RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Vacature coördinator patrimonium

  vacature 14 januari
  We hebben momenteel een vacature voor een voltijds coördinator patrimonium. Is dat iets voor jou? Stel je dan zeker kandidaat voor deze functie. Solliciteren kan tot en met zondag 13 februari.
 • Er staan opnieuw textielcontainers

  textielcontainer 12 januari
  Sinds begin 2022 staan de containers voor textiel weer op alle locaties. Je zal merken dat op bijna alle locaties twee verschillende containers staan, beiden van een andere partner. Op deze manier kan je als inwoner zelf de keuze maken aan welke inzamelaar jij je oude textiel schenkt.
 • Gratis ophaling kerstbomen

  Christmas in town #igbeernem #mooistetijdvantjaar 12 januari
  Op woensdag 12 januari haalt IVBO de kerstbomen in Beernem op. Wil je ook je kerstboom meegeven met de ophaalwagen? Verwijder dan zeker de (plastic) pot en leg de kerstboom op dezelfde plaats waar je je vuilniszak of PMD-zak plaatst (dus niet gewoon op je oprit).
 • Terinzagelegging van de kennisgeving van het plan-MER voor Sectorale voorwaarden voor windturbines Vlarem II

  12 januari
  Om mogelijke effecten van sectorale voorwaarden voor windturbines op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage (plan-MER) opgestart. Het plan dat onderzocht wordt, bevat de huidige sectorale geluids- en slagschaduwvoorwaarden voor windturbines en de voorwaarden voor veiligheid.
 • Vind makkelijk kinderopvang via Opvang.Vlaanderen

  opvang.vlaanderen 10 januari
  Op zoek naar een crèche of onthaalouder voor je kind? Neem dan eens een kijkje op Opvang.Vlaanderen!
 • Coronanieuws: lopende maatregelen blijven van kracht

  bescherm jezelf tegen omikron 06 januari
  Het Overlegcomité heeft op donderdag 6 januari de epidemiologische situatie besproken. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen. Daarom wordt gekozen voor het aanhouden van de lopende maatregelen.
 • Pas op voor phishingmails!

  e-mail 05 januari
  Er doet een phishingmail de ronde. Laat je niet vangen door oplichters!
 • De Woonwinkel heeft vanaf januari zitdag in het Sociaal Huis

  Logo De Woonwinkel 04 januari
  De Woonwinkel heeft vanaf 1 januari elke dinsdagnamiddag haar zitdag in het Sociaal Huis (Bloemendalestraat 130) en niet langer in het gemeentehuis. Bovendien kan je elke eerste dinsdagvoormiddag van de maand in het Sociaal Huis terecht voor het Energieloket van De Woonwinkel. Let op: De Woonwinkel werkt enkel op afspraak. Een afspraak maken kan via 050 250 138 of info@dewoonwinkel.be.
 • Gratis lessenreeks Start 2 Cyclocross

  Start 2 Cyclocross 04 januari
  Proef van het veldrijden in deze gratis cursus!
 • Vernieuwd skatepark aan Den Akker

  Oplevering skatepark 04 januari
  Skaters kunnen zich sinds 4 januari uitleven op het nieuwe betonnen skatepark aan sporthal Den Akker in Oedelem.
 • Januari, maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

  vrouwen 03 januari
  Laat van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje nemen. Met een uitstrijkje is baarmoederhalskanker makkelijk op te sporen. Ook de voorstadia ervan, waarin de ziekte nog heel beperkt of nog niet ontwikkeld is, worden via deze test opgespoord. Je hebt dan nog geen kanker en een eenvoudige behandeling is vaak al genoeg om te voorkomen dat je wel baarmoederhalskanker krijgt.
 • Nieuw: GFT-ophaling vanaf 1 januari

  GFT 03 januari
  Vanaf 1 januari 2022 haalt IVBO ook groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) in een aparte zak op. IVBO haalt de GFT-zakken wekelijks op, gelijktijdig met het restafval, in een speciaal daartoe uitgeruste vuilniswagen met twee afzonderlijke laadruimtes. Dit zorgt ervoor dat er tot 35% minder restafval is.
 • Ruilmoment bruine huisvuilzakken

  bruine huisvuilzakken inruilen tegen gele huisvuilzakken 03 januari
  Sinds april is de bruine huisvuilzak vervangen door een geel exemplaar. Je kan de bruine huisvuilzakken wel nog tot eind 2021 aanbieden voor ophaling door IVBO, op voorwaarde dat die niet meer weegt dan 15 kg. Vanaf 2022 kan je enkel nog de nieuwe, gele huisvuilzakken gebruiken. Je kan de bruine huisvuilzakken dus gerust verder gebruiken tot en met de laatste restafvalophaling op 31 december. Daarna kan je de eventuele overschotten inruilen voor gele huisvuilzakken. We betalen geen bruine huisvuilzakken terug.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart ontvangt op woensdag 12 januari de eerste kinderen

  meisje pleister 03 januari
  Ook Oostkamp en Beernem maken zich klaar voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 12 jaar. De uitnodigingen voor alle 5-12-jarigen van Beernem en Oostkamp zijn verstuurd en liggen eerstdaags in de bus. We vaccineren in De Valkaart op woensdagmiddag voor de 5- tot 12-jarigen. Het hele team staat klaar om de vaccinatie vlot en kindvriendelijk te laten verlopen.
 • Sluitingsdagen buitenschoolse kinderopvang 2022

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang voor het kalenderjaar 2022:
 • Coronanieuws: Overlegcomité verscherpt preventieve gezondheidsmaatregelen tegen omikronvariant

  veilig vieren 22 december
  Het Overlegcomité heeft op 22 december de epidemiologische situatie in ons land besproken en stelt vast dat de omikronvariant aan een snelle opmars bezig is. Daarom kiest het Overlegcomité voor een aanpak van voorzichtigheid en scherpt het met ingang van zondag 26 december de beschermingsmaatregelen aan.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 22 december 2021 - stationsplein volledig vernieuwd

  Stationsplein 22 december
  Goed nieuws! Op vrijdag 24 december wordt het vernieuwde Stationsplein opengesteld. Pendelaars kunnen er vanaf dan vrij rondlopen en gebruik maken van de nieuwe trappen of toegangshellingen naar de perrons.
 • Open blad januari 2022

  cover open blad 21 december
  De nieuwste editie van Open blad valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
 • Twee infoavonden in januari

  infoavond 21 december
  In januari staan er twee infoavonden gepland over wegenwerken: een over de rioleringswerken in de Sijselestraat, tussen de Praatstraat en de Danegemstraat, en een over de werken omgeving Zuiddamme. Je kan je nu al inschrijven op de nieuwsbrief.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 16 december 2021

  Geluidsopname GR 17 december
  Op donderdag 16 december was er gemeente- en OCMW-raad. Bekijk de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Warme William-bank biedt luisterend oor

  warme william 17 december
  Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt én graag een luisterend oor aanbiedt. De bank staat vanaf vandaag op het Pelderijn in Sint-Joris en zal ook nog de rest van de gemeente bezoeken. We willen de veerkracht en het mentaal welzijn van onze jongeren versterken en we zetten hiervoor dus de Warme William-bank in.
 • Beernem heeft een energieloket

  dakisolatie 07 december
  Inwoners van Beernem kunnen sinds 2017 terecht bij onze energiecoach, William Werbrouck. Voortaan is er elke eerste dinsdag van de maand een energieloket in het Sociaal Huis tussen 9.00 en 12.00 u. Je moet hiervoor een afspraak maken. Dit kan via 050 25 01 38 of info@dewoonwinkel.be.
 • Coronanieuws: verlaging leeftijd mondmaskerplicht en beperking binnenactiviteiten

  winterpakket 06 december
  Om de druk op de zorg te verminderen heeft het Overlegcomité op vrijdag 3 december beslist om binnenactiviteiten te beperken, de kerstvakantie voor het kleuter- en lager onderwijs vervroegd te laten ingaan op 20 december en in de middelbare scholen over te schakelen op hybride onderwijs. Mensen wordt ook gevraagd sociale contacten binnen zoveel mogelijk te beperken.
 • Kreeg je J&J als eerste prik en nog geen uitnodiging voor tweede prik? Bel callcenter

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 03 december
  Wie Johnson & Johnson kreeg en nog geen uitnodiging ontving voor een tweede prik mag contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40. Let op: hou wel rekening met de juiste tussentijd. Een boosterprik kan pas vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson.
 • Reservelijst QVax terug actief

  QVax logo 03 december
  Via QVax kan je je online inschrijven op de reservelijst voor je derde prik / boosterprik in vaccinatiecentrum De Valkaart. Als we inwoners nodig hebben om snel vrijgekomen plaatsen in te vullen, kunnen we via QVax gemakkelijk mensen oproepen. De oudste mensen worden eerst opgeroepen.
 • We zoeken apothekers voor in het vaccinatiecentrum

  we zoeken apothekers 02 december
  Er is beslist dat de hele bevolking zo snel mogelijk een boostervaccin moet ontvangen. Om dit te kunnen realiseren zijn we voor de komende periode op zoek naar gemotiveerde apothekers die zich willen inzetten in het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp of in vaccinatiecentrum De Groene Meersen in Zedelgem.
 • 65+ en nog geen uitnodiging voor derde prik? Bel callcenter

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 01 december
  Wie 65-plus is, maar nog geen uitnodiging kreeg voor een boosterprik mag contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40. Let op: hou wel rekening met de juiste tussentijden. Een boosterprik kan pas vanaf 4 maanden na de tweede prik Pfizer of AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson.
 • Afvalkalender 2022

  afvalkalender 2022 01 december
  De nieuwe afvalkalender valt deze maand in de bus. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • Geboortebos aangeplant voor kindjes uit 2020

  Geboortebos Oostveld 29 november
  Alle kinderen die in 2020 in Beernem geboren zijn, mochten zaterdag een boom komen planten op het terrein achter de kerk in Oostveld.
 • Bespaar op je energiefactuur dankzij de groepsaankoop groene stroom!

  Groepsaankoop groene stroom 26 november
  Schrijf je vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen en bespaar gemiddeld € 200,00 op je energiefactuur.
1-30 Van 88