naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Silent City Meets Living City

  Affiche Silent City 14 oktober
  Ook Beernem wil graag zijn steentje bijdragen aan de herdenking van ‘100 jaar Slag bij Passendale’. We voorzien, i.s.m. Warm Beernem en Cultuurhistorische Kring Sint-Joris, een bus om samen richting Zonnebeke te rijden en deel te nemen aan het evenement met licht, muziek, evocatie en persoonlijke verhalen.
 • Grabbelpas slotfeest

  slotfeest Grabbelpas 28 augustus
  Op 28 augustus zwaaien we de zomer en de Grabbelpas weer uit op het slotfeest. Ga jij mee naar het Boudewijnpark of Bellewaerde?
 • Bunkerrock

  Bunkerrock 26 augustus
  In samenwerking met vzw Den Bunker organiseren we op zaterdag 26 augustus Bunkerrock. Dit is een gratis festival op de Markt van Oedelem. Iedereen is welkom vanaf 19.00 u voor optredens van Jacle Bow, Hydrogen Sea, Milo Meskens en Mondayitis
 • Inschrijvingsavond buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje

  inschrijvingen kinderopvang 23 augustus
  Gaat je kind na de zomervakantie voor de eerste keer naar de kinderopvang? Dan moet je op voorhand je kind registreren bij Huis van het Kind. Dit kan tijdens de inschrijvingsavond op woensdag 23 augustus om 19.30 u in de vergaderzaal van Sporthal Drogenbrood.
 • Openluchtfilm La la Land

  La la land 18 augustus
  Op vrijdag 18 augustus vertonen we in de Kooldreef de film La la Land in open lucht. De film start om 21.00 u maar vanaf 19.30 u gaat het zomerse terras open voor een hapje en een drankje. Breng gerust je eigen stoel en dekentje mee, installeer je voor het groot scherm en laat het vakantiegevoel maar komen.
 • Openluchtfilm De premier

  De Premier 12 augustus
  Op zaterdag 12 augustus vertonen we in Kleuterweelde de film De Premier in open lucht. De film start om 21.00 u maar vanaf 19.30 u gaat het zomerse terras open voor een hapje en een drankje. Breng gerust je eigen stoel en dekentje mee, installeer je voor het groot scherm en laat het vakantiegevoel maar komen.
 • Vlaanderen Feest

  Vlaanderen feest 08 juli
  Op zaterdag 8 juli ben je vanaf 14.00 u welkom op het plein bij O.C. De Kleine Beer. We zetten samen al feestend de zomer in!
 • Themakampen 2017

  themakampen 01 juli
  Een themakamp betekent speelplezier van maandag tot vrijdag voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. De kampen vinden plaats in en rond O.C. De Kleine Beer. Elke week kadert in een specifiek thema. Vanaf dinsdag 28 maart om 18.00 u kan je je kind(eren) online inschrijven.
 • Studeren in Beernem

  studeren in beernem 30 juni
  Juni is in aantocht: de examens komen eraan. De studieboeken liggen al klaar, maar je moet deze niet op je eentje bestrijden. Wij voorzien een studiezaal!
 • Wedstrijd #bijbeernem

  KleinebijkustkrokusaandeKleineBeer#igbeernem#bijbeernem 30 juni
  De Bijenwerkgroep organiseert een wedstrijd ‘bijenvriendelijke tuin’! Met deze wedstrijd willen we mensen aansporen om voedsel en een stuifmeelrijke omgeving te voorzien voor bijen. Neem een foto van je tuin (bijenhotel, bloementuin- of weide, bij-fie) en post die vervolgens op onze Facebookpagina of Instagram.
 • Inschrijvingen Academie 2017-2018

  Academie 26 juni
  Inschrijven voor volgend schooljaar kan op maandag 26 juni tussen 17.30 en 20.00 u en op woensdag 30 augustus tussen 17.30 en 19.30 u in de middenschool Sint-Lutgart. Betalen kan enkel elektronisch. Tijdens de eerste weken van september kan je ook nog inschrijven.
 • Proeven van de Academie voor muziek, woord en dans

  Academie 26 juni
  Wil je eens zien hoe het eraan toe gaat tijdens de lessen? Kom dan zeker langs tijdens de ‘open lesweek’ in de middenschool Sint-Lutgart in Beernem op maandag 26 juni van 16.30 tot 17.30 u. Je kan de lessen muziek, woord en dans mee volgen. Nadien heb je de mogelijkheid om in te schrijven voor volgend schooljaar.
 • Picknick in Casale Del Vino

  Casale Del Vino 25 juni
  Op zondag 25 juni vanaf 11.00 u zetten we het toeristisch seizoen in met een picknick in Casale Del Vino. Picknick je mee, dan ontvang je alvast een lekker glaasje prosecco. Neem je vrienden, buren en familie mee en vergeet ook je picknick niet!
 • Dag in ’t Park

  Zomer in het #Bargepark ? #dagintpark #dip #igbeernem 24 juni
  Dag in ’t park is het evenement bij uitstek om de zomer in te zetten. Op zaterdag 24 juni organiseert de jeugdraad opnieuw deze fijne namiddag in het Bargepark vanaf 14.00 u.
 • Ben jij sportkampioen?

  Every change is the begin of a new chapter. Life is short, so don't waist your time. #hardlopenisleuk #training #igbeernem 23 juni
  Viel jij sportief in de prijzen? Heb je minstens een provinciale titel behaald? Ben jij kampioen, alleen of met je ploeg? Laat het ons weten ten laatste op zondag 11 juni zodat je (samen met je team) een sportmedaille kan ontvangen tijdens de kampioenenviering op vrijdag 23 juni.
 • Captatieverbod uit onbevaarbare waterlopen voor beregening

  De Gevaerts! #nofilter #igbeernem 21 juni
  Wegens de aanhoudende droogte is het verboden om water op te pompen uit de onbevaarbare waterlopen van het bekken van de Brugse Polders in Beernem, Oostkamp, Wingene, Torhout en Zedelgem en het deelbekken van de Poekebeek in Ruiselede en Tielt. Dit captatieverbod is geldig voor een periode van 14 dagen.
 • Duurzaam omgaan met drinkwater

  Fun #nichtjes #igbeernem 21 juni
  Wegens de aanhoudende droogte is er een verbod om water van het publieke drinkwaternet te gebruiken om particuliere zwembaden te vullen, auto's te wassen, verhardingen af te spuiten, velden en tuinen te besproeien,...
 • Hitte: zorg voor jezelf en anderen

  Veeldrinken#igbeernem#citroenwater#sisterandbrother#sunshine#papa#idee 21 juni
  Zeer warme dagen zijn niet zonder gevaar. De warmte kan problemen veroorzaken. Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen. Wees cool bij hitte en gezond bij ozon. Beperk je risico en volg deze tips:
 • Cultuuragenda 2017-2018

  Cover cultuuragenda 20 juni
  Er is een nieuwe cultuuragenda uit met een overzicht van de activiteiten die plaatsvinden in 2017 en 2018. Deze valt op 20 juni bij jou in de bus. Geen exemplaar ontvangen? Kom gerust eentje halen bij de cultuurdienst in het O.C.
 • Zitdag pensioen

  20 juni
  Er is geen zitdag pensioen in juli en augustus. De laatste voor de vakantie is op dinsdag 20 juni: zelfstandigen tussen 9.30 en 10.30 u, werknemers tussen 9.00 en 11.00 u.
 • Captatieverbod voor beregening voor recreatieve doeleinden

  De Gevaerts! #nofilter #igbeernem 19 juni
  Wegens de aanhoudende droogte is het verboden om water op te pompen uit waterlopen voor recreatieve doeleinden. Dit geldt zowel voor bevaarbare als onbevaarbare waterlopen in West-Vlaanderen. Dit captatieverbod is geldig voor een periode van 14 dagen.
 • Sijselestraat onderbroken tot aan bouwverlof

  werken2 15 juni
  Sinds dinsdag 18 april zijn er wegenis- en rioleringswerken ter hoogte van het kruispunt Sijselestraat - Zandberg - Egyptestraat. Tijdens deze fase wordt ook een stuk van de Sijselestraat vernieuwd (de betonvakken wordt vervangen door asfalt). Daarom is de Sijselestraat volledig afgesloten.
 • Vogelgriep in onze regio

  Kleurrijke groenafval verwerkers #igbeernem 15 juni
  Er zijn besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Oostkamp (Waardamme) en een hobbyhouder in Zuienkerke. Er zijn strikte maatregelen van toepassing voor professionele en particuliere houders in (een deel van) Beernem.
 • Attesten aanvragen? Doe het online!

  verschillende schermen 13 juni
  Je hoeft niet voor alles naar het gemeentehuis te komen. Sommige dingen kan je ook gewoon online regelen, bv. als je een document nodig hebt.
 • BE-Alert verwittigt je bij noodsituatie

  Be-Alert 13 juni
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in Beernem? Schrijf je in op BE-Alert om op de hoogte te zijn van een noodsituatie en om de nodige instructies te krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
 • Een ontspannen zomervakantie met de bib

  Summer Season has started #filterneeded #whitelegs #igbeernem 13 juni
  Eindelijk zomervakantie! Misschien heb je nu meer tijd om te lezen of om even langs te komen in de bib. Wees welkom en laat je verrassen door het grote aanbod. Weet dat je bij ons ook reisgidsen, luisterboeken, dwarsliggers en e-readers kan uitlenen.
 • Veilig omgaan met asbest

  asbest 13 juni
  Het is algemeen geweten dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Asbest is ondertussen verboden en niet meer te koop. Maar in het verleden is het materiaal in Vlaanderen veel toegepast. Iedereen kan het daarom nog tegenkomen in en om zijn woning.
 • Zoektocht 'Schat van Praet'

  Schat van Praet 13 juni
  Gans de zomer kan je in Het Schepenhuys met je kinderen op schattenjacht. De zoektocht naar de ‘Schat van Praet’ combineert leuke opdrachten met interessante weetjes over het gebouw. De kinderen mogen zich volledig inleven en verkleed komen als ridder of prinses!
 • Zonder zorgen naar de zon

  zonder zorgen naar de zon 13 juni
  Ga je op vakantie? Vraag vakantietoezicht aan. Dit houdt in dat er op regelmatige basis en vooral tijdens risicovolle uren, een politiepatrouille bij je woning langsgaat.
 • Iedereen verdient vakantie

  iedereen verdient vakantie 07 juni
  Steunpunt Vakantieparticipatie biedt mensen met een laag inkomen betaalbare vakanties en daguitstappen. Wil je een daguitstap of een vakantie boeken, neem dan contact op met het Sociaal Huis of met het Steunpunt Vakantieparticipatie.
1-30 Van 95