naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Cultuur

 • Bunkerrock op 25 augustus

  Bunkerrock 25 augustus
  In samenwerking met vzw Den Bunker organiseren we op zaterdag 25 augustus Bunkerrock. Dit is een gratis festival op de Markt van Oedelem. Iedereen is welkom vanaf 19.00 u voor optredens van Tars, Josephine, Ivy Falls, Rhea en Portland.
 • Openluchtfilm 'Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?' met zomers terras

  Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? 18 augustus
  Op zaterdag 18 augustus tonen we om 21.30 u de film 'Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?' in Kleuterweelde (ingang via Sint-Andreaslaan 43). Wie wil, kan al vroeger komen want vanaf 19.30 u is er een zomers terras. Breng gerust je eigen stoeltje en dekentje mee. De toegang is gratis.
 • De bevrijding in Sint-Joris op vrijdag 17 augustus

  De Bevrijding 17 augustus
  Een colonne van Belgische, Britse en Franse soldaten, uitgerust zoals in 1918, trekt langs diverse slagvelden uit het bevrijdingsoffensief. Deze historische colonne zal ook Beernem doorkruisen op vrijdag 17 augustus. De colonne houdt om 13 u halt in de Lattenklieversstraat in Sint-Joris.
 • Openluchtfilm 'Moonrise Kingdom' met zomers terras

  Moonrise Kingdom 10 augustus
  Op vrijdag 10 augustus tonen we om 21.30 u de film 'Moonrise Kingdom' in de Kooldreef. Wie wil, kan al vroeger komen want vanaf 19.30 u is er een zomers terras. Breng gerust je eigen stoeltje en dekentje mee, installeer je voor het grote scherm en laat het vakantiegevoel maar komen. De toegang is gratis.
 • Zomerexpo 'KoesterGoed'

  KoesterGoed 07 juli
  Maak tijdens de expo kennis met kunstenaars Elles de Koe en Jonas Maes. Elles is modeontwerper, gek op textiel en heeft een winkel in Mechelen. Jonas is edelsmid en ontwerpt unieke juwelen in zijn winkel en atelier in Brugge. Elles is opgegroeid in Oedelem en Jonas woont er.
 • Cultuuragenda voorjaar 2018-2019

  Cover cultuuragenda 19 juni
  De nieuwe cultuuragenda is uit. Je leest er alles over de culturele activiteiten die plaatsvinden in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019. Vanaf nu kan je ook online tickets bestellen en betalen voor een concert of voorstelling in O.C. De Kleine Beer.
 • Wandelen en fietsen langs de Beelden van Jef Claerhout

  Jef Claerhoutroute 12 juni
  Twee fietsroutes en twee wandelingen in het Brugse Ommeland bieden je volop de kans om kunst en recreatie te combineren. Via het knooppuntennetwerk van het Brugse Ommeland kan je de beelden van Beernemnaar Jef Claerhout bewonderen en de visie van de kunstenaar erop nalezen.
 • Kunstwerk 'The Balance' ingehuldigd op de Markt

  The Balance en kunstenaar Rik Beuselinck 26 maart
  Op zondag 25 maart werd het kunstwerk 'The Balance' van kunstenaar Rik Beuselinck officieel ingehuldigd op de Markt van Oedelem. Het kunstwerk stond eerder al een tijdje op de bunker. Het diende als eyecatcher voor Riks expo ‘Onderweg naar het ultieme sculptuur’ die van 1 tot 23 april 2017 liep in Het Schepenhuys.
1-8 Van 8