RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Infosessie 'Fit Family' is uitgesteld

  Fit Familiy uitgesteld 07 december
  Deze infosessie van Delphine Steelandt vond normaal gezien plaats op dinsdag 7 december in sporthal Drogenbrood, maar is uitgesteld omwille van corona. Wie al ingeschreven was, is persoonlijk verwittigd.
 • 65+ en nog geen uitnodiging voor derde prik? Bel callcenter

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 01 december
  Wie 65-plus is, maar nog geen uitnodiging kreeg voor een derde prik mag contact opnemen met ons callcenter op 050 40 49 40. Let op: hou wel rekening met de juiste tussentijden. Een derde prik kan pas vanaf 6 maanden na de tweede prik Pfizer, vanaf 4 maanden na de tweede prik AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson.
 • Coronanieuws: winterpakket met onmiddellijke ingang

  winterpakket 26 november
  Het Overlegcomité heeft op vrijdag 26 november een reeks beslissingen genomen die de verspreiding van het virus moeten afremmen en de belasting in de zorg opnieuw beheersbaarder zouden moeten maken. Deze maatregelen gaan onmiddellijk in (behalve de maatregelen rond evenementen) en zullen op 15 december geëvalueerd worden.
 • Info i.v.m. covid testing

  testen in apotheek 24 november
  Wie zich wil laten testen in een testcentrum heeft een testcode nodig. Je kan die code krijgen door de contactopsporing na hoogrisicocontact of via de zelfevaluatietool. Je kan je ook laten testen in een apotheek.
 • Dragen van een mondmasker

  mondmaskerplicht 20 november
  Sinds zaterdag 20 november is er een uitbreiding van de mondmaskerplicht en geldt de mondmaskerplicht vanaf de leeftijd van 10 jaar (voorheen 12 jaar). Hieronder volgt een overzicht.
 • Je Covid Safe Ticket opvragen

  covid save ticket 20 november
  Het Covid Safe Ticket is nodig als je op restaurant, op café of naar de fitness gaat (enkel voor te leggen als je 16+ bent). Je moet het ook voorleggen als je naar een dancing of discotheek gaat of naar een evenement met meer dan 50 personen binnen en 100 personen buiten (voor bezoekers van 12 jaar en twee maanden en ouder). Ook om naar het buitenland te gaan, heb je een cvt nodig. Hoe geraak je nu aan dit Covid Safe Ticket?
 • Coronanieuws: brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk

  Samen de winter door 18 november
  Om een totale overbelasting van het gezondheidssysteem te vermijden en het onderwijs en onze economie zo normaal mogelijk te laten functioneren, heeft het Overlegcomité een reeks beschermingsmaatregelen genomen. Deze nieuwe maatregelen gaan in op zaterdag 20 november.
 • Gemeente- en OCMW-raad november via livestream

  gemeenteraad via Youtube 18 november
  Donderdag 18 november om 19.30 u is er een live uitzending van de gemeente- en OCMW-raad. Omwille van de coronamaatregelen komen de raadsleden niet fysiek bijeen. Ze vergaderen digitaal en je kan dit thuis meevolgen. Ook achteraf kan je de opname beluisteren.
 • Zorgpersoneel krijgt uitnodiging voor derde prik

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 16 november
  Nu bijna alle 65-plussers zijn uitgenodigd voor hun derde prik, is het de beurt aan het zorgpersoneel. We nodigen het zorgpersoneel gefaseerd uit. Let op: wie in de zorg werkt, krijgt een uitnodiging, maar pas vanaf 6 maanden na de tweede prik Pfizer of vanaf 4 maanden na de tweede prik AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson.
 • Coronanieuws: mondmaskerplicht, Covid Safe Ticket en telewerk in strijd tegen herfstgolf

  visual 1 oktober 29 oktober
  Een uitbreiding van de mondmaskerplicht, het Covid Safe Ticket en telewerk moet de toegenomen viruscirculatie afremmen. Een reeks nieuwe maatregelen gaan in op vrijdag 29 oktober.
 • Vaccinatiecentrum blijft open

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 18 oktober
  Het vaccinatiecentrum De Valkaart sluit dan toch niet. Het centrum blijft open voor het toedienen van de derde prik en voor de vaccinatie van de nieuwe 12-jarigen. De 85-plussers en mensen met een immuunstoornis zijn ondertussen al uitgenodigd voor hun derde prik. We nodigen ook de 65-plussers uit voor een derde prik. Let op: elke 65-plusser krijgt een uitnodiging, maar pas vanaf 6 maanden na de tweede prik Pfizer of vanaf 4 maanden na de tweede prik AstraZeneca of vanaf 2 maanden na de eerste prik Johnson en Johnson. We nodigen ook de 12-jarigen uit die nog niet zijn uitgenodigd voor een prik.
 • Beernem kent hoge vaccinatiegraad

  Dankjewel 14 september
  Vaccinatiecentrum De Valkaart kan hele mooie cijfers voorleggen Gemiddeld 94% van de Beernemse inwoners (12+) is tot nu toe volledig gevaccineerd. Daarmee behoren we tot de top van België. Een dikke merci aan iedereen die zich liet vaccineren en aan alle vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum en het callcenter!
 • Op reis naar het buitenland? Hou rekening met de coronamaatregelen!

  covidsafeapp 01 juli
  Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen (links onderaan nieuwsbericht). Coronacertificaat nodig? Download de app of vraag een papieren exemplaar op. PCR-test nodig? Dan kan je terecht in De Blauwe Toren (Brugge) of de huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo. En vergeet niet om je Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen vooraleer je terugkomt.
 • Heb je een klacht over de werking van het vaccinatiecentrum?

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 20 april
  Vaccinatiecentrum De Valkaart probeert zo vlot en efficiënt mogelijk iedereen te vaccineren. Wanneer er toch iets niet naar wens is verlopen, kan je een klacht indienen. Dit kan via de Eerstelijnszone (ELZ) WE40. Elke klacht wordt in alle discretie en anonimiteit behandeld.
 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiebeeld Beernem 05 februari
  Heb je een vraag over de coronamaatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Wil je een vaccinatieafspraak maken?
 • De Woonwinkel enkel op afspraak

  De Woonwinkel 12 januari
  Elke dinsdag houdt De Woonwinkel zitdag in het gemeentehuis van Beernem. Je moet hiervoor een afspraak maken. Dit kan via 050 250 138 of info@dewoonwinkel.be. Uiteraard kan je ook gewoon telefonisch of via e-mail bij hen terecht.
1-16 Van 16