Infoavond computercriminaliteit

Op maandag 19 december om 19.30 u is er in O.C. De Kleine Beer een infoavond over cyberveiligheid. Tijdens deze toelichting door politiemensen van de politiezone Het Houtsche krijg je inzicht in het fenomeen cybercrime en heel wat tips en tricks om cybercrime te herkennen en zo de cybercriminelen een stapje voor te zijn.  Je centen blijven zo waar ze horen: bij jou!

Krijg je soms rare Whatsapp-berichtjes?  Of verdachte berichten of e-mails?  Bestelde je goederen via het internet en kreeg je niks of stelt men plots veel persoonlijke vragen?  Belde de bank je op om een beveiligingsprobleem op te lossen en was er vervolgens geld van je rekening verdwenen?

Cybercrime of computercriminaliteit komt meer en meer voor. Het zijn misdrijven zoals hacking, vriendschapsfraude, ransomware, malware en phishing met als enige doel: je geld bemachtigen, al dan niet met je eigen (onbewuste) hulp.  Cybercriminelen manipuleren niet enkel via computer of internetaansluiting. Ook telefoons en bankproducten kunnen bijvoorbeeld gemanipuleerd worden.

Meer info: Politiezone Het Houtsche, www.hethoutsche.be

op maandag 19 december 2022
Nieuwsoverzicht