RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Afval en recyclagepark

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Wat met asbest in je woning?

  asbest 03 mei
  Asbest is schadelijk voor de gezondheid en ondertussen al lang niet meer te koop. Kom je asbest tegen in je woning en wil je die zelf verwijderen, dan kan je hiervoor terecht bij het recyclagepark. Bij grotere hoeveelheden kan je beroep doen op de ophaling aan huis.
 • Beernem draagt beheer recyclagepark over aan IVBO

  15 maart
  Beernem draagt het beheer van het recyclagepark vanaf 1 juli 2023 over aan IVBO, net zoals Oostkamp en Zedelgem. Voor de inwoners verandert er voorlopig niets.
 • Textielcontainers in Beernem

  textielcontainer 08 maart
  Op bijna alle locaties staan twee verschillende containers, beiden van een andere partner. Op deze manier kan je als inwoner zelf de keuze maken aan welke inzamelaar jij je oude textiel schenkt.
 • Lente-actie: Gratis GFT-zakken

  lente actie gft 01 maart
  Elke vrijdag haalt IVBO groenten-, fruit- en klein tuinafval (GFT) op. En mét succes, want vorig jaar haalde IVBO 3.430 ton gft op in onze regio. Dat betekent 12,5 kg keukenafval per inwoner dat niet werd verbrand in de afvalenergiecentrale, maar omgezet werd in compost. Goed voor het milieu dus! Maar dat kan nog beter … Daarom organiseert IVBO een lente-actie om meer mensen te overtuigen voor de gft-inzameling.
 • Afvalkalender 2023

  afvalkalender 2023 06 december
  De afvalkalender 2023 valt deze week in de bus. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
1-5 Van 5