naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Cultuur

 • Reveil op allerheiligen

  reveil 01 november
  Reveil wil Allerheiligen nieuw leven inblazen. Ze wil op 1 november de stilte doorbreken rond zonsondergang (van 17.00 tot 18.00 u). Vorig jaar hadden we een eerste ingetogen en succesvolle editie op het begraafpark Sint-Amandus. Dit jaar organiseren we Reveil op het begraafpark Oedelem.
 • Buren bij kunstenaars

  buren bij kunstenaars 19 oktober
  Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseert provincie West-Vlaanderen ‘Open-atelierdagen’. Je kan die dagen een bezoekje brengen aan deze Beernemse kunstenaars:
 • Boek ‘Beernem herdenkt 100 jaar Groote Oorlog – Hoe beleefde Beernem WO I?’

  09 oktober
  11 november, de dag dat we Wapenstilstand herdenken, komt dichterbij. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Vier jaar lang hebben we in Open blad kunnen lezen hoe het was om in Beernem te leven tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 • Cultuurprijs zkt kandidaat

  beerlanderke 26 september
  Dit jaar staan de Cultuurprijzen in het teken van ‘Muziek en Dans’. Ook in 2013 was het thema van de cultuurprijzen ‘Muziek en Dans’. Toen won Frederik Croene het Beerlanderke, Riet Muylaert (Jackobond) de publieksprijs en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Oedelem de Cultuurprijs. Voor ‘het Beerlanderke’, één van de Cultuurprijzen, kan je zelf een persoon of vereniging kandidaat stellen.
 • Nieuw: Academie voor Beeldende Kunst in Beernem

  beeldende kunst 03 september
  Hou je van tekenen en creatief bezig zijn? Ben je tussen de 6 en de 12 jaar? Kom dan naar de lessen Beeldende Kunst! We springen in een wereld van verbeelding en tekenen, schilderen en knutselen. We volgen een supercreatief pad en beleven 2 uur per week de gekste artistieke avonturen.
 • Cultuuragenda voorjaar 2018-2019

  Cover cultuuragenda 19 juni
  De nieuwe cultuuragenda is uit. Je leest er alles over de culturele activiteiten die plaatsvinden in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019. Vanaf nu kan je ook online tickets bestellen en betalen voor een concert of voorstelling in O.C. De Kleine Beer.
 • Wandelen en fietsen langs de Beelden van Jef Claerhout

  Jef Claerhoutroute 12 juni
  Twee fietsroutes en twee wandelingen in het Brugse Ommeland bieden je volop de kans om kunst en recreatie te combineren. Via het knooppuntennetwerk van het Brugse Ommeland kan je de beelden van Beernemnaar Jef Claerhout bewonderen en de visie van de kunstenaar erop nalezen.
 • Kunstwerk 'The Balance' ingehuldigd op de Markt

  The Balance en kunstenaar Rik Beuselinck 26 maart
  Op zondag 25 maart werd het kunstwerk 'The Balance' van kunstenaar Rik Beuselinck officieel ingehuldigd op de Markt van Oedelem. Het kunstwerk stond eerder al een tijdje op de bunker. Het diende als eyecatcher voor Riks expo ‘Onderweg naar het ultieme sculptuur’ die van 1 tot 23 april 2017 liep in Het Schepenhuys.
1-8 Van 8