Kanaalzwemmen op donderdag tijdens de zomer

Vanaf donderdag 8 juni tot en met donderdag 14 september kunnen triatleten en getrainde zwemmers wekelijks in het kanaal zwemmen. Trainen kan in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid, elke donderdag tussen 18.15 en 20.15 u. We voorzien toezicht door redders.

Initiatie openwaterzwemmen

Wil je graag deelnemen aan het kanaalzwemmen maar durf je de stap nog niet zetten?
Waarop moet je letten als je in open water gaat zwemmen?
Wat zijn tips en tricks tijdens het zwemmen?

We bieden 3 momenten aan waarop je een gratis initiatie openwaterzwemmen kan volgen. De initiaties vinden plaats op donderdag 8 juni, 15 juni en 6 juli, telkens van 18.30 tot 19.30 u. Je kan aanduiden aan welke sessie je wil deelnemen, wanneer je inschrijft voor het kanaalzwemmen.

Een lesgever komt uitleg geven op welke manier je een pak aan- en uittrekt, waarop je moet letten bij het in en uit water komen, hoe je omgaat met de temperatuur van het water, welke zwemtechniek je kan gebruiken... 

Inschrijven

Wie wil kanaalzwemmen of deelnemen aan de initiaties, moet minstens 16 jaar zijn, lid zijn van een zwem- of triatlonclub en zich op voorhand inschrijven. Klik hier om online in te schrijven. Wie geen lid is van een zwem- of triatlonclub kan een abonnement 'Kanaalzwemmen' kopen bij de Beernemse zwemclub. Dit kost € 11,00.

Inschrijven kan tot 17.00 u de dag van het kanaalzwemmen.

Vergunning Vlaamse Waterweg 

Gemeente Beernem heeft een vergunning van de Vlaamse Waterweg nv die kanaalzwemmen op donderdag mogelijk maakt. Enkel tijdens de voorziene momenten is het mogelijk om in het kanaal te zwemmen. Zwemmen op andere momenten blijft verboden. Politiezone Het Houtsche houdt een oogje in het zeil om dit verbod te controleren.

Meer info

We bieden kanaalzwemmen aan in samenwerking met Sport Vlaanderen en gemeente Oostkamp.

Bij de Sportdienst, sport@beernem.be, 050 28 91 38

op donderdag 08 juni 2023
Nieuwsoverzicht