naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen kinderopvang ‘t Knipoogje 2017

  jeroentje bko 31 december
  Bekijk hier de sluitingsdagen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje voor het jaar 2017.
 • Vorming 'Draagkracht bij kinderen met Lut Celie' op dinsdag 21 november

  Lut Celie 21 november
  Het Huis van het Kind organiseert, samen met Gezinsbond, de gratis vorming 'Anders kijken en luisteren naar jongeren – vergroten/ontwikkelen van hun draagkracht' op dinsdag 21 november om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Workshop ‘workshop kindergrime en glittertattoos’ op woensdag 8 november

  08 november
  Eerst wordt er kort wat uitleg gegeven over de soorten producten, verschillende materialen, hygiëne,... . Daarna worden verschillende technieken getoond. Na de demonstratie krijg je volop de kans om alles uit te proberen, te experimenteren met kleuren, vormen, glitters, … Per inschrijving mag er één kind meekomen.
 • Doe mee met Reveil

  Reveil 01 november
  Reveil is een beweging die artiesten oproept om Allerheiligen nieuw leven in te blazen. Op 1 november doorbreekt Reveil rond zonsondergang (van 17.00 tot 18.00 u) de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen. Ook in Beernem doen we mee met dit opmerkelijke initiatief in begraafpark Sint-amandus.
 • Spring in ’t Veld

  Geen betere manier om zen top weekend af te sluiten! #winners #ChiroSint-Joris #oudleiding #igbeernem 29 oktober
  28 en 29 oktober is het klassieke sport- en funweekend! De jeugd van Beernem gaat elkaar al voet- en volleyballend te lijf in Sporthal Den Akker in Oedelem. Elke Beernemse jeugdvereniging mag binnenkort een uitnodiging verwachten om zich via het e-loket in te schrijven.
 • Digitale Week in de bib

  digitale week 28 oktober
  Van 20 oktober tot en met 5 november is het Digitale Week. Tijdens die week kan je in de bib terecht voor verschillende demo’s.
 • Voorleesmoment ‘O monster, eet me niet op!’

  voorleesmoment 28 oktober
  Op zaterdag 28 oktober om 10.30 u gaan we samen griezelen in de bib. Laat je kinderen kennismaken met de kleine, walgelijke, gillende, doodenge monsters uit ‘Dit is een boek vol monsters’ van Guido Van Genechten. Nadien kunnen ze zelf hun eigen monsters maken met de techniek ‘watercolour blow art’.
 • Seniorenshow ‘Ode aan de grootste cabaretiers’

  Sonny Vande Putte 23 oktober
  In een nieuwe én vernieuwende zaalshow brengt de zanger van "De Tijd van Toen" een ode aan de grootste cabaretiers. Toon Hermans, Wim Sonneveld, Henk Elsink en Urbanus passeren de revue, maar ook Kommil Foo en Herman Finkers. Iedereen is welkom op maandag 23 oktober om 14.00 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Buren bij kunstenaars

  buren bij kunstenaars - de familie Vanbaelenberghe 22 oktober
  Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober organiseert provincie West-Vlaanderen 'Buren bij kunstenaars'. Dit jaar kan je volgende Beernemse kunstenaars aan het werk zien:
 • Infoavond 'Slapen bij kinderen' op woensdag 18 oktober

  slapend kind 18 oktober
  Tijdens deze infoavond gaat Dr. Karlien Dhondt (UZ Gent) in op de betekenis van de slaap voor de ontwikkeling van het opgroeiende kind. Ze kadert de oorzaken van slaapproblemen en beantwoordt de vragen ‘kunnen ouders er iets aan doen’, ‘wanneer is onderzoek noodzakelijk’ en ‘wat zijn mogelijke behandelingen’.
 • Silent City Meets Living City

  Affiche Silent City 14 oktober
  Ook Beernem wil graag zijn steentje bijdragen aan de herdenking van ‘100 jaar Slag bij Passendale’. We voorzien, i.s.m. Warm Beernem en Cultuurhistorische Kring Sint-Joris, een bus om samen richting Zonnebeke te rijden en deel te nemen aan het evenement met licht, muziek, evocatie en persoonlijke verhalen.
 • Wannes Deleu ‘Op straat’

  Wannes Deleu 13 oktober
  De GROS heeft Wannes Deleu gestrikt om te komen spreken in Beernem. Hij doet dit op vrijdag 13 oktober om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer. Wannes heeft voor zijn TV-reeks "Op straat" een maand als dakloze geleefd in Antwerpen. Om te ondervinden hoe het is om de dagen en nachten op straat door te brengen.
 • Beernem pilootproject Unified Sporten

  unified sporten 12 oktober
  Op 1 oktober ondertekent Beernem het charter voor ‘Unified Sporten’. Bij Unified Sporten zijn de ploegen samengesteld uit personen met een verstandelijke beperking én personen zonder verstandelijke beperking. Zo engageren we ons om de integratie van atleten met een verstandelijke beperking dmv sport te ondersteune
 • Handel & wandel in Oedelem

  Handel & wandel in Oedelem 07 oktober
  Stip zaterdag 7 oktober aan in je agenda want dan organiseren we ‘Handel & wandel in Oedelem’: een heuse handelsactie waarbij alle deelnemende handelaars hun zaak in de kijker zetten. Breng ze allemaal een bezoekje via een uitgestippelde route. Onderweg word je geanimeerd door de heren van Kartje Kilo en Racebob.
 • Week van de geestelijke gezondheid

  logo week van de geestelijke gezondheid 02 oktober
  De week van de geestelijke gezondheid komt er opnieuw aan onder de noemer ‘samen veerkrachtig’. De Beernemse zorginstellingen hebben verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van de week van de geestelijke gezondheid. Hieronder vind je alvast een overzicht van de activiteiten.
 • De bib verwent haar leden

  verwendag bib 30 september
  De bibliotheek van Beernem verwent haar leden op de Dag van de klant. Kom binnen in de bib en geniet van een tas koffie met een koekje, wereldse Oxfamfruitsap of cava.
 • Workshop ‘Wondzorg bij kinderen’ op maandag 25 september

  Wondzorg 25 september
  Dagdagelijkse eerste hulp, daar gaat het over tijdens deze workshop. Kinderen zijn actief en dat levert soms wel kleine ongevallen op. Bloedingen, schaafwonden, gapende wonden… het zijn zaken die regelmatig voorkomen thuis of in de opvang. Deze cursus zet op een rijtje wat je best doet om wonden goed te verzorgen.
 • Ook schoon genoeg van zwerfvuil?

  Ook schoon genoeg van zwerfvuil 24 september
  Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu en kost dit hopen geld. Daarom is er in september de handhavingsweek (18-24 september).
 • Agenda gemeenteraad 21 september 2017

  #igbeernem scouts goed vertegenwoordigd op de zitting gemeenteraad #scoutsbeernem 21 september
  Donderdag is er om 19.30 u gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen is welkom om de gemeenteraad bij te wonen. Je kan onderaan dit nieuwsbericht de agenda van de gemeenteraad downloaden. In het document vind je ook een overzicht van de vragen en suggesties die aan bod zullen komen.
 • Ouderbijeenkomsten (baby’s en peuters)

  logo HVHK 21 september
  Heb je als ouder zin of behoefte om ervaringen uit te wisselen of bezorgdheden te delen met andere ouders? Huis van het Kind start in het najaar met twee ouderbijeenkomsten waarbij in kleine groep gezellig wordt bijgepraat over een pedagogisch onderwerp. Dit onder leiding van een verpleegkundige van Kind en Gezin.
 • Nieuw leesjaar Kinder- en Jeugdjury

  KJV 20 september
  Kinderen en jongeren die graag lezen, kunnen zich in Beernem aansluiten bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV). Van september tot maart lees je 8 nieuwe boeken en kom je vier keer samen in kleine leesgroepen. Samen met leeftijdsgenoten en een volwassen begeleider bespreek je de gelezen boeken.
 • Zoneraad en zonecollege Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1 - Agenda's & Verslagen

  hulpverleningszone 1 20 september
  Hieronder kan je de verslagen downloaden van de Zoneraad Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1.
 • Geef een BEERNEM.KADO cadeau

  kadobon 18 september
  Wil je een origineel cadeau geven? Geef een BEERNEM.KADO! Wie hem krijgt kan terecht bij meer dan 40 deelnemende handels- en horecazaken in Beernem. Ga langs bij één van de verkooppunten, kies het gewenste bedrag en geef de Beernem.kado cadeau!
 • Werken Scherpestraat en Beernemstraat

  Beernemstraat 18 september
  In de Scherpestraat en de Beernemstraat worden de betonstraatstenen en de betonplaten binnen de bebouwde kom vervangen door asfalt. De werken starten op maandag 18 september. Er zijn 30 werkdagen voorzien. De doorgang tussen Beernem en Oedelem is gans die tijd onderbroken, behalve voor fietsers.
 • Orgaandonatie kan ook jouw leven redden!

  orgaandonatie 13 september
  LEIF West-Vlaanderen voert dit najaar een sensibilisatiecampagne rond orgaandonatie omwille van de behoefte aan donoren en het actuele tekort ervan. Een uitdrukkelijke positieve wilsbeschikking voor donatie is een heel goede stap maar even belangrijk is dat de familie op de hoogte is van je bereidheid tot donatie.
 • Zet je in voor verkeersveiligheid….word gemachtigd opzichter!

  gemachtigd opzichter 13 september
  Begin september zijn er al 8 mensen die de opleiding tot gemachtigd opzichter hebben gevolgd. Zij helpen binnenkort voetgangers veilig de straat oversteken. Wil je ook gemachtigd opzichter worden, volg dan de opleiding op zaterdag 28 oktober van 9 tot 13 u in het veiligheidsgebouw in Oostkamp (Siemenslaan 6).
 • Modder op de weg = gevaar op de weg

  Modder op de weg 04 september
  De oogsttijd is een periode van toegenomen drukte en verkeersonveiligheid op de wegen van en naar de landbouwbedrijven en velden. Vooral als het weer slechter wordt, treedt er een bekend probleem op: modder op de weg!
 • Techniekacademie start opnieuw in september

  techniekacademie 02 september
  Zit je volgend schooljaar in het 5de of 6de leerjaar? Heb je interesse in STEM (Science Technology Engineering Mathematics)? Vind je het een uitdaging om de wereld te verbeteren en mensen te helpen? Dan is de Techniekacademie geknipt voor jou!
 • Sportraad zoekt nieuw logo

  01 september
  De Beernemse sportraad is op zoek naar een nieuw logo. Wil jij het nieuwe logo ontwerpen? Neem dan deel aan de ontwerpwedstrijd en wie weet win je wel een mooie prijs.
 • Inschrijvingen Academie voor muziek, woord en dans 2017-2018

  Academie 30 augustus
  Inschrijven voor volgend schooljaar kan op woensdag 30 augustus tussen 17.30 en 19.30 u in de middenschool Sint-Lutgart. Betalen kan enkel elektronisch. Tijdens de eerste weken van september kan je ook nog inschrijven.
1-30 Van 82