naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Cultuur

 • Winnaars Cultuurprijzen 'Culinaire Kunst'

  Winnaars cultuurprijzen 22 januari
  Op vrijdag 19 januari zijn in O.C. De Kleine Beer de Cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Culinaire Kunst’. Bakkerij Painture, de Kruiderie en De Kruiderie wielen in de prijzen. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Peter Locket, talent van eigen bodem.
 • Nieuwe brochure funerair erfgoed kerkhof Sint-Joris

  brochure 31 oktober
  In deze nieuwe brochure vertellen we aan de hand van een 40-tal graven het verhaal van het kleine dorp: het dagelijkse leven in de vorige eeuw, verdwenen stukjes Sint-Joris, uitgestorven ambachten en verenigingen die nog altijd actief zijn.
 • App-wandelingen Wereldoorlog 1

  wandelingen WOI 23 oktober
  In oktober 1914 werd Oedelem ingenomen door het Duitse leger. Vier jaar lang leefde de bevolking in bezet gebied. Ontdek via 4 uitgestippelde wandelingen (eventueel met een tablet) welke gevolgen de bezetting had voor de inwoners en welke verborgen stukjes oorlogserfgoed je in Oedelem kan vinden.
 • Beernem zkt cafécultuur

  cafécultuur 20 oktober
  Na het succes van de expo ‘Wielercultuur in Beernem’ in Het Schepenhuys plannen we in maart-april 2018 een expo over de cafés van Beernem, Oedelem en Sint-Joris. Sommige zijn al lang verdwenen, andere recent gesloten. Gelukkig zijn er ook nog cafés waar je nog altijd een pint kunt gaan drinken!
1-4 Van 4