RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieudienst

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Veegwerken: derde ronde

  veegverbod verkeersborden 09 juli
  Om het onkruid in onze gemeente pesticidenvrij te beheersen, lassen we jaarlijks enkele veegbeurten in. De derde veegronde komt eraan. Hou je rekening met de parkeerverbodsborden en zorg je er dus voor dat je auto niet in de weg staat voor de veegborstelmachine?
 • Asbest opnieuw toegelaten op recyclagepark vanaf 15 juli

  recyclagepark 08 juli
  Vanaf woensdag 15 juli kan je opnieuw asbest naar het recyclagepark brengen. Breng de parkwachters vooraf op de hoogte van je gewenste aanvoer van asbestafval. Je kan hen tijdens de openingsuren bereiken op 050 79 07 33. Pak het afval bij voorkeur in, zo houd je het veilig voor jezelf en voor de aanwezigen op het recyclagepark.
 • Subsidie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 03 juli
  Het aantal zwaluwen is sterk verminderd sterk verminderd. Één van de oorzaken is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom geven we, in samenwerking met Natuurpunt, een subsidie voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Maak van alle tuinen samen één groot bijenlandschap!

  checklist bijentuin 02 juni
  Deze week staat in het teken van de Bij! Onder het motto: ‘Maak van alle tuinen samen één groot bijenlandschap!’ Is jouw tuin al bijenvriendelijk? Deze checklist helpt je op weg.
 • Bijenkenner op pad

  vangnet 28 mei
  Meten is weten, en dat geldt ook voor onze bijen. We proberen als gemeente in te zetten op een bijvriendelijke omgeving. Maar welke verschillende soorten bijen zitten hier nu eigenlijk in Beernem? En maken onze acties het verschil? Waar kunnen we nog verbeteren? Daarom willen we een beter zicht krijgen op de bijenpopulaties in Beernem en sturen we elk jaar een bijenkenner op pad.
 • Bijenproject 'Kruisbestuivers'

  Kruisbestuivers 20 mei
  Beernem trad, samen met 12 andere gemeenten, toe tot het bijenproject 'Kruisbestuivers' van Regionaal Landschap Houtland. Samen zullen we de komende 3 jaar extra inspanningen doen om onze bijen een duwtje in de rug te geven.
 • Heb je al eens gedacht aan kringlooptuinieren?

  kringlooptuinieren 30 maart
  Het mooie lenteweer en het verplichte thuisblijven zorgt ervoor dat we vele tuinklusjes uitvoeren. Maar wat te doen met ons tuinafval? Al eens gehoord van kringlooptuinieren? Dit is het verwerken van tuinafval in je eigen tuin. Een zero-operatie dus. Bekijk hier enkele voorbeelden.
 • Maak gebruik van de elektrische deelwagens

  deelauto 05 februari
  Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Heb je interesse om coöperant te worden en zo ook gebruik te maken van de 2 deelwagens? Neem dan zeker contact op met CoopStroom cvba so of met de Milieudienst.
 • Afvalkalender 2020

  afvalkalender 2020 17 december
  De afvalkalender 2020 is begin december in de bus gevallen. Heb je de afvalkalender gemist of ben je hem kwijt? Dan kan je in het gemeentehuis (bij het onthaal) een nieuw exemplaar komen halen.
 • Hoe gezond is jouw grond?

  grote grondvraag 05 november
  Dat kom je te weten met De Grote Grondvraag. Met De Grote Grondvraag steunt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren en waar nodig saneren van hun grond. Zoek jouw grond online op en check of je grond mogelijk vervuild is.
1-10 Van 10