RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

Lijst nieuwsberichten

 • Nieuw wegdek op jaagpad tussen Beernem en Moerbrugge - update 31 juli

  omleiding werken jaagpad 04 augustus
  Om fietsers meer comfort te bieden, pakt De Vlaamse Waterweg nv het jaagpad langs het kanaal Gent-Oostende aan. De Westdijk wordt daarbij grondig vernieuwd. Het bestaande wegdek is ondertussen verwijderd en de onderlaag asfalt is aangelegd. Het aanbrengen van de toplaag duurt 3 dagen en is gepland op 4, 5 en 6 augustus. Fietsers en voetgangers volgen de omleiding.
 • Statiekermis Beernem 2020

  logo statiekermis 04 augustus
  Je hoort het goed, Statiekermis gaat door! Mits een een paar wijzigingen in het programma om alles corona proof te organiseren.
 • De sociale bubbel kort uitgelegd.

  icoontje veilig winkelen 31 juli
  De sociale bubbel is je gezin + 5 contacten met een max. van 10 personen in het totaal. Kinderen -12 jaar niet meegerekend. Deze sociale bubbel bestaat voor de ganse maand augustus uit dezelfde personen. In deze sociale bubbel moet er geen sociale afstand worden bewaard. Enkel met deze sociale bubbel kan je zittende activiteiten doen zoals horeca bezoek, een optreden bijwonen, …
 • Paraschol - programma

  Paraschol 31 juli
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, we bieden je een uniek format aan. Tijdens de maanden juli en augustus richten we het grasplein aan O.C. De Kleine Beer in als evenementenplein. We voorzien een podium van 50m² en een tent voor catering of bar. We willen dit plein laten bruisen! Daarvoor doen we beroep op jullie.
 • Op reis? Bij terugkeer formulier invullen!

  op reis 30 juli
  Vanaf zaterdag 1 augustus ben je verplicht een formulier in te vullen als je 48u in het buitenland verblijft!
 • Bekendmaking openbaar onderzoek ontwerp actieplan Voedselverlies en biomassa(rest)stromen circulair 2021-2025.

  ACTIEPLAN VOEDSELVERLIESEN BIOMASSA-(REST)STROMEN CIRCULAIR 2021-2025 28 juli
  De Vlaamse overheid werkte een ontwerp actieplan uit om voedselverliezen te vermijden en biomassa beter te benutten. Tegen 2025 zou het voedselverlies in Vlaanderen met 30 procent moeten dalen.
 • Corona maatregelen, de sociale bubbel wordt kleiner - update 27 juli

  corona 28 juli
  Op de Nationale Veiligheidsraad van maandag 27 juli heeft premier Sophie Wilmès aangekondigd dat er vanaf woensdag 29 juli bijkomende maatregelen worden genomen in verband met de sociale bubbel, het alleen winkelen, registratieplicht, aantallen voor privé feesten en evenementen.
 • Mondmasker verplicht op de drukke plaatsen in het provinciaal domein Bulskampveld.

  speelplein bulskampveld 28 juli
  Voor iedereen die een bezoekje brengt aan het provinciaal domein Bulskampveld is het dragen van een mondmasker verplicht op de drukke plaatsen.
 • Dagelijkse COVID-19 updates van Sciensano

  COVID-19 dashboard 24 juli
  Wil je de dagelijkse COVID-19 updates volgen dan kan je dit via het COVID-19 dashboard.
 • Uniforme coronarichtlijnen voor Beernem, Oostkamp en Zedelgem

  Genoten van een topoptreden van @xqueeze in #igbeernem 24 juli
  Beernem, Oostkamp en Zedelgem trekken de richtlijnen voor corona in de horeca door naar evenementen op hun grondgebied: dragen van een mondmasker en registratieplicht. Daarnaast mogen er maximum 200 mensen deelnemen aan een evenement op één locatie.
 • Mondmasker verplicht in winkel, bib, bioscoop, O.C. De Kleine Beer, kerk ... - update 23 juli

  mondmaskers 23 juli
  Sinds zaterdag 11 juli moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Vanaf zaterdag 25 juli wordt de mondmaskerplicht nog verder uitgebreid.
 • Beernem wordt sterk merk met krachtig en modern logo

  Nieuw logo voor Beernem 17 juli
  Dit is het nieuwe logo dat Beernem op de kaart moet zetten. We zijn fier op Beernem en we willen dit ook zo uitdragen. Daarom willen we onze gemeente nog duidelijker in beeld brengen. We doen dit met een krachtig en modern logo, ontworpen door Nele Serlet van het grafisch bureau NS’Sense.
 • Moossdooss voor kinderen in Het Schepenhuys

  moossdooss 17 juli
  Kunstenorganisatie Mooss koos 21 kunstwerken uit de verzameling van het S.M.A.K. en stopte hun afbeeldingen in een Dooss voor kinderen. Deze Dooss bevindt zich in Het Schepenhuys. Kinderen kunnen de Dooss opendoen en gebruiken. De soms gekke ideeën van de kunstenaars en toffe doe-opdrachten prikkelen je om zelf te tekenen, bouwen, fotograferen, spelen, fantaseren ...
 • Expo in de bib: Verzamelde onnozelheden uit het potlood van bert dombrecht

  Bert Dombrecht 16 juli
  In de bib van Beernem kan je de hele zomer een selectie ontroerend en humoristisch illustratiewerk van Bert Dombrecht bewonderen. Bert studeerde grafische en digitale vormgeving en werkt als zelfstandig illustrator, animator en vormgever.
 • Podcast Het Bankje

  Het Bankje 15 juli
  In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. In Beernem zijn er 18 bankjes waarop we een QR-code hebben aangebracht. Scan de QR-code met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.
 • Zomeren in Beernem begint op www.visitbeernem.be

  visit beernem 13 juli
  Onder de naam ‘Beernem Zomert’ willen we onze inwoners – groot en klein - prikkelen om deel te nemen aan culturele en sportieve activiteiten. Ook Paraschol maakt een onderdeel uit van het Beernem Zomert programma. Het volledige programma van Beernem Zomert staat op de vernieuwde website www.visitbeernem.be.
 • Expo Mathias Claerhout in Het Schepenhuys

  Kunstwerk Mathias Claerhout - copyright Miguel Teirlinck 10 juli
  Beernems kunstenaar Mathias Claerhout exposeert gans de zomer in Het Schepenhuys. Je kan z’n werken bewonderen in de ondergrondse exporuimte en aan de achterzijde van Het Schepenhuys. De expo is vrij toegankelijk van 9 juli tot 6 september tussen 10.00 en 12.00 u en tussen 13.30 en 16.30 u. In het weekend en op feestdagen kan je er terecht tussen 10.00 en 15.00 u.
 • Registreer je online als orgaandonor

  orgaandonatie 10 juli
  Registreer je als orgaandonor en red mensenlevens na je dood. Dit kan nu zelfs online via www.mijngezondheid.be. Wist je dat 1 orgaandonor tot 8 levens kan redden? Niet meer twijfelen dus!
 • Vacatures OCMW: buurtwerker en brugfiguur

  jobs website 10 juli
  Het OCMW-Sociaal Huis is op zoek naar 2 voltijdse medewerkers voor invulling van 2 nieuwe functies: 1 buurtwerker en 1 brugfiguur vrijwilligerswerking sociale hulp (B1-B3). Solliciteren kan tot en met 6 september. Indiensttreding is voorzien uiterlijk op 1 november.
 • Fietsroute Cafécultuur

  expo cafécultuur 09 juli
  Ontdek de expo Cafécultuur aan de hand van een fietstocht. Deze zomer halen we de expo Cafécultuur opnieuw boven. Je kan de expo bezoeken in O.C. De Kleine Beer. Daar start ook meteen de fietsroute. Je vindt de route in de brochure ter plaatse. Neem gerust een brochure mee want die bevat ook heel wat info over de vroegere en huidige café's.
 • Asbest opnieuw toegelaten op recyclagepark vanaf 15 juli

  recyclagepark 08 juli
  Vanaf woensdag 15 juli kan je opnieuw asbest naar het recyclagepark brengen. Breng de parkwachters vooraf op de hoogte van je gewenste aanvoer van asbestafval. Je kan hen tijdens de openingsuren bereiken op 050 79 07 33. Pak het afval bij voorkeur in, zo houd je het veilig voor jezelf en voor de aanwezigen op het recyclagepark.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 8 juli 2020

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 08 juli
  Het rioleringsproject Oostveld, Zeldonk, Pluime, dat het afvalwater van maar liefst 1.130 inwoners opvangt en zuivert, loopt stilaan op z’n einde. Momenteel zijn we nog bezig In de Tinhoutstraat en de Oedelemsteenweg. We stellen alles in het werk om deze straten te asfalteren voor het bouwverlof.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat – update 8 juli 2020

  kruispunt Lattenklieversstraat / Sint-Jorisstraat 08 juli
  Het kruispunt met de Lattenklieversstraat is heraangelegd! Oorspronkelijk was het de bedoeling om de werken ter hoogte van Kauter aansluitend op de werken t.h.v. de Lattenklieversstraat uit te voeren. Omdat er momenteel met meer afstand gewerkt moet worden, vorderen de werken een beetje trager dan oorspronkelijk voorzien. Er is beslist om deze fase pas te starten na het bouwverlof.
 • Expo in kerken - Erfgoedtoerist in eigen dorp

  Sint-Joris 07 juli
  Wip jij op vakantie ook wel eens een plaatselijke kerk binnen? Ontdek je er soms iets onverwachts? In een aantal kerken van onze gemeente vind je deze zomer een extra stukje erfgoed terug. Een fototentoonstelling neemt je mee op reis naar het verleden. Bezoek de expo’s in de verschillende kerken in juli en augustus tussen 10.00 en 17.00 u.
 • Vacature schilder

  jobs 07 juli
  Je maakt deel uit van een ploegje met 2 andere schilders. Je staat samen in voor het binnen- en buitenschilderwerk van de gemeentelijke gebouwen van A tot Z: van het voorbereidende werk (schuren, plamuren, cementeren) tot het eigenlijke schilder- en behangwerk, het opkitten ... en allerhande andere taken die bij de job van schilder horen. Solliciteren kan tot en met 11 augustus.
 • Vacature technisch beambte schoonmaak

  vacature 07 juli
  We hebben een vacante plaats voor een deeltijdse medewerker (19 à 25 uur) voor schoonmaak van onze gemeentelijke gebouwen. Geïnteresseerd? Dien dan uiterlijk op dinsdag 11 augustus je sollicitatie in.
 • Kleur jij ook een meur?

  kleur een meur 06 juli
  Door met kleurrijke Legoblokjes gaatjes op te vullen in monumenten en muurtjes (die wat in verval zijn) vestigen we de aandacht op dit waardevol erfgoed. Dit fenomeen heet ‘dispatchwork - Fix the world in colors’ en bestaat over de ganse wereld. Voor West-Vlaanderen is het project ‘het schoolmuurtje’ een primeur! Kleur jij ook een meur?
1-27 Van 27