naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Mama’s en papa’s scheiden niet!

  kind ruzieënde ouders 12 november
  Op dinsdag 12 november om 19.30 u is er in de Marichalzaal een infoavond over loyaliteitsconflicten na een echtscheiding. Volgende zaken komen aan bod: Wat is een loyaliteitsconflict? Wat is ouderverstoting/-vervreemding? Hoe ontstaat het? Hoe voorkomen / eruit geraken? Hoe de lasten van de schouders van je kind halen/houden? Zelfzorg, erkenning van eenieders rol, rol plusouder, hulpverlening,...
 • Veegwerken: laatste ronde

  vegen voor en na 11 november
  Op dinsdag 12 november start de laatste ronde van onze veegwerken. Een veegborstelmachine gaat de strijd aan tegen het onkruid (en bladeren) langs de kant van de weg. Dat is ook de reden waarom er heel wat parkeerverbodsborden staan langs de kant van de weg. Gelieve deze te respecteren zodat de veegmachine zijn werk kan doen. Samen streven we naar een #properbeernem!
 • Hoe gezond is jouw grond?

  grote grondvraag 05 november
  Dat kom je te weten met De Grote Grondvraag. Met De Grote Grondvraag steunt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren en waar nodig saneren van hun grond. Zoek jouw grond online op en check of je grond mogelijk vervuild is.
 • Wacht niet langer met dak- of zoldervloerisolatie

  dakisolatie 29 oktober
  In 2020 moeten de daken van alle huur- en koopwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voorzien zijn van isolatie. Nieuwe woningen die na 1 januari 2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet voldoen meestal al aan de normen voor dakisolatie. Wordt de zolderruimte niet verwarmd of bewoond, dan kan je er ook voor kiezen om je zoldervloer te isoleren.
 • Zwembad tijdelijk gesloten

  Bloemendale zwembad tijdelijk gesloten #igbeernem 29 oktober
  Het zwembad van Beernem is tijdelijk dicht. Er zijn verhoogde waarden van de legionellabacterie vastgesteld in de doucheruimte van het zwembad. Momenteel is men bezig met het verwijderen van deze bacterie. Zodra de bacterie weg is, kan het zwembad opnieuw opengesteld worden.
 • Boek ‘Beernem herdenkt 100 jaar Groote Oorlog - Hoe beleefde Beernem de WO I?’

  Cover boek Hoe beleefde Beernem de Eerste Wereldoorlog 28 oktober
  Dit jaar is het 101 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Vorig jaar, n.a.v. 100 jaar einde WOI, hebben we het boek 'Beernem herdenkt 100 jaar Groote Oorlog - Hoe beleefde Beernem WO I?' uitgebracht. Het is nog altijd te koop in het gemeentehuis of Het Schepenhuys (tijdens de openingsuren). Je betaalt er € 18,00 voor.
 • Metalen prikkers op begraafparken

  Prikkers 28 oktober
  Op alle begraafparken voorzien we in de periode van Allerheiligen metalen prikkers aan de ingang. Je kan deze prikkers gebruiken om bloempotten vast te zetten in de grond. Je mag geen putten maken.
 • Open blad november 2019

  cover open blad 28 oktober
  De nieuwste editie van Open blad valt binnenkort bij alle Beernemnaars in de bus. Lees hem alvast online. Veel leesplezier!
 • Naar Westhoek om oorlog niet te vergeten

  Tyne Cot 22 oktober
  In Beernem zal de plechtigheid naar aanleiding van Wapenstilstand er voortaan iets anders uitzien. We willen de klemtoon leggen op de vredeseducatie. Voortaan gaan we elk jaar in oktober met alle leerlingen van het vijfde leerjaar naar de Westhoek. Dit koppelen we aan een ingetogen bloemenhulde op 11 november.
 • Oproep: onthaalouders gezocht

  Kindje bij onthaalouder 21 oktober
  Heb je een warm hart voor kinderen? Wil je hen ondersteunen bij het zetten van hun eerste stapjes in de wereld? Hou je ervan om kinderen te verzorgen en hen dagelijks te verwelkomen in jouw opvang? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Wij zijn op zoek naar (samenwerkende) onthaalouders die baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar willen opvangen.
 • Beluister de gemeenteraad van 17 oktober 2019

  micro 18 oktober
  Sinds begin dit jaar kan je elke gemeenteraad/OCMW-raad beluisteren. We nemen de zitting op en eerstdaags zetten we het audioverslag op de website. Zo kan je ook thuis mee volgen wat er in de gemeenteraad gezegd geweest is.
 • Fandorp Rode Duivels op de Markt van Oedelem

  Halve Finale WK Rusland #igbeernem #oelemleeft #vzwdenbunker #oedelem 15 oktober
  De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor het EK 2020. We kunnen dus opnieuw met z’n allen supporteren voor de Rode Duivels. We zouden dit doen vanuit een heus fandorp op de Markt van Oedelem! We zijn op zoek naar een kandidaat voor de inrichting en uitbating van het fandorp. Elke Beernemse onderneming of vzw kan zich kandidaat stellen.
1-12 Van 12