RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieu, natuur en groen

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Premie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 26 april
  Er zijn steeds minder zwaluwen. Een van de oorzaken daarvan is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom geven we, in samenwerking met Natuurpunt, een premie voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Onderzoek naar PFAS op site Bio-Electric

  04 april
  Uit een verkennend bodemonderzoek in 2022 voor PFAS-verontreiniging op de site van Bio-Electric, Wellingstraat 109, bleek dat er een duidelijke aanwijzing was voor een ernstige verontreiniging met PFAS in het grondwater. Ondertussen werd een beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat er geen verdere maatregelen nodig zijn. We hebben de bewoners in een straal van 500 m rond de site aangeschreven om te melden dat de no regret-maatregelen opgeheven worden. De eigenaars van de percelen waarop op heden nog gebruiksadviezen gelden, worden door de OVAM zelf op de hoogte gebracht.
 • Lees onze Klimaatbrochure

  Klimaatbrochure cover 19 december
  Samen met onze buurgemeenten hebben we het Klimaatplan 2030 opgemaakt. Dit plan vormt de komende jaren de leidraad om de klimaatdoelstellingen te behalen. In de klimaatbrochure ontdek je de inhoud van het klimaatplan 2030. Je vindt er meteen ook concrete acties die je zelf kan uitvoeren voor een beter klimaat. Haal je exemplaar in de bib of het gemeentehuis.
 • Promaz helpt bij bodemsanering na mazoutlek

  Promaz logo 21 augustus
  Vermoed je dat je bodem verontreinigd is door een lek in jouw mazouttank- of leiding? Doe dan een beroep op Promaz. Dat is een fonds dat je helpt om de bodemsanering uit te voeren of door financieel tussen te komen, ook voor bodemsaneringen uit het verleden.
 • Geveltuintjes voor meer kleur

  Geveltuin 16 september
  Een geveltuin is een smalle strook groen langs of tegen een gevel. Geveltuinen zijn niet enkel leuk in het straatbeeld, ze verbeteren de luchtkwaliteit, vergroten de biodiversiteit, nemen CO2 op, zorgen voor verkoeling, bufferen water… Kortom, alleen maar voordelen. Daarom willen we inwoners aanmoedigen om hun gevel op te fleuren met een geveltuin.
1-5 Van 5