naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Heb je al eens gedacht aan kringlooptuinieren?

  kringlooptuinieren 30 maart
  Het mooie lenteweer en het verplichte thuisblijven zorgt ervoor dat we vele tuinklusjes uitvoeren. Maar wat te doen met ons tuinafval nu het recyclagepark gesloten is? Al eens gehoord van kringlooptuinieren? Dit is het verwerken van tuinafval in je eigen tuin. Een zero-operatie dus. Bekijk hier enkele voorbeelden.
 • Meest gestelde vragen over Coronavirus - update 30 maart

  FAQ Corona 30 maart
  We krijgen heel wat vragen binnen over het Coronavirus. Ook over onze beperkte dienstverlening. Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Vooraleer het infonummer te contacteren of te mailen naar corona@beernem.be, is het raadzaam om eerst FAQ's na te lezen. Wie weet, vind je hier al een antwoord op je vragen. De lijst wordt voortdurend aangepast.
 • Overzicht Huis-aan-huis-levering, afhaalmaaltijden en voedingsautomaten - update 30 maart

  Visit Beernem Web product 30 maart
  Onze horecazaken zijn jammer genoeg gesloten door de corona-maatregelen. Geen nood, heel wat van hen zochten oplossingen om hun klanten te blijven bedienen door middel van levering aan huis of afhaalmaaltijden. We hebben het voor jou opgelijst waar je afhaalmaaltijden kan bestellen. Bekijk zeker eens het overzicht en steun hen.
 • Recyclagepark gesloten - geen KGA-inzameling - huis-aan-huis-ophalingen afhankelijk van IVBO

  corona 30 maart
  Er is beslist dat de recyclageparken moeten sluiten. Dus ook Beernem sluit het recyclagepark. IVBO communiceert elke ochtend op hun Facebookpagina of de ophalingen van die dag, naargelang het aantal aanwezige personeelsleden, doorgaan. IVBO streeft er wel naar om de ophaling van restafval zoveel mogelijk te laten doorgaan.
 • Bel de hulplijn 1712 bij vragen over geweld

  Bel 112 27 maart
  Door de coronacrisis zijn heel wat gezinnen samen thuis. Dit kan leiden tot extra stress en druk voor de gezinnen. Het voortdurend op elkaars lip zitten, kan zeker bij kwetsbare gezinnen voor veel problemen zorgen. Heb jij vragen over huiselijk geweld? Bel dan de hulplijn 1712. De professionele hulpverleners staan klaar om oproepen hierover te beantwoorden.
 • Kinderopvang in Paasvakantie

  Knipoogje 27 maart
  Ook in de paasvakantie staan de begeleidsters klaar om de kinderen een fijne dag te bezorgen. Let wel op: we voorzien tijdens de paasvakantie enkel opvang voor kleuters en lagere schoolkinderen van ouders met een cruciaal beroep, die niet thuis kunnen werken en kinderen in een kwetsbare thuissituatie. We vragen hiervoor een attest van de werkgever.
 • Vraag je corona hinderpremie aan

  corona 27 maart
  Je kan vanaf nu je aanvraag indienen voor het bekomen van de corona hinderpremie. Dit kan via www.vlaio.be/coronahinderpremie. Aanvragen kan tot en met 5 mei. Elke onderneming die in aanmerking komt, zal de premie uitbetaald krijgen.
 • We hebben het in Beernem: tijdelijke uitgesteld

  We hebben het in Beernem 24 maart
  Van maandag 2 tot vrijdag 27 maart werd de campagne ‘We hebben het in Beernem’ ingepland. Door de corona crisis wordt deze handelsactie tijdelijk uitgesteld totdat alle handelszaken terug actief zijn. Spaar alvast al je stickers en je verzamelboekje. We houden je op de hoogte wanneer we de handelsactie terug opstarten. 
1-8 Van 8