RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Afval en recyclagepark

Lijst nieuwsberichten

 • De Nieuwe blauwe zak en de kleinere, gele huisvuilzak

  er mag vanaf 1 april meer in de blauwe zak 01 april
  In april introduceert IVBO de nieuwe blauwe zak in Beernem. En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage. Aangezien er zo meer ruimte vrij komt in de huisvuilzak en om te vermijden dat die wordt opgevuld met zwaarder restafval, wordt de huisvuilzak iets kleiner.
 • Gezocht: gezinnen voor testproject met GFT-zakken

  gft inzamelen in aparte zakken 24 maart
  Vlaanderen staat al jaren aan de wereldtop als het gaat over het recycleren van afvalstromen. Bij het overgrote deel van de bevolking is sorteren dan ook een tweede natuur geworden. Toch kan alles nog altijd een tikkeltje beter! Zo wil IVBO binnenkort starten met het apart inzamelen van Groenten-, Fruit- en Tuinafval (GFT) door middel van afvalzakken en zoekt daarvoor testgezinnen.
 • Recyclagepark: binnen zonder afspraak

  recyclagepark 24 maart
  Een afspraak maken om naar het recyclagepark te komen, is niet meer nodig. Kom je naar het recyclagepark? Houd dan rekening met eventuele wachtrijen, respecteer de coronamaatregelen en volg de instructies van de parkwachters. Sorteer je afval op voorhand, dan gaat je bezoek vlotter vooruit.
 • Breng asbest voortaan verpakt naar het recyclagepark

  asbestzakken en beschermingkits te koop op recyclagepark 15 maart
  Breng je asbestplaten naar de asbestcontainer in het recyclagepark? Dan moet je die voortaan verpakken in gesloten, transparante asbestzakken. Je kan deze zaken op voorhand kopen bij het recyclagepark. OVAM legt deze verplichting in gans Vlaanderen op en wil daarmee de risico’s voor bezoekers en personeel van het recyclagepark zoveel mogelijk beperken.
 • Gratis huisvuilzakken bij medische of financiële problemen

  Gratis huisvuilzakken Sociaal Huis 04 februari
  Voortaan hebben inwoners met bepaalde medische problemen en inwoners met financiële problemen recht op 1 rol grote of twee rollen kleine huisvuilzakken per kalenderjaar. De personen moeten in Beernem gedomicilieerd zijn en thuis wonen.
 • Afvalkalender 2021

  afvalkalender 2021 11 januari
  De afvalkalender 2021 is begin december in de bus gevallen. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • Gratis inzameling matrassen op recyclagepark

  matras 06 januari
  Je kan met je oude matrassen gratis terecht op het recyclagepark. Ga je op zaterdag naar het recyclagepark, reserveer dan op voorhand je plaatsje.
1-7 Van 7