naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Milieudienst

 • Alle berichten
 • Maak gebruik van de elektrische deelwagens

  deelauto 09 oktober
  Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Heb je interesse om coöperant te worden en zo ook gebruik te maken van de 2 deelwagens? Neem dan zeker contact op met CoopStroom cvba so of met de Milieudienst.
 • Week van de Handhaving tegen sluikstort en zwerfvuil

  week van de handhaving 26 september
  Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige want het straatbeeld wordt er niet mooier op. Samen met Mooimakers doen we inspanningen om sluikstort en zwerfvuil in te perken. Tijdens de week van de Handhaving gaan we een stapje verder. Een week lang, van 30 september tot 6 oktober, houden we een extra oogje in het zeil.
 • Risicogrond door Tankstation? Bofas wijst de weg naar sanering of terugbetaling.

  Bofas 19 juni
  Was je ooit uitbater van een tankstation? Stond er op jouw eigendom ooit een tankstation? Dan kan de bodem eventueel verontreinigd zijn. Is dat het geval, dan kan je een beroep doen op BOFAS. Het bodemsaneringsfonds voor tankstations betaalt gemaakte kosten terug of saneert de grond voor jou.
 • De nieuwe blauwe zak is nog niet voor morgen

  pmd-zak 03 juni
  Je hebt er misschien al iets over gehoord, binnenkort mogen ook plastic vlootjes, potjes en folies in de PMD-zak. Maar zover is het voorlopig nog niet in Beernem. De invoering van de nieuwe blauwe zak gebeurt stapsgewijs. Daardoor kan het gebeuren dat er in sommige buurgemeenten, zoals Wingene, Maldegem en Aalter, wel al plastic vlootjes en potjes in de blauwe zak mogen, maar bij ons nog niet.
 • Verjonging dreven Beverhoutsveld

  Meyersdreef 06 maart
  De komende dagen worden er bomen geveld in Beverhoutsveld. Deze vellingswerken kaderen binnen het drevenbeheersplan Beverhoutsveld dat in 2013 werd opgemaakt door Regionaal landschap Houtland. Na het vellen volgt een heraanplant in het plantseizoen 2019-2020.
 • Bijenbordje voor bijenvriendelijke tuinen en terreinen

  bijenbordje 22 februari
  Maak van jouw perceel een pesticidenvrije bloemenrijkdom en ontvang van de gemeente Beernem het label ‘bijen-vriendelijke tuin’. Inderdaad, sinds 2016 kunnen eigenaars van bijenvriendelijke tuinen en terreinen in Beernem een bijenbordje aanvragen bij de Beernemse bijenwerkgroep. Er zijn ondertussen ruim 60 bordjes verdeeld.
1-6 Van 6