naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2017

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2017.
 • Vorming 'Lut Celie'

  Lut Celie 21 november
  Het Huis van het Kind organiseert, samen met Gezinsbond, de gratis vorming 'Anders kijken en luisteren naar jongeren – vergroten/ontwikkelen van hun draagkracht' op dinsdag 21 november om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Silent City Meets Living City

  Affiche Silent City 14 oktober
  Ook Beernem wil graag zijn steentje bijdragen aan de herdenking van ‘100 jaar Slag bij Passendale’. We voorzien, i.s.m. Warm Beernem en Cultuurhistorische Kring Sint-Joris, een bus om samen richting Zonnebeke te rijden en deel te nemen aan het evenement met licht, muziek, evocatie en persoonlijke verhalen.
 • Techniekacademie start opnieuw in september

  techniekacademie 02 september
  Zit je volgend schooljaar in het 5de of 6de leerjaar? Heb je interesse in STEM (Science Technology Engineering Mathematics)? Vind je het een uitdaging om de wereld te verbeteren en mensen te helpen? Dan is de Techniekacademie geknipt voor jou!
 • Inschrijvingen Academie voor muziek, woord en dans 2017-2018

  Academie 30 augustus
  Inschrijven voor volgend schooljaar kan op woensdag 30 augustus tussen 17.30 en 19.30 u in de middenschool Sint-Lutgart. Betalen kan enkel elektronisch. Tijdens de eerste weken van september kan je ook nog inschrijven.
 • Grabbelpas slotfeest

  slotfeest Grabbelpas 28 augustus
  Op 28 augustus zwaaien we de zomer en de Grabbelpas weer uit op het slotfeest. Ga jij mee naar het Boudewijnpark of Bellewaerde?
 • Sporteldag op maandag 28 augustus

  sporteldag 28 augustus
  Op de Beernemse Sporteldag op maandag 28 augustus in sportpark Den Akker kunnen 50-plussers kennis maken met tal van recreatieve en seniorvriendelijke sportactiviteiten. Je kan kiezen uit volgende sporten: badminton, wandelen, petanque, natuurwandeling, line-dance en yoga.
 • Bunkerrock

  Bunkerrock 26 augustus
  In samenwerking met vzw Den Bunker organiseren we op zaterdag 26 augustus Bunkerrock. Dit is een gratis festival op de Markt van Oedelem. Iedereen is welkom vanaf 19.00 u voor optredens van Jacle Bow, Hydrogen Sea, Milo Meskens en Mondayitis
 • Inschrijvingsavond buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje

  inschrijvingen kinderopvang 23 augustus
  Gaat je kind na de zomervakantie voor de eerste keer naar de kinderopvang? Dan moet je op voorhand je kind registreren bij Huis van het Kind. Dit kan tijdens de inschrijvingsavond op woensdag 23 augustus om 19.30 u in de vergaderzaal van Sporthal Drogenbrood.
 • Openluchtfilm La la Land

  La la land 18 augustus
  Op vrijdag 18 augustus vertonen we in de Kooldreef de film La la Land in open lucht. De film start om 21.00 u maar vanaf 19.30 u gaat het zomerse terras open voor een hapje en een drankje. Breng gerust je eigen stoel en dekentje mee, installeer je voor het groot scherm en laat het vakantiegevoel maar komen.
 • Openluchtfilm De premier

  De Premier 12 augustus
  Op zaterdag 12 augustus vertonen we in Kleuterweelde de film De Premier in open lucht. De film start om 21.00 u maar vanaf 19.30 u gaat het zomerse terras open voor een hapje en een drankje. Breng gerust je eigen stoel en dekentje mee, installeer je voor het groot scherm en laat het vakantiegevoel maar komen.
 • Captatieverbod uit onbevaarbare waterlopen voor beregening

  De Gevaerts! #nofilter #igbeernem 26 juli
  Wegens de aanhoudende droogte is het verboden om water op te pompen uit de onbevaarbare waterlopen van het bekken van de Brugse Polders in Beernem, Oostkamp, Wingene, Torhout en Zedelgem en het deelbekken van de Poekebeek in Ruiselede en Tielt. Dit captatieverbod geldt tot 18 augustus.
 • Kloosterstraat opnieuw open op 20 juli

  werken groot 20 juli
  De wegen- en rioleringswerken in de Kloosterstraat in Knesselare lopen stilaan op hun einde. De weg is terug open voor alle verkeer vanaf donderdagavond 20 juli. Op 21 en 22 augustus brengt de aannemer de wegmarkeringen aan waardoor de Kloosterstraat terug voor 2 dagen zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Akkerranden (laten) maaien

  klepelmaaier voor akkerranden 18 juli
  De eerste gewassen worden al geoogst en nieuwe gewassen worden gezaaid of gepland. Dit is misschien ook even het moment om te kijken naar de toestand van de randen. Staan deze er wat ruiger bij of tonen de onkruiden tekenen van bloei dan is het nu het moment om deze te maaien om zaadvorming te voorkomen.
 • Zomersluiting Bib Het Schepenhuys

  bib gesloten 17 juli
  Bib Het Schepenhuys is gesloten van woensdag 16 tot en met zaterdag 26 augustus. Hou er rekening mee dat Bib Het Schepenhuys niet open is op dinsdag tijdens de maanden juli en augustus.
 • Zomersluiting O.C. De Kleine Beer

  sorry we zijn gesloten 17 juli
  O.C. De Kleine Beer is gesloten van maandag 24 juli tot en met vrijdag 4 augustus.
 • Vogelgriep: maatregelen die van kracht zijn in België

  Kleurrijke groenafval verwerkers #igbeernem 15 juli
  Het toezichtsgebied (de zone van 10 km rond de haard van Aviaire influenza in Waardamme) is sinds 15 juli 2017 opgeheven. Onder voorbehoud dat er zich geen nieuwe ontwikkelingen voordoen, zijn er maatregelen die van toepassing zijn in België n.a.v. de vogelgriep, zowel voor hobbyhouders als voor professionelen.
 • Captatieverbod voor beregening voor recreatieve doeleinden

  De Gevaerts! #nofilter #igbeernem 14 juli
  Wegens de aanhoudende droogte is het verboden om water op te pompen uit waterlopen voor recreatieve doeleinden. Dit geldt zowel voor bevaarbare als onbevaarbare waterlopen in West-Vlaanderen. Dit captatieverbod geldt tot 28 juli.
 • Sijselestraat opnieuw open op donderdag 13 juli

  Sijselestraat 14 juli
  Op donderdag 13 juli (einde werkdag) is de Sijselestraat opnieuw open voor alle verkeer. Na het bouwverlof werkt de aannemer aan het fietspad in de Sijselestraat. Het verkeer wordt dan geregeld met verkeerslichten.
 • Zoneraad en zonecollege Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 - Verslagen

  hulpverleningszone 1 13 juli
  Hieronder kan je de verslagen downloaden van de Zoneraad Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1.
 • Bekendmaking gemeentelijke reglement

  12 juli
  Overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet wordt aan het publiek bekendgemaakt dat de gemeenteraad in de zitting van 6 juli 2017 volgende gemeentelijk reglement heeft vastgesteld:
 • Bekendmaking gemeentelijke reglementen

  12 juli
  Overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet wordt aan het publiek bekendgemaakt dat de gemeenteraad in de zitting van 6 juli 2017 volgende gemeentelijke reglementen heeft vastgesteld:
 • Openbaar Onderzoek over aanvraag van omgevingsvergunning

  12 juli
  Vanhulle Hubert, Langendonkstraat 20, 8730 Sint-Joris heeft een aanvraag ingediend voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit. Kort omgeschreven gaat het over de hernieuwing van de vergunning, de omvorming tot een afmestbedrijf en de uitbreiding tot 1.869 vleesvarkens.
 • Wie steekt de eerste Bizz Awards op zak?

  Bizz Awards 12 juli
  Beernem heeft een breed scala aan ondernemers. Goed ondernemerschap is een voorbeeld voor anderen en dat zetten we graag in de schijnwerpers. De uitreiking van de Bizz Awards stimuleert, inspireert, verbindt en geeft bekendheid aan ondernemerschap in Beernem.
 • Bekendmaking gemeentelijk reglement

  07 juli
  Overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet wordt aan het publiek bekendgemaakt dat de gemeenteraad in de zitting van 6 juli 2017 volgend gemeentelijk reglement heeft vastgesteld:
 • Openbaar Onderzoek over aanvraag van omgevingsvergunning

  07 juli
  LV Van Praet, Danegemstraat 27, 8730 Beernem heeft een aanvraag ingediend voor: stedenbouwkundige handelingen. Kort omgeschreven gaat het over een regularisatie
 • Nieuwe fietstunnels, brug en langswegen voor een nog hogere veiligheid

  Fietstunnel 06 juli
  Vandaag hebben Infrabel en de gemeenten Aalter en Beernem de drie nieuwe fiets- en voetgangerstunnels, één brug en verschillende langswegen langs het spoor geopend. Op minder dan twee jaar heeft de infrastructuurbeheerder vijf overwegen op de drukste spoorlijn van ons land vervangen door mobiliteitsalternatieven.
 • Onderzoek tot MER: Sectoraal GRUP ‘Zonevreemde bedrijven - herziening deelplan De Busschere’

  06 juli
  Het Sectoraal GRUP ‘Zonevreemde bedrijven - herziening deelplan De Busschere’ komt in aanmerking voor een onderzoek tot de milieueffectrapportage (MER).
 • De Schatten van Vlieg in bib Beernem

  vlieg 01 juli
  Kennen jullie Vlieg al? Wanneer je Vlieg te zien krijgt, dan mag je zeker zijn dat er een leuke jeugdactiviteit is in een museum, een cultuurhuis,... of in de bibliotheek. Deze zomer kan je samen met Vlieg op schattenjacht gaan in de bib.
 • Geen zitdag pensioen in de vakantie

  01 juli
  Er is geen zitdag pensioen in juli en augustus.
1-30 Van 91