naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Kayak-Bike-Run

  Kayak-Bike-Run 16 juni
  Damme en Beernem slaan met de ondersteuning van Sport Vlaanderen de handen in elkaar voor een innovatief sportevenement. Met de Kayak-Bike-Run op zondag 16 juni willen we zoveel mogelijk inwoners van Damme en Beernem aan het sporten krijgen. Deelnemen aan dit evenement is belangrijk, winnen is verboden!
 • Sporteldag

  Margriet Hermans 03 juni
  Op maandag 3 juni vindt de IGOS-sporteldag plaats in Sportpark Drogenbrood. Zowel de zeer sportieve als minder sportieve 50-plussers kunnen verschillende sportactiviteiten uitproberen. We verwachten opnieuw heel wat Beernemse sporters. En dankzij de Beernemse Seniorenraad kan je bovendien gratis deelnemen aan de Sporteldag. Schrijf je dus snel in!
 • ’t Veldzicht vzw opent zijn deuren voor het grote publiek

  opendeurdag 't Veldzicht 11 mei
  Op zaterdag 11 mei tussen 13.00 en 17.00 u opent de Hoeve van ‘t Veldzicht z'n deuren. Tijdens de opendeurdag in Beernem kan iedereen kennis maken met wat leeft op de hoeve. Je kan op die dag onze mensen aan het werk zien op de boerderij, het keramiekatelier, in het huishouden of de living. Zeker mensen met kwetsbaarheden zijn welkom om te proeven van wat er bij ons te beleven valt.
 • Erfgoeddag ‘Lattekot 2.0’

  erfgoeddag 28 april
  Op zondag 28 april is het Erfgoeddag en maken we van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met hét ambacht van Sint-Joris en Beernem, het lattenklieven. We zetten de deuren van het atelier van de lattenkliever, het 'lattekot', terug open. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Leer lattenklieven tijdens een interactieve demo, bekijk beelden van weleer of luister naar een straf verhaal.
 • Zwembad Beernem blijft (tijdelijk) gesloten

  #igbeernem #bloemendalezwembad #training #swimming #water #pool 19 april
  De tijdelijke sluitingsperiode heeft duidelijk gemaakt dat we het zwembad jammer genoeg niet opnieuw kunnen openstellen. Na jarenlang intensief onderhoud van het verouderde zwembad, hebben we, samen met zwembadbeheerder Farys, beslist om preventief het zwembad verder te sluiten voor het publiek.
 • Grenzeloos Beernem voorjaar 2019

  cover Grenzeloos Beernem 18 april
  Grenzeloos Beernem is in een nieuw kleedje gestopt. Het heeft een meer eigentijdse en frisse toets. In de loop van volgende week valt Grenzeloos Beernem bij jou in de bus. Iets om naar uit te kijken!
 • Uit eten in Beernem

  Cover Uit eten in Beernem 18 april
  Uit eten in Beernem, 34 x lekker tafelen! Je vindt er alle adresjes om lekker te eten in Beernem. Een overzichtelijke indeling ('restaurants', 'eetcafés & ontbijt', 'frituren' en 'broodjes, pasta & pita') zorgt ervoor dat je snel de juiste locatie vindt om je honger te stillen.
 • Q-label voor toeristische dienst

  q-label 16 april
  De toeristische dienst van Beernem heeft een verlenging gekregen voor 3 jaar van het Q-label. Het Q-label is een kwaliteitslabel uitgereikt door Westtoer. Kwaliteit en klantentevredenheid zijn meer dan ooit belangrijke aandachtspunten voor de toeristische sector, zo ook voor onze toeristische dienst. We zijn dan ook enorm tevreden dat we het Q-label kunnen behouden voor de komende drie jaar.
 • Vacature Oostkustpolder: ratten- en exotenbestrijder / technisch medewerker

  16 april
  Het bestuur van de Oostkustpolder gaat over tot de aanwerving van een voltijds ratten- en exotenbestrijder / technisch medewerker. De hoofdtaak bestaat uit het opsporen en bestrijden van schadelijke organismen. Daarnaast help je af en toe de sluismeester bij allerhande buitenwerken.
 • Binnenkort op vakantie? Vraag tijdig je reisdocumenten aan!

  nieuws - vergeet de kidsid niet 09 april
  Voor een aantal landen en regio's volstaat een identiteitskaart (EID of Kids-ID*), andere landen eisen een paspoort, al dan niet met visum. Afhankelijk van het land waarnaar je reist, moet je reisdocument nog een bepaalde periode geldig zijn. Controleer dit op voorhand, want niet in orde betekent niet reizen. Alle reisdocumenten kan je bekomen in 2 weken.
 • Maak kans op een feestcheque tot € 175,00

  Vlaanderen feest 09 april
  Heb je het idee om een feest voor je straat of buurt of vanuit je plaatselijke vereniging te organiseren? Vanuit Vlaanderen Feest! komen initiatieven in het weekend van vrijdag 28 tot zondag 30 juni, de Vlaamse feestweek van donderdag 4 tot woensdag 10 juli en uiteraard donderdag 11 juli zelf in aanmerking voor een optie op een feestcheque tot €175.
 • Mijlpaalkaarten

  Bijna weekend! Ligt jouw kids-id al klaar #illustration #postcard #newborn #huisvanhetkind #igbeernem #softtouch. 09 april
  Elke pasgeboren baby ontvangt van Huis van het Kind deze superleuke mijlpaalkaartjes. Met een mijlpaalkaart leg je bijzondere momenten vast van mijlpalen uit de eerste levensjaren van je baby. Eerste wandeling in Bulskampveld? Eerste kids-ID? Eerste keer naar de bib? Gebruik een mijlpaalkaart om een toffe foto te maken. Dit zorgt voor leuke en mooie herinneringen voor later!
 • Gouden Beren 2018

  gouden beren 2018 04 april
  Op vrijdag 22 maart zijn de Gouden Beren 2018 uitgereikt aan verdienstelijke sportievelingen in vijf categorieën. Kamiel Van Hyfte, BBV De Bevers, Lies Gobert, Kevin Van Damme en Evy Tillaert gingen elk naar huis met een Gouden Beer. Diezelfde avond werden ook alle sportkampioenen van de voorbije periode gehuldigd.
 • Gratis groenafvalzakken bij onderhoud openbaar groen

  Gratis groenafvalzakken 29 maart
  Onderhoud je het openbaar groen dat grenst aan jouw eigendom? Dat waarderen we en we willen je hiervoor bedanken met gratis groenafvalzakken.
 • Start 2 Kayak

  Start 2 kayak 28 maart
  Samen met De Kijkuit organiseren we een reeks van 2 lessen ‘Start 2 Kayak’. Onder professionele begeleiding leer je er de basisprincipes van het kajakken. Ook gezinnen (duo) kunnen deelnemen. Aarzel niet en schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt.
 • Bestuursakkoord 2019-2024

  college / vast bureau 27 maart
  Het bestuursakkoord is een overeenkomst tussen de meerderheidspartijen CD&V, Groen en SP.A over de toekomst van Beernem. Het vormt de verdere verfijning en concretisering van het ontwerp- bestuursakkoord. Het beschrijft de visie van het gemeentebestuur op de toekomst van Beernem tijdens de zes jaar van deze bestuursperiode en ook daarna.
 • Een nette buurt, ook voor jou? #properbeernem

  Voor en na. Manlief helpt de gemeente een handje we zagen ons voetpad niet meer #igbeernem #grotekuis #properevoetpaden 27 maart
  En nette leefomgeving is fijn voor iedereen. We zetten daarom sterk in op pesticidenvrije onkruidbeheersing. Zo hebben we onder meer een aannemer aangesteld voor veegborstelwerken op de gewestwegen en grote invalswegen. Maar we rekenen ook op jou. Hou het voetpad en de goot voor je eigen deur proper.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte? Maak een afspraak!

  logo minfin 27 maart
  Op maandag 20 mei zijn er in O.C. De Kleine Beer twee experten van de FOD Financiën aanwezig zijn om je te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Wil je hierop een beroep doen? Maak dan op voorhand een afspraak. Dit kan bij de onthaalmedewerker van het gemeentehuis via 050 28 91 20, onthaal@beernem.be of in het gemeentehuis zelf. Wees er op tijd bij want het aantal plaatsen is beperkt.
 • Nieuwe fietsinfrastructuur in Parkstraat - update 27 maart

  nieuw fietspad Parkstraat 27 maart
  De Parkstraat is sinds donderdag 28 maart opnieuw open voor alle verkeer! De werken zijn vlot verlopen, onder meer dankzij gunstige weersomstandigheden, dus kunnen we vroeger dan verwacht de Parkstraat opnieuw openstellen.
 • Open blad april 2019

  cover open blad 27 maart
  Open blad editie april komt er aan. Je leest er over onze actie #properbeernem. Een propere buurt is aangenaam voor iedereen. Wie meehelpt aan een mooie buurt is top! En we zien graag je inspanningen op sociale media via de hashtag #properbeernem. Zo inspireer je anderen. Zeker doen dus!
 • Vacature tijdelijke begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang

  jobs 27 maart
  Voor de buitenschoolse kinderopvang zijn we steeds op zoek naar tijdelijke begeleid(st)ers voor 20 uur per week. Je vangt kinderen op uit het lager en kleuteronderwijs voor en na de schooluren, op woensdagnamiddagen en op vakantiedagen. Is deze job iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Houtland zoemt! - groepsaankoop bijenvriendelijke planten

  Houtland Zoemt 19 maart
  Regionaal Landschap Houtland organiseert de groepsaankoop bijenvriendelijke planten “Houtland zoemt!”. Bestel bloemenzaad en tover jouw tuin om tot een bloemenpracht en maak van het Houtland een bijenvriendelijk land. Ook een klein balkon of voortuintje kan je perfect bijenvriendelijk inrichten.
 • Kandidaten GECORO

  Blauwe mensen 19 maart
  We zijn op zoek naar kandidaten om in de GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) te zetelen voor de periode 2019-2024.
 • Twee initiatieven winnen Prijs voor Inclusie

  prijs voor inclusie 19 maart
  In het kader van de Week van de Zorg werd op vrijdag 15 maart de Prijs voor Inclusie uitgereikt. Dit jaar mochten twee initiatieven met de hoofdprijs naar huis: de inclusiewerking van Oranje Jeugdwerking Beernem en het Play Unified initiatief dat georganiseerd werd door zes Beernemse sportverenigingen.
 • Vorming 'Reanimatie en gebruik AED-toestel'

  reanimatie 19 maart
  Beernem is een ‘Hartveilige Gemeente’. We willen zoveel mogelijk inwoners leren reanimeren en het AED (automatische externe defibrillator)-toestel gebruiken. Dus ook dit voorjaar organiseren we twee gratis vormingen in samenwerking met Rode Kruis Beernem: op donderdag 9 mei en maandag 13 mei om 19.30 u in sporthal Drogenbrood.
 • Laat het zoemen met bloemen - gratis bijenvriendelijk bloemenzaad

  Copyright provinciebestuur West-Vlaanderen 15 maart
  Ook dit jaar kan iedereen vanaf 15 maart bij het provinciebestuur een zakje bloemenmengsel opvragen voor in de tuin! De boodschap daarbij is nog altijd: ‘werk mee aan een bijenvriendelijkere omgeving, onze bijtjes kunnen het gebruiken’! Bestel je zakje bloemenzaad en tover je tuin om in een bloemenakker. Wij – en de bijtjes! – danken je op voorhand.
 • Terreinwerken Landinrichtingsproject Onthaalinfrastructuur Landschapspark Bulskampveld

  Beeld overdekte zitruimte jachthaven 15 maart
  Tussen 1 en 14 april voert de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) terreinwerken uit voor het landinrichtingsproject “Onthaalinfrastructuur landschapspark Bulskampveld”. De werken op het grondgebied Beernem zijn verspreid over verschillende zones.
 • Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk - update 14 maart 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 14 maart
  Hier lees je een stand van zaken over de rioleringswerken in de Knesselarestraat, Langendonkstraat en de Veldstraat.
 • Werken Schipperstraat – update 14 maart 2019

  Kruispunt Potterstraat - Schipperstraat 14 maart
  De aannemer die de rioleringswerken uitvoert, start vanaf 25 maart met het plaatsen van de pompunits in de Schipperstraat (tussen de Potterstraat en de Knesselarestraat). Deze komen in de bermen en onder het fietspad te liggen. Voor de plaatsing zal de aannemer op de rijweg staan met zijn materiaal. Je kan langs de werken rijden door middel van beurtelings verkeer.
1-30 Van 75