RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Overzicht kampen in Beernem

  kriebelkamp 30 juni
  Op zoek naar een vakantiekamp voor je kind? In Beernem is er een groot aanbod!
 • Tiener Techniekacademie: schrijf je in

  tiener techniekacademie 19 juni
  Zit je in het 5de of 6de leerjaar? Ben je op zoek naar een leuke hobby? In de Tiener Techniekacademie neem je deel aan workshops waar je onder begeleiding van 2 techniekcoaches boeiende technische STEM-projecten maakt. Je gaat bovendien op bedrijfsbezoek!
 • Gratis fietslabeling op zaterdag 17 juni

  Fietsmarkering 17 juni
  Op zaterdag 17 juni ben je tussen 8.00 en 12.00 u welkom aan Het Schepenhuys in Oedelem om je fiets te laten labelen. Dat is volledig gratis! Het labelen gebeurt met een moeilijk verwijderbare sticker op het frame van je fiets. Je gelabelde fiets is hiermee uniek en minder interessant voor fietsdieven.
 • Infosessie phishing of zaterdag 3 juni

  infosessie phishing 03 juni
  Krijg je soms verdachte e-mails of sms’en? Weet je niet meer wat je kan vertrouwen? Kom dan naar de infosessie over phishing en leer een verdacht bericht herkennen. De infosessie vindt plaats op zaterdag 3 juni van 10.30 tot 12.00 u in de bib van Beernem.
 • Opendeurdag digipunt in de bibliotheek

  digipunt 03 juni
  Op zaterdag 3 juni, dag van de digibank, openen we ons eerste digipunt in de bibliotheek. Om ons eerste digipunt in de kijker te zetten, nodigen we je graag uit in de bibliotheek van Beernem, op zaterdag 3 juni tussen 9.30 en 12.30 u, voor een kopje koffie en een gebakje. Bovendien kan je enkele korte infosessies meevolgen. Dit is helemaal gratis.
 • Kanaalzwemmen op donderdag tijdens de zomer

  kanaalzwemmen 01 juni
  Vanaf donderdag 8 juni tot en met donderdag 14 september kunnen triatleten en getrainde zwemmers wekelijks in het kanaal zwemmen. Trainen kan in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid, elke donderdag tussen 18.15 en 20.15 u. We voorzien toezicht door redders.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 25 mei 2023

  Geluidsopname GR 26 mei
  Op donderdag 25 mei was er gemeente- en OCMW-raad. Beluister de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Agenda gemeenteraad en OCMW-raad van 25 mei

  #igbeernem scouts goed vertegenwoordigd op de zitting gemeenteraad #scoutsbeernem 25 mei
  Donderdag 25 mei is er om 19.30 u gemeenteraad en OCMW-raad in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen die wil, kan de zitting bijwonen. Je kan onderaan dit nieuwsbericht de agenda van beide raden downloaden. Bij de agenda van de gemeenteraad zie je ook de vragen en suggesties die aan bod zullen komen.
 • Verkeerslichten Sint-Andreaslaan worden conflictvrij - update 22 mei 2023

  wegomlegging kruispunt Sint-Andreaslaan 22 mei
  Het Vlaamse Gewest vernieuwt de verkeerslichten op het kruispunt van de Sint-Andreaslaan en de Stationsstraat zodat het kruispunt conflictvrij wordt. Een conflictvrij kruispunt is een kruispunt waar fietsers en voetgangers nooit groen hebben als er voertuigen kunnen afslaan. De werken op het kruispunt starten op maandag 17 april en eindigen op vrijdag 26 mei.
 • Vacature medewerker Technische Dienst (specialisatie wegenwerken)

  word jij onze collega voor website 17 mei
  Ben je technisch aangelegd? Wil je meewerken aan de Beernemse wegen? Dan is deze vacature iets voor jou. Solliciteren kan tot en met vrijdag 9 juni.
 • Vacature medewerker Technische Dienst met een passie voor groen

  word jij onze collega voor website 17 mei
  Heb jij een passie voor groen? Dan is deze vacature iets voor jou. Solliciteren kan tot en met vrijdag 9 juni.
 • Verkeersactie van de Kindergemeenteraad gaat van start

  kindergemeenteraad 17 mei
  Niet op de stoep parkeren, want wij willen passeren!
 • Wil je deel uitmaken van de GROS?

  GROS 15 mei
  De GROS staat voor Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en lokale Solidariteit. Het is de adviesraad die het bestuur adviseert over ontwikkelingssamenwerking (internationale solidariteit) en lokale solidariteit (o.a. kansarmoede). 
 • Maaien van de bermen

  maaien van de bermen 08 mei
  Het maaien van bermen gebeurt tweemaal per jaar volgens het Vlaamse Bermbesluit, met een eerste maaibeurt na 15 juni en een tweede na 15 september. We maaien dus in principe niet in de maand mei, tenzij het voor de verkeersveiligheid noodzakelijk is (zichtbaarheid op kruispunten). Het nieuwe bermbeheerplan laat toe dat er op enkele plaatsen toch in de maand mei wordt gemaaid.
 • Help je mee plantje verkopen?

  Logo KOTK 04 mei
  Voor de plantjesverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker zoeken we vrijwilligers die azalea’s willen verkopen in september. Binnen onze gemeente zullen we op verschillende locaties azalea’s aanbieden ten voordele van Kom op tegen Kanker. We zoeken vrijwilligers die op die verkooppunten plantjes willen verkopen.
 • Maai mei niet

  Maai mei niet 04 mei
  Wij gaan in mei een maand lang minder maaien. Daardoor krijgen we meer bloemen. Die zorgen op hun beurt voor voedsel voor bijen, hommels en vlinders – beestjes die cruciaal zijn voor het ecosysteem en de landbouw. En wij kunnen natuurlijk genieten van alle bloemenpracht.
 • Wat met asbest in je woning?

  asbest 03 mei
  Asbest is schadelijk voor de gezondheid en ondertussen al lang niet meer te koop. Kom je asbest tegen in je woning en wil je die zelf verwijderen, dan kan je hiervoor terecht bij het recyclagepark. Bij grotere hoeveelheden kan je beroep doen op de ophaling aan huis.
 • Inschrijvingsavonden buitenschoolse kinderopvang

  kinderen in de kinderopvang 02 mei
  Ouders die hun kind(eren) voor de eerste keer willen inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang kunnen terecht op onze inschrijvingsavonden in sporthal Drogenbrood.
 • Open blad mei 2023

  cover open blad 27 april
  De nieuwste editie van Open blad valt deze week bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
 • Vacature begeleiders buitenschoolse kinderopvang

  jobs 25 april
  We zoeken deeltijdse begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Werken Galgeveld starten op 24 april

  24 april
  In Galgeveld, het deel tussen de Maria-Aaltersteenweg en de Sint-Jorisstraat, wordt de weg volledig vernieuwd. De werken starten op maandag 24 april.
 • Is je huisnummer leesbaar? Ook 's nachts?

  reflecterend huisnummerplaatje 12 april
  Een goed leesbaar (ook in het donker!) huisnummer kan van levensbelang zijn. In geval van nood is elke minuut dat een dokter, ziekenwagen of brandweer langer moet zoeken een minuut teveel. Is je huisnummer niet goed leesbaar? Dan kan je een gratis een reflecterend huisnummerplaatje aanvragen.
 • Wees alert voor valse e-mails

  SafeOnWeb app 12 april
  We stellen vast dat er af en toe valse e-mails in omloop zijn! Geregeld krijgen we van inwoners de melding dat ze een aanmaning ontvangen hebben voor het betalen van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. Dit is een valse e-mail. Klik niet op de link in het bericht en betaal niet! Malafide personen proberen zo aan je persoonlijke gegevens te komen.
 • Premie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 05 april
  Er zijn steeds minder zwaluwen. Een van de oorzaken daarvan is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom geven we, in samenwerking met Natuurpunt, een premie voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte?

  belastingbrief 04 april
  Op dinsdag 13 juni zijn er in O.C. De Kleine Beer 2 experten van de FOD Financiën aanwezig om je te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Wil je hierop een beroep doen? Maak dan op voorhand een afspraak bij de onthaalmedewerker van het gemeentehuis via 050 28 91 20.
 • Gratis leren thuiscomposteren

  Compost 29 maart
  IVBO organiseert in samenwerking Vlaco vzw een cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'. Op 3 zaterdagvoormiddagen doe je heel wat waardevolle kennis en praktijkervaring op.
 • Puncheur zet Sven Vanthourenhout in de verf

  Sven VT en Puncheur 28 maart
  In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen portretteert Street art-collectief Puncheur bondscoach Sven Vanthourenhout in de Sint-Jorisstraat in Beernem.
 • Expo Kunst in d'Oude Kliniek - overzicht kunstenaars

  Kunst in d'Oude Kliniek 27 maart
  Na een meer dan geslaagde expo 'Kunst in d'Oude Kliniek' met maar liefst 3300 bezoekers in 1 weekend, laten we je nog even nagenieten. We hebben de brochure waarin we de 35 Beernemse kunstenaars voorstellen, online te beschikking gesteld.
 • Pak de Kroon in de Ronde van Beirnem

  Ronde van Beirnem 26 maart
  Beernem is Dorp van de Ronde in 2023, 2025 en 2027. Samen met de Beernemse wielerclubs zetten we dit extra in de verf met een nieuwe fietsroute binnen de gemeentegrenzen: de Ronde van Beirnem, een niet-bepijlde fietsroute van ongeveer 50 km.
 • Meld dode vogels via gratis influenzalijn

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 24 maart
  Vind je een dode vogel? Meld dit dan aan de (gratis) influenzalijn van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) op 0800 99 777. Het FAVV beslist dan of de kadavers moeten ingezameld worden voor onderzoek. Als FAVV meldt dat er voor de kadavers geen analyse nodig is, moet de grondeigenaar de kadavers verwijderen.
1-30 Van 72