naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieu, natuur en groen

 • Subsidie kleine landschapselementen

  Kleine landschapselementen 16 januari
  Wist je dat je een subsidie kan aanvragen voor het aanplanten en knotten van bomen in agrarisch gebied of natuurgebied? Wil je aanspraak maken op deze subsidie, dien dan voor 15 maart je aanvraag in bij de Milieudienst.
 • Beernem ontvangt Bijenbord ‘Bijenvriendelijke gemeente’ 2018

  Bijenbord Beernem 21 december
  Op de finale van Groene Lente 2018 op 13 december ontving Beernem een bijenbord ‘Bijenvriendelijke gemeente’ met maar liefst 3 bijensymbolen! Na de titel ‘Bijenvriendelijkste gemeente’ in 2017 is dit opnieuw een mooie waardering voor alle inspanningen die we leveren om de gemeente op een hedendaagse manier bijenvriendelijk te maken.
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom

  Groepsaankoop groene stroom 21 november
  Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Doe dan mee aan de groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven kan tot en met 5 februari.
 • Tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens staat aan O.C. De Kleine Beer

  elektrische laadpaal aan O.C. 14 november
  Een eerste laadpaal werd begin 2018 geplaatst op de parking van sportpark Den Akker. Nu is er een tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens in Beernem. Deze staat op de parking van O.C. De Kleine Beer.
 • Laat je knotbomen knotten in ruil voor het hout

  geknotte bomen 09 oktober
  Knotbomen en houtkanten zijn heel waardevolle streekelementen. Samen met het regionaal landschap willen we dan ook dat deze landschapselementen blijven bestaan en goed beheerd worden.
 • Mobiele camera tegen sluikstort

  Camera tegen sluikstort 21 september
  We schakelen een versnelling hoger in de actie tegen zwerfvuil en sluikstort en zetten een mobiele camera in. Met deze camera willen we sluikstorters identificeren en op heterdaad betrappen. We zetten de camera voor het eerst in tijdens de handhavingsweek. Het is bedoeling om de camera frequent te verplaatsen en de meest hardnekkige sluikstortlocaties op regelmatige basis te controleren.
 • Ieder kakje in een zakje

  Hond 08 februari
  Er zijn nog altijd hondenbezitters die zich niet bekommeren om achtergelaten hondenpoep. Dit tot ergernis van de buurtbewoners. Een hondenkakje hoort in een zakje! Ga je met je hond op stap, zorg dan dat je altijd zakjes bij hebt. Dit is een ambetant moment, maar daarna is iedereen content!
 • Beernem is bijenvriendelijkste gemeente 2017

  bijenvriendelijkste gemeente 20 december
  Beernem is door Departement Omgeving en VVOG bekroond tot bijenvriendelijkste gemeente 2017! Dit is een mooie beloning voor de inspanningen die we leveren om Beernem bloemen- en bijenvriendelijk te maken. Maar we hebben dit niet alleen gedaan. We willen iedereen bedanken die z'n 'bloemetje' heeft "bij"gedragen!
 • Wat is hakhoutbeheer en waarom doen we het?

  Hakhoutbeheer 22 maart
  Hakhoutbeheer betekent dat bomen en struiken tot op (minstens) 10 à 20 cm boven de grond worden afgezaagd. Dit lijkt op het eerste zicht drastisch, maar dit is tijdelijk. De bomen en struiken schieten terug uit, alleen het bovenste gedeelte verdwijnt tijdelijk.
1-9 Van 9