naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Infrastructuur en mobiliteit

 • Alle berichten
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 24 januari 2020

  Kruispunt Knesselarestraat - Tinhoutstraat 24 januari
  Vanaf maandag 27 januari voert de aannemer rioleringswerken uit op het kruispunt Knesselarestraat – Tinhoutstraat. Er zal dan geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Knesselarestraat. Je zal de Tinhoutstraat ook niet in of uit kunnen rijden ter hoogte van de Knesselarestraat. De verbinding Schipperstraat naar de Knesselarestraat (richting Knesselare) blijft wel mogelijk, met verkeerslichten.
 • Vervangende bussen tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge.

  20 december
  Naar aanleiding van werken aan de sporen in Beernem legt De Lijn vervangende bussen in op het traject Gent – Brugge tijdens de weeknachten van 6 tot en met 10 januari, van 13 tot en met 17 januari, van 20 tot en met 24 januari en van 27 tot en met 31 januari. Er zijn ook bussen tijdens de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 en tijdens deze weekends: 11 - 12 januari en 25 - 26 januari.
 • Wat bij gladheid?

  An early morning walk is a blessing for the whole day #Frodo #vizla #geese #naturelovers #peaceandquiet #igbeernem 03 december
  Tijdens de koudste maanden zijn er elke ochtend medewerkers van permanentie voor de gladheidsbestrijding. Bij gladheid gaan ze al vroeg in de ochtend op pad om de banen te strooien volgens het winterplan.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat - update 29 november

  Werken Sint-Jorisstraat 29 november
  In de Sint-Jorisstraat wordt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd vanaf de Miseriestraat tot de Kauter. Het grootste deel van dit fietspad zal achter de bestaande bomenrij aangelegd worden. De kruispunten langs dit traject worden ook aangepakt om de zichtbaarheid zo optimaal mogelijk te maken. Aannemer APK Wegenbouw voert deze werken uit. De werken starten op dinsdag 7 januari 2020.
 • Herinrichting Stationsomgeving - update 15 november 2019

  situatie vanaf 18 november 2019 15 november
  Lees hier een overzicht van de werken tot het einde van het jaar aan de stationsomgeving. Je kan de volledige brief onderaan dit nieuwsbericht downloaden. Buurtbewoners krijgen deze brief ook in de bus.
 • Nieuwe voer- en werktuigen voor onderhoud openbaar domein

  nieuwe voer- en werktuigen voor technische dienst 06 november
  De medewerkers van de technische dienst kunnen beroep doen op een nieuwe hakselaar en zitmaaier voor het onderhoud van het openbaar groen. Ook beschikken ze over twee nieuwe lichte vrachtvoertuigen met open laadbak. Eén van deze voertuigen rijdt bovendien op CNG en zorgt dus voor een pak minder uitstoot.
 • Publieke laadpaal in Lattenklieversstraat t.h.v. kerk

  laadpaal Sint-Joris 26 september
  Beernem heeft een nieuw publieke laadpaal voor elektrische wagens. Deze staat in de Lattenklieversstraat aan de parking t.h.v. de kerk. We hebben nog een laadpaal op de parking van sportpark Den Akker en op de parking van O.C. De Kleine Beer.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 25 september 2019 - Perrons verhuizen naar andere kant Wingene Steenweg vanaf 1 oktober

  werken station 25 september
  Om de werken aan de sporen en aan de stationsomgeving in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, wordt het stationsplein volledig afgesloten vanaf 1 oktober 2019. Het stationsplein, de huidige perrons en de onderdoorgangen zullen vanaf 1 oktober niet meer toegankelijk zijn. De perrons worden tijdelijk verplaatst naar de andere kant van de Wingene Steenweg (richting Oostkamp).
 • Werken Beernemsteenweg - Aanleg fietspad - fase 2

  Fasering Wingene 18 september
  In samenwerking met AWV, Aquafin en de VLM zal de gemeente Wingene het eerste deel van de Beernemsteenweg heraanleggen. Tussen de Blauwhuisstraat en de Verlorengoedstraat wordt een nieuw fietspad aangelegd. Ook het centrum Wildenburg wordt volledig heraangelegd. De werken worden opgesplitst in acht verschillende fases. De werken startten op 2 juli 2018.
 • Nieuwe voorrangsregeling Schipperstraat

  Kruispunt Potterstraat-Schipperstraat 20 augustus
  Op het kruispunt Schipperstraat / Potterstraat is er een nieuwe voorrangsregeling. De Schipperstraat is nu een voorrangsbaan. Wie uit de richting van Sint-Joris komt, moet voortaan voorrang verlenen aan het verkeer op de Schipperstraat. Met de heraanleg van de Schipperstraat is hiermee rekening gehouden.
1-10 Van 10