RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht : Corona

 • Alle berichten

Lijst nieuwsberichten

 • Actuele info over de coronamaatregelen en vaccinaties en nuttige telefoonnummers

  vaccinatiebeeld Beernem 31 oktober
  Het coronavirus beheerst ons dagelijkse leven. De maatregelen waaraan we ons moeten houden, worden af en toe aangepast. Alle inwoners krijgen de kans om zich gratis te laten vaccineren. Heb je een vraag over de maatregelen? Twijfel je of je in quarantaine moet? Vraag je je af wanneer je gevaccineerd wordt? Geraak je niet in het vaccinatiecentrum? Wil je hulp om je vaccinatieafspraak te bevestigen?
 • Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, gratis trein/deelfiets, auto of MMC!

  kaartje vervoer 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein/deelfiets of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
 • Hoe verloopt de vaccinatie in het vaccinatiecentrum De Valkaart?

  vaccinatiecentrum De Valkaart 31 oktober
  De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Maar hoe verloopt de vaccinatie nu precies?
 • Op reis naar het buitenland? Hou rekening met de coronamaatregelen!

  covidsafeapp 01 juli
  Ga je naar het buitenland? Bekijk voor je vertrekt en terugkomt de geldende maatregelen (link onderaan nieuwsbericht). Coronacertificaat nodig? Download de app of vraag een papieren exemplaar op. PCR-test nodig? Dan kan je terecht in Daverlo (Assebroek) of de huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo. En vergeet niet om je Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen vooraleer je terugkomt.
 • Op reis naar het buitenland? PCR-test mogelijk in Assebroek of Eeklo

  afnemen van pcr test 01 juli
  Heb je een negatieve PCR-test nodig vooraleer je op reis vertrekt? Bv. voor je coronacertificaat. Dan kan je, als inwoner van Beernem, terecht op twee plaatsen voor je PCR-test: testcentrum Daverlo in Assebroek en huisartsenwachtpost van AZ Alma in Eeklo.
 • Ook 16- en 17-jarigen kunnen zich inschrijven op QVAX

  jongere die gevaccineerd is 15 juni
  Vanaf vandaag kunnen ook 16- en 17-jarigen zich inschrijven op de QVAX-reservelijst via www.qvax.be. Wie zich inschrijft, maakt meer kans om vroeger gevaccineerd te worden. Want we gebruiken de lijst om mensen op te roepen als er onverwachts plaatsen over zijn.
 • 35 jaar of ouder en geen vaccinatie-uitnodiging ontvangen? Bel naar ons callcenter.

  vaccinatiecentrum de valkaart 14 juni
  Momenteel vaccineren we de leeftijdsgroep 36-49 jaar. Vergeet zeker niet langs te komen voor je tweede prik. Lukt de datum voor je tweede prik niet, bel dan naar het callcenter op 050 40 49 40 (tijdens de kantooruren) voor een nieuwe datum. Woon je in Beernem en Oostkamp, ben je 35+ en kreeg je nog geen uitnodiging? Dan mag je bellen naar ons callcenter op 050 40 49 40 (tijdens de kantooruren). Een medewerker zal je dan onmiddellijk inplannen.
 • Coronanieuws: versoepelingen vanaf woensdag 9 juni

  10 tips voor een veilige zomer 08 juni
  Vanaf woensdag zijn er een aantal versoepelingen. Maar hoe zit het nu precies? Wat mag wel? Wat mag niet?
 • Vaccinatieplanning De Valkaart

  Vaccinatieplanning De Valkaart 11 mei
  De vaccinatieplanning in vaccinatiecentrum De Valkaart ziet er positief uit. Zoals het er nu naar uitziet, zouden alle 18-plussers ten laatste in juli een (eerste) vaccinatiespuit ontvangen. De tweede prik volgt tegen ten laatste eind augustus. De vaccinatie van de 65-plussers is achter de rug (vaccinatiegraad van > 95%!). Momenteel vaccineren we de risicopatiënten en de zwangere vrouwen.
 • Vaccinatie reservelijst via QVax

  QVax logo 26 april
  Via QVax kan je je online inschrijven op de reservelijst voor je vaccinatie in vaccinatiecentrum De Valkaart. Als we inwoners nodig hebben om snel vrijgekomen plaatsen in te vullen, kunnen we via QVax gemakkelijk mensen oproepen. De oudste mensen worden eerst opgeroepen.
 • Gratis deelfietsen voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum komt

  Deelfietsen vaccinatiecentrum 23 april
  We voorzien gratis deelfietsen aan het station van Oostkamp voor wie met de trein naar het vaccinatiecentrum gaat. Wie aankomt in het station van Oostkamp kan vanaf daar naar De Valkaart fietsen. Er staan 6 fietsen klaar. Inwoners van Beernem en Oostkamp kunnen die gratis ontlenen. Op die manier moedigen we inwoners aan om de verplaatsing vlot en duurzaam te maken.
 • Check via 'Mijn Burgerprofiel' of je al een vaccinatieuitnodiging ontvangen hebt

  vaccinatiecentrum de valkaart 21 april
  Wist je dat je via ‘Mijn Burgerprofiel’ kan opvolgen of je al een uitnodiging ontvangen hebt? Surf naar www.laatjevaccineren.be en log rechts bovenaan de website in op ‘Mijn Burgerprofiel’.
 • Heb je een klacht over de werking van het vaccinatiecentrum?

  vaccinatiecentrum de valkaart social web 20 april
  Vaccinatiecentrum De Valkaart probeert zo vlot en efficiënt mogelijk iedereen te vaccineren. Wanneer er toch iets niet naar wens is verlopen, kan je een klacht indienen. Dit kan via de Eerstelijnszone (ELZ) WE40. Elke klacht wordt in alle discretie en anonimiteit behandeld.
 • Risicopatiënten kunnen online nagaan of ze op de lijst staan voor vervroegde vaccinatie

  my healthviewer 09 april
  Risicopatiënten krijgen bij voorrang hun vaccinatie. Maar hoe weet je nu of je als risicopatiënt beschouwd wordt of niet? Wij kunnen je dit niet zeggen aangezien we omwille van privacyredenen geen toegang hebben tot deze gegevens. Het callcenter zal je hier dus niet bij kunnen helpen. Maar je kan dit wel online nagaan.
 • Coronamaatregelen bij een wielerwedstrijd in West-Vlaanderen

  corona 01 april
  Professionele sportieve wedstrijden en professionele sporttrainingen kunnen enkel plaatsvinden zonder publiek. Dus ook bij een wielerwedstrijd mag er geen publiek aanwezig zijn. De deelnemers (wielrenners), hun technische omkadering, de organisatiemedewerkers, de pers en officials mogen wel aanwezig zijn langs het parcours en bij de vertrek- en aankomstzone, maar enkel mét mondmasker.
 • Veilig winkelen in Beernem

  Veilig winkelen in Beernem 26 maart
  We hebben voor alle winkeliers een affiche beschikbaar met enkele coronarichtlijnen. Op deze affiche kan de winkelier zelf het toegelaten aantal klanten voor de winkel invullen.
 • Met de fiets naar het vaccinatiecentrum langs de knooppunten

  kaartje mobiliteit 21 maart
  Voor wie naar het vaccinatiecentrum fietst, hebben we mooie fietsroutes uitgestippeld via de knooppunten van het fietsnetwerk Brugse Ommeland. Volg de knooppunten tot knooppunt 56 en volg vanaf daar de pijlen naar het vaccinatiecentrum. Fiets na je vaccinatie terug naar knooppunt 56 en zet vanaf daar je route verder.
 • Ontvang je een uitnodiging om je te laten vaccineren? Reageer dan zeker.

  vaccinatiebeeld Beernem 09 maart
  Alle Beernemse 65-plussers mogen de komende weken een uitnodiging verwachten om zich te laten vaccineren tegen corona. De uitnodigingen voor onze oudste inwoners zijn ondertussen de deur uit. In de uitnodiging staan twee data voor vaccinatie. Je kan deze afspraken bevestigen, wijzigen of annuleren (bv. als je al gevaccineerd bent). Het is belangrijk om zeker te reageren op de uitnodiging.
 • Beernem tegen corona

  beernem tegen corona 25 februari
  Deze week ligt het coronakrantje bij onze inwoners in de bus. ‘Beernem tegen corona’ geeft je meer informatie over het vaccineren, het vaccinatiecentrum, het verloop van het vaccineren, het vervoer naar het vaccinatiecentrum... Ondertussen kunnen we ook bevestigen dat De Valkaart vanaf 1 maart 2021 een belbushalte wordt. Dat betekent dat inwoners met de belbus naar het vaccinatiecentrum kunnen.
 • Mondmaskerplicht in West-Vlaanderen

  mondmasker 22 februari
  Iedereen vanaf 13 jaar moet op het grondgebied van West-Vlaanderen een mondmasker bij zich hebben en op vraag van de politie kunnen tonen. Daarnaast ben je verplicht om een mondmasker aan te hebben:
 • Vaccinatiecentrum De Valkaart is klaar om te starten!

  vaccinatiecentrum De Valkaart 15 februari
  Vaccinatiecentra De Valkaart is volledig klaar om de inwoners van Beernem en Oostkamp te vaccineren. Van zodra de vaccins aankomen, kunnen we starten. Dit is voorzien vanaf maart voor de 65-plussers en risicopatiënten. Vooraf zullen ook de zorgverleners in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden. Dit gebeurt op op dinsdag 23 februari.
 • Gebruik geen sjaal, nekverwarmer of bandana als mondmasker

  mondmasker 09 februari
  Het correct gebruik van mondmaskers is heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Een mondmasker moet neus, mond en kin bedekken, moet nauw aansluiten op het gezicht en mag geen uitlaatventiel hebben. Sjaals, nekwarmers, bandana’s ... worden dus niet langer aanvaard als alternatief.
 • Camperterrein ‘Kanaaloever’ opnieuw open

  Camperterrein ‘Kanaaloever’ 08 februari
  Het camperterrein ‘Kanaaloever’ is opnieuw open vanaf maandag 8 februari 2021.
 • Quarantaine en isolatie, wat houden deze begrippen juist in?

  corona 01 februari
  Quarantaine betekent dat je je preventief afzondert, om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. Isolatie betekent dat je thuis blijft als je ziek bent of positief testte op het coronavirus. Lees in dit nieuwsbericht wat de begrippen 'quarantaine' en 'isolatie' precies inhouden en wanneer je in quarantaine of isolatie moet.
 • Oproep: we zoeken vrijwilligers voor onze Minder Mobielen Centrale

  logo mmc 28 januari
  De inwoners van Beernem zullen gevaccineerd worden in het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp. Wie moeilijkheden heeft om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum zal hiervoor beroep kunnen doen op de Minder Mobielen Centrale. Om onze poule uit te breiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich als chauffeur willen aansluiten bij onze Minder Mobielen Centrale.
 • Oproep: we zoeken vrijwilligers voor vaccinatiecentrum De Valkaart

  vaccinatiecentrum De Valkaart 25 januari
  Beernem bereidt zich samen met Oostkamp voor om haar inwoners zo snel en efficiënt mogelijk te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het vaccinatiecentrum De Valkaart heeft heel wat medewerkers nodig. Medewerkers met een medische achtergrond om te helpen vaccineren, maar zeker ook logistieke medewerkers die op vrijwillige basis willen meehelpen.
 • Laat je vaccineren - bekijk dit filmpje

  laat je zeker vaccineren 22 januari
  "Je laten vaccineren is het beste plan, zodat je leven straks weer starten kan." Bart Peeters beantwoordt in het filmpje een 7-tal vragen over de vaccinatie: Is het vaccin veilig? Waarom ging de ontwikkeling zoveel sneller? Wie wordt eerst gevaccineerd? Hoe weet ik wanneer het aan mij is? Waar gebeurt de vaccinatie? Moet je de coronaregels blijven volgen na vaccinatie? Wanneer kan ons normale leven opnieuw herstarten?
 • Bewoners wzc's gevaccineerd

  een bewoner van wzc Rusterloo krijgt vaccin toegediend van arts 15 januari
  Op vrijdag 15 januari zijn de bewoners van onze drie woonzorgcentra gevaccineerd. In wzc’s Rusterloo, Mariawende en Patershof is op vrijdag 15 januari de arts langsgekomen om het vaccin toe te dienen. Daarmee zijn de eerste inwoners van Beernem gevaccineerd! #laatjevaccineren
 • Laat je vaccineren tegen COVID-19

  vaccinatie spuit 14 januari
  Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie (eindelijk) achter ons te laten. Om terug met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te bezoeken, of naar een restaurant, café, concert of het voetbalstadion te gaan.
 • Beernemnaars krijgen vaccin in De Valkaart Oostkamp

  vaccinatie spuit 13 januari
  Er worden twee vaccinatiecentra opgericht voor de gemeenten Beernem, Oostkamp, Jabbeke en Zedelgem. De Valkaart in Oostkamp en De Groene Meersen in Zedelgem zullen de komende maanden dienst doen als vaccinatiecentrum. De vier gemeenten zijn volop bezig met het inrichten van de centra.
1-30 Van 37