Uittreksel uit het strafregister (bewijs van goed gedrag en zeden))

3 modellen

Er bestaan 3 soorten uittreksels uit het strafregister:

Model 1 – 595 (basismodel)

Dit uittreksel heb je nodig voor het uitoefenen van een activiteit die niet valt onder opvoeding, psychomedische-sociale begeleiding, hulpverlening aan de jeugd, kinderbescherming, animatie of begeleiding van minderjarigen.

Model 1 –  596-1 (gereglementeerde activiteiten)

Dit uittreksel heb je nodig voor een activiteit waarvoor de toegangs- of uitoefeningsvoorwaarden (vastgesteld bij wets- of verordeningsbepalingen) zijn gereglementeerd (o.a. wapenvergunning,...).

Model 2 –  596-2

Dit uittreksel heb je nodig voor het uitoefenen van een activiteit die valt wel onder opvoeding, psychomedische-sociale begeleiding, hulpverlening aan de jeugd, kinderbescherming, animatie of begeleiding van minderjarigen.

Procedure

Je kan een uittreksel aanvragen via het digitaal loket. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier. Klik op de link hieronder en volg de instructies:

Een andere mogelijkheid is om het uittreksel aan te vragen aan het onthaal van het gemeentehuis. Klik hier voor de openingsuren.

Wat meebrengen

Je identiteitskaart. Als je het uittreksel niet zelf kan ophalen, geef je een volmacht mee aan de persoon die je document komt ophalen. Je kan het volmachtformulier hieronder downloaden.

Regelgeving

De modellen 595 en 596-1 ontvang je onmiddellijk. Bij aanvraag model 596-2 (model 2) moeten we eerst het advies vragen aan de politiediensten. Daardoor kan het enkele dagen duren vooraleer we dit document kunnen afleveren.

Dienst burgerzaken

Gemeentehuis
Bloemendalestraat 112
8730 Beernem

tel.050 28 91 41
Open:

Maak online een afspraak (klik hier om een afspraak te maken). Op dinsdag ben je welkom zonder afspraak tussen 8.30 en 12.00 u en tussen 13.30 en 18.30 u.