naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Ambitieus masterplan voor Beernem

  Toelichting meerjarenplan in de gemeenteraad van 24 april 2014 31 december
  Het gemeentebestuur van Beernem heeft een ambitieus masterplan klaar voor 2013-2018. Dit masterplan biedt een duidelijke visie over het efficiënt gebruik van het Beernems patrimonium en een optimale afstemming met de gemeentelijke dienstverlening, een langetermijnvisie voor haar gebouwen en dienstverlening.
 • Themakampen 2017

  themakampen 31 augustus
  Een themakamp betekent speelplezier van maandag tot vrijdag voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. De kampen vinden plaats in en rond O.C. De Kleine Beer. Elke week kadert in een specifiek thema. Vanaf dinsdag 28 maart om 18.00 u kan je je kind(eren) online inschrijven.
 • Studeren in Beernem

  studeren in beernem 30 juni
  Juni is in aantocht: de examens komen eraan. De studieboeken liggen al klaar, maar je moet deze niet op je eentje bestrijden. Wij voorzien een studiezaal!
 • Ben jij sportkampioen?

  Every change is the begin of a new chapter. Life is short, so don't waist your time. #hardlopenisleuk #training #igbeernem 23 juni
  Viel jij sportief in de prijzen? Heb je minstens een provinciale titel behaald? Ben jij kampioen, alleen of met je ploeg? Laat het ons weten ten laatste op zondag 11 juni zodat je (samen met je team) een sportmedaille kan ontvangen tijdens de kampioenenviering op vrijdag 23 juni.
 • Vorming 'Reanimatie en gebruik AED-toestel'

  reanimatie 20 juni
  Beernem is een ‘Hartveilige Gemeente’. Daarom organiseren we op dinsdag 20 juni om 19.30 u opnieuw een vorming over reanimatie en gebruik van het AED-toestel in sporthal Drogenbrood. De vorming is gratis. Je kan hiervoor inschrijven via het e-loket.
 • Jaarlijks onderhoud zwembad 12 - 16 juni

  #sunday #family #funday! ??? Laat dat nieuw zwembad maar komen. Graag extra nat aub! #igbeernem 16 juni
  Wegens jaarlijks onderhoud is het zwembad gesloten van 12 t.e.m. 16 juni.
 • Foodtruck Festival Beernem

  FTB 11 juni
  Na het succes van vorig jaar strijken er opnieuw 20 foodtrucks neer aan het grasplein in de H. d’Ydewallestraat! De mobiele eet- en drankstanden bieden een waaier aan van wereldse gerechtjes en streetfood. Variërend van fastfood tot culinaire hoogstandjes en desserts.
 • Huis van het Kind: activiteiten en vormingen

  Gezinsbond logo 08 juni
  Huis van het Kind richt zich op alle Beernemse kinderen, jongeren en hun ouders en werkt daarvoor samen met diverse partners. Zo is Gezinsbond een belangrijke partner. Samen met de Gezinsbond organiseert Huis van het Kind activiteiten en vormingen.
 • Gratis groenafvalzakken bij onderhoud groenzones

  onderhoud boomspiegels 31 mei
  Goed onderhouden groen zorgt voor een mooie leefomgeving. We gebruiken sinds 2015 geen pesticiden meer voor het onderhoud van het openbaar groen en van onze wegen, voetpaden en parkings. Onderhoud je openbaar groen dat grenst aan jouw woning? Dan ontvang je gratis groenafvalzakken.
 • Wedstrijd #bijbeernem

  KleinebijkustkrokusaandeKleineBeer#igbeernem#bijbeernem 31 mei
  De Bijenwerkgroep organiseert een wedstrijd ‘bijenvriendelijke tuin’! Met deze wedstrijd willen we mensen aansporen om voedsel en een stuifmeelrijke omgeving te voorzien voor bijen. Neem een foto van je tuin (bijenhotel, bloementuin- of weide, bij-fie) en post die vervolgens op onze Facebookpagina of Instagram.
 • Rondleiding begraafpark Sint-Lambertus

  Begraafplaats Sint-Lambertus 28 mei
  In het kader van de week van de begraafplaatsen organiseren we op zondag 28 mei een rondleiding in het vernieuwde begraafpark Sint-Lambertus. Geniet van het lentegroen terwijl de gids je meeneemt op ontdekkingstocht langs de stenen getuigen van het Oedelemse verleden.
 • Expo 'Grenzeloze kunst'

  expo grenzeloze kunst 24 mei
  Je kan de expo 'Grenzeloze Kunst', met kunstwerken van kunstenaars uit de zorgsector, gratis bezoeken van zaterdag 29 april tot en met woensdag 24 mei in Het Schepenhuys.
 • Infoavond "Opvoedingsvragen"

  papa en kind 23 mei
  Naar aanleiding van de week van de opvoeding organiseert het Huis van het Kind Beernem de gratis infoavond "Opvoedingsvragen" op dinsdag 23 mei om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Infoavond "Uitgaan, experimenteren en vrienden"

  tieners 18 mei
  Naar aanleiding van de week van de opvoeding organiseert het Huis van het Kind Beernem de gratis infoavond "Uitgaan, experimenteren en vrienden" op donderdag 18 mei om 20.00 i in Sporthal Drogenbrood.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte

  belastingsaangifte 15 mei
  Wil je hulp bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan langs op maandag 15 mei in O.C. De Kleine Beer. Tussen 8.30 en 12.00 u helpt een ambtenaar van de belastingdienst om je belastingformulier in te vullen. Er is dus geen zitdag meer in het Sociaal Huis in Sint-Joris.
 • Inschrijvingen Grabbelpas Doedingen en T-Rit

  doedingen 10 mei
  Inschrijven voor de Grabbelpas Doedingen en T-Ritactiviteiten kan vanaf woensdag 10 mei om 18.00 u. Surf hiervoor naar https://reservaties.beernem.be.
 • Tienerwerking T-Rit

  T-rit 10 mei
  Zit je in het eerste, tweede of derde middelbaar en heb je zin in een chille zomer? Dan is T-Rit iets voor jou! Samen met onze animatoren kun je op maandag en woensdag je eigen goesting doen in Jeugdhuis The Nooddle.
 • Theatervoorstelling ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ in PC Sint-Amandus

  Kortsluiting in mijn hoofd 09 mei
  Niet minder dan drie procent mensen krijgen in hun leven te maken met psychose. Toch blijkt de kennis erover gering en bestaan er nog tal van vooroordelen. Te Gek!? wil met zijn nieuwe jaarcampagne in Vlaanderen de kennis over psychose vergroten en het taboe en stigma errond aanpakken.
 • Vernieuwing toplaag Wellingstraat

  Wellingstraat 04 mei
  Vanaf dinsdag 2 mei wordt, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, de toplaag van Wellingstraat vernieuwd. De toplaag wordt in beide richtingen afgefreesd en opnieuw geasfalteerd tussen de rotonde aan de H. d’Ydewallestraat en de brug over de E40.
 • Open blad mei 2017

  cover open blad 01 mei
  Lees hier de nieuwste editie van Open blad. Je kan nog altijd meedoen aan de fotowedstrijd #BijBeernem! Neem een foto van je bijenhotel, bloementuin of bloemenweide, of neem een bij-fie (selfie met een bij of bijenvriendelijke bloem). Post vervolgens die foto op onze facebookpagina met de hashtag #bijbeernem.
 • Sluitingsdagen mei

  Sorry we zijn gesloten 01 mei
  Het gemeentehuis, het Sociaal Huis, de bibliotheek, O.C. De Kleine Beer, Huis van het Kind, de sportparken, het recyclagepark en het zwembad zijn gesloten op maandag 1 mei en donderdag 25 mei. Het Sociaal Huis, de bib en de kinderopvang maken de brug op vrijdag 26 mei.
 • Wie doet mee met Buren bij Kunstenaars?

  buren bij kunstenaars 30 april
  Buren bij Kunstenaars 2017 zoekt kunstenaars die hun atelier willen openstellen voor het publiek. Je kan hiervoor inschrijven tot en met 30 april. Tijdens de driedaagse 20, 21 en 22 oktober zetten kunstenaars uit West-Vlaanderen hun deuren open voor het grote publiek.
 • Vacature begeleiders buitenschoolse kinderopvang

  jobs 28 april
  We leggen een wervingsreserve aan voor begeleid(st)ers in de buitenschoolse kinderopvang. Je vangt kinderen op uit het lager en kleuteronderwijs voor en na de schooluren, op woensdagnamiddagen en op vakantiedagen. Is deze job iets voor jou? Dien dan uiterlijk op 6 juni je kandidatuur in.
 • Vacature technisch beambten schoonmaak

  vacature 26 april
  We leggen een wervingsreserve aan voor deeltijdse medewerkers (maximum 25 uur per week) voor schoonmaak van onze gemeentelijke gebouwen. Geïnteresseerd? Dien dan uiterlijk op dinsdag 6 juni je sollicitatie in.
 • Welkom in Het Schepenhuys

  Het Schepenhuys 26 april
  Het Schepenhuys is volledig gerenoveerd. Op de gelijkvloers is de toeristische dienst, op de eerste verdieping Bib Het Schepenhuys, op de zolderverdieping de Vliering en ondergronds de exporuimte. Voel je welkom in Het Schepenhuys! Doe de schattenjacht met de kinderen en test de photobooth uit.
 • Consultatiebureau Kind en Gezin zkt. vrijwilligers

  vrijwilliger consultatiebureau 21 april
  Ga je graag met kleine kindjes om? Zoek je sociaal contact? Sluit dan aan bij de vrijwilligers van het consultatiebureau van Kind en Gezin! Als vrijwilliger help je ongeveer 1 keer per maand een paar uurtjes in de voor- of namiddag.
 • Openbare verkoop van gemeente-eigendommen

  Openbare verkoop pastorie 21 april
  Het gemeentebestuur verkoopt de pastorie van Oedelem en de pastorie van Sint-Joris via openbare verkoop. FED-net treedt op als bemiddelaar tussen het bestuur en de koper. Op www.fed-net.org vind je dan ook alle info over de te koop gestelde panden, de mogelijkheid om de panden te bezoeken en het verkoopreglement.
 • Brochure Zomer 2017

  Brochure zomer 2017 20 april
  Heb jij ‘m al gezien? Onze nieuwe zomerbrochure loopt weer over van leuke activiteiten voor kinderen. We hebben het boekje verdeeld in de Beernemse scholen. Zit je kind niet in Beernem op school of heb je toch geen exemplaar ontvangen? Kom gerust een exemplaar ophalen bij de jeugddienst in sporthal Drogenbrood.
 • Subsidie voor bewoonde zwaluwnesten

  zwaluwen 19 april
  Ondertussen zijn de eerste zwaluwen gespot in ons land. Hun aanwezigheid in de buurt van huizen en boerderijen werd als vanzelfsprekend beschouwd. Maar sinds de jaren 60 is hun aantal sterk verminderd. Één van de oorzaken is het verlies van geschikte nestplaatsen.
 • Sijselestraat onderbroken vanaf 18 april

  werken2 18 april
  Vanaf dinsdag 18 april starten de wegenis- en rioleringswerken ter hoogte van het kruispunt Sijselestraat - Zandberg - Egyptestraat. Tijdens deze fase wordt ook een stuk van de Sijselestraat vernieuwd (de betonvakken wordt vervangen door asfalt). Daarom zal de Sijselestraat volledig afgesloten worden.
1-30 Van 100