RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbaar domein

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Begraafparken - Metalen prikkers

  Begraafparken 12 oktober
  We voorzien in de periode van Allerheiligen op alle begraafplaatsen metalen prikkers om bloempotten vast te zetten. Je kan deze vinden aan de ingang van de begraafparken, samen met enkele foto’s die illustreren hoe je de bloempot vastzet met de prikkers.
 • Groene en onderhoudsvriendelijke begraafparken

  Begraafparken 12 oktober
  We zijn al enkele jaren bezig we de begraafplaatsen om te vormen naar begraafparken. De vrije ruimtes zaaien we zoveel mogelijk in met gras. Dit maakt het begraafpark niet alleen groener, het is ook netjes en onderhoudsvriendelijk. In bepaalde delen van begraafparken Sint-Amandus, Oostveld en Sint-Joris-Nieuw willen we de vergroening voorzetten. Daarom gaan we de vrije ruimtes in de aangeduide rijen inzaaien met gras. Deze werken starten vanaf 1 maart 2022.
 • Procedure einde concessies begraafplaats Sint-Joris-Nieuw

  12 oktober
  Tref je bij een kelder, een zandgraf of columbarium van een overleden familielid of vriend een bordje aan met de vermelding dat de concessie verstreken is, neem dan contact op met de dienst Burgerzaken. Je krijgt dan informatie over de mogelijkheden om een vergunning te nemen of om de bestaande vergunning te verlengen.
 • Hemelwaterplan Beernem in opmaak

  waterinfiltratie Zavelstraat 25 mei
  Je hebt het wellicht al gemerkt, maar door de klimaatverandering verandert ook ons neerslagpatroon. Voor Vlaanderen betekent dit meer regen in de winter en minder in de zomer. Bovendien neemt de intensiteit van de buien toe waardoor buien met korte en intense neerslag afwisselen met lange, droge periodes. Om hiermee om te gaan, is het belangrijk om ruimte te geven aan water. Daarom zijn we momenteel bezig met het opmaken van een hemelwaterplan.
 • Honden aan de leiband

  Op wandel #wandeling #wandelen #natuur #natuurgebied #igbeernem 21 april
  In het GAS-reglement staat dat je honden aan de leiband moet houden op de openbare wegen, op het openbaar domein en in de groene ruimten die voor het publiek opengesteld zijn. Let er dus op om je hond aan te lijnen als je op stap gaat.
 • Hondenpoep is strontvervelend

  kakje in een zakje 15 april
  Weinig dingen zijn vervelender dan tijdens een wandeling in hondenpoep trappen. Ga je met je trouwe viervoeter op pad? Zorg dan dat je altijd hondenpoepzakjes op zak hebt om de boodschappen van je huisdier mee op te ruimen. Gooi deze daarna weg in de dichtstbijzijnde vuilbak of hou je zakje bij tot thuis.
 • Openbare verlichting: evaluatie en toekomstvisie

  First time experimenting with some long exposure photography and lighttrails #igbeernem 29 september
  Beernem ondertekende, samen met 7 andere gemeenten, het burgemeestersconvenant. Daarin engageren we ons om de CO2-uitstoot te verminderen. Daarom besliste de gemeenteraad om ‘s nachts de openbare verlichting te doven. Deze beslissing is geëvalueerd en er is ook een toekomstvisie uitgewerkt rond het doven van de openbare verlichting.
 • Hergebruik of peterschap van graven

  hergebruik en peterschap van graven van funerair erfgoed 17 oktober
  Graven waarvan de concessie verlopen is en waarvan de concessie niet werd verlengd, worden niet altijd weggenomen. Deze graven worden eigendom van het gemeentebestuur en de grafmonumenten die als funerair erfgoed zijn aangeduid, bewaren we.
 • Brochures begraafparken

  Cover 08 mei
  De werkgroep begraafplaatsen werkte twee folders uit de begraafparken. De ene folder gaat over de herwaardering en overname van graftekens (je kan bepaalde grafmonumenten in concessie nemen. Voor andere graven zoeken we een peter of meter.). De andere folder gaat over het onderhoud van grafstenen.
1-9 Van 9