RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

Lijst nieuwsberichten

 • Help mee het voetpad vrijhouden

  Bladermanden voor bomen van de gemeente Beernem #igBeernem 28 september
  Help je een handje mee door het voetpad vrij te houden? Het is veiliger voor wandelaars als de bladeren zijn weggeruimd. Op plaatsen waar vele openbare bomen bijeen staan, plaatsten we bladermanden waar je de bladeren van het openbaar domein in kunt verzamelen. We proberen de manden wekelijks te legen.
 • Spoorwegbrug wordt veiliger - uitgesteld

  Wingene Steenweg 28 september
  We willen de verkeersveiligheid en het comfort voor fietsers verbeteren op de spoorwegbrug in de Wingene Steenweg. Daarom zal Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het brugdek vernieuwen: de parkeerstrook op de brug verdwijnt, het fietspad wordt breder en er komt een afscheiding tussen het fietspad en de rijweg.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 25 september 2020

  fasering werken Sint-Jorisstraat 25 september
  Momenteel werkt de aannemer verder aan het kruispunt Sint-Jorisstraat / Kauter. Als alles goed verloopt, wordt het kruispunt opnieuw opengesteld op zaterdag 10 oktober.
 • Coronamaatregelen - update 24 september

  corona 24 september
  Op woensdag 23 september kwam de Nationale Veiligheidsraad bijeen. Hier kan je een update lezen van de nieuwe maatregelen.
 • Nieuwe app om propere straten in kaart te brengen

  Mooimakers ruimen zwerfvuil op 23 september
  Momenteel zijn er 34 geregistreerde Mooimakers actief in onze gemeente. Zij claimden allen hun stukje Beernem dat door hen vrij blijft van zwerfvuil. Dankjewel daarvoor! Ga je af en toe op pad om zwerfvuil te ruimen (= ploggen)? Gebruik dan de gratis app WePlog. Met een eenvoudige druk op de start/stop-knop, registreert de app automatisch welke straten je hebt geplogd.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 17 september 2020

  micro 22 september
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat de geluidsopname op www.beernem.be. Je vindt de geluidsopname ook op het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Niet vergeten: omruilen oude magneetkaarten De Lijn

  Magneetkaarten 22 september
  Sinds deze zomer zijn de ontwaardingstoestellen op bus en tram niet meer bruikbaar. Iedereen kan nog oude vervoerbewijzen op magneetkaart omruilen. Doe dit voor 31 december.
 • Oogstvoertuigen op de weg - hou het veilig

  #igbeernem monstertractoren druk in de weer . Om een voorraad mais te voorzien voor al die koeien. 22 september
  De oogstwerkzaamheden schieten goed op. Ook in coronatijden zorgen de land- en tuinbouwers voor gezond en lokaal voedsel. Tijdens de oogstperiode zijn er zware voertuigen op de baan. We vragen aan alle weggebruikers om het veilig te houden.
 • Sporten kan opnieuw in sportzaal De Zande

  Sportzaal in De Zande 22 september
  Om het tekort aan plaats in sporthallen Den Akker en Drogenbrood op te vangen, werken we (opnieuw) samen met Gemeenschapsinstelling De Zande. Verenigingen kunnen er terecht in de sporthal en de danszaal, beiden voorzien van een parketvloer. Je kan de sportaccommodatie in De Zande gebruiken voor trainingen en initiaties, maar niet voor competitie.
 • Vacature: Samenwerkende onthaalouder

  vacature 22 september
  Heb je een warm hart voor kinderen? Wil je hen ondersteunen bij het zetten van hun eerste stapjes in de wereld? Hou je ervan om kinderen te verzorgen en hen dagelijks te verwelkomen in jouw opvang? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! De dienst voor Onthaalgezinnen is op zoek naar een onthaalouder die wil samenwerken met een collega in de nieuwe groepsopvang ‘De Berenwelpjes’ (Sint-Joris).
 • Vraag je gratis Railpass aan voor 30 september

  Hello Belgium gratis Railpass 22 september
  Vraag je?gratis Railpass - de Hello Belgium - aan om meer dan 500 bestemmingen in België te (her)ontdekken. Dien je?aanvraag in voor 30 september en je krijgt je gratis?Railpass per post opgestuurd.??
 • Zorg dat je niets mist door griep

  nieuws - bescherm je tegen de griep 22 september
  De COVID-19 epidemie maakt het dit jaar extra belangrijk voor risicogroepen om zich te laten vaccineren tegen de griep. Behoor je tot de risicogroep (dit jaar ook 50-65-jarigen!), laat je dan vaccineren tussen midden oktober en midden december. Het vaccin beschermt pas goed na twee weken en is maar goed voor één winterperiode.
1-12 Van 12