naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Veiligheid

 • Al ingeschreven op BE-Alert? Nationale test op donderdag 3 oktober

  Be-Alert 18 september
  Zorg dat je zeker tegen 3 oktober ingeschreven bent op BE-Alert zodat je kan deelnemen aan onze test. We doen mee aan de nationale test om BE-Alert in de kijker zetten. Want BE-Alert is belangrijk! BE-Alert houdt je op de hoogte bij een noodsituatie in Beernem, bv. bij een grote brand. Via een sms, mail en/of een gesproken bericht krijg je info over de noodsituatie.
 • Op reis? Vraag vakantietoezicht aan!

  vakantietoezicht 27 juni
  Ga je op reis? Vraag dan zeker vakantietoezicht aan bij de politie. Heb je dit aangevraagd, dan komt de politie tijdens je afwezigheid in de mate van het mogelijke een kijkje nemen aan je woning, zowel overdag als ’s nachts. Vraag je vakantietoezicht minstens 7 dagen voor je vertrek aan.
 • Be-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 06 december
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Huisdierensticker

  Huisdierensticker 27 september
  In Beernem kan je een huisdierensticker afhalen bij het onthaal van het gemeentehuis en in Het Schepenhuys. De hulpverleningszone vraagt wel om correcte info op de stickers te vermelden en bij wijzigingen van het aantal huisdieren dit onmiddellijk aan te passen op de sticker. Zo beschikt de brandweer steeds over correcte informatie en brengt ze zichzelf niet onnodig in gevaar.
1-4 Van 4