Werken Sijselestraat – update 19 juli 2022

Tijdens het verlof van de aannemer is er in de Sijselestraat doorgaand verkeer mogelijk zonder verkeerslichten. Vanaf maandag 8 augustus gaan de rioleringswerken opnieuw van start en wordt de Sijselestraat tussen de Danegemstraat en de Praatstraat afgesloten voor het verkeer. Er is een omleiding voorzien via Brugge en Maldegem.

Werken vanaf maandag 8 augustus

Vanaf maandag 8 augustus tot halverwege september wordt de Sijselestraat tussen de Danegemstraat en de Praatstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. We voorzien een omleiding via Brugge en Maldegem.

Omdat we weten dat de plaatselijke bewoners eerder de kleinere wegen zullen gebruiken, voeren we tijdelijk eenrichtingsverkeer in om deze wegen zo veilig mogelijk te houden:

  • richting Sijsele: Danegemstraat, Nieuwstraat, Praatstraat
  • richting Oedelem: Bergstraat, Weg naar Sint-Kruis, Zandgrachtstraat

We brengen de bewoners van de (delen van de) straten waar we tijdelijk eenrichtingsverkeer invoeren begin augustus op de hoogte via een bewonersbrief.

De aannemer verwittigt de bewoners in de werkzone wanneer hun oprit wel/niet toegankelijk is.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de Sijselestraat enkel tijdens de werkuren af te sluiten maar om de duur van de werken te verminderen, is er gekozen om de weg volledig af te sluiten.

Fietsers

Fietsers kunnen vanaf 8 augustus nog door: ze kunnen gebruik maken van het fietspad. Zodra het fietspad voor de uitvoering van de werken onderbroken moet worden, wordt dit aangeduid. Vanaf dan leiden we de fietsers om via de dreef tussen de Danegemstraat en de Praatstraat.

Afvalophaling vanaf maandag 8 augustus

De ophaalwagen van IVBO kan tijdens de werken niet door de werfzone komen. Daarom zijn er enkele ophaalpunten voorzien waar de ophaalwagen wel kan komen. Deze zijn ter plaatse aangeduid met een WIT bord en enkel op volgende kruispunten:

  • Kruispunt Sijselestraat met Praatstraat
  • Kruispunt Sijselestraat met Danegemstraat met

Plaats dus geen vuilniszakken in de werfzone zelf. Woon je in de werfzone dan vragen we om je afval naar een van beide ophaalpunten te brengen. Dit kan vanaf 18.00 u de avond voor de ophaling tot 7.00 u ’s morgens de dag van de ophaling. Door de werken is het mogelijk dat het uur van ophaling anders is dan voor de werken. Hou dus zeker rekening met de vermelde uren.

Help elkaar. Is het voor je buur moeilijk om het afval naar een ophaalpunt te brengen, dan zal je buur je dankbaar zijn als je zijn/haar afval meeneemt.

Actuele stand van zaken

We streven ernaar om de planning zo correct mogelijk te volgen. Maar hou er rekening mee dat de planning van de werken kan wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden. Voor een actuele stand van zaken:

Meer info

Heb je vragen over de uitvoering van dit project, dan kan je terecht bij de dienst Infrastructuur op het nummer 050 28 90 81 (tussen 8.30 en 16.00 u) of via infrastructuur@beernem.be.

op dinsdag 19 juli 2022
Nieuwsoverzicht