naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieu, natuur en groen

 • Gratis ophaling kerstbomen

  Christmas in town #igbeernem #mooistetijdvantjaar 29 januari
  Op woensdag 29 januari haalt IVBO de kerstbomen in Beernem op. Wil je ook een kerstboom meegeven met de ophaalwagen? Verwijder dan zeker de (plastic) pot en leg de kerstboom op dezelfde plaats waar je je vuilniszak of PMD-zak plaatst (dus niet gewoon op je oprit) Ook snoeihout en groenafval kan je die dag aanbieden.
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom

  Groepsaankoop groene stroom 28 november
  Wil jij besparen op je energiefactuur? Doe dan mee aan de groepsaankoop groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven kan tot en met dinsdag 11 februari.
 • Hoe gezond is jouw grond?

  grote grondvraag 05 november
  Dat kom je te weten met De Grote Grondvraag. Met De Grote Grondvraag steunt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren en waar nodig saneren van hun grond. Zoek jouw grond online op en check of je grond mogelijk vervuild is.
 • Maak gebruik van de elektrische deelwagens

  deelauto 09 oktober
  Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Heb je interesse om coöperant te worden en zo ook gebruik te maken van de 2 deelwagens? Neem dan zeker contact op met CoopStroom cvba so of met de Milieudienst.
 • Publieke laadpaal in Lattenklieversstraat t.h.v. kerk

  laadpaal Sint-Joris 26 september
  Beernem heeft een nieuw publieke laadpaal voor elektrische wagens. Deze staat in de Lattenklieversstraat aan de parking t.h.v. de kerk. We hebben nog een laadpaal op de parking van sportpark Den Akker en op de parking van O.C. De Kleine Beer.
 • Nieuwe brochure 'Beernem, lekker fair'

  Cover Beernem lekker fair 10 mei
  Beernem is sinds 2010 een fairtradegemeente. Naar aanleiding hiervan geven we de brochure 'Beernem, lekker fair' uit. Deze werd dit jaar voor de vierde keer herwerkt en opnieuw gedrukt. Je kan de brochure gratis afhalen in het gemeentehuis en het Sociaal Huis.
1-6 Van 6