naar inhoud
RSS Activiteiten

Activiteitenoverzicht : Tentoonstelling

Uit in Beernem

Wordt verwacht

 • Zaden op reis

  van zo 1 sep
  Vlieg

  Mensen kunnen lopen, fietsen, de bus nemen,…planten niet. Toch lukt het hen om op de vreemdste plaatsen terecht te komen. Dit doen ze door hun zaden op reis te sturen. In deze tentoonstelling ga je met een reuzegrote zoekkaart op de vloer op zoek naar de namen van vruchten, de dragers van de zaden. Een korte beschrijving van elke vrucht vind je in de verschillende kamertjes van het doolhof. ...

 • Begraafpark Sint-Lambertus, waar erfgoed en natuur elkaar ontmoeten.

  op zo 8 sep

  Het kerkhof naast de Sint-Lambertuskerk werd helemaal heraangelegd tot een begraafpark. Het aanwezige erfgoed werd geïnventariseerd en bewaard. Via foto's en documenten maak je kennis met de geschiedenis van het kerkhof en met zijn transformatie tot begraafpark.

 • In de schaduw van de kerk: de historische Oudezakstraat

  op zo 8 sep

  Aan de hand van foto's, tentoongesteld bij elk pand, schetsen we een beeld van de straat zoals het vroeger was: de evolutie van het onroerend erfgoed, de bewoners en hun bedrijvigheid. De straat heeft een boeiende geschiedenis en die wordt via de openluchttentoonstelling opnieuw tot leven geroepen.

 • Retro Binnenvaart!

  op zo 8 sep

  Aan de hand van oude video fragmenten, geplaatst aan boord van het Museumschip Tordino, leert u het leven aan boord en in de haven kennen. De video's vormen een aanvulling op de bestaande collectie van objecten, schilderijen en maquettes aan boord. Deze tentoonstelling is het ideale moment om een vrachtschip te bezoeken, een stuurhut en de schipperswoning!

 • Kanttentoonstelling

  op za 28 sep

  Een tentoonstelling om 40 jaar kantclub De Beertjes te vieren. Zowel met hedendaagse en oude kantjes. Open zaterdag 28 en zondag 28 september van 10 tot 18 uur.

 • Kanttentoonstelling

  op zo 29 sep

  Een tentoonstelling om 40 jaar kantclub De Beertjes te vieren. Zowel met hedendaagse en oude kantjes. Open zaterdag 28 en zondag 28 september van 10 tot 18 uur.

Lopende activiteiten

 • Expo Frank Talloen

  tot zo 3 nov
 • Boeken met een hoek af

  tot zo 29 dec

  De fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' is een initiatief van de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek om het brede publiek te laten kennismaken met de verschillende soorten schadebeelden die boeken kunnen hebben. Zesentwintig verrassende beelden tonen hoe boeken kunnen lijden. Met tips voor de boekenliefhebber om eigen boeken goed te bewaren. Te bezichtigen tijdens de openingsuren van de ...

1-8 Van 8