naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Code oranje voor droogte

  Terwijl de papa verbouwt, gaat de rest fietsen, met een kleine omweg ?? , recht naar #eefkeshoeveijs. Van #igbeernem naar #igknesselare . Lekker! #korteketen #lekkeroostvlaams #fietserzoektboer 19 juli
  De Vlaamse Droogtecommissie heeft de alarmfase afgekondigd in verband met de droogte in Vlaanderen. Volgens de Droogtecommissie komt de drinkwatervoorziening momenteel nog niet in het gedrang, maar spaarzaam omgaan met water blijft noodzakelijk!
 • Herinrichting Stationsomgeving - update 18 juli 2019

  werken goederenkoer 18 juli
  Hier volgt een update van de werken aan het station. De goederenkoer wordt omgebouwd naar een parking. Daardoor zal je tijdelijk niet door de onderdoorgang kunnen. Er is een nieuwe tijdelijke parking aan voormalige zaal Reigerlo. Vanaf dinsdag 1 oktober bevindt het perron zich aan de kant van de H. d'Ydewallestraat.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Oostveld, Pluime, Zeldonk’ – update 17 juli 2019

  Aansluiting Oostveld - Pluime - Zeldonk 17 juli
  Hier volgt wat info over de stand van zaken van de rioleringswerken in de Zeldonkstraat, Nieuwenhovenstraat en de Bruinbergstraat.
 • Nieuwsbrief ‘Werken Schipperstraat’ – update 17 juli 2019

  Kruispunt Potterstraat-Schipperstraat 17 juli
  De aannemer is momenteel bezig met de aanleg van het fietspad en de voetpaden tussen de Potterstraat en de Knesselarestraat. Daarnaast zal hij ook nog enkele aanpassingen uitvoeren in het eerste stuk van de werken. Hij stelt alles in het werk om de straat op vrijdag 19 juli open te stellen voor het verkeer.
 • Nieuw! subsidie voor culturele, artistieke projecten

  Prikkelt het om iets te organiseren? 12 juli
  In Beernem zijn er heel wat activiteiten die jaarlijks terugkeren. Daarnaast zijn er ook verschillende eenmalige events. Al deze initiatieven geven een positieve boost aan het gemeenschapsleven. En dat willen we stimuleren door organisatoren een financieel duwtje in de rug te geven (max. € 2500).
 • Beernem 2.0 – online enquête

  Beernem 2.0 08 juli
  Het eerste deel van het participatietraject over de toekomst van Beernem ligt ondertussen achter ons. 14 inwoners kwamen 5 woensdagen bijeen om, onder begeleiding van !DROPS, te brainstormen over Beernem 2.0. Tijdens het laatste lab stelden ze hun concrete ideeën voor aan het college. Nu is het jouw beurt!
 • Geen Woonwinkel op 13 augustus

  De Woonwinkel 04 juli
  Er is geen zitdag van De Woonwinkel op dinsdag 13 augustus.
 • Dossier windmolens omgeving Merlebeek ingetrokken

  windmolen 02 juli
  NV W-Kracht heeft de aanvraag voor de exploitatie van een windturbinepark met drie windturbines in de Halvemaanstraat in Beernem ingetrokken. Eerder al verleende het college van burgemeester en schepenen ongunstig advies. Met het intrekken van de aanvraag is het dossier rond de windmolens stopgezet. De provincie zal zich dus niet meer uitspreken over de aanvraag.
 • Eikenprocessierups gespot in W-VL - meld de rupsen bij de Groendienst

  Processierups 02 juli
  De eikenprocessierups is de afgelopen dagen in onze provincie gesignaleerd. Nuttige diertjes, maar soms zorgen ze voor overlast en (enkel) dan moeten ze bestreden worden. Zij bezitten irriterende brandharen die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Merk je processierupsen op, meldt dit dan zeker aan onze Groendienst.
 • Jeugdhuis The Nooddle in een nieuw jasje!

  logo the nooddle 01 juli
  Jeugdhuis The Nooddle stelt met trots het nieuwe logo voor. Ook de lidkaarten en de huisstijl hebben een metamorfose ondergaan. Wie meer wil zien van de nieuwe stijl, kan een kijkje nemen op de Facebookpagina ‘The Nooddle’. Of kom eens langs in The Nooddle. Het jeugdhuis is elke vrijdag open van 20.00 tot 02.00 u!
 • Jeugddienst in Scoutslokaal

  Jeugddienst 28 juni
  De zomer is er! Dat betekent dat de Jeugddienst opnieuw naar het Grabbelpassecretariaat verhuist. Pas op: vanaf deze zomer vind je de Jeugddienst op een nieuwe locatie, namelijk in het nieuwe Scoutslokaal in het Bargepark.
 • Academie voor muziek, woord en dans - schooljaar 2019-2020

  Academie 27 juni
  Volgend schooljaar heeft de Academie voor muziek, woord en dans opnieuw een gans aanbod voor onze inwoners, zowel voor kinderen als voor volwassenen.
 • Op reis? Vraag vakantietoezicht aan!

  vakantietoezicht 27 juni
  Ga je op reis? Vraag dan zeker vakantietoezicht aan bij de politie. Heb je dit aangevraagd, dan komt de politie tijdens je afwezigheid in de mate van het mogelijke een kijkje nemen aan je woning, zowel overdag als ’s nachts. Vraag je vakantietoezicht minstens 7 dagen voor je vertrek aan.
 • Open blad zomer

  cover open blad 27 juni
  In de zomereditie van Open blad vind je heel wat inspiratie voor deze zomer. Zo zijn er de zoektochten naar de Schatten van Vlieg, in de bib én aan de Zomerbarak. Dag in 't Park zal ook weer een voltreffer zijn. Of wat dacht je van Bunkerrock? Er zijn 2 zomerexpo's: 1 over keramiek en 1 over bijen. Of test onze nieuwe #igbeernemroutes eens uit? We zijn alvast benieuwd naar je mooiste plekjes.
 • Zoek de schat van Vlieg in de bib!

  Schat van Vlieg 27 juni
  Ooit al eens van de bib geproefd? Schuif mee aan tafel en waag je aan toffe opdrachtjes. Verzamel zo stukjes van een recept. Moet je plots een olifantenhaar in de soep draaien? Dan liep er vast iets verkeerd. In een allerlaatste test stellen we letterlijk je smaakpapillen op de proef. Draai aan de spinner en proef een jellybean. Met een beetje geluk proef je heerlijke chocolade, maar pas op voor d
 • Expo ‘Conversatie Perignem / Atelier Arena’

  conversatie Perignem Atelier Arena 21 juni
  Twee Beernemse keramiekateliers, Perignem en Atelier Arena, voeren een conversatie met elkaar en met het verleden. In de exporuimte van Het Schepenhuys ontmoet het keramiek van de 20ste eeuw dat van de 21ste eeuw. De gratis zomerexpo loopt in Het Schepenhuys van vrijdag 21 juni tot woensdag 28 augustus.
1-16 Van 16