RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiebeeld Beernem 31 oktober
  Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?
 • Beernem kent hoge vaccinatiegraad

  Dankjewel 14 september
  Vaccinatiecentrum De Valkaart kan hele mooie cijfers voorleggen Gemiddeld 94% van de Beernemse inwoners (12+) is tot nu toe volledig gevaccineerd. Daarmee behoren we tot de top van België. Een dikke merci aan iedereen die zich liet vaccineren en aan alle vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum en het callcenter!
 • Coronanieuws: versoepelingen vanaf woensdag 1 september

  visual 1 september 01 september
  Aangezien de vooropgestelde doelstelling van een vaccinatiegraad van 70% van de volwassenen werd gehaald, beslist het Overlegcomité om vanaf 1 september de volgende stap in het Zomerplan te zetten.
 • Vaccinatiecentrum verhuist naar kleinere zaal in De Valkaart

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 16 augustus
  Vanaf vandaag vaccineren we in de matsportenzaal van De Valkaart en niet langer in de grote sporthal. Dat betekent dat de Oostkampse sportclubs vanaf eind deze week opnieuw gebruik kunnen maken van de grote sporthal. Voor wie gevaccineerd moet worden, verandert er weinig. Je komt nog steeds naar De Valkaart, langs dezelfde ingang. Intussen zitten we voor Oostkamp en Beernem op een algemene vaccinatiegraad van meer dan 78% op de totale bevolking. Momenteel vaccineren we vooral de +12-jarigen. We voorzien ook inhaalmomenten voor wie zijn vaccin gemist heeft.
 • Ook 12 tot 15-jarigen krijgen mogelijkheid om zich te laten vaccineren

  vaccinatiebeeld 16 juli
  Wie 12 tot 15 jaar is, ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor 2 prikken Pfizer in vaccinatiecentrum De Valkaart. In die brief lees je alles over je vaccinatiemomenten en vind je je vaccinatiecode waarmee je je afspraken kan bevestigen. Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat.
 • Op reis naar het buitenland? Hou rekening met de coronamaatregelen!

  covidsafeapp 01 juli
  Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen (links onderaan nieuwsbericht). Coronacertificaat nodig? Download de app of vraag een papieren exemplaar op. PCR-test nodig? Dan kan je terecht in Daverlo (Assebroek) of de huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo. En vergeet niet om je Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen vooraleer je terugkomt.
 • Op reis naar het buitenland? PCR-test mogelijk in Assebroek of Eeklo

  afnemen van pcr test 01 juli
  Heb je een negatieve PCR-test nodig vooraleer je op reis vertrekt (bv. voor je coronacertificaat)? Dan kunnen inwoners van Beernem terecht op twee plaatsen voor je PCR-test: testcentrum Daverlo in Assebroek en huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo.
 • Ook 16- en 17-jarigen kunnen zich inschrijven op QVAX

  jongere die gevaccineerd is 15 juni
  Vanaf vandaag kunnen ook 16- en 17-jarigen zich inschrijven op de QVAX-reservelijst via www.qvax.be. Wie zich inschrijft, maakt meer kans om vroeger gevaccineerd te worden. Want we gebruiken de lijst om mensen op te roepen als er onverwachts plaatsen over zijn.
 • 35 jaar of ouder en geen vaccinatie-uitnodiging ontvangen? Bel naar ons callcenter.

  vaccinatiecentrum de valkaart 14 juni
  Momenteel vaccineren we de leeftijdsgroep 36-49 jaar. Vergeet zeker niet langs te komen voor je tweede prik. Lukt de datum voor je tweede prik niet, bel dan naar het callcenter op 050 40 49 40 (tijdens de kantooruren) voor een nieuwe datum. Woon je in Beernem en Oostkamp, ben je 35+ en kreeg je nog geen uitnodiging? Dan mag je bellen naar ons callcenter op 050 40 49 40 (tijdens de kantooruren). Een medewerker zal je dan onmiddellijk inplannen.
 • Vaccinatie reservelijst via QVax

  QVax logo 26 april
  Via QVax kan je je online inschrijven op de reservelijst voor je vaccinatie in vaccinatiecentrum De Valkaart. Als we inwoners nodig hebben om snel vrijgekomen plaatsen in te vullen, kunnen we via QVax gemakkelijk mensen oproepen. De oudste mensen worden eerst opgeroepen.
 • Check via 'Mijn Burgerprofiel' of je al een vaccinatieuitnodiging ontvangen hebt

  vaccinatiecentrum de valkaart 21 april
  Wist je dat je via ‘Mijn Burgerprofiel’ kan opvolgen of je al een uitnodiging ontvangen hebt? Surf naar www.laatjevaccineren.be en log rechts bovenaan de website in op ‘Mijn Burgerprofiel’.
 • Heb je een klacht over de werking van het vaccinatiecentrum?

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 20 april
  Vaccinatiecentrum De Valkaart probeert zo vlot en efficiënt mogelijk iedereen te vaccineren. Wanneer er toch iets niet naar wens is verlopen, kan je een klacht indienen. Dit kan via de Eerstelijnszone (ELZ) WE40. Elke klacht wordt in alle discretie en anonimiteit behandeld.
 • Risicopatiënten kunnen online nagaan of ze op de lijst staan voor vervroegde vaccinatie

  my healthviewer 09 april
  Risicopatiënten krijgen bij voorrang hun vaccinatie. Maar hoe weet je nu of je als risicopatiënt beschouwd wordt of niet? Wij kunnen je dit niet zeggen aangezien we omwille van privacyredenen geen toegang hebben tot deze gegevens. Het callcenter zal je hier dus niet bij kunnen helpen. Maar je kan dit wel online nagaan.
 • Met de fiets naar het vaccinatiecentrum langs de knooppunten

  kaartje mobiliteit 21 maart
  Voor wie naar het vaccinatiecentrum fietst, hebben we mooie fietsroutes uitgestippeld via de knooppunten van het fietsnetwerk Brugse Ommeland. Volg de knooppunten tot knooppunt 56 en volg vanaf daar de pijlen naar het vaccinatiecentrum. Fiets na je vaccinatie terug naar knooppunt 56 en zet vanaf daar je route verder.
 • Hoe verloopt de vaccinatie in het vaccinatiecentrum De Valkaart?

  vaccinatiecentrum De Valkaart 09 maart
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Maar hoe verloopt de vaccinatie nu precies?
 • Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, gratis trein, auto of MMC!

  kaartje vervoer 23 februari
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein/deelfiets of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart is klaar om te starten!

  vaccinatiecentrum De Valkaart 15 februari
  Vaccinatiecentra De Valkaart is volledig klaar om de inwoners van Beernem en Oostkamp te vaccineren. Van zodra de vaccins aankomen, kunnen we starten. Dit is voorzien vanaf maart voor de 65-plussers en risicopatiënten. Vooraf zullen ook de zorgverleners in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden. Dit gebeurt op op dinsdag 23 februari.
 • Gebruik geen sjaal, nekverwarmer of bandana als mondmasker

  mondmasker 09 februari
  Het correct gebruik van mondmaskers is heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Een mondmasker moet neus, mond en kin bedekken, moet nauw aansluiten op het gezicht en mag geen uitlaatventiel hebben. Sjaals, nekwarmers, bandana’s ... worden dus niet langer aanvaard als alternatief.
 • Quarantaine en isolatie, wat houden deze begrippen juist in?

  corona 01 februari
  Quarantaine betekent dat je je preventief afzondert, om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. Isolatie betekent dat je thuis blijft als je ziek bent of positief testte op het coronavirus. Lees in dit nieuwsbericht wat de begrippen 'quarantaine' en 'isolatie' precies inhouden en wanneer je in quarantaine of isolatie moet.
 • Oproep: we zoeken vrijwilligers voor onze Minder Mobielen Centrale

  logo mmc 28 januari
  De inwoners van Beernem zullen gevaccineerd worden in het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp. Wie moeilijkheden heeft om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum zal hiervoor beroep kunnen doen op de Minder Mobielen Centrale. Om onze poule uit te breiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich als chauffeur willen aansluiten bij onze Minder Mobielen Centrale.
 • Laat je vaccineren - bekijk dit filmpje

  laat je zeker vaccineren 22 januari
  "Je laten vaccineren is het beste plan, zodat je leven straks weer starten kan." Bart Peeters beantwoordt in het filmpje een 7-tal vragen over de vaccinatie: Is het vaccin veilig? Waarom ging de ontwikkeling zoveel sneller? Wie wordt eerst gevaccineerd? Hoe weet ik wanneer het aan mij is? Waar gebeurt de vaccinatie? Moet je de coronaregels blijven volgen na vaccinatie? Wanneer kan ons normale leven opnieuw herstarten?
 • Bewoners wzc's gevaccineerd

  een bewoner van wzc Rusterloo krijgt vaccin toegediend van arts 15 januari
  Op vrijdag 15 januari zijn de bewoners van onze drie woonzorgcentra gevaccineerd. In wzc’s Rusterloo, Mariawende en Patershof is op vrijdag 15 januari de arts langsgekomen om het vaccin toe te dienen. Daarmee zijn de eerste inwoners van Beernem gevaccineerd! #laatjevaccineren
 • Laat je vaccineren tegen COVID-19

  vaccinatie spuit 14 januari
  Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie (eindelijk) achter ons te laten. Om terug met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te bezoeken, of naar een restaurant, café, concert of het voetbalstadion te gaan.
 • Beernemnaars krijgen vaccin in De Valkaart Oostkamp

  vaccinatie spuit 13 januari
  Er worden twee vaccinatiecentra opgericht voor de gemeenten Beernem, Oostkamp, Jabbeke en Zedelgem. De Valkaart in Oostkamp en De Groene Meersen in Zedelgem zullen de komende maanden dienst doen als vaccinatiecentrum. De vier gemeenten zijn volop bezig met het inrichten van de centra.
 • De Woonwinkel enkel op afspraak

  De Woonwinkel 12 januari
  Elke dinsdag houdt De Woonwinkel zitdag in het gemeentehuis van Beernem. Je moet hiervoor een afspraak maken. Bel hiervoor naar 050 250 138 of mail naar info@dewoonwinkel.be. Uiteraard kan je ook gewoon telefonisch of via e-mail bij hen terecht.
 • Toelating tot het plaatsen van een tentje bij de handelszaak

  visit beernem 23 oktober
  De voorbije maanden konden bezoekers van handelszaken meestal genieten van gunstige weersomstandigheden en was het niet erg om eventjes buiten te wachten. Het weer zal stilaan beginnen veranderen en daarom geven we toelating aan handelaars om voor hun zaak een tentje of tijdelijke constructie te plaatsen op het openbaar domein.
 • Corona steunmaatregelen voor ondernemers

  visit beernem 28 april
  Voor heel wat zelfstandigen en ondernemers zijn het moeilijke tijden. Sommigen zijn genoodzaakt om te sluiten, andere mogen werken, maar zien hun omzet dalen … Om zelfstandigen en ondernemingen te ondersteunen en om te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen door deze coronacrisis zijn er heel wat steunmaatregelen uitgewerkt.
1-27 Van 27