RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

Lijst nieuwsberichten

 • Beernem verdeelt mondmaskers aan alle inwoners vanaf 6 jaar

  mondmasker 26 mei
  Deze week vallen de mondmaskers in de Beernemse brievenbussen. Elke Beernemnaar vanaf zes jaar ontvangt een kwalitatief, herbruikbaar stoffen mondmasker. Een team van medewerkers is nu volop bezig met het verdelen van de mondmaskers en de filters in enveloppen per gezin. Daarna worden ze bedeeld in elke Beernemse brievenbus.
 • Geen Grabbelpas Doe-dingen deze zomer

  doe-dingen 26 mei
  De zomer van 2020 stelt onze werking voor een unieke uitdaging. We zijn blij dat we terug kinderen mogen verwelkomen op onze speelpleinwerking en themakampen. We willen deze zomer een veilige werking uitbouwen. Daarom openen we twee extra speelpleinlocaties. Zo kunnen we op vijf locaties inzetten op een veilige speelpleinbubbel. Dat betekent dat er geen Doe-dingen zullen kunnen doorgaan.
 • Speelpleintjes opnieuw open

  speelplein open 26 mei
  Goed nieuws! Je mag weer spelen op de speelpleintjes in de buurt! Hou wel rekening met de 1,5 meter afstand tot anderen. Kinderen spelen onder toezicht van een volwassene. Is het druk op het speelplein? Wacht dan even op een afstand of keer op een ander moment terug.
 • Meest gestelde vragen over Coronavirus - FAQ's update 25 mei

  FAQ Corona 25 mei
  We krijgen heel wat vragen binnen over het Coronavirus. Ook over onze dienstverlening. Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Vooraleer het infonummer te contacteren of te mailen naar corona@beernem.be, is het raadzaam om eerst FAQ's na te lezen. Wie weet, vind je hier al een antwoord op je vragen. De lijst wordt af en toe aangepast.
 • De bib heropent op 2 juni, met de nodige voorzorgen

  Wie zoekt die vindt #igbeernem #bibbeernem #teamcarels 20 mei
  De bib in Beernem opent opnieuw haar deuren op dinsdag 2 juni. We zijn blij om je opnieuw te mogen verwelkomen. Let wel: de bib is tijdelijk niet open op woensdagvoormiddag en vrijdagvoormiddag. Bib Het Schepenhuys blijft gesloten. De diensten 'Bib aan huis' en 'Boek een boek' blijven beschikbaar.
 • Overzicht Huis-aan-huis-levering, afhaalmaaltijden en voedingsautomaten - update 19 mei

  Visit Beernem Web product 19 mei
  Onze horecazaken hebben jammer genoeg de deuren moeten sluiten door de coronamaatregelen. Heel wat onder hen zochten oplossingen om hun klanten te blijven bedienen. Ze leveren maaltijden aan huis of je kan bij hen maaltijden afhalen. Uiteraard kan je ook in de coronaperiode terecht bij de 24/7 voedingsautomaten. We hebben het voor jou opgelijst waar je afhaalmaaltijden kan bestellen.
 • Skatepark opnieuw open

  sk8erboy 18 mei
  Fijn nieuws voor de skaters onder ons: vandaag, maandag 18 mei, heropent het skatepark in Oedelem. Ook het skatetoestel aan O.C. De Kleine Beer wordt terug gezet.
 • Studeren in "silent place"

  studeren in Beernem 18 mei
  Binnenkort kan je terug buitenshuis studeren in Beernem. We bieden voor studenten hoger onderwijs enkele plaatsen aan in een “silent place” voor zij die thuis geen goede studiesituatie hebben. Deze plaatsen zijn beperkt en voorbehouden aan mensen die echt geen alternatieven hebben.
 • "Wanneer krijgen we de mondmaskers?"

  Mondmasker 14 mei
  We komen opnieuw meer en meer in contact met elkaar. Het dragen van een mondmasker kan daarbij een extra bescherming zijn. We voorzien voor elke Beernemnaar vanaf zes jaar een mondmasker. We hebben deze bestelling geplaatst via het raamcontract van Brugge. Daarnaast zorgt de federale overheid ook voor een mondmasker en twee filters voor elke inwoner vanaf 12 jaar.
 • Exitstrategie coronacrisis - update 14 mei

  timeline exitstrategie 14 mei
  De Nationale Veiligheidsraad heeft de exitstrategie uit de coronacrisis bepaald. Momenteel gaan we stap voor stap terug naar de normale situatie van voor de coronacrisis, waarbij de maatregelen fase per fase versoepelen.
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 06 mei
  Alle winkels mogen opnieuw open vanaf maandag 11 mei, dit onder bepaalde voorwaarden: respecteer voldoende afstand, 1 klant per 10 vierkante meter, max 30 minuten in de winkel, winkel in de buurt en alleen... We hebben voor alle winkeliers een affiche beschikbaar met enkele corona richtlijnen. Op deze affiche kan je zelf het toegelaten aantal klanten voor je winkel invullen.
 • Gemeentelijke diensten en Sociaal Huis open op afspraak vanaf 11 mei

  merci om handgel te gebruiken 05 mei
  Vanaf maandag 11 mei kan je opnieuw terecht bij de gemeentelijke diensten en het Sociaal Huis, ook voor niet-dringende zaken. Om jezelf en de medewerkers zoveel mogelijk te beschermen, vragen we wel om volgende zaken te respecteren:
 • Huisartsen starten praktijk weer op

  dokter en patient met mondmasker 04 mei
  Vanaf 4 mei start de reguliere huisartsenzorg geleidelijk aan weer op. Het veilig heropstarten van de zorg in de huisartsenpraktijk heeft als doel de noodzakelijke zorg te verlenen aan chronische patiënten, een antwoord te bieden op acute zorgvragen en te vermijden dat patiënten zich uit angst voor corona-besmetting niet tot hun huisarts zouden wenden en daardoor essentiële zorg uitsellen.
 • Samen gaan we veilig vooruit vanaf 4 mei

  maatregelen vanaf 4 mei 04 mei
  De federale regering besliste dat de eerste versoepeling vanaf 4 mei kan plaatsvinden. Wat houdt deze versoepeling concreet in? Je leest het hier.
 • Vanaf 4 mei: mondmasker verplicht op openbaar vervoer vanaf 12 jaar - mondmasker voor elke Beernemnaar

  My respect for the people around me #corona #maskers #respect #igbeernem 04 mei
  De federale regering besliste dat de eerste versoepeling vanaf 4 mei kan plaatsvinden. Naast de heropening van de bedrijven en de stoffenwinkels, houdt deze nieuwe fase in de exitstrategie ook in dat iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moet dragen op trein, tram en bus. Elke Beernemnaar krijgt twee herbruikbare mondmaskers en twee herbruikbare filters.
 • Corona steunmaatregelen voor ondernemers

  visit beernem 28 april
  Voor de meeste zelfstandigen en ondernemers zijn het momenteel moeilijke tijden. Sommigen zijn genoodzaakt om te sluiten, andere mogen werken, maar zien hun omzet zienderogen dalen … Om zelfstandigen en ondernemingen te ondersteunen en om te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen door deze coronacrisis zijn er heel wat steunmaatregelen uitgewerkt.
 • Maatregelen buitenschoolse kinderopvang vanaf 4 mei

  jeroentje bko 28 april
  Vanaf 4 mei vangen we de kinderen uit het kleuteronderwijs op in één van de locaties van de buitenschoolse kinderopvang (voor - en naschools). De kinderen uit het lager onderwijs vangen we op in een locatie van de school (voor - en naschools). De kinderen worden op alle locaties opgevangen door de kinderbegeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang.
1-17 Van 17