naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Noord-zuiddienst

 • Alle berichten
 • FairTrade ontbijt

  Fair Tradeontbijt 16 februari
  Iedereen is welkom op het FairTrade ontbijt in O.C. De Kleine Beer op zondag 16 februari tussen 8.00 en 10.00 u. Je kan er genieten van knapperig vers biobrood, fruit en beleg rechtstreeks van bij de Beernemse boeren, gecombineerd met exotische fairtradeproducten uit de wereldwinkel. Alles is fairtrade, biologisch en/of lokaal!
 • Beernem scoort goed op de Fair-O-Meter

  fairtradegemeente 05 december
  Beernem is sinds 2010 een fairtradegemeente. Dat wil zeggen dat we ons inspannen voor een eerlijke handel met boeren uit het Zuiden, maar ook voor een duurzame handel met landbouwers en handelaars van bij ons. In 2019 vulden we, samen met 135 andere steden en gemeenten, de Fair-O-Meter enquête in. Met een Fair-O-Meter score van 77/100 scoort Beernem hoger dan de gemiddelde gemeente (63/100).
 • SDG’s - Lokale schouders onder mondiale uitdagingen

  sdg's 11 oktober
  In Beernem zijn de ramen van de gemeentelijke gebouwen opgefleurd met raamstickers van de 17 SDG’s. Zo laten we zien dat we de SDG’s steunen! De SDG’s zijn de 17 ‘Sustainable Development Goals’ of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties om tegen 2030 van de wereld een eerlijke, gezonde en veilige plek te maken.
 • Nieuwe brochure 'Beernem, lekker fair'

  Cover Beernem lekker fair 10 mei
  Beernem is sinds 2010 een fairtradegemeente. Naar aanleiding hiervan geven we de brochure 'Beernem, lekker fair' uit. Deze werd dit jaar voor de vierde keer herwerkt en opnieuw gedrukt. Je kan de brochure gratis afhalen in het gemeentehuis en het Sociaal Huis.
1-4 Van 4