RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Huis van het Kind

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2020

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2020:
 • Aanplant geboortebos 2019 - geannuleerd

  Geboortebos Hogenakker 29 oktober
  De kindjes die in 2019 in Beernem geboren zijn krijgen hun eigen geboorteboom! Het aanplanten van het geboortebos op zaterdag 21 november kan, gezien de verstrengde coronamaatregelen, jammer genoeg niet doorgaan. We vragen de ouders wel om het online formulier in te vullen zodat we weten of we de naam van hun kindje op het infobord mogen plaatsen.
 • Buitenschoolse kinderopvang in herfstvakantie en op 9 en 10 november

  Huis van het Kind bloem 26 oktober
  De herfstvakantie wordt dit jaar verlengd tot en met dinsdag 10 november. Deze beslissing is door Vlaams minister van Onderwijs genomen om virologische redenen: hoe minder contacten we hebben, hoe beter we het virus onder controle gaan krijgen. Vermits de scholen sluiten en we weten dat ouders hiermee in de problemen komen qua opvang, zal ook de buitenschoolse opvang de deuren openen op 9 en 10 november.
 • Vacature samenwerkende onthaalouder

  vacature 22 september
  Heb je een warm hart voor kinderen? Wil je hen ondersteunen bij het zetten van hun eerste stapjes in de wereld? Hou je ervan om kinderen te verzorgen en hen dagelijks te verwelkomen in jouw opvang? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! De dienst voor Onthaalgezinnen is op zoek naar een onthaalouder die wil samenwerken met een collega in de nieuwe groepsopvang ‘De Berenwelpjes’ (Sint-Joris).
 • Beernemse Buzzeboxen

  De Buzzeboxen in de bibliotheek 14 september
  Vanaf oktober kunnen kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een ‘Buzzebox’ ontlenen. Sommige gezinnen hebben niet altijd voldoende middelen om hun kinderen een leuke tijdsbesteding te bezorgen. De coronamaatregelen brachten bovendien extra uitdagingen voor deze mensen met zich mee. Voor hen hebben we nu de Beernemse Buzzeboxen.
 • Aanleg ondergrondse glasvezelverbinding

  verbinding Wingene-Beernem 25 augustus
  In opdracht van Elia wordt er een ondergrondse glasvezelverbinding aangelegd tussen Wingene en Beernem (5 augustus - 2 oktober 2020) en tussen Beernem en Knesselare (31 augustus - 31 oktober 2020). Er kan plaatselijk hinder zijn.
 • Buitenschoolse kinderopvang vanaf 1 september

  Kindje in de bko 25 augustus
  Vanaf 1 september stellen we de opvangplaatsen opnieuw open voor alle kinderen. We vragen je om je kind(eren) af te zetten in het inkomsas en de opvang niet te betreden. Let erop dat je bij het afzetten en ophalen een mondmasker draagt. Tot op vandaag hebben we geen enkel kind of begeleider die positief testte, mede dankzij jouw inspanningen. We willen je hiervoor bedanken.
1-7 Van 7