RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Cultuur

Lijst nieuwsberichten

 • Moossdooss voor kinderen in Het Schepenhuys

  moossdooss 17 juli
  Kunstenorganisatie Mooss koos 21 kunstwerken uit de verzameling van het S.M.A.K. en stopte hun afbeeldingen in een Dooss voor kinderen. Deze Dooss bevindt zich in Het Schepenhuys. Kinderen kunnen de Dooss opendoen en gebruiken. De soms gekke ideeën van de kunstenaars en toffe doe-opdrachten prikkelen je om zelf te tekenen, bouwen, fotograferen, spelen, fantaseren ...
 • Podcast Het Bankje

  Het Bankje 15 juli
  In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. In Beernem zijn er 18 bankjes waarop we een QR-code hebben aangebracht. Scan de QR-code met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.
 • Expo Mathias Claerhout in Het Schepenhuys

  Kunstwerk Mathias Claerhout - copyright Miguel Teirlinck 10 juli
  Beernems kunstenaar Mathias Claerhout exposeert gans de zomer in Het Schepenhuys. Je kan z’n werken bewonderen in de ondergrondse exporuimte en aan de achterzijde van Het Schepenhuys. De expo is vrij toegankelijk van 9 juli tot 6 september tussen 10.00 en 12.00 u en tussen 13.30 en 16.30 u. In het weekend en op feestdagen kan je er terecht tussen 10.00 en 15.00 u.
 • Fietsroute Cafécultuur

  expo cafécultuur 09 juli
  Ontdek de expo Cafécultuur aan de hand van een fietstocht. Deze zomer halen we de expo Cafécultuur opnieuw boven. Je kan de expo bezoeken in O.C. De Kleine Beer. Daar start ook meteen de fietsroute. Je vindt de route in de brochure ter plaatse. Neem gerust een brochure mee want die bevat ook heel wat info over de vroegere en huidige café's.
 • Expo in kerken - Erfgoedtoerist in eigen dorp

  Sint-Joris 07 juli
  Wip jij op vakantie ook wel eens een plaatselijke kerk binnen? Ontdek je er soms iets onverwachts? In een aantal kerken van onze gemeente vind je deze zomer een extra stukje erfgoed terug. Een fototentoonstelling neemt je mee op reis naar het verleden. Bezoek de expo’s in de verschillende kerken in juli en augustus tussen 10.00 en 17.00 u.
 • Kleur jij ook een meur?

  kleur een meur 06 juli
  Door met kleurrijke Legoblokjes gaatjes op te vullen in monumenten en muurtjes (die wat in verval zijn) vestigen we de aandacht op dit waardevol erfgoed. Dit fenomeen heet ‘dispatchwork - Fix the world in colors’ en bestaat over de ganse wereld. Voor West-Vlaanderen is het project ‘het schoolmuurtje’ een primeur! Kleur jij ook een meur?
 • Samen vergaderen kan opnieuw vanaf maandag 15 juni

  O.C. De Kleine beer 09 juni
  Vanaf maandag 15 juni kan je opnieuw bijeenkomen om te vergaderen. In juni kan dit met maximum 20 personen, vanaf juli kan dit met meer dan 20. Daartoe stellen we alle zalen open in O.C. De Kleine Beer, zaal Sinjo, Het Schepenhuys en de vergaderzalen in sporthal Drogenbrood.
 • Beernem zkt motorsporters en hun fans - motorsportcafé op 20 februari

  Motorsporters 27 januari
  Ruim 40 jaar geleden stond Sint-Joris in het middelpunt van de internationale motorsportwereld met de overbekende wegraces. Ook nu nog telt Beernem motorsportverenigingen. Hoog tijd om die eens onder de aandacht te brengen. Was jij aanwezig op de wegraces, op de motorcross of de trails? Heb je foto’s of filmmateriaal, leuke anekdotes, een trofee of een shirt van een bekende motorrijder in de kast?
1-8 Van 8