Nomineer een initiatief voor de Prijs voor Inclusie

Oranje Jeugdwerking Beernem en het initiatief van Play Unified wonnen de Prijs voor Inclusie in 2019, Ontmoetingscentrum De Klaver won de Prijs in 2017. Wie is de volgende winnaar? Je hebt tot 30 november de tijd om inclusieve projecten of initiatieven in te dienen.

De werkgroep Inclusie, met vertegenwoordigers uit de Raad voor Personen met een Beperking en de Seniorenraad, kent de prijs toe aan een Beernems initiatief of project.

Prijs voor Inclusie

Met de Prijs voor Inclusie wil de adviesraad Personen met een Beperking initiatieven, projecten en verwezenlijkingen van verenigingen, bedrijven of personen in de kijker stellen die bijdragen tot een inclusieve samenleving.

Het gaat meer bepaald om initiatieven die ervoor zorgen dat participatie, ontmoeting en netwerkvorming toegankelijker zijn. Het streven naar een grotere vervlechting van mensen zonder en met beperkingen, waarmee meer dan 20% van de bevolking te maken heeft. Deze beperkingen kunnen een lichamelijke, mentale, of psychische kwetsbaarheid als oorzaak hebben.

Enkele voorbeelden

  • Jan gaat elke week met de wagen een kaartje leggen in het plaatselijk dienstencentrum en haalt kennissen uit het dorp op die anders de stap niet zouden zetten.
  • Een sportclub waar mensen met een fysische beperking of een psychische kwetsbaarheid welkom zijn.
  • De uitbater van een plaatselijke handelszaak heeft recent werken uitgevoerd waardoor er nu een rolstoeltoegankelijke parkeerplaats, toegang en toilet aanwezig zijn.
  • Een organisator van een evenement investeert in pictogrammen om het evenement toegankelijker te maken voor mensen met een mentale en visuele beperking.
  • Een zorginstelling organiseert samen met de buurt een inclusie-spelnamiddag.
  • Tijdens hun jaarlijkse koetsenrit haalt een plaatselijke manege vanaf dit jaar mensen met een beperking aan huis op met de koets.
  • Het avonturenpark richt een nieuw, aangepast belevingstraject in voor ALLE kinderen.
  • Een seniorenvereniging brengt bezoeken aan alleenstaande ouderen en overhandigt hen een boekje met Beernemse herinneringen.

Hoe nomineer je?

Ken je iemand in je buurt, of heb je weet van een initiatief, bedrijf, vereniging of instelling die een nominatie waard is, stuur dan een e-mail naar sociaalhuis@beernem.be. Vermeld daarbij zeker de motivatie waarom dit een nominatie verdient en de contactgegevens van de initiatiefnemer(s). Je kan dit doen tot 30 november.

Meer info

Bij het Sociaal Huis, sociaalhuis@beernem.be, 050 78 82 40

op woensdag 25 mei 2022
Nieuwsoverzicht