Modder op de weg, pas je rijstijl aan

Tijdens oogsttijd is er extra drukte op de wegen. Landbouwers en loonwerkers rijden met hun machines en oogst van en naar de velden. Het is dus extra opletten geblazen. Vooral als het weer slechter wordt want dan is er risico op modder op de weg! Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen. Pas je snelheid en rijstijl aan.

Meld gevaarlijke situaties

Merk je modder op de weg zonder dat een verkeersbord de weggebruiker hierop attent maakt? Meld dit dan via www.meldpuntwegen.be of bel gratis naar 1700.

Zijn er slachtoffers? Bel dan onmiddellijk naar 101 of 112.

Bericht voor landbouwers, loonwerkers en transporteurs

Door de modder liggen de wegen er plotseling spiegelglad bij. Ligt er modder op de weg, dan moet je waarschuwingsborden plaatsen.

We stellen deze borden gratis ter beschikking. Neem hiervoor contact op met de dienst Mobiliteit op 050 28 91 26 of via mobiliteit@beernem.be.

Een vuil wegdek maak je zo snel mogelijk schoon. Soms is het daarbij nodig om de weg schoon te spuiten. Draag voor je veiligheid een fluohesje.

Wil je deze info voortaan ook ontvangen via de nieuwsbrief Landbouw? Klik dan hier om je in te schrijven op de nieuwsbrief.

op donderdag 21 september 2023
Nieuwsoverzicht