RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Inschrijvingsavond buitenschoolse kinderopvang

  23 augustus
  Gaat je kind na de zomervakantie voor de eerste keer naar de buitenschoolse kinderopvang? Dan moet je je kind op voorhand inschrijven. Dit kan tijdens de inschrijvingsavond op dinsdag 23 augustus om 19.30 u in de vergaderzaal van Sporthal Drogenbrood.
 • Bootcamp “Toer van Beernem”

  Bootcamp 07 juli
  In de grote vakantie organiseren we de Bootcamp “Toer van Beernem”. Elke donderdag kan je op verschillende buitenlocaties deelnemen aan de bootcamp. Een bootcamp zorgt ervoor dat je in groep op een leuke en gevarieerde manier aan je conditie werkt, op je eigen niveau. De bootcamps kosten € 9,00 en zijn voor alle leeftijden.
 • De Woonwinkel in de grote vakantie

  Logo De Woonwinkel 05 juli
  De Woonwinkel heeft op dinsdag 26 juli en op dinsdag 2 augustus geen zitdag in het Sociaal Huis. Ze zijn wel telefonisch bereikbaar of via e-mail. Weet dat De Woonwinkel voortaan enkel op afspraak werkt. Je kan een afspraak maken via 050 250 138 of info@dewoonwinkel.be.
 • Vakantiewerking 2022

  Brochure Zomer 2022 01 juli
  De zomer komt eraan! Hoe ziet onze vakantiewerking voor de Beernemse kinderen eruit? Lees het hier!
 • Boekenruilkastjes duiken op in Beernem

  boekenruilkastjes 28 juni
  Hier en daar in onze gemeente zie je boekenruilkastjes opduiken. Het principe van een boekenruilkastje is simpel: je kiest een boek dat je wilt lezen en zet een ander boek terug in de plaats. Boekenruilkastjes zijn eigenlijk minibibliotheekjes in de buurt, zonder lidkaart, zonder kosten. Wil je ook graag zorgen voor een boekenruilkastje?
 • Open blad juli-augustus 2022

  cover open blad 28 juni
  De nieuwste editie van Open blad valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
 • Parkeergelegenheid rond het station

  parkeergelegenheid Stationsomgeving 28 juni
  Rond het station zijn er in totaal vier parkings. We hebben dit gevisualiseerd op een plan (zie prent of download). In de rode ruimte mag je niet parkeren. Dit kan wel op de vier voorziene parkings (blauw). Er zijn ook enkele kiss & ride plaatsen voorzien. Er komen binnenkort nog informatieborden op het plein die de parkings duidelijk aangeven.
 • Slotmoment masterplan Beernem

  dna van het dorp 28 juni
  Nu de ontwerpweek achter de rug is, verwerkt MAAT-Ontwerpers alle input tot een samenhangend en actiegericht masterplan. Op dinsdag 20 december wordt het masterplan voorgesteld aan onze inwoners. Dit zal plaatsvinden in O.C. De Kleine Beer.
 • Staat de bijzonderste boom in Beernem?

  wedstrijd de bijzonderste boom 28 juni
  Regionaal Landschap Houtland & Polders is op zoek naar de bijzonderste boom van de streek. En jij kan ze daar bij helpen. Ga op zoek naar dat unieke exemplaar uit jouw buurt (vrijstaand, dus niet in bosverband) en neem er een foto van.
 • Cultuuragenda 2022-23 - start ticketverkoop

  Cover cultuuragenda 27 juni
  De nieuwe Cultuuragenda valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek heeft, samen met haar beheerraad, een mooi programma samengesteld. De ticketverkoop start op maandag 27 juni.
 • Aannemer maait de wegbermen

  maaien wegbermen 24 juni
  De aannemer is gestart met het maaien van de wegbermen. Hij maait eerst de bermen langs de fietspaden van de gewestwegen en de belangrijkste invalswegen, daarna komen de andere bermen aan bod. We maaien de bermen op de momenten die vastgelegd zijn in het Bermdecreet (dus niet voor 15 juni). Op die manier kunnen de bermen aan zoveel mogelijk verschillende soorten planten en dieren een kans bieden.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 23 juni 2022

  Geluidsopname GR 24 juni
  Op donderdag 23 juni was er gemeente- en OCMW-raad. Bekijk de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Strenge vergunningsvoorwaarden bij bronbemaling zwembad

  bouwput zwembad met bronbemaling 24 juni
  Bronbemaling is het onttrekken van water uit een bouwpunt door middel van een zuigpomp. Ook in de bouwput van het zwembad in sportpark Drogenbrood is er momenteel bronbemaling. Om optimale infiltratie van water te realiseren, moet FARYS rekening houden met enkele voorwaarden.
 • Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

  Helpende handen gezocht voor het opzetten van onze tunnelserre. Info www.plukhofbeernem.be #igbeernem 23 juni
  Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet onmiddellijk waar? Surf dan naar de Beernemse vrijwilligerswebsite. Je vindt er allerlei zoekertjes voor vrijwilligerswerk. Je kan de zoekertjes filteren volgens eigen interesse.
 • Ik ga op reis en ….. beveilig mijn woning!

  politietoezicht tijdens afwezigheid 22 juni
  Of je nu weggaat voor een paar dagen of voor een hele maand, neem voorzorgen om te voorkomen dat er in je huis of appartement wordt ingebroken. Wacht niet tot de laatste minuut om de je eigendom te beveiligen! Hieronder enkele tips om je woning te beveiligen.
 • Resultaten enquête speelplein Beukendreef

  beukendreef 21 juni
  In het kader van de vernieuwing van speelplein Beukendreef, konden buurtbewoners, leden van de betrokken jeugdbewegingen en bezoekers van de buitenschoolse kinderopvang (BKO) een enquête invullen.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart blijft open tijdens de zomermaanden

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 21 juni
  Het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Beernem en Oostkamp blijft open tijdens de zomermaanden. Er wordt geprikt op woensdag 10 augustus en op woensdag 7 september, telkens van 16.00 tot 18.00 u. Passen deze moment niet, dan kan je naar het callcenter bellen op het nummer 050 40 49 40 (enkel in de voormiddag). Een medewerker kan dan een afspraak maken in het vaccinatiecentrum de Groene Meersen in Zedelgem waarmee we samenwerken. Daar wordt er geprikt op 19 juli en op 30 augustus vanaf 17.00 u.
 • Help je mee zoeken naar naam nieuwe zijstraat Citroenstraat?

  nieuwe straatnaam 20 juni
  In de Citroenstraat komt er een nieuwe verkaveling. Deze verkaveling heeft nog een straatnaam nodig. Heb jij een idee voor een naam? Laat het ons weten!
 • Sprekende Stenen op begraafpark Sint-Amandus

  bezielers van Sprekende Stenen 20 juni
  Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat als die stenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen? Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaecke zochten het voor je uit. Want “Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”
 • Wat als je zieke of dode vogel ziet?

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 20 juni
  Er is een uitbraak vastgesteld van vogelgriep H5N1 bij zeevogels. Op dit ogenblik is de situatie nog beheersbaar, maar men raadt toch aan om pluimvee op te hokken of te beschermen door middel van netten. Je moet pluimvee wel nog altijd binnen voederen. Vind je een dode vogel, raak die dan niet aan en bel de influenzalijn. Met een zieke vogel kan je terecht bij VOC Beernem.
 • Warme dagen, zorg dragen

  geef water aan ouderen 16 juni
  Die warme dagen: we verlangen er met zijn allen elk jaar opnieuw naar. Maar dat lekkere weer heeft soms minder prettige gevolgen. Vooral ouderen zijn een erg kwetsbare groep op warme dagen. Stevige zonnestralen? Bereid jezelf en je naasten dan goed voor.
 • Verspil geen water – enkele tips

  water en kind 15 juni
  Spring spaarzaam om met drinkwater én regenwater. We verbruiken met zijn allen heel veel drinkwater. Maar vooral as het warm is, neemt het verbruik in alle sectoren enorm toe en krijgen we piekverbruiken. Als het dan ook nog eens droog is, daalt de beschikbaarheid nog meer. Het is daarom belangrijk om het hele jaar door spaarzaam om te gaan met drinkwater. Daarom geven we graag enkele tips.
 • Beernem wil samenwerkingsverbanden aanscherpen

  Beernem 03 juni
  Beernem onderzoekt verschillende pistes van versterkte samenwerking en wil door het bundelen van de krachten klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst.
 • Kanaalzwemmen tijdens de zomer

  kanaalzwemmen 02 juni
  Vanaf donderdag 2 juni tot en met donderdag 15 september kunnen sporters wekelijks in het kanaal zwemmen. Zwemmers kunnen elke donderdagavond trainen in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid tussen 18.00 en 20.00 u, met een maximum aantal van 60 zwemmers per avond. We voorzien toezicht door redders.
 • Nieuwsbrief rioleringswerken Sijselestraat – Update 2 juni 2022

  fase 2 02 juni
  De eerste fase van de werken (Danegemstraat) loopt bijna ten einde. Vanaf 13 juni start fase 2 van de werken. Dan werkt de aannemer in de Sijselestraat vanaf de Danegemstraat richting Sijsele. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten.
 • Kunstwerkgroep zoekt mensen

  kunstwerkgroep zoekt leden 30 mei
  De adviesraad Cultuur en erfgoed heeft een nieuwe werkgroep opgericht die de naam ‘Kunstwerkgroep’ kreeg. Momenteel bestaat de werkgroep uit tien leden en is het een heel diverse samenstelling.  Omdat er zeker nog plaats is voor frisse ideeën en enthousiaste medewerkers lanceren we graag een oproep. Wil je graag deel uitmaken van de Kunstwerkgroep? Laat dit dan zeker weten aan de Cultuurdienst.
 • Academie voor Muziek, Woord en Dans in Beernem

  foto van Björn Comhaire 25 mei
  Wil je piano, gitaar, slagwerk, saxofoon, viool, dwarsfluit, blokfluit, klarinet, trompet, harp… leren spelen? Dat kan bij de Academie! Je start al meteen in het eerste jaar muziekles met een instrument. Bij de Academie kan je ook een opleiding Woord (toneel) of Dans volgen. De lessen vinden plaats in de middenschool Sint-Lutgart.
 • Beernemse babbelbanken

  babbelbank d'ydewalle 25 mei
  Beernem is vijf babbelbanken rijker. De nieuwe babbelbanken zijn vergezeld van graffitikunstwerken die jongeren willen aanmoedigen om even stil te staan bij de wereld, anderen en zichzelf.
 • Nomineer een initiatief voor de Prijs voor Inclusie

  prijs voor inclusie 25 mei
  Oranje Jeugdwerking Beernem en het initiatief van Play Unified wonnen de Prijs voor Inclusie in 2019, Ontmoetingscentrum De Klaver won de Prijs in 2017. Wie is de volgende winnaar? Je hebt tot 30 november de tijd om inclusieve projecten of initiatieven in te dienen.
 • Plaatsing IBA's

  25 mei
  Het zoneringsplan bepaalt waar een IBA (individuele behandeling afvalwater) geplaatst moet worden. Aangezien niet alle IBA’s tegelijkertijd kunnen geplaatst worden, stellen we prioriteiten. We geven voorrang aan waterwin-gebieden en milieugevoelige gebieden.
1-30 Van 100