RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieu, natuur en groen

Lijst nieuwsberichten

 • AWV voert hakhoutbeheer uit

  foto van Sepp van Dun hakhoutbeheer AWV 20 januari
  De komende maanden voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen. Ook in Beernem zijn er werken gepland op twee plaatsen: langs de Wellingstraat en op een talud langs de Stationsstraat. Wie in de onmiddellijke omgeving woont van een site waar hakhoutbeheer wordt toegepast, krijgt van AWV een bewonersbrief in de bus.
 • Reactie gemeentebestuur op hakhoutbeheer kanaaloever

  foto na hakhoutbeheer kanaaloever 19 januari
  Het gemeentebestuur vindt hakhoutbeheer belangrijk, maar stelt zich vragen over het drastische karakter van het hakhoutbeheer langs de kanaaloever. Ook betreurt het bestuur een gebrek aan communicatie, zowel naar het bestuur zelf, wat pas gebeurde na eigen vraagstelling, als naar de omwonenden.
 • Hakhoutbeheer kanaal Gent-Oostende

  hakhoutbeheer De Vlaamse Waterweg 08 januari
  N.a.v. de hakhoutbeheerwerken langs de kanaaloever in Beernem stuurt De Vlaamse Waterweg ons onderstaand bericht.
 • Vogelgriep in het land: nog altijd ophokplicht voor pluimvee

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 08 januari
  De ophokplicht van pluimvee en gehouden vogels geldt nog altijd. Dit geldt ook voor particuliere houders die slechts enkele kippen houden. De maatregel zal niet kunnen worden versoepeld zolang de dreiging van besmetting via wilde vogels hoog blijft. Deze situatie kan mogelijk zelfs tot aan het voorjaar van 2021 blijven duren.
 • Jouw mening telt! Vul onze klimaatenquête in!

  klimaatplan 2030 21 december
  Heb jij goede ideeën voor het klimaatplan? Wat vind jij belangrijk, wat lijkt jou minder zinvol? Wat wil jij zelf doen of doe je al? Geef via onze enquête jouw mening over lokale klimaatacties en wat we samen kunnen doen. Je kan de enquête invullen van 1 tot 31 januari 2021. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
 • Doe mee aan de groepsaankoop groene stroom en bespaar op je energiefactuur

  Groepsaankoop groene stroom 03 december
  Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen. De provincie zoekt voor jou een voordelig contract voor 100% groene energie.
 • Ruim zwerfvuil met de app WePlog

  Frederik Sanders en kinderen ruimen zwerfvuil 30 september
  Ga je af en toe op pad om zwerfvuil te ruimen (= ploggen)? Gebruik dan de app WePlog. Met een eenvoudige druk op de start/stop-knop, registreert de app automatisch welke straten je hebt geplogd. Elke andere gebruiker van de app ziet onmiddellijk welke de groene, propere straten zijn en welke de rode, aan te pakken straten zijn. Zo verloopt het werk een stuk efficiënter.
 • Nieuwe app om propere straten in kaart te brengen

  Mooimakers ruimen zwerfvuil op 23 september
  Momenteel zijn er 34 geregistreerde Mooimakers actief in onze gemeente. Zij claimden allen hun stukje Beernem dat door hen vrij blijft van zwerfvuil. Dankjewel daarvoor! Ga je af en toe op pad om zwerfvuil te ruimen (= ploggen)? Gebruik dan de gratis app WePlog. Met een eenvoudige druk op de start/stop-knop, registreert de app automatisch welke straten je hebt geplogd.
 • Samenwerking met lokale landbouwers om CO2-uitstoot te compenseren

  carbonfarming 18 augustus
  Carbon Farming bevordert een nieuwe manier van landbouw om koolstof op te slaan in landbouwbodems, om klimaatverandering tegen te gaan en om de bodemkwaliteit te herstellen. Een vijftal Beernemse landbouwers werken mee aan een pilootproject om op gemeentelijke gronden in het Beverhoutsveld (op de grens van Oostkamp en Beernem) koolstof in de bodem op te slaan.
 • Burgemeestersconvenant 2030

  01 maart
  Beernem maakt, samen met de gemeenten Blankenberge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Zedelgen en Zuienkerke, deel uit van de groep Lokaal Klimaatbeleid Noord-West-Vlaanderen. Als deel van de groep ondertekent Beernem het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie.
 • Maak gebruik van de elektrische deelwagens

  deelauto 05 februari
  Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Heb je interesse om coöperant te worden en zo ook gebruik te maken van de 2 deelwagens? Neem dan zeker contact op met CoopStroom cvba so of met de Milieudienst.
1-11 Van 11