Beernem draagt beheer recyclagepark over aan IVBO

Beernem draagt het beheer van het recyclagepark vanaf 1 juli 2023 over aan IVBO, net zoals Oostkamp en Zedelgem. Voor de inwoners verandert er voorlopig niets. Om de overname te vieren krijgt elke inwoner die naar het recyclagepark komt op zaterdag 1 juli een gratis rolletje gft-zakken (waarde: € 3,00).

Het recyclagepark wordt steeds belangrijker. De voorbije jaren is het aantal afvalsoorten, dat selectief of apart kan worden aangeboden, sterk toegenomen. Samen met Zedelgem en Oostkamp zijn we overtuigd van de voordelen van een overdracht van het beheer van de recyclageparken door IVBO.

De overdracht van recyclageparken van de gemeenten naar de intercommunales is in de rest van Vlaanderen al een tijdje bezig. Zo besliste Brugge ook al om het dagelijks beheer en de exploitatie van de 3 Brugse recyclageparken over te dragen aan IVBO.

IVBO

IVBO is het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland. De opdracht van IVBO bestaat uit de selectieve inzameling en verwerking van huishoudelijk afval en bedrijfsafval in 9 gemeenten, waaronder Brugge, Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

op zaterdag 01 juli 2023
Nieuwsoverzicht