(Verkeers)maatregelen n.a.v. de Ronde van Vlaanderen

Er geldt een rijverbod langs het parcours van 10.00 tot 11.00 u. Er rijden ook geen bussen van De Lijn tussen 10.00 en 11.00 u langs het parcours. Er zijn tijdens de doortocht geen omleidingen voorzien. Er geldt over gans het parcours een parkeerverbod van 8.00 tot 12.00 u (op bepaalde plaatsen al vanaf 6.00 u).

De Markt van Oedelem is op zondag 2 april gans de dag afgesloten voor het verkeer omdat de Markt die dag ingericht wordt als feestzone. De opbouw van de feestzone, en dus ook het afsluiten van de Markt, start al op zaterdag 1 april.

Langs het parcours is er een verbod op glas tot na de passage. Vermijd dus drank uit een glas of flesje tot na de doortocht.

Er geldt een no fly-zone boven het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Dit betekent dat er binnen een straal van 500 meter langs het parcours een verbod is op drones, helikopters en luchtballonnen.

Er is ook verbod van torenkranen, hoogtewerkers en verreikers voor reclamedoeleinden binnen een straal van 500 m langs het parcours.

PARCOURS

De renners komen rond 10.05 u vanuit Brugge richting Oedelem en fietsen langs de Bruggestraat en de Knesselarestraat. Aan het kruispunt Den Hoorn slaan de renners rechts in om via de Schipperstraat en de Hoornstraat Beernem te bereiken. Daar volgt het peloton de Parkstraat om vervolgens links af te slaan in de Sint-Andreaslaan. Uiteindelijk gaat het via de Sint-Jorisstraat richting Knesselare / Aalter.

Zaterdag 1 april - We Ride Flanders

Op die dag rijden ongeveer 4000 wielertoeristen het volledige parcours (242 km), met start op de Markt van Brugge tussen 7.00 en 8.00 u en dus ook een passage door Beernem. Hou daar 's morgens rekening mee in je verplaatsingen en hou het veilig.

De wielertoeristen moeten de verkeersregels volgen en mengen zich dus in het gewone verkeer. Het parcours wordt dus niet afgesloten. Woon je langs het parcours, dan kan je eventueel 's morgens je auto buiten het parcours parkeren of op je oprit of in je garage.

op zaterdag 01 april 2023
Nieuwsoverzicht