RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Cultuurdienst

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Tiener Techniekacademie: inschrijvingen

  tiener techniekacademie 10 augustus
  Zit je in het 5de of 6de leerjaar? En ben je nog op zoek naar een leuke hobby? In de Tiener Techniekacademie neem je deel aan 8 workshops waar je onder begeleiding van 2 techniekcoaches 4 boeiende technische STEM-projecten maakt. Je gaat bovendien ook op bedrijfsbezoek!
 • Kunstacademie KUMA: inschrijven

  kunstacademie 19 juli
  Ben jij een creatieve duizendpoot? Op zoek naar een creatieve opleiding? Dan is KUMA zeker iets voor jou! Je leert er tekenen, schilderen, bouwen, knippen en plakken, lino’s maken…
 • Cultuuragenda 2022-23 - start ticketverkoop

  Cover cultuuragenda 27 juni
  De nieuwe Cultuuragenda valt binnenkort bij alle inwoners in de bus. Het team van O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek heeft, samen met haar beheerraad, een mooi programma samengesteld. De ticketverkoop start op maandag 27 juni.
 • Sprekende Stenen op begraafpark Sint-Amandus

  bezielers van Sprekende Stenen 20 juni
  Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat als die stenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen? Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaecke zochten het voor je uit. Want “Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”
 • Kunstwerkgroep zoekt mensen

  kunstwerkgroep zoekt leden 30 mei
  De adviesraad Cultuur en erfgoed heeft een nieuwe werkgroep opgericht die de naam ‘Kunstwerkgroep’ kreeg. Momenteel bestaat de werkgroep uit tien leden en is het een heel diverse samenstelling.  Omdat er zeker nog plaats is voor frisse ideeën en enthousiaste medewerkers lanceren we graag een oproep. Wil je graag deel uitmaken van de Kunstwerkgroep? Laat dit dan zeker weten aan de Cultuurdienst.
 • Academie voor Muziek, Woord en Dans in Beernem: inschrijven

  foto van Björn Comhaire 25 mei
  Wil je piano, gitaar, slagwerk, saxofoon, viool, dwarsfluit, blokfluit, klarinet, trompet, harp… leren spelen? Dat kan bij de Academie! Je start al meteen in het eerste jaar muziekles met een instrument. Bij de Academie kan je ook een opleiding Woord (toneel) of Dans volgen. De lessen vinden plaats in de middenschool Sint-Lutgart.
 • Subsidie voor nieuwe culturele, artistieke projecten

  Prikkelt het om iets te organiseren? 25 mei
  Heb je een uniek idee, dat een meerwaarde is voor het culturele leven in Beernem en onze gemeente net dat tikkeltje meer uitstraling geeft? Dien dan een projectaanvraag in en ontvang een projectsubsidie van maximum € 2500 om je idee uit te voeren in 2023!
 • Beeldengroep calvarie begraafpark Oedelem prachtig gerestaureerd

  Calvarie 22 februari
  De beeldengroep van de calvarie is terug thuis. De beeldengroep werd in 1953 vervaardigd door de Brugse beeldhouwer Karel Dupon jr. en is een blikvanger op begraafpark Sint-Lambertus. Je vindt het op de hoek van beide hoofdpaden van het begraafpark. Deze paden zijn bovendien een veelgebruikte fiets- en wandelverbinding door het centrum van Oedelem.
1-8 Van 8