Werken nieuwe zwembad starten op 8 maart 2022

Op dinsdag 8 maart 2022 is de firma ACH Bouw, in opdracht van Farys, gestart met de bouw van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. Het zwembad wordt tegen de sporthal aangebouwd, op de vrije zone tussen de cafetaria en het cyclocrossparcours.

Het complex bevat een 25-meterbad met 8 banen, een baby- en peuterbad en een instructiebad met beweegbare bodem, geschikt voor een diepe duik of oppervlakkig geplons. Onder dit bericht kan je enkele zichten downloaden om een idee te krijgen van hoe het zwembad er zal uitzien.

Het zwembad wordt naadloos aangebouwd tegen de sporthal. Daarom verdwijnt het wandelpad tussen de inkom van de sporthal en de atletiekpiste.
Wie de atletiekpiste wil bereiken, zal vanaf maart rond de sporthal en De Boest moeten wandelen (of lopen). 
Het cyclocrossparcours is vanaf maart bereikbaar via de Kallemoeiedreef.

Werfzone en werfverkeer

Zolang de bouwwerken duren, worden het volledige grasterrein, een deel van de parking en een stukje van het cyclocrossparcours ingenomen. Hierdoor wordt de verbindingswegel tussen de Kallemoeiedreef en de sporthal (tijdelijk) afgesloten. We voorzien een omleiding via de Wellingstraat. We voorzien ook extra fietsenstallingen aan de sporthal. Zie ook het plannetje dat je onderaan dit nieuwsbericht kan downloaden.

De in- en uitritten van de bouwplaats bevinden zich aan de normale ingang van sportpark Drogenbrood. Het werfverkeer zal via de brug over de spoorweg wegrijden om zo het kruispunt met de Parkstraat te ontlasten.

Meer info

Bij de Sportdienst, sport@beernem.be, 050 28 91 38

op woensdag 23 februari 2022
Nieuwsoverzicht