naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Ambitieus masterplan voor Beernem

  Toelichting meerjarenplan in de gemeenteraad van 24 april 2014 31 december
  Het gemeentebestuur van Beernem heeft een ambitieus masterplan klaar voor 2013-2018. Dit masterplan biedt een duidelijke visie over het efficiënt gebruik van het Beernems patrimonium en een optimale afstemming met de gemeentelijke dienstverlening, een langetermijnvisie voor haar gebouwen en dienstverlening.
 • Themakampen 2017

  themakampen 31 augustus
  Een themakamp betekent speelplezier van maandag tot vrijdag voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. De kampen vinden plaats in en rond O.C. De Kleine Beer. Elke week kadert in een specifiek thema. Vanaf dinsdag 28 maart om 18.00 u kan je je kind(eren) online inschrijven.
 • Huis van het Kind: activiteiten en vormingen

  Gezinsbond logo 08 juni
  Huis van het Kind richt zich op alle Beernemse kinderen, jongeren en hun ouders en werkt daarvoor samen met diverse partners. Zo is Gezinsbond een belangrijke partner. Samen met de Gezinsbond organiseert Huis van het Kind activiteiten en vormingen.
 • Expo 'Grenzeloze kunst'

  expo grenzeloze kunst 24 mei
  Je kan de expo 'Grenzeloze Kunst', met kunstwerken van kunstenaars uit de zorgsector, gratis bezoeken van zaterdag 29 april tot en met woensdag 24 mei in Het Schepenhuys.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte

  belastingsaangifte 15 mei
  Wil je hulp bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan langs op maandag 15 mei in O.C. De Kleine Beer. Tussen 8.30 en 12.00 u helpt een ambtenaar van de belastingdienst om je belastingformulier in te vullen. Er is dus geen zitdag meer in het Sociaal Huis in Sint-Joris.
 • Wie doet mee met Buren bij Kunstenaars?

  buren bij kunstenaars 30 april
  Buren bij Kunstenaars 2017 zoekt kunstenaars die hun atelier willen openstellen voor het publiek. Je kan hiervoor inschrijven tot en met 30 april. Tijdens de driedaagse 20, 21 en 22 oktober zetten kunstenaars uit West-Vlaanderen hun deuren open voor het grote publiek.
 • Lokale Helden

  lokale helden 28 april
  Met lokale helden zetten we ons lokaal muzikaal talent in de spotlights! Op vrijdag 28 april vind je vanaf 18.30 u tal van lokale helden op het podium in jeugdhuis The Nooddle.
 • 'Coming World Remember Me' in Beernem

  CWRM 26 april
  Het land art installatieproject Coming World Remember Me (CWRM), in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen, komt neer op 600.000 beeldjes voor 600.000 oorlogsslachtoffers. Ook in Beernem heb je de mogelijkheid om een beeldje te maken. Op 22, 23 en 26 april staat de mobiele werkplaats aan O.C. De Kleine Beer.
 • Expo Rik Beuselinck ‘Onderweg naar het ultieme sculptuur’

  Rik Beuselinck 23 april
  Van 1 tot en met 23 april kan je in Het Schepenhuys de expo ‘Onderweg naar het ultieme sculptuur’ van de Beernemse kunstenaar Rik Beuselinck bezoeken.
 • Mondiale dag

  mondiale dag 23 april
  Op zondag 23 april kan je vanaf 14.00 u terecht in O.C. De Kleine Beer voor een exotische namiddag. Je kan er ook deelnemen aan het project Coming World Remember Me (CWRM) en een beeldje van klei maken in de mobiele werkplaats.
 • Week van de zorg - uitreiking prijs voor inclusie

  reserve 1 - uit - save the date prijs voor inclusie 21 april
  De Week van de Zorg start dit jaar op vrijdag 21 april met de theatervoorstelling ‘Leegte’ in O.C. De Kleine beer en eindigt met de opening van de expo 'Grenzeloze Kunst' op vrijdag 28 april in Het Schepenhuys. Op vrijdag 28 april wordt ook de prijs voor inclusie uitgereikt
 • Plezant naar dromenland!

  plezant naar dromenland 20 april
  Op donderdag 20 april om 19.30 u is er de gratis vorming 'Plezant naar dromenland!' in bib Het Schepenhuys. Tijdens deze vorming krijg je enkele praktische tips en handvatten om goede slaapgewoonten bij je kinderen aan te leren. Een aanrader voor ouders van kinderen tussen 2,5 en 6 jaar.
 • Vorming 'Reanimatie en gebruik AED-toestel'

  reanimatie 20 april
  Beernem is een ‘Hartveilige Gemeente’. Daarom organiseren we op donderdag 20 april om 19.30 u opnieuw een vorming over reanimatie en gebruik van het AED-toestel in sporthal Drogenbrood. De vorming is gratis. Je kan hiervoor inschrijven via het e-loket.
 • Paaseierenraap

  paaseierenraap 15 april
  De Gezinsbonden Beernem, Oedelem/Oostveld en Sint-Joris organiseren samen met Huis van het Kind een paaseierenraap op 15 april. Nieuw dit jaar is dat we met een ontbijt starten om 9 u in Restaurant Bulskampveld. Vanaf 10 u rapen de peuters, kleuters en kindjes uit het eerste en tweede leerjaar eitjes in het bos.
 • Bijvriendelijk plantenpakket voor je tuin

  Hoverfly, Blinde bij, zweefvlieg #insect #hoverfly #flyinginsect #flyinginsects #zweefvlieg #kings_insects #beernem #igbeernem #macro #closeup #nature #macrophotography 09 april
  Honingbijen, solitaire bijen, vlinders en zweefvliegen hebben één ding gemeen. Ze overleven op nectar en stuifmeel die vele planten bijna het jaar rond voorzien. Wil jij de bijen helpen? Dan kan je jouw tuin omtoveren tot een bloemenpracht, van voor- tot najaar.
 • Lekker klassiek Concert ‘Ensembl’ Arenski’

  lekker klassiek 09 april
  Ensembl’ Arenski is een schitterend pianotrio met Koningin Elisabethwedstrijd halve finalisten Stéphanie Proot (piano) en Claire (viool) & Aurore (cello) Dassesse. Op zondag 9 april om 11.00 u kan je ze aan het werk zien in de kerk van Sint-Joris. Aansluitend bieden we een aperitief aan in zaal Sinjo.
 • Bib Oedelem verhuist naar Het Schepenhuys

  Thuiskomen en kiezen welkeen je zal beginnen. Leuk, leuk! #bibbeernem #igbeernem 08 april
  Bib Oedelem opent op zaterdag 8 april haar deuren in Het Schepenhuys. Tijdens de feestelijke opendeurdag zijn er voorleesmomenten en knutselateliers voor de kinderen. Om de verhuis van de Sijselestraat naar Het Schepenhuys in goede banen te leiden, sluit de bib op 29 maart, 1 april en 5 april.
 • Feestelijke opening Het Schepenhuys

  Het Schepenhuys 08 april
  Het Schepenhuys is volledig gerenoveerd en klaar om je met het hele gezin te verwelkomen op zaterdag 8 april. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 18.00 u om dit unieke historische gebouw te ontdekken. Kinderen mogen verkleed komen als ridder of prinses, de perfecte outfit voor de schattenjacht!
 • Gratis bloemaarde op 1 april

  nieuws - gratis bloemaarde 01 april
  Op zaterdag 1 april delen we gratis bloemaarde uit aan de inwoners die meedoen met de bebloemingswedstrijd. Elke inschrijver ontvangt een zak van 50 liter bloemaarde. Bij inschrijving ontvang je onmiddellijk een zak bloemaarde.
 • Voordracht ‘De menopauze is hot’

  Menopauze is hot 30 maart
  ‘De menopauze is hot’ is een gratis voordracht van gynaecologe Veronique Ballegeer en menopauzeconsulente Patricia Denys. Daarna volgt een ludieke monoloog van Molviene over haar eigen menopauzeperikelen en de miserie van haar man... Iedereen is welkom op donderdag 30 maart om 20 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Infoavond ‘Verhuurder zijn en blijven’

  huis 27 maart
  Als verhuurder moet je aan heel wat regels voldoen en is het niet altijd gemakkelijk om te voorzien in een kwaliteitsvolle huurwoning. Vele instanties kunnen je hierbij helpen zowel op inhoudelijk als financieel vlak. Je leert hun werking en aanbod kennen op deze infoavond op maandag 27 maart om 20 u in het O.C.
 • Beernem dooft ’s nachts de openbare verlichting

  Foto vanuit de ruimte van astronaut Thomas Pesquet 26 maart
  Beernem ondertekende het Burgemeestersconvenant. Dit houdt in dat onze gemeente zich, samen met andere (buur-)gemeenten, engageert om de CO2-uitstoot te verminderen. We doen dit via verschillende concrete acties. Het doven van de openbare verlichting is daar één van, in Beernem vanaf 26 maart.
 • Vragenlijst ‘Wat vind jij van je gemeente’ in je bus?

  Gemeentemonitor 22 maart
  Voor de Vlaamse overheid en je gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind je van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de voorzieningen in je gemeente?
 • Wat is hakhoutbeheer en waarom doen we het?

  Hakhoutbeheer 22 maart
  Hakhoutbeheer betekent dat bomen en struiken tot op (minstens) 10 à 20 cm boven de grond worden afgezaagd. Dit lijkt op het eerste zicht drastisch, maar dit is tijdelijk. De bomen en struiken schieten terug uit, alleen het bovenste gedeelte verdwijnt tijdelijk.
 • afschermplicht voor pluimvee bij hobbyhouders opgeheven

  Scherm je kippen af, of hok ze op, om contact met wilde vogels te vermijden. #vogelgriep is in het land #igbeernem 21 maart
  Hobbyhouders moeten hun pluimvee niet meer verplicht afschermen. Het FAVV raadt deze beschermingsmaatregel nog wel sterk aan, zeker in de buurt van waterplassen of waterlopen waar de kans groter is, dat nog besmette wilde vogels aanwezig zijn.
 • Gezocht: animatoren Grabbelpas

  gezocht 21 maart
  Elke zomer organiseren de Grabbelpassers activiteiten vol fantasie, spanning, humor en uitdaging voor kinderen. Gaat je hart al wat sneller slaan wanneer je dat leest? Word je dit jaar minstens 16 jaar? Wil je meewerken om kinderen tussen 5 en 12 twaalf een onvergetelijke zomer te bezorgen? Word dan animator!
 • Gezocht: monitoren Paassportkamp

  gezocht 21 maart
  Dit jaar zijn we op zoek naar een aantal sportieve en enthousiaste monitoren om het Paassportkamp te begeleiden. Ben je minimum 18 jaar, volg je een sportopleiding of heb je sportieve affiniteit/kennis en ben je gemotiveerd om met kinderen te werken? Dan ben jij de persoon die we zoeken.
 • Winnaars Gouden Beren 2016

  Gouden beren 2016 20 maart
  Op vrijdag 17 maart zijn in het O.C. De Kleine Beer de Gouden Beren uitgereikt. Roland Vanderschaeghe, KFC Sint-Joris Sportief (op de foto voorzitter: Urbain Vanhaecke), Aaron Vancoppenolle, Erik Leyseele en Vita Van Belleghem namen een Gouden Beer in ontvangst.
 • Hakhoutbeheer langs gewestwegen

  Hakhoutbeheer 17 maart
  Vanaf 13 februari voert een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer West–Vlaanderen werken uit i.k.v. hakhoutbeheer. De werken situeren zich langs de Sint-Jorisstraat (zone 1) en de Parkstraat (zone 2) ter hoogte van Kanaal Gent-Brugge en in de Stationsstraat ter hoogte van de spoorwegbrug (zone 3).
 • Bestel je gratis bloemenzaad voor bijen

  Laat het zoemen met bloemen 15 maart
  Ook dit jaar verspreidt de provincie West-Vlaanderen weer gratis zakjes bloemenzaad voor haar campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’. De campagne is bedoeld om de zeer nuttige maar bedreigde bijenpopulatie te beschermen. De bijen weten de gekozen bloemen bijzonder te smaken.
1-30 Van 102