Verkeerslichten Sint-Andreaslaan worden conflictvrij - update 22 mei 2023

Het Vlaamse Gewest vernieuwt de verkeerslichten op het kruispunt van de Sint-Andreaslaan en de Stationsstraat zodat het kruispunt conflictvrij wordt. Een conflictvrij kruispunt is een kruispunt waar fietsers en voetgangers nooit groen hebben als er voertuigen kunnen afslaan. De werken op het kruispunt starten op maandag 17 april en eindigen op vrijdag 26 mei.

Om het verkeer vlotter te laten verlopen, worden de voorsorteerstroken verlengd voor het verkeer komende van Beernem dorp. Deze werken zijn gestart op maandag 17 april en duren een zestal weken. Als alles volgens schema verloopt, worden op vrijdag 26 mei de wegmarkeringen aangebracht, waarna het kruispunt opnieuw kan opengesteld worden.

AWV heeft ons laten weten dat de aanpassing van de verkeerslichten, om het kruispunt conflictvrij te maken, voorlopig ingepland is op donderdag 15 juni.

Verkeer tijdens de werken

Tijdens deze werken aan het kruispunt zal er slechts verkeer over 1 rijstrook mogelijk zijn:

  • Het verkeer komende van de E40 kan gewoon doorrijden.
  • Het verkeer dat van Beernem dorp komt, volgt de omleiding via Wellingstraat en H. d’Ydewallestraat. Het deel van de Wellingstraat tussen de Parkstraat en het rondpunt wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer (behalve voor fietsers).
  • Kom je uit de Sint-Andreaslaan, dan kan je vanaf maandag 22 mei enkel afslaan naar rechts. AWV heeft beslist om, samen met de werken aan het kruispunt, een slecht stuk asfalt tussen het kruispunt en de brug over de spoorweg te vernieuwen. Hierdoor kan het verkeer dat vanuit de Sint-Andreaslaan komt van maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei enkel naar rechts afslaan. Het verkeer dat richting E40 wil, kan de omleiding volgen via de Wellingstraat en de H. d'Ydewallestraat.

Meer info

Bij de dienst Mobiliteit, mobiliteit@beernem.be, 050 28 91 26

op maandag 22 mei 2023
Nieuwsoverzicht