naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Bunkerrock op 24 augustus

  Bunkerrock 24 augustus
  In samenwerking met vzw Den Bunker organiseren we op zaterdag 24 augustus Bunkerrock. Dit is een gratis festival op de Markt van Oedelem. Iedereen is welkom voor optredens van Mooneye, Isolde XL en Food Fighters.
 • Inschrijvingsavond buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje

  21 augustus
  Gaat je kind na de zomervakantie voor de eerste keer naar de buitenschoolse kinderopvang? Dan moet je je kind op voorhand inschrijven. Dit kan tijdens de inschrijvingsavond op woensdag 21 augustus om 19.30 u in de vergaderzalen van sporthal Drogenbrood. We starten de avond met een woordje uitleg over de kinderopvang, daarna kan je je kind(eren) inschrijven.
 • Word jij ook e-mobiel? Tweede belevingsdag elektrisch rijden!

  Damme Beernem e-mobiel 22 juni
  We moeten af van onze verslaving aan fossiele energie zoals benzine en diesel, anders loopt de verstoring van het klimaat uit de hand. Het is dus tijd om afscheid te nemen van de inefficiënte verbrandingsmotor. Elektrische motoren zijn wel zuinig en ze kunnen werken op groene stroom. Samen met stad Damme organiseren we voor de tweede maal een belevingsdag elektrisch rijden op zaterdag 22 juni.
 • Expo ‘Conversatie Perignem / Atelier arena’

  conversatie Perignem Atelier Arena 21 juni
  Twee Beernemse keramiekateliers, Perignem en Atelier Arena, voeren een conversatie met elkaar en met het verleden. In de exporuimte van Het Schepenhuys ontmoet het keramiek van de 20ste eeuw dat van de 21ste eeuw. De gratis zomerexpo loopt in Het Schepenhuys van vrijdag 21 juni tot woensdag 28 augustus.
 • Foodtruck Festival Beernem

  FTF Beernem 2019 21 juni
  Na het succes van vorige jaren strijken er opnieuw heel wat heerlijke foodtrucks neer in Beernem! Dit jaar op het grasplein aan O.C. De Kleine Beer op 21, 22 en 23 juni. Kom met vrienden en familie de sfeer opsnuiven, proef van de gerechtjes en geniet van de achtergrondmuziek gebracht vanuit een centrale DJ-booth.
 • Beernem 2.0

  BEERNEM 2.0 12 juni
  Tijdens het participatietraject Beernem 2.0 komen 14 mensen 5 keer bijeen om na te denken over de toekomst van Beernem. Tijdens de eerste labs maakten ze kennis met het bestuursakkoord en startten de brainstormsessies. Deze sessies vloeiden geleidelijk aan over in het bedenken en ontwerpen van concrete ideeën. In het laatste lab, op woensdag 12 juni, stelt de groep hun ideeën voor aan het college.
 • Veegwerken: tweede ronde

  veegborstelmachine 12 juni
  In Beernem zijn er opnieuw veegwerken aan de gang. Dat is ook de reden waarom er op het grondgebied heel wat parkeerverbodsborden staan. Gelieve deze te respecteren zodat de veegborstelmachine zijn werk kan doen. Samen streven we naar een #properbeernem!
 • Antwoorden van Natuurpunt vzw i.k.v. aanvraag windturbinepark

  windmolen 11 juni
  Op woensdag 15 mei was er in het O.C. een infovergadering over de aanvraag tot het oprichten en exploiteren van een windturbinepark met 3 windturbines in de Halvemaanstraat. Tijdens deze infovergadering rezen er enkele vragen gericht aan Natuurpunt vzw. Door hun afwezigheid bleven deze vragen onbeantwoord. Zoals afgesproken tijdens de vergadering publiceren we nu de antwoorden van Natuurpunt vzw.
 • Boek nu je vakantieliteratuur!

  bib zomerliteratuur 11 juni
  Geen overvolle valiezen deze zomer. In de bib staat “handtasliteratuur” centraal: e-boeken en dwarsliggers. Al onze zomerliteratuur past perfect in je handtas, rugzak of reiskoffer.
 • De Fundels-app in een nieuw jasje!

  11 juni
  Heb je al gehoord van Fundels? Dat zijn e-boeken voor kleuters, maar het is veel meer dan een gewoon e-boek! Het verhaal wordt voorgelezen, de personages bewegen als in een tekenfilm, en achteraf kan je spelletjes spelen.
 • Vanaf 1 september ook Academie Beeldende Kunst voor jongeren en volwassenen

  kuma 11 juni
  Vanaf volgend schooljaar geven we niet enkel lessen Beeldende kunst aan kinderen, maar start er ook een atelier jongeren én een atelier volwassenen initiatie. De Academie Beeldende Kunst KUMA breidt dus uit in Beernem.
 • Zin om plantjes te verkopen tijdens Plantjesweekend Kom op tegen kanker?

  kotk 11 juni
  Elk jaar verkopen duizenden vrijwilligers tijdens het derde weekend van september azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker. In Beernem zijn we op zoek naar extra helpende handen. We hopen dat we voldoende vrijwilligers hebben zodat we de plantjes in gans de gemeente te koop kunnen aanbieden.
 • Opname gemeenteraad 6 juni

  micro 07 juni
  Je kan de gemeenteraad van 6 juni 2019 herbeluisteren. We nemen elke zitting op en eerstdaags zetten we het audioverslag op de website. Zo kan je ook thuis mee volgen wat er in de gemeenteraad gezegd geweest is.
 • Melding blauwalgen

  blauwalgen 04 juni
  Tijdens de warme en droge zomer van 2018 was er opvallend veel blauwalgenbloei in Vlaanderen. Ook in Beernem werden toen blauwalgen vastgesteld op het Kanaal Gent-Oostende. Blauwalgen houden gezondheidsrisico's in voor mens en dier. Merk je blauwalgen op? Of denk je ze op te merken? Meld dit dan aan de Milieudienst.
 • Risicogrond door Tankstation? Bofas wijst de weg naar sanering of terugbetaling.

  Bofas 04 juni
  Was je ooit uitbater van een tankstation? Stond er op jouw eigendom ooit een tankstation? Dan kan de bodem eventueel verontreinigd zijn. Is dat het geval, dan kan je een beroep doen op BOFAS. Het bodemsaneringsfonds voor tankstations betaalt gemaakte kosten terug of saneert de grond voor jou.
 • De nieuwe blauwe zak is nog niet voor morgen

  pmd-zak 03 juni
  Je hebt er misschien al iets over gehoord, binnenkort mogen ook plastic vlootjes, potjes en folies in de PMD-zak. Maar zover is het voorlopig nog niet in Beernem. De invoering van de nieuwe blauwe zak gebeurt stapsgewijs. Daardoor kan het gebeuren dat er in sommige buurgemeenten, zoals Wingene, Maldegem en Aalter, wel al plastic vlootjes en potjes in de blauwe zak mogen, maar bij ons nog niet.
 • #igbeernemroute: Ontdek Beernems mooiste plekjes - wandelsuggestie juni

  #igbeernemroute 29 mei
  Elke maand, van juni t.e.m. september, lanceren we een #igbeernemroute die je te voet of met de fiets kan verkennen. Volg de #igbeernemroute en maak foto’s bij onze #igbeernemroute-borden. Post je foto’s op Instagram met de hashtags #igbeernem en #igbeernemroute en toon zo je mooiste plekjes van Beernem.
 • Dag in ’t Park op zaterdag 13 juli

  Dag in 't Park 29 mei
  Het is weer zover, Dag in 't Park komt er aan!! Dag in 't Park is hét zomerevenement voor jong en oud en vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 juli van 13.00 tot 22.00 u in het Bargepark. Op het programma staat een fijne namiddag. Het mooie weer is al besteld bij het KMI, enkel nog jouw aanwezigheid kan ons evenement naar een hoger niveau tillen.
 • Open blad juni 2019

  cover open blad 29 mei
  De nieuwste editie van Open blad is bij alle inwoners in de bus gevallen. Er komen enkele drukke weekends aan in juni: we starten met de Bouwbeurs op 8 en 9 juni, op zondag 9 juni is er ook de Kallemoeie Triathlon, op 16 juni organiseren we de Kayak-Bike-Run en op 21, 22 en 23 juni kan je volop genieten tijdens het Foodtruck Festival.
 • Vacature begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang

  jobs 29 mei
  We zoeken 3 deeltijdse kinderbegeleid(st)ers voor onze buitenschoolse kinderopvang. Je bezorgt kinderen uit het lager en kleuteronderwijs een fijne tijd voor en/of na de schooluren, op woensdagnamiddagen en op vakantiedagen. Het aantal contracturen, tot maximum 20 uur per week, is te bepalen in onderling overleg. Solliciteren kan tot en met dinsdag 18 juni.
 • Beernem verleent negatief advies voor windmolens omgeving Merlebeek

  windmolen 28 mei
  Het college van burgemeester en schepenen besliste op dinsdag 28 mei om ongunstig advies te verlenen voor de aanvraag van NV W-Kracht om een windturbinepark met drie windturbines op te richten en te exploiteren in de Halvemaanstraat in Beernem.
 • Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar

  Aziatische hoornaar 22 mei
  Vorig jaar is de Aziatische hoornaar zijn invasie in ons land begonnen. We moeten er alles aan doen om de verdere uitbreiding van de Aziatische hoornaar zoveel mogelijk af te remmen. Dit is hard nodig omdat de Aziatische hoornaar onze inheemse insecten (bijen, wespen, vliegen,...) belaagt waardoor de bestuiving van onze landbouwgewassen onder druk komt te staan.
 • Lang leve de buxusmot

  rups van de buxusmot 21 mei
  De rups van de buxusmot is op dit moment opnieuw bezig met een heuse opmars in de buxusplanten in onze tuinen. Hele buxusmassieven worden kaalgevreten en laten de tuineigenaar gefrustreerd achter. Een correcte en efficiënte aanpak is nodig om deze plaag onder controle te houden.
 • Meld een dode mees

  Mees 21 mei
  Elk broedseizoen ontvangen Velt vzw en Vogelbescherming Vlaanderen meldingen van mislukte broedpogingen. Vooral van kool- en pimpelmezen. Eén, meerdere of alle jongen liggen dood in het nest. Wat is er gebeurd? Soms wordt een link gelegd met een buur die enkele dagen ervoor met pesticiden gespoten heeft. Stierven de jongen doordat ze vergiftigde rupsen aten?
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 21 mei 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 21 mei
  De werken in de Knesselarestraat, tussen Zeldonkstraat en Nieuwenhovenstraat, hebben wat langer geduurd dan aanvankelijk gedacht. Dit onder andere door nutsleidingen die in de weg bleken te liggen voor de aanleg van de riolering. We stellen alles in het werk om de Knesselarestraat opnieuw open te stellen voor het verkeer. Dit zal normaal gezien ten laatste in de loop van volgende week zijn.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Schipperstraat’ – update 21 mei 2019

  Kruispunt Potterstraat-Schipperstraat 21 mei
  De aanleg van de riolering op openbaar domein is bijna afgerond. De aanleg van de bovenbouw (rijweg en fietspad), die door een andere aannemer uitgevoerd wordt, start begin juni. Doorgaand verkeer zal niet meer mogelijk zijn.
 • Financiële steun voor ontwikkelingsprojecten

  ontwikkelingsproject 20 mei
  Elk jaar geven we financiële steun aan inwoners uit Beernem die meewerken aan projecten voor ontwikkelingssamenwerking (rechtstreekse projectsteun). Ook inwoners die de Beernemse bevolking inlichten over de situatie in het Zuiden komen in aanmerking voor een toelage (sensibiliserende steun). Dit jaar ontvingen we 15 aanvragen voor 11 projecten. Elke aanvraag werd goedgekeurd en kan rekenen op €250
 • Zwembad opnieuw open op 5 augustus

  Sunday it is!! #poolfun #kidsfun #goprofun #splashing #nirvana #familytime #igbeernem #qualitytime 17 mei
  Samen met Farys, beheerder van het zwembad, distributienetbedrijf Fluvius en Cofely, de firma die instaat voor het onderhoud van de technische installaties, stellen we alles in het werk om het zwembad zo snel mogelijk opnieuw open te stellen. Als we de huidige timing kunnen aanhouden, is de opening van het zwembad voorzien op maandag 5 augustus.
 • Nieuw lokaal voor Scouts Beernem

  Nieuw scoutslokaal 07 mei
  Zaterdag 20 april werd het nieuwe lokaal van Scouts Beernem in het Bargepark officieel geopend. Door het groeiende ledenaantal was er nood aan meer ruimte. Het gebouw werd ontworpen door architect Bert Maeyens en bestaat uit één grote ruimte die met behulp van mobiele wanden in drie lokalen verdeeld kan worden.
1-30 Van 74