Hoe gezond eten onze senioren in België en welke impact heeft dit op hun welzijn? Vaak zijn hun voedingsgewoonten onevenwichtig, met tekorten aan eiwitten, vitaminen en sporenelementen zoals vitamine D3, B12, foliumzuur, zink en jodium. Deze tekorten worden al te vaak gezien als 'ouderdomskwaaltjes'. Wat is gezonde voeding, en zijn eiwitten, vetten en koolhydraten wel voldoen...
Wanneer
-
12 februari '26 (do)van 19.30 u tot 22.00 u
Prijs
€ 5,00 (Reductie - 1,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 1,00 euro)
Locatie
- Naam
- O.C. De Kleine Beer
- Adres
- C.Marichalstraat 5
- Gemeente
- 8730 Beernem
Contact
- Telefoon
- 050799900
- website
- https://apps.ticketmatic.com/widgets/beernem/flow/bibtickets?event=972918650328&l=nl#!/addtickets
- cultuur@beernem.be
Info
Hoe gezond eten onze senioren in België en welke impact heeft dit op hun welzijn? Vaak zijn hun voedingsgewoonten onevenwichtig, met tekorten aan eiwitten, vitaminen en sporenelementen zoals vitamine D3, B12, foliumzuur, zink en jodium. Deze tekorten worden al te vaak gezien als 'ouderdomskwaaltjes'.
Wat is gezonde voeding, en zijn eiwitten, vetten en koolhydraten wel voldoende aanwezig? Ook water en antioxidanten spelen een cruciale rol in het voorkomen van ouderdomsziekten. De opmars van ultrabewerkte voeding stelt ons voor nieuwe uitdagingen. In deze lezing gaan we dieper in op deze thema's, inclusief de zin en uur van supplementen. Nadien is er ruimte voor vragen en interactie.