naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Huis van het Kind

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2019

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2019:
 • Hoe leer ik mijn kind omgaan met geld?

  kind en geld 03 december
  Op dinsdag 3 december om 19.30u is er in de vergaderzaal van sporthal Drogenbrood een infosessie over hoe je je kinderen kan leren omgaan met geld. Deze infosessie zoomt in op deze specifieke thema's, waarbij er ruimte gemaakt wordt voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.
 • Mama’s en papa’s scheiden niet!

  kind ruzieënde ouders 12 november
  Op dinsdag 12 november om 19.30 u is er in de Marichalzaal een infoavond over loyaliteitsconflicten na een echtscheiding. Volgende zaken komen aan bod: Wat is een loyaliteitsconflict? Wat is ouderverstoting/-vervreemding? Hoe ontstaat het? Hoe voorkomen / er uit geraken? Hoe de lasten van de schouders van je kind halen/houden? Zelfzorg, erkenning van eenieders rol, rol plusouder, hulpverlening,...
 • De digitale leefwereld van jongeren

  meisjes met gsm 22 oktober
  Op dinsdag 22 oktober om 19.30u is er in de Marichalzaal een infosessie over de digitale leefwereld van jongeren. Mediaraven geeft je een stand van zaken: hoe gaan jongeren om met digitale media? Wat betekent dat voor ouders, leerkrachten en jeugdwerkers? En wat mogen we verwachten in de nabije toekomst?
 • Lokaal Overleg Kinderopvang zoekt nieuwe leden

  baby 22 augustus
  Het lokaal overleg kinderopvang (LOK) is een gemeentelijke adviesraad die het gemeentebestuur adviseert rond alles wat te maken heeft met kinderopvang. Om de zes jaar wordt LOK opnieuw samengesteld. We zijn op zoek naar nieuwe leden.
 • Huis van het Kind: activiteiten en infoavonden

  gezinsbond en hvhk 21 augustus
  Samen met de Gezinsbond organiseert Huis van het Kind activiteiten en vormingen. Deze vormingen zijn helemaal gratis (behalve het vormingsmoment 'Omgaan met een hoogsensitief kind). Vergeet niet om je in te schrijven. Ook voor de gratis vormingen vragen we om in te schrijven.
 • Mijlpaalkaarten

  Bijna weekend! Ligt jouw kids-id al klaar #illustration #postcard #newborn #huisvanhetkind #igbeernem #softtouch. 09 april
  Elke pasgeboren baby ontvangt van Huis van het Kind deze superleuke mijlpaalkaartjes. Met een mijlpaalkaart leg je bijzondere momenten vast van mijlpalen uit de eerste levensjaren van je baby. Eerste wandeling in Bulskampveld? Eerste kids-ID? Eerste keer naar de bib? Gebruik een mijlpaalkaart om een toffe foto te maken. Dit zorgt voor leuke en mooie herinneringen voor later!
 • Jobstudent monitor kinderopvang in de zomervakantie

  monitor zomervakantie 24 januari
  We zijn op zoek naar monitoren om kinderen tussen 2,5 en 12 jaar te begeleiden in de kinderopvang tijdens de zomervakantie. We zoeken hiervoor enthousiaste jongeren die in het bezit zijn van een pedagogisch diploma (of het 2de jaar succesvol afgerond hebben van een pedagogische opleiding) of leerkrachten en zorgkundigen.
1-8 Van 8