RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Cursus reanimatie en AED

  cursus reanimatie en aed 25 oktober
  Beernem is een Hartveilige Gemeente. Dit houdt in dat we op geregelde tijdstippen cursussen organiseren om onze inwoners te leren reanimeren en het AED-toestel gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Op dinsdag 25 oktober om 19.30 u organiseren we opnieuw een gratis cursus in sporthal Drogenbrood.
 • Inspiratiesessie ‘Vrijwilligers engageren’

  Vrijwilligers engageren 25 oktober
  Op dinsdag 25 oktober organiseren de adviesraden ‘Sport en Beweging’ en ‘Cultuur en Erfgoed’ om 19.30 u in O.C. De Kleine Beer een inspiratiesessie over hoe je als vereniging vrijwilligers kan engageren. Want verenigingen hebben het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Baristaz, een bedrijf dat al jarenlang verenigingen begeleidt, geeft de inspiratiesessie.
 • Toekomst Beernemse kerken: eindrapport

  Toekomst kerken 19 oktober
  Na de inspraakavonden in de kerk van Oostveld en in de HMMGodskerk over de toekomst van beide Parochiekerken is het tijd om het eindrapport voor te stellen.
 • Tweede Ronde van Beernem - Zit je mee aan de gesprekstafel?

  college 11 oktober
  Begin 2020 trok het schepencollege naar de drie deelgemeenten en Oostveld om het Beernemse meerjarenplan 2020-2025 toe te lichten. Ondertussen zijn we halfweg de legislatuur en komt het schepencollege opnieuw naar je toe. Ditmaal voor een tussentijdse stand van zaken. Geen presentatie, maar een interactieve voorstelling rond twee gesprekstafels. Zit je mee aan de gesprekstafel?
 • Nationale test BE-Alert op donderdag 6 oktober

  BE-Alert 06 oktober
  Momenteel zijn er in Beernem bijna 2300 mensen ingeschreven op Be-Alert. Dit is veel, maar we willen nog meer mensen bereiken. Want BE-Alert is belangrijk! BE-Alert houdt je op de hoogte bij een noodsituatie in Beernem, bv. bij een grote brand. Via een sms, e-mail en/of een gesproken bericht krijg je info over de noodsituatie en ontvang je de nodige instructies (bv. ramen en deuren gesloten houden).
 • Week van de Handhaving: doe jij ook mee?

  handhaving 03 oktober
  Elk jaar organiseert Mooimakers de Week van de Handhaving. Dit jaar vindt deze plaats van 3 t.e.m. 9 oktober. Tijdens die week wordt er meer aandacht gevraagd voor sluikstorten en zwerfvuil. Overal in de gemeente roepen we op om ontmoetingsplekken mee proper te houden. Dit jaar richt de actie zich op jongeren tussen 10 en 18 jaar en op de Beeremse jeugdverenigingen.
 • Werken Sijselestraat – update 26 september 2022

  regenwater en afvalwater scheiden tot op huisniveau 30 september
  De aannemer stelt de Sijselestraat vrijdagavond 30 september open. Vanaf dan is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk en wordt het eenrichtingsverkeer van de omleiding opgegeven. Voor de resterende duur van de werken zullen er verkeerslichten staan. Door een defect aan de nutsleiding onder het fietspad kan het fietspad pas 6 oktober opengesteld worden. Fietsers volgen tot dan de omleiding via de dreef tussen de Danegemstraat en de Praatstraat.
 • Inwoners onder de 50 maken zelf hun vaccinatieafspraak

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 29 september
  De uitnodigingen voor de herfstvaccinaties worden momenteel uitgestuurd naar de -50-jarigen. Het is de bedoeling dat je zelf online je afspraak inplant via de link in de uitnodiging. Wacht niet te lang om je afspraak in te plannen, de vaccinatiecampagne loopt tot eind oktober. Passen de vaccinatiedata in vaccinatiecentrum De Valkaart niet, dan kan je zonder afspraak terecht in vaccinatiecentrum van Zedelgem.
 • Open blad oktober 2022

  cover open blad 27 september
  De nieuwste editie van Open blad valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Je kan Open blad alvast online lezen. Veel leesplezier!
 • Vogelgriep in Beernem

  Kleurrijke groenafval verwerkers #igbeernem 21 september
  Het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, heeft op 21 september 2022 vogelgriep van het type H5N1 vastgesteld bij een vogelhandelaar in Beernem (=haard). Vermoedelijk zijn besmette wilde vogels de oorzaak van de uitbraak.
 • Beernem in 2023 dorp van de Ronde van Vlaanderen

  Beernem Dorp van de Ronde 16 september
  We kondigen met veel trots aan dat Beernem Dorp van de Ronde is op zondag 2 april. Dit is de kers op de taart voor Beernem dat al veel inspanningen heeft geleverd om van Beernem een fietsgemeente te maken.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 15 september 2022

  Geluidsopname GR 16 september
  Op donderdag 15 september was er gemeente- en OCMW-raad. Beluister de zitting via het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Geveltuintjes voor meer kleur

  Geveltuin 16 september
  Een geveltuin is een smalle strook groen langs of tegen een gevel. Geveltuinen zijn niet enkel leuk in het straatbeeld, ze verbeteren de luchtkwaliteit, vergroten de biodiversiteit, nemen CO2 op, zorgen voor verkoeling, bufferen water… Kortom, alleen maar voordelen. Daarom willen we inwoners aanmoedigen om hun gevel op te fleuren met een geveltuin.
 • Voor € 4,00 of € 11,00 naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

  jongere bij psycholoog 14 september
  Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. Daarom wil de overheid dat iedereen een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning zodat mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.
 • Tijdelijke fietsenstallingen aan station ontruimd - fietsen op te halen aan 't Fort

  Ontruiming oude fietsenstallingen 13 september
  Wie met de fiets naar het station komt, kan die sinds 1 september parkeren in de nieuwe fietsenstallingen op de toegangshellingen naar de sporen. De tijdelijke fietsenstallingen op de parking van H. d’Ydewallestraat en de Sint-Jorisstraat werden ontruimd op dinsdag 13 september. Wie zijn fiets mist, kan die ophalen in de werkplaats 't Fort, Fortstraat 9, ENKEL op DINSDAG, WOENSDAG en DONDERDAG tussen 8.00 en 16.30 u. Breng zeker de sleutel van je slot mee.
 • Werken Scherpestraat - Update 12 september 2022

  fasering Zuiddamme 12 september
  Vanaf dinsdag 13 september wordt het wegdek verder opgebroken richting Oedelem. Ook het kruispunt Berendonkstraat / Scherpestraat wordt afgesloten. De verbinding Zuiddammestraat / Beernemstraat blijft wel mogelijk via het straatje naast de elektriciteitscabine, zowel voor fietsers als voor het autoverkeer. De Berendonkstraat zal voorlopig enkel bereikbaar zijn vanuit de Akkerstraat.
 • Modder op de weg, pas je rijstijl aan

  Modder op de weg 07 september
  Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.
 • De dienst voor toerisme niet langer in Het Schepenhuys

  Het schepenhuys 06 september
  Je kan nog tot en met vrijdag 9 september terecht bij de dienst voor Toerisme in Het Schepenhuys. Daarna vind je de toeristische dienst in het gemeentehuis. De dienst blijft ook bereikbaar via toerisme@beernem.be of 050 28 90 80.
 • Asbest: ophaling aan huis vanaf 1 september

  asbest 01 september
  Hoewel het gebruik van asbest in 2001 verboden werd, blijft het een belangrijk probleem. Elk jaar overlijden minstens 700 landgenoten aan de gevolgen van blootstelling aan asbest. Bedoeling is om Vlaanderen tegen 2040 ‘asbestveilig’ te maken. IVBO start vanaf 1 september met een ophaling aan huis van asbest.
 • Behaag je tuin: groepsaankoop streekeigen plantgoed

  Behaag je tuin 01 september
  Behaag je tuin is de nieuwe naam voor de actie ‘Behaag het Houtland’ van het Regionaal Landschap Houtland & Polders. De groepsaankoop voor plantgoed staat garant voor een assortiment van gemengde streekeigen hagen, heggen, houtkanten, wilgenpoten en hoogstambomen. Bovendien garandeert de groepsaankoop 100% streekeigen plantgoed met het label ‘plant van hier’. Bestellen kan vanaf 1 september tot 31 oktober.
 • Nieuw: Muziekatelier voor volwassenen

  Muziekatelier voor volwassenen - foto van Björn Comhaire 24 augustus
  Altijd al muziek willen spelen, maar het is er nooit van gekomen? Wil je de draad terug oprapen waar je die een aantal jaar geleden liet liggen? Grijp dan nu je kans! Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseert lessen Muziekatelier met (jong)volwassenen vanaf 15 jaar in middenschool Sint-Lutgart op vrijdag van 19.00 tot 21.00 u.
 • Herfstvaccin tegen corona

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 19 augustus
  Vanaf half september krijgt elke volwassene in Vlaanderen de kans om met een herfstvaccinatie zijn bescherming tegen Covid-19 te versterken. Ook vaccinatiecentrum De Valkaart bereidt zich hierop voor. We versturen binnenkort de uitnodigingen voor de inwoners van Beernem en Oostkamp.
 • Oogstvoertuigen op de weg - hou het veilig

  #igbeernem monstertractoren druk in de weer . Om een voorraad mais te voorzien voor al die koeien. 16 augustus
  Land- en tuinbouwers zorgen voor gezond en lokaal voedsel. Tijdens de oogstperiode zijn er zware voertuigen op de baan. We vragen aan alle weggebruikers om het veilig te houden.
 • Heb jij de verwarmingspremie al ontvangen?

  energiepremie 05 augustus
  Deze premie wordt toegekend aan elk gezin dat beschikte over een elektriciteitscontract voor de woonplaats op 31 maart 2022.
 • Vacature begeleiders buitenschoolse kinderopvang

  jobs 01 augustus
  We zoeken deeltijdse begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Kunstacademie KUMA: inschrijven

  kunstacademie 19 juli
  Ben jij een creatieve duizendpoot? Op zoek naar een creatieve opleiding? Dan is KUMA zeker iets voor jou! Je leert er tekenen, schilderen, bouwen, knippen en plakken, lino’s maken…
 • Registreer je fiets op Bikebank

  logo bikebank 15 juli
  Vind je verloren of gestolen fiets snel terug door je fiets gratis te registreren op Bikebank. Bij diefstal helpt dit je aangifte en bovendien verhoogt dit de kans om je fiets sneller terug te vinden.
 • Jade is 16.000ste inwoner van Beernem

  Jade 08 juli
  Jade is onze 16.000ste inwoner! We hebben Jade samen met haar ouders, Hanne Gevaert en David Geers, en haar grootouders, Bea, Dirk, Linde en Tom, feestelijk ontvangen op het gemeentehuis. Jade ontving een rompertje van Beernem met daarop de tekst ´de jongste inwoner van Beernem´. We geven dit niet enkel aan Jade. Voortaan ontvangen alle pasgeborenen dit cadeautje. We willen daarmee ons nieuwe logo nog eens extra in de verf zetten en ook onze samenwerking met Huis van het Kind.
 • Verhogen van de verkeersveiligheid wijk Turkije

  knip Oude Vaartstraat 07 juli
  Tijdens de bewonersvergadering in het najaar van 2021 hebben we de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid van de wijk Turkije besproken met de bewoners van de Burgemeester Claeysstraat, Stationsstraat (deel gemeenteweg), Parkstraat (deel gemeenteweg), Oude Vaartstraat, Kannunnik Davidstraat, Guido Gezellestraat en Stijn Streuvelstraat. We stelden een plan voor dat goed onthaald werd. De bijkomende suggesties van de bewoners werden besproken in de verkeerscommissie.
 • Groot Gelijk dat je nuchter rijdt

  Groot gelijk dat je nuchter rijdt 05 juli
  De sfeer van zwoele zomeravonden op feestjes, BBQ's of festivals gaat vaak samen met de effecten van alcohol, drugs of lachgas. Maar er is één plek waar die effecten nooit thuishoren: achter het stuur. Laat die knaldrang niet leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. Groot Gelijk dat je nuchter rijdt. Spreek op voorhand af met je vrienden hoe jullie veilig thuis geraken.
1-30 Van 82