RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

Lijst nieuwsberichten

 • 65 jaar of ouder en geen vaccinatie-uitnodiging ontvangen? Bel naar ons callcenter.

  vaccinatiecentrum de valkaart 26 april
  Ondertussen hebben alle 65-plussers een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren. Woon je in Beernem of Oostkamp, ben je 65 jaar of ouder en kreeg je toch nog geen vaccinatie-uitnodiging? Dan mag je contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40 (tijdens de kantooruren). Een medewerker zal je dan onmiddellijk inplannen.
 • Coronamaatregelen - update 26 april 2021

  opening van de terrassen 26 april
  Het Overlegcomité herbevestigt het einde van de Paaspauze op 26 april. Dat wil zeggen dat mensen vanaf maandag 26 april elkaar in groepen van 10 buiten mogen ontmoeten (op afstand). Ook winkeliers mogen vanaf maandag 26 april opnieuw klanten ontvangen zonder afspraak. Er hoeft niet langer alleen gewinkeld te worden, maar men mag vergezeld worden door één ander lid van het huishouden of iemand waarmee men een duurzaam nauw contact onderhoudt. Niet-medische contactberoepen - waaronder kappers en schoonheidsspecialisten – heropenen onder de verstrengde protocollen.
 • Vaccinatie reservelijst via QVax

  QVax logo 26 april
  Via QVax kan je je online inschrijven op de reservelijst voor je vaccinatie in vaccinatiecentrum De Valkaart. Als we inwoners nodig hebben om snel vrijgekomen plaatsen in te vullen, kunnen we via QVax gemakkelijk mensen oproepen. De oudste mensen worden eerst opgeroepen.
 • Gratis deelfietsen voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum komt

  Deelfietsen vaccinatiecentrum 23 april
  We voorzien gratis deelfietsen aan het station van Oostkamp voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum gaat. Wie aankomt in het station van Oostkamp kan vanaf daar naar De Valkaart fietsen. Er staan 6 fietsen klaar. Inwoners van Beernem en Oostkamp kunnen die gratis ontlenen. Op die manier moedigen we inwoners aan om de verplaatsing vlot en duurzaam te maken.
 • Check via 'Mijn Burgerprofiel' of je al een vaccinatieuitnodiging ontvangen hebt

  vaccinatiecentrum de valkaart 21 april
  Wist je dat je via ‘Mijn Burgerprofiel’ kan opvolgen of je al een uitnodiging ontvangen hebt? Surf naar www.laatjevaccineren.be en log rechts bovenaan de website in op ‘Mijn Burgerprofiel’.
 • Heb je een klacht over de werking van het vaccinatiecentrum?

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 20 april
  Vaccinatiecentrum De Valkaart probeert zo vlot en efficiënt mogelijk iedereen te vaccineren. Wanneer er toch iets niet naar wens is verlopen, kan je een klacht indienen. Dit kan via de Eerstelijnszone (ELZ) WE40. Elke klacht wordt in alle discretie en anonimiteit behandeld.
 • Coronamaatregelen - update 15 april 2021

  einde van de paaspauze 15 april
  Het Overlegcomité heeft op woensdag 14 april beslist tot het einde van de 'Paaspauze'. Het Overlegcomité stelt vast dat de druk op de zorg relatief hoog blijft, in het bijzonder op de afdelingen intensieve zorg. Daarnaast stelt het Comité een verdere versnelling van de vaccinatiecampagne vast. Op basis van dit totaalbeeld, heeft het Overlegcomité volgende beslissingen genomen:
 • Risicopatiënten kunnen online nagaan of ze op de lijst staan voor vervroegde vaccinatie

  my healthviewer 09 april
  Risicopatiënten krijgen bij voorrang hun vaccinatie. Maar hoe weet je nu of je als risicopatiënt beschouwd wordt of niet? Wij kunnen je dit niet zeggen aangezien we omwille van privacyredenen geen toegang hebben tot deze gegevens. Het callcenter zal je hier dus niet bij kunnen helpen. Maar je kan dit wel online nagaan.
1-8 Van 8