RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2021

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2021:
 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiebeeld Beernem 31 oktober
  Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?
 • Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, gratis trein/deelfiets, auto of MMC!

  kaartje vervoer 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein/deelfiets of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
 • Hoe verloopt de vaccinatie in het vaccinatiecentrum De Valkaart?

  vaccinatiecentrum De Valkaart 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Maar hoe verloopt de vaccinatie nu precies?
 • Tiener Techniekacademie: inschrijvingen

  tiener techniekacademie 04 september
  Zit je in het vijfde of zesde leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om van alles te maken? Dan is de Tieneracademie ideaal voor jou! Je komt terecht in een echt technologielabo waar je heel wat zal opsteken.
 • Kanaalzwemmen tijdens de zomer - UPDATE: groen licht voor 24 en 31 juli

  kanaalzwemmen 28 augustus
  Beernem en Oostkamp slaan de handen in elkaar om kanaalzwemmen aan te bieden. Als de waterkwaliteit goed is, zullen triatleten en sportieve zwemmers elke zaterdagnamiddag in het kanaal kunnen zwemmen. UPDATE 20 JULI: de waterkwaliteit is goed, het kanaalzwemmen op zaterdag 24 en 31 juli kan plaatsvinden.
 • Omgevingsvergunningsaanvraag “De Zesling” , windmolenproject ter hoogte van de spoorweg Brugge/Gent en de E40 gelegen te Beernem en Oostkamp geweigerd

  windmolen 27 juli
  De omgevingsvergunningsaanvraag voor 'De Zesling', een project ingediend voor zes windmolens langs de grens tussen Beernem en Oostkamp (drie in Beernem, drie in Oostkamp) op initiatief van Luminus, Windkracht Vlaanderen en W-Kracht, werd geweigerd door de Vlaamse regering.
 • Rookvrije sport- en speelterreinen

  Bellen blazen tegen roken 22 juli
  In het kader van Generatie Rookvrij roepen we op om alle sport- en speelterreinen rookvrij te houden.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 20 juli 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 20 juli
  Infrabel werkt verder aan de vernieuwing van het station. Je kan het infobericht van Infrabel, over de uit te voeren werken, onderaan dit nieuwsbericht downloaden. Dit wordt deze week ook aan de buurtbewoners bezorgd. Concreet wordt tussen 9 augustus en 3 september de wegenis aangelegd op twee plaatsen rond het stationsplein: de toegangsweg naar het stationsplein en aan de parking kant H. d’Ydewallestraat.
 • Zwembad sluit definitief de deuren

  Foto zwembad Bloemendale 19 juli
  Het zwembad, dat al preventief gesloten was, sluit definitief de deuren. Het gemeentebestuur besliste samen met zwembadbeheerder FARYS dat het niet langer verantwoord is om het zwembad, dat dateert van 1972, open te houden. De huidige problemen zijn te omvangrijk waardoor de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden.
 • Ook 12 tot 15-jarigen krijgen mogelijkheid om zich te laten vaccineren

  vaccinatiebeeld 16 juli
  Wie 12 tot 15 jaar is, ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor 2 prikken Pfizer in vaccinatiecentrum De Valkaart. In die brief lees je alles over je vaccinatiemomenten en vind je je vaccinatiecode waarmee je je afspraken kan bevestigen. Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat.
 • Geniet deze zomer van het voordelig zomeraanbod van De Lijn

  voordelig zomeraanbod van De Lijn 14 juli
  Ga je deze zomer op stap met de bus (en tram)? Dan komt het zomeraanbod van De Lijn goed van pas, want daarmee kan je zorgeloos en voordelig op stap: 1+1 maand gratis met het zomerabonnement of wat dacht je van een zomerticket aan € 1,00 per rit? Beide acties zijn geldig tot 31 augustus.
 • Zebrapad H. d'Ydewallestraat wordt veiliger

  zebrapad H d Ydewallestraat 14 juli
  Het zebrapad in de H. d'Ydewallestraat wordt veiliger voor schoolkinderen. Het is de bedoeling dat het zebrapad tegen september 2021 duidelijker zichtbaar wordt voor de automobilisten zodat men op een veilige manier kan oversteken. Ook wordt er een studietraject opgestart voor het verkeersveiliger maken van het zebrapad aan Kleuterweelde en voor het doortrekken van de fietssuggestiestrook in de Knesselarestraat. Vlaanderen maakt hiervoor budget vrij.
 • Vacature poetshulp aan huis

  jobs website 13 juli
  Het OCMW-Sociaal Huis zoekt een (deeltijds) poetshulp om bij gezinnen thuis te poetsen en te strijken. Geïnteresseerd? Solliciteer dan ten laatste op maandag 9 augustus.
 • Welkom in Muziekkriebels

  Muziekkriebels 13 juli
  Alle kinderen uit het eerste en tweede leerjaar die zin hebben om muziek te maken, zijn welkom in Muziekkriebels. In de les muziekkriebels ervaren de kinderen spelenderwijs muzikale bouwstenen, ritme, melodie en motorische ontwikkeling door te zingen, spelen en bewegen.
 • Academie voor muziek, woord en dans: online inschrijvingen

  leerling die piano speelt 06 juli
  De Academie voor muziek, woord en dans wil een plek zijn waar kinderen, jongeren en volwassenen een artistieke wereld kunnen ontdekken. Je kan online inschrijven tot 30 september.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 1 juli 2021

  Geluidsopname GR 06 juli
  Op donderdag 1 juli zaten de raadsleden opnieuw 'live' bijeen voor de gemeente- en OCMW-raad. Beluister hier de geluidsopname van de zitting.
 • Vacature maatschappelijk assistent

  jobs website 06 juli
  Het OCMW-Sociaal Huis is op zoek naar een voltijdse maatschappelijk assistent voor onbepaalde duur (B1-B3). Solliciteren kan tot en met maandag 9 augustus 2021.
 • Tienerwerking T-RIT

  T-rit 05 juli
  Ben je tussen 13 en 15 jaar en zoek je een leuke activiteit tijdens de vakantie? Kom naar T-RIT in jeugdhuis The Nooddle!
 • Expo 'Ogenblik' van Linda Molleman

  Nu-Rug 04 juli
  Linda Molleman is al meer dan 30 jaar creatief bezig met ruimtelijke beeldtaal. In deze expo lichten we enkele van de werken uit haar omvangrijk oeuvre toe. We leren het verhaal van de kunstwerken. Wat betekent de vorm? Welke materialen werden gebruikt? Linda deelt haar proces met veel plezier tijdens een zomerexpo in Het Schepenhuys.
 • Vervoeg je tweede afspraak voor AstraZeneca

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 02 juli
  Wie 12 weken moest wachten op een tweede dosis van AstraZeneca kan zijn afspraak voor een tweede dosis vervroegen tussen de 8 en 12 weken na de eerste dosis. Wil je je afspraak vervoegen? Probeer je afspraak eerst zelf te verplaatsen. Lukt dit niet, dan kan je terecht bij het callcenter op 050 40 49 40 (bereikbaar tijdens de kantooruren).
 • Op reis naar het buitenland? Hou rekening met de coronamaatregelen!

  covidsafeapp 01 juli
  Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen (links onderaan nieuwsbericht). Coronacertificaat nodig? Download de app of vraag een papieren exemplaar op. PCR-test nodig? Dan kan je terecht in Daverlo (Assebroek) of de huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo. En vergeet niet om je Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen vooraleer je terugkomt.
 • Op reis naar het buitenland? PCR-test mogelijk in Assebroek of Eeklo

  afnemen van pcr test 01 juli
  Heb je een negatieve PCR-test nodig vooraleer je op reis vertrekt (bv. voor je coronacertificaat)? Dan kunnen inwoners van Beernem terecht op twee plaatsen voor je PCR-test: testcentrum Daverlo in Assebroek en huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo.
 • Oostkampse sportclubs kunnen sporthal De Valkaart gebruiken voor nieuwe sportseizoen

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 29 juni
  Vaccinatiecentrum De Valkaart is ver gevorderd in het vaccineren van de inwoners van Beernem en Oostkamp. Het zal vanaf vrijdag 20 augustus dan ook niet langer nodig zijn om te vaccineren in de grote sportzaal. Dit zal vanaf 20 augustus kunnen plaatsvinden in de -kleinere- matsportenzaal, ook in De Valkaart. Op die manier kan de sporthal opnieuw ter beschikking staan van de Oostkampse sportclubs.
 • Open blad zomer 2021

  cover open blad 28 juni
  De zomereditie van Open blad valt heel binnenkort bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad ook online lezen. Veel leesplezier!
 • Plantjes ruilen in de zomerbar

  Plantjes ruilen in de zomerbar 25 juni
  Ontmoetingscentrum De Klaver stelt haar tuin open! Gans de zomer kan je in de tuin en in de zomerbar terecht. Er is ook een plantenruilkast waar je stekjes van plantjes kan ruilen. De tuin en de zomerbar zijn elke dag open tussen 9.00 en 17.00 u, behalve op dinsdag en in het weekend.
 • Check je chip!

  Check je chip 23 juni
  Een verloren gelopen hond of kat is de nachtmerrie van elk baasje. Een correcte registratie is een eerste voorwaarde om het dier terug te kunnen brengen. Sinds 1 mei 2021 zijn alle contactgegevens op de chips van huisdieren automatisch anoniem. Dit maakt het moeilijker om jou te verwittigen als jouw hond of kat wordt gevonden.
 • Doe niet gek, doe de tekencheck!

  Doe de tekencheque 23 juni
  Had jij al eens een tekenbeet? Door klimaatopwarming zal de contactkans met teken kunnen veranderen. Je kunt ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt. Je kunt ernstig ziek worden van een tekenbeet. Het is dus belangrijk dat je weet wat je moet doen om tekenziekten te voorkomen.
 • Mantelzorgers, helden van de zorg!

  oudere vrouw en jongere vrouw 23 juni
  Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorg, de dag waarop we iedereen die zorgt voor een ander, extra in de bloemetjes zetten. In Beernem zijn er een 1000-tal mantelzorgers. Dit zijn allemaal mensen die zorgen voor een dierbare. Dit kan een broer, een partner, een kind, een ouder, een vriend of een buur zijn.
 • Verkoop jij mee plantjes voor Kom op tegen Kanker?

  nieuws - plantjesactie Kom op tegen Kanker 23 juni
  We zijn nog op zoek naar extra helpende handen zodat we de plantjes in alle straten kunnen verkopen. De verkoopactie vindt plaats van maandag 13 september tot zondag 19 september. Alle helpende handen zijn welkom, ook al ben je maar enkele uren beschikbaar!
1-30 Van 150