naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Hoe leer ik mijn kind omgaan met geld?

  kind en geld 03 december
  Op dinsdag 3 december om 19.30u is er in de vergaderzaal van sporthal Drogenbrood een infosessie over hoe je je kinderen kan leren omgaan met geld. Deze infosessie zoomt in op deze specifieke thema's, waarbij er ruimte gemaakt wordt voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.
 • Mama’s en papa’s scheiden niet!

  kind ruzieënde ouders 12 november
  Op dinsdag 12 november om 19.30 u is er in de Marichalzaal een infoavond over loyaliteitsconflicten na een echtscheiding. Volgende zaken komen aan bod: Wat is een loyaliteitsconflict? Wat is ouderverstoting/-vervreemding? Hoe ontstaat het? Hoe voorkomen / er uit geraken? Hoe de lasten van de schouders van je kind halen/houden? Zelfzorg, erkenning van eenieders rol, rol plusouder, hulpverlening,...
 • De digitale leefwereld van jongeren

  meisjes met gsm 22 oktober
  Op dinsdag 22 oktober om 19.30u is er in de Marichalzaal een infosessie over de digitale leefwereld van jongeren. Mediaraven geeft je een stand van zaken: hoe gaan jongeren om met digitale media? Wat betekent dat voor ouders, leerkrachten en jeugdwerkers? En wat mogen we verwachten in de nabije toekomst?
 • Yoga (groot)ouder en kind

  yoga moeder en kind 05 oktober
  Op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 11.00 u in sporthal Den Akker is er een sessie yoga voor (groot)ouder en kind. In de (groot)ouder-kind yoga wordt aan de hand van een verhaaltje een speelse yogales opgebouwd.
 • Infosessie 'Omgaan met een hoogsensitief kind'

  hoogsensitief kind 26 september
  Op donderdag 26 september om 19.30 u organiseert de bib in de Marichalzaal een infosessie 'Omgaan met een hoogsensitief kind'. Hoe herken je een hoogsensitief kind? Wat zijn de kenmerken, hoe ga je ermee om? Anja Claeys geeft praktische tips en er is ruimschoots tijd voorzien om vragen te beantwoorden.
 • CoderDojo zoekt coaches!

  Coderdojo 14 september
  Werk je graag met computers? Kun je goed met kinderen overweg? Dan ben jij wie we zoeken! Het doel van CoderDojo? Kinderen kennis laten maken met computers en programmeren. Op regelmatige basis begeleid je een groep kinderen. Samen met hen leer je hoe technologie in elkaar zit. Op zaterdag 14 september is iedereen welkom in de Marichalzaal.
 • Oedelem Kermis: 6 - 10 september

  Oedelem Kermis 06 september
  Het tweede weekend van september is het Oedelem Kermis. De Zaklopers zorgden, samen met gemeente Beernem, lokale horeca en de foorkramers, voor een goed gevuld programma!
 • Gratis fietsmarkering

  Fietsmarkering 31 augustus
  Op 31 augustus organiseert politiezone Het Houtsche voor alle inwoners een fietsmarkingsactie. Kom tussen 8.30 en 12.30 u naar het politiekantoor in de Bargelaan en laat er gratis je fiets markeren. Vergeet je eID niet! Het markeren gebeurt met een sticker zodat men geen onnodige schade toebrengt aan je fiets.
 • Kermis Sint-Joris: 30 augustus - 2 september

  Kermis Sint-Joris 30 augustus
  Er is van 30 augustus tot 2 september van alles te beleven in Sint-Joris n.a.v. de kermis in Sint-Joris. Heel wat verenigingen organiseren een activiteit tijdens het kermisweekend. Ook is er van 30 augustus tot 9 september een expo in café De Brug met kunst van de familie Saey.
 • Academies terug van start!

  Tekenacademie 22 augustus
  In Beernem bieden we kansen aan kinderen, jongeren en volwassenen om zich volop te ontplooien. Ontdek het mooie aanbod van onze academies volgens je eigen interesse.
 • Al ingeschreven op BE-Alert? Test op 3 oktober

  Be-Alert 22 augustus
  Vorig jaar was er een eerste (nationale) test van BE-Alert. Ook Beernem deed mee. We namen deel om BE-Alert uit te testen en in de kijker zetten. Want BE-Alert is belangrijk. Op donderdag 3 oktober is er opnieuw een nationale test waar Beernem aan meedoet. Ben jij al ingeschreven op BE-Alert?
 • Lokaal Overleg Kinderopvang zoekt nieuwe leden

  baby 22 augustus
  Het lokaal overleg kinderopvang (LOK) is een gemeentelijke adviesraad die het gemeentebestuur adviseert rond alles wat te maken heeft met kinderopvang. Om de zes jaar wordt LOK opnieuw samengesteld. We zijn op zoek naar nieuwe leden.
 • Nieuw leesjaar Kinder- en Jeugdjury

  kjv 22 augustus
  Kinderen en jongeren die graag lezen, kunnen zich in Beernem aansluiten bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV). Bij de KJV lees je 8 nieuwe boeken en kom je vier keer samen in kleine leesgroepen. Samen met leeftijdsgenoten en een volwassen begeleider bespreek je de gelezen boeken.
 • Huis van het Kind: activiteiten en infoavonden

  gezinsbond en hvhk 21 augustus
  Samen met de Gezinsbond organiseert Huis van het Kind activiteiten en vormingen. Deze vormingen zijn helemaal gratis (behalve het vormingsmoment 'Omgaan met een hoogsensitief kind). Vergeet niet om je in te schrijven. Ook voor de gratis vormingen vragen we om in te schrijven.
 • Bijenvriendelijk groenbeheer

  bijenvriendelijk groenbeheer 14 augustus
  Merkte je ook al de bloemenrijke graszones op in je buurt? Het zijn zones die we minder maaien en waar insecten, zoals bijen en hommels, op afkomen. We willen meer inzetten op biodiversiteit en laten daarom hier en daar het gras doorgroeien met prachtige wilde bloemen tot gevolg. Wanneer deze bloemen uitgebloeid zijn, nemen we de zones opnieuw onder handen.
 • Open Monumentendag: In de schaduw van de kerk: de historische Oudezakstraat

  Oudezakstraat 14 augustus
  Op zondag 8 september maken we ons op voor een nieuwe editie van Open Monumentendag. Dit keer komt de Oudezakstraat in Oedelem aan bod. Stip dus zeker zondag 8 september (10 - 18 u) aan in je agenda voor een wandeling door de geschiedenis. De Sint-Lambertuskerk, kan je bezoeken vanaf 12.00 u. Hierna lees je het volledige programma van Open Monumentendag.
 • Toewijzing percelen Beverhoutsveld 2019

  Nice view during my tour on inline skates. #igbeernem #landscape #beverhoutsveld 14 augustus
  De gemeente gaat over tot de toewijzing van de vrije percelen in het Beverhoutsveld. Je aanvraag tot toewijzing moet bij aangetekend schrijven het college van burgemeester en schepenen bereiken tegen 15 september 2019 ofwel geef je het tegen ontvangstbewijs af op het secretariaat tegen 15 september 2019.
 • Herinrichting Stationsomgeving - update onderdoorgang afgesloten vanaf 14 augustus

  werken station 13 augustus
  Momenteel werkt de aannemer ter hoogte van de goederenkoer (kant H. d’Ydewallestraat, vlakbij de sporen). Die wordt omgebouwd naar een parking voor 71 wagens. Vanaf woensdag 14 augustus tot eind augustus wordt de onderdoorgang onder de Wingene Steenweg afgesloten. Reizigers zullen de Wingene Steenweg moeten dwarsen om de sporen te bereiken.
 • Statiekermis Beernem: 9 - 11 augustus

  Statiekermis 09 augustus
  Samen met feestcomité Reigerlo Statiekermis organiseren we van 9 t.e.m. 11 augustus Statiekermis op het Stationsplein en op de parking H. d'Ydewallestraat. Naast de kermis op zaterdag en zondag met een Lunapark, visspel, draaimolen, lambada, schietkraam en frituur op het Stationsplein is er ook een feestprogramma op de parking van de H. d' Ydewallestraat.
 • Vervangende bussen tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge.

  05 augustus
  Naar aanleiding van infrastructuurwerken aan de sporen in Beernem legt De Lijn vervangende bussen in tijdens de nachten van 19 t.e.m. 23 augustus, 2 t.e.m. 6 september, 30 september t.e.m. 4 oktober en 21 t.e.m. 24 oktober. Een bus vervangt de laatste IC-trein Brussels Airport - Zaventem (23u02) - Brugge en de laatste L-trein Mechelen (22u31) - Brugge tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge.
 • Herinrichting Stationsomgeving - update 18 juli 2019

  werken goederenkoer 18 juli
  Hier volgt een update van de werken aan het station. De goederenkoer wordt omgebouwd naar een parking. Daardoor zal je tijdelijk niet door de onderdoorgang kunnen. Er is een nieuwe tijdelijke parking aan voormalige zaal Reigerlo. Vanaf dinsdag 1 oktober bevindt het perron zich aan de kant van de H. d'Ydewallestraat.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 17 juli 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 17 juli
  Hier volgt wat info over de stand van zaken van de rioleringswerken in de Zeldonkstraat, Nieuwenhovenstraat en de Bruinbergstraat.
 • Nieuw! subsidie voor culturele, artistieke projecten

  Prikkelt het om iets te organiseren? 12 juli
  In Beernem zijn er heel wat activiteiten die jaarlijks terugkeren. Daarnaast zijn er ook verschillende eenmalige events. Al deze initiatieven geven een positieve boost aan het gemeenschapsleven. En dat willen we stimuleren door organisatoren een financieel duwtje in de rug te geven (max. € 2500).
 • Dossier windmolens omgeving Merlebeek ingetrokken

  windmolen 02 juli
  NV W-Kracht heeft de aanvraag voor de exploitatie van een windturbinepark met drie windturbines in de Halvemaanstraat in Beernem ingetrokken. Eerder al verleende het college van burgemeester en schepenen ongunstig advies. Met het intrekken van de aanvraag is het dossier rond de windmolens stopgezet. De provincie zal zich dus niet meer uitspreken over de aanvraag.
 • Eikenprocessierups gespot in W-VL - meld de rupsen bij de Groendienst

  Processierups 02 juli
  De eikenprocessierups is de afgelopen dagen in onze provincie gesignaleerd. Nuttige diertjes, maar soms zorgen ze voor overlast en (enkel) dan moeten ze bestreden worden. Zij bezitten irriterende brandharen die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Merk je processierupsen op, meldt dit dan zeker aan onze Groendienst.
 • Jeugdhuis The Nooddle in een nieuw jasje!

  logo the nooddle 01 juli
  Jeugdhuis The Nooddle stelt met trots het nieuwe logo voor. Ook de lidkaarten en de huisstijl hebben een metamorfose ondergaan. Wie meer wil zien van de nieuwe stijl, kan een kijkje nemen op de Facebookpagina ‘The Nooddle’. Of kom eens langs in The Nooddle. Het jeugdhuis is elke vrijdag open van 20.00 tot 02.00 u!
 • Jeugddienst in Scoutslokaal

  Jeugddienst 28 juni
  De zomer is er! Dat betekent dat de Jeugddienst opnieuw naar het Grabbelpassecretariaat verhuist. Pas op: vanaf deze zomer vind je de Jeugddienst op een nieuwe locatie, namelijk in het nieuwe Scoutslokaal in het Bargepark.
 • Academie voor muziek, woord en dans - schooljaar 2019-2020

  Academie 27 juni
  Volgend schooljaar heeft de Academie voor muziek, woord en dans opnieuw een gans aanbod voor onze inwoners, zowel voor kinderen als voor volwassenen.
 • Op reis? Vraag vakantietoezicht aan!

  vakantietoezicht 27 juni
  Ga je op reis? Vraag dan zeker vakantietoezicht aan bij de politie. Heb je dit aangevraagd, dan komt de politie tijdens je afwezigheid in de mate van het mogelijke een kijkje nemen aan je woning, zowel overdag als ’s nachts. Vraag je vakantietoezicht minstens 7 dagen voor je vertrek aan.
1-30 Van 84