ordelijk mogelijk achterlaten.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 17 maart 2020 - werken zijn uitgesteld

  werken station 17 maart
  Infrabel werkt verder aan de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem. Binnenkort voeren ze voorbereidende werken uit voor het inschuiven van de onderdoorgang. Sommige werken vinden ’s nachts plaats en zullen geluidshinder met zich meebrengen. De Sint-Jorisstraat wordt tijdens het weekend van 21-22 maart afgesloten voor alle verkeer (m.u.v. de bussen van De Lijn)
 • Geen zitdag Woonwinkel omwille van corona

  De Woonwinkel 16 maart
  Er is op dinsdag geen zitdag van De Woonwinkel en dit tot het einde van de genomen maatregelen (momenteel zeker tot 3 april). De Woonwinkel blijft wel telefonisch (050/250.138) en via e-mail (info@dewoonwinkel.be) bereikbaar. Indien absoluut noodzakelijk is een afspraak mogelijk. Dit kan na telefonisch overleg met De Woonwinkel. Alle niet dringende huisbezoeken worden geannuleerd.
 • Infonummer Beernem voor vragen over corona

  infonummer social 13 maart
  We krijgen momenteel veel vragen over corona. Daarom hebben we beslist om een speciaal infonummer in het leven te roepen waar je terecht kan met je vragen over corona. Het nummer is 050 28 90 78. Ook via e-mail kan je terecht op corona@beernem.be. Via deze weg geven we zo snel mogelijk antwoord op je vragen.
 • Geen Pensioenpunt omwille van corona

  Pensioenpunt 12 maart
  Er is de derde dinsdag van maart en april geen Pensioenpunt in het Sociaal Huis. De Pensioendienst laat weten dat alle Pensioenpunten, zowel extern als intern, gesloten blijven tot nader order. Je kan dus (tijdelijk) ook niet terecht in het gewestelijk kantoor in Brugge.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 5 maart 2020

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 05 maart
  Hier volgt een stand van zaken over de werken in de Tinhoutstraat, Knesselarestraat, Blind Ezelstraat en Oedelemsteenweg.
 • Vacature redder

  jobs 05 maart
  We zoeken een voltijds technisch assistent redder voor het Bloemendalezwembad voor aanstelling met een contract van onbepaalde duur. Wil jij het team van de sportdienst versterken? Dien dan uiterlijk op maandag 6 april 2020 je kandidatuur in.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte?

  logo minfin 02 maart
  Op dinsdag 26 mei zijn er in O.C. De Kleine Beer 2 experten van de FOD Financiën aanwezig om je te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Wil je hierop een beroep doen? Maak dan op voorhand een afspraak bij de onthaalmedewerker van het gemeentehuis via 050 28 91 20 of onthaal@beernem.be. GEZIEN DE CORONA CRISIS IS HET NIET ZEKER DAT DEZE ZITDAG KAN DOORGAAN.
 • Vlaanderen Feest!-cheques tot € 180,00

  Vlaanderen feest 18 februari
  Vlaanderen Feest!, de jaarlijkse 11-daagse rond de Vlaamse feestdag van 11 juli, ondersteunt buurt- en verenigingsinitiatieven. Dergelijke initiatieven op 27 en 28 juni, van 3 tot en met 10 juli en uiteraard op de Vlaamse feestdag 11 juli zelf , en die zich inschakelen in Vlaanderen Feest!, komen in aanmerking voor een optie op een feestcheque tot €180.
1-30 Van 71