naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieu, natuur en groen

 • Bebloemingswedstrijd

  bebloemingscomité 30 maart
  Op zaterdag 30 maart kan je inschrijven voor de bebloemingswedstrijd. Elke inschrijver ontvangt een gratis zak bloemaarde! Ook wie geen gratis zak bloemaarde wil of deze niet kan komen ophalen, kan deelnemen aan de bebloemingswedstrijd. Schrijf je dan rechtstreeks in via het bebloemingscomité.
 • Doe je mee met Earth Hour?

  #fullmoon #forest #backyard #telelens #igbeernem 30 maart
  Op 30 maart is het Earth Hour, de grootste symbolische actie voor het klimaat ter wereld, georganiseerd door het WWF (World Wide Fund for Nature). Earth Hour verzamelt iedereen rond één doel, namelijk samen actie ondernemen tegen de klimaatsverandering. Doe mee met de actie en doof symbolisch het licht gedurende één uur, van 20.30 tot 21.30 u. Of waarom niet de hele avond?
 • West-Vlaamse Plantendag

  West-Vlaamse plantendag 30 maart
  Op zaterdag 30 maart vindt de zevende West-Vlaamse Plantendag plaats. Deze pop-up organisatie vindt dit jaar plaats in de Vrije School Haverlo, Weidestraat 156 in Assebroek. De plantendag is een gezinsdag met informatie, maar ook met animatie. Er worden bloemenzaden en bijenstruikjes verkocht (en soms zelfs uitgedeeld!).
 • Houtland zoemt! - groepsaankoop bijenvriendelijke planten

  Houtland Zoemt 19 maart
  Regionaal Landschap Houtland organiseert de groepsaankoop bijenvriendelijke planten “Houtland zoemt!”. Bestel bloemenzaad en tover jouw tuin om tot een bloemenpracht en maak van het Houtland een bijenvriendelijk land. Ook een klein balkon of voortuintje kan je perfect bijenvriendelijk inrichten.
 • Laat het zoemen met bloemen - gratis bijenvriendelijk bloemenzaad

  Copyright provinciebestuur West-Vlaanderen 15 maart
  Ook dit jaar kan iedereen vanaf 15 maart bij het provinciebestuur een zakje bloemenmengsel opvragen voor in de tuin! De boodschap daarbij is nog altijd: ‘werk mee aan een bijenvriendelijkere omgeving, onze bijtjes kunnen het gebruiken’! Bestel je zakje bloemenzaad en tover je tuin om in een bloemenakker. Wij – en de bijtjes! – danken je op voorhand.
 • Verjonging dreven Beverhoutsveld

  Meyersdreef 06 maart
  De komende dagen worden er bomen geveld in Beverhoutsveld. Deze vellingswerken kaderen binnen het drevenbeheersplan Beverhoutsveld dat in 2013 werd opgemaakt door Regionaal landschap Houtland. Na het vellen volgt een heraanplant in het plantseizoen 2019-2020.
 • Infoavonden lokaal klimaatproject

  deelauto 04 maart
  Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we in 2018 de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Benieuwd om meer te vernemen over dit mooie klimaatproject? Of heb je interesse om coöperant te worden? Kom dan naar 1 van de infoavonden op 12 maart, 4 april of 16 mei, telkens om 20 u in het gemeentehuis.
 • Bijenbordje voor bijenvriendelijke tuinen en terreinen

  bijenbordje 22 februari
  Maak van jouw perceel een pesticidenvrije bloemenrijkdom en ontvang van de gemeente Beernem het label ‘bijen-vriendelijke tuin’. Inderdaad, sinds 2016 kunnen eigenaars van bijenvriendelijke tuinen en terreinen in Beernem een bijenbordje aanvragen bij de Beernemse bijenwerkgroep. Er zijn ondertussen ruim 60 bordjes verdeeld.
 • Beernem ontvangt Bijenbord ‘Bijenvriendelijke gemeente’ 2018

  Bijenbord Beernem 21 december
  Op de finale van Groene Lente 2018 op 13 december ontving Beernem een bijenbord ‘Bijenvriendelijke gemeente’ met maar liefst 3 bijensymbolen! Na de titel ‘Bijenvriendelijkste gemeente’ in 2017 is dit opnieuw een mooie waardering voor alle inspanningen die we leveren om de gemeente op een hedendaagse manier bijenvriendelijk te maken.
 • Tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens staat aan O.C. De Kleine Beer

  elektrische laadpaal aan O.C. 14 november
  Een eerste laadpaal werd begin 2018 geplaatst op de parking van sportpark Den Akker. Nu is er een tweede publieke laadpaal voor elektrische wagens in Beernem. Deze staat op de parking van O.C. De Kleine Beer.
 • Mobiele camera tegen sluikstort

  Camera tegen sluikstort 21 september
  We schakelen een versnelling hoger in de actie tegen zwerfvuil en sluikstort en zetten een mobiele camera in. Met deze camera willen we sluikstorters identificeren en op heterdaad betrappen. We zetten de camera voor het eerst in tijdens de handhavingsweek. Het is bedoeling om de camera frequent te verplaatsen en de meest hardnekkige sluikstortlocaties op regelmatige basis te controleren.
 • Beernem is bijenvriendelijkste gemeente 2017

  bijenvriendelijkste gemeente 20 december
  Beernem is door Departement Omgeving en VVOG bekroond tot bijenvriendelijkste gemeente 2017! Dit is een mooie beloning voor de inspanningen die we leveren om Beernem bloemen- en bijenvriendelijk te maken. Maar we hebben dit niet alleen gedaan. We willen iedereen bedanken die z'n 'bloemetje' heeft "bij"gedragen!
1-12 Van 12