RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

Lijst nieuwsberichten

 • Welkom op afspraak

  telefoon - bel voor afspraak 31 december
  Omwille van de verstrengde coronamaatregelen vragen we om op voorhand een afspraak te maken om langs te komen, ook op dinsdag. Dit geldt voor al onze diensten, behalve de bib en het recyclagepark. Maak een afspraak via 050 28 91 20 (gemeentehuis), 050 78 82 40 (Sociaal Huis), 050 28 91 37 (Huis van het Kind), 050 28 91 38 (sport), 050 79 99 00 (cultuur) en 050 28 91 34 (jeugd).
 • Groen licht voor opening niet-essentiële winkels en coronaregels eindejaarsperiode

  overzicht coronaregels 01 december
  Het Overlegcomité heeft op vrijdag 27 november de epidemiologische situatie in besproken. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op COVID-alarmniveau vier. Het Overlegcomité nam volgende beslissingen:
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 01 december
  Winkelen mag opnieuw vanaf dinsdag 1 december. Hou je aan volgende voorwaarden: gebruik alcoholgel, respecteer voldoende afstand, mondmasker is verplicht, winkel alleen (m.u.v. personen die nood hebben aan begeleiding) en maximum een half uur. De preventiemaatregelen moeten zichtbaar aangekondigd zijn (gebruik handgel, dragen mondmasker, max aantal personen toegelaten in winkel). Er is een verbod op alcoholverkoop na 20 u en een verbod op het verkopen van vuurwerk.
 • Zwembad gaat opnieuw open op dinsdag 1 december

  zwembad 01 december
  Vanaf dinsdag 1 december kan er opnieuw gezwommen worden. Er mogen er maximum 26 personen per tijdslot komen zwemmen. Reserveer wel op voorhand je plaats. Gezinnen moeten alle personen ingeven, ook de kinderen. Privé-lessen kunnen met max. 4 personen (incl. lesgever). Wie op dinsdag 1 december nog wil komen zwemmen, kan bellen naar 050 28 91 38.
 • Geen vuurwerk tijdens eindejaarsperiode

  nieuws - vuurwerk tijdens de feestdagen 24 november
  Momenteel is het nog niet duidelijk of en hoe we deze eindejaarsperiode zullen kunnen vieren. Weet dat er ook dit jaar geen vuurwerk toegestaan is in gans de politiezone (Beernem, Oostkamp en Zedelgem). Ook de gouverneur verbiedt vuurwerk in gans West-Vlaanderen tot en met 17 januari.
 • Ook een kerstboom in je straat, buurt of wijk?

  kerstboom aan het gemeentehuis 24 november
  Wil je een gezellige kerstsfeer in je straat, dan kan je een kerstboom van bijna 4 meter hoog aanvragen. Zorg ervoor dat de boom een mooi plaatsje krijgt in je buurt, het naburig pleintje,… kortom het openbaar domein en versier de kerstboom. Wie doet mee?
 • Wanneer moet je je laten testen?

  wanneer moet je je laten testen 23 november
  Wie -sinds 16 november- nauw contact gehad heeft met iemand die positief getest is op COVID19 moet minstens 7 dagen in QUARANTAINE, gevolgd door 7 dagen van extra waakzaamheid (7 + 7 dus). 7 dagen na je laatste hoogrisicocontact moet je je laten TESTEN. Blijf in quarantaine tot wanneer je het resultaat hebt.
 • Sporten opnieuw mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar – mondmaskerplicht aan stationsomgeving blijft

  #throwback naar de voorlopig laatste match van onze U7 (trainer Jerke) tegen SK Eernegem! #igbeernem #kfcsintjorissportief 16 november
  Het aantal coronabesmettingen in Beernem is aanzienlijk verminderd. Dit heeft ertoe geleid dat we gedaald zijn van alarmfase 4 naar alarmfase 2. Daarom laat de burgemeester indoor- en outdoor sportactiviteiten in clubverband opnieuw toe vanaf maandag 16 november. De mondmaskerplicht in de stationsomgeving van Beernem blijft gelden.
 • Camperterrein ‘Kanaaloever’

  Camperterrein ‘Kanaaloever’ 03 november
  Naar aanleiding van het MB dat verschenen is op 1 november, met verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, sluiten we tijdelijk camperterrein ‘Kanaaloever’ vanaf dinsdag 3 november.
 • Gouverneur neemt bijkomende coronamaatregelen

  corona 03 november
  Op 29 oktober besliste de gouverneur om een enkele aanvullende maatregelen in te voeren in West-Vlaanderen. Zijn besluit is aangepast op 2 november. De maatregelen van de gouverneur komen bovenop de reeds bestaande maatregelen.
 • Verstrengde lockdown - update 31 oktober

  corona 02 november
  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op vrijdag 30 oktober in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown. De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Deze nieuwe maatregelen gaan in op maandag 2 november.
 • Mondmaskerplicht in West-Vlaanderen

  mondmasker 30 oktober
  Iedereen vanaf 13 jaar moet op het grondgebied van West-Vlaanderen een mondmasker bij zich hebben en op vraag van de politie kunnen tonen. Daarnaast ben je verplicht om een mondmasker aan te hebben:
 • Aanplant geboortebos 2019 - geannuleerd

  Geboortebos Hogenakker 29 oktober
  De kindjes die in 2019 in Beernem geboren zijn krijgen hun eigen geboorteboom! Het aanplanten van het geboortebos op zaterdag 21 november kan, gezien de verstrengde coronamaatregelen, jammer genoeg niet doorgaan. We vragen de ouders wel om het online formulier in te vullen zodat we weten of we de naam van hun kindje op het infobord mogen plaatsen.
 • Toelating tot het plaatsen van een tentje bij de handelszaak

  visit beernem 23 oktober
  De voorbije maanden konden bezoekers van handelszaken meestal genieten van gunstige weersomstandigheden en was het niet erg om eventjes buiten te wachten. Het weer zal stilaan beginnen veranderen en daarom geven we toelating aan handelaars om voor hun zaak een tentje of tijdelijke constructie te plaatsen op het openbaar domein.
 • ‘Beernem helpt’ - oproep tot vrijwilligers

  Beernem helpt visual 22 oktober
  In deze coronaperiode is solidariteit belangrijker dan ooit. Veel mensen hebben hulp nodig om boodschappen te doen, medicijnen te halen, ... of willen gewoon een babbeltje doen om even aan de eenzaamheid te ontsnappen. Daarom zijn we (opnieuw) op zoek naar vrijwilligers. Wil je mensen helpen? Dan vernemen we dit graag! Wij zorgen ervoor dat je verzekerd bent.
 • Zorg dat je niets mist door griep

  bescherm jij Yvette - laat je vaccineren tegen griep 08 oktober
  Ben je 65-plusser, ben je zwanger of heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte aan longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Daarom laat je je best vaccineren vanaf half oktober. Zo heb je de beste kans om geen griep te krijgen in de winter. Dit jaar spoort men ook 50-65 jarigen aan om een prikje te laten zetten.
 • Actuele info over het coronavirus

  FAQ Corona 01 oktober
  Het coronavirus beheerst nog altijd ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast rekening houdend met het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens.
 • Het Sociaal Huis is er voor iedereen

  recht op maatschappelijke hulp 30 september
  Is je situatie door corona verslechterd? Iedereen die de gevolgen ervaart van de coronacrisis kan steun vragen bij het Sociaal Huis. Deze steun is dus niet beperkt tot de leefloners, maar is bestemd voor iedereen die er nood aan heeft.
 • Extra ritten op lijn 63

  De Lijn logo 29 september
  Om overvolle bussen te vermijden zal De Lijn vanaf (ten laatste) 1 oktober extra ritten voorzien op lijn 63 (lijn Brugge - Beernem - Knesselare). Op deze manier komt er alvast wat bijkomende capaciteit zodat overvolle bussen kunnen vermeden worden.
 • 11 miljoen redenen om 6 gouden regels tegen corona te blijven volhouden

  Grootmoeder 27 augustus
  Er zijn 11 miljoen Belgen, en elke Belg heeft minstens één goede reden om de 6 gouden regels vol te houden en te respecteren. Wil jij volgende zomer opnieuw een festival doen? Wil je snel je grootmoeder opnieuw knuffelen? Wil je opnieuw een verjaardagsfeest geven voor je kindje? Wil je opnieuw je vrienden zien, zonder te moeten tellen? Er zijn 11 miljoen redenen om de 6 gouden regels na te leven.
 • Buitenschoolse kinderopvang vanaf 1 september

  Kindje in de bko 25 augustus
  Vanaf 1 september stellen we de opvangplaatsen opnieuw open voor alle kinderen. We vragen je om je kind(eren) af te zetten in het inkomsas en de opvang niet te betreden. Let erop dat je bij het afzetten en ophalen een mondmasker draagt. Tot op vandaag hebben we geen enkel kind of begeleider die positief testte, mede dankzij jouw inspanningen. We willen je hiervoor bedanken.
 • Asbest opnieuw toegelaten op recyclagepark

  recyclagepark 08 juli
  Je kan opnieuw asbest naar het recyclagepark brengen. Breng de parkwachters vooraf op de hoogte van je gewenste aanvoer van asbestafval. Je kan hen tijdens de openingsuren bereiken op 050 79 07 33. Pak het afval bij voorkeur in, zo houd je het veilig voor jezelf en voor de aanwezigen op het recyclagepark.
 • Corona ondersteuningsplan voor Beernem

  college 03 juli
  Het gewone leven komt opnieuw op gang. Maar we beseffen dat de coronacrisis voor heel wat inwoners, (horeca)zaken, verenigingen … niet evident was. Er zijn al federale en Vlaamse herstelmaatregelen uitgewerkt, maar ook als lokaal bestuur spelen we een belangrijke rol in de heropstart na de crisis. Daarom hebben we een een duurzaam herstelplan ten bedrage van € 490.000 uitgewerkt.
1-23 Van 23