Vaccinatiecentrum De Valkaart blijft open tijdens de zomermaanden

Het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Beernem en Oostkamp blijft open tijdens de zomermaanden. Er wordt geprikt op woensdag 10 augustus en op woensdag 7 september, telkens van 16.00 tot 18.00 u. Passen deze moment niet, dan kan je naar het callcenter bellen op het nummer 050 40 49 40 (enkel in de voormiddag). Een medewerker kan dan een afspraak maken in het vaccinatiecentrum de Groene Meersen in Zedelgem waarmee we samenwerken. Daar wordt er geprikt op 19 juli en op 30 augustus vanaf 17.00 u.

Op vakantie in het buitenland.  Hoe zit dit met het CST ?

Voor je op reis vertrekt kan je op onderstaande link nagaan wat het reisadvies is wat betreft vaccinaties, voor jouw bestemming.  https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

CST heb je binnen Europa voorlopig niet meer nodig.  Het PLF formulier is voorlopig niet meer van toepassing wanneer je België terug binnenkomt.

In sommige landen (buiten Europa)  vraagt men voor elke toegediende prik het certificaat van vaccinatie bij aankomst.  Je kan in de Covid Save app de vervallen certificaten vernieuwen (‘controleer op nieuwe certificaten’).

Booster na booster voor mensen die gevaccineerd zijn met het Janssens Vaccin

Wie gevaccineerd is met het Janssen Vaccin kan nog altijd een tweede booster krijgen. We versturen hiervoor geen uitnodigingen. Deze vaccinatie is vrijwillig en enkel mogelijk voor volwassenen en minstens 3 maanden na hun vorige booster.         

Als je een tweede boosterprik wil, kan je bellen naar het callcenter 050 40 49 40 (enkel in de voormiddag).

Wat breng je mee op de dag van vaccinatie

  • Je identiteitskaart
  • Een mondmasker

Voel je je ziek of heb je koorts, annuleer dan je afspraak of neem contact op met het callcenter op 050 40 49 40 (enkel in de voormiddag).

Vaccin voor inwoners die nog niet gevaccineerd zijn

Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn en een vaccin willen, kunnen ook nog altijd terecht in het vaccinatiecentrum. Bel naar het callcenter op 050 40 49 40 om een afspraak te maken. Het callcenter is bereikbaar elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 u.

op dinsdag 21 juni 2022
Nieuwsoverzicht