Denk mee na over de toekomst van Beernem - Masterplan Beernem

Hoe ziet de dorpskern van Beernem er in de toekomst uit? Er zijn heel wat uitdagingen om over na te denken. Daarom willen we een masterplan ontwikkelen, voor het Beernem van morgen. Om iedereen de kans te geven om ideeën door te geven (inwoners, verenigingen, klassen...), kan je de ingevulde wandelkaarten nog indienen tot 25 mei (i.p.v. 25 april).

Het masterplan wordt ontwikkeld in samenwerking met het ontwerpbureau Maat-ontwerpers. Zij zullen het plan ontwerpen op basis van de ontvangen input van bewoners.

Hoe kan je jouw ideeën doorgeven?

Met de wandelkaart

Eind maart - begin april ontving iedere inwoner van deelgemeente Beernem een wandelkaart in de bus. Ga op stap door het dorp, kijk rond en laat je inspireren. Noteer jouw ideeën op de wandelkaart en deponeer de ingevulde wandelkaart in de daartoe bestemde bus in de bib of in de brievenbus van het gemeentehuis. Of mail je ideeën naar communicatie@beernem.be. De ontwerpers gaan daarna met jouw input aan de slag.

Het masterplan richt zich voornamelijk op de dorpskern van Beernem. Woon je in Oedelem of Sint-Joris en wil je ook mee nadenken over het masterplan, dan kan je een wandelkaart ophalen in de bib of in het gemeentehuis.

Ook als je als vereniging of met de klas ideeën wil doorgeven, kan je extra wandelkaarten halen in de bib of het gemeentehuis.

Je kan de wandelkaart ook onderaan dit nieuwsbericht downloaden.

Neem deel aan het inspraakmoment

Nadat iedereen de kans heeft gekregen om ideeën en suggesties over de dorpskern van Beernem door te geven via de wandelkaarten of via e-mail, nodigen we je graag uit voor een inspraakmoment over de toekomst van Beernem. Dit vindt plaats op maandag 20 juni om 19.00 u in De Boest.
Klik hier om je in te schrijven. Dit kan tot woensdag 15 juni. Lukt online inschrijven niet? Telefoneer dan naar 050 28 91 20.

Rondom een maquette van de dorpskern van Beemem kan je in gesprek gaan met de ontwerpers van het masterplan. Ze zullen je vragen stellen en concrete voorstellen aftoetsen op basis van hun eigen expertise en alle input die ze hebben verzameld via de wandelkaarten, gesprekken met betrokkenen, gemeentediensten….

Alle inwoners van de deelgemeente Beernem ontvangen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus.

Meer info

Dienst Communicatie, communicatie@beernem.be, 050 28 90 71

Downloads

op woensdag 25 mei 2022
Nieuwsoverzicht