RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

Lijst nieuwsberichten

 • Beernem Zomert

  Petanque op de markt van Oedelem #igbeernem 06 juli
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, onder de noemer ‘Beernem Zomert’ organiseren we deze zomer heel wat activiteiten die ‘coronaproof’ zijn.
 • Corona ondersteuningsplan voor Beernem

  college 03 juli
  Het gewone leven komt opnieuw op gang. Maar we beseffen dat de coronacrisis voor heel wat inwoners, (horeca)zaken, verenigingen … niet evident was. Er zijn al federale en Vlaamse herstelmaatregelen uitgewerkt, maar ook als lokaal bestuur spelen we een belangrijke rol in de heropstart na de crisis. Daarom hebben we een een duurzaam herstelplan ten bedrage van € 490.000 uitgewerkt.
 • Statiekermis eenmalig aan Paraschol

  statiekermis 03 juli
  Dit jaar vindt Statiekermis (7, 8 en 9 augustus) uitzonderlijk en eenmalig plaats op de parking van O.C. De Kleine Beer. Er zal tijdens dit weekend ook randanimatie zijn op het evenementenplein Paraschol. Café De Zevende Hemel zal er ook activiteiten organiseren. Deze zomer gaat Statiekermis dus éénmalig ‘op stap’ en slaat de brug naar Beernem Dorp: Statiekermis ‘on site’ 2020.
 • Organiseer je een privéfeest? Hou dan rekening met deze regels

  corona 02 juli
  Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, moet je met een aantal maatregelen rekening houden als je een privéfeest organiseert.
 • Fase 4 van het afbouwplan

  corona 01 juli
  Sinds 8 juni is vrijheid de regel en wat niet mag de uitzondering. Dit blijft zo aangehouden, maar er zijn weer heel wat minder dingen verboden.
 • Gemeentehuis en Sociaal Huis op afspraak

  telefoon 29 juni
  De diensten van het gemeentehuis en het Sociaal Huis werken momenteel enkel op afspraak. Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis) of 050 78 82 40 (Sociaal Huis). Zo zijn er geen wachtrijen en kunnen we tussenin voldoende ontsmetten.
 • Zwembad opnieuw open vanaf 1 juli

  zwembad 25 juni
  Goed nieuws! Het zwembad gaat opnieuw open op woensdag 1 juli. Aangezien het aantal aanwezigen omwille van de coronamaatregelen beperkt is, moet je op voorhand reserveren. Dit kan telefonisch vanaf maandag 29 juni om 10.00 u via 0498 40 79 10. Nog meer goed nieuws: het zwembad sluit niet deze zomer, behalve op zaterdag 11 juli, dinsdag 21 juli en op zaterdag 15 augustus.
 • Beide bibs open, met de nodige voorzorgen

  Wie zoekt die vindt #igbeernem #bibbeernem #teamcarels 18 juni
  De bib in Beernem en de bib in Het Schepenhuys zijn opnieuw open. In bib Het Schepenhuys worden maximum drie bezoekers toegestaan. In bib Beernem is er ook een maximum voorzien van 20 bezoekers.
 • Paraschol

  Paraschol 18 juni
  De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, we bieden je een uniek format aan. Tijdens de maanden juli en augustus richten we het grasplein aan O.C. De Kleine Beer in als evenementenplein. We voorzien een podium van 50m² en een tent van 5 x 10m met plankenvloer voor catering/bar. We willen dit plein laten bruisen! Daarvoor doen we beroep op jullie.
 • Mondmaskers van de federale overheid verkrijgbaar bij apotheek

  federaal mondmasker 10 juni
  Vanaf maandag 15 juni kan je de stoffen mondmaskers van de federale overheid ophalen bij een apotheek naar keuze in Beernem. Het is de bedoeling dat 1 persoon de maskers ophaalt voor gans het gezin. De apotheek registreert de afgifte van de maskers. Vergeet dus zeker je eID niet mee te nemen. Bij afhaling krijg je het nodige advies over het juiste gebruik en onderhoud van de mondmaskers.
 • Samen vergaderen kan opnieuw vanaf maandag 15 juni

  O.C. De Kleine beer 09 juni
  Vanaf maandag 15 juni kan je opnieuw bijeenkomen om te vergaderen. In juni kan dit met maximum 20 personen, vanaf juli kan dit met meer dan 20. Daartoe stellen we alle zalen open in O.C. De Kleine Beer, zaal Sinjo, Het Schepenhuys en de vergaderzalen in sporthal Drogenbrood.
 • Sporthallen opnieuw open

  Sporthal Drogenbrood 09 juni
  De sporthallen kunnen opnieuw hun deuren openen voor sporters. Indoor sporten kan dus opnieuw. We laten dit voorlopig enkel toe in georganiseerd verband. In juni kan je reserveren via e-mail naar sport@beernem.be. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles coronaproof verloopt. Zo zijn de douches, kleedkamers en tribunes nog niet toegankelijk. Gedeeld sportmateriaal moet na gebruik ontsmet worden.
 • Boekje 'Zomer 2020 2.0'

  cover zomer 2020 2.0 27 mei
  De zomervakantie van 2020 zal er door het coronavirus iets anders uitzien. De Jeugddienst en de dienst Kinderopvang hebben de handen in elkaar geslagen om de vakantiewerking aan te passen. Het boekje 'Zomer 2020' is dus volledig herwerkt. Je zal in het boekje meer lezen over de vernieuwde organisatie van de speelpleinwerking deze zomer.
 • Geen Grabbelpas Doe-dingen deze zomer

  doe-dingen 26 mei
  De zomer van 2020 stelt onze werking voor een unieke uitdaging. We zijn blij dat we terug kinderen mogen verwelkomen op onze speelpleinwerking en themakampen. We willen deze zomer een veilige werking uitbouwen. Daarom openen we twee extra speelpleinlocaties. Zo kunnen we op vijf locaties inzetten op een veilige speelpleinbubbel. Dat betekent dat er geen Doe-dingen zullen kunnen doorgaan.
 • Speelpleintjes opnieuw open

  speelplein open 26 mei
  Goed nieuws! Je mag weer spelen op de speelpleintjes in de buurt! Hou wel rekening met de 1,5 meter afstand tot anderen. Kinderen spelen onder toezicht van een volwassene. Is het druk op het speelplein? Wacht dan even op een afstand of keer op een ander moment terug.
 • Skatepark opnieuw open

  sk8erboy 18 mei
  Fijn nieuws voor de skaters onder ons: vandaag, maandag 18 mei, heropent het skatepark in Oedelem. Ook het skatetoestel aan O.C. De Kleine Beer wordt terug gezet.
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 06 mei
  Alle winkels mogen opnieuw open vanaf maandag 11 mei, dit onder bepaalde voorwaarden: respecteer voldoende afstand, 1 klant per 10 vierkante meter, max 30 minuten in de winkel, winkel in de buurt en alleen... We hebben voor alle winkeliers een affiche beschikbaar met enkele corona richtlijnen. Op deze affiche kan je zelf het toegelaten aantal klanten voor je winkel invullen.
 • Samen gaan we veilig vooruit vanaf 4 mei

  maatregelen vanaf 4 mei 04 mei
  De federale regering besliste dat de eerste versoepeling vanaf 4 mei kan plaatsvinden. Wat houdt deze versoepeling concreet in? Je leest het hier.
 • Corona steunmaatregelen voor ondernemers

  visit beernem 28 april
  Voor de meeste zelfstandigen en ondernemers zijn het momenteel moeilijke tijden. Sommigen zijn genoodzaakt om te sluiten, andere mogen werken, maar zien hun omzet zienderogen dalen … Om zelfstandigen en ondernemingen te ondersteunen en om te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen door deze coronacrisis zijn er heel wat steunmaatregelen uitgewerkt.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte? Dit jaar telefonisch.

  logo minfin 21 april
  Normaal gezien kwamen op dinsdag 26 mei 2 experten van de FOD Financiën naar O.C. De Kleine Beer om onze inwoners te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Door de coronacrisis gaat deze zitdag niet door. Wie hulp wil bij het invullen van zijn of haar belastingbrief, kan telefonisch geholpen worden door de FOD Financiën.
 • Recyclagepark opnieuw open vanaf dinsdag 7 april

  recyclagepark 03 april
  Het recyclagepark heropent vanaf dinsdag 7 april. Het park zal eenmalig open zijn op dinsdag 7 april. Daarna gelden de gebruikelijke openingstijden, namelijk van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 9.00 tot 11.45 u en van 13.00 tot 16.45 u. Let wel: Kom enkel naar het recyclagepark als het echt niet anders kan. Stel niet-dringende bezoeken aan het recyclagepark uit.
1-21 Van 21