RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Cultuur en Erfgoed

Lijst nieuwsberichten

 • Junior Techniekacademie

  junior techniekacademie 20 januari
  Zit je in het derde of vierde leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan in voor de Junior Techniekacademie.
 • Onroerenderfgoedprijs

  Campagnebeeld 13 januari
  Ben jij een eigenaar of een beheerder die de laatste vijf jaar goed zorg heeft gedragen voor je erfgoed? Dan kun je deelnemen aan de Onroerenderfgoedprijs van de Vlaamse overheid.
 • Nieuw oorlogsgedenkteken in Oostveld

  nieuw oorlogsgedenkteken in Oostveld 03 december
  Op woensdag 11 november werd het nieuwe oorlogsherdenkingsmonument op het kerkplein van Oostveld onthuld. Na de onthulling volgde een serene bloemneerlegging en werd de Last Post geblazen.
 • Cultuuragenda 2020-2021

  Cover cultuuragenda 02 oktober
  De nieuwe Cultuuragenda is in de bus gevallen. Iets later dan gewoonlijk. Daar zit corona uiteraard voor iets tussen. Maar net in deze moeilijke tijden wil het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek, samen met haar beheerraad, alles op alles zetten om toch cultuur tot bij jou te brengen. Update 29 oktober 2020 - omwille van de verstrengde coronamaatregelen zijn O.C. De Kleine Beer, Het Schepenhuys en de Sinjo gesloten. Wie tickets heeft, wordt persoonlijk gecontacteerd.
 • Kleur ne meur

  kleur een meur 06 juli
  Door met kleurrijke Legoblokjes gaatjes op te vullen in monumenten en muurtjes (die wat in verval zijn) vestigen we de aandacht op dit waardevol erfgoed. Dit fenomeen heet ‘dispatchwork - Fix the world in colors’ en bestaat over de ganse wereld. Voor West-Vlaanderen is het project ‘het schoolmuurtje’ een primeur! Kleur jij ook een meur?
1-5 Van 5