RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Huis van het Kind

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2021

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2021:
 • Workshop ‘Thuis in twee gezinnen’

  thuis in 2 gezinnen 12 oktober
  Hoe is het om in twee gezinnen te leven? Hoe ervaar je dat als kind, ouder, plusouder, grootouder, ...? Wat kun je doen om kinderen te ondersteunen in zulke complexe situaties te ondersteunen? We gaan samen in gesprek rond je ervaringen, doorspekt met wat theorie en praktische tools. Lesgeefster Isa Deschuyteneer is Integratief Gezins-psychotherapeut. Neem dan deel aan deze gratis workshop op dinsdag 12 oktober om 19.00 u in sporthal Drogenbrood.
 • Workshop 'Vol vertrouwen dragen’

  draagdoek 30 september
  Je kunt je baby op heel wat manieren dragen. Misschien heb je een draagdoek, maar weet je niet hoe je met die meters stof aan de slag moet. Of heb je zelf een draagzak, maar weet je niet vanaf wanneer je je baby hierin kan dragen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan deel aan deze gratis workshop op donderdag 30 september in sporthal Drogenbrood.
 • Hoe je kind inschrijven in de buitenschoolse kinderopvang?

  Tjek 21 september
  Start je kind binnenkort in de buitenschoolse kinderopvang? Dan moet je je kind op voorhand inschrijven. In de brochure ‘Aan de slag met het ouderportaal’ vind je alle informatie over ons inschrijvingsprogramma 'Tjek'. Je kan de brochure onderaan dit nieuwsbericht downloaden. Heb je nog vragen? Dan kan je de dienst Kinderopvang contacteren.
 • Rookvrije sport- en speelterreinen

  Bellen blazen tegen roken 22 juli
  In het kader van Generatie Rookvrij roepen we op om alle sport- en speelterreinen rookvrij te houden.
 • 600 Beernemse kinderen blazen bellen tegen rook

  Bellen blazen tegen roken 31 mei
  Onder het motto “Ik blaas liever bellen dan rook” bliezen in totaal maar liefst 600 Beernemse kinderen bellen. Drie Beernemse scholen (De Drie Beertjes, De Bevertjes en De Notelaar) en de kinderen van al onze kinderopvanglocaties deden mee.
 • Vrijwilliger worden bij Consultatiebureau Kind en Gezin?

  vrijwilliger consultatiebureau 27 april
  Ga je graag met kleine kindjes om? Zoek je sociaal contact? Sluit dan aan bij de vrijwilligers van het consultatiebureau van Kind en Gezin! Als vrijwilliger help je ongeveer 1 keer per maand een paar uurtjes in de voormiddag of 's avonds. Je onthaalt de ouders en hun kindjes in het consultatiebureau en je meet en weegt de baby’s.
1-7 Van 7