RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Veiligheid

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Check je chip!

  Check je chip 23 juni
  Een verloren gelopen hond of kat is de nachtmerrie van elk baasje. Een correcte registratie is een eerste voorwaarde om het dier terug te kunnen brengen. Sinds 1 mei 2021 zijn alle contactgegevens op de chips van huisdieren automatisch anoniem. Dit maakt het moeilijker om jou te verwittigen als jouw hond of kat wordt gevonden.
 • Eerste hulp bij verdachte berichten

  email-fraude 28 mei
  Een mail of bericht is verdacht wanneer het van een bekende website lijkt te komen, maar er niet professioneel uitziet of spelfouten bevat. Let ook op de weblink: er kunnen speciale tekens instaan, om zo echte websites te imiteren. Krijg je een verdachte mail of bericht met een onbekende link? Klik hier dan niet op. Stuur het bericht ook niet door naar je contacten.
 • Enkele tips om fietsdiefstal te voorkomen

  fietsmarkering ter voorkoming van fietsdiefstal 12 maart
  Niemand verliest graag zin dierbare fiets. Daarom zet de politie graag enkele tips op een rijtje om fietsdiefstal te voorkomen.
 • Je zoon/dochter stuurt je een betaalverzoek via WhatsApp?

  whatsapp berichten 03 december
  Krijg je via WhatsApp een dringend betaalverzoek? Opgepast, er kan sprake zijn van fraude. Oplichters doen zich voor als familielid of kennis dat een nieuw gsm-nummer heeft. In de berichten vraagt het ‘familielid’ via WhatsApp om een flinke geldsom te storten. Let op want dit is geen familielid of kennis, maar een oplichter.
1-4 Van 4