RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Groendienst

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Behaag je tuin: groepsaankoop streekeigen plantgoed

  Behaag je tuin 01 september
  Regionaal Landschap Houtland & Polders pakt opnieuw uit met een groepsaankoop van streekeigen plantgoed om jouw tuin te behagen. Bomen en struiken verfraaien de omgeving en brengen meer leven in de tuin door hun bloemen en vruchten, maar ook door vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren zoals egels.
 • Doe melding van de Aziatische hoornaar

  verschil tussen Aziatische hoornaar en Europese hoornaar 11 augustus
  De Aziatische hoornaar is een wespensoort uit China die zich razendsnel verspreidt. Ze bedreigen onze inheemse insecten, met een opvallende voorkeur voor de honingbij. Zo brengen ze de bestuiving van onze landbouwgewassen ook in gevaar. We zijn de Aziatische hoornaars dus liever kwijt dan rijk. Beernem betaalt de kost voor het verdelgen van een nest.
 • Geveltuintjes voor meer kleur

  Geveltuin 16 september
  Een geveltuin is een smalle strook groen langs of tegen een gevel. Geveltuinen zijn niet enkel leuk in het straatbeeld, ze verbeteren de luchtkwaliteit, vergroten de biodiversiteit, nemen CO2 op, zorgen voor verkoeling, bufferen water… Kortom, alleen maar voordelen. Daarom willen we inwoners aanmoedigen om hun gevel op te fleuren met een geveltuin.
 • Hondenpoep is strontvervelend

  kakje in een zakje 15 april
  Weinig dingen zijn vervelender dan tijdens een wandeling in hondenpoep trappen. Ga je met je trouwe viervoeter op pad? Zorg dan dat je altijd hondenpoepzakjes op zak hebt om de boodschappen van je huisdier mee op te ruimen. Gooi deze daarna weg in de dichtstbijzijnde vuilbak of hou je zakje bij tot thuis.
1-4 Van 4