naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Oproep jobstudenten

  gezocht 27 februari
  We zijn op zoek naar jobstudenten voor tijdens de zomerperiode. We zoeken jobstudenten voor bij de technische dienst, toeristische dienst, zwembad, Grabbelpas en het onthaal van het gemeentehuis. We zijn ook nog op zoek naar jobstudent-monitoren voor in de kinderopvang. Heeft jouw zoon of dochter interesse? Vul dan het e-loketformulier in. Dit kan tot en met 4 maart.
 • Beluister de gemeenteraad / OCMW-raad van 20 februarri 2020

  micro 26 februari
  We nemen elke zitting van de gemeente- en OCMW-raad op. Eerstdaags na de zitting staat de geluidsopname op www.beernem.be. Je vindt de geluidsopname ook op het Youtubekanaal van gemeente Beernem.
 • Vlaanderen Feest!-cheques tot € 180,00

  Vlaanderen feest 18 februari
  Vlaanderen Feest!, de jaarlijkse 11-daagse rond de Vlaamse feestdag van 11 juli, ondersteunt buurt- en verenigingsinitiatieven. Dergelijke initiatieven op 27 en 28 juni, van 3 tot en met 10 juli en uiteraard op de Vlaamse feestdag 11 juli zelf , en die zich inschakelen in Vlaanderen Feest!, komen in aanmerking voor een optie op een feestcheque tot €180.
 • Coronavirus: veel gestelde vragen

  fod Volksgezondheid logo 17 februari
  De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, kunnen ook inwoners zich vragen stellen over hun veiligheid. Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.
 • Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

  vrijwilligers MMC 14 februari
  Als je je moeilijk kan verplaatsen en ook met het openbaar vervoer niet op je gewenste bestemming geraakt, dan kan je een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale, afgekort MMC. De MMC bestaat uit vrijwilligers die met hun eigen wagen mensen vervoeren voor een doktersbezoek, een bezoek aan familie of vrienden, een kaartnamiddag of een namiddagje winkelen.
 • Wist je dat… Je je kan inschrijven op een nieuwsbrief bij wegenwerken in je buurt?

  nieuwsbrief 14 februari
  Momenteel hebben we drie grote werken in Beernem: de rioleringswerken in Oostveld, Zeldonk en Pluime, de aanleg van het nieuwe fietspad in de Sint-Jorisstraat en de herinrichting van de stationsomgeving. Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over deze werken? Dat kan! Schrijf je via het e-loket in om nieuwsbrieven te ontvangen over deze werken.
 • Oproep jobstudenten-redders zomervakantie

  gezocht 13 februari
  We zijn voor het Bloemendalezwembad op zoek naar jobstudenten-redders voor in de zomervakantie. Ben je in het bezit van een Hoger Reddersbrevet én een recent bijscholingsattest en beschikbaar in de maanden juli, augustus en/of september? Stel je dan snel kandidaat!
 • Vacature 3 arbeiders technische dienst

  jobs 12 februari
  We hebben 3 vacatures voor arbeiders bij de technische dienst. We zoeken een schilder, een schrijnwerker en een arbeider voor de groendienst. Solliciteren kan tot en met dinsdag 10 maart.
 • Nieuwsbrief werken Sint-Jorisstraat - update 7 februari 2020

  Werken Sint-Jorisstraat 07 februari
  De werken in de Sint-Jorisstraat zitten op schema. Maandag 10 februari start de heraanleg van de kruispunten Galgeveld en Maria-Aaltersteenweg. Doorgaand verkeer is vanaf dan niet meer mogelijk in de Sint-Jorisstraat. Er is een omleiding voorzien langs Vaart-Noord en Kauter.
 • Binnenkort op vakantie? Vraag tijdig je reisdocumenten aan!

  reispas 05 februari
  Voor een aantal landen en regio's volstaat een identiteitskaart (eID of Kids-ID*). Andere landen eisen een paspoort, al dan niet met visum. Voor sommige landen moet je reisdocument nog een bepaalde periode geldig zijn. Controleer deze zaken op voorhand, want niet in orde betekent niet reizen.
 • Maak gebruik van de elektrische deelwagens

  deelauto 05 februari
  Samen met de energiecoöperatie CoopStroom cvba so sloegen we de handen in elkaar met het project 'Coöperatieve groene stroom en elektrische deelmobiliteit te Beernem’. Heb je interesse om coöperant te worden en zo ook gebruik te maken van de 2 deelwagens? Neem dan zeker contact op met CoopStroom cvba so of met de Milieudienst.
 • Winnaars Cultuurprijzen 2019

  Winnaars Cultuurprijzen 05 februari
  In januari zijn in O.C. De Kleine Beer de Cultuurprijzen uitgereikt binnen het thema ‘Theater en Literatuur’. Improvisatietheater Bies, met talent van eigen bodem, zorgden voor grappige tussendoortjes. Ook de weetjes over het West-Vlaamse dialect door presentator Geert Gruyaert werden zeer gesmaakt. De winnaars van de Cultuurprijzen zijn Marc Verachtert, Ivan Claeys en Wonnebronne.
 • Subsidie kleine landschapselementen

  Kleine landschapselementen 04 februari
  Wist je dat je een subsidie kan aanvragen voor het aanplanten en knotten van bomen in agrarisch gebied of natuurgebied? Wil je aanspraak maken op deze subsidie, dien dan voor 15 maart je aanvraag in bij de Milieudienst.
 • Aanvraag toelage voor projecten voor ontwikkelingssamenwerking

  eagles nest 27 januari
  Jaarlijks ondersteunen we inwoners die meewerken aan projecten in het Zuiden. Ook inwoners die de Beernemse bevolking sensibiliseren over het Zuiden komen in aanmerking voor een toelage. Wil je in aanmerking komen voor een toelage, doe dan voor 1 maart je schriftelijke aanvraag gericht aan het college.
 • Beernem zkt motorsporters en hun fans - motorsportcafé op 20 februari

  Motorsporters 27 januari
  Ruim 40 jaar geleden stond Sint-Joris in het middelpunt van de internationale motorsportwereld met de overbekende wegraces. Ook nu nog telt Beernem motorsportverenigingen. Hoog tijd om die eens onder de aandacht te brengen. Was jij aanwezig op de wegraces, op de motorcross of de trails? Heb je foto’s of filmmateriaal, leuke anekdotes, een trofee of een shirt van een bekende motorrijder in de kast?
 • Jobstudent animator Grabbelpas

  animator Grabbelpas 27 januari
  Ben je nog op zoek naar een vakantiejob deze zomer? En ga je graag met kinderen om? Misschien is animator bij de Grabbelpas wel iets voor jou? Of zou je liever in onze kinderopvang werken? Solliciteren kan via het e-loket!
 • Jobstudent monitor in paasvakantie en zomervakantie

  Jeugd - buitenschoolse kinderopvang 27 januari
  Ben je nog op zoek naar een vakantiejob deze zomer? En ga je graag met kinderen om? Misschien is animator bij de Grabbelpas wel iets voor jou? Of zou je liever in onze kinderopvang werken? Solliciteren kan via het e-loket!
 • Open blad februari 2020

  cover open blad 27 januari
  Lees hier de nieuwste editie van Open blad. We gaan dieper in op het meerjarenplan 2020-2025. Bij elk van de vier speerpunten (bruisend en ondernemend, ecologisch en gezond, sociaal en zorgzaam en participatie) lichten we enkele (nieuwe) zaken toe. Maak kennis ook met onze nieuwe reeks 'Beiretoppers' over historisch en inspirerend Beernems erfgoed, met als eerste topper 'D'Afspanning'.
1-18 Van 18