Beernem is regenbooggemeente

In Beernem is iedereen welkom, ongeacht geslacht, geaardheid of gender. Daarom hijsen we elk jaar de regenboogvlag. De regenboogvlag staat symbool voor de hele LHBTQIA+-gemeenschap: lesbische-, homoseksuele-, transgender-, aseksuele- en panseksuele personen en mensen met andere seksuele geaardheden of genderidentiteiten. Inwoner Jonas Defruyt hees, samen met het college, de regenboogvlag. Jonas is een van de 12 finalisten van de Mister Gay Belgium verkiezing 2022.

“Mijn thema is de LGBTQIA+-gemeenschap in de bouw”, vertelt Jonas. “Zelf heb ik 12 jaar in de bouwsector gewerkt. De sector staat bekend voor een eerder macho wereld, maar ik ondervond nooit negatieve ervaringen. Mijn collega’s en werkgevers accepteerden mij.”

“Jammer genoeg heeft niet iedereen evenveel geluk”, gaat hij verder. “Veel mensen verlaten de sector, of kiezen niet voor een studierichting die gericht is op ‘de bouw’. Dat is spijtig, want de jobs in de bouwsector raken steeds moeilijker ingevuld. Op deze manier missen we talenten die nu echt wel broodnodig zijn.”

Jonas heeft ook positieve woorden over het regenboogbeleid van Beernem. “Voor mij is iedereen gelijk en ik weet dat diversiteit bespreekbaar is in mijn gemeente. Kijk maar naar het regenboogzebrapad in de Kardinaal Cardijnlaan en de regenboogzitbank aan jeugdhuis The Nooddle. Bovendien vernam ik dat het bestuur de intentie heeft om nog twee extra regenboogzebrapaden aan te leggen. Ik kan dit alleen maar toejuichen. Samen bouwen we aan een toekomst vol geluk!”

PAARS-campagne om diversiteit bespreekbaar te maken

Diversiteit bespreekbaar maken is één van de doelstellingen van ons gelijkekansenbeleid. Daarom betaalden we het campagnepakket voor elke Beernemse school die wou deelnemen aan de PAARS-campagne op 17 mei. We waren zeer blij om vast te stellen dat er 6 scholen deelnamen aan deze campagne die erop gericht is om het het LGBTQIA+-thema beter bespreekbaar bij jongeren.

op vrijdag 13 mei 2022
Nieuwsoverzicht