naar inhoud
RSS Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Alle berichten
 • Ambitieus masterplan voor Beernem

  Toelichting meerjarenplan in de gemeenteraad van 24 april 2014 31 december
  Het gemeentebestuur van Beernem heeft een ambitieus masterplan klaar voor 2013-2018. Dit masterplan biedt een duidelijke visie over het efficiënt gebruik van het Beernems patrimonium en een optimale afstemming met de gemeentelijke dienstverlening, een langetermijnvisie voor haar gebouwen en dienstverlening.
 • Themakampen 2017

  themakampen 31 augustus
  Een themakamp betekent speelplezier van maandag tot vrijdag voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. De kampen vinden plaats in en rond O.C. De Kleine Beer. Elke week kadert in een specifiek thema.
 • Workshops Keramiek voorjaar 2017

  't Veldzicht 26 juni
  Hieronder kan je het nieuwe aanbod van de kleiworkshops, kinderworkshops en de reeksen vrij atelier van vzw 't Veldzicht downloaden. Er is een kleine wijziging gebeurd met vorige jaren nl. dat je nu op voorhand moet inschrijven voor het vrij atelier.
 • Huis van het Kind: activiteiten en vormingen

  Gezinsbond logo 08 juni
  Huis van het Kind richt zich op alle Beernemse kinderen, jongeren en hun ouders en werkt daarvoor samen met diverse partners. Zo is Gezinsbond een belangrijke partner. Samen met de Gezinsbond organiseert Huis van het Kind activiteiten en vormingen.
 • Hulp bij invullen belastingaangifte

  belastingsaangifte 15 mei
  Wil je hulp bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan langs op maandag 15 mei in O.C. De Kleine Beer. Tussen 8.30 en 12.00 u helpt een ambtenaar van de belastingdienst om je belastingformulier in te vullen. Er is dus geen zitdag meer in het Sociaal Huis in Sint-Joris.
 • Save the date: Uitreiking ‘Prijs voor Inclusie’

  prijs voor inclusie 28 april
  Er werden drie mooie, waardevolle initiatieven genomineerd. Wil je weten wie de winnaar is? Hou dan zeker vrijdag 28 april vrij in je agenda want dan wordt de winnaar van de ‘Prijs voor Inclusie Beernem 2017’ bekendgemaakt.
 • Gratis bloemaarde op 1 april

  nieuws - gratis bloemaarde 01 april
  Op zaterdag 1 april delen we gratis bloemaarde uit aan de inwoners die meedoen met de bebloemingswedstrijd. Elke inschrijver ontvangt een zak van 50 liter bloemaarde. Bij inschrijving ontvang je onmiddellijk een zak bloemaarde.
 • Voordracht ‘De menopauze is hot’

  Menopauze is hot 30 maart
  ‘De menopauze is hot’ is een gratis voordracht van gynaecologe Veronique Ballegeer en menopauzeconsulente Patricia Denys. Daarna volgt een ludieke monoloog van Molviene over haar eigen menopauzeperikelen en de miserie van haar man... Iedereen is welkom op donderdag 30 maart om 20 u in O.C. De Kleine Beer.
 • Infoavond ‘Verhuurder zijn en blijven’

  huis 27 maart
  Als verhuurder moet je aan heel wat regels voldoen en is het niet altijd gemakkelijk om te voorzien in een kwaliteitsvolle huurwoning. Vele instanties kunnen je hierbij helpen zowel op inhoudelijk als financieel vlak. Je leert hun werking en aanbod kennen op deze infoavond op maandag 27 maart om 20 u in het O.C.
 • Expo ‘Wielercultuur in Beernem’

  Lucien D'Hooghe 26 maart
  Met deze expo zetten we de Beernemse wielrenners, veldrijders en wedstrijden in de spotlights. Deze die deel uitmaken van ons collectief geheugen, maar ook deze die door het verstrijken van de jaren in de vergeethoek zijn geraakt. De expo loopt van 3 tot 26 maart in Het Schepenhuys.
 • Openingsrit wielerseizoen Beernem

  Valerie Demey 26 maart
  Als afsluiter van de expo ‘Wielercultuur in Beernem’ organiseren we een recreatieve rit voor wielertoeristen met start en aankomst op de Markt van Oedelem. Iedereen die gebeten is door de wielermicrobe kan deelnemen aan een rit van 45 of 75 km op zondag 26 maart. De officiële start is om 8.30 u.
 • De Cowboyter: voorleesmoment + workshop

  de cowboyter 25 maart
  In maart is er opnieuw een voorleesmoment en een knutselworkshop in de bibliotheek. We vertellen een leuk verhaal en daarna volgt een creatieve uitwerking van het verhaal. Op 25 maart werken we met het leuke verhaal “De Cowboyter” van Dimitri Leue, over een kabouter die cowboy wil worden.
 • Wenskaarten- en posterbeurs

  wenskaarten- en posterbeurs 24 maart
  PC Sint-Amandus organiseert op vrijdag 24 maart een activiteit ten voordele van het Zuiden. Hiervoor werken ze samen met verschillende partners binnen het centrum en van Beernem.
 • Nieuwe inschrijvingen kinderopvang

  inschrijvingen kinderopvang 22 maart
  Gaan je kind(eren) na de paasvakantie voor de eerste keer naar de buitenschoolse kinderopvang ’t Knipoogje? Dan moet je hen op voorhand registreren. Dit kan tijdens de inschrijvingsavond op woensdag 22 maart om 19.30 u in vergaderzaal 3 van sporthal Drogenbrood.
 • Vragenlijst ‘Wat vind jij van je gemeente’ in je bus?

  Gemeentemonitor 22 maart
  Voor de Vlaamse overheid en je gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind je van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de voorzieningen in je gemeente?
 • Gezocht: animatoren Grabbelpas

  gezocht 21 maart
  Elke zomer organiseren de Grabbelpassers activiteiten vol fantasie, spanning, humor en uitdaging voor kinderen. Gaat je hart al wat sneller slaan wanneer je dat leest? Word je dit jaar minstens 16 jaar? Wil je meewerken om kinderen tussen 5 en 12 twaalf een onvergetelijke zomer te bezorgen? Word dan animator!
 • Gezocht: monitoren kinderopvang

  gezocht 21 maart
  We zijn op zoek naar monitoren om kinderen (2,5 tot 12 jaar) te begeleiden in de kinderopvang tijdens de zomervakantie. We zoeken hiervoor enthousiaste jongeren van minstens 18 jaar die vertrouwd zijn met de begeleiding van kinderen.
 • Gezocht: monitoren Paassportkamp

  gezocht 21 maart
  Dit jaar zijn we op zoek naar een aantal sportieve en enthousiaste monitoren om het Paassportkamp te begeleiden. Ben je minimum 18 jaar, volg je een sportopleiding of heb je sportieve affiniteit/kennis en ben je gemotiveerd om met kinderen te werken? Dan ben jij de persoon die we zoeken.
 • Open-atelierdagen ‘t Veldzicht vzw

  Open atelierdagen 't Veldzicht 17 maart
  't Veldzicht vzw nodigt je uit om een kijkje te nemen achter de schermen. Je kan op 13,14,16 en 17 maart iedereen aan het werk zien en de collectie handgemaakte wenskaarten en keramiek bewonderen.
 • Uitreiking De Gouden Beren 2016

  Gouden beren 17 maart
  Iedereen is welkom op de uitreiking van De Gouden Beren op vrijdag 17 maart om 20.00 u in O.C. De Kleine Beer. Wie wordt sportvrouw en sportman 2016? Welke sportploeg gaat naar huis met een Gouden Beer? Wie ontvangt de trofee voor sportverdienste en wie is de meest beloftevolle jongere?
 • Subsidie kleine landschapselementen

  Kleine landschapselementen 15 maart
  Voor het aanplanten en knotten van bomen in agrarisch of natuurgebied kan je een subsidie bekomen. Wil je aanspraak maken op deze subsidie, dien dan voor 15 maart je aanvraag in bij de milieudienst.
 • Lezing ‘Waarom zelfs mijn schoonmoeder zot is … van de koers.’

  Rik Vanwalleghem 14 maart
  “Mijn schoonmoeder kent het verschil niet tussen het voor- en het achterwiel van een fiets. Toch was ze bij de uitzending van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de bergritten van de Tour niet uit haar tv-sofa weg te slaan. Wat fascineerde deze wieleronkundige vrouw zo in de wielersport?”
 • Hakhoutbeheer langs gewestwegen

  Hakhoutbeheer 13 maart
  Vanaf 13 februari voert een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer West–Vlaanderen werken uit i.k.v. hakhoutbeheer. De werken situeren zich langs de Sint-Jorisstraat (zone 1) en de Parkstraat (zone 2) ter hoogte van Kanaal Gent-Brugge en in de Stationsstraat ter hoogte van de spoorwegbrug (zone 3).
 • Wereldse Kwis

  quiz 10 maart
  Op vrijdag 10 maart organiseert de GROS in O.C. De Kleine Beer een Wereldse Kwis t.v.v. Broederlijk Delen. De thema’s zijn: de wereld, fairtrade en armoede. Iedereen is welkom! Tijdens het quizzen kan je wereldse hapjes en drankjes verkrijgen.
 • Oog in oog met wilde bijen (cursus)

  Pluimvoetbij 09 maart
  Wie bij zegt, denk meteen aan de honingbij. De vele andere soorten wilde bijen die in Vlaanderen voorkomen, zijn ons veel minder bekend. In deze cursus krijg je een ruime introductie in de wondere wereld van de wilde bijen.
 • Herstellingswerken aan op- en afrit in Beernem

  Werken aan de weg AWV 06 maart
  Vanaf maandag 6 maart starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, herstellingswerken op de op- en afrit nr. 10 van de E40 in Beernem. De vangrails en greppels worden vernieuwd en de zijbermen worden verlaagd zodat regenwater makkelijker kan afvloeien. Er zijn 10 werkdagen voorzien.
 • Aanvraag toelage voor projecten voor ontwikkelingssamenwerking

  eagles nest 01 maart
  Jaarlijks ondersteunen we inwoners die meewerken aan projecten in het Zuiden. Ook inwoners die de Beernemse bevolking sensibiliseren over het Zuiden komen in aanmerking voor een toelage. Wil je in aanmerking komen voor een toelage, doe dan voor 1 maart je schriftelijke aanvraag gericht aan het college.
 • Klaverblad maart-april

  klaverblad 01 maart
  Hieronder kan je het Klaverblad downloaden met de activiteiten voor de komende maanden.
 • Nieuwe bomen voor Sint-Jansdreef

  Sint-Jansdreef 01 maart
  Omwille van de mogelijke gevaren bij stormweer zijn de populieren in de Sint-Jansdreef geveld. In de plaats komen zomereiken. Deze boomsoort vertoont minder takbreuk dan populieren en is dus veiliger in een bebouwde omgeving.
 • Onroerenderfgoedprijs 2017

  Onroerenderfgoedprijs 01 maart
  Gebouwen, landschappen en archeologische sites die je zelden te zien krijgt en die recent een opknapbeurt kregen. Daar zijn ze met de Onroerenderfgoedprijs van 2017 naar op zoek. Ken jij zo'n verborgen erfgoedparel van ver of van nabij? Schrijf je dan nu in! Dit kan tot 1 maart 2017.
1-30 Van 103