RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieudienst

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Onderzoek naar PFAS op site Bio-Electric

  04 april
  Uit een verkennend bodemonderzoek in 2022 voor PFAS-verontreiniging op de site van Bio-Electric, Wellingstraat 109, bleek dat er een duidelijke aanwijzing was voor een ernstige verontreiniging met PFAS in het grondwater. Ondertussen werd een beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat er geen verdere maatregelen nodig zijn. We hebben de bewoners in een straal van 500 m rond de site aangeschreven om te melden dat de no regret-maatregelen opgeheven worden. De eigenaars van de percelen waarop op heden nog gebruiksadviezen gelden, worden door de OVAM zelf op de hoogte gebracht.
 • Lees onze Klimaatbrochure

  Klimaatbrochure cover 19 december
  Samen met onze buurgemeenten hebben we het Klimaatplan 2030 opgemaakt. Dit plan vormt de komende jaren de leidraad om de klimaatdoelstellingen te behalen. In de klimaatbrochure ontdek je de inhoud van het klimaatplan 2030. Je vindt er meteen ook concrete acties die je zelf kan uitvoeren voor een beter klimaat. Haal je exemplaar in de bib of het gemeentehuis.
 • Wat als jouw afval niet is opgehaald?

  ophaalwagen 19 december
  De medewerkers van IVBO zetten zich elke dag opnieuw in om jouw afval te verwerken. Dat gaat meestal goed, maar er kan altijd eens iets fout lopen. Is jouw afvalzak niet opgehaald? Laat dit dan weten aan IVBO zodat men dit kan oplossen.
 • Onderzoek naar PFAS op site CleanLease

  PFAS site CleanLease 22 september
  De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft recent een oriënterend bodemonderzoek ontvangen van CleanLease, Vullaertstraat 73 in Oedelem. In de bodem en in het grondwater zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld. Op basis van die metingen adviseert het Departement Zorg een aantal ‘no regret’-maatregelen in het gebied rond die site.
 • Promaz helpt bij bodemsanering na mazoutlek

  Promaz logo 21 augustus
  Vermoed je dat je bodem verontreinigd is door een lek in jouw mazouttank- of leiding? Doe dan een beroep op Promaz. Dat is een fonds dat je helpt om de bodemsanering uit te voeren of door financieel tussen te komen, ook voor bodemsaneringen uit het verleden.
 • Beernem draagt beheer recyclagepark over aan IVBO

  recyclagepark 01 juli
  Beernem draagt het beheer van het recyclagepark vanaf 1 juli 2023 over aan IVBO, net zoals Oostkamp en Zedelgem. Voor de inwoners verandert er voorlopig niets. Om de overname te vieren krijgt elke inwoner die naar het recyclagepark komt op zaterdag 1 juli een gratis rolletje gft-zakken (waarde: € 3,00).
 • Wat met asbest in je woning?

  asbest 03 mei
  Asbest is schadelijk voor de gezondheid en ondertussen al lang niet meer te koop. Kom je asbest tegen in je woning en wil je die zelf verwijderen, dan kan je hiervoor terecht bij het recyclagepark. Bij grotere hoeveelheden kan je beroep doen op de ophaling aan huis.
1-7 Van 7