Toon je hart voor gezinnen die een kindje missen

Het college hijst de Koestervlag en roept op om tijdens de Koesterweek zoveel mogelijk harten te laten verschijnen in het straatbeeld. Zo willen we een hart onder de riem steken voor alle gezinnen waar een kindje gemist wordt. Het is belangrijk dat we zorg dragen voor elkaar en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen in hun verdriet.

Beernem neemt deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die families ondersteunt na het overlijden van een kind. We hangen de koestervlag uit en tonen zo ons warm hart voor de gezinnen waar een kindje gemist wordt. Inwoners kunnen hun steun laten blijken door zoveel mogelijk hartjes te laten verschijnen in het straatbeeld.

Koesterweides

In Beernem kunnen ouders hun stilgeboren kindje of sterrenkindje herdenken op een van de drie sterretjesweides. De plek op een sterretjesweide is gratis. Sterrenkindjes worden er begraven of uitgestrooid na crematie. Ouders kunnen een herdenkingssteen met de naam van hun kindje laten plaatsen bij de sterretjesweide. Er is een sterretjesweide op de begraafplaatsen Hogenakker, HMMG en Sint-Joris nieuw.

Meer info

Bij de dienst Burgerzaken, burgerzaken@beernem.be, 050 28 91 43

op zondag 11 december 2022
Nieuwsoverzicht