RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Infrastructuur en mobiliteit

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Straatvink je mee?

  logo straatvinken 19 mei
  Vink op donderdag 19 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Tel een uurtje, van 17.00 tot 18.00 u. Zo kunnen we nagaan hoe gezond het verkeer in onze straten is.
 • Nieuwsbrief rioleringswerken Sijselestraat – Update 29 april 2022

  fase 1 29 april
  De rioleringswerken starten op maandag 2 mei 2022. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Danegemstraat vanaf de Sijselestraat tot en met huisnummer 11. Ter hoogte van het kruispunt wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Lees hier de nieuwsbrief over de eerste fase van de werken.
 • Korte rit? Fiets! Snel, goedkoop en gezond

  Volop lentegevoel #yesterday #igbeernem #sun #flowers #waterstraat (002) 27 april
  Naar de bakker, de sportclub, de bib of naar het werk? Neem voor korte afstanden gewoon de fiets! Met het lentezonnetje op je gezicht worden deze korte ritjes des te aangenamer.
 • Doe mee met 'Mijn Ronde van Vlaanderen'

  Mijn Ronde 05 april
  Met de actie 'Mijn Ronde van Vlaanderen' willen we alle Beernemnaars oproepen om zoveel mogelijk de fiets te nemen.
 • Werken Scherpestraat - Nieuwsbrief 14 maart 2022

  fasering Zuiddamme 14 maart
  Hier lees je een stand van zaken over de werken in de Scherpestraat.
 • Samen maken we de mobiliteitsswitch

  basisbereikbaarheid 22 februari
  Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
 • Hinder voor fietsers en voetgangers op jaagpad langs kanaal richting Brugge

  fundering noodbrug aan kanaal 11 februari
  Oostkamp start op maandag 28 februari met de heraanleg van de Moerbrugsestraat tussen de nieuwe spoorwegbrug en het kanaal. Tegelijkertijd zijn er onderhoudswerken aan de kanaalbrug. Dit heeft een impact op het jaagpad. Van 15 februari tot 25 februari is er een onderbreking tussen Beernem en Moerbrugge. Van 28 februari tot begin juni is er een onderbreking tussen Moerbrugge en Steenbrugge.
 • Project Zuiddamme - doortocht Beernem - Oedelem onderbroken

  fasering Zuiddamme 26 januari
  Op 7 februari 2022 starten de werken in de werken in de Scherpestraat. Vanaf dan is de doorgang tussen Beernem en Oedelem onderbroken. Er is een omleiding voorzien, ook voor fietsers en de bussen van De Lijn.
 • Parkeergelegenheid rond het station

  parkeergelegenheid Stationsomgeving 25 januari
  Rond het station zijn er in totaal vier parkings. We hebben dit gevisualiseerd op een plan (zie prent of download). In de rode ruimte mag je niet parkeren. Dit kan wel op de vier voorziene parkings (blauw). Er zijn ook enkele kiss & ride plaatsen voorzien. Er komen binnenkort nog informatieborden op het plein die de parkings duidelijk aangeven.
 • Hemelwaterplan Beernem in opmaak

  waterinfiltratie Zavelstraat 25 mei
  Je hebt het wellicht al gemerkt, maar door de klimaatverandering verandert ook ons neerslagpatroon. Voor Vlaanderen betekent dit meer regen in de winter en minder in de zomer. Bovendien neemt de intensiteit van de buien toe waardoor buien met korte en intense neerslag afwisselen met lange, droge periodes. Om hiermee om te gaan, is het belangrijk om ruimte te geven aan water. Daarom zijn we momenteel bezig met het opmaken van een hemelwaterplan.
 • Parking Bruggestraat 7-9 tijdelijk afgesloten voor bouw van dienstencentrum

  werken Bruggestraat 7-9 25 mei
  De openbare parking ter hoogte van Bruggestraat 7-9 is tijdelijk afgesloten omwille van de bouw van een tweede dienstencentrum in Beernem. Deze werken zijn eind mei 2021 gestart en zullen een 5-tal maanden in beslag nemen. Daarna kan je de parking opnieuw gebruiken. Er is nog een openbare parking in de Govaertstraat (zijstraat J. Creytensstraat) en achter de kerk (toegang via Markt).
 • Openbare verlichting: evaluatie en toekomstvisie

  First time experimenting with some long exposure photography and lighttrails #igbeernem 29 september
  Beernem ondertekende, samen met 7 andere gemeenten, het burgemeestersconvenant. Daarin engageren we ons om de CO2-uitstoot te verminderen. Daarom besliste de gemeenteraad om ‘s nachts de openbare verlichting te doven. Deze beslissing is geëvalueerd en er is ook een toekomstvisie uitgewerkt rond het doven van de openbare verlichting.
1-12 Van 12