RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Afval en recyclagepark

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Inzameling autobanden op het recyclagepark

  inzameling autobanden 28 januari
  Je kan voortaan gratis met je oude autobanden naar het recyclagepark.
 • Plasticfolie hoort in de PMD-zak

  plasticfolie 28 januari
  Wist je dat huishoudelijke plasticfolies sinds april vorig jaar in de PMD-zak mogen?
 • Er staan opnieuw textielcontainers

  textielcontainer 12 januari
  Sinds begin 2022 staan de containers voor textiel weer op alle locaties. Je zal merken dat op bijna alle locaties twee verschillende containers staan, beiden van een andere partner. Op deze manier kan je als inwoner zelf de keuze maken aan welke inzamelaar jij je oude textiel schenkt.
 • Nieuw: GFT-ophaling vanaf 1 januari

  GFT 03 januari
  Vanaf 1 januari 2022 haalt IVBO ook groente-, fruit-, en tuinafval (GFT) in een aparte zak op. IVBO haalt de GFT-zakken wekelijks op, gelijktijdig met het restafval, in een speciaal daartoe uitgeruste vuilniswagen met twee afzonderlijke laadruimtes. Dit zorgt ervoor dat er tot 35% minder restafval is.
 • Afvalkalender 2022

  afvalkalender 2022 01 december
  De nieuwe afvalkalender valt deze maand in de bus. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • De Nieuwe blauwe zak en de kleinere, gele huisvuilzak

  er mag vanaf 1 april meer in de blauwe zak 01 april
  In april introduceert IVBO de nieuwe blauwe zak in Beernem. En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage. Aangezien er zo meer ruimte vrij komt in de huisvuilzak en om te vermijden dat die wordt opgevuld met zwaarder restafval, wordt de huisvuilzak iets kleiner.
1-6 Van 6