RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Wonen, bouwen en verbouwen

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Verplicht conformiteitsattest bij verhuring

  17 oktober
  Wie een woning in Vlaanderen verhuurt, moet ervoor zorgen dat deze volledig in orde is en voldoet aan bepaalde normen. Het conformiteitsattest is een officieel document dat de gemeente aflevert en dat aantoont dat je woning aan de woningkwaliteitsnormen voldoet. In sommige gevallen kan ook Wonen-Vlaanderen een conformiteitsattest afleveren.
 • Ruimte delen in West-Vlaanderen: Hoe zie jij het? Zie jij het zitten?

  ruimte delen 3D-tool 04 oktober
  De West-Vlaamse ruimte is beperkt en iedereen die in de provincie woont, werkt of leeft, wil die ruimte gebruiken, maar West-Vlaanderen is niet groot genoeg voor al deze ruimtevragen. De Provincie West-Vlaanderen wil de open ruimte vrijwaren en het tempo waaraan op vandaag bijkomend wordt verhard afbouwen richting 2040. Daarom werd de nota ‘Ruimte delen in West-Vlaanderen’ opgemaakt: een strategische visie met ambities voor West-Vlaanderen in 2040. Deze nota wordt nu voorgelegd aan het ruime publiek.
 • Beernem heeft een energieloket

  dakisolatie 07 december
  Inwoners van Beernem kunnen sinds 2017 terecht bij onze energiecoach, William Werbrouck. Voortaan is er elke eerste dinsdag van de maand een energieloket in het Sociaal Huis tussen 9.00 en 12.00 u. Je moet hiervoor een afspraak maken. Dit kan via 050 25 01 38 of info@dewoonwinkel.be.
1-3 Van 3