RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbaar domein

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Hemelwaterplan Beernem in opmaak

  waterinfiltratie Zavelstraat 25 mei
  Je hebt het wellicht al gemerkt, maar door de klimaatverandering verandert ook ons neerslagpatroon. Voor Vlaanderen betekent dit meer regen in de winter en minder in de zomer. Bovendien neemt de intensiteit van de buien toe waardoor buien met korte en intense neerslag afwisselen met lange, droge periodes. Om hiermee om te gaan, is het belangrijk om ruimte te geven aan water. Daarom zijn we momenteel bezig met het opmaken van een hemelwaterplan.
 • Hondenpoep is strontvervelend

  kakje in een zakje 15 april
  Weinig dingen zijn vervelender dan tijdens een wandeling in hondenpoep trappen. Ga je met je trouwe viervoeter op pad? Zorg dan dat je altijd hondenpoepzakjes op zak hebt om de boodschappen van je huisdier mee op te ruimen. Gooi deze daarna weg in de dichtstbijzijnde vuilbak of hou je zakje bij tot thuis.
 • Openbare verlichting: evaluatie en toekomstvisie

  First time experimenting with some long exposure photography and lighttrails #igbeernem 29 september
  Beernem ondertekende, samen met 7 andere gemeenten, het burgemeestersconvenant. Daarin engageren we ons om de CO2-uitstoot te verminderen. Daarom besliste de gemeenteraad om ‘s nachts de openbare verlichting te doven. Deze beslissing is geëvalueerd en er is ook een toekomstvisie uitgewerkt rond het doven van de openbare verlichting.
1-3 Van 3