RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Wonen, bouwen en verbouwen

Lijst nieuwsberichten

 • blauwgroenvlaanderen.be inspireert om ruimte te maken voor water

  hier begint de zee 25 juni
  Vlaams rioolwaterzuiveraar Aquafin en sectorvereniging Vlario lanceren een nieuwe website met concrete maatregelen om regenwater op te vangen en in de bodem te infiltreren. Met ‘blauwgroenvlaanderen.be' willen ze iedereen die begaan is met de klimaatbestendigheid van onze leefomgeving inspireren en aanzetten tot actie. Voor de lancering in West-Vlaanderen trokken ze naar Beernem in de Zavelstraat.
 • Wacht niet langer met dak- of zoldervloerisolatie

  dakisolatie 29 oktober
  In 2020 moeten de daken van alle huur- en koopwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voorzien zijn van isolatie. Nieuwe woningen die na 1 januari 2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet voldoen meestal al aan de normen voor dakisolatie. Wordt de zolderruimte niet verwarmd of bewoond, dan kan je er ook voor kiezen om je zoldervloer te isoleren.
 • Rookmelders vanaf 2020 verplicht

  Cartoon Eva Mouton - sensibilisatie rookmelders 01 oktober
  Een rookmelder: een overbodige luxe die bovendien een irritant geluid maakt? Hoog tijd om daar nog eens over na te denken! Als je de kans krijgt om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen bij brand, dan klinkt dat irritante geluid gegarandeerd als muziek in de oren!
1-3 Van 3