RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

Lijst nieuwsberichten

 • Beernem Zomert 'Paraschol'

  Paraschol 12 juli
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, we bieden je een uniek format aan. Tijdens de maanden juli en augustus richten we het grasplein aan O.C. De Kleine Beer in als evenementenplein. We voorzien een podium van 50m² en een tent voor catering of bar. We willen dit plein laten bruisen! Daarvoor doen we beroep op jullie.
 • Expo Mathias Claerhout in Het Schepenhuys

  Kunstwerk Mathias Claerhout - copyright Miguel Teirlinck 10 juli
  Beernems kunstenaar Mathias Claerhout exposeert gans de zomer in Het Schepenhuys. Je kan z’n werken bewonderen in de ondergrondse exporuimte en aan de achterzijde van Het Schepenhuys. De expo is vrij toegankelijk van 9 juli tot 6 september tussen 10.00 en 12.00 u en tussen 13.30 en 16.30 u. In het weekend en op feestdagen kan je er terecht tussen 10.00 en 15.00 u.
 • Mondmasker verplicht in winkel, bib, bioscoop, kerk ... vanaf 11 julli

  mondmaskers 10 juli
  Vanaf zaterdag 11 juli moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Mondmaskers zijn niet verplicht voor kinderen onder de 12 jaar en voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen.
 • Registreer je online als orgaandonor

  orgaandonatie 10 juli
  Registreer je als orgaandonor en red mensenlevens na je dood. Dit kan nu zelfs online via www.mijngezondheid.be. Wist je dat 1 orgaandonor tot 8 levens kan redden? Niet meer twijfelen dus!
 • Vacatures OCMW: buurtwerker en brugfiguur

  jobs website 10 juli
  Het OCMW-Sociaal Huis is op zoek naar 2 voltijdse medewerkers voor invulling van 2 nieuwe functies: 1 buurtwerker en 1 brugfiguur vrijwilligerswerking sociale hulp (B1-B3). Solliciteren kan tot en met 6 september. Indiensttreding is voorzien uiterlijk op 1 november.
 • Fietsroute Cafécultuur

  expo cafécultuur 09 juli
  Ontdek de expo Cafécultuur aan de hand van een fietstocht. Deze zomer halen we de expo Cafécultuur opnieuw boven. Je kan de expo bezoeken in O.C. De Kleine Beer. Daar start ook meteen de fietsroute. Je vindt de route in de brochure ter plaatse. Neem gerust een brochure mee want die bevat ook heel wat info over de vroegere en huidige café's.
 • Veegwerken: derde ronde

  veegverbod verkeersborden 09 juli
  Om het onkruid in onze gemeente pesticidenvrij te beheersen, lassen we jaarlijks enkele veegbeurten in. De derde veegronde komt eraan. Hou je rekening met de parkeerverbodsborden en zorg je er dus voor dat je auto niet in de weg staat voor de veegborstelmachine?
 • Asbest opnieuw toegelaten op recyclagepark vanaf 15 juli

  recyclagepark 08 juli
  Vanaf woensdag 15 juli kan je opnieuw asbest naar het recyclagepark brengen. Breng de parkwachters vooraf op de hoogte van je gewenste aanvoer van asbestafval. Je kan hen tijdens de openingsuren bereiken op 050 79 07 33. Pak het afval bij voorkeur in, zo houd je het veilig voor jezelf en voor de aanwezigen op het recyclagepark.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 8 juli 2020

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 08 juli
  Het rioleringsproject Oostveld, Zeldonk, Pluime, dat het afvalwater van maar liefst 1.130 inwoners opvangt en zuivert, loopt stilaan op z’n einde. Momenteel zijn we nog bezig In de Tinhoutstraat en de Oedelemsteenweg. We stellen alles in het werk om deze straten te asfalteren voor het bouwverlof.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 8 juli 2020

  kruispunt Lattenklieversstraat / Sint-Jorisstraat 08 juli
  Het kruispunt met de Lattenklieversstraat is heraangelegd! Oorspronkelijk was het de bedoeling om de werken ter hoogte van Kauter aansluitend op de werken t.h.v. de Lattenklieversstraat uit te voeren. Omdat er momenteel met meer afstand gewerkt moet worden, vorderen de werken een beetje trager dan oorspronkelijk voorzien. Er is beslist om deze fase pas te starten na het bouwverlof.
 • Beernem Zomert 'Expo in kerken - Erfgoedtoerist in eigen dorp'

  Sint-Joris 07 juli
  Wip jij op vakantie ook wel eens een plaatselijke kerk binnen? Ontdek je er soms iets onverwachts? In een aantal kerken van onze gemeente vind je deze zomer een extra stukje erfgoed terug. Een fototentoonstelling neemt je mee op reis naar het verleden. Bezoek de expo’s in de verschillende kerken in juli en augustus tussen 10.00 en 17.00 u.
 • Vacature schilder

  jobs 07 juli
  Je maakt deel uit van een ploegje met 2 andere schilders. Je staat samen in voor het binnen- en buitenschilderwerk van de gemeentelijke gebouwen van A tot Z: van het voorbereidende werk (schuren, plamuren, cementeren) tot het eigenlijke schilder- en behangwerk, het opkitten ... en allerhande andere taken die bij de job van schilder horen. Solliciteren kan tot en met 11 augustus.
 • Vacature technisch beambte schoonmaak

  vacature 07 juli
  We hebben een vacante plaats voor een deeltijdse medewerker (19 à 25 uur) voor schoonmaak van onze gemeentelijke gebouwen. Geïnteresseerd? Dien dan uiterlijk op dinsdag 11 augustus je sollicitatie in.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 2 juli 2020

  micro 06 juli
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat de geluidsopname op www.beernem.be. Je vindt de geluidsopname ook op het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Kleur jij ook een meur?

  kleur een meur 06 juli
  Door met kleurrijke Legoblokjes gaatjes op te vullen in monumenten en muurtjes (die wat in verval zijn) vestigen we de aandacht op dit waardevol erfgoed. Dit fenomeen heet ‘dispatchwork - Fix the world in colors’ en bestaat over de ganse wereld. Voor West-Vlaanderen is het project ‘het schoolmuurtje’ een primeur! Kleur jij ook een meur?
1-15 Van 15