RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Landbouw

Lijst nieuwsberichten

 • Premie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 21 april
  Er zijn steeds minder zwaluwen. Een van de oorzaken daarvan is het verlies van geschikte nestplaatsen. Daarom geven we, in samenwerking met Natuurpunt, een premie voor bewoonde zwaluwnesten.
 • Koolstofbewustzijn groeit in onze gemeente

  carbon farming 12 maart
  De hoeveelheid koolstof in de atmosfeer neemt met 4,3 miljard ton per jaar toe. Meer koolstof in de bodem kan de toename van CO2 in de atmosfeer helpen afnemen. Dat heeft een belangrijk effect op de afremming van de klimaatverandering. In Beernem passen tien landbouwers technieken voor koolstofopslag toe. Zo streven we ernaar om de klimaatdoelstellingen van het getekende burgemeesterconvenant voor Klimaat en Energie te behalen. Inagro en Boerennatuur Vlaanderen staan de landbouwers bij.
 • Samenwerking met lokale landbouwers om CO2-uitstoot te compenseren

  carbonfarming 18 augustus
  Carbon Farming bevordert een nieuwe manier van landbouw om koolstof op te slaan in landbouwbodems, om klimaatverandering tegen te gaan en om de bodemkwaliteit te herstellen. Een vijftal Beernemse landbouwers werken mee aan een pilootproject om op gemeentelijke gronden in het Beverhoutsveld (op de grens van Oostkamp en Beernem) koolstof in de bodem op te slaan.
1-3 Van 3