Sociaal Huis

In het sociaal huis bieden we een waaier van sociale dienstverlening aan.

Als inwoner van Beernem kan je er terecht voor inlichtingen en hulp: bij financiële problemen en schuldenlast, voor het aanvragen van een leefloon, bij acute huisvestingsproblemen en crisisopvang, voor informatie en aanvragen van pensioen, voor alle zorgvragen en aanvragen verwarmingstoelagen voor stookolie, …

De dienst ouderenzorg biedt alle concrete info en begeleiding bij thuis- en mantelzorg: personenalarmtoestellen, aanvragen thuiszorgpremie, warme maaltijden, gewaarborgd inkomen voor senioren, sociaal telefoontarief… Een zorgnetwerk legt de nodige contacten met alle zorginstellingen op onze gemeente en met de seniorenraad.

Daarnaast zetten we ook sterk in op sociale tewerkstelling: een poetsdienst met 40 medewerkers die huishoudelijke hulp aanbiedt, het strijkatelier “Beregoed” in de H. d’ Ydewallestraat, de klussendienst die kleine huis- en tuinkarweien opknapt bij gezinnen met een beperkt inkomen. Het fietspunt aan het station staat in voor toezicht op de fietsstallingen en voert kleine herstellingen uit, en de medewerkers van “Proper en Net” staan in voor het dagdagelijks ophalen van zwerfvuil.