RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

Lijst nieuwsberichten

 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiebeeld Beernem 31 oktober
  Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?
 • Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, trein/deelfiets, auto of MMC!

  kaartje vervoer 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein/deelfiets of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
 • Hoe verloopt de vaccinatie in het vaccinatiecentrum De Valkaart?

  vaccinatiecentrum De Valkaart 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Maar hoe verloopt de vaccinatie nu precies?
 • Ontvang je een uitnodiging om je te laten vaccineren? Reageer dan zeker.

  vaccinatiebeeld Beernem 31 oktober
  Alle Beernemse 65-plussers mogen de komende weken een uitnodiging verwachten om zich te laten vaccineren tegen corona. De uitnodigingen voor onze oudste inwoners zijn ondertussen de deur uit. In de uitnodiging staan twee data voor vaccinatie. Je kan deze afspraken bevestigen, wijzigen of annuleren (bv. als je al gevaccineerd bent). Het is belangrijk om zeker te reageren op de uitnodiging.
 • Risicopatiënten kunnen online nagaan of ze op de lijst staan voor vervroegde vaccinatie

  my healthviewer 09 april
  Risicopatiënten krijgen bij voorrang hun vaccinatie. Maar hoe weet je nu of je als risicopatiënt beschouwd wordt of niet? Wij kunnen je dit niet zeggen aangezien we omwille van privacyredenen geen toegang hebben tot deze gegevens. Het callcenter zal je hier dus niet bij kunnen helpen. Maar je kan dit wel online nagaan.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart werkt voorlopig verder met eigen reservelijst

  vaccinatiecentrum de valkaart 06 april
  De Vlaamse Overheid kondigde dit weekend de start aan van QVax. Dat is een online tool waarmee iedereen zich kan registreren op een reservelijst voor zijn vaccinatie tegen Covid-19. Oostkamp en Beernem hadden eerder al een eigen digitaal formulier voorzien voor de registratie van 65-plussers. Dat formulier wordt voorlopig verder gebruikt. Er zal voor vaccinatiecentrum De Valkaart pas met de QVax gewerkt worden, als volgende bevolkingsgroepen aangesproken worden.
 • Coronamaatregelen bij een wielerwedstrijd in West-Vlaanderen

  corona 01 april
  Professionele sportieve wedstrijden en professionele sporttrainingen kunnen enkel plaatsvinden zonder publiek. Dus ook bij een wielerwedstrijd mag er geen publiek aanwezig zijn. De deelnemers (wielrenners), hun technische omkadering, de organisatiemedewerkers, de pers en officials mogen wel aanwezig zijn langs het parcours en bij de vertrek- en aankomstzone, maar enkel mét mondmasker.
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 26 maart
  Winkelen mag, maar bij niet-essentiële winkels moet je op voorhand een afspraak maken. Hou je bovendien aan volgende voorwaarden: gebruik alcoholgel, respecteer voldoende afstand, mondmasker is verplicht, winkel alleen (of met twee personen van hetzelfde huishouden) en maximum een half uur. De preventiemaatregelen moeten zichtbaar aangekondigd zijn (gebruik handgel, dragen mondmasker, max aantal personen toegelaten in winkel). Er is een verbod op alcoholverkoop na 20 u en een verbod op het verkopen van vuurwerk.
 • Coronamaatregelen - update 24 maart 2021

  corona 24 maart
  Het Overlegcomité heeft op woensdag 24 maart beslist tot een ‘afkoelingspakket’ dat ervoor moet zorgen dat de stijgende trend omkeert, zowel op het vlak van het aantal besmettingen als van de ziekenhuisopnames. Lees verder om te weten wat dit 'afkoelingspakket' inhoudt.
 • Coronamaatregelen - update 22 maart 2021

  corona 22 maart
  Het Overlegcomité stelt vast dat sinds 12 maart het aantal nieuwe besmettingen opnieuw stijgt, met een toenemende snelheid. Op basis van deze vaststellingen heeft het Overlegcomité op vrijdag 19 maart een reeks beslissingen genomen.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart legt reservelijst aan voor 65-plussers

  vaccinatiebeeld Beernem 22 maart
  Ben je 65 jaar of ouder, heb je nog geen vaccinatie-uitnodiging ontvangen en wil je je laten vaccineren? Schrijf je dan in op de reservelijst van vaccinatiecentrum De Valkaart. Deze reservelijst wordt gebruikt om vlot onbenutte vaccinatie-afspraken in te vullen, bijvoorbeeld van inwoners die hun afspraak hebben geannuleerd of niet op de uitnodiging tot vaccinatie ingaan.
 • Met de fiets naar het vaccinatiecentrum langs de knooppunten

  kaartje mobiliteit 21 maart
  Voor wie naar het vaccinatiecentrum fietst, hebben we mooie fietsroutes uitgestippeld via de knooppunten van het fietsnetwerk Brugse Ommeland. Volg de knooppunten tot knooppunt 56 en volg vanaf daar de pijlen naar het vaccinatiecentrum. Fiets na je vaccinatie terug naar knooppunt 56 en zet vanaf daar je route verder.
 • 85-plussers aan de beurt in Vaccinatiecentrum De Valkaart

  vaccinatie van 85+ 18 maart
  Ongeveer 900 zorgverleners uit Beernem en Oostkamp kregen de afgelopen weken hun eerste vaccin in vaccinatiecentrum De Valkaart. Vandaag starten we ook met de 85-plussers die nog thuis wonen.
 • Beernem tegen corona

  beernem tegen corona 25 februari
  Deze week ligt het coronakrantje bij onze inwoners in de bus. ‘Beernem tegen corona’ geeft je meer informatie over het vaccineren, het vaccinatiecentrum, het verloop van het vaccineren, het vervoer naar het vaccinatiecentrum... Ondertussen kunnen we ook bevestigen dat De Valkaart vanaf 1 maart 2021 een belbushalte wordt. Dat betekent dat inwoners met de belbus naar het vaccinatiecentrum kunnen.
 • Mondmaskerplicht in West-Vlaanderen

  mondmasker 22 februari
  Iedereen vanaf 13 jaar moet op het grondgebied van West-Vlaanderen een mondmasker bij zich hebben en op vraag van de politie kunnen tonen. Daarnaast ben je verplicht om een mondmasker aan te hebben:
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart is klaar om te starten!

  vaccinatiecentrum De Valkaart 15 februari
  Vaccinatiecentra De Valkaart is volledig klaar om de inwoners van Beernem en Oostkamp te vaccineren. Van zodra de vaccins aankomen, kunnen we starten. Dit is voorzien vanaf maart voor de 65-plussers en risicopatiënten. Vooraf zullen ook de zorgverleners in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden. Dit gebeurt op op dinsdag 23 februari.
 • Gebruik geen sjaal, nekverwarmer of bandana als mondmasker

  mondmasker 09 februari
  Het correct gebruik van mondmaskers is heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Een mondmasker moet neus, mond en kin bedekken, moet nauw aansluiten op het gezicht en mag geen uitlaatventiel hebben. Sjaals, nekwarmers, bandana’s ... worden dus niet langer aanvaard als alternatief.
 • Camperterrein ‘Kanaaloever’ opnieuw open

  Camperterrein ‘Kanaaloever’ 08 februari
  Het camperterrein ‘Kanaaloever’ is opnieuw open vanaf maandag 8 februari 2021.
 • Quarantaine en isolatie, wat houden deze begrippen juist in?

  corona 01 februari
  Quarantaine betekent dat je je preventief afzondert, om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. Isolatie betekent dat je thuis blijft als je ziek bent of positief testte op het coronavirus. Lees in dit nieuwsbericht wat de begrippen 'quarantaine' en 'isolatie' precies inhouden en wanneer je in quarantaine of isolatie moet.
 • Oproep: we zoeken vrijwilligers voor onze Minder Mobielen Centrale

  logo mmc 28 januari
  De inwoners van Beernem zullen gevaccineerd worden in het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp. Wie moeilijkheden heeft om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum zal hiervoor beroep kunnen doen op de Minder Mobielen Centrale. Om onze poule uit te breiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich als chauffeur willen aansluiten bij onze Minder Mobielen Centrale.
 • Oproep: we zoeken vrijwilligers voor vaccinatiecentrum De Valkaart

  vaccinatiecentrum De Valkaart 25 januari
  Beernem bereidt zich samen met Oostkamp voor om haar inwoners zo snel en efficiënt mogelijk te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het vaccinatiecentrum De Valkaart heeft heel wat medewerkers nodig. Medewerkers met een medische achtergrond om te helpen vaccineren, maar zeker ook logistieke medewerkers die op vrijwillige basis willen meehelpen.
 • Laat je vaccineren - bekijk dit filmpje

  laat je zeker vaccineren 22 januari
  "Je laten vaccineren is het beste plan, zodat je leven straks weer starten kan." Bart Peeters beantwoordt in het filmpje een 7-tal vragen over de vaccinatie: Is het vaccin veilig? Waarom ging de ontwikkeling zoveel sneller? Wie wordt eerst gevaccineerd? Hoe weet ik wanneer het aan mij is? Waar gebeurt de vaccinatie? Moet je de coronaregels blijven volgen na vaccinatie? Wanneer kan ons normale leven opnieuw herstarten?
 • Bewoners wzc's gevaccineerd

  een bewoner van wzc Rusterloo krijgt vaccin toegediend van arts 15 januari
  Op vrijdag 15 januari zijn de bewoners van onze drie woonzorgcentra gevaccineerd. In wzc’s Rusterloo, Mariawende en Patershof is op vrijdag 15 januari de arts langsgekomen om het vaccin toe te dienen. Daarmee zijn de eerste inwoners van Beernem gevaccineerd! #laatjevaccineren
 • Laat je vaccineren tegen COVID-19

  vaccinatie spuit 14 januari
  Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie (eindelijk) achter ons te laten. Om terug met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te bezoeken, of naar een restaurant, café, concert of het voetbalstadion te gaan.
 • Beernemnaars krijgen vaccin in De Valkaart Oostkamp

  vaccinatie spuit 13 januari
  Er worden twee vaccinatiecentra opgericht voor de gemeenten Beernem, Oostkamp, Jabbeke en Zedelgem. De Valkaart in Oostkamp en De Groene Meersen in Zedelgem zullen de komende maanden dienst doen als vaccinatiecentrum. De vier gemeenten zijn volop bezig met het inrichten van de centra.
 • De Woonwinkel enkel op afspraak

  De Woonwinkel 12 januari
  Elke dinsdag houdt De Woonwinkel zitdag in het gemeentehuis van Beernem. Je moet hiervoor een afspraak maken. Bel hiervoor naar 050 250 138 of mail naar info@dewoonwinkel.be. Uiteraard kan je ook gewoon telefonisch of via e-mail bij hen terecht.
 • Gemeente- en OCMW-raad via livestream

  gemeenteraad via Youtube 01 januari
  Omwille van de coronamaatregelen komen de raadsleden niet fysiek bijeen voor de zitting van de gemeente- en OCMW-raad. De vergadering verloopt digitaal, je kan thuis live meevolgen of achteraf de zitting bekijken.
 • Welkom op afspraak

  telefoon - bel voor afspraak 01 januari
  Omwille van de verstrengde coronamaatregelen vragen we om op voorhand een afspraak te maken om langs te komen, ook op dinsdag. Dit geldt voor al onze diensten, behalve de bib en het recyclagepark (behalve op zaterdag, dan is het op afspraak - zie hieronder). Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis), 050 78 82 40 (Sociaal Huis), 050 28 91 37 (Huis van het Kind), 050 28 91 38 (sport), 050 79 99 00 (cultuur) en 050 28 91 34 (jeugd).
 • Field agents en huisbezoekers i.k.v. lokale contactopsporing

  legitimatiebewijs lokale contactopsporing 08 december
  Ook in onze gemeente zijn er field agents en huisbezoekers actief. Ze gaan langs bij mensen thuis die niet telefonisch bereikt konden worden via het centrale contactonderzoek. Het centrale contactonderzoek contacteert mensen die in nauw contact zijn gekomen met een besmette persoon De field agents of huisbezoekers die thuis langs gaan beschikken altijd over een legitimatiebewijs (een badge - zie foto).
 • Zwembad gaat opnieuw open op dinsdag 1 december

  zwembad 01 december
  Vanaf dinsdag 1 december kan er opnieuw gezwommen worden. Er mogen er maximum 26 personen per tijdslot komen zwemmen. Reserveer wel op voorhand je plaats. Gezinnen moeten alle personen ingeven, ook de kinderen. Privé-lessen kunnen met max. 4 personen (incl. lesgever). Wie op dinsdag 1 december nog wil komen zwemmen, kan bellen naar 050 28 91 38.
1-30 Van 33