RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

Lijst nieuwsberichten

 • Digitaal klimaatatelier op 29 april

  Sunset @ Vagevuurbos 13 april
  We willen ons bestaand energieactieplan upgraden tot een volwaardig klimaatplan. Ben ook jij bezorgd over ons klimaat? Sta je te trappelen om je goede ideeën te delen of om samen met anderen initiatief te nemen?
 • Risicopatiënten kunnen online nagaan of ze op de lijst staan voor vervroegde vaccinatie

  my healthviewer 09 april
  Risicopatiënten krijgen bij voorrang hun vaccinatie. Maar hoe weet je nu of je als risicopatiënt beschouwd wordt of niet? Wij kunnen je dit niet zeggen aangezien we omwille van privacyredenen geen toegang hebben tot deze gegevens. Het callcenter zal je hier dus niet bij kunnen helpen. Maar je kan dit wel online nagaan.
 • Vegen tegen onkruid - let op het parkeerverbod

  veegborstelwerken 08 april
  De lente is in het land en onze gemeente wordt groener. We onderhouden het openbaar groen en het openbaar domein al jaren zonder pesticiden te gebruiken. We zetten onder meer een veegmachine in, om onkruid te beheersen. Hou je rekening met het parkeerverbod zodat de veegmachine overal vlot kan passeren?
 • Vacature technieker sanitair en HVAC

  jobs website 06 april
  Ben jij de persoon die zoeken voor het technisch onderhoud en herstel van de gemeentelijke gebouwen en patrimonium? Stel je dan zeker kandidaat voor de functie van technieker sanitair en HVAC. Solliciteren kan tot en met maandag 3 mei.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart werkt voorlopig verder met eigen reservelijst

  vaccinatiecentrum de valkaart 06 april
  De Vlaamse Overheid kondigde dit weekend de start aan van QVax. Dat is een online tool waarmee iedereen zich kan registreren op een reservelijst voor zijn vaccinatie tegen Covid-19. Oostkamp en Beernem hadden eerder al een eigen digitaal formulier voorzien voor de registratie van 65-plussers. Dat formulier wordt voorlopig verder gebruikt. Er zal voor vaccinatiecentrum De Valkaart pas met de QVax gewerkt worden, als volgende bevolkingsgroepen aangesproken worden.
 • Vogelgriep in het land: versoepelingen ophokplicht voor particulieren

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 06 april
  Vanaf 6 april 2021 moeten particulieren hun pluimvee niet langer ophokken of afschermen met netten. Voederen en drenken van de dieren moet nog steeds verplicht binnen gebeuren, of op een manier zodat contact met wilde vogels onmogelijk is.
 • Coronamaatregelen bij een wielerwedstrijd in West-Vlaanderen

  corona 01 april
  Professionele sportieve wedstrijden en professionele sporttrainingen kunnen enkel plaatsvinden zonder publiek. Dus ook bij een wielerwedstrijd mag er geen publiek aanwezig zijn. De deelnemers (wielrenners), hun technische omkadering, de organisatiemedewerkers, de pers en officials mogen wel aanwezig zijn langs het parcours en bij de vertrek- en aankomstzone, maar enkel mét mondmasker.
 • De Nieuwe blauwe zak en de kleinere, gele huisvuilzak

  er mag vanaf 1 april meer in de blauwe zak 01 april
  In april introduceert IVBO de nieuwe blauwe zak in Beernem. En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage. Aangezien er zo meer ruimte vrij komt in de huisvuilzak en om te vermijden dat die wordt opgevuld met zwaarder restafval, wordt de huisvuilzak iets kleiner.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 31 maart 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 31 maart
  Infrabel werkt verder aan de vernieuwing van het station. Meer specifiek gaan ze wegenwerken uitvoeren voor de aanleg van het Stationsplein en de Sint-Jorisstraat. Je kan het infobericht van Infrabel onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Vacature begeleiders buitenschoolse kinderopvang

  jobs 30 maart
  We zoeken begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. In deze deeltijdse job zorg je voor kinderen uit het lager en kleuteronderwijs, voor en na de schooluren, op woensdagnamiddag en op vakantiedagen. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat!
 • Vacature maatschappelijk assistent

  jobs website 30 maart
  Het OCMW-Sociaal Huis is op zoek naar een voltijdse maatschappelijk assistent voor onbepaalde duur (B1-B3). Solliciteren kan tot en met maandag 26 april 2021.
 • Vacature technisch assistent vervoer en openbare werken

  jobs website 30 maart
  We hebben momenteel een vacature voor een voltijds technisch assistent vervoer en openbare werken voor onbepaald duur (D1-D3). Solliciteren kan tot en met maandag 26 april.
 • Beernem lanceert nieuwe cadeaubon: Beernem.kado 2.0

  Beernem.KADO 2.0 29 maart
  Beernem lanceert een nieuwe cadeaubon, de Beernem.kado 2.0. Met de nieuwe Beernem.kado kan je bij meer dan 30 handels- en horecazaken in Beernem terecht.
 • Gratis bloemaarde op zaterdag 24 april

  ?? La vie est une Fleur dont L'amour est le miel?????????? #qotd #friday #groenevingers #colours #allekleurenvanderegenboog #instanthappiness #ourhome #gardentime #nunog #tzonnetje #igbeernem 29 maart
  Zet Beernem in de bloemetjes, schrijf je in voor de bebloemingswedstrijd en ontvang een gratis zak bloemaarde.
 • Gratis groenafvalzakken bij onderhoud groenzones

  onderhoud boomspiegels 29 maart
  Onderhoud je het openbaar groen dat grenst aan jouw eigendom? Dat waarderen we! We willen je hiervoor bedanken met gratis groenafvalzakken.
 • Help ons levend erfgoed in kaart brengen

  Levend erfgoed 29 maart
  We gaan op zoek naar markante bomen en struiken, die ons kunnen vertellen over de geschiedenis van Beernem. Wil je meehelpen? Word dan vrijwilliger!
 • Open blad april 2021

  cover open blad 29 maart
  Open blad, editie april, valt bij alle inwoners begin deze week in de bus. Je kan Open blad ook online lezen.
 • Bekijk de gemeenteraad / OCMW-raad van 25 maart 2021

  shot livestream 26 maart
  Donderdag 25 maart kon je de gemeente- en OCMW-raad digitaal meevolgen. Wie donderdag niet meevolgde, kan de gemeente- en OCMW-raad ook nog achteraf bekijken op ons YouTubekanaal.
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 26 maart
  Winkelen mag, maar bij niet-essentiële winkels moet je op voorhand een afspraak maken. Hou je bovendien aan volgende voorwaarden: gebruik alcoholgel, respecteer voldoende afstand, mondmasker is verplicht, winkel alleen (of met twee personen van hetzelfde huishouden) en maximum een half uur. De preventiemaatregelen moeten zichtbaar aangekondigd zijn (gebruik handgel, dragen mondmasker, max aantal personen toegelaten in winkel). Er is een verbod op alcoholverkoop na 20 u en een verbod op het verkopen van vuurwerk.
 • Geschrankt parkeren in de Knesselarestraat wordt definitief

  proefopstelling parkeervakken Knesselarestraat 25 maart
  Sinds eind 2020 is er in de Knesselarestraat een proefopstelling met parkeervakken. Ondertussen is die proefopstelling geëvalueerd. Het resultaat van de evaluatie is overwegend positief, vandaar de beslissing om de proefopstelling definitief in te voeren. Wel met een aantal aanpassingen / verbeteringen.
 • Conformiteitsattest voor huurwoningen in Vlaanderen

  24 maart
  Wie een woning in Vlaanderen verhuurt, moet ervoor zorgen dat deze volledig in orde is en voldoet aan bepaalde normen. Het conformiteitsattest is een officieel document dat de gemeente aflevert en dat aantoont dat je woning aan de woningkwaliteitsnormen voldoet. In sommige gevallen kan ook Wonen-Vlaanderen een conformiteitsattest afleveren.
 • Coronamaatregelen - update 24 maart 2021

  corona 24 maart
  Het Overlegcomité heeft op woensdag 24 maart beslist tot een ‘afkoelingspakket’ dat ervoor moet zorgen dat de stijgende trend omkeert, zowel op het vlak van het aantal besmettingen als van de ziekenhuisopnames. Lees verder om te weten wat dit 'afkoelingspakket' inhoudt.
 • Gezocht: gezinnen voor testproject met GFT-zakken

  gft inzamelen in aparte zakken 24 maart
  Vlaanderen staat al jaren aan de wereldtop als het gaat over het recycleren van afvalstromen. Bij het overgrote deel van de bevolking is sorteren dan ook een tweede natuur geworden. Toch kan alles nog altijd een tikkeltje beter! Zo wil IVBO binnenkort starten met het apart inzamelen van Groenten-, Fruit- en Tuinafval (GFT) door middel van afvalzakken en zoekt daarvoor testgezinnen.
 • Recyclagepark: binnen zonder afspraak

  recyclagepark 24 maart
  Een afspraak maken om naar het recyclagepark te komen, is niet meer nodig. Kom je naar het recyclagepark? Houd dan rekening met eventuele wachtrijen, respecteer de coronamaatregelen en volg de instructies van de parkwachters. Sorteer je afval op voorhand, dan gaat je bezoek vlotter vooruit.
 • Herinrichting stationsomgeving - update 23 maart 2021 - Infobericht Infrabel

  Infrabel werken stationsomgeving 23 maart
  Infrabel werkt verder aan de aanleg van het derde en vierde spoor. Vanaf 29 maart tot 30 april wordt op weekdagen ook 's nachts gewerkt en er kan geluidshinder zijn. Je kan het infobericht van Infrabel onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden. Dit werd ook aan de buurtbewoners bezorgd.
 • Coronamaatregelen - update 22 maart 2021

  corona 22 maart
  Het Overlegcomité stelt vast dat sinds 12 maart het aantal nieuwe besmettingen opnieuw stijgt, met een toenemende snelheid. Op basis van deze vaststellingen heeft het Overlegcomité op vrijdag 19 maart een reeks beslissingen genomen.
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart legt reservelijst aan voor 65-plussers

  vaccinatiebeeld Beernem 22 maart
  Ben je 65 jaar of ouder, heb je nog geen vaccinatie-uitnodiging ontvangen en wil je je laten vaccineren? Schrijf je dan in op de reservelijst van vaccinatiecentrum De Valkaart. Deze reservelijst wordt gebruikt om vlot onbenutte vaccinatie-afspraken in te vullen, bijvoorbeeld van inwoners die hun afspraak hebben geannuleerd of niet op de uitnodiging tot vaccinatie ingaan.
 • Met de fiets naar het vaccinatiecentrum langs de knooppunten

  kaartje mobiliteit 21 maart
  Voor wie naar het vaccinatiecentrum fietst, hebben we mooie fietsroutes uitgestippeld via de knooppunten van het fietsnetwerk Brugse Ommeland. Volg de knooppunten tot knooppunt 56 en volg vanaf daar de pijlen naar het vaccinatiecentrum. Fiets na je vaccinatie terug naar knooppunt 56 en zet vanaf daar je route verder.
 • 85-plussers aan de beurt in Vaccinatiecentrum De Valkaart

  vaccinatie van 85+ 18 maart
  Ongeveer 900 zorgverleners uit Beernem en Oostkamp kregen de afgelopen weken hun eerste vaccin in vaccinatiecentrum De Valkaart. Vandaag starten we ook met de 85-plussers die nog thuis wonen.
 • Verhuur je woning via Sovekans

  Sovekans logo 16 maart
  Wil je als eigenaar zekerheid hebben over je huurinkomsten? Verhuur dan je woning aan Sovekans. Sovekans is erkend als Sociaal Verhuurkantoor en heeft als kerntaak (onder meer) het ondersteunen van kandidaat-verhuurders en het begeleiden van huurders.
1-30 Van 32