RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Gemeente- en OCMW-raad januari via livestream

  gemeenteraad via Youtube 27 januari
  Donderdag 27 januari om 19.30 u is er een live-uitzending van de gemeente- en OCMW-raad. Omwille van de coronamaatregelen komen de raadsleden niet fysiek bijeen. Ze vergaderen digitaal en je kan dit thuis meevolgen. Ook achteraf kan je de opname beluisteren.
 • Twee vrijdagavondopeningen in De Valkaart

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 18 januari
  Vaccinatiecentrum De Valkaart is extra open op vrijdag 4 en 11 februari tussen 18 en 21.30 u. Zowel volwassenen (eerste, tweede of derde prik) als kinderen (eerste of tweede prik) die een uitnodiging ontvangen hebben, zijn welkom tijdens de avondopeningen. Maak hiervoor online je afspraak (link in uitnodigingsbrief) of bel naar het callcenter (050 40 49 40) tijdens de kantooruren.
 • Coronanieuws: lopende maatregelen blijven van kracht

  bescherm jezelf tegen omikron 06 januari
  Het Overlegcomité heeft op donderdag 6 januari de epidemiologische situatie besproken. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen. Daarom wordt gekozen voor het aanhouden van de lopende maatregelen.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart ontvangt op woensdag 12 januari de eerste kinderen

  meisje pleister 03 januari
  Ook Oostkamp en Beernem maken zich klaar voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 12 jaar. De uitnodigingen voor alle 5-12-jarigen van Beernem en Oostkamp zijn verstuurd en liggen eerstdaags in de bus. We vaccineren in De Valkaart op woensdagmiddag voor de 5- tot 12-jarigen. Het hele team staat klaar om de vaccinatie vlot en kindvriendelijk te laten verlopen.
 • Coronanieuws: Overlegcomité verscherpt preventieve gezondheidsmaatregelen tegen omikronvariant

  veilig vieren 22 december
  Het Overlegcomité heeft op 22 december de epidemiologische situatie in ons land besproken en stelt vast dat de omikronvariant aan een snelle opmars bezig is. Daarom kiest het Overlegcomité voor een aanpak van voorzichtigheid en scherpt het met ingang van zondag 26 december de beschermingsmaatregelen aan.
 • Coronanieuws: verlaging leeftijd mondmaskerplicht en beperking binnenactiviteiten

  winterpakket 06 december
  Om de druk op de zorg te verminderen heeft het Overlegcomité op vrijdag 3 december beslist om binnenactiviteiten te beperken, de kerstvakantie voor het kleuter- en lager onderwijs vervroegd te laten ingaan op 20 december en in de middelbare scholen over te schakelen op hybride onderwijs. Mensen wordt ook gevraagd sociale contacten binnen zoveel mogelijk te beperken.
 • Kreeg je J&J als eerste prik en nog geen uitnodiging voor tweede prik? Bel callcenter

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 03 december
  Wie Johnson & Johnson kreeg en nog geen uitnodiging ontving voor een tweede prik mag contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40. Let op: hou wel rekening met de juiste tussentijd. Een boosterprik kan pas vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson.
 • Reservelijst QVax terug actief

  QVax logo 03 december
  Via QVax kan je je online inschrijven op de reservelijst voor je derde prik / boosterprik in vaccinatiecentrum De Valkaart. Als we inwoners nodig hebben om snel vrijgekomen plaatsen in te vullen, kunnen we via QVax gemakkelijk mensen oproepen. De oudste mensen worden eerst opgeroepen.
 • We zoeken apothekers voor in het vaccinatiecentrum

  we zoeken apothekers 02 december
  Er is beslist dat de hele bevolking zo snel mogelijk een boostervaccin moet ontvangen. Om dit te kunnen realiseren zijn we voor de komende periode op zoek naar gemotiveerde apothekers die zich willen inzetten in het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp of in vaccinatiecentrum De Groene Meersen in Zedelgem.
 • 65+ en nog geen uitnodiging voor derde prik? Bel callcenter

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 01 december
  Wie 65-plus is, maar nog geen uitnodiging kreeg voor een boosterprik mag contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40. Let op: hou wel rekening met de juiste tussentijden. Een boosterprik kan pas vanaf 4 maanden na de tweede prik Pfizer of AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson.
 • Coronanieuws: winterpakket met onmiddellijke ingang

  winterpakket 26 november
  Het Overlegcomité heeft op vrijdag 26 november een reeks beslissingen genomen die de verspreiding van het virus moeten afremmen en de belasting in de zorg opnieuw beheersbaarder zouden moeten maken. Deze maatregelen gaan onmiddellijk in (behalve de maatregelen rond evenementen) en zullen op 15 december geëvalueerd worden.
 • Info i.v.m. covid testing

  testen in apotheek 24 november
  Wie zich wil laten testen in een testcentrum heeft een testcode nodig. Je kan die code krijgen door de contactopsporing na hoogrisicocontact of via de zelfevaluatietool. Je kan je ook laten testen in een apotheek.
 • Dragen van een mondmasker

  mondmaskerplicht 20 november
  Sinds zaterdag 20 november is er een uitbreiding van de mondmaskerplicht en geldt de mondmaskerplicht vanaf de leeftijd van 10 jaar (voorheen 12 jaar). Hieronder volgt een overzicht.
 • Je Covid Safe Ticket opvragen

  covid save ticket 20 november
  Het Covid Safe Ticket is nodig als je op restaurant, op café of naar de fitness gaat (enkel voor te leggen als je 16+ bent). Je moet het ook voorleggen als je naar een dancing of discotheek gaat of naar een evenement met meer dan 50 personen binnen en 100 personen buiten (voor bezoekers van 12 jaar en twee maanden en ouder). Ook om naar het buitenland te gaan, heb je een cvt nodig. Hoe geraak je nu aan dit Covid Safe Ticket?
 • Zorgpersoneel krijgt uitnodiging voor derde prik

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 16 november
  Nu bijna alle 65-plussers zijn uitgenodigd voor hun derde prik, is het de beurt aan het zorgpersoneel. We nodigen het zorgpersoneel gefaseerd uit. Let op: wie in de zorg werkt, krijgt een uitnodiging, maar pas vanaf 4 maanden na de tweede prik Pfizer of AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson.
 • Vaccinatiecentrum blijft open

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 18 oktober
  Het vaccinatiecentrum De Valkaart sluit dan toch niet. Het centrum blijft open voor het toedienen van de derde prik en voor de vaccinatie van de nieuwe 12-jarigen. De 85-plussers en mensen met een immuunstoornis zijn ondertussen al uitgenodigd voor hun derde prik. We nodigen ook de 65-plussers uit voor een derde prik. Let op: elke 65-plusser krijgt een uitnodiging, maar pas vanaf 6 maanden na de tweede prik Pfizer of vanaf 4 maanden na de tweede prik AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson. We nodigen ook de 12-jarigen uit die nog niet zijn uitgenodigd voor een prik.
 • Op reis naar het buitenland? Hou rekening met de coronamaatregelen!

  covidsafeapp 01 juli
  Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen (links onderaan nieuwsbericht). Coronacertificaat nodig? Download de app of vraag een papieren exemplaar op. PCR-test nodig? Dan kan je terecht in De Blauwe Toren (Brugge) of de huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo. En vergeet niet om je Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen vooraleer je terugkomt.
 • Heb je een klacht over de werking van het vaccinatiecentrum?

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 20 april
  Vaccinatiecentrum De Valkaart probeert zo vlot en efficiënt mogelijk iedereen te vaccineren. Wanneer er toch iets niet naar wens is verlopen, kan je een klacht indienen. Dit kan via de Eerstelijnszone (ELZ) WE40. Elke klacht wordt in alle discretie en anonimiteit behandeld.
 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiebeeld Beernem 05 februari
  Heb je een vraag over de coronamaatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Wil je een vaccinatieafspraak maken?
1-19 Van 19