Beernem in 2023 dorp van de Ronde van Vlaanderen

We kondigen met veel trots aan dat Beernem Dorp van de Ronde is op zondag 2 april. Dit is de kers op de taart voor Beernem dat al veel inspanningen heeft geleverd om van Beernem een fietsgemeente te maken.

Zondag 2 april 2023 wordt niet enkel een hoogdag voor de koersliefhebbers, ook voor Beernem is de doortocht van de Ronde een unieke belevenis. De Ronde passeert in Oedelem, Oostveld, Beernem én Sint-Joris.

Parcours

De renners komen vanuit Brugge richting Oedelem en fietsen langs de Bruggestraat en de Knesselarestraat. Aan het kruispunt Den Hoorn slaan de renners rechts in om via de Schipperstraat en de Hoornstraat Beernem te bereiken. Daar volgt het peloton de Parkstraat om vervolgens links af te slaan in de Sint-Andreaslaan. Uiteindelijk gaat het via de Sint-Jorisstraat richting Knesselare / Aalter.

Vlaanderens Mooiste zal heel wat volk op de been brengen. Om alles in goede banen te leiden, werken we graag samen met meerdere verenigingen en lokale ondernemers. Zij ontvangen binnenkort de nodige info over hoe ze een evenement kunnen aanvragen. Wie interesse heeft om mee te werken, kan zich wel al kenbaar maken via feestelijkheden@beernem.be.

We Ride Flanders

Op zaterdag 1 april, een dag voor de Ronde van Vlaanderen, wordt het volledige parcours opengesteld voor de fietsliefhebbers.

We kijken er enorm naar uit om onze mooie gemeente, die al enorm populair is bij zowel wielertoeristen als fietsrecreanten, in de kijker te zetten. Als fietsgemeente wil Beernem de fietsers soigneren door sterk in te zetten op trage wegen, versneld fietsstraten in te voeren, veilige schoolomgevingen te creëren en nieuwe fietspaden aan te leggen. We stimuleren ook goede verbindingen naar onze fietssnelweg langs het kanaal.

Dorp van de Ronde

Beernem is niet enkel in 2023 Dorp van de Ronde. Beernem maakte met organisator Flanders Classics de nodige afspraken om ook in 2025 en 2027 Dorp van de Ronde zijn.

op vrijdag 16 september 2022
Nieuwsoverzicht