naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Actuele wegenwerken

 • Nieuwe fietsinfrastructuur in Parkstraat - update 22 maart

  Werkzone Parkstraat 22 maart
  De werken in de Parkstraat zijn in een eindfase. Momenteel is de aannemer bezig met het aanbrengen van de okerkleurige coating voor de fietssuggestiestrook in het smalle gedeelte van de Parkstraat (tussen brug en Wellingstraat). Maandag of dinsdag (of in het slechtste geval woensdag) wordt deze coating aangelegd ter hoogte van het kruispunt met de Waterstraat.
 • Terreinwerken Landinrichtingsproject Onthaalinfrastructuur Landschapspark Bulskampveld

  Beeld overdekte zitruimte jachthaven 15 maart
  In de week van 4, 11 en 18 maart voert de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) terreinwerken uit voor het landinrichtingsproject “Onthaalinfrastructuur landschapspark Bulskampveld”. De werken op het grondgebied Beernem zijn verspreid over verschillende zones.
 • Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk - update 14 maart 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 14 maart
  Hier lees je een stand van zaken over de rioleringswerken in de Knesselarestraat, Langendonkstraat en de Veldstraat.
 • Werken Schipperstraat – update 14 maart 2019

  Kruispunt Potterstraat - Schipperstraat 14 maart
  De aannemer die de rioleringswerken uitvoert, start vanaf 25 maart met het plaatsen van de pompunits in de Schipperstraat (tussen de Potterstraat en de Knesselarestraat). Deze komen in de bermen en onder het fietspad te liggen. Voor de plaatsing zal de aannemer op de rijweg staan met zijn materiaal. Je kan langs de werken rijden door middel van beurtelings verkeer.
 • Nieuwe fietsinfrastructuur in Parkstraat - update 1 maart

  Werkzone Parkstraat 01 maart
  Omwille van de gunstige weersomstandigheden zijn de werken in fase 1 goed gevorderd. Daardoor kunnen we sneller dan verwacht overgaan naar fase 2. Op dinsdag 5 maart start fase 2 en wordt dus de volledige werkzone ingenomen en moet het doorgaand verkeer omrijden via Sint-Joris.
 • Nieuwe fietsinfrastructuur in Parkstraat

  Werkzone Parkstraat 18 februari
  Op maandag 18 februari starten er werken in de Parkstraat om de fietsinfrastructuur te verbeteren. Ook het wegdek wordt vernieuwd. De werkzone start ter hoogte van Argenta (kruispunt Parkstraat / Stationsstraat) en loopt tot aan De Loof. Het werk is opgesplitst in drie fasen. Er zijn 40 werkdagen voorzien.
 • Herinrichting Stationsomgeving

  Stationsomgeving 28 januari
  In het kader van de aanleg van het 3de en 4de spoor, zullen Infrabel en NMBS ook het station en de stationsomgeving van Beernem volledig vernieuwen.
 • Werken Beernemsteenweg - Aanleg fietspad

  Fasering Wingene 17 oktober
  In samenwerking met AWV, Aquafin en de VLM zal de gemeente Wingene het eerste deel van de Beernemsteenweg heraanleggen. Tussen de Blauwhuisstraat en de Verlorengoedstraat wordt een nieuw fietspad aangelegd. Ook het centrum Wildenburg wordt volledig heraangelegd. De werken worden opgesplitst in acht verschillende fases. De werken startten op 2 juli 2018. Deze eerste fase zal tot juni 2019 duren.
 • Aansluiting Oostveld – Pluime - Zeldonk

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 17 oktober
  Op 6 november 2017 start het project ‘Aansluiting Oostveld – Pluime - Zeldonk’. Dit project voorziet in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel wat betekent dat het afvalwater en het regenwater afzonderlijk worden afgevoerd.
1-9 Van 9