RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Openbaar domein

Lijst nieuwsberichten

 • Honden aan de leiband

  Op wandel #wandeling #wandelen #natuur #natuurgebied #igbeernem 21 april
  In het GAS-reglement staat dat je honden aan de leiband moet houden op de openbare wegen, op het openbaar domein en in de groene ruimten die voor het publiek opengesteld zijn. Let er dus op om je hond aan te lijnen als je op stap gaat.
 • Hondenpoep is strontvervelend

  kakje in een zakje 15 april
  Weinig dingen zijn vervelender dan tijdens een wandeling in hondenpoep trappen. Ga je met je trouwe viervoeter op pad? Zorg dan dat je altijd hondenpoepzakjes op zak hebt om de boodschappen van je huisdier mee op te ruimen. Gooi deze daarna weg in de dichtstbijzijnde vuilbak of hou je zakje bij tot thuis.
 • Gemeentelijke medewerker brengt waterlopen in kaart

  12 maart
  Een medewerker van de gemeente Beernem is momenteel bezig met de inventaris van onze grachten. Hij tekent deze eerst digitaal in en daarna gaat hij op terrein om te controleren. Het kan zijn dat hij hiervoor op privaat terrein moet gaan. Gelieve hem hiervoor toelating te verlenen zodat hij de waterlopen kan in kaart brengen.
 • Openbare verlichting: evaluatie en toekomstvisie

  First time experimenting with some long exposure photography and lighttrails #igbeernem 29 september
  Beernem ondertekende, samen met 7 andere gemeenten, het burgemeestersconvenant. Daarin engageren we ons om de CO2-uitstoot te verminderen. Daarom besliste de gemeenteraad om ‘s nachts de openbare verlichting te doven. Deze beslissing is geëvalueerd en er is ook een toekomstvisie uitgewerkt rond het doven van de openbare verlichting.
 • Hergebruik of peterschap van graven

  hergebruik en peterschap van graven van funerair erfgoed 17 oktober
  Graven waarvan de concessie verlopen is en waarvan de concessie niet werd verlengd, worden niet altijd weggenomen. Deze graven worden eigendom van het gemeentebestuur en de grafmonumenten die als funerair erfgoed zijn aangeduid, bewaren we.
 • Brochures begraafparken

  Cover 08 mei
  De werkgroep begraafplaatsen werkte twee folders uit de begraafparken. De ene folder gaat over de herwaardering en overname van graftekens (je kan bepaalde grafmonumenten in concessie nemen. Voor andere graven zoeken we een peter of meter.). De andere folder gaat over het onderhoud van grafstenen.
1-6 Van 6