RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbaar domein

Lijst nieuwsberichten

 • Begraafparken: mondmaskerplicht en prikkers

  prikkers 01 november
  Op alle begraafplaatsen voorzien we in de periode van Allerheiligen metalen prikkers om bloempotten vast te zetten in de grond. Je mag geen putten maken. Het is de bedoeling dat je de metalen prikkers gebruikt om je bloempot vast te zetten in de grond. Je vindt de prikkers aan de ingang van de begraafparken.
 • Begraafparken opnieuw opengesteld

  Begraafparken mondmaskerplicht 21 oktober
  Op verschillende begraafparken in Beernem zijn onder de afdekplaten in de opbouw van de zerk oude werfmaterialen gevonden. De schade aan de graven is gering. De lokale politie onderzoekt dit verder. De begraafparken zijn opnieuw opengesteld voor publiek. We nemen persoonlijk contact op met de betrokken nabestaanden.
 • Groene en onderhoudsvriendelijke begraafparken

  Begraafpark Beernem oude kerk 08 oktober
  Sinds een aantal jaren vormen we de begraafplaatsen om naar begraafparken. De vrije ruimtes zaaien we zoveel mogelijk in met gras. Dit maakt het begraafpark niet alleen groener, het is ook netjes en onderhoudsvriendelijk. In bepaalde delen van begraafpark HMMG willen we deze vergroening voortzetten. Daarom gaan we de vrije ruimtes in de aangeduide rijen, inzaaien met gras. Deze werken starten vanaf 1 maart 2021.
 • Openbare verlichting: evaluatie en toekomstvisie

  First time experimenting with some long exposure photography and lighttrails #igbeernem 29 september
  Beernem ondertekende, samen met 7 andere gemeenten, het burgemeestersconvenant. Daarin engageren we ons om de CO2-uitstoot te verminderen. Daarom besliste de gemeenteraad om ‘s nachts de openbare verlichting te doven. Deze beslissing is geëvalueerd en er is ook een toekomstvisie uitgewerkt rond het doven van de openbare verlichting.
 • Help mee het voetpad vrijhouden

  Bladermanden voor bomen van de gemeente Beernem #igBeernem 28 september
  Help je een handje mee door het voetpad vrij te houden? Het is veiliger voor wandelaars als de bladeren zijn weggeruimd. Op plaatsen waar vele openbare bomen bijeen staan, plaatsten we bladermanden waar je de bladeren van het openbaar domein in kunt verzamelen. We proberen de manden wekelijks te legen.
 • Hergebruik of peterschap van graven

  hergebruik en peterschap van graven van funerair erfgoed 17 oktober
  Graven waarvan de concessie verlopen is en waarvan de concessie niet werd verlengd, worden niet altijd weggenomen. Deze graven worden eigendom van het gemeentebestuur en de grafmonumenten die als funerair erfgoed zijn aangeduid, bewaren we.
 • Brochures begraafparken

  Cover 08 mei
  De werkgroep begraafplaatsen werkte twee folders uit de begraafparken. De ene folder gaat over de herwaardering en overname van graftekens (je kan bepaalde grafmonumenten in concessie nemen. Voor andere graven zoeken we een peter of meter.). De andere folder gaat over het onderhoud van grafstenen.
1-7 Van 7