Jeugd

Jeugdraad

Elke adviesraad, m.u.v. de GECORO en het lokaal overleg kinderopvang, bestaat uit minimum 6 en maximum 12 personen. De belangrijkste taak van een adviesraad is het adviseren van het bestuur bij het nemen van bepaalde beslissingen. Daarnaast kan een adviesraad ook één of meerdere (tijdelijke) werkgroepen onder zich hebben rond een bepaald project of thema of voor het organiseren van een activiteit.

Wat doet de jeugdraad

In onze gemeente zijn er heel wat jongeren die zich bekommeren over wat belangrijk is voor de jeugd in onze gemeente. De jeugdraad is de spreekbuis van kinderen en jongeren bij het gemeentebestuur. Jongeren kunnen op die manier hun mening over het jeugdbeleid kwijt. Want als we een beleid uitstippelt voor kinderen en jongeren, kunnen we jullie toch best even vragen wat jullie zelf belangrijk vinden?

De jeugdraad geeft advies op vraag van het gemeentebestuur of uit eigen beweging. Dit kan werkelijk gaan over alles wat invloed heeft op jullie leefwereld: fuiven, skaten, speelbossen en –terreinen, fietspaden, jeugdhuis, subsidies voor jeugdverenigingen, aanplakzuilen voor affiches van evenementen en zo veel meer.

Daarnaast organiseert de jeugdraad zelf ook heel wat voor kinderen en jongeren in onze gemeente: de jeugdfilms, Spring in 't Veld…

Verder zijn er ook nog werkgroepen die zich uitsluitend bezig houden met 1 specifiek thema, zoals werkgroep jeugdverenigingen en werkgroep skate.

Wie zit er in de jeugdraad?

Benieuwd wie er op dit moment in de jeugdraad zit, neem dan een kijkje bij de samenstelling.Wil jij graag je ideeën doorgeven aan de jeugdraad? Je kan de jeugdraad een bericht sturen via jeugdraadbeernem@gmail.com of via hun facebookpagina: www.facebook.com/JeugdraadBeernem  Je vindt ze ook op instagram: @jeugdraad_beernem. Of spreek ze aan op een evenement.

Waarom zou jij deelnemen aan de jeugdraad?

Omdat een jeugdraad zich bezighoudt met dingen die dicht bij de jongeren uit onze gemeente staan. Je wensen en ideeën over al deze dingen zijn écht belangrijk voor onze gemeente. Op deze manier kan je dus je steentje bijdragen tot wat er in onze gemeente gebeurt en georganiseerd wordt voor de jeugd.

Elke jongere vanaf 16 jaar die in Beernem woont is dan ook welkom op de jeugdraad. Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan zeker contact op via jeugddienst@beernem.be of 050 28 91 34.

Klik hier om de statuten te raadplegen.

Relevante info