naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Cultuur

 • Rondleiding begraafpark Sint-Amandus

  Nazomer op begraafpark Sint Amandus#igbeernem 26 mei
  In het kader van de week van de begraafplaatsen organiseren we een rondleiding in het vernieuwde begraafpark Sint-Amandus. Geniet van het lentegroen terwijl de gids je meeneemt op ontdekkingstocht. De rondleiding is gratis, wel graag vooraf inschrijven. Afspraak op zondag 27 mei om 14.00 u aan de kerk.
 • 30 Beernemse kunstenaars op ‘KuS’

  Affiche KuS 05 mei
  36 Beernemse amateurkunstenaars die zelden of nooit te zien zijn, treden naar buiten met beeldende kunst in vele vormen, woord, muziek en dans. Onbekend talent verovert Het Schepenhuys. Kom het beleven en laat je inspireren op zaterdag 5 en zondag 6 mei tussen 10 en 18 u.
 • Expo ‘Beernemse Cafécultuur’

  expo cafécultuur in Beernem 25 april
  De opvolger van de succesvolle expo ‘Wielercultuur in Beernem’ brengt opnieuw een uniek stukje Beernemse geschiedenis in beeld. Van 2 maart tot 25 april kan je in Het Schepenhuys de expo ‘Cafécultuur in Beernem’ bezoeken. We verzamelden namen of plaatsen van meer dan 400 cafés in Oedelem, Beernem en Sint-Joris.
 • Zomerexpo 'Koestergoed' – Oproep textiel

  Koestergoed 18 april
  In Het Schepenhuys loopt van 7 juli tot en met 2 september de zomerexpo ‘Koestergoed’. Een deel van de expo gaat specifiek over het koesteren van herinneringen die verbonden zijn aan textiel. En daarvoor lanceren we een oproep. Mis je iemand en wil je een warme herinnering aan die persoon?
 • Kunstwerk 'The Balance' ingehuldigd op de Markt

  The Balance en kunstenaar Rik Beuselinck 26 maart
  Op zondag 25 maart werd het kunstwerk 'The Balance' van kunstenaar Rik Beuselinck officieel ingehuldigd op de Markt van Oedelem. Het kunstwerk stond eerder al een tijdje op de bunker. Het diende als eyecatcher voor Riks expo ‘Onderweg naar het ultieme sculptuur’ die van 1 tot 23 april 2017 liep in Het Schepenhuys.
 • Winnaars Cultuurprijzen 'Culinaire Kunst'

  Winnaars cultuurprijzen 22 januari
  Op vrijdag 19 januari zijn in O.C. De Kleine Beer de Cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Culinaire Kunst’. Bakkerij Painture, de Kruiderie en De Kruiderie wielen in de prijzen. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Peter Locket, talent van eigen bodem.
1-6 Van 6