RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbare werken en mobiliteit

Lijst nieuwsberichten

 • Buurtonderzoek naar verkeersveiligheid in wijk Turkije en omgeving

  gebied dat bewonersbrief ontvangen heeft 04 maart
  De voorbije maanden ontvingen we enkele meldingen over verkeersonveilige situaties in de straten tussen het kanaal en de Parkstraat/Sint-Andreaslaan. Ook vanuit de Sint-Jorisstraat bereikten ons enkele meldingen. We willen samen met de inwoners van de betrokken buurt bekijken wat de problemen concreet zijn en hoe we dit kunnen oplossen.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 3 maart 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 03 maart
  Infrabel werkt momenteel aan de perronboorden, de luifels, de riolering, de sporen en de bovenleiding. Het treinverkeer zal daardoor onderbroken zijn op 6 en 7 maart (6-22u) en van vrijdagavond 19 maart tot maandagochtend 22 maart (dag en nacht). Je kan het infobericht van Infrabel onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Spoorwegbrug Vijverstraat afgesloten - update 2 maart 2021

  infrabel werken stationsomgeving 02 maart
  Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moet de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug is daarom afgesloten voor alle verkeer sinds vrijdag 15 januari 2021. De brug gaat opnieuw open op maandagochtend 10 mei 2021.
 • UPDATE: Spoorwegbrug Vijverstraat afgesloten vanaf vrijdag 15 januari

  infrabel werken stationsomgeving 15 januari
  Om de aanleg van het 3de en 4de spoor in Beernem mogelijk te maken moet de passage onder de brug aan de Vijverstraat/Galgeveld hoger en breder gemaakt worden. De brug zal daarom afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf vrijdag 15 januari (en dus niet vanaf maandag 11 januari zoals eerder aangekondigd). Passage onder de brug is mogelijk tem 12 januari. De brug blijft afgesloten tot eind april 2021.
 • Campagne 'Zet je licht aan!' pakt uit met street tags

  Street tag Zet je licht aan 20 november
  Veel fietsers gaan zonder licht op pad. Dat is levensgevaarlijk! Wil je als fietser ook in het donker zichtbaar zijn, dan is goede fietsverlichting onmisbaar. Om fietsers aan deze boodschap te herinneren, zie je op verschillende plaatsen street tags met de boodschap ‘ZET JE LICHT AAN!’.
 • Wat zijn de regels in een fietsstraat?

  fietsstraat 13 november
  Om de veiligheid aan de schoolomgeving te verhogen zijn er in Beernem drie fietsstraten ingevoerd, in de J. Creytensstraat, het Maandagse en een deel van de Rollebaanstraat. Maar wat zijn nu juist de regels in zo’n fietsstraat?
 • Tweede fase van de aanleg van het fietspad tussen Beernem en Wingene

  fietspad tussen Beernem en Wingene 04 september
  De Vlaamse Regering heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de tweede fase van de aanleg van het fietspad langs de Reigerlostraat en de Beernemsteenweg (de N370) tussen Beernem en Wingene, vanaf de Blauwhuisstraat tot de Torenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt in de loop van 2021 de werken te kunnen aanvatten.
 • Werken onthaalpoort Aanwijs gaan van start

  werken aan onthaalpoort 29 juni
  Op 29 juni start een aannemer in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met terreinwerken aan het Aanwijs in Beernem. Het Aanwijs wordt ingericht als de grootste onthaalpoort voor het landschapspark Bulskampveld. Dat is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 25 september 2019 - Perrons verhuizen naar andere kant Wingene Steenweg vanaf 1 oktober

  werken station 25 september
  Om de werken aan de sporen en aan de stationsomgeving in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, wordt het stationsplein volledig afgesloten vanaf 1 oktober 2019. Het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen zullen vanaf 1 oktober niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg (richting Oostkamp).
1-9 Van 9